בקיעת השיניים

אנונימי

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מדור תינוקות ופעוטות, בקיעת השיניים הקבועות

ערכה: יעלי לה, 6 בפברואר 06

סימפטומים, סימנים, חוויות... איך זה היה אצלכם?

סימפטומים של בקיעת שיניים (הועתק מהדף טיפולי שיניים בתינוקות):
  1. נפיחות חניכיים
  2. ריור
  3. עצבנות
  4. דלקת חניכיים
  5. חוסר מנוחה
  6. בעיות שינה
  7. חום
  8. שלשולים (לא חד משמעי בספרות)
  9. הקאות (ראו להלן)
  10. כאבי אזניים (ככאב מוקרן, לא חד משמעי בספרות)
(יעל כ)

ענת ג
מרגע שהן מתחילות לבקוע , המון דברים משתנים כאילו בלי קשר , וזה הרי תהליך ממושך (כל השיניים..) .אצלינו עד הבקיעה היא ישנה לילה שלם עם יניקה ופיפי ראשון מוקדם בבוקר .איזה כיף זה היה.

יפעת גת
למיכאל בוקעות טוחנות תחתונות ועליונות ביחד!
זה ממש צער בעלי חיים.
חום והקאות ובכי בכי בכי והמון ציצי
בפעמיים הקודמות זה לא זכור לי ככזה עצוב, או שזה המוח הסלקטיבי של האמהות?

עידית
להדר(בת 8 חודשים) בוקעות השיניים העליונות והיא ממש סובלת. גם בתחתונות היה דיי קשה - לא מוכנה לטעום שום דבר חוץ מציצי, הרבה על הידיים וכשלושה ימים עם חום נמוך. שלשום בלילה ממש צרחה מכאב והחזיקה כל הזמן את האוזניים ואין לה דלקת כי גם אין לה נזלת בלית ברירה קיבלה אקמול.
גם אצלנו היה לילה שלם מגיל חודש עד 5 חודשים ואז התחילו השיניים עכשיו זה מינמום 4 פעמים בלילה.

אמא נמרה
הוא מתחיל להיות לא רגוע, ואין כל סיבה נראית לעין (אפילו היינו אצל הרופאה). הוא גם ממשיך את קפיצת הגדילה של שלושה חודשים לעוד כמה ימים ורוצה לאכול כל שעה-שעה וחצי (לא מתאים לו). אולי זה שיניים? איך יודעים?

ענת גיגר
שאלנו את הרופא אם יש קשר בין המחלה לשיניים והוא אמר שהקשר הפוך ממה שנהוג לחשוב. כלומר, הוירוס גורם למטבוליזם בגוף להיות מואץ, והדבר גורם להחשה של בקיעת השיניים, שאחרת היו בוקעות בעוד שבועות אחדים. לכן, אמר הרופא, אנשים חושבים שהשיניים גורמות לחום, בעוד שההיפך הוא הנכון.

נועה בר
אתמול היה למאיה חום, היום היא כבר היתה לגמרי כרגיל, אבל עכשיו פתאום היא בוכה מתוך שינה מתהפכת לה בלי סוף ולא מוצאת מנוח. גם על הציצי בוכה :'(

רוני בלוני
סתם מתחשק לי לספר, כי כבר עברתי את הקטע והגיל הזה:
לבתי הבכורה שן ראשונה יצאה בגיל שמונה חודשים ובגיל שנה היו לה כבר כל השיניים. וזה רק אומר שהיא היתה חולה כל הזמן, כל הזמן עם ליחה ונזלת, וחולצה רטובה, וחום חום חוםםםםםםםם... כל הזמן חוםםםםם... כמה לילות שלא ישנו...
אבל, בגיל חמש כבר התחלפו שתי שיניים, הילדה הראשונה בגן.

אביבית
לנועה (בת 7 חודשים) כבר בקעו בגיל ארבעה חודשים וחצי שני שיניים תחתונות כאשר לפני בקיעתן היה לה חום של 38.5 לערך והצטננות.
עכשיו בגיל 7 חודשים היא הבריאה שוב מחום גבוה שנמשך מס' ימים ואודם בגרון חשבנו שזה שוב מהשיניים אך עדיין אין שום סימן ואתמול היא החלה עם "התקפת" שלשולים, מייד אחרי כל ארוחה, שלשול ממש ממש מימי.
היא מרגישה טוב ועם מצב רוח אבל השלשולים מדאיגים... אומרים לי שזה קרוב לוודאי מהשיניים... מישהו נתקל בתופעות אלו?

מירב
שלום לכולם
רק גמרנו את הגזים וכנראה התחילו שיניים יכול להיות? הוא רק בן 3 חודשים אבל פתאום שונא מוצץ, סובל המון וכל הזמן מכניס יד לפה או נושך ציצי איך יודעים אם זה שיניים?

אמא אופטימית
שונא מוצץ, סובל המון
דווקא לא היה אצלנו, אבל...
כל הזמן מכניס יד לפה או נושך ציצי
היה גם היה, התחיל בדיוק באותו גיל.
אף שן עוד לא בקעה, והעולל כבר בן 7.5 חודשים, כך שנראה לי שזה לא בהכרח קשור.

שמש
יש לנו בן מתוק בן 3 וחצי חודשים ובימים האחרונים הוא בוכה המון, מכניס ידיים לפה ורוצה ציצי כל היום דומה למה שמירב מספרת.
אני יודעת שיש ילדים שמקדימים עם שיניים, יכול להיות זה? אולי כדאי שנלך להומאופט לעזרה? הקטנציק ממש סובל והאמת....שגם אנחנו

איילת
יש לנו בן מתוק בן 3 וחצי חודשים ובימים האחרונים הוא בוכה המון, מכניס ידיים לפה ורוצה ציצי כל היום דומה למה שמירב מספרת.
היה אצלנו בדיוק ככה ולדעתי למרות שהשיניים התחילו לצאת הרבה יותר מאוחר, יש קשר. ייתכן שהם מתחילים להרגיש משהו. אולי איזה גירוי מציק, לחץ בחניכיים. דווקא לאחרונה כשבקעו לו ארבע שיניים, אחת אחרי השניה זה עבר בקלות יחסית. אז לך תדע?!
באותה תקופה התייעצתי עם המורה "שלנו" לעיסוי והתעמלות והיא הסבירה לי שבתקופה הזו הם עוברים המון שינויים פיסיים. כל קפיצות הגדילה וההתפתחות לא קלות. יש המון גירוי ועומס על מערכת העצבים הרגישה והמתפתחת. למשל ייתכנו אפילו עקצוצים בכל הגוף.

שרון.ב.
יש לי תינוקת בת חמישה חודשים. לאחרונה התחילו לבצבץ לה שתי שיניים תחתונות, ממש מרגישים את ה"שפיץ" של השיניים כשנוגעים.
אתמול היא בכתה במשך 4(!) שעות, בכי היסטרי,כאילו שהיא מפוחדת ממשהו, ממש התחילה לרעוד מרוב בכי.
לא רצתה לינוק או לאכול מבקבוק, לא לישון, לא לשחק, רק בכתה אפילו שהחזקתי אותה על הידים
בסוף לאחר 4 שעות של בכי היא נרדמה למשך 3 שעות.

אסתר
תודה על העצות והתמיכה,אורין בת 8 חודשים ובימים אלה אוטוטו מוציאה שיניים,כל הסימפטומים שניכתבו הנ"ל קיימים אצלה,טיג'ל,הרבה ידיים וחוסר שינה טוטלי ו...בסוף זה יגמר בהצלחה לכולם

יעלה
נועם בן חצי שנה יש לו ארבע שיניים ואנחנו מבשלים כנראה את הבאות. היום הוא התחיל פתאום להשתעל. הוא לא מצונן ואין לו חום. האם מישהי מכירה סמפטום כזה לשיניים? חשבתי שאולי זה מבוא לרפלקס הקאה, אבל אולי הוא פשוט מבשל גם איזו מחלה. אני די מוטרדת מזה. נדמה שהכאבים מתגברים ואין לו הפוגה. הטיפות ההומאופטיות קמומילה לא ממש עוזרות היום והוא ממש מתקשה להרדם.

חגית ל
אלה חמודלה סובלת. עוד לא 4 חודשים והשיניים מציקות. לועסת את האצבעות שלה ובעיקר את הזרת שלי ולפעמים את האצבע.

הצילו שיניים
בתי בת ה4 חודשים מראה סימנים של הוצאת שיניים (כן, אני יודעת, זה מוקדם).
איך יודעים שזה זה?
היא מתקשה לישון בלילה כבר שבוע, בוכה ומתפתלת, לא נראה לי שזה גזים (שמהם סבלה בעבר), מריירת המון, מוצצת שפה תחתונה באינטנסיביות ובכלל עסוקה עם הפה המון.

אמא חדשה
החניכיים של הקטן לבנות ונפוחות וזה סימן לשיניים, אתמול צרח כל היום, ובלילה יותר.
בכלל אומרים שבלילה כל המכאובים מתגברים..
וחוץ מזה יכול להיות גם שלשול, חום, שינויים בתאבון ועוד כל מינה תופעות...

הצילו שיניים
נראה לי שאני רק בתחילת הדרך, המצב עוד לא עד כדי כך גרוע...היא לא צורחת מכאבים, אלא רק מתקשה להרדם, מתעוררת בבכי כל שעה בערך ואפילו פחות (לפני כן ישנה 7-9 שעות רצוף, הנקה אחת ואז עוד 2-4 שעות). אני מניקה אותה וזה קצת מרגיע אבל מיד אחכ היא מתחילה להתפתל וליבב ואנחנו באמצעים שונים מצליחים להרדים אותה בחזרה. היא הרבה יותר זקוקה לקרבה שלנו. דבר מוזר, שהוא אחת הסיבות לכך שלא נראה לי שזה גזים, זה שלפעמים היא בוכה כששוכבת עלי על הבטן, ודוקא כשאני הופכת אותה לגב היא פתאם נרדמת.

אמא חדשה
גם אנחנו התחלנו כמו שאת מתארת ועכשיו המצב החמיר, ממש לא מוכן לרדת מהידיים, כל הזמן צריך הסחות דעת...
עצבני, רטטנוני, מקטר כל הזמן...

יעלי לה
אולי בגלל זה בזמן האחרון הוא לא מוכן לרדת מהידיים...? מעניין... בדרך כלל הוא די עצמאי ולאחרונה לא מרשה לי אפילו לסובב את הראש לכיוון אחר. וגם עובר הרבה יותר זמן מרגע ההירדמות ועד שהוא יורק את הפטמה החוצה... תמהתני אם גם זה קשור לשיניים או לדברים רגשיים / פנימיים שעוברים עליו...

אמא חדשה
אולי בגלל זה בזמן האחרון הוא לא מוכן לרדת מהידיים...?
אצלנו התחיל ב 3.5 חודשים, ועכשיו ממש מטורף...
לא מוכן שאני אזוז אפילו לשירותים... וגם הבכי שלו השתנה, מעין תחינות איייה כאלו, אפילו מתוך שינה...
ממש מסכן...

יעלי לה
מגיל 3 וחצי חודשים בערך הוא התחיל להתעסק עם הפה והחניכיים ולרייר ולאבד את שלוותו המפורסמת – כל זה יותר ויותר כל הזמן בהדרגה. בארבעה וחצי חודשים הגיע לשיא – כאים וצרחות והיסטריה. חשבנו שזהו זה. התבדינו. זה בא בהתקפות כל שבוע – שבוע וחצי – שבועיים. עכשיו, אוטוטו חצי שנה, כבר אפשר להרגיש אותה עם האצבע, אבל היא עוד בפנים. סיוט. כאבים, לא מצליח לישון, יש ימים שרק ציצי כל הזמן, יש ימים שלא מוכן לשמוע על ציצי אלא רק כשהוא מורעב... עכשיו הגענו לשיא חדש – נזלת נוראית וקצת חום. אולי מחר היא תצא?
אה, דרך אגב, אני חושבת שהשינויים בהרגלי הקקי קשורים לזה גם.
הקאות וצמיחת שיניים

אליס (2007-07-09T23:24:52):
הקאות... בת שנה ושלושה חודשים...
הבת שלי התחילה להקיא לפני כ-10 שבועות, בהתחלה בלילה, פעם ביומיים, אחר כך רק ביום, פעם ביומיים, או פעם ביום. בלי קשר לאיפה היא, מה קורה סביבה, מה היא אכלה, או כל דבר אחר הנראה לעין. לא היה שום מאכל חדש בתקופה ההיא..בהתחלה התיאבון שלה לא ירד, ומתישהו הוא כן. המצב רוח שלה לא היה מדהים והיא היא נהיתה יותר חלשלושית. היא רזתה די הרבה.
הרופא שלה ראה 4 שיניים טוחנות עומדות לצאת ושייך את ההקאות לזה. זה היה די מפתיע, לי ולעוד חברים שמכירים שהדעה הקונבנציונלית היא שהקשר בין שיניים לכל מיני תופעות (חום, שילשול, הקאות...) הוא דמיוני ("אפשר גם להאמין בפיות" אמרה לי רופאת ילדים אחת), למרות שכל הורה רואה את הקשר הזה.. באיזהשהו שלב ההקאות פחתו, התיאבון חזר והיא התחילה לעלות במשקל ולהיות יותר פעילה. לפני שבוע וחצי (עכשיו זה כבר חודש וחצי-התחלתי לכתוב את זה מזמן) אני ועוד כמה חברים חטפו וירוס בטן שכלל הקאות ושילשולים, וגם ביתי, אך אצלה זה לא עבר תוך יומיים כמו אצלי. היא הפסיקה לאכול ולשתות, כולל סירוב לבקבוק (היא הפסיקה לינוק בגיל 9 חודשים לצערי, כאשר אני הייתי מחוץ לבית לחודש בגלל אישפוז בבי"ח). היא גם נהיתה יותר ויותר שקטה, ועצלנית. לקחתי אותה לרופאה (לא הרופא הרגיל שלנו) שנזפה בי על כך שהיא לא שותה חלב פרה או פורמולה, נזפה בי שהיא לא אוכלת בשר(היא אפילו נקטה בביטוי: תת-תזונה חלבונית) ונזפה בי שאני לא רואה שהיא מיובשתי. (שמה דר' ישראלי – בירושלים או מבשרת ציון- מאד לא מומלצת!). היא זירזה או לקחת אותה מיד למיון, אפילו בלי לעבור בבית. עשיתי את זה ואולי טוב שכך כי באמת היתי מיובשת. נתנו לה אינפוזיית נוזלים ביד (אחרי סיוט של חיפוש וריד) למשך כל הלילה. היה כל כך קשה לקרות אותה ככה, מחוברת לצינור. זה גם עשה לי פלשבקים מאד לא נעימים לשהות שלי בבי"ח. אבל במובן מסוים הרגשתי שאני עוברת טקס חניכה להורות, ההתמודדות עם מחלה, עם החוייה, עם הממסד שאני לרוב לא מסכימה איתו. לשכב על מיטה צרה לידה ולבכות איתה. איבחנו לה דלקת אוזניים קשה. בבוקר שיחרור עם מרשם לאנטיביוטיקה והמלצה לתת לה נוזלים בכל מחיר (עם מזרק לפה למשל). הרופא שם אמר שהיא צריכה לפחות 700 מל' נוזלים ביום! גם ביום הכי טוב אין סיכוי להגיע לכמות כזאת, נראה לי. הלכנו הביתה ולא נתנו אנטיביוטיקה. היו לה דלקות אוזניים בעבר והן עברו לבד או בעזרת טיפטוף של שמן זית (שישבה בתוכו שן שום כמה שבועות). הפעם היחידה שנתנו אנטיביוטיקה זה לא עזר יותר משאר הדברים. חזרה ליום שיצאנו מהמיון....היא היתה קצת מאוששת אבל עדיין הקיאה ולא אכלה או שתתה כמעט כלום. למחרת בבוקר חזרנו למיון עין כרם מחשש להתייבשות. הם כמובן נזפו בנו קשות על אי מתן התרופה. אמרו שהדלקת חריפה מאד ואנחנו מסכנים אותה. המליצו על ניקור באוזן לשיחרור לחץ. פעולה חודרנית מאד, בלשון המטה. נו את המומחית אף-אוזן-גרון שרצתה להמליץ על זה אבל הבינה את החששות שלנו ובסופו של דבר אמרה עדיף לחכות ולראות. מרוב לחץ במיון הסכמנו לאנטיביוטיקה הפעם. ניסינו להזכיר שיניים ואף אחד שם לא רצה לשמוע. הם אמרו שלאוזניים יכול להיות קשר עם הקאות (אוזניים-שיווי משקל-בחילה-הקאות....) וזהו. טוב, במיון הם מטפלים במצב האקוטי ולא הכרוני הם שוב ושוב הזכירו. הם שוב לחצו לניקור, שוב ביקרנו את המומחית א-א-ג ושוב הצלחנו לשכנע אותה (!) לחכות. שוחררנו הביתה (אחרי לילה). הבייבי התחילה להרגיש יותר ויותר טוב (אני מעדיפה לא לחשוב שזה בזכות האנטיביוטיקה). נתתנו לה 3 פעמים ביום את הטיפות שמן זית-שום. ותוך כמה ימים האוזניים היו הרבה יותר טובות, אמר הרופא ילדים שלנו שהסתכל. 5 שיניים חדשות היו בחוץ (אחת נוספת מעבר ל-4 שהוא ראה בהתחלה). אבל הוא גם עשה לנו צנה. הוא אמר שהיא צריכה ליטר (!) נוזל ביום, וגם אם היא לא נראת מיובשת צריך לקחת אותה למיון לנוזלים, וכאשר הסברנו שהיא הרבה יותר פעילה ושמחה ושאנחנו לא רואים צורך במיון הוא נעלב ונזף בנו. טוב נו.
מאז היא עולה לאט לאט במשקל (ירדה מהאחוזון ה50 לאחוזון ה3 בעקומות המעצבנות האלה, אבל עכשיו מתחליה לחזור). היא שמחה וחמודה ופעילה ומתפתחת. מאז היא הקיאה עוד פעמיים, לאחר חודש בלי, ואופ! מה ראינו? שן חדשה! מדהים. דרך אגב המדקר שלה, שגם מטפל באוסטיאופתיה, אמר שהקשר בין שיניים להקאות ברור, בגלל איזהשהו עצב מהגולגולת לקיבה...
רק רציתי לשתף אותכם מכיוון שכשאני חיפשתי מידע על הקאות וקשר לשיניים לא מצאתי כלום וזה היה מלחיץ. כבר קבעתי תור לגסטרואנטרולוג בשבילה (שבינתיים ביטלתי).
אשמח לשמוע תגובות. גם לגבי מצבים נפשיים שיכולים להביא לזה. תודה.

טליה טקאוקה (2007-07-10T00:13:19):
שמחה שכתבת...|יש|
שולחת לכם (()) גדול ומחכה גם אני להארות בנושא...
אוהבת@}

לוטם מרווני (2007-07-10T00:28:47):
אליס, איזו חוויה!
טקס חניכה להורות, ההתמודדות עם מחלה, עם החוייה, עם הממסד (())
לינוקא היתה תקופה של הקאות מכוונות, ז"א בכי והקאה יזומה, כן, בגיל הזה בערך. פעם אחת שהפריעה לי מאוד -2 בבוקר בכי כי לא הייתי לידו- והחלפתי מצעים-בגדים והתקלחנו שנינו להפטר מריח הקיא ותוך כדי סיפרתי לאישי שנמאס לי מההקאות המכוונות שלו וינוקא הקשיב, הפנים- ומאז הוא רק "עושה כאילו". וכן, ההתעוררויות והבכי קשורים לבקיעת שיניים, ואולי גם ההקאות.

אמודאגת (2011-01-06T18:49:56):
תינוקי בן 9 חודשיםכמעט. שלשום היה לו חום גבוה בלילהץ39.2 נתתי טיפה אקמולי והחום ירד.זה היה מלווה ביומיים שלשולים. היום כבר לא היה לו שלשול אבל מהצהריים המצב רוח שלו ירוד והוא צמוד לציצי.לפני שעה הוא גם הקיא. הוא בכה הרבה,עכשיו נרדם. אין לו עוד שיניים. האם זה זה? מה לעשות? אשמח לנסיונות דומים ועיצות.

זרח הפרח (2011-01-06T22:27:33):
אני זוכרת בבירור שבאזור גיל 6-7, הגיל שהשיניים מתחלפות, היו לי בחילות נוראיות.
כל הזמן הייתי מקטרת לאמא שלי על בחילות, והיא לא ידעה מה לעשות.
אחרי תקופה ארוכה זה עבר מעצמו, לאט לאט ובלי ששמנו לב...

{==טיפול==
שרשרת ענברים
מחרוזת ענברים אמורה להקל על כאבי בקיעת השיניים. ניתן לרכוש אותה באינטרנט במחירים שונים ובצבעים שונים.
הענבר הוא בעצם שרף שהתקשה והוא ידוע כאמצעי עתיק יומין להקלה על כאבי בקיעת שיניים. המחרוזות מגיעות בצבעים שונים לפי החומר ממנו עובדו החרוזים.
קיימת טענה בחנויות שונות שישנם שני סוגי ענברים.
הראשון הוא זול יותר ועשוי מדחיסה של פירורי ענבר ואבקת ענבר לצורה של חרוזים.
השני יקר יותר והוא עיבוד של חתיכת ענבר לצורה של חרוזים.

המחרוזות המוכרות שזורות בצורה בטיחותית לילדים כך שכל חרוז קשור בנפרד. בנוסף, נאמר כי הן שזורות מחוט בטיחותי.

kristalim]מידע על ענבר main[/po].asp?id=58
סיפור אישי על שימוש בשרשרת ענברים (שימו לב, זה בתחתית הדף)
לפי מה שהיא כותבת, זה ממש לא רק להקלה בכאבי בקיעת השיניים,

נשכנים מפלסטיק ושאר ירקות

ענת ג
לנו יש נשכן פלסטיק עם חלק שקוף ממולא במים שאפשר להקפיא אותו ואז מרגיע לנשוך ולמצוץ אותו .גם חתיכת גמבה גדולה או גזר .אבל מדובר בשלב שלפני הכאב ממש ,שזה רק מציק.

גילה
דברים לנשוך - גזר/מלפפון קרים. אצלינו השיניים איחרו, אז יכולנו לתת גם קרום של לחם. אבל אנחנו לא דוגמה: עברנו שיניים בקלות יחסית (מצד שני - עוד לא סיימנו).

יופי אמת
נשכן יש לי הוא אכן עוזר אך לא מספיק (אגב, אסור להקפיא רק למקרר שלא יהיה קשה מידי) מלפפון נתתי גם גזר ניסיתי לא התקבל בשמחה אולי קשה מידי?

טלי יצקר
לנשיכה מומלץ לנסות גם גבעולי סלרי מבושלים קלות

אמא נמרה
האם מותר לתת לתינוק בן חמישה חודשים שרק יונק מלפפון וגזר, כדי להקל על הכאב המציק של השיניים?
< הפעם זה באמת שיניים...>

מיה גל
כן, אפשר. רק שיהיה קלוף ושלם, כלומר - שהוא לא יוכל לבלוע בטעות את מה שיש לו ביד.
וכמובן - תחת השגחה.

הצילו שיניים
היא כן אוהבת לנשוך לי את האצבע, וגם להכניס דווקא דברים רכים כמו חיתול בד מסביב לאגרוף ולתוך הפה ולנשוך, ובוכה אם אני מזיזה לה את היד.

סיגל ב
אני זוכרת שקראתי פעם איזה רופא שיניים שאומר שלעסות את החך הכואב יכול לעזור. זו הסיבה שהם אוהבים לנשוך דברים, אז אולי תנסו להכניס אצבע ולראות אם זה מקל.
הומאופתיה ועוד

אילנה אילן
יש כמה קסמים, רובם מנסיון - עבדו על חלק ועל חלק לא אז כדאי לנסות ולראות מה עובד בשביל הילד שלכם:
  1. הומאופתיה קמומילה. לתת 2 כדורים פעמים3 ביום. על הדילול כדאי לשאול בבית המרקחת.
  2. טבליות הומאופטיות TEETHING TABLETS מיועדות בדיוק בשביל זה.
  3. תמצית צמחים CATNIP עבדה על חלק מילדי מצויין. כל פעם שהם סבלו נתתי כמה טיפות, זה עושה שהם יישנו מאד חזק. לא להיבהל. לדלל את הטיפות ב 50% מים לפני שנותנים.
  4. שמן ארומתרפי קמומיל. לדלל בערך כף שמן שקדים או כל שמן בסיס אחר עם טיפה או שתיים של השמן הארומתרפי (לוודא שקונים כזה שאפשר לשים על הגוף) ולעסות את כפות הרגליים עם השמן (בעיקר את איזור האצבעות) וכן לשים מאחרי תנוכי האזניים.
בהצלחה.

ענת גיגר
בבוקר קניתי "בייבי גם", תכשיר הומאופטי. נתנו לו את זה בצהריים כשהוא נראה עצבני ומיד אחרי זה הוא הקיא, תגובה ששמורה אצלו לדברים שהוא ממש לא רוצה. (והתחילה תגובת שרשרת שבסיומה עף השטיח מהסלון כשאני מכריזה "ממילא שנאתי אותו!") לא מצאה חן בעיניי המהירות שבה הרוקחת שלפה לי את התכשיר הזה, כאילו זה מה שכל ההורים לוקחים, ו"זה מה שנותנים לכאבי שיניים". אבל זה עלה רק 53 אז קניתי. מילא.

איילת כבר אמא
לנועם לפעמים יש "התקפות" של חניכיים (בן 5 חודשים, אך לא יצאו לא עדיין שיניים). לנו מאוד עוזרת תרופה הומואפתית של ד"ר רקווג.r 35 - אפשר להשיג בכל בית מרקחת. אומנם יקרה ........אך מרגיעה.

בת ההרים (מתוך ארומתרפיה ושמנים)
רעיון מעולה להקלה על בקיעת שיניים אצל תינוקות.מופיע בספר "ניחוחות מרפא" ויושם בהצלחה אצלינו עם שני ילדים בשבלים שונים של בקיעת שיניים.
המצרכים; בקבוקון 30 סיסי

שמן אתרי משובח קמומיל רומי
מים שהורתחו
ממלאים הבקבוקון במים ומניחים במקפיא עד שיהיו קרים מאד אבל לא קפואים. אפשר גם במקרר בחלק הקר יותר. מוסיפים טיפה אחת עד שתיים(אבל לא יותר) מהקמומיל. שומרים תמיד במקרר בחלק הקר. בזמן כאב קשה טובלים פיסת צמר גפן קטנה בתמיסה ומניחים על האיזור שכואב.

סיגל ב
יש מה לעשות:
או גליגם - תרופה הומיאופתית שנמכרת בכל סופר-פארם.
(ההומיאופתים הקלאסיים לא משתגעים על תרופות מדף הומיאופתיות).
או ללכת להומיאופת שיתאים רמדי ספציפי.
רסקיו רמדי

אילנה אילן
RESCUE REMEDY תמיד שווה לנסות אם הוא עוזר להרגיע.

נועה בר
האם למישהו יש המלצה לכאבים של שיניים ראשונות?
איך מעלימים כאב כזה? יש לי רסקיו רמדי אבל אני לא יודעת איך לתת. מי יכול להושיע?

עירית לוי
נועה,
נכנסתי עכשיו לדף רסקיו רמדי. לגבי שימוש לתינוקות צפריר כתב שם שאפשר לתת 2-4 טיפות, ואם אין רגיעה אחרי כמה דקות לחזור ולתת עוד (ראי תשובתו לגיא).
מחר בבוקר כבר תוכלי לגשת לחנות טבע כדי להיות מוכנה לימים הבאים. יש מגוון של מוצרים לענייני בקיעת שיניים וכל תינוק מגיב אחרת, כך שצריך לנסות כמה דברים. תסתכלי על המלצתה של אילנה אילן בתחילת דף זה. נראה לי ששווה לנסות.
שיהיה לכם לילה רגוע ZZZ

מנג בין
מכיוון שאצלנו זה מתחיל בגיל כל-כך צעיר ואני מעדיפה לו לתת/למרוח כלום (מקסימום שתי טיפות רסקיו)

יעלי לה
מנג בין, תודה, לא הייתי חושבת על זה לבד... בלי זה, מי יודע מתי הוא היה הולך לישון הלילה.

יעלי לה
הערה בדיעבד: אפקטיבי רק בשלב חוסר המנוחה הקשה והכאבים הקלים. לפחות אצלינו, בשלב הכאבים הממש קשים זה לא עשה כלום (וזה גם לא אמור).
טיג'ל

לי הי
מה אתן אומרות על המישחה טיג'ל, מישהי מרחה לתינוק שלה, בעלי קנה ואני מתנגדת בכל תוקף למרוח לה, אבל לא ממש יודעת להסביר לו למה לא.
דרך אגב גם שלי רק בת 3 וחצי, וממש סובלת.

יעל כ
מה אתן אומרות על המישחה טיג'ל, מישהי מרחה לתינוק שלה, בעלי קנה ואני מתנגדת בכל תוקף למרוח לה, אבל לא ממש יודעת להסביר לו למה לא.
ניסיתי, בכל פעם שחשבתי שאולי זה השיניים... לא עזר בכלום. אולי רק כשהן ממש בוקעות זה יכול להרגיע קצת את המקום. אבל... אני סובלת מפצעים בפה (אפטות) מידי פעם ולי זה עבד יופי...

אמא בן אור
לי הי, טיג'ל מאד עזר אצלנו לכאבי הוצאת שיניים ראשונות. אין חשש לדעתי להשתמש בו הוא בסה"כ מאלחש ובעיקר עוזר כשהקטן מת לישון וכואב לו. פשוט לא מומלץ להשתמש מעל 6-7 פעמים ביממה.
אנחנו גם משתמשים ב"גליגם" של הומגליל - זה הומאופתי. והוא גם מרגיע מאד באופן כללי, לא רק נקודתי.
http://forums.ort.org.il/files/30/2335680/5946561.jpg
שורש סיגלית]

מיה גל
בתי לועסת בהנאה רבה שורש של סיגלית. הוא קשה למדי ואמור מאד להרגיע את החניכיים.
לפי כמה שהיא אוהבת אותו - כנראה שהשורש באמת יעיל.
קניתי אותו ב בייבי טבע בת"א.

יעל כ
שורש של סיגלית.
מעולה!!!

סמר
התינוק שלי בן חמשה חודשים והשורש סיגלית שהוא לועס ממש אבל ממש מקל עליו ! מאוד מומלץ.
יש חנות חדשה של "בייבי טבע" שנפתחה בחיפה בקניון קסטרא. יש להם גם ממרח על בסיס קמומיל ומרווה למי שממש יש לו אדמומיות ונפיחות בחניכיים. בהצלחה לכולם/ן !

שרונה
זה נראה כמו אבן קטנה מוארכת אבל קצת יותר רך, קונים ב"בייבי טבע" בדיזינגוף 203 או בקניון קסטרא בחיפה.

רק טוב
המוכרת הראתה לי דוגמה שיש לה וזה נראה לי בסדר, את האחת שקניתי קיבלתי סגור בנייר חום, השורש נראה לי קטן מידי ודי מסוכן לתת אותו לבד לקטנה :-(
< נתתי בכל זאת כאשר אני אחזתי בו, והוא די עזר >

דנה יחזקאלי
שלחתי את הוריי לקנות את שורש הסיגלית המהולל, שמחתי מאד כשהוא הגיע, אבל ישי (9 חודשים) בכלל לא מתעניין בו.
אכזבה.
גם לשכנתי הוריי הביאו את שורש הסיגלית וגם שם התינוקת רוצה ללעוס כל דבר חוץ מאשר אותו. באסה.

אמא חדשה
קנינו גם את השורש סיגלית אתמול, לשמחתי הקטן אהב את הרעיון ומוצץ אותו בהנאה...
הצעות אחרות

יעל כ
אולי זה : צמחי מרפא של סבתא או זה יעזרו לך במשהו.

איילת
מהניסיון הדל שלי מסאז'ים, התעמלות, וכו' עזרו כאן.

לוטם מרווני
אמא מניקה יכולה לעזור לבקיעת השיניים ע"י שתיית תה פסיפלורה.

אמא חדשה
לנו אישית עוזרות האמבטיות, אתמול עשינו אחת ביחד, ועוד 3 בטאמי טאב, אחרונה ב- 2 בלילה. רק ככה הוא נרגע...

מנג בין
ההצעה שלי - סבלנות ואמפתיה.
זה כואב להם מאוד-מאוד, תחבקו, תניקו, תסתובבו עם המנשא ותזכרו שבסוף השן יוצאת!

התמודדות ההורים עם בקיעת השיניים וכל מיני מחשבות על העניין

יעל כ
קודם כל צריך לשמוח שהשניים בוקעות (לבנות ומתוקות). צריך לשלול במקרה של חום, כאבי אזניים ושלשולים שלא מדובר בבעיה אחרת.

אמא של איסתרא ובלגינא
ההורים צריכים לזכור שזה נגמר בסוף...

נעמה
מה שהכי עוזר זה לזכור שבערך עד גיל שנתיים וחצי הכל בחוץ.אפשר להקל עם נרות הומיאופטיים שמכילים קמומיל,אבל זה פשוט עובר ואז יש בעיות אחרות,לפעמים יותר מסובכות משיניים.הכל עובר כל כך מהר....

ורד לב
חשבתי על זה שזו בטח תחושה מוזרה ביותר לבייבי פתאום שיש משהו בפה, חד כזה.
אני כבר מרגישה את זה על הציצ, לא בנשיכות (טפו טפו טפו), רק בתחושה. משהו השתנה.
הילדה שלי גדֵלה לה!!!

פלפלת
לזאטוט בקעה הראשונה לפני יומים,אחרי חודשיים של לעשות כאילו סוף סוף החליטה להיוולד לה!!!
למה לא נולדנו עם שיניים בחוץ?

יעל כ
יש תינוקות שנולדים עם שיניים בחוץ, וזה תענוג מפוקפק גם לילד וגם לאמא...

אביב חדש
אולי כדי לתת ללסת לגדול ולעשות מקום לשיניים?

חגית ל
נראה לי שעניין כאב השיניים בא להראות כבר על ההתחלה להורים שיהיו פעמים שהם לא יוכלו לעזור לצאצא שלהם ויצטרכו רק להסתכל איך הוא סובל, ולהקל עליו בדברים אחרים - עוד יותר תשומת לב לדברים קטנים שעלולים להטריד אותו יותר כשהשיניים כואבות.

מיה גל
חגית, אם כבר את הולכת לכיוון הזה, אז אולי הכאב הזה בא ללמד את התינוק שאמא היא לא כל יכולה?
בכל מקרה זה ממש עצוב לראות אותם ככה, מזל שיש כזה עולם מלא וגדוש בדברים חדשים ומעניינים שיש לחקור, זה בכל זאת מסיח את דעתם מהשיניים הבוקעות.

אמא אדמה
אתם חושבים שיש איזושהיא משמעות לזמן בו בוקעות השיניים ולאיזו שן בוקעת ראשונה?
אני מתכוונת, האם אולי יש איזו תורה סינית שמדברת על זה? משהו כמו רפלקסולוגיה, שכל אזור ברגל מקביל לאיזור בגוף?
מישהו נתקל אולי באיזה אתר שמדבר על זה?
התחלתי לחשוב על זה כי פתאום יוצאות לבן שלי 2 שיניים עליונות , אבל לא שתי האמצעיות, אלא אחת אמצעית ואחת לידה.
זה נראה לי מוזר ומעניין אותי לדעת אם יש לזה משמעות...

חגית נובק
בגליון ספטמבר האחרון של הירחון "חיים אחרים" התפרסמה כתבה מאוד מעניינת על רפואת שיניים הוליסטית, ובין היתר מדובר שם על הקשר בין השיניים השונות, - צמיחתן ומצב בריאותן - לאברי הגוף השונים ואף למצבו הרגשי והנפשי של האדם.

אמא חדשה
אבא שלי שגם הוא רופא אומר שאם מבוגר היה צריך להצמיח שיניים הוא לא היה עומד בכאב הזה...
סדר בקיעת השיניים – יש דבר כזה?

עין הסערה
מיכאל שלנו בן שנה. יצאו לו שתי שיניים תחתונות.
למרבה הפלא, שתי השיניים הבאות שיצאו (בעצם יוצאות עכשיו) הן לא השתיים העליונות, אלא אלה שלידן. מישהו נתקל בתופעה כזו? האם זו בעיה?
(בפעם הבאה אצל הרופא נשאל גם אותו)

אביב חדש
לליבי עומדות לצאת שיניים, רואים סימנים לבנים, אבל לא הקדמיות, אלא השתיים שצמודות אליהן...

אם פי 3
It has no meaning at all. there is a "usual order" - which most babies follow, but any change from that order, or time schedule is equally ok, and no reason to worry about this.
Carmit M

ענת גיגר
סדר הופעת השיניים אצלו, אגב, לא כמו בספרים. ראשונות החותכות העליונות. אחת בחוץ, זו שלידה בדרך ועכשיו מתחילה החותכת העליונה מהצד השני. ואילו למטה הן מתמהמהות. סתם, חשבתי שזה בטח מעניין אתכם. ;-)

חגית גביש
לנועה (3 חודשים וחצי) יש בליטות לבנבנות בחניכיים התחתונות, בשני הצדדים, במיקום של הניבים. נראה כמו גדילה של שיניים וכואב מאד. מישהו נתקל במקרה כזה (מבחינת המיקום)

פלונית אלמונית
האם יכול להיות שבוקעות קודם השיניים שמשני צידי השיניים האמצעיות?

אמא שלה
שבערך עד גיל שנתיים וחצי הכל בחוץ
אז זהו, שלא כך אצלינו... רק עכשיו, בגיל שלוש שנים ושמונה חודשים, בוקעות הטוחנות בלסת התחתונה ובעליונה עדיין רק 8 שיניים.
מצד שני, החותכות הראשונות הופיעו רק לקראת יומולדת שנה.
מישהו מכיר עוד ילדים ששיניהם בקעו כ"כ מאוחר?

אמא אינקובטור
מישהו מכיר עוד ילדים ששיניהם בקעו כ"כ מאוחר?
גם אצלנו החותכות הראשונות בקעו אחרי גיל שנה אצל שתי הילדות. אצל הבכורה הניבים והטוחנות האחרונות הופיעו רק לקראת גיל 8. הקטנה בת שנתיים עוד מעט והשיניים שלה בהרכב חסר מאוד.

אמא שלה
וואו, אמא אינקובטור, אני מרגישה שמצאתי אחות אובדת... את מדברת על שיני חלב שבקעו רק לקראת גיל שמונה?
האם יש אצלכם במקרה גם עיכוב בגדילה? גיל השיניים מקביל בד"כ לגיל העצמות, אם כי הוא הרבה פחות עקבי.
הקטנה שלנו קטנה מאוד, מתחת לאחוזון שלוש כבר הרבה זמן... ולא, זה לא "בגלל" השיניים, כמו שהנשמות הטובות חושבות, היא לועסת היטב גם בלי.
כמה שיניים אמורות להיות להם בסופו של דבר? (או במילים אחרות: כמה פעמים עוד נעבור את הסיוט הזה?)

ורד לב
כמה שיניים אמורות להיות להם בסופו של דבר?
לאומני יש כבר 4 למעלה ו-4 למטה. טוחנת בכל צד ונראה לי שיוצא ניב... הגיוני?
בכל אופן זה דיי מוטרף ולא כ"כ סימפטי לשתינו. על אבא שלה, לעומת זאת, זה לא משפיע. הוא בסיני

אם פי 3
שיני חלב: 20 - 2 חותכות, ניב ושתי טוחנות X 4

מנג בין
מספר שיני החלב הוא - 20 .
אחרי שהן נופלות צומחות (נדמה לי שקוראים להן - "שיני בשר") - 32.

יעל כ
יש 20 שיניים נשירות ("שיני חלב"). 10 בכל לסת. בדרך כלל מופיעות ראשונות החותכות התחתונות, אז העליונות, אחכ הניב ואז הטוחנות.
אבל כל עוד כולן יוצאות ואין צפיפות, הכל בסדר.
במבוגר יש 32 שיניים קבועות (כולל שיני הבינה שלא לכולם יש).

ורד לב
אה, הבנתי שהניבים יוצאים יותר מאוחר.
אז למוגבלת שבי- 4 חותכות, 2 ניבים ו- 4 טוחנות בכל לסת (יעני 2 בכל צד)?

הצילו שיניים
זה נגמר אחרי השיניים הקדמיות, או שכל שן היא סיוט בפני עצמה?

סיגל ב
זה נגמר אחרי השיניים הקדמיות, או שכל שן היא סיוט בפני עצמה?
כל שן היא אחרת. יש שכואבות, ויש שלא. אין חוקים.
בקיצור, לשמור על אופטימיות!
הגעת לגיל שאפשר להתחיל...?

הצילו שיניים
בדיוק דיברתי בטלפון עם הרופא אז עוד לפני ששמע מה הסימפטומים הוא אומר לי: זה לא השיניים! למה? כי שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
בימים לא נורא כל כך. אם יש גירויים היא צוחקת ושמחה אבל הלילות...

יעלי לה
שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
מה? אני מתפלאת על הרופא הזה. אני מכירה ילד אחד בן חמישה חודשים שכבר יש לו שן אחת לגמרי בחוץ.
אם היא עסוקה עם הפה המון סימן שהיא מתחילה "לייצר" שיניים, אבל לא בטוח שזו הסיבה לחוסר השקט ולהתפתלויות בלילות. סביר שהחניכיים יהיו מגורות ויציקו, אבל לאו דווקא יכאבו.

אמא חדשה
אני מתפלאת על הרופא הזה

גמני...

הצילו שיניים
אני מתפלאת על הרופא הזה
כן, וזה גם מעצבן, מה גם שגם לי וגם לאחותי כבר יצאו שיניים בגיל 4.5 חודשים.

מנג בין
שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
לבכורה ולמרכזי יצאו שתי שיניים תחתונות בגיל 3 וחצי חודשים!!
ליונקת הן יצאו "רק" בגיל 4 חודשים...

POOH והתוספות
_שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
לבכורה ולמרכזי יצאו שתי שיניים תחתונות בגיל 3 וחצי חודשים!!
ליונקת הן יצאו "רק" בגיל 4 חודשים..._
כנ"ל בערך..
לגדולה ב- 5 חודשים יצאו שתיים ראשונות ומאחר והיא לא קראה ספרים קודם היא התחילה עם הטוחנות.
והקטן [עוד לא בן 4 חוד'] כבר עם אחת טוחנת בחוץ למטה ועוד משהו למעלה.. ועוד איזה אחת לפחות למטה בדרך..
אבל אצל הגדולה פשוט יום אחד גילינו שיניים - לא היו כמעט סימנים מוקדמים...
ואצל הקטן - כואב לו, ושמח בבית... :-)
יש נחמה בפואטיקה...

אורי ה
אנחנו בתומם של שלושה לילות ללא שינה וימים מאוד צמודים.
נושמים ביחד.
מחבקים כל הזמן.
מנשקים בקצה האף.
יונקים בלי סוף ואפילו פיפי אני עושה כשהוא על הידיים.
עם השתיים התחתונות עברנו יחסית בקלות.
העליונות הרבה יותר מאתגרות.
אבל- שן אחת כבר בחוץ והשנייה כבר נראית מבצבצת.
אולי עוד שבוע אני אוכל סופסוף לישון??
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה עושים נגד כאבי שיניים - למי שעוד אין שיניים? הבת שלי בת 5 חודשים סובלת בימים האחרונים מאוד ואני אובדת עצות. יש למישהו רעיון?
תמר_איל*
הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי תמר_איל* »

עיסוי של החניכיים במקום שכואב, ממש להפעיל לחץ כנגד השן.
בשלב ראשון זה גורם לחוסר נעימות, ממש כואב. ההטבה באה אחר כך.

אם הילדה שותה תה קממל (בבונג), ממלצה להפסיק.

מקווה שיפקעו השיניים ותרגישו טוב יותר בקרוב.
מרדיק*
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 16:34

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מרדיק* »

רצתי לקנות שורש סיגלית ואכן נרשמה התלהבות אצל הקטנה. אבל:
כשבעלי ראה את זה אמר שיש לזה ריח של טבק, ולא מוכן לתת לה לאכול את זה מחשש שזה מכיל חומר ממכר או מאלחש כלשהו
מישהו במקרה יודע משהו על החומרים אותם מכיל הצמח?
אמנם זה טבעי, אבל גם מריחואנה וטבק זה טבעי...
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יעלי_לה »

הי מרדיק,
למיטב ידיעתי השורש לא מכיל חומרים רעילים, אלרגניים או ממכרים. מאלחשים אולי כן.
הצמח הוא סיגלית המים, שמשתמשים בו הרבה ב פרחי באך. אולי מישהו שמבין בזה יכול לתת לך יותר מידע על הצמח.
הגמד_חיוכון*
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

אולי מישהו יודע מה שמו של שורש הסיגלית באנגלית? A ROUTE OF...?
ואת זה אני גם אנסה לתרגם לגרמנית.P-:
תודות
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אחרי חודשים של סיוט, שהגיעו לשיא בשבועות האחרונים עם חום 39.5 ונזלת נוראית השן סוף סוף מבצבצת!

והרופאים אומרים שאין שום קשר... לכו תבינו.

עזר לנו מאוד:
מים קרים, רסקיו, קרום של לחם, להקריב את האצבע שלנו, לקנות שלט במתנה לקטן וכך לעניין אותו שעות בנשיכות, צעצועים מעץ בגודל יד (יותר נעים לנשוך מפלסטיק).
יעלי_לה

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יעלי_לה »

גמד,
למעלה יש קישור לתמונה של האריזה של השורש כפי שהיא נמכרת בבייבי טבע, ועל האריזה כתוב בגרמנית, אם אינני טועה (ואני עלולה לטעות. אולי זה הולנדית או פלמית או השד יודע. אבל אני מהמרת שזה דווקא כן גרמנית :-) ). הורדתי את התמונה למחשב והגדלתי ופיענחתי וכתוב שם כך: Veilchenwurzel - זה כנראה שם המוצר, ולמעלה משהו כמו: Wurzelgrahers Blutenparadies - זה אולי שם החברה. סיגלית המים נקראת באנגלית Water Violet, אבל כנראה לשורש שלה יש שם אחר - כי חיפוש בגוגל של water violet עם המילים root, teeth, babies לא העלה שום דבר קשור.
בהצלחה!
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אה, ו יעלי לה , תודה על העריכה המדהימה.

@}
מרדיק*
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 16:34

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מרדיק* »

ושוב לעניין הסיגלית: ניסיתי קצת לברר לגבי הבטיחות של זה, מבחינת החומרים המופרשים ולא ככ הצלחתי בינתיים. בהומגליל לא שמעו על הפטנט הזה ובם לא במדיטף שם דיברתי עם נטורופתית ומטפלת בפרחי באך
אמא_של_טבע*
הצטרפות: 24 פברואר 2006, 10:49

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אמא_של_טבע* »

באנגליה נותנים לתינוקות שורש של marsh-malow . אולי זה סיגלית באנגלית?
''צפונית''*
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

בקיעת השיניים

שליחה על ידי ''צפונית''* »

לא ממש יודעת אם זה שייך לגמילה ממוצץ, לבעיות וקשיים בהנקה, או לכאן...
לכבוד יומולדת 10 חודשים לגור צומחת שן ראשונה.
כשגיליתי בשמחה שהנה באה השן, עוד באותו הלילה החלה ה"חגיגה" של הכאבים, לילה לבן, הגור לא הסכים להכניס לפה דבר
(לא מוצץ ואפילו לא ציצי עד שעות הבוקר המאוחרות).
להפתעתנו זה היה הלילה הקשה היחידי (לפחות עד כה...)
מאז כמעט שבוע שהוא לא מסכים בכלל למוצץ (בו השתמשנו ברגעי "משבר", ולהרדמה), והבעיה היא שכעת אני נאלצת לשמש כמוצץ!
לא רק בשעות "משבר", עכשיו רק אני יכולה להרדים את הגור, ואם הוא מתעורר זו רק אני שיכולה לעשות משהו, ע"י שליפת ציצי ושכיבה לידו דקות ארוכות (לפעמים מתעורר כל 10-15 דקות אם לא ישנים לידו).
אני כבר ממש מותשת, כי כל הזמן הפנוי שהיה לי פעם (גם ככה מועט) בזמן שנת הצהרים שלו, ובערב, הולך על ריצות מהמטבח/סלון לחדר שינה - שליפת ציצי -המתנה ארוכה שירפה מהציצי ואוכל לחזור לעיסוקי - חזרה למטבח/סלון למס' דקות - ושוב ריצה לחדר שינה....
וזה כ"כ מתיש!!!
ואם פעם גם אבא של הגור היה יכול להרדים/ללכת כשקם ולתת לו מוצץ - לא עוד, הוא חזר להיות תלוי רק בי!
האם מוכרת תופעה שלא מוכנים למוצץ בזמן בקיעת שיניים? או שהוא פשוט גמל את עצמו ממוצץ?
יכול להיות שאם ננסה סוג שונה של מוצץ הוא יסכים לקבלו?
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

יכולה להעיד שגם הבת שלי מסרבת לקחת מוצץ כשהיא קמה משינה, ונרדמת רק בחזרה רק עם ציצי. למרות שבשעות הערות המוצץ מעוד עוזר, (בעיקר בנסיעות).
יכול להיות שבקיעת השיניים כל כך כאבה לו שחלק מהבכי עכשיו הוא לא רק הכאב אלה בכי על הטראומה שעבר. ולוקח לו זמן להחלים ולהתאושש, בשמן הזה הוא צריך אותך. אני במקומך הייתי מניחה שאם מדובר בבקיעת שיניים אז הצורך במוציצי יעבור כשהכאב יחלוף, הייתי מרפה מסידורים ובישולים כמה ימים כדי להיות שם בשביל התינוק, מגייסת את כל העזרה שאפשר ממשפחה או בתשלום כדי שאת תתפני לתמוך בתינוק שלך שסובל מכאבים, (ואם אין מי שיכין אוכל במקומך זאת אפילו קונה אוכל מוכן כמה ימים) . תנסי מראש להיות לידו כשהוא ישן ותנוחי לך, תקראי ספר טוב בזמן ההנקה.
מישל*
הצטרפות: 21 דצמבר 2004, 16:08

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מישל* »

אצל יהלי שלנו יצאו השיניים התחתונות ראשונות בגיל 7.5 חודשים. קודם אחת ומיד אח"כ השניה.
אני לתומי חשבתי שהן עומדות לצאת כבר בגיל 4 חודשים כי כל הסימנים המוקדמים היו.
הבקיעה הראשונית לוותה ב"קוטריות" יתר, עצבנות, היה מנסה לינוק ולא מצליח כי כואב (בעיקר בלילה), ינק יותר- לעיתים תכופות יותר (בד"כ הוא יונק כל שעה וחצי בממוצע...), רצה הרבה על הידיים.
להיות שם בשבילם כמה שהם צריכים, להסביר להם מה קורה, אפילו היה לו חום ליממה של 38.8, שירד מעצמו. זה בטח נורא מבהיל פתאום משהו חד כזה בתוך הפה...
יעלי_לה

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני לתומי חשבתי שהן עומדות לצאת כבר בגיל 4 חודשים כי כל הסימנים המוקדמים היו.

איזה קטע משונה זה, אה? אצלינו, מ-4 ועד 5 חודשים היו כל פעם התקפות, בכי, היסטריה, עצבנות, נפיחות לבנה בחיך, כאבים, מה לא? (חום לא). כבר היה אפשר אפילו להרגיש אותן עם האצבע, אבל בפנים. ואחר-כך כלום, כאילו חזרו חזרה פנימה.
בשבוע האחרון (10 חודשים כמעט) פתאום ראינו שהן כבר ממש לקראת בקיעה.
בשני הלילות האחרונים הוא התעורר קצת יותר. אבל לא ינק הרבה בלילה (בכלל כבר חודש שהיניקות בלילה הן לא יותר משלוק). ואתמול והיום קצת ניג'ס.
היום הלכנו ברחוב ואשה מקסימה אחת התחילה אתנו. אוריה העניק לה חיוך, והיא אמרה, "יו, מה זה, שיניים טריות טריות, איזה חמודות!" אה!!! לא ידעתי אפילו! מיששתי ואכן הן בחוץ ממש - 2 פסים דקיקים לבנבנים למטה...

מזל טוב לנו!

:-D
עכשיו אני הולכת להתקשר לדודה של בעלי, לבקש מתכון ל"סליאה" - מעדן מחיטה שהיהודי סוריה נוהגים לעשות לכבוד השן הראשונה
איזו התרגשות
יעלי_לה

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יעלי_לה »

וואו, איזה מזל יש לילד הזה, איך לא היה לו אף סימפטום? אפילו לא ריור. |יש|
<יעלי לה לא נרגעת>
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

שלום!
לפיצ, שנה ושלושה חדשים, יצאו כבר שש שיניים עד גיל עשרה חדשים. ומאז- כלום!
האם זה נורמאלי? האם יש עוד משהו שככה היה אצלו? מה דעתכן? יש סיבה לדאגה?
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מאיה* »

מעוניינת לקבל מידע על שרשרת אבני אמבר להקלה על כאבי צמיחת שיניים אצל תינוקות.
טיפול_שורש*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 10:06

בקיעת השיניים

שליחה על ידי טיפול_שורש* »

הבת שלנו כבר בת שנה וחודש ועדיין אין שום סימן לשן הראשונה.
מישהו יודע על מקרים דומים?
נילי_קו*
הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45
דף אישי: הדף האישי של נילי_קו*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי נילי_קו* »

מעוניינת לקבל מידע על שרשרת אבני אמבר להקלה על כאבי צמיחת שיניים אצל תינוקות

לשאלתה של מאיה (אני לא יודעת אם את עדיין כאן, אז לטובת הכלל):
ניתן להשיג שרשרת אבני אמבר (ענבר, שזה למעשה פיסות שרף) להקלה על כאבים של בקיעת שיניים. מידע על כך ניתן למצוא kristalim]בקישור זה main[/po].asp?id=58

שימו לב בסוף הדף: "טובה מאד לתינוקות הסובלים מכאבי שיניים, אפשר לתת להם גוש גדול (וחלק) של ענבר אותו יוכלו לנשוך כשהם סובלים מכאבי הצמיחה של השיניים."

איפה קונים שרשרת ענברים? אני קניתי מאישה בשם ג'ינה (אם אינני טועה) מטבעון (אם אינני טועה), אבל לצערי אבד לי מספר הטלפון שלה. אם מישהי מכירה, כדאי להוסיף לכאן.
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

בקיעת השיניים

שליחה על ידי שרי* »

האם מישהי יודעת היכן ניתן להשיג תמצית צמחים קטניפ?
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

תמצית קטניפ זאת אומרת מיצוי? נוזל? אז תשובה לזה אין לי אבל באופן כללי ניתן להשיג קטניפ בחנויות לבעלי חיים, לפעמים בתוך השקית של הצמח המיובש ניתן למצוא זרעים ואז אפשר בשקט להנביט ולגדל שיח לתפארת. הקטניפ הוא סוג של מנטה שכזה ומאוד דומה לה בתנאי הגידול שלו. אני אעשה חיפוש אולי נשארו לי זרעים (פעם גידלתי לחתולים שלי שלעסו את השתיל עוד לפני שהיה בכלל מה ללעוס בו-מכורים...)
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

בקיעת השיניים

שליחה על ידי שרי* »

תמצית צמחים CATNIP עבדה על חלק מילדי מצויין
כך כתבה אילנה אילן בראש הדף, אז אולי בכל זאת מישהי יודעת איך משיגים את התמצית?
אימהית*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 06:49

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אימהית* »

שלום לכולם.
בחודשים האחרונים בני מוציא שיניים בלי הפסקה וסובל מזה קשות. מדובר על ארבעת הטוחנות הקדמיות וארבעת הניבים (עכשיו אנחנו בסיומה של יציאת הניב האחרון).
את שמונה החותכות הקדמיות הוא הוציא עד גיל שנה וזה היה קצת יותר נסבל.
כל התהליך מלווה בהמון נזלות קשות ושיעול עם ליחה, חום גבוה עם הקאות ולילות של בכי איום ללא שינה כמעט בכלל, ובגלל קצב היציאה של השיניים זה ממש חוזר על עצמו מדי שבוע וחצי-שבועיים.
כולם מסביבי אומרים לי שהוא מוציא שיניים מאוד קשה ושלא זכור להם כזה דבר מהילדים שלהם.
למישהו יש נסיון דומה ויכול לשתף ולעודד אותי? אני כבר מיואשת לגמרי...
שכחתי לציין את גילו: שנה ושמונה חודשים.
נסיכת_השום*

בקיעת השיניים

שלום אמהית!
התאור שלך נשמע די זהה למה שעבר על הבן שלי (שנה וכמעט 9 חדשים). לא יודעת אם זה היה קשור או לא, אבל אפילו היתה לו דלקת באוזן לאחרונה, במקביל ליציאת כל השיניים. עכשיו סוף סוף ארבע הטוחנות ושני הניבים העליונים לגמרי בחוץ, והניבים התחתונים כמעט לגמרי בחוץ...
נראה לי שכל ילד הוא שונה, וכנראה שרוב הילדים של חבריך הם שונים.
לקבל כל כך הרבה שיניים בבת אחת זה תהליך מאוד קשה וכואב, עם, מין הסתם, מלא תופעות לואי.
מה שעזר אצלינו זה הרבה חיבוקים, הרבה אהבה, והרבה הרבה ציצי.
מקווה בשביל שתינו שהשיניים הבאות יהיו קלות יותר...
נסיכת_השום*

בקיעת השיניים

המממ... שוב אני. רציתי רק לומר שבשביל השקט הפנימי שלך, אולי גם תלכי לראות איזה רופא שאת סומכת עליו. עניין ההקאות לא מוכר לי.
אורי_ה*
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 20:29
דף אישי: הדף האישי של אורי_ה*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אורי_ה* »

אמהית יקרה,
אכן נשמע סוער אצלכם שם בחזית השיניים.
יותר סוער ממה שאני מכירה בודאי.
רק דבר אחד עלה לי מתוך שכתבת:
אם הוא מאוד מצונן ומלא ליחה, אז ההקאה היא בד"כ הצורה שלו להפטר מהליחה הרבה. זה בסדר גמור. אפילו חיובי.
אין להם דרך אחרת להתמודד עם זה, הם לא יודעים כמו מבוגרים לנקז אותה.
צריך לדאוג שיינק/ישתה הרבה כדי לא לאבד נוזלים, עדיף לא רק מים.
בני הקט (בערך באותו גיל), תמיד מקיא כשהוא מאוד מצונן, וממש אפשר לראות שאחוז גבוה מהתוצרת הוא נזלת וליחה.
ובעיקר שולחת לך עידוד ותמיכה. שתעברו בשלום את המסע.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

ביאורים- חליטת פסיפלורה, מהפרי, או אכילת הפרי יכולה להקל על הכאבים ובעצם לשמש כ"מרגיע" עבור היונק המפציע שיניים.
מנה_מנה*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 18:32
דף אישי: הדף האישי של מנה_מנה*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מנה_מנה* »

חליטת פסיפלורה, מהפרי, או אכילת הפרי יכולה להקל על הכאבים ובעצם לשמש כ"מרגיע" עבור היונק המפציע שיניים.

מאיזה גיל?

(היונקת כבר שבועיים לא ישנה כמו שצריך בגלל השיניים)(וגם אני)
פלוני_אלמונית*

בקיעת השיניים

האמא המניקה שותה, לא היונקת...
<לוטם>
ענת_קדם*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי ענת_קדם* »

כולם מסביבי אומרים לי שהוא מוציא שיניים מאוד קשה ושלא זכור להם כזה דבר מהילדים שלהם.
המשפט הזה מוכר לי...גם שלי הוציא שיניים "קשה". נראה לי שהרבה ילדים מוציאים ככה את השיניים ומקרים קלים הם יותר נדירים. יכול להיות גם שאותם אנשים שוכחים את הקושי שהיה בהוצאת השיניים.
זה כמו הילדים שישר ישנים לילה שלם...זה תמיד לשכנים. את מכירה את המשפט "אז תגידי גם את"
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

בקיעת השיניים

שליחה על ידי נעה* »

בני בן שנה וחודשיים. יש לו שש חותכות, ופתאום ראיתי שהתחילה לצוץ טוחנת אחת.
מוכר?
פלוני_אלמונית*

בקיעת השיניים

לנו עזר שלוק (הקרטיב ללא צבעי מאכל בשקית קטנה)
אלונ_צ'יק*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

מוכר?

כן בוודאי, גם אצלנו יצאו כל הטוחנות סביב הגיל הזה בזו אחר זו.
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

בקיעת השיניים

שליחה על ידי נעה* »

אלונ צ'יק, גם אצלכם יצאו הטוחנות לפני כל החותכות והניבים?
אלונ_צ'יק*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

אצלנו הניבים יצאו אחרונים. לא זוכרת בקשר לחותכות, הקדמיות כבר היו בהחלט...
ביליק*
הצטרפות: 10 יוני 2007, 21:29

בקיעת השיניים

שליחה על ידי ביליק* »

אני חושבת שהניבים בדרך כלל יוצאים אחרונים. כנראה שאנחנו לא אמורים להיות אוכלי בשר בגיל מוקדם יותר...

תגידו, האם גם אצל מבוגרים בקיעת השיניים האחוריות עשויה להיות מלווה בחום, כמו אצל תינוקות?
ביליק*
הצטרפות: 10 יוני 2007, 21:29

בקיעת השיניים

שליחה על ידי ביליק* »

מישהו?
אליס*
הצטרפות: 10 ינואר 2006, 13:44

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אליס* »

הקאות... בת שנה ושלושה חודשים...
הבת שלי התחילה להקיא לפני כ-10 שבועות, בהתחלה בלילה, פעם ביומיים, אחר כך רק ביום, פעם ביומיים, או פעם ביום. בלי קשר לאיפה היא, מה קורה סביבה, מה היא אכלה, או כל דבר אחר הנראה לעין. לא היה שום מאכל חדש בתקופה ההיא..בהתחלה התיאבון שלה לא ירד, ומתישהו הוא כן. המצב רוח שלה לא היה מדהים והיא היא נהיתה יותר חלשלושית. היא רזתה די הרבה.
הרופא שלה ראה 4 שיניים טוחנות עומדות לצאת ושייך את ההקאות לזה. זה היה די מפתיע, לי ולעוד חברים שמכירים שהדעה הקונבנציונלית היא שהקשר בין שיניים לכל מיני תופעות (חום, שילשול, הקאות...) הוא דמיוני ("אפשר גם להאמין בפיות" אמרה לי רופאת ילדים אחת), למרות שכל הורה רואה את הקשר הזה.. באיזהשהו שלב ההקאות פחתו, התיאבון חזר והיא התחילה לעלות במשקל ולהיות יותר פעילה. לפני שבוע וחצי (עכשיו זה כבר חודש וחצי-התחלתי לכתוב את זה מזמן) אני ועוד כמה חברים חטפו וירוס בטן שכלל הקאות ושילשולים, וגם ביתי, אך אצלה זה לא עבר תוך יומיים כמו אצלי. היא הפסיקה לאכול ולשתות, כולל סירוב לבקבוק (היא הפסיקה לינוק בגיל 9 חודשים לצערי, כאשר אני הייתי מחוץ לבית לחודש בגלל אישפוז בבי"ח). היא גם נהיתה יותר ויותר שקטה, ועצלנית. לקחתי אותה לרופאה (לא הרופא הרגיל שלנו) שנזפה בי על כך שהיא לא שותה חלב פרה או פורמולה, נזפה בי שהיא לא אוכלת בשר(היא אפילו נקטה בביטוי: תת-תזונה חלבונית) ונזפה בי שאני לא רואה שהיא מיובשתי. (שמה דר' ישראלי – בירושלים או מבשרת ציון- מאד לא מומלצת!). היא זירזה או לקחת אותה מיד למיון, אפילו בלי לעבור בבית. עשיתי את זה ואולי טוב שכך כי באמת היתי מיובשת. נתנו לה אינפוזיית נוזלים ביד (אחרי סיוט של חיפוש וריד) למשך כל הלילה. היה כל כך קשה לקרות אותה ככה, מחוברת לצינור. זה גם עשה לי פלשבקים מאד לא נעימים לשהות שלי בבי"ח. אבל במובן מסוים הרגשתי שאני עוברת טקס חניכה להורות, ההתמודדות עם מחלה, עם החוייה, עם הממסד שאני לרוב לא מסכימה איתו. לשכב על מיטה צרה לידה ולבכות איתה. איבחנו לה דלקת אוזניים קשה. בבוקר שיחרור עם מרשם לאנטיביוטיקה והמלצה לתת לה נוזלים בכל מחיר (עם מזרק לפה למשל). הרופא שם אמר שהיא צריכה לפחות 700 מל' נוזלים ביום! גם ביום הכי טוב אין סיכוי להגיע לכמות כזאת, נראה לי. הלכנו הביתה ולא נתנו אנטיביוטיקה. היו לה דלקות אוזניים בעבר והן עברו לבד או בעזרת טיפטוף של שמן זית (שישבה בתוכו שן שום כמה שבועות). הפעם היחידה שנתנו אנטיביוטיקה זה לא עזר יותר משאר הדברים. חזרה ליום שיצאנו מהמיון....היא היתה קצת מאוששת אבל עדיין הקיאה ולא אכלה או שתתה כמעט כלום. למחרת בבוקר חזרנו למיון עין כרם מחשש להתייבשות. הם כמובן נזפו בנו קשות על אי מתן התרופה. אמרו שהדלקת חריפה מאד ואנחנו מסכנים אותה. המליצו על ניקור באוזן לשיחרור לחץ. פעולה חודרנית מאד, בלשון המטה. נו את המומחית אף-אוזן-גרון שרצתה להמליץ על זה אבל הבינה את החששות שלנו ובסופו של דבר אמרה עדיף לחכות ולראות. מרוב לחץ במיון הסכמנו לאנטיביוטיקה הפעם. ניסינו להזכיר שיניים ואף אחד שם לא רצה לשמוע. הם אמרו שלאוזניים יכול להיות קשר עם הקאות (אוזניים-שיווי משקל-בחילה-הקאות....) וזהו. טוב, במיון הם מטפלים במצב האקוטי ולא הכרוני הם שוב ושוב הזכירו. הם שוב לחצו לניקור, שוב ביקרנו את המומחית א-א-ג ושוב הצלחנו לשכנע אותה (!) לחכות. שוחררנו הביתה (אחרי לילה). הבייבי התחילה להרגיש יותר ויותר טוב (אני מעדיפה לא לחשוב שזה בזכות האנטיביוטיקה). נתתנו לה 3 פעמים ביום את הטיפות שמן זית-שום. ותוך כמה ימים האוזניים היו הרבה יותר טובות, אמר הרופא ילדים שלנו שהסתכל. 5 שיניים חדשות היו בחוץ (אחת נוספת מעבר ל-4 שהוא ראה בהתחלה). אבל הוא גם עשה לנו צנה. הוא אמר שהיא צריכה ליטר (!) נוזל ביום, וגם אם היא לא נראת מיובשת צריך לקחת אותה למיון לנוזלים, וכאשר הסברנו שהיא הרבה יותר פעילה ושמחה ושאנחנו לא רואים צורך במיון הוא נעלב ונזף בנו. טוב נו.
מאז היא עולה לאט לאט במשקל (ירדה מהאחוזון ה50 לאחוזון ה3 בעקומות המעצבנות האלה, אבל עכשיו מתחליה לחזור). היא שמחה וחמודה ופעילה ומתפתחת. מאז היא הקיאה עוד פעמיים, לאחר חודש בלי, ואופ! מה ראינו? שן חדשה! מדהים. דרך אגב המדקר שלה, שגם מטפל באוסטיאופתיה, אמר שהקשר בין שיניים להקאות ברור, בגלל איזהשהו עצב מהגולגולת לקיבה...
רק רציתי לשתף אותכם מכיוון שכשאני חיפשתי מידע על הקאות וקשר לשיניים לא מצאתי כלום וזה היה מלחיץ. כבר קבעתי תור לגסטרואנטרולוג בשבילה (שבינתיים ביטלתי).
אשמח לשמוע תגובות. גם לגבי מצבים נפשיים שיכולים להביא לזה. תודה.
ראו: הקאות וצמיחת שיניים
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיכל_בר* »

לפני שבועיים, לאיילי הקטן (כמעט חצי שנה) ביצבצו שתי שיניים חדשות. זה קרה בבית-חולים. הביקור הראשון בחייו בבית-חולים.
בלילה שלפני הוא הקיא בטירוף. עוד ועוד, כאילו הקרביים נסחטים וכל טיפה שכבר אין שם יוצאת. הוא גם סירב לינוק. אז לקחנו אותו לבית-חולים.
שאלתי את האחות במיון אם זה יכול להיות קשור לשיניים, והיא ביטלה את זה כאמונה תפלה. הרופאה אמרה שנראה לה שזה וירוס.
מה שיפה, זה שעובדת אחת בבית-החולים, שאינה נמנית על הצוות הרפואי, אמרה שזה אולי קשור לשיניים. היתה זו עובדת נקיון אתיופית, אמא לשישה, שדיברה איתי בהחבא.
חוצמזה, למעלה מחודש לפני זה הוא שילשל בקביעות.
אחת_עשרה*
הצטרפות: 05 מאי 2007, 22:18
דף אישי: הדף האישי של אחת_עשרה*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אחת_עשרה* »

לקטנטונת שלי (9.5 חודשים) יש 4 שיניים ועושה כבר כמה שבועות סימנים לשיניים נוספות, אבל השיניים לא מגיעות בינתיים.
אתמול התחילה לשפשף אוזניים והיא במצב רוח ממש לא טוב.
מה עושים כדי להקל על האוזניים, כשנראה די בבירור שזה שייך לצמיחת השיניים?
אדוה*
הצטרפות: 15 יולי 2004, 08:39

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אדוה* »

לליה שלי בת חמישה וחצי חודשים יש הרבה רוק וריר, היד כל הזמן בפה ולעיתים יש ממש מצבי תסכול מכאב. שיניים עדיין אין אבל יש שילשולים פעם או פעמיים ביום. היא חיונית ולא ניראית חולה, גם התיאבון בסדר. האם מישהי חוותה תופעה של שלשולים כסמפתום לצמיחת שיניים?
פה*
הצטרפות: 22 יולי 2007, 17:36

בקיעת השיניים

שליחה על ידי פה* »

האם מישהי חוותה תופעה של שלשולים כסמפתום לצמיחת שיניים?

לגמרי !! אני זוכרת את זה משני הגדולים אבל עם השלישי זה ממש הפך לסימפטום חד משמעי. לפני השיניים הראשונות זה התחיל מאד מוקדם. אחות טיפת חלב הסבירה לי שכיוון שיש יותר רוק, הצואה יותר נוזלית כזאת ולכן תחושת השלשול.
אנחו עכשיו לקראת הגל האחרון של השיניים (ניבים תחתונים) ואני ממש רואה סימפטומים שחוזרים על עצמם. לפעמים הייתי מרגישה מגוחכת כיכאילו כמה זמן הסיפור הזה של השיניים יכול להימשך ? אבל אני רואה שזה לקוח זמן. כל גל של שיניים היה כרוך לפעמים בכמה שבועות של תחושה כללית לא נוחה, אחר כך שלשולים, כמה לילות קשים והנקות ממושכות ובתדירות מאד גבוהה ואחרי כמה ימים, כשהכל היה קצת נרגע, פתאם בצבצו להן שיניים חדשות בפה...

בהצלחה לכן {@
חלווה*
הצטרפות: 12 ינואר 2006, 17:33

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חלווה* »

שלום אימהות,
יונתן בן חמישה וחצי חודשים- ונראה שהוא 'מכין ' את השיניים כבר מעל לחודשיים!!! המון רוק, בועות, דברים לחכך את החניכיים וכו. בשבועיים האחרונים זה נראה סבל של ממש- במיוחד בלילות, עד כדי כך שיונק-העל הזה לא רוצה ציצי אלא לנשוך לי את החולצה....
אני קצת חוששת מכל מיני תכשירים (גם הומיאופתיים) שאיתם הילד ישן 'חזק' מאוד....לא שלא הייתי שמחה לישון ברצף טוב, פשוט רוצה שזה יקרה לו באופן טבעי
בכל מקרה- חשבתי על הטיפות של r35 יש המלצות?
ואם זה יקח עוד כמה שבועות....?
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בקיעת השיניים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

גם אנחנו בעסק. אני לא מאמינה. הקטנה בת 3.5 חודשים. ניסיתי לתת היום R35 שאני אפילו לא זוכרת מאיפה יש לי בבית... אולי אולי עזר כי היא ישנה עכשיו!!! סוף סוף.
גם אני מחפשת חומרים לא מסממים. דיברתי עכשיו עם מטפלת בקריסטלים בשם מיכל (/www.cmw.co.il) והיא אמרה שאפשר לנסות בנוסף לענבר גם אוונטורין.
לשים לב שהאבנים גדולות מאוד מאוד ולראות איך התינוקת תגיב.

מעניין לקרא כאן, גם אנחנו הגענו עם הגדול לבית חולים בגלל שיניים בגיל שנתיים! ואני זוכרת שהוא הקיא פעמיים וממש לא ידענו מה יש לו. הרופא אפילו לא העלה את האופציה לשיניים, אפילו שאמרתי שהקטן כל הזמן מרייר ואומר שכואב לו בפה. ואני חשבתי שאלו פצעים או וירוס...
והקטן סבל במיון עם צילום ריאות וספירת דם... היינו כל כך לחוצים. אחרי כשבוע שבועיים בקעה שן. ואח"כ קישרתי גם את הטוסיק האדום... לומדים לומדים.
נראה מה אעשה עכשיו עם הקטנה.
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בקיעת השיניים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

בכלל מלקרא כאן בדף יש לי תחושה שהרבה אנשים במערכת הרפואית פוסלים סימנים של בקיעת שיניים לכך. כלומר אפילו לא נותנים ת'אופציה שזה המצב כרגע.
זה מרגיז.
כי בעצם צריך לכתוב את זה באופן ברור: בסביבות גיל שנתיים צומחות שיניים. זה יכול מלווה בהקאות, שילשולים, רייורים, כאבים בפה, טוסיק אדום, חום, צינון, חוסר תיאבון, קקי ירוק. ואפילו רב התופעות מהרשימה. לרב אפשר לדעת שזה שיניים כי הסימנים לא מתפתחים לכלום ונראים לא קשורים לכלום, מה שנקרה "פתאום באמצע החיים".

מדהים כמה מאיתנו מגיעים לבדיקות בבהלה כי זה באמת הרגיש שזה בא מישום מקום ולא מתקדם לשום מקום, רק הילד סובל והמצב לא מובן.
כנראה יש בזה משהו אינטואיטיבי, לדעת שזה זה. אני משוכנעת שאם הייתי שומעת אז את המילה שיניים זה מיד היה מתחבר לי, אבל לא העלתי את האופציה הזו על דעתי.
מיכלול_ה*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

בבקשה תענו לי כמה שיני חלב אמורים לצאת? נגמרה לנו הסבלנות.
יעלי_לה

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יעלי_לה »

אמורות לצאת 20. כמה יש? (אצלינו 16)
מיכלול_ה*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

היא לא ממש נותנת לספר, אני חושבת שיש 14 בחוץ. היא כל כך סובלת מכל שן שיוצאת. כשכולן יהיו בחוץ נעשה מסיבה ענקית.
יעלי_לה

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יעלי_לה »

(())
אורי_ה*
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 20:29
דף אישי: הדף האישי של אורי_ה*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אורי_ה* »

אצלינו, למיטב ספירתי האחרונה יש 22.
הדרדק בן שנתיים וחצי.
איסי*
הצטרפות: 06 אפריל 2004, 19:24

בקיעת השיניים

שליחה על ידי איסי* »

בקעו שתי שיניים קדמיות אבל אביסלה עקומות.צריך לראות רופא שיניים?
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חגית_ל* »

האם מישהו נתקל בתופעה?
התינוקת שלי מריירת, לועסת אצבעות ונושכת את הציצי ובנוסף שני כתמים לבנים ורדרדים בחניכיה התחתונים. הייתכן?????
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

יתכן בהחלט.
למה לא?
יעלי_לה

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יעלי_לה »

נכון שאפשר להעביר את זה ל בקיעת השיניים?
חגית_ל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חגית_ל* »

נכון שאפשר להעביר את זה ל בקיעת השיניים?
נכון.

אבל מה זה אומר שהן יוצאות בגיל כ"כ צעיר? יש לזה איזו שהיא משמעות?
חגית_ל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חגית_ל* »

_יתכן בהחלט.
למה לא?_

כי הם אמורים לינוק לפחות חצי שנה, מה זה שיניים כ"כ מהר! רק עכשיו היא יצאה מהבטן! לאן היא ממהרת???
אומה_לי*
הצטרפות: 29 מאי 2006, 21:37

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אומה_לי* »

ברור שיש לזה משמעות!
המשמעות היא שהיא הכי מפותחת הכי מקסימה וכמובן הכי חכמה בעולם!
לבכורי יצאה הראשונה בגיל שלושה חודשים ושבוע,
וכמובן שהוא הכי הכי בה-כ-ל!!!
אני רצינית.
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

לא הבנתי מה הקשר להנקה.

הגדולה שלי הוציאה שיניים ראשונות [טוחנות] ב- 5 חוד'.
הקטן [גם התחיל עם טוחנות] בחודש וחצי.

אז כן זה יכול להיות..
אם יש לזה משמעות - ממה שאני הבנתי המשמעות היחידה היא שכנראה גם התחלפות שיני החלב לקבועות תהיה יחסית מוקדמת. ושצריך להתחיל להרגיל אותם לצחצח מוקדם [בעיני זה דווקא היה יתרון כי בגיל הזה זה עוד נראה להם משחק והיה קל להרגיל]
חגית_ל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חגית_ל* »

תודה רבה על התשובות @}
היא באמת משהו :-)
חגית_ל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חגית_ל* »

לפי הספר 'ילדות טבעית ובריאה' לפי קינגסטון, כתוב שצמיחה מהירה של השיניים מעידה על מצב ירוד של האם ושאספקת המזון שלו אינה מספקת.
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

בקיעת השיניים

שליחה על ידי דניאלה* »

לאחי הבכור בקעו שיניים בגיל חודשיים
(הוא לא ינק בכלל - לא יודעת מה זה אומר)
הוא פשוט היה ילד שהתפתח נורא נורא מהר, עשה הכל לפני כולם.
הוא יצא נורמלי לגמרי - טיפוס קצת מעצבן אבל לא נראה לי שזה קשור...
פיית_השיניים*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2007, 23:35

בקיעת השיניים

שליחה על ידי פיית_השיניים* »

ממה שאני הבנתי המשמעות היחידה היא שכנראה גם התחלפות שיני החלב לקבועות תהיה יחסית מוקדמת.
אכן כן. לנסיכה יצאו שיניים בגיל שלושה חודשים, ובגיל חמש וחודשיים בערך, החלו לצמוח לה השיניים הקבועות. שיני החלב מתנדנדות, אך טרם נשרו.

לפי הספר 'ילדות טבעית ובריאה' לפי קינגסטון, כתוב שצמיחה מהירה של השיניים מעידה על מצב ירוד של האם ושאספקת המזון שלו אינה מספקת.
אצלנו ממש לא תקף. שני הילדים מדגם XL לשניהם יצאו שיניים מוקדם, אך הם התחילו לאכול מוצקים בגיל מאוחר יחסית (אחרי גיל שנה), אפילו שהיה להם פה מלא שיניים.

לפי מה שאני מבינה, זה קשור גם לגנטיקה. אצלנו, ברור משפחתי העלה תופעה דומה בדורות הקודמים.
חגית_ל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חגית_ל* »

הוא לא ינק בכלל - לא יודעת מה זה אומר
אז מה נתנו לו? או שכבר היו תמ"לים?

החלו לצמוח לה השיניים הקבועות. שיני החלב מתנדנדות, אך טרם נשרו.
אז יש מקום לכולן?

שני הילדים מדגם XL
גם זו גדולה. כבר בבטן היא הייתה גדולה, לכן חשבתי שהיא בגיל יותר גדול ושאלד הרבה לפני התאריך, אבל התבדתי.
נולדה 3.500.
מיצי_פוסט_הריונית*
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 15:14
דף אישי: הדף האישי של מיצי_פוסט_הריונית*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיצי_פוסט_הריונית* »

הקטנה שלי בת שנה ואנחנו אחרי כמעט חודש של שלשולים באים והולכים, רייורים, התקפי כאב בהם כל הגוף מתקשח ונזרק לאחור וגם הקאה אחת של ליחה. לפני ארבעה חודשים היה לנו דבר דומה כשאחרי שבועים של כאבים הופיעו שתי שיניים. כחודשיים אחר כך שוב, אותם תסמינים. בפעם הזו פשוט יוצאות 4 (לפחות) בבת אחת -השבועיים הראשונים לשתיים בצד ימין וכשכבר חשבנו שנגמר הכל התחיל מהתחלה בצד השני, היא פשוט מחזיקה את היד במקום. הפסיקה לאכול וחזרה כמעט להנקה מלאה ( אתמול היינו ביומולדת והיה תפסה שם במבה, פעם ראשונה בחייה- מעניין איך היא יודעת שזה לא יכאיב לה...) החניכיים שלה כלכך נפוחות ודלוקות שהיה לי ברור שזה שיניים, בלילות האחרונים גם יש דימום.
עם הבכור שלי כל פעם שאמרתי בציבור או אצל רופאים קונבנציונלים שיניים היו אומרים לי שזה לא יכול להיות, עכשיו רופאת המשפחה לא פסלה את העניין והסכימה שבקיעת שינים עלולה לגרום לחולשה של המערכת החיסונית ולכן יש יותר סימפטומים של מחלות ויראליות. אחרי ששללנו מקור אחר לשילשולים היא גם אמרה שמה שיש לעשות זה לחכות שיעבור.
במקביל הלכנו לטיפול הומאופתי, המטפלת נתנה לה ארבע רמדי עד שמצאה את זו שמתאימה לה -ואחרי כמעט שבוע ללא שינה התחלנו לישון בלילה (עם הזמן ההתקפים נהיים יותר קשים).
רסקיו עוזר לה למספר דקות כל פעם והטי-ג'ל גם (בפעמים הספורות שהצלחתי להכניסו לפיה). הרמדי, כשסוף סוף נמצא המתאים לה, קיצר את זמן ההתקף משמעותית והקטין את מספר ההתקפים ביום. דבר נוסף שעזר זה להגבהה בשינה את הראש וגם להחליף חיתולים בעמידה כי כשהראש למטה הכאב יותר מורגש.
עוד לא נגמר אבל היא כבר הרבה יותר מחייכת ועליזה.
חגית_ל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חגית_ל* »

סוף סוף הגענו לגיל חצי שנה אליו נשאתי עיני :-) והקטנה טרם הוציאה שן. אמנם חניכייה אינם חלקים ונראה לי שיש נפיחויות מבשרות - אך לא יותר מזה.
אימא_לנסיכה_בת_6*
הצטרפות: 02 פברואר 2008, 21:59

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אימא_לנסיכה_בת_6* »

היי, יש לי בת מקסימה בת 6 שהוציאה 4 שיניים אחוריות קבועות מלפני כחודש. מלפני מספר ימים התחיל חום גבוה נפיחות ואודם בחניכיים במקום בקיעת השיניים . הינו אצל רופא ילדים ששלל שפעת . אין תסמינים אחרים חוץ מנזלת, אודם ונפיחות מקומיים, היו כמה הקאות והחום לא יורד. מישהו מכיר תופעת כאלה גם בבקיעת שיניים קבועות?
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

הקטן (4 חוד') מחפש כל היום לשים משהו בפה (זה שלושה או ארבעה ימים) ולא תמיד ציצי מתאים לו. הוא מוציא גם ים של רוק ועצבני בשני הלילות האחרונים (מתעורר משינה ובוכה).
הכצעקתה?? ואיך אדע אם אלה שיניים?
(לי יצאה שן ראשונה בגיל שנה וחודשיים!!)
חלווה*
הצטרפות: 12 ינואר 2006, 17:33

בקיעת השיניים

שליחה על ידי חלווה* »

אהלן ענבל
לבני הקטן יצאו שתי שיניים ראשונות בגיל 8 חודשים, והיה נדמה לנו שהוא 'מכין' אותן מגיל 3-4 חודשים, המון רוק, וידיים בפה אך לא עצבני. אני חושבת שאכן היתה זו הכנה, והיא יכולה לקחת זמן! ואם המצב העצבני נמשך ולא רוצה ציצי ולא ישן כרגיל- ולא יצאה שן, אז זה כנראה משו אחר. אולי אפילו שינוי בסדר יום הפנימי שלו וכד'
הקטנצ'יק הוציא עכשיו את זוג השיניים הנוסף אחרי החותכות התחתונות, ובמפתיע הן....טוחנות עליונות. כל אחד והסדר שלו, ולהן לוו 4 ימים של חום 39.8.... והנה כשזה שן, אז מרגישים אותה כעבור מס ימים
פלוני_אלמונית*

בקיעת השיניים

שלום, הבונבון שלי בן שנתיים כמעט ויוצאת לו שן "אמא, שן, שן אווי". כבר יומיים היד שלו בפה ויש לו חום גבוה (39) . יכול להיות שהחום הגבוה קשור לשן?
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

עוד משהו להקלה שלא רשום למעלה, נרות ABC kids של היל. נרות הומיאופטים. אצלנו ממש סדרו את הילד מחדש. היה לנו קשה גהינום הפך לנסבל עד מחוייך ומשתולל ולא אני לא משתגעת על הומיאופטיה מודרנית או בכלל מייד להעלים מיחושים טבעיים אבל הפעם זה היה ממש רע לכל הנוגעים בדבר.
יפנית*
הצטרפות: 10 דצמבר 2006, 16:50

בקיעת השיניים

שליחה על ידי יפנית* »

לבת שלי (בת שנה בדיוק) יש כבר 7 שיניים.
השניים העליונות יצאו עם רווחים מטורפים ונראה שאחת סדוקה (!) והתחתונות יצאו עקומות.
בתחתונות- המרכזיות בזוית מוזרה כלפי פנים והאחרונה שצמחה יצאה ממש מאחור בשורה חדשה.
אני רוצה לדעת אם יש משמעות לצמיחה הזו ואם זה אמור להסתדר עכשיו או בשניים הקבועות?
יש סיבה למה זה קורה?אני מעלה השערה שזה בגלל שהיא נושכת את המיטה כדי להקל על הכאב. יכול להיות שזה משפיע על הצמיחה? כדאי להמנע מכך?
או שזה גנטי? לי יש שניים מסודרות מאד ולבן זוג לא ממש:(
מה אפשר לעשות, אם בכלל?
אם_אוהבת*
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 21:52

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אם_אוהבת* »

לילדה שלנו בת השנה וחמש היה חום במשך שלושה ימים ללא תופעות אחרות . היתה חסרת מנוחה ורגישה, בוכה הרבה ונרגעת רק על הידיים וגם בלילה לא ישנה טוב. בנוסף גם חסרת תאבון ואפילו להנקות סרבה והיתה יונקת מעט כל פעם ומפסיקה. גם פעם אחת הקיאה באחד מימי החום.
היא סימנה לי עם האצבעות בתוך הפה שמשהו מציק וחששתי מדלקת גרון אך לא שקלתי את צמיחת השיניים כאופציה.
הרופא לא ראה סימן לדלקת אך איתר פטריה בלשון ונתן משחה. כמובן שסרבה בצער ובכי לכל ניסיון לטיפול. הבנתי שהכאב בה כנראה מן הפטריה שמציקה ושורפת.
אני התחלתי בדיאטה מיוחדת שלי ושלה ללא סוכרים, שמרים ודברים חומציים להכחדת הפטריה. בבקורת הרופא ראה כי הפטריה כבר כמעט ואיננה אך הקטנה עדיין סובלת ובוכה כל היום.
מסתבר שהיא מצמיחה טוחנות וזו הסיבה לסבל הנורא ואני לא חשבתי על כך למרות שכבר עברנו סבב של שיניים ומצבים של כאב אך לא קישרתי את החום לכך כי זו הפעם הראשונה בשילוב עם חום.
כבר שכחתי איך הייתי שבוע אומללה לאור המצב הכואב שלה ואיך לא יכולתי לעשות דבר בקושי לעשות צרכים מהר מבלי שתבכה ואיך כאב לי הגב מרוב ידיים או על הגב במנשא זמן רב כל כך והיא כבדה. כמה שהיה קשה להרדים אותה ושהתעוררה כל כך הרבה פעמים בבכי.
איך לא חשבתי על כך? החום הטעה אותי כי חשבתי על חולי.
ועכשיו שהרופא אמר שהיא מצמיחה שיניים נרגעתי כל כך למרות שעדיין קשה בשל הצער שעוברת וכל הכאב הזה גם על בשרי.
ליהי_פאי_תפוחים*
הצטרפות: 23 מאי 2008, 08:36
דף אישי: הדף האישי של ליהי_פאי_תפוחים*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי ליהי_פאי_תפוחים* »

איזה דף מבורך!
אני כבר כמה ימים ללא שינה.צוציק בן 5 חודשים בדרך כלל תינוקי חייכן ורגוע פתאום נהייה רגזן. מקטר כל הזמן. רוצה רק על הידיים. בוכה בכי מסכן כזה וקורע לב אה וגם הקקי ירוק פתאום.מתעורר כל חצע שעה לינוק ולא משחרר את הציצי בקלות. בנוסף יש המון נזלת חשבתי שהוא חולה עד שמצאתי את הדף הזה.
הרבה יותר קל להבין ולתמוך כשמבינים את הבעיה.
תודה לכל העצות הנפלאות. מחכה כבר לראות שן קטנה בבית. (-:
פלוני_אלמונית*

בקיעת השיניים

בוקר טוב ליהי,
הבן שלי בן השנה עובר מסכת של כאבים על כל שן שבוקעת.
חברה המליצה לי על השמן של בייבי טבע לבקיעת שיניים
http://www.babyteva.co.il/[po]Products Item[/po].cfm?Item ID=314&Cat ID=119
ואני חייבת לציין שיש הקלה עם כל מריחה.
נראה כאילו הוא נרגע ומצליח להירדם אחרי המריחה.
תקוה*
הצטרפות: 13 מאי 2005, 09:00

בקיעת השיניים

שליחה על ידי תקוה* »

התינוק שלי בן 4.5 חודשים, עוד לא בקעו לו שינים, בשבוע האחרון הוא מצונן עם חום נמוך בסביבות 37.5, הוא מכניס הרבה את האצבעות לפה.
אין לו סימנים לבנים בחניכים...
מה שממש מטריד אותי, ולא היה לנו בכלל בעבר. קשור לכך שבשבועים האחרונים, בחלק גדול מההנקות ביום הוא עוזב את הציצי ומתחיל לצרוח.
האם זה מוכר כחלק מהסימטומים לבקיעת שניים?!?
שפירית*
הצטרפות: 11 יוני 2002, 22:47

בקיעת השיניים

שליחה על ידי שפירית* »

שלום,
לבת שלי מציצה שן ראשונה (נקודה לבנה באזור הניבים).
קנינו לה R35 שמקל עליה, רק מה, יש בזה 20%!! אלכוהול, ועוד כתוב שזה אחוז נמוך יחסית למוצרים אחרים (לא בדקתי כמה אלכוהול ברסקיו, נראה לי שיותר).
אולי יש פה רופאה\ הומיאופת\ית \ אחר שמבין בזה, שיכול להרגיע אותי בעניין, כי כרגע אני מרגישה כאילו התמצית ההומיאופתית היא אשליה, והילדה פשוט שיכורה ונרדמת.
היא בת 3 חודשים, שוקלת 5.5 ק"ג ומקבלת טיפה או שתיים עד 3 פעמים ביום (פחות מההנחיות על הקופסא). 
אולי פשוט כדאי להחזיר את הילדה לשורשיה הרוסיים ולתת לה וודקה במקום ; -)
תודה
שפירית*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי שפירית* »

מקפיצה ב 'מה חדש' אולי תמצא תשובה
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

בקיעת השיניים

שליחה על ידי תמי* »

הי שפירית! הבן שלי בן 7 חודשים עם 2 שיניים תחתונות והעליונות בדרך.. אנחנן השתמשנו בR35 בגיל 3 חוד' וזה עזר לשבוע בדיוק, אחרי זה הגוף התרגל וזה הפסיק להשפיע. אבל אני יודעת בוודאות שלא הייתה השפעה לאלכוהול. הרוקח אמר לנו למהול את התמיסה עם ממש מעט מים ולתת לה להתאדות למשך 2-3 דקות כך שלאלכוהול היה זמן להתאדות. את מוזמנת לנסות אבל אולי אז זה יפסיק להשפיע... בהצלחה...
שפירית*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי שפירית* »

תודה תמי :-)
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיכל* »

בתי בת שנה וחודשיים ויונקת בעיקר. ביום וגם בלילה. היא אוכלת מעט אוכל מלבד ההנקה. רב התזונה זו הנקה.
ביומיים האחרונים יש לה ריר רב מהפה, דבר שלא היה לה עדיין. נראה שממש כואבות לה השיניים והיא לא רגועה. היה לה גם קצת חום.
כשהיא אוכלת וכשהיא יונקת נראה שזה יותר מפריע לה. ומשפשפת בתוך הפה עם המוצץ.
הבעיה היא שהיא לא רוצה לינוק. ואני לא רוצה להפסיק להניק. היא מנסה טיפה לינוק ונראה שכואב לה והיא מפסיקה מיד. כך שלא רוצה להתקרב לפטמה.
אני לא בהריון והטעם של החלב לא השתנה...(בדקתי: שאבתי לבקבוק ונתתי לה לשתות. היא שתתה. גם התיעצתי עם יועצת הנקה טובה.)
מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים בשיניים? ולגרום לה לחזור לינוק?
האם משכך כאבים כמו נורופן לילדים או אקמולי יעזרו?
מיכל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיכל* »

רק עכשיו קראתי את הדף...זה רק מחזק את ההרגשה שלי שאלו השיניים...שגורמות לה לא לינוק.
ובכל זאת-מפחדת שתפסיק לינוק בגלל הכאבים. מה אפשר לעשות? והאם יש עוד אימהות/אבות שגם אצלם קרה מקרה דומה? שההנקה הושפעה מכאבי השיניים??
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי שני_צו* »

מיכל,
ראי שביתת יניקה- יש שם סיפורים בנושא.
באופן כללי, הסיטואציות האלו קורות ועוברות במרבית המקרים תוך יום יומיים. אם לא תפסיקי להציע לה, אז היא לא תפסיק לינוק.

לגבי כאבי השיניים, אני לא ממש יודעת.
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי שני_צו* »

שכחתי בהצלחה :-) ותרגישו טוב
מיכל*

בקיעת השיניים

שליחה על ידי מיכל* »

תודה רבה! היום אני כבר בטוחה שאלו השיניים. וזה מרגיע. היא ינקה אתמול בלילה לפני השינה והיום בבקר.
בד"כ יונקת גם בלילה הרבה והלילה לא.
אני פשוט לא מציעה לה אוכל אחר והיא רעבה יותר ויונקת. אין לי ברירה לא רוצה שתתרגל לא לינוק ושיפחת לי החלב. למרות שדי ברור לי שהיא רוצה לינוק. היא מבקשת אבל כואב לה.
עוד אופציה-ביום חמישי, לפני כמה ימים היא נפלה(כנראה עוד לא רגילה לנעליים שחדשות לה...) וירד לה קצת דם בחניכיים העליונים. אולי יש לה שם פצע וזה כואב לה כשיונקת או אוכלת. ניסיתי לבדוק ולא הצלחתי ממש לראות משהו.
אמונה_בה'*
הצטרפות: 10 יוני 2009, 16:20

בקיעת השיניים

שליחה על ידי אמונה_בה'* »

בת 10.5 ח'.
העסובלת מכאבים איומים.
צמחו לה כבר 2 השיניים הקדמיות התחתונות. עכשיו נראה כי מדובר בקדמיות העליונות.
לא מוכנה לינוק וכואב לי אימים... והכי הכי, לא רוצה שהיא תפסיק לינוק...
מה עושים?
בר_ומי*
הצטרפות: 14 יוני 2008, 01:31

בקיעת השיניים

שליחה על ידי בר_ומי* »

מחרוזת ענברים יש פה ב- 80 שח

http://www.ubile.co.il
פלוני_אלמונית*

בקיעת השיניים