בית עץ
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
בית עץ
לי יש בית מעץ שבנתה חברת זיו אלון, לצערי עם כל הנחמדות של החברה, העניינים עלו על שרטון ואנחנו בהליכים משפטיים.
עצרנו תשלומים לחברה בשל ליקויים, לא אפרט את רמתם, והמצב רק הולך ומחמיר. לדוגמא קירות שהסדקים גודלים ומתרבים - דוגמא אחת מיני רבות.
אני זקוקה לכל אינפורמציה על החברה וכל מי שהתמודד איתה בבית משפט, נא פרט/י כיצד ההליכים נגמרו?
עצרנו תשלומים לחברה בשל ליקויים, לא אפרט את רמתם, והמצב רק הולך ומחמיר. לדוגמא קירות שהסדקים גודלים ומתרבים - דוגמא אחת מיני רבות.
אני זקוקה לכל אינפורמציה על החברה וכל מי שהתמודד איתה בבית משפט, נא פרט/י כיצד ההליכים נגמרו?
-
- הצטרפות: 30 מרץ 2006, 07:18
בית עץ
אז הנה שוב חברת זיו אלון
והפעם כמו פעמים רבות
לא חה על הזמן העלתה אותה! לעידו החוקר המהולל, נא שים לב!
אני לא בעלת חברה
או מטעם שום חברה
אני ומשפחתי נפגענו מזיו אלון
כמו רבים וטובים אחרים
אז חבריה חביבה לימדו מטעויות.
לא צריך לסמוך על חברה שעושה כל כך הרבה פשלות!!!!!!!!!!!
יש מספיק חברות בשטח שהן טובות ואמינות
והפעם כמו פעמים רבות
לא חה על הזמן העלתה אותה! לעידו החוקר המהולל, נא שים לב!
אני לא בעלת חברה
או מטעם שום חברה
אני ומשפחתי נפגענו מזיו אלון
כמו רבים וטובים אחרים
אז חבריה חביבה לימדו מטעויות.
לא צריך לסמוך על חברה שעושה כל כך הרבה פשלות!!!!!!!!!!!
יש מספיק חברות בשטח שהן טובות ואמינות
-
בית עץ
_יש מספיק חברות בשטח שהן טובות ואמינות
נו, מי?_
יש גם זולות?
נו, מי?_
יש גם זולות?
-
- הצטרפות: 30 מרץ 2006, 07:18
בית עץ
אפשר להתקשר לאיזה ספק עץ גדול,
ולשאול אותו על איזה קבלני עץ הוא ממליץ.
למשל עץ ועצה באיזור חדרה
או טרילוג בהרצליה נדמה לי
ולשאול אותו על איזה קבלני עץ הוא ממליץ.
למשל עץ ועצה באיזור חדרה
או טרילוג בהרצליה נדמה לי
-
בית עץ
שוב אני, אף אחד לא באמת ענה לי אז שוב אני פונה, לכל מי שנפגע מחברת זיו אלון נא צרו עימי קשר, בדחיפות.
03-9381964 החברה טוענת שאין תביעות כנגדה ושרמת עבודתה גבוהה.
לביתי נזקים רבים, קירות, פרקטים, נזילות, בקיצור חבל על הזמן, והחברה עם עורכי הדין שלה מתחמקים מאחריות.
כל מידע אודות נזקים ודרך הטיפול בהם, לצורך שיקום הבית, אשמח לקבל.
תודה.
03-9381964 החברה טוענת שאין תביעות כנגדה ושרמת עבודתה גבוהה.
לביתי נזקים רבים, קירות, פרקטים, נזילות, בקיצור חבל על הזמן, והחברה עם עורכי הדין שלה מתחמקים מאחריות.
כל מידע אודות נזקים ודרך הטיפול בהם, לצורך שיקום הבית, אשמח לקבל.
תודה.
-
בית עץ
אני רוצה לחזק את דיברי חה חה על הזמן ולהעצים אותם מיניסיוני אני מקיר הרבה פשלות של בניה בזיו אלון אדם מזמין בית בצורה אחת ומקבל בית בצורה אחרת אדם מבקש צבע אחד ומקבל צבע אחר אדם מבקש דלת מסוימת וסמים מה שיש אני מיצתער שאני נאלץ ליכתוב בעילום שם כי אני קשור עדיין לחברת זיו אלון
בית עץ
חה חה על הזמן הבית שאת מדברת עלו לא נימצה ברמות ולו היה חסר בידוד בקירות .פשות לא סמו בידוד בגג וקשניתפסו אמרו שהם יצבעו את הצימרים פעם נוספת זה דבר שבשיגרה בזיו אלון. קשיש פשלה
בית עץ
בניה בעץ ישנם הרבה חברות שבונות בעץ וכל אחת תשמיץ את השניה. אני אתן כמה עצות. יש לברר באיזה עץ בונים את הבית.
קיימים היום בשוק עצים זולים שניראים כמו אורן אבל פחות איכותיים, כמו עץ רוסי ,עץ אורן רומני , עץ לבן(אשוחית). כל אלה נחותים ברמתם מאורן פיני או קנדי .
בידודים, נושא חשוב מאוד א. בידוד חיצוני למניעת מי גשם, יריעה לבנה בשם תייוקס או פמרמו .
לגבי בידוד פנימי השמיים הם הגבול. יש בידוד לבן בשם סנוויית שהוא בידוד תרמי, אבל על מנת שיפיק תועלת צריך שיהיה בעובי של 500 מינימום.
קימים בידודים אקוסטיים על בסיס סיבי זכוכית. פחות נעים לעבוד איתם אבל התוצאה יותר טובה.
ציפוי חיצוני: ישנם סוגים שונים של ציפויים. חשוב לשאול מה עובי העץ, 1 צול, 2 צול. איזה סוג העץ, עם הרבה עיניים או ברמה סבירה , הגג. איזה קורות, מה העובי של הקורות המישניות ומה העובי של הקורה הראשית, האם הקורות תישארנה גלויות.
איזה ציפוי יצופה הגג: בעץ? בגבס? האם הגג מבודד? באיזה בידוד? כיסוי הגג רעפים או שינגלס (רעף אמריקאי)?
אם שינגלס אז חשוב לשים נייר טול ודריפג' בשוליים.
לגביי הגמר לשאול כמה נקודות חשמל, ואם זה כולל אביזרים ומנורות.
אינסטלציה: כמה נקודות, והאם זה כולל חיבורים לביוב מרכזי ולמערכת המים.
מה עם כלים סניטרים: איזה סוג.
אלומיניום: גודל החלונות, סוג האלומיניום, האם יש הפרש במחיר בין אלומיניום לבן לבין צבוע.
דלתות פנים: איזה סוג? האם זה כולל פירזול, ואיזה פירזול.
דלת ראשית: איזה דלת?
ריצפה: איזה ריצפה? עץ, גלריה, פרקט, קרמיקה, בטון מוחלק?
קרמיקה בחדרי אמבטיה: איזה גובה ואיזה אריח?
מקווה שעזרתי במקצת..........
קיימים היום בשוק עצים זולים שניראים כמו אורן אבל פחות איכותיים, כמו עץ רוסי ,עץ אורן רומני , עץ לבן(אשוחית). כל אלה נחותים ברמתם מאורן פיני או קנדי .
בידודים, נושא חשוב מאוד א. בידוד חיצוני למניעת מי גשם, יריעה לבנה בשם תייוקס או פמרמו .
לגבי בידוד פנימי השמיים הם הגבול. יש בידוד לבן בשם סנוויית שהוא בידוד תרמי, אבל על מנת שיפיק תועלת צריך שיהיה בעובי של 500 מינימום.
קימים בידודים אקוסטיים על בסיס סיבי זכוכית. פחות נעים לעבוד איתם אבל התוצאה יותר טובה.
ציפוי חיצוני: ישנם סוגים שונים של ציפויים. חשוב לשאול מה עובי העץ, 1 צול, 2 צול. איזה סוג העץ, עם הרבה עיניים או ברמה סבירה , הגג. איזה קורות, מה העובי של הקורות המישניות ומה העובי של הקורה הראשית, האם הקורות תישארנה גלויות.
איזה ציפוי יצופה הגג: בעץ? בגבס? האם הגג מבודד? באיזה בידוד? כיסוי הגג רעפים או שינגלס (רעף אמריקאי)?
אם שינגלס אז חשוב לשים נייר טול ודריפג' בשוליים.
לגביי הגמר לשאול כמה נקודות חשמל, ואם זה כולל אביזרים ומנורות.
אינסטלציה: כמה נקודות, והאם זה כולל חיבורים לביוב מרכזי ולמערכת המים.
מה עם כלים סניטרים: איזה סוג.
אלומיניום: גודל החלונות, סוג האלומיניום, האם יש הפרש במחיר בין אלומיניום לבן לבין צבוע.
דלתות פנים: איזה סוג? האם זה כולל פירזול, ואיזה פירזול.
דלת ראשית: איזה דלת?
ריצפה: איזה ריצפה? עץ, גלריה, פרקט, קרמיקה, בטון מוחלק?
קרמיקה בחדרי אמבטיה: איזה גובה ואיזה אריח?
מקווה שעזרתי במקצת..........
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
בית עץ
הממליץ, אני מקווה שלא איכפת לך, ערכתי לך קצת את העברית שאני אוכל להבין מה כתבת.
אני מאוד אשמח אם תוכל להסביר קצת על מה שכתבת, כי הדברים נראים לי חשובים:
למשל, איך יודעים אם מישהו בונה מעץ גרוע? הוא פשוט לא אומר מה סוג העץ? או שהוא אומר ללקוח שזה אורן פיני אבל בפועל שם אורן רומני? איך הלקוח התמים אמור להבחין בהבדלים?
מה זה בידוד חיצוני? זה על הקירות או על הגג? איפה שמים את היריעות האלה? האם הן הכי טובות לבידוד?
בציפוי חיצוני, מה צריך להיות עובי העץ? מהו הציפוי החיצוני הטוב ביותר? או שזה רק עניין של טעם?
מה עדיף, רעפים או שינגלס? מה בכלל ההבדל ביניהם? הם נראים אחרת? זה חומר אחר? מה עמיד יותר? מה איכותי יותר? מה זה נייר טול ודריפג'? ולמה צריך לשים אותם בשינגלס?
מה פירוש "כולל אביזרים ומנורות" לגבי חשמל? הקבלן אמור לספק לי מנורות? מה צריך להיות הסטנדרט? האם יש תקן? האם יש מינימום מקובל?
תודה מראש על כל מה שתוכל להסביר.
אני מאוד אשמח אם תוכל להסביר קצת על מה שכתבת, כי הדברים נראים לי חשובים:
למשל, איך יודעים אם מישהו בונה מעץ גרוע? הוא פשוט לא אומר מה סוג העץ? או שהוא אומר ללקוח שזה אורן פיני אבל בפועל שם אורן רומני? איך הלקוח התמים אמור להבחין בהבדלים?
מה זה בידוד חיצוני? זה על הקירות או על הגג? איפה שמים את היריעות האלה? האם הן הכי טובות לבידוד?
בציפוי חיצוני, מה צריך להיות עובי העץ? מהו הציפוי החיצוני הטוב ביותר? או שזה רק עניין של טעם?
מה עדיף, רעפים או שינגלס? מה בכלל ההבדל ביניהם? הם נראים אחרת? זה חומר אחר? מה עמיד יותר? מה איכותי יותר? מה זה נייר טול ודריפג'? ולמה צריך לשים אותם בשינגלס?
מה פירוש "כולל אביזרים ומנורות" לגבי חשמל? הקבלן אמור לספק לי מנורות? מה צריך להיות הסטנדרט? האם יש תקן? האם יש מינימום מקובל?
תודה מראש על כל מה שתוכל להסביר.
-
בית עץ
חה על הזמן, גם אני שמעתי מאחד מהקבלנים שבונים בתי עץ שיש מקורות אחדים לעצי אורן.
שיש עצי אורן פיניים שגדלים בפינלנד ובצפון שבדיה, והם באיכות הטובה ביותר, אבל שקבלנים ישראלים רבים אומרים "אורן פיני" ובעצם קונים אורן זול ולא איכותי מרומניה ומדינות אחרות.
כיוון שהן דרומיות יותר, איכות העץ ירודה יותר (הוא צריך אקלים צפוני כדי להיות צפוף יותר).
הקבלן שדיברתי איתו אמר שאפשר להבחין בהבדלים לפי הטבעות. הבעייה שלי היא שאני לא יודעת איך צריכות טבעות של עץ איכותי להיראות...
שיש עצי אורן פיניים שגדלים בפינלנד ובצפון שבדיה, והם באיכות הטובה ביותר, אבל שקבלנים ישראלים רבים אומרים "אורן פיני" ובעצם קונים אורן זול ולא איכותי מרומניה ומדינות אחרות.
כיוון שהן דרומיות יותר, איכות העץ ירודה יותר (הוא צריך אקלים צפוני כדי להיות צפוף יותר).
הקבלן שדיברתי איתו אמר שאפשר להבחין בהבדלים לפי הטבעות. הבעייה שלי היא שאני לא יודעת איך צריכות טבעות של עץ איכותי להיראות...
בית עץ
בשמת א - אפשר לדעת תמיד מאיזה עץ בנוי הבית ואת זה אפשר לראות בתעודות המשלוח של העץ (על תעודת המשלוח אין מחירים של העץ כך שאין לקבלן סיבה לא לשתף את הלקוח) . בידוד חיצוני הוא פרט מאוד חשוב בבתי עץ (את הבידוד פורשים על השלד החיצוני כאשר הצד החלק כלפי העץ והצד הכתוב כלפי חוץ). אם רוחב היריעה אינו מכסה את כל הגובה אז לחפוף מלמטה למעלה .
ציפוי חיצוני - עובי סטנדרטי של ציפוי חוץ הוא 1 צול. לגביי חצי לוג 1.5 צול מינימום. לגביי גלריה 1.5 צול . ישנם ציפויים שונים, מחומרים שונים כמו דראיויט בגמר שליכט ציבעוני אפשר לשים לוחות של צמנת (לוח בטון) בגמר אגריטקסט (סוג של צבע גרגרי) יש פלנקים (לוחות בטון ברוחב של 20 ס"מ על אורך משתנה) בדמוי עץ מה שחשוב זה מה רוצים לראות בסוף עץ או צבע .
ההבדל בין גג רעפים לגג שינגלס הוא באפשרויות להנחתם והחומרים שהם עשויים. הרעפים מתחלקים לכמה קבוצות: קבוצה א .היא רעפי בטון (לדגמא רעפי אקרשטיין) ישנם רעפים עם גל גבוה או גל נמוך. ישנם רעפי חרס תוצרת הארץ או תוצרת חוץ. יש רעפים בכל מיני מחירם מ-40 שח למ"ר. והם מתאימים לשיפועים של מינימום 26% לגבי שינגלס .בסיס נייר טול פרוס לרוחב הגג ובחפיפה מלמטה למעלה מעל יונח השינגלס (יריעת זפת בתוספת אגררת ציבעוני) בעזרת מסמרים בעלי ראש גדול ושטוח ובחפיפה של 50% מתאים לגגות בעליי שיפוע מ-12%ומעלה. הדריפג" הוא הגמר של השינגלס, ותפקידו להסיט את המים שיורדים מהגג.
לפי החוזה בינך לבין הקבלן, אם יסוכם שהקבלן יספק אביזרים, צריך לקבוע מראש איזה אביזרים, כי תמיד הלקוח רוצה יותר והקבלן רוצה פחות.
חשוב שמערכת החשמל תעמוד בתקן חברת החשמל: צינורות ירוקים ולא שחורים, קופסאות חיבורים לכל חדר (חסין אש 850 מעלות)ולא לשים קופסאות עומק במקום קופסת חיבורים, כי זה לא יעבור ביקורת של חברת החשמל.
עוד נושא חשוב זה גילוי וכיבוי אש. בכל אזור ובכל רשות יש דרישה שונה, וקבלנים מאוד לא אוהבים להגיד בהתחלה שצריך מערכת כיבוי וגילוי אש מכיוון שזה מייקר את הבית .
ומיניסיוני אנשים מגיעים לסוף הבית, כבר בשקלים האחרונים, ואז מתברר להם שצריך ספרינקלרים (מערכת כיבוי). מילבד העלות הכספית הגבוהה צריך גם לפתוח קירות וחלקים בגג, דבר שגורם לעיכוב והוצאה נוספת.
חשוב ...
שלד המיבנה או הבית חייב ליהיות בנוי בצורה נכונה .
בבניה של הקירות יש לשמור על מרחק של 40 ס"מ בין סתד לסתד (סתד זה קורת עץ בעמידה).
מעל כל חלון צריך לבנות עדר (חיזוק מעל החלון שיפצה על חלל החלון).
בחלק החיצוני להתקין פלטות OSB על מנת לקשור את הבית.
האגדים של המיבנה חייבים להיות קשורים לקירות (ישנם מיספר שיטות לקשור את האגדים).
הקורה המרכזית חיבת מישנה תשומת לב. היא צריכה לשבת על עמודים שהוכנו מראש בתוך הקיר, ומגיעים אל הריצפה.
אם עזרתי יצא שכרי
ציפוי חיצוני - עובי סטנדרטי של ציפוי חוץ הוא 1 צול. לגביי חצי לוג 1.5 צול מינימום. לגביי גלריה 1.5 צול . ישנם ציפויים שונים, מחומרים שונים כמו דראיויט בגמר שליכט ציבעוני אפשר לשים לוחות של צמנת (לוח בטון) בגמר אגריטקסט (סוג של צבע גרגרי) יש פלנקים (לוחות בטון ברוחב של 20 ס"מ על אורך משתנה) בדמוי עץ מה שחשוב זה מה רוצים לראות בסוף עץ או צבע .
ההבדל בין גג רעפים לגג שינגלס הוא באפשרויות להנחתם והחומרים שהם עשויים. הרעפים מתחלקים לכמה קבוצות: קבוצה א .היא רעפי בטון (לדגמא רעפי אקרשטיין) ישנם רעפים עם גל גבוה או גל נמוך. ישנם רעפי חרס תוצרת הארץ או תוצרת חוץ. יש רעפים בכל מיני מחירם מ-40 שח למ"ר. והם מתאימים לשיפועים של מינימום 26% לגבי שינגלס .בסיס נייר טול פרוס לרוחב הגג ובחפיפה מלמטה למעלה מעל יונח השינגלס (יריעת זפת בתוספת אגררת ציבעוני) בעזרת מסמרים בעלי ראש גדול ושטוח ובחפיפה של 50% מתאים לגגות בעליי שיפוע מ-12%ומעלה. הדריפג" הוא הגמר של השינגלס, ותפקידו להסיט את המים שיורדים מהגג.
לפי החוזה בינך לבין הקבלן, אם יסוכם שהקבלן יספק אביזרים, צריך לקבוע מראש איזה אביזרים, כי תמיד הלקוח רוצה יותר והקבלן רוצה פחות.
חשוב שמערכת החשמל תעמוד בתקן חברת החשמל: צינורות ירוקים ולא שחורים, קופסאות חיבורים לכל חדר (חסין אש 850 מעלות)ולא לשים קופסאות עומק במקום קופסת חיבורים, כי זה לא יעבור ביקורת של חברת החשמל.
עוד נושא חשוב זה גילוי וכיבוי אש. בכל אזור ובכל רשות יש דרישה שונה, וקבלנים מאוד לא אוהבים להגיד בהתחלה שצריך מערכת כיבוי וגילוי אש מכיוון שזה מייקר את הבית .
ומיניסיוני אנשים מגיעים לסוף הבית, כבר בשקלים האחרונים, ואז מתברר להם שצריך ספרינקלרים (מערכת כיבוי). מילבד העלות הכספית הגבוהה צריך גם לפתוח קירות וחלקים בגג, דבר שגורם לעיכוב והוצאה נוספת.
חשוב ...
שלד המיבנה או הבית חייב ליהיות בנוי בצורה נכונה .
בבניה של הקירות יש לשמור על מרחק של 40 ס"מ בין סתד לסתד (סתד זה קורת עץ בעמידה).
מעל כל חלון צריך לבנות עדר (חיזוק מעל החלון שיפצה על חלל החלון).
בחלק החיצוני להתקין פלטות OSB על מנת לקשור את הבית.
האגדים של המיבנה חייבים להיות קשורים לקירות (ישנם מיספר שיטות לקשור את האגדים).
הקורה המרכזית חיבת מישנה תשומת לב. היא צריכה לשבת על עמודים שהוכנו מראש בתוך הקיר, ומגיעים אל הריצפה.
אם עזרתי יצא שכרי
-
בית עץ
בהחלט עזרת. אני רואה שיש המון מה לדעת פה, דברים שלא ידעתי אפילו שצריך לשאול עליהם.
אגב מערכת כיבוי, שני קבלנים שדיברתי איתם טענו, שיש להם תוצאות של ניסוי שנערך בטכניון (נדמה לי בטכניון) שבו הודגם, שהעמידות של הבנייה שלהם נגד אש טובה יותר מאשר בנייה בבלוקים (שהרי בעצם מוטעה לקרוא לזה "בית עץ" אם מדובר בשלד של עץ שטופל נגד אש, שמוקף בחומרי בידוד עמידים נגד אש). זה כמובן אם הקירות הם קירות גבס וחומרי בידוד ולא ציפוי עץ פנימי.
בתי בלוקים לא מחייבים מערכת כיבוי.
האם יש מועצה שמתייחסת לתוצאות האלה או שברגע ששומעים שיש "שלד עץ" אז מייד דורשים מערכת כיבוי?
מהי העלות הכספית של מערכת כיבוי? מה זה "עלות גבוהה"?
אגב מערכת כיבוי, שני קבלנים שדיברתי איתם טענו, שיש להם תוצאות של ניסוי שנערך בטכניון (נדמה לי בטכניון) שבו הודגם, שהעמידות של הבנייה שלהם נגד אש טובה יותר מאשר בנייה בבלוקים (שהרי בעצם מוטעה לקרוא לזה "בית עץ" אם מדובר בשלד של עץ שטופל נגד אש, שמוקף בחומרי בידוד עמידים נגד אש). זה כמובן אם הקירות הם קירות גבס וחומרי בידוד ולא ציפוי עץ פנימי.
בתי בלוקים לא מחייבים מערכת כיבוי.
האם יש מועצה שמתייחסת לתוצאות האלה או שברגע ששומעים שיש "שלד עץ" אז מייד דורשים מערכת כיבוי?
מהי העלות הכספית של מערכת כיבוי? מה זה "עלות גבוהה"?
בית עץ
למיטב ידיעתי לאף חברה בארץ שבונה בעץ אין פטור מכיבוי אש .
יש ליותר משתי חברות אישור של תקן עמידה לאש אבל לזמן סביר כי לאחר הזמן הזה האש פורצת לצד השני של הקיר.והקבלנים מציגים את זה כתחליף.
ישנם אזורים שיסתפקו בגלאי אשן, ישנם אזורים שיבקשו בנוסף לגלאים גם מרכזיה טלפונית, וישנם אזורים שיבקשו גם ספרינקלרים, ובאזור ירושלים גם אבן בגובה מטר מהריצפה
כך שהמחיר יכול להיות בין כמה מאות לעשרות אלפים שהם נושא למחשבה.
יש ליותר משתי חברות אישור של תקן עמידה לאש אבל לזמן סביר כי לאחר הזמן הזה האש פורצת לצד השני של הקיר.והקבלנים מציגים את זה כתחליף.
ישנם אזורים שיסתפקו בגלאי אשן, ישנם אזורים שיבקשו בנוסף לגלאים גם מרכזיה טלפונית, וישנם אזורים שיבקשו גם ספרינקלרים, ובאזור ירושלים גם אבן בגובה מטר מהריצפה
כך שהמחיר יכול להיות בין כמה מאות לעשרות אלפים שהם נושא למחשבה.
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
בית עץ
אולי כי צימר זה לא בית?
את מדברת לגבי הבניה של זיו אלון או בכלל על בתי עץ (שזה סטנדרט בחלקים באמריקה וברבה מקומות באירופה)? לנו יש בית עץ שאנחנו מאוד מרוצים ממנו (טפו). לא יכולה להמליץ עך החברה, כי הם כבר לא בונים, אבל בזמנו נפגשנו עם כמה חברות שמציעות בניה בסטנדטים שונים. צריך איכשהו למצוא את שביל הזהב בין עלות נמוכה יחסית לסטנדרט נורמלי (כמו בכל בניה).
לנו היו פעמיים נזילות. פעם אחת בגלל שחולדה שאכלה צינור (!!) ופעם שניה כנראה בגלל לחץ שנוצר באיזושהי צומת, ואלה שבנו לנו באו והחליפו את הצינור. בפברואר אנחנו שנתיים בבית ואנחנו מאוד מרוצים.
לגבי החיפוי החיצוני (בשמת) - בנזוגי עשה בזמנו תחקירים ועשינו משהו בסטרנדט מאוד גבוה. בכלל הוא די יסודי בדברים האלה, כך שיש לו די הרבה ידע (אם הוא עדיין זוכר). מוזמנים להתייעץ איתנו במייל או לבוא לבקר ולראות בכיף (בשמת, עדיין מחכים לביקור כשכנים )
את מדברת לגבי הבניה של זיו אלון או בכלל על בתי עץ (שזה סטנדרט בחלקים באמריקה וברבה מקומות באירופה)? לנו יש בית עץ שאנחנו מאוד מרוצים ממנו (טפו). לא יכולה להמליץ עך החברה, כי הם כבר לא בונים, אבל בזמנו נפגשנו עם כמה חברות שמציעות בניה בסטנדטים שונים. צריך איכשהו למצוא את שביל הזהב בין עלות נמוכה יחסית לסטנדרט נורמלי (כמו בכל בניה).
לנו היו פעמיים נזילות. פעם אחת בגלל שחולדה שאכלה צינור (!!) ופעם שניה כנראה בגלל לחץ שנוצר באיזושהי צומת, ואלה שבנו לנו באו והחליפו את הצינור. בפברואר אנחנו שנתיים בבית ואנחנו מאוד מרוצים.
לגבי החיפוי החיצוני (בשמת) - בנזוגי עשה בזמנו תחקירים ועשינו משהו בסטרנדט מאוד גבוה. בכלל הוא די יסודי בדברים האלה, כך שיש לו די הרבה ידע (אם הוא עדיין זוכר). מוזמנים להתייעץ איתנו במייל או לבוא לבקר ולראות בכיף (בשמת, עדיין מחכים לביקור כשכנים )
-
בית עץ
תמר א, אני עומדת ממש לפני בנייה של בית עץ.
אבל בחיים לא תסכימי לגור בבית עם אותם ליקויים
מאוד אשמח אם תמצאי כוח לפרט קצת על הליקויים, ומה היית משנה בחוזה עם הקבלן אילו היית יודעת אז מה שאת יודעת היום.
אבל בחיים לא תסכימי לגור בבית עם אותם ליקויים
מאוד אשמח אם תמצאי כוח לפרט קצת על הליקויים, ומה היית משנה בחוזה עם הקבלן אילו היית יודעת אז מה שאת יודעת היום.
בית עץ
שלום לכולם
עברתי על התגובות לדברים באתר ונתקלתי באמירה שצימר זה לא בית .
זה אומנם לא בית קבע אבל יש לו הרבה יתרונות .
א,במידות קטנות אפשר לרכוש יחידה של 40מ" ב$25000 בערך ותמיד אפשר למכור וליבנות חדש
ב,במידות גדולות של מינימום 70מ" אפשר לרכוש ב $45000 בערך ותמיד אפשר למכור .
ג, היתרון של בתים יבילים הוא השוק שלהם תמיד יש קונים והמחירים טובים.
ד,יש מדינות בארצות הברית שבהם מאוד נפוצה השיטה של בתים יבילים.
עברתי על התגובות לדברים באתר ונתקלתי באמירה שצימר זה לא בית .
זה אומנם לא בית קבע אבל יש לו הרבה יתרונות .
א,במידות קטנות אפשר לרכוש יחידה של 40מ" ב$25000 בערך ותמיד אפשר למכור וליבנות חדש
ב,במידות גדולות של מינימום 70מ" אפשר לרכוש ב $45000 בערך ותמיד אפשר למכור .
ג, היתרון של בתים יבילים הוא השוק שלהם תמיד יש קונים והמחירים טובים.
ד,יש מדינות בארצות הברית שבהם מאוד נפוצה השיטה של בתים יבילים.
בית עץ
בניה בחלל הג (גלריה)
תמיד רוצים יותר מקום בבית חדר למיתבגר חדר עבודה
חדר למחשב או לאופר ותמיד יש את ההיתלבטות איפה או איך
וכמה יעלה.
אז הינה כמה טיפים.
העלות לעומת תועלת שווה בעזרת הדרכה נכונה והכוונה של
אדריכל ושילוב של עץ ובעל מיקצוע אפשר להגיע לתוצאות מדהימות
כמובן שכמו שבבניה צריך גם כאן לשים לב למספר דברים .
א. בזמן שמפרקים את הגיבלים(חלק מהעצים שעוזרים לשאת את הגג)צריך ליתמוך את הגג ברגליים ,
ב. לאחר פינוי של החלל דבר ראשון צריך לתמוך את האגדים של הגג,
ג. אחרי שתמכנו את האגדים נוכל להסיר את הרגליים ולטפל בקונסטרוקציה של הריצפה .
ד.לאחר הקונסטרוקציה נצפה את הריצפה וניבנה קירות לפי הצורך
ה.נתקין חשמל (כמובן תיקני)איפה שנרצה לשים לב לטלפון וטלויזיה
ו.נצפה את הקירות ונצבע.
ז.יש אפשרות להוסיף חלונות בגג(סקיי לייט)בעלות של $400 לחלון ללא עבודה
ח.את המדרגות אפשר לבצע בשניי אופנים 1 קבועות 2 נידות אים יש אפשרות למדרגת קבועות שהריי זו האופציה הטובה ביותר
לגביי ניידות יש מותרוממות ממתכת או סולם עץ .
מה שיפה בגלריה זה האינטימיות שנוצרת כתוצאה של גובה נמוך וקורות עץ עם תאורה נכונה .
אז תגידו לא בא לכם ליבנות בחלל הגג?
תמיד רוצים יותר מקום בבית חדר למיתבגר חדר עבודה
חדר למחשב או לאופר ותמיד יש את ההיתלבטות איפה או איך
וכמה יעלה.
אז הינה כמה טיפים.
העלות לעומת תועלת שווה בעזרת הדרכה נכונה והכוונה של
אדריכל ושילוב של עץ ובעל מיקצוע אפשר להגיע לתוצאות מדהימות
כמובן שכמו שבבניה צריך גם כאן לשים לב למספר דברים .
א. בזמן שמפרקים את הגיבלים(חלק מהעצים שעוזרים לשאת את הגג)צריך ליתמוך את הגג ברגליים ,
ב. לאחר פינוי של החלל דבר ראשון צריך לתמוך את האגדים של הגג,
ג. אחרי שתמכנו את האגדים נוכל להסיר את הרגליים ולטפל בקונסטרוקציה של הריצפה .
ד.לאחר הקונסטרוקציה נצפה את הריצפה וניבנה קירות לפי הצורך
ה.נתקין חשמל (כמובן תיקני)איפה שנרצה לשים לב לטלפון וטלויזיה
ו.נצפה את הקירות ונצבע.
ז.יש אפשרות להוסיף חלונות בגג(סקיי לייט)בעלות של $400 לחלון ללא עבודה
ח.את המדרגות אפשר לבצע בשניי אופנים 1 קבועות 2 נידות אים יש אפשרות למדרגת קבועות שהריי זו האופציה הטובה ביותר
לגביי ניידות יש מותרוממות ממתכת או סולם עץ .
מה שיפה בגלריה זה האינטימיות שנוצרת כתוצאה של גובה נמוך וקורות עץ עם תאורה נכונה .
אז תגידו לא בא לכם ליבנות בחלל הגג?
בית עץ
עםבידוד נכון לא צריך להיות חם בחלל הגג
בית עץ
ניקיון בית עץ :
לרוב אנשים נוטים לחשוב שניקיון בית עץ הוא באמצעות מטלית לחה בלבד.
אבל במציאות הקימת שיש לנו היום ישנם חומרים שונים לניקיון ושימור העץ.
ישנם סבונים שעושים פלאים ובניגוד למה שחושבים בעזרת מים ומטטא או מיברשת קשה (דק קלינר,או דק ווד)
מתאים בעיקר למרפסות או דקים או לריהוט חיצוני .
חומרים אלה ידידותים לסביבה ולא גורמים נזק לצומח .
ישנם חומרים קצת יותר אגרסיבים המתאימים לניקיון חוץ הבית כולל הקירות החיצונים והכנתם לצבע (סתריפר קלינר,אופואר ליפת,)
בתהליך ניקיון זה אנו מקבלים שני דברים גם ניקיון והסרה של צבע רופף וגם אנו פותחים את הנקבוביות של העץ,
מה שגורם לצבע החדש לחדור יותר עמוק.
לגבי פנים הבית :
אני ממליץ להישתמש בחומרים שיש בהם מעט שומן כמו סנו סופר פוליש סנו פרקט ספריי סקאיי לרכב אפילו ספריי חלודה
חומרים אלה מתאימים לריהוט עץ כפרי שתופס הרבה אבק.
ריצפת חדרי אמבטיה שקיבלה ירוקת מומלץ לנקות בכלור בריכוז של 20%לפחות פעולה זו תסיר את רוב הירוקת.
מומלץ לחזור על פעולה זו לפחות פעמים ולהמתין יומיים אם רוצים לצבוע.
לגביי ריצפת גלרית אורן - ניתן לשטוף בסמרטוט מבד טריקו ומים (הרבה מים) אחת לכמה זמן להסרת כתמים שלא ירדים בניגוב.
אם עדיין ישנם כתמים שלא יורדים יש חומר בשם דטשו של חברת בונדקס מנקה ומסיר כתמים בעץ.ניתן להישתמש גם בשמפו פרקטים של בונדקס
הדבר הכי רציני בעץ זה שמירה ממזיקים והמזיק הכי רציני ושגורם לנזקים בעץ זו השמש, אל דאגה יש מה לעשות . . וזאת לפעם הבאה...
........ואם עזרתי יצא שכרי......
לרוב אנשים נוטים לחשוב שניקיון בית עץ הוא באמצעות מטלית לחה בלבד.
אבל במציאות הקימת שיש לנו היום ישנם חומרים שונים לניקיון ושימור העץ.
ישנם סבונים שעושים פלאים ובניגוד למה שחושבים בעזרת מים ומטטא או מיברשת קשה (דק קלינר,או דק ווד)
מתאים בעיקר למרפסות או דקים או לריהוט חיצוני .
חומרים אלה ידידותים לסביבה ולא גורמים נזק לצומח .
ישנם חומרים קצת יותר אגרסיבים המתאימים לניקיון חוץ הבית כולל הקירות החיצונים והכנתם לצבע (סתריפר קלינר,אופואר ליפת,)
בתהליך ניקיון זה אנו מקבלים שני דברים גם ניקיון והסרה של צבע רופף וגם אנו פותחים את הנקבוביות של העץ,
מה שגורם לצבע החדש לחדור יותר עמוק.
לגבי פנים הבית :
אני ממליץ להישתמש בחומרים שיש בהם מעט שומן כמו סנו סופר פוליש סנו פרקט ספריי סקאיי לרכב אפילו ספריי חלודה
חומרים אלה מתאימים לריהוט עץ כפרי שתופס הרבה אבק.
ריצפת חדרי אמבטיה שקיבלה ירוקת מומלץ לנקות בכלור בריכוז של 20%לפחות פעולה זו תסיר את רוב הירוקת.
מומלץ לחזור על פעולה זו לפחות פעמים ולהמתין יומיים אם רוצים לצבוע.
לגביי ריצפת גלרית אורן - ניתן לשטוף בסמרטוט מבד טריקו ומים (הרבה מים) אחת לכמה זמן להסרת כתמים שלא ירדים בניגוב.
אם עדיין ישנם כתמים שלא יורדים יש חומר בשם דטשו של חברת בונדקס מנקה ומסיר כתמים בעץ.ניתן להישתמש גם בשמפו פרקטים של בונדקס
הדבר הכי רציני בעץ זה שמירה ממזיקים והמזיק הכי רציני ושגורם לנזקים בעץ זו השמש, אל דאגה יש מה לעשות . . וזאת לפעם הבאה...
........ואם עזרתי יצא שכרי......
-
בית עץ
לכל אלה המבינים בבניית בית מעץ, האם נכון שיש לקשור או משהו כזה, לחבר בין העצים בפלטה אחת כדי שהבית יהיה יציב, או שזה לפי בחירתך?
אחד הסביר לי שהוא מחבר בין חתיכות העץ בפלטה, ומחיר עבודתו יותר יקר, יש קשר? אפשר לוותר על זה?
למי כדאי לפנות, מהנדסי בנייה שעובדים עם עץ, או שהקבלן מביא מהנדס? זה כולל במחיר או שידרשו ממני מחיר נוסף עקב תוכניות אצל הקבלן?
אחד הסביר לי שהוא מחבר בין חתיכות העץ בפלטה, ומחיר עבודתו יותר יקר, יש קשר? אפשר לוותר על זה?
למי כדאי לפנות, מהנדסי בנייה שעובדים עם עץ, או שהקבלן מביא מהנדס? זה כולל במחיר או שידרשו ממני מחיר נוסף עקב תוכניות אצל הקבלן?
-
- הצטרפות: 14 מרץ 2007, 23:43
בית עץ
פלוני אלמונית
שמי אריק ונכון אמר לך הקבלן שצריך ליקשור את הבית בפלתות OSB זה גם מחזק את הבית וגם אותם
אותו מחרקים.
שמי אריק ונכון אמר לך הקבלן שצריך ליקשור את הבית בפלתות OSB זה גם מחזק את הבית וגם אותם
אותו מחרקים.
-
בית עץ
לגבי המחיר יש צדק אבל אני לו מבין איך ניתן להציע למישהוא ליבנות ללו פלתותOSB
שהם פרת מאוד חשוב בקונסתרוקציה של הבית .
לגבי מהנדס
לכול קבלן יש מהנדס שמיתמחה בעץ.
רצוי שהמזמין ידע שבישביל לקבל רישיון לבית צריך המהנדס לרוץ לרשויות
ובעבור תירחה זו גובים תשלום.
תשלוםזה חל על המזמין.
שהם פרת מאוד חשוב בקונסתרוקציה של הבית .
לגבי מהנדס
לכול קבלן יש מהנדס שמיתמחה בעץ.
רצוי שהמזמין ידע שבישביל לקבל רישיון לבית צריך המהנדס לרוץ לרשויות
ובעבור תירחה זו גובים תשלום.
תשלוםזה חל על המזמין.
בית עץ
אז ככל שאני יותר רוצה ויותר בכיוון של בית עץ, השאלות הללו נעשות יותר חדות עבורי ועדין נותרו ללא מענה:
מה דעתכם על השיקול של אפשרות מכירת בית עץ? לא מעט אנשים שדיברתי איתם על כך אומרים שתהיה עם זה בעיה. אשמח לדעתכם.
ומה לגבי השכרתו?
ומה בעצם הדרך הטכנית של תחזוקת הבית, שמדברים עליה כעל יותר מאמץ מאשר בית רגיל?
מה דעתכם על השיקול של אפשרות מכירת בית עץ? לא מעט אנשים שדיברתי איתם על כך אומרים שתהיה עם זה בעיה. אשמח לדעתכם.
ומה לגבי השכרתו?
-
בית עץ
ומה לגבי השכרתו?
אצלנו במושב את יכולה להשכיר בית אסבסט ואני מניחה שגם מלונה במחירים מופקעים, אז בטח ובטח שבית עץ
אנחנו עשינו טיח חיצוני כך שאין לנו צורך לצבוע את הבית פעם בשנתיים. זה היה אחד השיקולים והשני - שזה לא היה מתאים לחצר (אם את זוכרת, הבית שלנו צמוד לבית של אמא שלי שאינו מעץ, וזה היה נראה לנו שזה יהיה לא אסתטי ביחד...
מה דעתכם על השיקול של אפשרות מכירת בית עץ?
שוב, במקומות שבהם הנדל"ן פראי - אנשים הרבה פעמים קונים ומשלמים בעיקר עבור האדמה ומחירים מטורפים. על איזה איזור את מדברת?
אצלנו במושב את יכולה להשכיר בית אסבסט ואני מניחה שגם מלונה במחירים מופקעים, אז בטח ובטח שבית עץ
אנחנו עשינו טיח חיצוני כך שאין לנו צורך לצבוע את הבית פעם בשנתיים. זה היה אחד השיקולים והשני - שזה לא היה מתאים לחצר (אם את זוכרת, הבית שלנו צמוד לבית של אמא שלי שאינו מעץ, וזה היה נראה לנו שזה יהיה לא אסתטי ביחד...
מה דעתכם על השיקול של אפשרות מכירת בית עץ?
שוב, במקומות שבהם הנדל"ן פראי - אנשים הרבה פעמים קונים ומשלמים בעיקר עבור האדמה ומחירים מטורפים. על איזה איזור את מדברת?
בית עץ
במבי, תודה
אני מדברת על אזור נרחב של רחובות - גזר - בית שמש - עמק האלה - גדרה
אם לא עושים טיח חיצוני, צריך לצבוע את הבית מבחוץ כל שנתיים?
יש עוד אפשרויות לחיפוי, מלבד טיח חיצוני (לא שיש לי טענות כלפי טיח חיצוני. אלא רוצה לדעת מה החלופות)?
אני מדברת על אזור נרחב של רחובות - גזר - בית שמש - עמק האלה - גדרה
אם לא עושים טיח חיצוני, צריך לצבוע את הבית מבחוץ כל שנתיים?
יש עוד אפשרויות לחיפוי, מלבד טיח חיצוני (לא שיש לי טענות כלפי טיח חיצוני. אלא רוצה לדעת מה החלופות)?
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
בית עץ
ליאת, אם צובעים את הבית בצבע אטום (לבן, נניח), בניגוג ללכה, אז צריך לצבוע אותו הרבה פחות. הקבלן שלנו אמר - כל 15 שנה. בארה"ב רוב בתי העץ צבועים ככה.
-
בית עץ
ודרך אגב, יש גם חיפוי אבן, שאמור להיות מבודד במיוחד, עמיד יותר מכל דבר אחר - ויקר.
בית עץ
אור,
יש לי ידיד שרצה לבנות בעצמו.
כדי ללמוד את הנושא, הוא עבד כשוליה בחברה שבונה בתי עץ.
ואח"כ, אכן בנה בעצמו.
ענת,
תודה.
התחלתם ממש?
יש לי ידיד שרצה לבנות בעצמו.
כדי ללמוד את הנושא, הוא עבד כשוליה בחברה שבונה בתי עץ.
ואח"כ, אכן בנה בעצמו.
ענת,
תודה.
התחלתם ממש?
-
בית עץ
טרם. בקרוב, אינשאללה.
-
- הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
- דף אישי: הדף האישי של תמר_א*
-
בית עץ
טיח חיצוני - לא צריך לצבוע כל כמה שנים. גם מה שהציעו לך כאן נשמע טוב (צבע אוטם). אם תרצי עוד פרטים או סתם לבוא לראות שוב - את מוזמנת.
-
בית עץ
יש לי קושי עם גבס. משהו תמוה.
הטיח החיצוני של הבית לא קשור לגבס. הקירות הפנימיים אצלנו - כן. זה בעיקר שיקולים של נוחות וגמישות לשנות אם נרצה את החללים הפנימיים כאוות נפשנו, וגם בגלל שזה זול יותר. בכל מקרה, לענייננו - הטיח החיצוני הוא לא גבס, הוא טיח רגיל (עד כמה שאני יודעת, בנזוגי ידע טוב יותר).
הטיח החיצוני של הבית לא קשור לגבס. הקירות הפנימיים אצלנו - כן. זה בעיקר שיקולים של נוחות וגמישות לשנות אם נרצה את החללים הפנימיים כאוות נפשנו, וגם בגלל שזה זול יותר. בכל מקרה, לענייננו - הטיח החיצוני הוא לא גבס, הוא טיח רגיל (עד כמה שאני יודעת, בנזוגי ידע טוב יותר).
בית עץ
ליאת שלום
יש אפשרות לצפות את הבית בדרייויט ובגמר שליכט ציבעוני בכל גוון.
לגבי מכירה של בית עץ, יש שני אפשריות לבנות את הבית האחד קבוע והשני יביל.
בשני המקרים הבית יראה אותו הדבר, צריך לתכנן את הבית לכל מטרה.
לגבי צבע חוץ: ישנם צבעים שקופים בעלי עמידות נמוכה לשנה שנתיים, ישנם צבעים חצי שקופים על בסיס שמן מים (אמולציה) בעלי עמידות של 5 שנים וכמובן יש צבעים אטומים בעלי עמידות של 15 שנה
רצוי לא לצבוע בלזור באזורים חשופים לשמש .באזורים אלה יש תחליף (אמולציה) עמיד יותר ואינו מכיל שרף.
את כל הצבעים ניתן להשיג בארץ. לכל חברת צבעים יש היום נציגות .
מבלבל הא?......... אם יש שאלות אשמח לעזור.
יש אפשרות לצפות את הבית בדרייויט ובגמר שליכט ציבעוני בכל גוון.
לגבי מכירה של בית עץ, יש שני אפשריות לבנות את הבית האחד קבוע והשני יביל.
בשני המקרים הבית יראה אותו הדבר, צריך לתכנן את הבית לכל מטרה.
לגבי צבע חוץ: ישנם צבעים שקופים בעלי עמידות נמוכה לשנה שנתיים, ישנם צבעים חצי שקופים על בסיס שמן מים (אמולציה) בעלי עמידות של 5 שנים וכמובן יש צבעים אטומים בעלי עמידות של 15 שנה
רצוי לא לצבוע בלזור באזורים חשופים לשמש .באזורים אלה יש תחליף (אמולציה) עמיד יותר ואינו מכיל שרף.
את כל הצבעים ניתן להשיג בארץ. לכל חברת צבעים יש היום נציגות .
מבלבל הא?......... אם יש שאלות אשמח לעזור.
בית עץ
תודה לממליץ
לא מאד מבלבל, רק קצת. בעיקר החלק של ההמלצה השלילית על צביעה בלזור (מה זה לזור? הצבע האטום שמתאים ל 15 שנים?) לצד שחשוף לשמש.
לא מאד מבלבל, רק קצת. בעיקר החלק של ההמלצה השלילית על צביעה בלזור (מה זה לזור? הצבע האטום שמתאים ל 15 שנים?) לצד שחשוף לשמש.
בית עץ
שלום ליאת
צבע לזור זה צבע חצי שקוף המכיל שרף, אבקת גוון ומדלל .
(השרף מתייבש בשמש ונוצרים בו סדקים )
צבע לזור זה צבע חצי שקוף המכיל שרף, אבקת גוון ומדלל .
(השרף מתייבש בשמש ונוצרים בו סדקים )
-
בית עץ
ליאת
אים תירצי ליראות בית עץ בגמר שליכת ציבעוני
אני מסים בית בכרכור את מוזמנת להתרשם.
הפלפון שלי 0505555566
אים תירצי ליראות בית עץ בגמר שליכת ציבעוני
אני מסים בית בכרכור את מוזמנת להתרשם.
הפלפון שלי 0505555566
-
- הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*
בית עץ
מה עם שריפות? האם זה עמיד כמו בית אבן רגיל?
בית עץ
ממליצה על חברת דיוולד (מושב בית צבי אני חושבת). הם עצמם גרים בבית עץ ומאוד מקצועיים.
הבית מודולרי - אפשר יותר בקלות להוסיף הרחבות מאשר בבית אבן.
בהצלחה
הבית מודולרי - אפשר יותר בקלות להוסיף הרחבות מאשר בבית אבן.
בהצלחה
בית עץ
למישהי.
אני בדיוק חוזר מבית שניבנה לפני כחודש ונתבקשתי לתת חוות דעת לגבי טיב הבית .
ישבתי עם הלקוחה וביררתי איתה מה הובטח לה בעל פה ומה ניכתב בחוזה.
לרוב קבלנים מבטיחים הרים וגבעות והלקחות משתפים פעולה ולא שמים לב למה שנכתב בחוזה.
ואני שואל:
האם בדקת את הקבלן לפני שבנה את הבית?
או ביקשת רשימת לקוחות וטלפונים?.
האם הלכת יראות בתים שבנה ואת רמת הגימור?
האם דיברת עם הלקוח ושאלת איזה צוות בנייה ואיזה צוות ביצע את עבודות הגמר?
שהרי ידועה שבחברה גדולה ישנם מספר צוותים ורמת הגימור שונה בין צוות אחד לשני.
אותו כנל לגבי נגר ארונות איש אלומיניום אינסטלתור חשמלאי לכל חברה גדולה יש מיספר כבלנים לכל מיקצועה.
והדבר החשוב ביותר ליבדוק באינטרנט לגבי תביעות (רק באתר הזה אני פגשתי לפחות שלוש אנשים שלא מרוצים)
ולכן אני שואל למה לא לחפש . הרי כשאת קונה, למשל, מוצרי חשמל את בודקת כמה חנויות... ושאת בונה בית את לא בודקת?
המלצתי היא שתפני אל הקבלן ובקשי ממנו לסדר את הדרוש ואם זה לא בר תיקון דרשי פיצוי .
ואת הכל דרשי בכתב. אם הקבלן יסרב לתקן בזמן סביר ולפי חוק המכר, יש לך מסמך לבית המישפט.
אני מקוה שהכל יסתדר.
אני בדיוק חוזר מבית שניבנה לפני כחודש ונתבקשתי לתת חוות דעת לגבי טיב הבית .
ישבתי עם הלקוחה וביררתי איתה מה הובטח לה בעל פה ומה ניכתב בחוזה.
לרוב קבלנים מבטיחים הרים וגבעות והלקחות משתפים פעולה ולא שמים לב למה שנכתב בחוזה.
ואני שואל:
האם בדקת את הקבלן לפני שבנה את הבית?
או ביקשת רשימת לקוחות וטלפונים?.
האם הלכת יראות בתים שבנה ואת רמת הגימור?
האם דיברת עם הלקוח ושאלת איזה צוות בנייה ואיזה צוות ביצע את עבודות הגמר?
שהרי ידועה שבחברה גדולה ישנם מספר צוותים ורמת הגימור שונה בין צוות אחד לשני.
אותו כנל לגבי נגר ארונות איש אלומיניום אינסטלתור חשמלאי לכל חברה גדולה יש מיספר כבלנים לכל מיקצועה.
והדבר החשוב ביותר ליבדוק באינטרנט לגבי תביעות (רק באתר הזה אני פגשתי לפחות שלוש אנשים שלא מרוצים)
ולכן אני שואל למה לא לחפש . הרי כשאת קונה, למשל, מוצרי חשמל את בודקת כמה חנויות... ושאת בונה בית את לא בודקת?
המלצתי היא שתפני אל הקבלן ובקשי ממנו לסדר את הדרוש ואם זה לא בר תיקון דרשי פיצוי .
ואת הכל דרשי בכתב. אם הקבלן יסרב לתקן בזמן סביר ולפי חוק המכר, יש לך מסמך לבית המישפט.
אני מקוה שהכל יסתדר.
בית עץ
למכירה בתים יבילים.
נהוג לחשוב שלמכור בית עץ זו בעיה.
ברצוני לספר על שוק בתי העץ המגלגל בכל שנה מעל 50.000.000 שח.
זה אומר בתים יד שניה שנמכרים החל מ - 20,000 שח ועד בתים של 20000000 שח, אבל אני רוצה להתמקד דווקא בבתים היבילים ששם עיקר הפעילות.
יש לחלק את הבתים היבילים לשתי קבוצות בתים שהם יחידה אחת ובתים שבנויים מיותר מיחידה אחת.
בתים אשר בנויים מיחידה אחת נמכרים ביתר קלות בגלל המחיר הנמוך ועלות הובלה נמוכה ,
להבדיל מבית אשר מחולק ליותר מיחידה אחת ששם צריך איש מיקצוע שיפרק את הבית וירכיב אותו חזרה
ועלות ההובלה יקרה יותר, אבל יחד עם כל האמור המחיר כדאי.
ניתן למצוא היום בתים של 100 מ"ר במחיר של 65,000 דולר כולל הובלה
או בית של 190 מ"ר 400000 שח כולל הובלה
או בית עץ של 36 מ"ר 40000 שח ואלה מקצת הדוגמאות מלוחות יד 2 או פוקוס.
אם מדברים על מיבנים חדשים, אז ישנם מכירות בהקף עצום.
למשל יש חברה שמכרה השנה 80 מבנים בגדלים שונים
וחברה אחרת שבנתה 35 יחדות בגדלים שונים וכמובן צימרים וכפרי נופש.
וישנם בוניי בתים (בוני בותיק) אשר שמים יותר דגש פרטני וכל אחד מהם בנה לפחות שני בתים.
וזה משקף פעילות ענפה והגברת המודעות לבתי עץ יותר מאשר לפני חמש שנים שאז היו מי שליגלגו על בניית בית מעץ.
אז היום בית עץ נחשב לבית איכותי, חמים ורומנטי (חשוב אצל מי בונים) והמגמה להגדיל את המודעות אצל האנשים
שניתן למכור כל בית מעץ ואין ממה לחשוש.
הממליץ.
נהוג לחשוב שלמכור בית עץ זו בעיה.
ברצוני לספר על שוק בתי העץ המגלגל בכל שנה מעל 50.000.000 שח.
זה אומר בתים יד שניה שנמכרים החל מ - 20,000 שח ועד בתים של 20000000 שח, אבל אני רוצה להתמקד דווקא בבתים היבילים ששם עיקר הפעילות.
יש לחלק את הבתים היבילים לשתי קבוצות בתים שהם יחידה אחת ובתים שבנויים מיותר מיחידה אחת.
בתים אשר בנויים מיחידה אחת נמכרים ביתר קלות בגלל המחיר הנמוך ועלות הובלה נמוכה ,
להבדיל מבית אשר מחולק ליותר מיחידה אחת ששם צריך איש מיקצוע שיפרק את הבית וירכיב אותו חזרה
ועלות ההובלה יקרה יותר, אבל יחד עם כל האמור המחיר כדאי.
ניתן למצוא היום בתים של 100 מ"ר במחיר של 65,000 דולר כולל הובלה
או בית של 190 מ"ר 400000 שח כולל הובלה
או בית עץ של 36 מ"ר 40000 שח ואלה מקצת הדוגמאות מלוחות יד 2 או פוקוס.
אם מדברים על מיבנים חדשים, אז ישנם מכירות בהקף עצום.
למשל יש חברה שמכרה השנה 80 מבנים בגדלים שונים
וחברה אחרת שבנתה 35 יחדות בגדלים שונים וכמובן צימרים וכפרי נופש.
וישנם בוניי בתים (בוני בותיק) אשר שמים יותר דגש פרטני וכל אחד מהם בנה לפחות שני בתים.
וזה משקף פעילות ענפה והגברת המודעות לבתי עץ יותר מאשר לפני חמש שנים שאז היו מי שליגלגו על בניית בית מעץ.
אז היום בית עץ נחשב לבית איכותי, חמים ורומנטי (חשוב אצל מי בונים) והמגמה להגדיל את המודעות אצל האנשים
שניתן למכור כל בית מעץ ואין ממה לחשוש.
הממליץ.
-
בית עץ
שלום לכולם.
אנו זוג + 2 המבקשים לשאול בפורום זה אם אתם מכירים אדם בעל ניסיון ורשיון מהנדס מתאים היכול לבצע בדק בית לבית מעץ שאנו מעוניינים לקנות. הבית בן כ- 18 שנה ונבנה על ידי חברה ומחומרי גלם שהגיעו מאנגליה. נשמח להמלצות.
אנו זוג + 2 המבקשים לשאול בפורום זה אם אתם מכירים אדם בעל ניסיון ורשיון מהנדס מתאים היכול לבצע בדק בית לבית מעץ שאנו מעוניינים לקנות. הבית בן כ- 18 שנה ונבנה על ידי חברה ומחומרי גלם שהגיעו מאנגליה. נשמח להמלצות.
-
בית עץ
tבסופו של יום עם מי כדאי לבנות- מי הם החברות המקצועניות בתחום ואמינות כמובן
בית עץ
נניח קונים בית עץ יביל - איפה אפשר למצוא / לרכוש מגרש שאפשר להציב אותו עליו?
בית עץ
היי אם עדיין מישהו/י יכול/ה להגיב לשאלתנו. יש לנו בית מעץ שניבנה ע"י אחים אריקבון. בית מעץ. באיכות מעולה עדיין ללא שום בעיות. והבית בן 23 שנים. בית שלא צורך הרבה אנרגיות בחורף ובקיץ. שום רעש כמעט לא שומעים מבחוץ בית עם אנרגיות חיוביות. הבעיה היחידה צריך להחליף חלקים של החלונות חלק כיוון וזה מכני ע"י סיבובים ימינה או שמואלה פתחים ואת החלקים האלה לא מוצאים. פדוט ילדים שיחקו עם זה והרסו אותו.וגם מי מומחה בחלונות האלה להחלפת החלקים?
בית עץ
אולי בעלי מקצוע העוסקים עם בתי עץ ? אולי מומחים בתחום הפירזול ?
החברה הזו עוד קיימת ? אם כן אולי פשוט דרכם ?
החברה הזו עוד קיימת ? אם כן אולי פשוט דרכם ?