ערכה: יעלי לה, 6 בפברואר 06
סימפטומים, סימנים, חוויות... איך זה היה אצלכם?
סימפטומים של בקיעת שיניים (הועתק מהדף טיפולי שיניים בתינוקות):
- נפיחות חניכיים
- ריור
- עצבנות
- דלקת חניכיים
- חוסר מנוחה
- בעיות שינה
- חום
- שלשולים (לא חד משמעי בספרות)
- הקאות (ראו להלן)
- כאבי אזניים (ככאב מוקרן, לא חד משמעי בספרות)
ענת ג
מרגע שהן מתחילות לבקוע , המון דברים משתנים כאילו בלי קשר , וזה הרי תהליך ממושך (כל השיניים..) .אצלינו עד הבקיעה היא ישנה לילה שלם עם יניקה ופיפי ראשון מוקדם בבוקר .איזה כיף זה היה.
יפעת גת
למיכאל בוקעות טוחנות תחתונות ועליונות ביחד!
זה ממש צער בעלי חיים.
חום והקאות ובכי בכי בכי והמון ציצי
בפעמיים הקודמות זה לא זכור לי ככזה עצוב, או שזה המוח הסלקטיבי של האמהות?
עידית
להדר(בת 8 חודשים) בוקעות השיניים העליונות והיא ממש סובלת. גם בתחתונות היה דיי קשה - לא מוכנה לטעום שום דבר חוץ מציצי, הרבה על הידיים וכשלושה ימים עם חום נמוך. שלשום בלילה ממש צרחה מכאב והחזיקה כל הזמן את האוזניים ואין לה דלקת כי גם אין לה נזלת בלית ברירה קיבלה אקמול.
גם אצלנו היה לילה שלם מגיל חודש עד 5 חודשים ואז התחילו השיניים עכשיו זה מינמום 4 פעמים בלילה.
אמא נמרה
הוא מתחיל להיות לא רגוע, ואין כל סיבה נראית לעין (אפילו היינו אצל הרופאה). הוא גם ממשיך את קפיצת הגדילה של שלושה חודשים לעוד כמה ימים ורוצה לאכול כל שעה-שעה וחצי (לא מתאים לו). אולי זה שיניים? איך יודעים?
ענת גיגר
שאלנו את הרופא אם יש קשר בין המחלה לשיניים והוא אמר שהקשר הפוך ממה שנהוג לחשוב. כלומר, הוירוס גורם למטבוליזם בגוף להיות מואץ, והדבר גורם להחשה של בקיעת השיניים, שאחרת היו בוקעות בעוד שבועות אחדים. לכן, אמר הרופא, אנשים חושבים שהשיניים גורמות לחום, בעוד שההיפך הוא הנכון.
נועה בר
אתמול היה למאיה חום, היום היא כבר היתה לגמרי כרגיל, אבל עכשיו פתאום היא בוכה מתוך שינה מתהפכת לה בלי סוף ולא מוצאת מנוח. גם על הציצי בוכה
רוני בלוני
סתם מתחשק לי לספר, כי כבר עברתי את הקטע והגיל הזה:
לבתי הבכורה שן ראשונה יצאה בגיל שמונה חודשים ובגיל שנה היו לה כבר כל השיניים. וזה רק אומר שהיא היתה חולה כל הזמן, כל הזמן עם ליחה ונזלת, וחולצה רטובה, וחום חום חוםםםםםםםם... כל הזמן חוםםםםם... כמה לילות שלא ישנו...
אבל, בגיל חמש כבר התחלפו שתי שיניים, הילדה הראשונה בגן.
אביבית
לנועה (בת 7 חודשים) כבר בקעו בגיל ארבעה חודשים וחצי שני שיניים תחתונות כאשר לפני בקיעתן היה לה חום של 38.5 לערך והצטננות.
עכשיו בגיל 7 חודשים היא הבריאה שוב מחום גבוה שנמשך מס' ימים ואודם בגרון חשבנו שזה שוב מהשיניים אך עדיין אין שום סימן ואתמול היא החלה עם "התקפת" שלשולים, מייד אחרי כל ארוחה, שלשול ממש ממש מימי.
היא מרגישה טוב ועם מצב רוח אבל השלשולים מדאיגים... אומרים לי שזה קרוב לוודאי מהשיניים... מישהו נתקל בתופעות אלו?
מירב
שלום לכולם
רק גמרנו את הגזים וכנראה התחילו שיניים יכול להיות? הוא רק בן 3 חודשים אבל פתאום שונא מוצץ, סובל המון וכל הזמן מכניס יד לפה או נושך ציצי איך יודעים אם זה שיניים?
אמא אופטימית
שונא מוצץ, סובל המון
דווקא לא היה אצלנו, אבל...
כל הזמן מכניס יד לפה או נושך ציצי
היה גם היה, התחיל בדיוק באותו גיל.
אף שן עוד לא בקעה, והעולל כבר בן 7.5 חודשים, כך שנראה לי שזה לא בהכרח קשור.
שמש
יש לנו בן מתוק בן 3 וחצי חודשים ובימים האחרונים הוא בוכה המון, מכניס ידיים לפה ורוצה ציצי כל היום דומה למה שמירב מספרת.
אני יודעת שיש ילדים שמקדימים עם שיניים, יכול להיות זה? אולי כדאי שנלך להומאופט לעזרה? הקטנציק ממש סובל והאמת....שגם אנחנו
איילת
יש לנו בן מתוק בן 3 וחצי חודשים ובימים האחרונים הוא בוכה המון, מכניס ידיים לפה ורוצה ציצי כל היום דומה למה שמירב מספרת.
היה אצלנו בדיוק ככה ולדעתי למרות שהשיניים התחילו לצאת הרבה יותר מאוחר, יש קשר. ייתכן שהם מתחילים להרגיש משהו. אולי איזה גירוי מציק, לחץ בחניכיים. דווקא לאחרונה כשבקעו לו ארבע שיניים, אחת אחרי השניה זה עבר בקלות יחסית. אז לך תדע?!
באותה תקופה התייעצתי עם המורה "שלנו" לעיסוי והתעמלות והיא הסבירה לי שבתקופה הזו הם עוברים המון שינויים פיסיים. כל קפיצות הגדילה וההתפתחות לא קלות. יש המון גירוי ועומס על מערכת העצבים הרגישה והמתפתחת. למשל ייתכנו אפילו עקצוצים בכל הגוף.
שרון.ב.
יש לי תינוקת בת חמישה חודשים. לאחרונה התחילו לבצבץ לה שתי שיניים תחתונות, ממש מרגישים את ה"שפיץ" של השיניים כשנוגעים.
אתמול היא בכתה במשך 4(!) שעות, בכי היסטרי,כאילו שהיא מפוחדת ממשהו, ממש התחילה לרעוד מרוב בכי.
לא רצתה לינוק או לאכול מבקבוק, לא לישון, לא לשחק, רק בכתה אפילו שהחזקתי אותה על הידים
בסוף לאחר 4 שעות של בכי היא נרדמה למשך 3 שעות.
אסתר
תודה על העצות והתמיכה,אורין בת 8 חודשים ובימים אלה אוטוטו מוציאה שיניים,כל הסימפטומים שניכתבו הנ"ל קיימים אצלה,טיג'ל,הרבה ידיים וחוסר שינה טוטלי ו...בסוף זה יגמר בהצלחה לכולם
יעלה
נועם בן חצי שנה יש לו ארבע שיניים ואנחנו מבשלים כנראה את הבאות. היום הוא התחיל פתאום להשתעל. הוא לא מצונן ואין לו חום. האם מישהי מכירה סמפטום כזה לשיניים? חשבתי שאולי זה מבוא לרפלקס הקאה, אבל אולי הוא פשוט מבשל גם איזו מחלה. אני די מוטרדת מזה. נדמה שהכאבים מתגברים ואין לו הפוגה. הטיפות ההומאופטיות קמומילה לא ממש עוזרות היום והוא ממש מתקשה להרדם.
חגית ל
אלה חמודלה סובלת. עוד לא 4 חודשים והשיניים מציקות. לועסת את האצבעות שלה ובעיקר את הזרת שלי ולפעמים את האצבע.
הצילו שיניים
בתי בת ה4 חודשים מראה סימנים של הוצאת שיניים (כן, אני יודעת, זה מוקדם).
איך יודעים שזה זה?
היא מתקשה לישון בלילה כבר שבוע, בוכה ומתפתלת, לא נראה לי שזה גזים (שמהם סבלה בעבר), מריירת המון, מוצצת שפה תחתונה באינטנסיביות ובכלל עסוקה עם הפה המון.
אמא חדשה
החניכיים של הקטן לבנות ונפוחות וזה סימן לשיניים, אתמול צרח כל היום, ובלילה יותר.
בכלל אומרים שבלילה כל המכאובים מתגברים..
וחוץ מזה יכול להיות גם שלשול, חום, שינויים בתאבון ועוד כל מינה תופעות...
הצילו שיניים
נראה לי שאני רק בתחילת הדרך, המצב עוד לא עד כדי כך גרוע...היא לא צורחת מכאבים, אלא רק מתקשה להרדם, מתעוררת בבכי כל שעה בערך ואפילו פחות (לפני כן ישנה 7-9 שעות רצוף, הנקה אחת ואז עוד 2-4 שעות). אני מניקה אותה וזה קצת מרגיע אבל מיד אחכ היא מתחילה להתפתל וליבב ואנחנו באמצעים שונים מצליחים להרדים אותה בחזרה. היא הרבה יותר זקוקה לקרבה שלנו. דבר מוזר, שהוא אחת הסיבות לכך שלא נראה לי שזה גזים, זה שלפעמים היא בוכה כששוכבת עלי על הבטן, ודוקא כשאני הופכת אותה לגב היא פתאם נרדמת.
אמא חדשה
גם אנחנו התחלנו כמו שאת מתארת ועכשיו המצב החמיר, ממש לא מוכן לרדת מהידיים, כל הזמן צריך הסחות דעת...
עצבני, רטטנוני, מקטר כל הזמן...
יעלי לה
אולי בגלל זה בזמן האחרון הוא לא מוכן לרדת מהידיים...? מעניין... בדרך כלל הוא די עצמאי ולאחרונה לא מרשה לי אפילו לסובב את הראש לכיוון אחר. וגם עובר הרבה יותר זמן מרגע ההירדמות ועד שהוא יורק את הפטמה החוצה... תמהתני אם גם זה קשור לשיניים או לדברים רגשיים / פנימיים שעוברים עליו...
אמא חדשה
אולי בגלל זה בזמן האחרון הוא לא מוכן לרדת מהידיים...?
אצלנו התחיל ב 3.5 חודשים, ועכשיו ממש מטורף...
לא מוכן שאני אזוז אפילו לשירותים... וגם הבכי שלו השתנה, מעין תחינות איייה כאלו, אפילו מתוך שינה...
ממש מסכן...
יעלי לה
מגיל 3 וחצי חודשים בערך הוא התחיל להתעסק עם הפה והחניכיים ולרייר ולאבד את שלוותו המפורסמת – כל זה יותר ויותר כל הזמן בהדרגה. בארבעה וחצי חודשים הגיע לשיא – כאים וצרחות והיסטריה. חשבנו שזהו זה. התבדינו. זה בא בהתקפות כל שבוע – שבוע וחצי – שבועיים. עכשיו, אוטוטו חצי שנה, כבר אפשר להרגיש אותה עם האצבע, אבל היא עוד בפנים. סיוט. כאבים, לא מצליח לישון, יש ימים שרק ציצי כל הזמן, יש ימים שלא מוכן לשמוע על ציצי אלא רק כשהוא מורעב... עכשיו הגענו לשיא חדש – נזלת נוראית וקצת חום. אולי מחר היא תצא?
אה, דרך אגב, אני חושבת שהשינויים בהרגלי הקקי קשורים לזה גם.
הקאות וצמיחת שיניים
אליס (2007-07-09T23:24:52):
הקאות... בת שנה ושלושה חודשים...
הבת שלי התחילה להקיא לפני כ-10 שבועות, בהתחלה בלילה, פעם ביומיים, אחר כך רק ביום, פעם ביומיים, או פעם ביום. בלי קשר לאיפה היא, מה קורה סביבה, מה היא אכלה, או כל דבר אחר הנראה לעין. לא היה שום מאכל חדש בתקופה ההיא..בהתחלה התיאבון שלה לא ירד, ומתישהו הוא כן. המצב רוח שלה לא היה מדהים והיא היא נהיתה יותר חלשלושית. היא רזתה די הרבה.
הרופא שלה ראה 4 שיניים טוחנות עומדות לצאת ושייך את ההקאות לזה. זה היה די מפתיע, לי ולעוד חברים שמכירים שהדעה הקונבנציונלית היא שהקשר בין שיניים לכל מיני תופעות (חום, שילשול, הקאות...) הוא דמיוני ("אפשר גם להאמין בפיות" אמרה לי רופאת ילדים אחת), למרות שכל הורה רואה את הקשר הזה.. באיזהשהו שלב ההקאות פחתו, התיאבון חזר והיא התחילה לעלות במשקל ולהיות יותר פעילה. לפני שבוע וחצי (עכשיו זה כבר חודש וחצי-התחלתי לכתוב את זה מזמן) אני ועוד כמה חברים חטפו וירוס בטן שכלל הקאות ושילשולים, וגם ביתי, אך אצלה זה לא עבר תוך יומיים כמו אצלי. היא הפסיקה לאכול ולשתות, כולל סירוב לבקבוק (היא הפסיקה לינוק בגיל 9 חודשים לצערי, כאשר אני הייתי מחוץ לבית לחודש בגלל אישפוז בבי"ח). היא גם נהיתה יותר ויותר שקטה, ועצלנית. לקחתי אותה לרופאה (לא הרופא הרגיל שלנו) שנזפה בי על כך שהיא לא שותה חלב פרה או פורמולה, נזפה בי שהיא לא אוכלת בשר(היא אפילו נקטה בביטוי: תת-תזונה חלבונית) ונזפה בי שאני לא רואה שהיא מיובשתי. (שמה דר' ישראלי – בירושלים או מבשרת ציון- מאד לא מומלצת!). היא זירזה או לקחת אותה מיד למיון, אפילו בלי לעבור בבית. עשיתי את זה ואולי טוב שכך כי באמת היתי מיובשת. נתנו לה אינפוזיית נוזלים ביד (אחרי סיוט של חיפוש וריד) למשך כל הלילה. היה כל כך קשה לקרות אותה ככה, מחוברת לצינור. זה גם עשה לי פלשבקים מאד לא נעימים לשהות שלי בבי"ח. אבל במובן מסוים הרגשתי שאני עוברת טקס חניכה להורות, ההתמודדות עם מחלה, עם החוייה, עם הממסד שאני לרוב לא מסכימה איתו. לשכב על מיטה צרה לידה ולבכות איתה. איבחנו לה דלקת אוזניים קשה. בבוקר שיחרור עם מרשם לאנטיביוטיקה והמלצה לתת לה נוזלים בכל מחיר (עם מזרק לפה למשל). הרופא שם אמר שהיא צריכה לפחות 700 מל' נוזלים ביום! גם ביום הכי טוב אין סיכוי להגיע לכמות כזאת, נראה לי. הלכנו הביתה ולא נתנו אנטיביוטיקה. היו לה דלקות אוזניים בעבר והן עברו לבד או בעזרת טיפטוף של שמן זית (שישבה בתוכו שן שום כמה שבועות). הפעם היחידה שנתנו אנטיביוטיקה זה לא עזר יותר משאר הדברים. חזרה ליום שיצאנו מהמיון....היא היתה קצת מאוששת אבל עדיין הקיאה ולא אכלה או שתתה כמעט כלום. למחרת בבוקר חזרנו למיון עין כרם מחשש להתייבשות. הם כמובן נזפו בנו קשות על אי מתן התרופה. אמרו שהדלקת חריפה מאד ואנחנו מסכנים אותה. המליצו על ניקור באוזן לשיחרור לחץ. פעולה חודרנית מאד, בלשון המטה. נו את המומחית אף-אוזן-גרון שרצתה להמליץ על זה אבל הבינה את החששות שלנו ובסופו של דבר אמרה עדיף לחכות ולראות. מרוב לחץ במיון הסכמנו לאנטיביוטיקה הפעם. ניסינו להזכיר שיניים ואף אחד שם לא רצה לשמוע. הם אמרו שלאוזניים יכול להיות קשר עם הקאות (אוזניים-שיווי משקל-בחילה-הקאות....) וזהו. טוב, במיון הם מטפלים במצב האקוטי ולא הכרוני הם שוב ושוב הזכירו. הם שוב לחצו לניקור, שוב ביקרנו את המומחית א-א-ג ושוב הצלחנו לשכנע אותה (!) לחכות. שוחררנו הביתה (אחרי לילה). הבייבי התחילה להרגיש יותר ויותר טוב (אני מעדיפה לא לחשוב שזה בזכות האנטיביוטיקה). נתתנו לה 3 פעמים ביום את הטיפות שמן זית-שום. ותוך כמה ימים האוזניים היו הרבה יותר טובות, אמר הרופא ילדים שלנו שהסתכל. 5 שיניים חדשות היו בחוץ (אחת נוספת מעבר ל-4 שהוא ראה בהתחלה). אבל הוא גם עשה לנו צנה. הוא אמר שהיא צריכה ליטר (!) נוזל ביום, וגם אם היא לא נראת מיובשת צריך לקחת אותה למיון לנוזלים, וכאשר הסברנו שהיא הרבה יותר פעילה ושמחה ושאנחנו לא רואים צורך במיון הוא נעלב ונזף בנו. טוב נו.
מאז היא עולה לאט לאט במשקל (ירדה מהאחוזון ה50 לאחוזון ה3 בעקומות המעצבנות האלה, אבל עכשיו מתחליה לחזור). היא שמחה וחמודה ופעילה ומתפתחת. מאז היא הקיאה עוד פעמיים, לאחר חודש בלי, ואופ! מה ראינו? שן חדשה! מדהים. דרך אגב המדקר שלה, שגם מטפל באוסטיאופתיה, אמר שהקשר בין שיניים להקאות ברור, בגלל איזהשהו עצב מהגולגולת לקיבה...
רק רציתי לשתף אותכם מכיוון שכשאני חיפשתי מידע על הקאות וקשר לשיניים לא מצאתי כלום וזה היה מלחיץ. כבר קבעתי תור לגסטרואנטרולוג בשבילה (שבינתיים ביטלתי).
אשמח לשמוע תגובות. גם לגבי מצבים נפשיים שיכולים להביא לזה. תודה.
טליה טקאוקה (2007-07-10T00:13:19):
שמחה שכתבת...
שולחת לכם גדול ומחכה גם אני להארות בנושא...
אוהבת@}
לוטם מרווני (2007-07-10T00:28:47):
אליס, איזו חוויה!
טקס חניכה להורות, ההתמודדות עם מחלה, עם החוייה, עם הממסד
לינוקא היתה תקופה של הקאות מכוונות, ז"א בכי והקאה יזומה, כן, בגיל הזה בערך. פעם אחת שהפריעה לי מאוד -2 בבוקר בכי כי לא הייתי לידו- והחלפתי מצעים-בגדים והתקלחנו שנינו להפטר מריח הקיא ותוך כדי סיפרתי לאישי שנמאס לי מההקאות המכוונות שלו וינוקא הקשיב, הפנים- ומאז הוא רק "עושה כאילו". וכן, ההתעוררויות והבכי קשורים לבקיעת שיניים, ואולי גם ההקאות.
אמודאגת (2011-01-06T18:49:56):
תינוקי בן 9 חודשיםכמעט. שלשום היה לו חום גבוה בלילהץ39.2 נתתי טיפה אקמולי והחום ירד.זה היה מלווה ביומיים שלשולים. היום כבר לא היה לו שלשול אבל מהצהריים המצב רוח שלו ירוד והוא צמוד לציצי.לפני שעה הוא גם הקיא. הוא בכה הרבה,עכשיו נרדם. אין לו עוד שיניים. האם זה זה? מה לעשות? אשמח לנסיונות דומים ועיצות.
זרח הפרח (2011-01-06T22:27:33):
אני זוכרת בבירור שבאזור גיל 6-7, הגיל שהשיניים מתחלפות, היו לי בחילות נוראיות.
כל הזמן הייתי מקטרת לאמא שלי על בחילות, והיא לא ידעה מה לעשות.
אחרי תקופה ארוכה זה עבר מעצמו, לאט לאט ובלי ששמנו לב...
{==טיפול==
שרשרת ענברים
הענבר הוא בעצם שרף שהתקשה והוא ידוע כאמצעי עתיק יומין להקלה על כאבי בקיעת שיניים. המחרוזות מגיעות בצבעים שונים לפי החומר ממנו עובדו החרוזים.
קיימת טענה בחנויות שונות שישנם שני סוגי ענברים.
הראשון הוא זול יותר ועשוי מדחיסה של פירורי ענבר ואבקת ענבר לצורה של חרוזים.
השני יקר יותר והוא עיבוד של חתיכת ענבר לצורה של חרוזים.
המחרוזות המוכרות שזורות בצורה בטיחותית לילדים כך שכל חרוז קשור בנפרד. בנוסף, נאמר כי הן שזורות מחוט בטיחותי.
kristalim]מידע על ענבר main[/po].asp?id=58
סיפור אישי על שימוש בשרשרת ענברים (שימו לב, זה בתחתית הדף)
לפי מה שהיא כותבת, זה ממש לא רק להקלה בכאבי בקיעת השיניים,
נשכנים מפלסטיק ושאר ירקות
ענת ג
לנו יש נשכן פלסטיק עם חלק שקוף ממולא במים שאפשר להקפיא אותו ואז מרגיע לנשוך ולמצוץ אותו .גם חתיכת גמבה גדולה או גזר .אבל מדובר בשלב שלפני הכאב ממש ,שזה רק מציק.
גילה
דברים לנשוך - גזר/מלפפון קרים. אצלינו השיניים איחרו, אז יכולנו לתת גם קרום של לחם. אבל אנחנו לא דוגמה: עברנו שיניים בקלות יחסית (מצד שני - עוד לא סיימנו).
יופי אמת
נשכן יש לי הוא אכן עוזר אך לא מספיק (אגב, אסור להקפיא רק למקרר שלא יהיה קשה מידי) מלפפון נתתי גם גזר ניסיתי לא התקבל בשמחה אולי קשה מידי?
טלי יצקר
לנשיכה מומלץ לנסות גם גבעולי סלרי מבושלים קלות
אמא נמרה
האם מותר לתת לתינוק בן חמישה חודשים שרק יונק מלפפון וגזר, כדי להקל על הכאב המציק של השיניים?
< הפעם זה באמת שיניים...>
מיה גל
כן, אפשר. רק שיהיה קלוף ושלם, כלומר - שהוא לא יוכל לבלוע בטעות את מה שיש לו ביד.
וכמובן - תחת השגחה.
הצילו שיניים
היא כן אוהבת לנשוך לי את האצבע, וגם להכניס דווקא דברים רכים כמו חיתול בד מסביב לאגרוף ולתוך הפה ולנשוך, ובוכה אם אני מזיזה לה את היד.
סיגל ב
אני זוכרת שקראתי פעם איזה רופא שיניים שאומר שלעסות את החך הכואב יכול לעזור. זו הסיבה שהם אוהבים לנשוך דברים, אז אולי תנסו להכניס אצבע ולראות אם זה מקל.
הומאופתיה ועוד
אילנה אילן
יש כמה קסמים, רובם מנסיון - עבדו על חלק ועל חלק לא אז כדאי לנסות ולראות מה עובד בשביל הילד שלכם:
- הומאופתיה קמומילה. לתת 2 כדורים פעמים3 ביום. על הדילול כדאי לשאול בבית המרקחת.
- טבליות הומאופטיות TEETHING TABLETS מיועדות בדיוק בשביל זה.
- תמצית צמחים CATNIP עבדה על חלק מילדי מצויין. כל פעם שהם סבלו נתתי כמה טיפות, זה עושה שהם יישנו מאד חזק. לא להיבהל. לדלל את הטיפות ב 50% מים לפני שנותנים.
- שמן ארומתרפי קמומיל. לדלל בערך כף שמן שקדים או כל שמן בסיס אחר עם טיפה או שתיים של השמן הארומתרפי (לוודא שקונים כזה שאפשר לשים על הגוף) ולעסות את כפות הרגליים עם השמן (בעיקר את איזור האצבעות) וכן לשים מאחרי תנוכי האזניים.
ענת גיגר
בבוקר קניתי "בייבי גם", תכשיר הומאופטי. נתנו לו את זה בצהריים כשהוא נראה עצבני ומיד אחרי זה הוא הקיא, תגובה ששמורה אצלו לדברים שהוא ממש לא רוצה. (והתחילה תגובת שרשרת שבסיומה עף השטיח מהסלון כשאני מכריזה "ממילא שנאתי אותו!") לא מצאה חן בעיניי המהירות שבה הרוקחת שלפה לי את התכשיר הזה, כאילו זה מה שכל ההורים לוקחים, ו"זה מה שנותנים לכאבי שיניים". אבל זה עלה רק 53 אז קניתי. מילא.
איילת כבר אמא
לנועם לפעמים יש "התקפות" של חניכיים (בן 5 חודשים, אך לא יצאו לא עדיין שיניים). לנו מאוד עוזרת תרופה הומואפתית של ד"ר רקווג.r 35 - אפשר להשיג בכל בית מרקחת. אומנם יקרה ........אך מרגיעה.
בת ההרים (מתוך ארומתרפיה ושמנים)
רעיון מעולה להקלה על בקיעת שיניים אצל תינוקות.מופיע בספר "ניחוחות מרפא" ויושם בהצלחה אצלינו עם שני ילדים בשבלים שונים של בקיעת שיניים.
המצרכים; בקבוקון 30 סיסי
שמן אתרי משובח קמומיל רומי
מים שהורתחו
ממלאים הבקבוקון במים ומניחים במקפיא עד שיהיו קרים מאד אבל לא קפואים. אפשר גם במקרר בחלק הקר יותר. מוסיפים טיפה אחת עד שתיים(אבל לא יותר) מהקמומיל. שומרים תמיד במקרר בחלק הקר. בזמן כאב קשה טובלים פיסת צמר גפן קטנה בתמיסה ומניחים על האיזור שכואב.
סיגל ב
יש מה לעשות:
או גליגם - תרופה הומיאופתית שנמכרת בכל סופר-פארם.
(ההומיאופתים הקלאסיים לא משתגעים על תרופות מדף הומיאופתיות).
או ללכת להומיאופת שיתאים רמדי ספציפי.
רסקיו רמדי
אילנה אילן
RESCUE REMEDY תמיד שווה לנסות אם הוא עוזר להרגיע.
נועה בר
האם למישהו יש המלצה לכאבים של שיניים ראשונות?
איך מעלימים כאב כזה? יש לי רסקיו רמדי אבל אני לא יודעת איך לתת. מי יכול להושיע?
עירית לוי
נועה,
נכנסתי עכשיו לדף רסקיו רמדי. לגבי שימוש לתינוקות צפריר כתב שם שאפשר לתת 2-4 טיפות, ואם אין רגיעה אחרי כמה דקות לחזור ולתת עוד (ראי תשובתו לגיא).
מחר בבוקר כבר תוכלי לגשת לחנות טבע כדי להיות מוכנה לימים הבאים. יש מגוון של מוצרים לענייני בקיעת שיניים וכל תינוק מגיב אחרת, כך שצריך לנסות כמה דברים. תסתכלי על המלצתה של אילנה אילן בתחילת דף זה. נראה לי ששווה לנסות.
שיהיה לכם לילה רגוע
מנג בין
מכיוון שאצלנו זה מתחיל בגיל כל-כך צעיר ואני מעדיפה לו לתת/למרוח כלום (מקסימום שתי טיפות רסקיו)
יעלי לה
מנג בין, תודה, לא הייתי חושבת על זה לבד... בלי זה, מי יודע מתי הוא היה הולך לישון הלילה.
יעלי לה
הערה בדיעבד: אפקטיבי רק בשלב חוסר המנוחה הקשה והכאבים הקלים. לפחות אצלינו, בשלב הכאבים הממש קשים זה לא עשה כלום (וזה גם לא אמור).
טיג'ל
לי הי
מה אתן אומרות על המישחה טיג'ל, מישהי מרחה לתינוק שלה, בעלי קנה ואני מתנגדת בכל תוקף למרוח לה, אבל לא ממש יודעת להסביר לו למה לא.
דרך אגב גם שלי רק בת 3 וחצי, וממש סובלת.
יעל כ
מה אתן אומרות על המישחה טיג'ל, מישהי מרחה לתינוק שלה, בעלי קנה ואני מתנגדת בכל תוקף למרוח לה, אבל לא ממש יודעת להסביר לו למה לא.
ניסיתי, בכל פעם שחשבתי שאולי זה השיניים... לא עזר בכלום. אולי רק כשהן ממש בוקעות זה יכול להרגיע קצת את המקום. אבל... אני סובלת מפצעים בפה (אפטות) מידי פעם ולי זה עבד יופי...
אמא בן אור
לי הי, טיג'ל מאד עזר אצלנו לכאבי הוצאת שיניים ראשונות. אין חשש לדעתי להשתמש בו הוא בסה"כ מאלחש ובעיקר עוזר כשהקטן מת לישון וכואב לו. פשוט לא מומלץ להשתמש מעל 6-7 פעמים ביממה.
אנחנו גם משתמשים ב"גליגם" של הומגליל - זה הומאופתי. והוא גם מרגיע מאד באופן כללי, לא רק נקודתי.
http://forums.ort.org.il/files/30/2335680/5946561.jpg
מיה גל
בתי לועסת בהנאה רבה שורש של סיגלית. הוא קשה למדי ואמור מאד להרגיע את החניכיים.
לפי כמה שהיא אוהבת אותו - כנראה שהשורש באמת יעיל.
קניתי אותו ב בייבי טבע בת"א.
יעל כ
שורש של סיגלית.
מעולה!!!
סמר
התינוק שלי בן חמשה חודשים והשורש סיגלית שהוא לועס ממש אבל ממש מקל עליו ! מאוד מומלץ.
יש חנות חדשה של "בייבי טבע" שנפתחה בחיפה בקניון קסטרא. יש להם גם ממרח על בסיס קמומיל ומרווה למי שממש יש לו אדמומיות ונפיחות בחניכיים. בהצלחה לכולם/ן !
שרונה
זה נראה כמו אבן קטנה מוארכת אבל קצת יותר רך, קונים ב"בייבי טבע" בדיזינגוף 203 או בקניון קסטרא בחיפה.
רק טוב
המוכרת הראתה לי דוגמה שיש לה וזה נראה לי בסדר, את האחת שקניתי קיבלתי סגור בנייר חום, השורש נראה לי קטן מידי ודי מסוכן לתת אותו לבד לקטנה
< נתתי בכל זאת כאשר אני אחזתי בו, והוא די עזר >
דנה יחזקאלי
שלחתי את הוריי לקנות את שורש הסיגלית המהולל, שמחתי מאד כשהוא הגיע, אבל ישי (9 חודשים) בכלל לא מתעניין בו.
אכזבה.
גם לשכנתי הוריי הביאו את שורש הסיגלית וגם שם התינוקת רוצה ללעוס כל דבר חוץ מאשר אותו. באסה.
אמא חדשה
קנינו גם את השורש סיגלית אתמול, לשמחתי הקטן אהב את הרעיון ומוצץ אותו בהנאה...
הצעות אחרות
יעל כ
אולי זה : צמחי מרפא של סבתא או זה יעזרו לך במשהו.
איילת
מהניסיון הדל שלי מסאז'ים, התעמלות, וכו' עזרו כאן.
לוטם מרווני
אמא מניקה יכולה לעזור לבקיעת השיניים ע"י שתיית תה פסיפלורה.
אמא חדשה
לנו אישית עוזרות האמבטיות, אתמול עשינו אחת ביחד, ועוד 3 בטאמי טאב, אחרונה ב- 2 בלילה. רק ככה הוא נרגע...
מנג בין
ההצעה שלי - סבלנות ואמפתיה.
זה כואב להם מאוד-מאוד, תחבקו, תניקו, תסתובבו עם המנשא ותזכרו שבסוף השן יוצאת!
התמודדות ההורים עם בקיעת השיניים וכל מיני מחשבות על העניין
יעל כ
קודם כל צריך לשמוח שהשניים בוקעות (לבנות ומתוקות). צריך לשלול במקרה של חום, כאבי אזניים ושלשולים שלא מדובר בבעיה אחרת.
אמא של איסתרא ובלגינא
ההורים צריכים לזכור שזה נגמר בסוף...
נעמה
מה שהכי עוזר זה לזכור שבערך עד גיל שנתיים וחצי הכל בחוץ.אפשר להקל עם נרות הומיאופטיים שמכילים קמומיל,אבל זה פשוט עובר ואז יש בעיות אחרות,לפעמים יותר מסובכות משיניים.הכל עובר כל כך מהר....
ורד לב
חשבתי על זה שזו בטח תחושה מוזרה ביותר לבייבי פתאום שיש משהו בפה, חד כזה.
אני כבר מרגישה את זה על הציצ, לא בנשיכות (טפו טפו טפו), רק בתחושה. משהו השתנה.
הילדה שלי גדֵלה לה!!!
פלפלת
לזאטוט בקעה הראשונה לפני יומים,אחרי חודשיים של לעשות כאילו סוף סוף החליטה להיוולד לה!!!
למה לא נולדנו עם שיניים בחוץ?
יעל כ
יש תינוקות שנולדים עם שיניים בחוץ, וזה תענוג מפוקפק גם לילד וגם לאמא...
אביב חדש
אולי כדי לתת ללסת לגדול ולעשות מקום לשיניים?
חגית ל
נראה לי שעניין כאב השיניים בא להראות כבר על ההתחלה להורים שיהיו פעמים שהם לא יוכלו לעזור לצאצא שלהם ויצטרכו רק להסתכל איך הוא סובל, ולהקל עליו בדברים אחרים - עוד יותר תשומת לב לדברים קטנים שעלולים להטריד אותו יותר כשהשיניים כואבות.
מיה גל
חגית, אם כבר את הולכת לכיוון הזה, אז אולי הכאב הזה בא ללמד את התינוק שאמא היא לא כל יכולה?
בכל מקרה זה ממש עצוב לראות אותם ככה, מזל שיש כזה עולם מלא וגדוש בדברים חדשים ומעניינים שיש לחקור, זה בכל זאת מסיח את דעתם מהשיניים הבוקעות.
אמא אדמה
אתם חושבים שיש איזושהיא משמעות לזמן בו בוקעות השיניים ולאיזו שן בוקעת ראשונה?
אני מתכוונת, האם אולי יש איזו תורה סינית שמדברת על זה? משהו כמו רפלקסולוגיה, שכל אזור ברגל מקביל לאיזור בגוף?
מישהו נתקל אולי באיזה אתר שמדבר על זה?
התחלתי לחשוב על זה כי פתאום יוצאות לבן שלי 2 שיניים עליונות , אבל לא שתי האמצעיות, אלא אחת אמצעית ואחת לידה.
זה נראה לי מוזר ומעניין אותי לדעת אם יש לזה משמעות...
חגית נובק
בגליון ספטמבר האחרון של הירחון "חיים אחרים" התפרסמה כתבה מאוד מעניינת על רפואת שיניים הוליסטית, ובין היתר מדובר שם על הקשר בין השיניים השונות, - צמיחתן ומצב בריאותן - לאברי הגוף השונים ואף למצבו הרגשי והנפשי של האדם.
אמא חדשה
אבא שלי שגם הוא רופא אומר שאם מבוגר היה צריך להצמיח שיניים הוא לא היה עומד בכאב הזה...
סדר בקיעת השיניים – יש דבר כזה?
עין הסערה
מיכאל שלנו בן שנה. יצאו לו שתי שיניים תחתונות.
למרבה הפלא, שתי השיניים הבאות שיצאו (בעצם יוצאות עכשיו) הן לא השתיים העליונות, אלא אלה שלידן. מישהו נתקל בתופעה כזו? האם זו בעיה?
(בפעם הבאה אצל הרופא נשאל גם אותו)
אביב חדש
לליבי עומדות לצאת שיניים, רואים סימנים לבנים, אבל לא הקדמיות, אלא השתיים שצמודות אליהן...
אם פי 3
It has no meaning at all. there is a "usual order" - which most babies follow, but any change from that order, or time schedule is equally ok, and no reason to worry about this.
Carmit M
ענת גיגר
סדר הופעת השיניים אצלו, אגב, לא כמו בספרים. ראשונות החותכות העליונות. אחת בחוץ, זו שלידה בדרך ועכשיו מתחילה החותכת העליונה מהצד השני. ואילו למטה הן מתמהמהות. סתם, חשבתי שזה בטח מעניין אתכם.
חגית גביש
לנועה (3 חודשים וחצי) יש בליטות לבנבנות בחניכיים התחתונות, בשני הצדדים, במיקום של הניבים. נראה כמו גדילה של שיניים וכואב מאד. מישהו נתקל במקרה כזה (מבחינת המיקום)
פלונית אלמונית
האם יכול להיות שבוקעות קודם השיניים שמשני צידי השיניים האמצעיות?
אמא שלה
שבערך עד גיל שנתיים וחצי הכל בחוץ
אז זהו, שלא כך אצלינו... רק עכשיו, בגיל שלוש שנים ושמונה חודשים, בוקעות הטוחנות בלסת התחתונה ובעליונה עדיין רק 8 שיניים.
מצד שני, החותכות הראשונות הופיעו רק לקראת יומולדת שנה.
מישהו מכיר עוד ילדים ששיניהם בקעו כ"כ מאוחר?
אמא אינקובטור
מישהו מכיר עוד ילדים ששיניהם בקעו כ"כ מאוחר?
גם אצלנו החותכות הראשונות בקעו אחרי גיל שנה אצל שתי הילדות. אצל הבכורה הניבים והטוחנות האחרונות הופיעו רק לקראת גיל 8. הקטנה בת שנתיים עוד מעט והשיניים שלה בהרכב חסר מאוד.
אמא שלה
וואו, אמא אינקובטור, אני מרגישה שמצאתי אחות אובדת... את מדברת על שיני חלב שבקעו רק לקראת גיל שמונה?
האם יש אצלכם במקרה גם עיכוב בגדילה? גיל השיניים מקביל בד"כ לגיל העצמות, אם כי הוא הרבה פחות עקבי.
הקטנה שלנו קטנה מאוד, מתחת לאחוזון שלוש כבר הרבה זמן... ולא, זה לא "בגלל" השיניים, כמו שהנשמות הטובות חושבות, היא לועסת היטב גם בלי.
כמה שיניים אמורות להיות להם בסופו של דבר? (או במילים אחרות: כמה פעמים עוד נעבור את הסיוט הזה?)
ורד לב
כמה שיניים אמורות להיות להם בסופו של דבר?
לאומני יש כבר 4 למעלה ו-4 למטה. טוחנת בכל צד ונראה לי שיוצא ניב... הגיוני?
בכל אופן זה דיי מוטרף ולא כ"כ סימפטי לשתינו. על אבא שלה, לעומת זאת, זה לא משפיע. הוא בסיני
אם פי 3
שיני חלב: 20 - 2 חותכות, ניב ושתי טוחנות X 4
מנג בין
מספר שיני החלב הוא - 20 .
אחרי שהן נופלות צומחות (נדמה לי שקוראים להן - "שיני בשר") - 32.
יעל כ
יש 20 שיניים נשירות ("שיני חלב"). 10 בכל לסת. בדרך כלל מופיעות ראשונות החותכות התחתונות, אז העליונות, אחכ הניב ואז הטוחנות.
אבל כל עוד כולן יוצאות ואין צפיפות, הכל בסדר.
במבוגר יש 32 שיניים קבועות (כולל שיני הבינה שלא לכולם יש).
ורד לב
אה, הבנתי שהניבים יוצאים יותר מאוחר.
אז למוגבלת שבי- 4 חותכות, 2 ניבים ו- 4 טוחנות בכל לסת (יעני 2 בכל צד)?
הצילו שיניים
זה נגמר אחרי השיניים הקדמיות, או שכל שן היא סיוט בפני עצמה?
סיגל ב
זה נגמר אחרי השיניים הקדמיות, או שכל שן היא סיוט בפני עצמה?
כל שן היא אחרת. יש שכואבות, ויש שלא. אין חוקים.
בקיצור, לשמור על אופטימיות!
הגעת לגיל שאפשר להתחיל...?
הצילו שיניים
בדיוק דיברתי בטלפון עם הרופא אז עוד לפני ששמע מה הסימפטומים הוא אומר לי: זה לא השיניים! למה? כי שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
בימים לא נורא כל כך. אם יש גירויים היא צוחקת ושמחה אבל הלילות...
יעלי לה
שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
מה? אני מתפלאת על הרופא הזה. אני מכירה ילד אחד בן חמישה חודשים שכבר יש לו שן אחת לגמרי בחוץ.
אם היא עסוקה עם הפה המון סימן שהיא מתחילה "לייצר" שיניים, אבל לא בטוח שזו הסיבה לחוסר השקט ולהתפתלויות בלילות. סביר שהחניכיים יהיו מגורות ויציקו, אבל לאו דווקא יכאבו.
אמא חדשה
אני מתפלאת על הרופא הזה
גמני...
הצילו שיניים
אני מתפלאת על הרופא הזה
כן, וזה גם מעצבן, מה גם שגם לי וגם לאחותי כבר יצאו שיניים בגיל 4.5 חודשים.
מנג בין
שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
לבכורה ולמרכזי יצאו שתי שיניים תחתונות בגיל 3 וחצי חודשים!!
ליונקת הן יצאו "רק" בגיל 4 חודשים...
POOH והתוספות
_שיניים לא יוצאות לפני 6 חדשים!
לבכורה ולמרכזי יצאו שתי שיניים תחתונות בגיל 3 וחצי חודשים!!
ליונקת הן יצאו "רק" בגיל 4 חודשים..._
כנ"ל בערך..
לגדולה ב- 5 חודשים יצאו שתיים ראשונות ומאחר והיא לא קראה ספרים קודם היא התחילה עם הטוחנות.
והקטן [עוד לא בן 4 חוד'] כבר עם אחת טוחנת בחוץ למטה ועוד משהו למעלה.. ועוד איזה אחת לפחות למטה בדרך..
אבל אצל הגדולה פשוט יום אחד גילינו שיניים - לא היו כמעט סימנים מוקדמים...
ואצל הקטן - כואב לו, ושמח בבית...
יש נחמה בפואטיקה...
אורי ה
אנחנו בתומם של שלושה לילות ללא שינה וימים מאוד צמודים.
נושמים ביחד.
מחבקים כל הזמן.
מנשקים בקצה האף.
יונקים בלי סוף ואפילו פיפי אני עושה כשהוא על הידיים.
עם השתיים התחתונות עברנו יחסית בקלות.
העליונות הרבה יותר מאתגרות.
אבל- שן אחת כבר בחוץ והשנייה כבר נראית מבצבצת.
אולי עוד שבוע אני אוכל סופסוף לישון??