("פגעת בי" כאשר הוא לא רואה ממה לעזאזל הייתי אמורה להפגע.
שימי לב, שבכלל להגיד "פגעת בי" זה ביטוי מאוד לא מדוייק, ולכן מבלבל.
זו טעות לחשוב שכאשר אנחנו נעלבות - מישהו אחר
אשם.
הוא לא אשם. העלבון והפגיעה שלך הם שלך. באמת! מה שאת חושבת, מרגישה ומדמיינת בתגובה למשהו שהוא אמר או עשה - זה מה שפוגע בך. לא הוא. אילו היית אדם אחר, היית מגיבה לגמרי אחרת על אותם דברים. כלומר: הפגיעה היא משהו אישי שלך, שלא קשור אליו, לא נובע ממנו ולא באשמתו.
בפעם הראשונה שקראתי את זה, בספר "איזורי המשגה שלך" של וויין דייר (your erroneous zones), מאוד התעצבנתי.
מה, אם מעצבנים אותי אני לא אתעצבן?
ואם מעליבים אותי אני לא אעלב?
אז הוא אומר שלא. אף אחד לא מעצבן אותי. אני מעצבנת את עצמי בגלל המחשבות שלי בתגובה על משהו שקורה מחוצה לי. ואני יכולה לבחור לא להתעצבן! ואני יכולה לבחור לא להיעלב! זה לא "הוא" שפוגע. זאת את שבוחרת להיפגע.
אני יודעת שזה מרגיז, אבל זה ככה.
האחריות על הרגשות שלך כולה אצלך. אף אחד אחר לא אחראי ולא יכול להיות אחראי על הרגשות שלך. ואת לא אחראית על הרגשות של אחרים.
זה לא אומר שהשני לא יכול להבין אותך כשאת נפגעת.
פה אני מסכימה לגמרי עם קודמותיי: היחס שלו אלייך קר, מנוכר, מזלזל, אדיש, והייתי אומרת "לא אוהב". אז למה להישאר עם מישהו שמראה לך בכל כך הרבה דרכים שהוא לא אוהב אותך?
מגיע לך מישהו שאוהב אותך באמת.
ומגיע לך מישהו עם חמלה.
לצערי, כל עוד את תקועה במצב הנוכחי, את מחפשת גברים נטולי חמלה.
אבל את כבר זזת קילומטרים מהמקום שבו היית כשפתחת את הדף!!!

אז יש הרבה תקווה שעם העבודה שתמשיכי לעשות, את תנכשי את העשבים השוטים שעוד נשארו ותלמדי לאהוב את עצמך ולמצוא גבר חם ואוהב שמגיע לך.
אנחנו לא יכולים להיות קרובים אנחנו בכלל לא על אותו הגל, אני מאוד רגישה והוא לא רגיש, אנחנו חושבים בכלל לא אותו הדבר.. אבל חשבתי שזה לא חשוב אלא האהבה
אני עושה cut בציטוט שלך רק בשביל להראות לך את האבסורד:
לא חשוב שאין ביניכם כלום, רק אהבה?
למה בדיוק קראת "אהבה"?
מכל התיאורים שלך, אני לא מצאתי שמץ של "אהבה". ותיכף אחזור לזה.
המשך הציטוט:
ואני עדיין חושבת ככה, אבל לא הרגשתי אהובה לא משנה כמה פעמים הוא אמר לי שהוא אוהב אותי ואני הבן אדם הכי חשוב, בפועל בהתנהגות שלו הוא הראה ההפך
ובכן?
אם המלים סותרות את ההתנהגות, למה מאמינים? (רמז: להתנהגות. המלים ריקות).
בקיצור:
אין אהבה.
זו הייתה פנטזיה נהדרת.
פה עלית על הדבר העיקרי.
פה, בפנטזיה, נמצאת ה"אהבה" שדיברת עליה.
זוכרת את השאלות שלי, האם את מתאהבת ב"גבר" שאיתו יש תמיד רק תיסכול - ולעומת זאת לא תתאהבי ב"חבר הכי טוב" שלך?
זה זה.
אני אגיד את זה קצר ואכזרי, בתקווה שתביני מאיפה אני באה:
את לא מתאהבת באדם.
את מתאהבת תמיד בפנטזיה.
את מתאהבת במה שהדימיון שלך מספר לך שיכול להיות גלום בגבר הזה.
לא בבן אדם אמיתי עם תכונותיו המציאותיות.
שום "אהבה" לא נמצאת שם במציאות בין האדם שהוא את לבין האדם שהוא. האהבה נמצאת רק בפנטזיות, במיוחד כשאתם רחוקים זה מזו.
ובמציאות, משהו מאוד פגוע ועמוק בתוך נשמתך מזהה בגבר הזה את הפוגענות של הורייך, ואותו משהו מרגיש "אה, עכשיו אני סוף סוף אצליח להכריח טיפוס פוגעני לאהוב אותי!"
זה המשהו הזה שרוצה שוב ושוב לשחזר את הפגיעות מילדותך - עם סיום אחר. למשל, שאמא שלך, במקום להשאיר אותך שבורה ובוכה לבד על הרצפה, תחזור כעבור דקה, כולה חום וחרטה, ותאסוף אותך אליה בחיבוק אוהב ומנחם.
איך אומרים בצרפתית? Ain't gonna happen
או בעברית, תסריט דימיוני פנטזיונרי ובלתי אפשרי.
אם את בוחרת גבר מהסוג שמשאיר אותך שבורה ובוכה לבד על הרצפה כדי לזכות סוף סוף לקבל ממנו את החיבוק האוהב והמנחם - את מכניסה את עצמך מראש לתסריט שבו ישאירו אותך שבורה ובוכה לבד על הרצפה.
כי מראש, לא בחרת בגבר עם החיבוק האוהב והמנחם.
איך לצאת מזה?
לקרוא את
לבסוף מוצאים אהבה, למשל (לא יכולים לשלוח לך מהארץ?).
וגם, שאת תעשי שינוי ענקי ועצום, שבו את מפסיקה להפיל את עצמך ולשבור את עצמך על הרצפה ומבינה שזו בחירה שלך ושאת יכולה גם לשבת על הספה, כואבת אבל לא שבורה.
יש לך פחד מלהיות לבד. כתבת שאת מעדיפה שיפגעו בך וידרכו עלייך מאשר להיות לבד. זה כבר סימן שאת חייבת להמנע כרגע ממערכות יחסים. כי את משתמשת בהן כדי לא להרגיש את הרגשות הכואבים שלך. ומה התוצאה? שכואב לך יותר. שהמוגלה מתפוצצת כל הזמן. שאת בורחת אבל מאשימה "אותו", לא משנה מי הוא. את לא רואה "אותו" בכלל, ממש כמו שהוא לא רואה אותך. הוא רק קולב לתלות עליו את הצורך שלך להתחבר לכאב בכל מיני צורות עוקפות.
אז המתנה הכי גדולה שאת יכולה להעניק לעצמך היא עכשיו לשבת ולכאוב. להרגיש את כל הכאב של הפרידה. את הכאב של חוסר האהבה. את כאב הפגיעה. את כאב הלבד. את כאב ה"שבורה לבד על הרצפה". את הכאב על הפעמים שננטשת ככה. ים של כאב. שצריך להרגיש אותו כדי לעבור דרכו ולצאת אחרת בצד השני. הפחד לעבור דרך הכאב הרבה יותר גדול מאשר המעבר דרך הכאב.
לא לברוח לעוד גבר שישבור את לבך.
להרגיש את מלוא הלב השבור ולהסכים לקבל את עצמך עם זה.
אני חושבת שאם הייתי בארץ, הייתי הולכת לאחד הטיפולים שהצעת. אני לא בארץ וגם אין לי כסף כל כך.
פרחי באך מאוד מאוד זולים ויש בכל אירופה.
לקנות כמה בקבוקונים בבית מרקחת ולקחת כל יום כמה טיפות מכל בקבוקון - זה באמת טיפול עצמי זול, ומאוד חזק.
בהצלחה.
(שולחת בלי לקרוא שוב, שלא אתחרט)