בעיית זכרון

לב_אוהב*
הצטרפות: 10 יולי 2006, 11:37
דף אישי: הדף האישי של לב_אוהב*

בעיית זכרון

שליחה על ידי לב_אוהב* »

יש לי בעיית זכרון. אני כל הזמן נתקל בזה במיוחד בעבודה. אני מרגיש חוסר נעימות בכל פעם שזה קורה. אני מנסה לארגן לי כל הזמן רשימות אבל לפעמים ממש לא בפוקוס כך שלא מצליח למצוא את הרשימה המתאימה.
הכי גרוע זה כששואלים אותי משהו ואני נכנס לבלק האוט, ולא מצליח להתרכז על מנת להחזיר את התשובה.
האם גם למישהו אחר זה קורה?
ספינה_טרופה*
הצטרפות: 24 נובמבר 2004, 17:59

בעיית זכרון

שליחה על ידי ספינה_טרופה* »

כדאי אולי לבדוק את ה B12
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

בעיית זכרון

שליחה על ידי בועז_חן* »

אני חושב שגם לי, אבל אני לא זוכר (-:
אני שמתי לב שאצלי רב בעיות זיכרון הן יותר בעיות של שימת לב בזמן קליטת המידע, ופחות של איחזור, אז אני משתדל לשים יותר לב כשצריך.
לב_אוהב*

בעיית זכרון

שליחה על ידי לב_אוהב* »

קראתי קצת על ה B12: ויטמין שכמה מתסמיני החסר הבולטים שלו הם עייפות, חולשה וקשיים בריכוז. ייתכן שיעזור לי הויטמין הזה, אשאל את הרופא שלי. הבעייה שלי קיימת מאז הייתי ילד. אני לא יודע אם קיימת אצלי סוג של דיסלקציה, אף פעם לא בדקתי את זה. תמיד בבית הספר אמרו עליי שאני לא ממצא את הפוטנציאל שלי. הייתי נכשל במבחנים. בזמן בחינה, כשחשבתי על הזמן, לא הייתי מסוגל להתרכז. כל הזמן עלו לי מחשבות לראש רק לא הבעייה עצמה.
בשנים האחרונות, אני משתדל לעשות רשימות, בכל פעם כשאני נקלע בבעייה אני פונה לרשימות. אני תומך במערכות מידע וכל תקלה שאני מסיים, אני מתעד. אם אני נתקל באותה בעייה שבועיים אחרי, אני לא מצליח לשחזר מה עשיתי או לפחות באיזה כיוון הלכתי ולכן םונה לרשימות.
אף פעם לא שתפתי בנושא הזה. האם עוד מישהו מרגיש כמוני? האם ניסית לבדוק למה ואיך מתמודדים?
בועז חן,
למה אתה מתכוון בעיות בזמן הקליטה? האם לעיתים אתה מאבד את מי שאתה מדבר איתו או שמדובר בחוסר ריכוז כשמסבירים לך משהו? (אני סובל משניהם).
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

בעיית זכרון

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

זה נראה לי כמו בעיית קשב, יש כאן כמה דפים בנושא...
לב_אוהב*

בעיית זכרון

שליחה על ידי לב_אוהב* »

תודה על הטיפ אבל מה שיפה בדפים האלה הוא האפשרות לשתף ברגשות אחד את השני, חוץ מלקרוא דפים אחרים אפשר לשוחח על הבעיות שעולות.
סבתא_לשמונה*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*

בעיית זכרון

שליחה על ידי סבתא_לשמונה* »

_יש לי בעיית זכרון. אני כל הזמן נתקל בזה במיוחד בעבודה. אני מרגיש חוסר נעימות בכל פעם שזה קורה. אני מנסה לארגן לי כל הזמן רשימות אבל לפעמים ממש לא בפוקוס כך שלא מצליח למצוא את הרשימה המתאימה.
הכי גרוע זה כששואלים אותי משהו ואני נכנס לבלק האוט, ולא מצליח להתרכז על מנת להחזיר את התשובה.
האם גם למישהו אחר זה קורה?_
כדאי להתייעץ עם מומחה. רופא/ת המשפחה יכול/ה להפנות אותך.
ספינה_טרופה*

בעיית זכרון

קראתי קצת על ה B12: ויטמין שכמה מתסמיני החסר הבולטים שלו הם עייפות, חולשה וקשיים בריכוז. ייתכן שיעזור לי הויטמין הזה, אשאל את הרופא שלי
זו בדיקת דם פשוטה לברר.
שכיח יותר אצל צמחונים שחסר הוויטמין הזה, אבל לא רק.
לב_אוהב*

בעיית זכרון

שליחה על ידי לב_אוהב* »

שמתי לב ביומיים האחרונים שאני סובל יותר מחוסר ריכוז משווע ולאו דוקא מבעיית זיכרון. יש לי בעייה שלפעמים בקטעים מסויימים אני לא מצליח להתרכז, נכנס לבלקהאוט. למשל שואלין אותי על פעולה שעשיתי לא מכבר ואני לא מצליח להתרכז בלאסוף את הפרטים. במקום להתרכז בנקודה ספציפית, אני מחפש מסביב.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

בעיית זכרון

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

כן, אני בהחלט מזדהה, ואני עדיין אומרת שזו בעיית קשב וריכוז.
זה בכל פעם מתקיל אותי מחדש בעבודה ואני טובעת בים של מבוכה! מאוד לא נעים!
סבתא_לשמונה*

בעיית זכרון

מחסור בויטמין B12 אכן גורם לתופעות שהוזכרו וגם לנשירת שיער. אפשר לקחת את הויטמין הזה ללא הגבלה ובלי מרשם, אבל לא נראה לישרק המחסור בויטמין גורם לבעיות זכרון ואני חוזרת על מה שכבר כתבתי, צריך ייעוץ של מומחה.
לב_אוהב*

בעיית זכרון

שליחה על ידי לב_אוהב* »

אני אפנה למומחה.
הייתי רוצה לדעת רוני או מישהו אחר אם ניסיתם פעם להתמודד עם התופעה, האם פעלתם באיזו דרך.
אני יצרתי לעצמי רשימות במחשב. לא תמיד אני זוכר איפה שמתי כל דבר ואני מבצע חיפוש למילה הקרובה לנושא אותו אני מחפש - ברוב המקרים אני מקבל תשובה.
בחיים האישיים, עדיין לא מצאתי דרך איך לצאת מן המבוכה כששואלים אותי משהו ואני נתקע.
סבתא_מתנות*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2003, 14:46
דף אישי: הדף האישי של סבתא_מתנות*

בעיית זכרון

שליחה על ידי סבתא_מתנות* »

לי יש בעיה בזכרון שמטופלת על ידי זריקות B12 (פעם בחודש). אני לא צמחונית, אבל אני לא סופגת את הויטמין הזה דרך המזון. מגלים את החסר הזה בבדיקת דם פשוטה אבל היא כפי הנראה יותר יקרה, כי צריך לבקש אותה במיוחד מרופא המשפחה בקופת חולים. כשאני נכנסת לכיתה חדשה, ואני מציגה את עצמי, אחד הדברים הראשונים שאני אומרת זה שיש לי בעיה בזכרון ונא לא להיעלב אם אני לא זוכרת שמות או בקשות של ילדים. אני לא נעלבת אם מזכירים לי ואפילו מודה על כך.
התופעות של חוסר B12 אינן רק בעיה בזכרון אלא גם תחושת נימול בקצות האצבעות, חוסר ריכוז, בלבול ואפילו לפעמים הגייה לא נכונה של מילים, או כתיבה שגויה. החסר הזה הוא הפיך ואם משלימים אותו המצב ממש משתפר. אני מצטרפת לעצתה של סבתא לשמונה: הפתרון הוא אכן רפואי.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

בעיית זכרון

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

לפעמים הבעייה מחמירה כשיש עומס יתר על הזכרון. החיים המודרניים מזמנים לרבים מאיתנו עומס-יתר, ואז הזכרון מתנהג בדומה לכוס מים. אם ממלאים אותה יותר מדי חלק מהמים נשפכים. איזה חלק נשפך? איזה חלק מהמידע לא נקלט בזכרון, מה המוח בוחר לשמור ומה להשליך - זה נושא מרתק.
לפעמים יש סיבות רגשיות או נפשיות לבעיות זכרון.
אבל בלי ספק - חשוב לבדוק את הצד הרפואי, ואם הפתרון פשוט כל כך - תוספת B12 - למה לא להשתמש בו?
אופיר_א*
הצטרפות: 21 יוני 2006, 08:18
דף אישי: הדף האישי של אופיר_א*

בעיית זכרון

שליחה על ידי אופיר_א* »

תודה. קשה לי לדמיין את עצמי בעבודה מספר על בעיות הקשב והריכוז שלי. לחברים הקרובים אני מספר אבל באופן כללי אנשים שאני עובד איתם עלולים לקחת את זה למקומות שאצטער שבכלל סיפרתי להם.
סבתא_לשמונה*

בעיית זכרון

תודה. קשה לי לדמיין את עצמי בעבודה מספר על בעיות הקשב והריכוז שלי. לחברים הקרובים אני מספר אבל באופן כללי אנשים שאני עובד איתם עלולים לקחת את זה למקומות שאצטער שבכלל סיפרתי להם.
אין כל סיבה לספר במקום העבודה אם יש חשש שהמידע יפגע בך.
ספינה_טרופה*

בעיית זכרון

מגלים את החסר הזה בבדיקת דם פשוטה אבל היא כפי הנראה יותר יקרה, כי צריך לבקש אותה במיוחד מרופא המשפחה בקופת חולים.
מוזר, לי עשו את הבדיקה הזו גם בלי שביקשתי ולא היה לי בעיות ריכוז או זיכרון (לפחות לא זכור לי ;-))

בחיים האישיים, עדיין לא מצאתי דרך איך לצאת מן המבוכה כששואלים אותי משהו ואני נתקע.
לאבא שלי זה קורה המון, והרבה זמן נעלבתי כי חשבתי שאם הוא לא זוכר משהו, כנראה שלא אכפת לו.
אולי תתחיל מזה, כלומר להגיד שזה לא שלא אכפת לך, אלא שאתה פשוט עמוס בהמון פרטים, כמו הדוגמא של הכוס מים.
ובהקשר נוסף, דברים חשובים תנסה לקשר לאירועים רגשיים, נראה לי שאנו יותר קרובים לעולם הרגש שלנו, ואם פרט מסויים מקושר לאירוע רגשי הזיכרון של זה יכול להתחזק. כי רגש הוא חזק יותר מסתם פרט נוסף.
סבתא_לשמונה*

בעיית זכרון

צודקת אמא של יונת - עומס חיינו גורם לעומס על הזיכרון אבל אם המצב בעייתי כדאי לבדוק.
אגב, בהרבה מקרים טיפול ב- B12 אינו בזריקה אלא בכדור מתקתק אחד בכל יום למציצה מתחת ללשון. כמובן, רק לאחר בדיקה קובעים איזה טיפול עדיף.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בעיית זכרון

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

גם אומגה 3 יכול לעזור לזכרון.
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”