אוקיי, אוקיי, אוקיי: שייק עם קרח, תפוח אחד, חצי יוגורט, קצת חלב סויה, מים והמון קינמון.
למה החצי יוגורט הזה? למה חייבים את התעשייתי והמעובד בתוך האוכל? שימי חופן קטן של שקדים וכף מיץ לימון ותקבלי משהו דומה מבחינת הטעם והמרקם.
לא נעים לי להתחיל את ההודעה שלי בנימה כל כך תוקפנית. אז רגע, אתחיל מחדש:
שלום
גברת זה,
קראתי את הדף ברפרוף (קשה לי עם כמויות גדולות של טקסט).
כל הכבוד על השיתוף האמיץ. גם כאלמונית עדיין נדרש אומץ כדי לשתף ככה ברגשות ופרטים אינטימיים.
אני לא מומחה עם תעודה, לא למדתי בשום מכון, אבל כבר 4 שנים שהתעסקתי די הרבה בתזונה, קראתי, חקרתי, חלקתי, ייעצתי לאנשים, וכו', ופיתחתי כל מני תובנות.
לי יש מספר עקרונות שעזרו לי ולאנשים אחרים שאני מכיר, אבל הכל אינדבידואלי, וקשה להמליץ כך באינטרנט. אני חושב שבשיחת טלפון טובה אוכל לעזור לך יותר.
בתמצית (אם כי זה קצת ארוך):
לא משנה מה העקרונות ואיזו אסכולה תזונתית נראית לכם - להקפיד לאכול רק דברים טעימים ומפתים, ולהינות מאוד מהאוכל. אחת הסיבות שכל מני דיאטות קורסות היא שאנשים "עושים דיאטה" כלומר מתחילים לאכול כל מני דברים כי הם "בריאים" או "מרזים", כי "ככה הדיאטנית אמרה". כן, מי שאוכל לארוחת צהריים אורז מלא בלי תבלינים עם שני מלפפונים ועלה של חסה, לא פלא שיזיל ריר כל פעם שעובר לידו מישהו עם אוכל טעים - בריא או לא בריא. בקיצור, אני חוזר מחדש -
להקפיד לאכול רק דברים טעימים ומפתים, ולהינות מאוד מהאוכל .
יש לדיאטנים שונים כל מני דעות שונות ומשונות לגבי מה משמין ומה לא. חלקן מופרכות מהיסוד כמו "אפרסק זה משמין", וחלקן הן דעות שאפשר להתווכח עליהן, עניין של אסכולה כמו שאומרים. אבל בשורה התחתונה, השיטה של לספור קלוריות או לספור כמה שומן אוכלים, לא נראית לי. למשל דין שמן סויה מזוכך או מרגרינה לא כדין אבוקדו, ושניהם לא כדין טחינה גולמית. סוכר זה נוראי, אבל תפוח או תמר זה סיפור אחר לגמרי.
אדם שמן דווקא צריך לאכול יותר קלוריות מאדם רזה. דווקא אנשים שמנים נמצאים בתת זונה בהרבה מקרים, מבחינת כל מני ערכים תזונתיים, והבעיה היא לא בכמות אלא באיכות.
ולכן אני ממליץ דווקא לאכול כמה שרוצים בלי הגבלה ובלי לתת חשבון. בעצם עם הגבלה אחת - לאכול רק כשרעבים.
מזונות תעשייתיים זה משמין .
מזונות מן החי די משמינים (רובם גם עונים על ההגדרה של מזונות תעשייתיים).
מלח "משמין". (למעשה הוא לא בדיוק משמין, כי הוא רק מעלה את כמות המים בגוף... אבל בקיצור מנפח אותנו ומעלה את המשקל, כלומר מה שאנחנו קוראים לו משמין)
מזונות תעשייתיים זה כל מה שנוצר במפעל. למעשה זה גם כמעט כל מה שנמכר בסופרמרקט. דוגמאות: יוגורטים וגבינות, ביסלי ובמבה, לחם ובייגלה, חומוס אחלה/צבר/מיקי/וכו'.
בנוסף, מזונות תעשייתיים זה גם כל מה שיש בו רכיבים שנוצרו במפעל. למשל מרק ירקות זה אחלה, אבל ברגע שמוסיפים לו גם
אבקת מרק וכו' הבעיה מתחילה.
במקום זה אפשר לאכול דברים כמו שהם (לנשנש פירות או אגוזים), או אוכל ביתי, כלומר, ארוחה מרכיבים פשוטים כמו ירקות, פירות, אגוזים, תבלינים, דגנים וקטניות. להכין לעצמך או לאכול במסעדה שמקפידה להשתמש רק בחומרים איכותיים ולא תעשייתיים.
העקרונות האלה עושים את רוב האפקט.
בנוסף, יש שיגידו לאכול רק אורגני, ויש שיתנו עצות אחרות. מה שלי נראה חשוב זה דוקא עניין הבישול - להשתדל לאכול לכל היותר מנה אחת מבושלת ביום, ושאר האוכל יהיה אוכל חי, כלומר לא מבושל. יש באתר המון חומר על מתכונים של מזון חי, הכי בסיסי זה להכין חטיפים וממרחים במג'ימיקס, שהם בד"כ גם יותר טעימים ממה שקונים בסופר.
בקצרה: לאכול רק טעים מאוד, בלי מזונות תעשייתיים, להמעיט מאוד במלח ומזונות מהחי, ולהשתדל לא יותר ממנה מבושלת אחת ביום.
כשאני התחלתי לאכול לפי העקרונות האלה - התחלתי להוריד בערך קילו כל שבוע. קיבלתי דיווחים דומים מאנשים אחרים שניסו.
לא שניסיתי לרזות, דוקא ניסיתי את התזונה מסיבות אחרות.. אבל ההרזיה היתה side effect נחמד.
הצעה נוספת, מהצד, בלי קשר לכל זה - לנסות לשלב בתזונה כמה שיותר שייק ירוק /
רסק ירוק. יש בדף
רסק ירוק המון חומר על זה.
מדובר במאכל כל כך עשיר בערכים תזונתיים, שהוא עוזר תוך תקופה די קצרה להחזיר לגוף המון ערכים תזונתיים שהיו חסרים לו, ובכלל לסייע בעיכול ובתהליכים שונים. אפשר לעשות אותו טעים מאוד, ויש אנשים שזה כל ארוחת הבוקר שלהם.