בינתיים, מתברר שלהיות אמא לשלושה זה קצת פחות קשה משחשבתי. לפחות כל עוד נשארים בבית. כשיוצאים החומה לבד - זה כבר עניין של מזל
![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
.
היום יצאנו לטיול לסניף הדואר - לאסוף את המכונה להכנת חלב סויה שהזמנתי מארה"ב. היינו אחת תינוקת חלבית על אמא במנשא, שני גורים מגודלים, ועגלה כדי שאפשר יהיה להניח בתוכה את הקופסא עם המכונה.
צעדנו לנו עד לדואר, וכמובן שאז גיליתי שצריך לשלם מכס וששכחתי את המספר הסודי של כרטיס האשראי (למשיכת מזומנים מהקיר) ושאין לי כסף מזומן. שוין. סניף הדואר הוא בשד' שאול המלך, אז טיילנו לאורך השדרה לכיוון הבית, עצרנו להפסקת הנקה בין בית אירופה לבית אסיה (נדמה לי), וכל מי שלא ינק מיד החל להתרוצץ ברחבה בין המבנים ולזרוק דברים לתוך המזרקות. נורא מבאס שאסור לזרוק דברים למזרקות, כי זה יכול להעסיק אותם שעות על גבי שעות.
אחר כך המשכנו למרכז וייצמן, שם עצרנו בסופרפארם ועצרנו בחנות בגדים להחליף איזו מתנה וביקרנו בשירותים. זה כבר היה קצת ארוך לילדים. הם התחילו להשתגע. הבכור לא הפסיק (עוד מהבית) לבקש שנקנה משהו. אני מתעצבנת עליו שהוא מבקש כל הזמן (בא לי שתקני לי משחק/אולי תקני לנו חטיף/אמא חם היום בא לי גלידה/שימי לנו כסף במתקן הזה), אבל מצד שני, הוא ילד בעולם מלא פיתויים, בזמן שאני מחזיקה את הארנק וההחלטות של מתי קונים ומתי לא הן שרירותיות לחלוטין מנקודת המבט שלו. ולכן התגובה שלי אליו נעה מ"תפסיק לבקש דברים כל הזמן! לא קונים כלום!" לבין "אני מבינה שקשה לך כבר להיות פה, חמוד, תיכף הולכים הביתה".
לקטנה יש סשנים של בכי מגזים, מה שעושה אותי מאוד עייפה, כי לפעמים אני ערה שעתיים רצוף בלילה, ולא מאוד זמינה לילדים, כי היא בידיים שלי או כי היא ישנה ואני קצת חסרת אנרגיות. התוצאה היא שאני מתייחסת אליהם די מעט וכמעט ולא משחקת איתם. אני לא מרגישה המון נקיפות מצפון (רק קצת), כי צפיתי את זה, אבל זה עדיין מבאס אותי.
חשבתי לקנות להם כמה דברים שקשורים ליצירה. ככה תהיה להם תעסוקה, אני אוכל לבוא לביקורים אקראיים ליד שולחן היצירה, והם לא ישבו יותר מדי על המחשב (זה מוציא אותי מדעתי, אבל כל-כך משרת אותי עכשיו
![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
).
טיול הבוקר שלנו היה כל-כך נעים (למרות שארוך מדי ולכן הם נהיו נודניקום בסוף), שדיברנו על זה שאולי נלך מחר בבוקר לבית אריאלה - לעשות מינוי לספריה, לקפץ קצת ברחבה וכאלה. אבל בצהריים, כשאמי קפצה לביקור וניצלתי את ההזמנות ללכת שוב לדואר - הפעם עם הקוד - הפיצית בכתה חצי דרך, עצרתי להיניק אותה פעמיים, ויצאתי די מותשת ותוהה מה היה קורה אם היו איתי שני גורים בנוסף אליה בטיול הזה. וגם היה חם נורא. נראה כמה נמרצת אחוש בבוקר.
בעניין אחר, לגורת החלב יש אדמומית באזור הפות ופריחה כזאת שאמא שלי קוראת לה "חררה", על הפות ובאזור החיכוך של החיתול עם הרגליים המתוקות שלה, ובעל כורחי אני נאלצת לתרגל בלי חיתולים, כי אני מחזיקה אותה בלי חיתול רוב היום שיתאוורר. אין לי מושג אם היא רגישה במיוחד או שזה מין קטע כזה של בנות. לא מבינה בבנות (עדיין. אבל תנו לי כמה חודשים
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
). בהתחלה לא זיהיתי שום סימן בכלל, אחר כך התחילו לחזור אליי לאט לאט הסימנים, די דומים לאלה שעשה האמצעי (שגם איתו תרגלתי בלי חיתולים, בהתחלה מסיבת אדמומית ופטריות חוזרות באזור החיתול, ואחר כך כי הסימנים היו מאוד ברורים וזה היה די קל. אבל לבנים נהיית זקפה כמעט תמיד לפני שהם עושים פיפי. לבנות, ובכן, לא. אתם יודעים כמה פעמים השתינו לי היום על החצאית?). כך פשפשנו לנו בכיור, ובקערה כתומה אחת, ותיכף נתחיל עם החיתולים הר"פ ואני מקווה שהאדמומית תיעלם לבלי שוב.
הגורית הקטנה חמודה ביותר, והולכת ומחמידה עוד מדי יום. האחים שלה מתחרים מי ירגיע אותה בכל פעם שהיא בוכה, ומתעקשים לבחור לה את הבגדים בעצמם (אני לא בוחרת אותם מספיק ורודים לטעמם). איזה כיף לה שיש לה שני אחים גדולים (כשהייתי ילדה תמיד רציתי אח בכור שאוכל להתחיל עם החברים שלו, במקום אח שצעיר ממני בחמש שנים וחצי. זה כמובן לא מנע ממנו להתחיל עם החברות שלי
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
).