שלום
פשוט אשה
לגבי המיטה - אני לא חושבת שבעלך צודק אלא שפשוט, נראה לי, חשבו על נוחיות המטפלים מבחינת מיקום מוניטור ושאר שטויות או שפשוט לא חשבו - אצלנו למשל עברנו עכשיו למחלקה חדשה ונהדרת. בחדרי הלידה המיטות דווקא לא פונות לדלת וזה ממש טוב, אבל במיון מי שתכנן את החדרים (כמובן שלא התייעצו עם המיילדות) פשוט לא חשב על הדבר הבסיסי הזה.. קצת כמו שמי שמתכנן כל מיני דברים של הבית לא חושב שיצטרכו לנקות אותם מתישהו.. מכירה את זה?
מסכימה בהחלט שזה פוגע בתחושת הפרטיות והבטחון של האישה ואם אפשר לשנות את מבנה החדר (אנחנו עכשיו למשל פועלים לשנות את כיוון המיטה בחדר ניתוח שלנו, אפילו שם זה צורם), אז רצוי מאוד לעשות זאת.
לגבי החיפושית ההפוכה - אני לא אוהבת את הביטוי הזה כי יש בו סוג של שיפוטיות. אפשר פשוט להגיד "על הגב". קראתי פעם שעשו מחקר ובדקו איך נשים בוחרות ללדת, באיזו תנוחה, כאשר הן בלידה טבעית לחלוטין, בבית. אז היתה חלוקה די מעניינת של כך וכך אחוזים בכריעה, בעמידה, על 6, על הצד וכך וכך אחוזים בחרו על הגב - בסה"כ היו אחוזים די דומים לכל התנוחות. כך שאין תנוחה טובה או לא באופן אבסולוטי אלא כל אישה צריכה להרגיש מה נוח לה לכל שלב ושלב של הלידה.
עכשיו ברור שכשהלידה היא בבי"ח, עם אפידורל, מוניטור ועוד שלל צינורות - לא תמיד קל ולא תמיד אפשרי להיות בכל תנוחה.
לצערי יש גם מיילדות שיבחרו להשכיב על הגב כי ככה הן יודעות ורגילות ולא בגלל סיבה נשגבת יותר. אצלנו משתדלים לא להשכיב בכלל על הגב ולא להתקע בשום תנוחה יותר מדי זמן.
אפידורל אכן יכול להאט או להפריע ממש בשלב השני של הלידה. לעיתים אין ברירה אלא "להלחיץ" את האישה כי חלק כלל אל מרגישות מתי ללחוץ. לגבי לצעוק - גם אני לא אוהבת את זה. נשים יולדות הן לא חרשות. לפעמים קצת מתלהבים אולי ומרימים את הקול בעידוד - כל מיילדת וכל יולדת עם הסגנון שלה.
יש גם נשים שצריכות דחיפה מסוג מסויים.. כאלו שפשוט לא מוכנות ללחוץ כי זה כואב להן או שהן מפחדות, והמיילדת או המלווה יכול הלנסות למצוא את הדרך שתעזור להן ללחוץ. אני לא אוהבת לצעוק או לאיים בחתך או בואקום... אבל לפעמים זו האמת. אם האישה לא תלד תוך 3 שעות יבוא הרופא וילחץ ולבסוף היא עלולה למצוא את עצמה גם עם ואקום וגם עם חתך.. לפעמים כשאישה יודעת את זה זה נותן לה כוח ללחוץ או מוטיבציה ללחוץ.
הרבה נשים לא רוצות שינתקו להן את האפידורל והן מבטיחות ללחוץ ממש טוב בתמורה - מצחיק, נכון? גם קצת עצוב.
לגבי תנוחה ויעילות הלחיצות - כל כך משתנה מאישה לאישה. זה תלוי במנח של התינוק, בגובה של הראש באגן, במבנה האגן של האישה, ביכולת שלה ללחוץ בתנוחות שונות, בכוח שלה, בתפיסות הפסיכולוגיות שלה את עצמה... יש המון לידות שכלום לא יזוז בהן אם האישה תלחץ על הגב וברגע שהיא תשנה תנוחה - זה ירוץ. אבל יש גם הרבה להפך, המון. מנסיוני אני רואה שדווקא הרבה פעמים הלחיצה על הגב עם רגליים מורמות היא יעילה יותר מלחיצה על 6 למשל, בעיקר בלידות ראשונות עם אפידורל.
אני רואה גם הרבה נשים שאני מציעה להן כל מיני תנוחות והן ננעלות על הגב ואומרות שככה הכי נוח להן (אחרי שהן מנסות את שאר התנוחות).
אז מה אני אומרת בעצם - אין אמת מוחלטת כאן, ולא צריך לשפוט מראש שום תנוחה, צריך לנסות, לבדוק, לא להיות נעולים, לראות מה שעובד. אמרה חכמה של מישהו חכם - "I am in the religion of what works". אני בדת של מה שעובד.
נהדר שאת בוחנת כל הזמן את השטח, את התנאים, מנסה להבין מה קורה ומה קרה ומה יהיה הכי טוב עבור האישה, כי בסופו של דבר - בשביל זה את שם, ובעצם - גם הצוות..