בישול בהתכתבות

ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני חושבת שזו אותה הגברת בשינוי אדרת.
אני זוכרת את הימים שלא ידעתי להכין יותר מחביתה ופסטה. והיום אני טבחית גורמה מדופלמת.
כמו פלייליידי. אותו עקרון. להתחיל בקטן, להתמחות בקטן הזה, להטמיע אותו כחלק מהחיים ומהשגרה, ולעבור לדבר הקטן הבא שמוסיפים לרפרטואר.
אני אומרת - סלט ירקות. כל יום להכין סלט ירקות. הכי קטן, הכי פשוט, הכי בריא.
שתי עגבניות, שני מלפפונים, חצי בצל בינוני, אפשר אבוקדו. בתור התחלה.
כל ירק - לחתוך לפרוסות אחידות בסכין טוב.
כל פרוסה לחתוך לרצועות, ואח"כ לקוביות. לפני שעוברים לפרוסה הבאה, גורפים את מה שכבר חתכנו לתוך קערת הסלט.
בסיום החיתוך סוחטים לימון אחד פנימה (אפשר חצי, תלוי בטעם האישי) מעט מלח ופלפל ושמן זית. (אני שמה בנדיבות)

אחרי שתהיו קוצצות סלט סופר-דופר, הרשו לעצמכן להוסיף לזה גזר באותה השיטה. אח"כ כרוב, חסה, צנונית, ועוד.
פטרוזיליה זה השיעור הבא.:-)

אחרי כן מתמקצעים ברוטב עגבניות (מי שרוצה, אני מוכנה להסביר כמו את הסלט. בפרוטרוט אמיתי..) אותו אפשר למרוח על לחם, להוסיף לפסטה, לאורז (השיעור הבא-הבא) על פיצה מפיתה, אח"כ מוסיפים בשר טחון ויש כבר שני רטבים שונים!
וכך הלאה.

כמו להיות בלבוסטה.
לאט, מתוך נחישות, מתוך למידה מתמדת, ובזהירות. ;-)
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

רוטב עגבניות! :-)
קוצצים 2 בצלים בינוניים דק על ידי זה שמנצלים את החיתוך הפנימי שלהם - חוצים לאורך, ואז כל מחצית חותכים קודם לאורך חיתוך צפוף ואז לרוחב. מקפידים שאחרי כל חיתוך הבצל יישאר צמוד ולא יתפרק. זה תמיד קצת בורח לצדדים, אבל לא נורא. (ככה יוצא חיתוך צפוף על 3 מימדים כשחותכים רק שניים.) שמים בקערית שהכנו מראש ומזיזים מן הקרש שיהיה מקום לחתוך עוד דברים.

קוצצים 3 עגבניות בינוניות חיתוך ביננוני (כמו לסלט) וגורפים לקערית עם כל המיץ, או מה שמצליחים בכל אופן.. :-)

שיני שום (אני יכולה לשים חצי ראש, כי אני מתה על שום, אבל ברגיל ממליצה על 2-3 שיניים) לקילוף - שוברים שן מן הראש, מורידים בסכין את הקצה הרחב שלה (קשה, ולא שפיצי)מניחים על הקרש, ומכים אותה מכה חדה. למי שיש כף יד גרומה, פשוט בעזרת שורש כף היד, ולמי שעדינה יותר - מניחים עליה את להב הסכין (על הצד) ומועכים קצת. בשלב הזה קל לקלף את השום שמים בין שתי הידיים ומגלגלים. הקליפה נופלת. קוצצים דק (לאורך ואז לרוחב מספיק) שמים בקערית עם הבצל. (למה? כי הם בני אותה דרגת קושי ולכן ייכנסו למחבת לריכוך לאותו הזמן. אין צורך ללכלך סתם עוד קערית.)

לפי הטעם - חותכים פלפל אחד, גזר אחד, גבעול סלרי ושמים את כולם יחד בקערית. (פלפל - מתחילים בצד העוקץ, ומורידים פרוסות גדולות מן הפלפל בלי להוריד ממנו גרעינים. אח"כ קוצצים את הפרוסות. סלרי וגזר רצוי עם סכין חד וקטן לאורך, שוב
לאורך ואז לרוב)

אם יש פלטה חשמלית הוראות טיפה אחרות. לגז -
שמים מחבת עם שמן במידה שיכסה את התחתיתבשכבה דקה דקה, אבל לא פחות. אפשר יותר אם רוצים.
שמנים טובים לטיגון בחום לא גבוה מדי שלא משתלטים על הטעם? זית, חמניות, קנולה אםשר גם שמן סויה למי שמורגל בטעם..
מדליקים גז לחום לא מקסימלי (נגיד 3/4 מהסקאלה) ומניחים חתיכת בצל קטנה בפנים. מחכים שהית תתחיל "להרעיש" ושיהיה בעבוע קל סביבה.
בשלב זה מוסיפים את הקערית עם הבצל והשום. מערבבים כדי שהכל יצופה קלות בשמן. ומחכים שהבצל יהפוך לשקוף. הפולניות יוסיפו כפית סוכר בשלב זה לעזורר לקרמליזציה של הבצל, והעירקיות מלח - לעזור לו בהגרת נוזלים. עניין של הרגלים...

עכשיו מוסיפים את הגזר ומערבבים, מחכים שתיים שלוש דקות ומוסיפים את העגבניות.
הרוטב יתחיל להתאחד ולקבל צבע כתמתם. לפי הרצון והצורך אפשר להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות (ממליצה על טל-וטרי, שהרסק שלהם לא חמוץ אלא מתקתק) לא עגבניות מרוסקות, לא עגבניות ברסק.. רסק-עגבניות. מומלצות הקופסאות הקטנות אלא אם מכינים רוטב יומיומית. מוסיפים כמות מים כחצי מגודל הקופסה (אני בד"כ משתמשת בקופסה עצמה - ממלאת אותה מים ומשתמשת בהם כדי לנקות את הקופסה משאריות הרסק שלא הגעתי אליהן)

זהו. עכשיו נשאר לעשות לו בייביסיטר ולתבל:
בייביסיטר - הוא יתחיל לבעבע. להוריד את החום לחום נמוך (נגיד רבע מהסקאלה) אם מאד סמיך ומבעבע בבועות גדולות ומפליצות (כמו ביצה כזאת) זה אומר שהוא סמיך מדי ומוסיפים מים.
אם מרגיש יותר מדי מימי - גם לא נורא. מחכים וזה מתאדה והרוטב מסמיך.
רוטב יכול לחכות על האש. אין בעיה. מרגע שהוא מוכן (העגבניות רכות, הסמיכות מתאימה) אפשר להשאיר אותו על אש מינימלית ולחכות. (הוא מחכה לפסטה נניח. הפסטה לא יכולה לחכות לרוטב. ההיפך כן :-))

תיבול - חצי כפית מלח (אני לא אוהבת מלח, אז אני שמה ממש מעט) חצי כפית פלפל, כפית שטוחה אורגנו אם אוהבים. טועמים ומוסיפים עוד לפי הטעם. לזכור שכשדברים חמים הם מרגישים פחות מלוחים ויותר חריפים ממה שהם.

אפשר לשים ישר על פסטה, אפשר להוסיף לאורז, אפשר לשים על פיתה ולשים מעל קצת גבנ"צ ולעשות פיצה בשתי דקות. אפשר למרוח על לחם, והחביב עליי (בימים שהייתי אוכלת כאלה דברים :-P) זה לחמם נקניקיות חריפות, לחתוך לקוביות ולהוסיף לרוטב... יאמי.

אפשר להכין כמות גדולה ולשמור כמה ימים בקופסה אטומה במקרר ואז להוסיף נקניקיה כל יום :-9 :-P

שכלולים: אותו הרוטב בדיוק בדיוק. בסוף, אחרי התיבול מוסיפים חצי קופסת שמנת מתוקה לקבלת רוטב רוזה ורדרד וטעים. משאירים על האש לכמה דקות תוך ערבוב, et voila
אחרי הבצל מוסיפים למחבת רבע קילו בשר טחון (במצב מופשר אם קונים קפוא) וממשיכים כרגיל בלי להשהות יותר מדי את הרוטב. יוצא בולונז.
אפשר להשתגע עם הכמויות, עם הירקות, עם גודל החיתוך, עם התיבול (!) אחרי שמתרגלים לבסיס.
מיכל_ע*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה ניצן (וביצה עלומה), נקווה שזה יהיה יותר מוצלח משחיה בהתכתבות :-)
ניצן, הבנת את הראש של המאותגרות בישול (מהזן שלי לפחות). תמיד כשאני סוחטת פרטים (ללא הצלחה) מחברה שנותנת לי מתכון, היא צוחקת עליי שנועדתי להיות דתיה...
אור_מגיע*
הצטרפות: 21 מרץ 2007, 09:38

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אור_מגיע* »

וואו, תודה על הדף! אתחיל ללמוד.
אגב, היום חברה נתנה לי טיפ לא רע. לעשות רשימה על המקרר לכל השבוע ולכתוב שם את התפריט היומי. ביום ראשון אוכלים נניח עוף עם תפוחי אדמה, ביום שני, שניצל עם אורז וכו'. לא משהו שיחייב, אבל לפחות שיתן לי את הפרופורציה הנכונה וגם שאדע כבר בבוקר מה להכין ומה לקנות.
מה דעתכם על הטיפ?
וחוץ מזה שאני קוראת פה בשקיקה כל מילה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אילה_א* »

כמובן שלהכין רשימה וגם לפרק אותה למה צריך לקנות
נגיד עוף עם תפוחי אדמה האם יש עוף בבית אם לא להוסיף לרשימה האם יש תפוחי אדמה אם לא מוסיפים
איזה רוטב האם יש את כל מה שדרוש לו ?
וגם כל דבר שנגמר ממוצרי הצריכה השוטפת להוסיף (מוצרי צריכה שוטפת לדוגמא : קטשופ חרדל רוטב סויה )
אני גם יכולה לתת מתוכנים אבל אין לי רעיון מה תרצו
אז אפשר לכוון אותי ואז אתן
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

מה דעתכם על הטיפ?
יש אותו גם אצל פליי ליידי אני חושבת שקצת יותר מפורט עם איזה טוויסט שעוזר להכין את רשימת הקניות.
אחל'ה טיפ.

ניצן, כתבתי איזו הערה בדף השני שאולי כדאי להעביר לפה (גמדים?)
וגם לגבי הרוטב - המהדרין דוחפים את הבלנדר מוט הזה לסיר וטוחנים את הרוטב - מתקבל יותר בשמחה אצל הזאטוטים.

אני מתה להכניס את גיסתי (הקונדיטורית) לדף הזה שתחלק קצת מהקסם...
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

איזה תיאור מצויין! אני רבע-פולניה כי אני מוסיפה משהו כמו רבע כפית סוכר חום כל פעם שאני מטגנת בצל, ככה אוטומטי. חוץ מזה, אני לא מוסיפה מלח בכלל לרוטב עגבניות ולא לסלט וכמעט לשום דבר אחר! ואני דוקא כן אוהבת לעבוד עם עגבניות מרוסקות ולא רסק, למה את לא?
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ביצה, תודה :-)

אני אשמח לשמוע התקדמויות ותהיות....

אולי נדבר קצת על איך לבחור ירקות ומצרכים? נתחיל באלה שצריך למתכונים לעיל.
בצלים* צריכים להיות בינוניים (קטנים מאגרוף) ורצוי שיהיו מאורכים. כמה שיותר קשים יותר טוב. אלה עם הקליפה הקשה הזהובה הכי טובים (לדעתי) אפשר אפסן מחוץ למקרר (אמא שלי עושה את זה שנים) אבל זה בתנאי שמשתמשים בהם תדר. בצלים רקובים זה אחד הדברים הכי מסריחים שיש...
עגבניות* כבר מזמן נקטפות ירוקות ומבשילות באחסון. הן מפרישות חומרים שמזרזים הבשלה ולכן לא רצוי לאפסן אותן עם מלפפונים למשל שנרקבים ככה מהר יותר. אני שמה בקערה גדולה מחוץ למקרר (לא בקיץ..) עגבניות, לימונים ואבוקדו. העגבניות והלימונים מעודדים את הבשלת האבוקדו ואפשר להכין גואקמולי מצויין! (אל דאגה, מתכון מפורט בהמשך)
אבוקדו* נשמר המון זמן במקרר, ומרגע שרוצים לאכול אותו מוציאים לקערה ותוך יום יומיים הוא רך ונפלא. בלי קשר לזן, אם מגיעים לרכות הנכונה, אפשר להפריד אותו בקלות מהקליפה. (שיטת קילוף בהמשך)
גזר* לקנות רק קשה קשה, רצוי לא מבוקע. אם קונים עם העלים (מאד מזינים!) אז רצוי להפריד אותם מיד מהגזר, כי הם תורמים לקלקולו המהיר.
לימון* קונים צהוב, קשה, אבל עם קליפה דקה וחלקה (אלה העבים והגבשושיים נותנים פחות מיץ) למה? כי יש קשה כי לא בשל מספיק, ויש קשה כי מתפוצץ ממיץ. אנחנו רוצים את השני.
אח"כ נמשיך לפרט...

סלט אבוקדו
לוקחים שני אבוקדו רכים (לפי התיאור למעלה) חוצים לאורך עם סכין חד. בחצי אחד ישאר הגלעין. להוצאה - הכי טוב לתקוע בו את הסכין (מכה עם הלהב לאורך, לא עם השפיץ, ולהזהר לא להחתך) ואז לסובב כמו מחוגי שעון ולשלוף.
מחזיקים את חצי האבוקדו בתוך כף היד, ובעזרת הסכין חותכים לאורך לרצועות עד לקליפה ולא כולל אותה (מרגישים עם כף היד השניה. שוב עדינות וזהירות.) מסובבים בתשעים מעלות ועושים חתכים לרוחב. עכשיו יש לנו אבוקדו חתוך לקוביות, אבל הן בתוך הקליפה, לוקחים כף וכשהחצי עדיין בתוך כף היד, מעבירים את הכף בתנועה חלקה בין הבשר ובין הקליפה להפרדתם. מכניסים לקערה. ככה עושים עם כל החצאים.
חוצים לימון לרוחבו (אם חוצים לאורך לא כל הפלחים נחצים ואז הלימון לא נסחט ביעילות) וסוחטים או מעל מסננת, או מעל כף היד, או לכלי אחר, או ישר לקערית (ואז צריך לשלות את הגרעינים..) מוסיפים מעט מלח ופלפל ומערבבים. בניגוד למקובל, לא מומלץ למעוך.
לגואקמולי קלאסי מוסיפים גם עגבניה או שתיים קשות וקצוצות דק. (ברכות משתמשים לרוטב עגבניות ולבישול, בקשות משתמשים לסלטים, שלא יתקווצ'צ'ו ויעשו את הכל רטוב ומעוך.)

טיפ קטן בנוגע לסלטים שקשור קצת לעגבניות - אם משתמשים בעגבניות קשות ולא מתבלים את הסלט הוא נשאר רענן ליותר מאשר יום אחד. הוספת מלח גורמת להגרת נוזלים ולקיווצ'וץ' כללי.
מוטב (מבחינת הטעם והכיף) להגיש סלטים בטמפרטורת החדר ולא בטמפרטורת המקרר. כדי להשיג זאת רצוי להוציא את הירקות מן המקרר חצי שעה ויותר לפני ההכנה.
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שכחתי להוסיף שמרגע שפותחים את הקבודקדו לסלט חייבים להוסיף לימון, אחרת משחיר. זה לא מקולקל, אבל זה גם ממש לא אסתטי ולא מעורר תאבון...
אני אוהבת להוסיף בצל קצוץ דק דק דק לגואקמולי.
הצלחה!

אלטר - עניין של נוחות ושל שימור. אפשר כמובן להשתמש בעבניות ברסק אבל אז צריך לסנן, לשמור ולהשתמש שוב בלי שיתקלקל, ולהתעסק בחיתוך של עגבניות קצת קווצ'יות. זה למתקדמים ולעצלנים. :-) :-P
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

ניצן, תודה רבה לך. אני יודעת לשל, אבל הפירוט מעורר השראה.
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי סלט_פירות* »

הפירוט מעורר השראה מאוד!!

ומוסיפה את הגרסא שלנו לסלט אבוקדו (לא גוואקמולי):
אצלינו דווקא כן מועכים, אבל עם מזלג, כך שהאבוקדו לא ממש משחתי.
4 אבוקדואים בשלים. חוצים, ומוציאים את התוכן בעזרת כף, ככה כמו שיוצא - לקערה. למעוך עם מזלג כמה שרוצים. אפשר גם עם מועך דל פירה אבל אז המרקם יותר חלק.
4+ ביצים קשות. לפי הטעם. לקלף ולפרוס לשני הכיוונים בחותך ביצים.

להוספת קראנצ'יות- לחתוך קטן קטן:
חצי מלפפון.
חצי או רבע (תלוי בגודל) פלפל ירוק.
שני עלי חסה בהירים.

מלח פלפל.
לאכול מיד ולגמור הכל. אם נשאר, אז להוסיף מעט מיץ לימון למטרת אחסון שלא ישחיר.
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

הן מפרישות חומרים שמזרזים הבשלה ולכן לא רצוי לאפסן אותן עם מלפפונים למשל שנרקבים ככה מהר יותר בכלל לא ידעתי! אני רצה להפריד.
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אני התכוונתי עגבניות מרוסקות במקום רסק עגבניות, לא חלילה במקום העגבניות הטריות שבלעדיהן אין רוטב ולעניות דעתי אין הרבה מאכלים בכלל! :-D
מיכל_שץ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

מוטב (מבחינת הטעם והכיף) להגיש סלטים בטמפרטורת החדר ולא בטמפרטורת המקרר.
אפשר שתבואי אלינו הביתה ותשכנעי את האיש? שנים שהוא לא מבין מה אני רוצה ממנו...
לקלף ולפרוס לשני הכיוונים בחותך ביצים.
אפשר לנסות ולהפוך את הביצה לחיתוך שלישי - יוצא קוביות למי שאוהב להרגיש רק את הטעם של הביצה ולא את המרקם שלה.
(זה דורש לערסל את הביצה החתוכה ביד והחזרתה בעדינות לתוך המכשיר, אם לא מצליח, לא נורא)
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שקשוקה!

אחרי שמתמקצעים ברוטב העגבניות מלמעלה...

עושים רוטב עגבניות. כשהוא כבר מוכן מוסיפים לתוכו ביצים.
איך? ככה:
לוקחים קערית, מחזיקים את הביצה ביד אחת, עטופה בכף היד. דופקים את הביצה על שפת הקערית לא חלש מדי (מעוך ועם סדקים) ולא חזק מדי (שבור לגמרי ונוזל) אלא במידה כזו שהיא מצד אחד תשאר שלמה בקליפתה ומצד שני יהיה בה סדק יחסית ארוך סביב סביב לרוחבה. אפשר להתאמן פעם פעמיים. אז ילכו שתי ביצים. עדיף מאשר לאכול חביתה עם קליפות כל החיים...
עוברים לשתי ידיים. פותחים את הסדק לשניים מעל הקערית בעדינות שהחלמון (הצהוב) לא יישבר.

עכשיו פונים לרוטב, שבשלב זה אמור לרחוש על חום נמוך.
לוקחים ביד אחת כף גדולה ועושים שקערורית ברוטב. מחזיקים את הביצה קרוב, וממש שניה ארי שהכף יוצאת מהשקע, מגלגלים לתוכו את הביצה.
עושים ככה כמה פעמים שאפשר מבלי שהבורות יגעו זה בזה. ככה כל ביצה נשמרת לעצמה. (לא נורא אם לא ממש בדיוק.)
מכסים את המחבת אחרת הביצים לא מתבשלות במידה שווה. ומחכים למידה הרצויה. אני אוהבת רך. זה לוקח יותר זמן מהכנת ביצה. הרבה יותר. אבל שווה.
מגישים עם משהו לניגוב. :-9

שדרוגים -
אפשר ורצוי להוסיף פלפלים. אני אוהבת את הפלפלים והעגבניות חתוכים גס. אני גם אוהבת שקשוקה חריפה. אני גם רגישה לביצים מבושלות, אז אולי בגלגול הבא :-(
לחילופין, עושים שקשוקושקשת - עושים רוטב דק ואחיד, זורקים פנימה ביצים בלי שום עדינות ומקשקשים...
לשמור על אש נמוכה! לא רוצים שהרוטב יחרך בדרך. אפשר להכניס את הביצים קצת לפני שהרוטב מוכן אם מרגישים שכבר מכירים את השלבים שלו.

עוד טיפים בענייני ביצים -
הכי טוב להשתמש בהן כמה שיותר טריות. כשהן טריות הן שוקעות במים, ככל שפחות טריות - צפות.
כתם אדום קטן בפנים זה לגמרי בסדר.
כשמקשקשים ביצים לחביתה, עושים את זה בקערית ולא במחבת... אם ממש מקציפים קלות, הביצה תופחת במחבת. זה גם מגניב וגם מרגיש כמו יותר אוכל... :-D
ויש עוד.
רקפת_ב*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של רקפת_ב*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי רקפת_ב* »

דף מקסים. הייתי צריכה אותו לפני שנתיים. אז היה צריך להסביר לי ברמה הזאת.
למרות שכבר יותר שולטת במטבח - נהנית לקרוא.
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

השקשוקה שלי היא הגרסה השניה.
לדעתי (ולדעת איל שני) אפשר לעשות שיעור שלם על חביתה! אצלי הכללים הם: שהשמן יהיה חם, להפריד את הביצה מהמחבת כדי שיכנס אויר, לטגן היטב על צד אחד, ואז להפוך - ולהוריד מייד מהאש.
מיכל_שץ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

לחילופין, עושים שקשוקושקשת
לאוכל הזה קוראים לצ'ו (lechoe) אבל הגרסה העברית חמודה לאללה... (אפשר להמשיך את הויכוח ב{{}}טושים זה הדק)

כתם אדום קטן בפנים זה לגמרי בסדר.
לא אם את שומרת כשרות.
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

גרסה עברית? להתווכח? אחותי, הרגע המצאתי את זה... :-)
שומרת כשרות? :-\ לא. אבל בריאותית והגיינית זה לא בעייתי.
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

סופסוף עשיתי מעשה. פסטה עם רוטב עגבניות של ניצן. יצא טעים. במנה הראשונה גיליתי שהגזר נשאר קשה ולא היה מספיק תיבול, אז הוספתי עוד מלא עלים קצוצים והמשכתי לבשל והמצב השתפר מאד. האם הרוטב משתבח ככל שמאריכים את הבישול? תודה ניצן, עוד!
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האם הרוטב משתבח ככל שמאריכים את הבישול?
מתרכך, נהיה יותר אחיד, מלכד טעמים, ויש אומרים "משתבח". :-) יש כל הזמן טרנדים בבישול, היום בקולינריה הגבוהה יש יותר קטע של הפרדת טעמים מאשר של מיזוגם, אבל למי אכפת? ;-)
כיף לשמוע.
כרגע |יד1| אני אוסיף בקרוב מתכון. יש משהו שבא לך במיוחד להפציץ איתו? שניצלים? (קצת התעסקות, אני מזהירה) עוף ותפודים בתנור? סלט טבולה?
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אילה_א* »

לדעתי יש כבר איפה שהוא באתר הסבר מדוייק מאוד של איך להכין שניצל עם יד אחת מלוכלכת ואחת נקיה
אני אחפש אותו
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

לא אוהבת מטוגן וגם לא עוף. כן אוהבת בשר. שואפת לבשל בריא. אשמח אם תלמדי עוד "בייסיקס" כאלה. אני אפילו לא יודעת מה לבקש... אורז עם "דבר", כל הקינואות, עדשים וכו'. אבל מה למנה עיקרית...? יודעת להכין אנטריקוט על הפלנז'ה. כל צורה אחרת של בשר תתקבל בברכה. אה, מה עם רוסטביף?
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי סאלוש* »

יש ספר בסיסי שמתחיל מרמה אפס ממש, ומביא לרמה מעולה, נקרא "ששת" של על השולחן. יש שם פרק על בשר, פרק על דגים, פסטה, אורז, ביצים, ככה עוברים על כל הבייסיקס, הרבה הסברים, הרבה תוכן וגם מאוד מדויק בענייני ביצוע. למעשה חלק נכבד מהבישול (הדי מוצלח) שלי אני יודעת מהספריה של על השולחן. ששת, אח"כ ששת מתוקים, ששת מאפים, יש להם ספרונים בנושאים ספציפיים שזה יותר למתקדמים. אבל אפשר להתחיל מ"ששת" ממש למי שלא יודעת כלום בבישול, ולבשל מצוין.
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי סאלוש* »

... ושם תקבלי הוראות מדויקות לרוסטיביף מעולה. זה מאוד קל להכנה, רק קצת יקר.

מן הסתם אפשר ללמוד גם באתר שלהם, אבל הספר מאוד נוח, עומד על השיש.
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טוב, בואי נעשה אורז :-) אורז עם "דבר". :-)

אז אפשר לעשות את זה בכמה גישות, בגישה ה"רמאית" מבשלים את האורז כבר בתוך הרוטב. בגישה ה"קלאסית" מבשלים רוטב בנפרד ואורז בנפרד ומחברים בהגשה. אני בעד הקלאסית כי היא מאפשרת להשתמש הן באורז והן ברוטב בשלל קומבינציות אחרות, היא מאפשרת לאכול אורז בלי כלום (יש סטיה כזאת)
גם בקלאסית יש את המבשלים את האורז בכמות מדוייקת של מים כך שהכל יספג באורז, ויש את המבשלים כמו פסטה - כלומר הרבה הרבה מים שמסננים בסוף.
יש המון סוגים וזנים של אורז. יש ארוכים, עגולים, דביקים יותר ופחות, לבנים, חומים, אדומים, שחורים (האורז השחור הוא לא אורז מבחינה בוטנית), ממקומות שונים בעולם, מולבנים, מלאים, אורגניים ושאינם אורגניים. לכל אחד יכולת ספיגת מים אחרת, זמן בישול אחר, רמת דביקות (או "אחד אחד") אחרת, ולכן צריך להתנסות כדי לקבל את ה"הרגשה" שלו.

אורז לסושי למשל, הוא לבן ודביק מאד. יחסית עגול ולא מאורך.
אורז לריזוטו הוא ממש עגול, שותה המון המון מים, גם מאד דביק.
אורז פרסי הוא ארוך דק ומחודד, לא שותה המון מים.
(אם אני עושה סלט, (מה שלא בלתי סביר, לא בישלתי אורז כבר שנים, ואני גם לא כל כך אוהבת.. :-P) אז אשמח לעזרה ולדיוק.)

הכי... מה שנקרא... "ישיר" זה האורז הבסמטי. אני ממליצה בחום על מלא ואורגני. האורז הבסמטי הוא ארוך, לא דביק, לא מאד עמילני (אם מטעוני אינו זוכרני) ויחסית קל להוציא איתו תוצאות טובות. אז נתמקד בו כרגע.

כמות -
כוס אורז בסמטי "שותה" בבישול כוס וחצי עד שתי כוסות מים. האורז מתנפח כתוצאה מזה ומקבל נוזלים. זאת אומרת שאם רוצים לאכול 5 כוסות אורז מבושל (זה די הרבה..) אז צריך לשים בערך שתי כוסות אורז יבש.
בדרך כלל ממליצים לשטוף את האורז כמה וכמה פעמים במסננת. שמים את כל הכמות במסננת גדולה, ושוטפים. כדי לא לבזבז מים אפשר למלא קערה מתאימה במים ולטבול בה שוב ושוב את המסננת. מי השטיפה יהפכו לבנים. זה אומר שחלק מהעמילן יצא מן האורז וכך הוא יוצא פחות דביק ויותר קל לעיכול. אני אומרת "בדרך כלל", כי האמת היא שזה לא הכרחי. ולמי שלא מארחת את ראש השנה בבית החמות, ולא היסטרי לה שיהיו קצת גושים, אפשר להתעצל. (ששששש! אל תגלו שאמרתי את זה..:-))

עכשיו לוקחים סיר בינוני, שמים בו, נגיד, 2 כפות שמן על כל כוס אורז ומדליקים על אש בינונית. מוסיפים כפית שטוחה מלח על כל כוס (אני אישית לא שמה בכלל מלח) מכניסים את האורז פנימה ומערבבים נמרצות בכף עץ כדי שהשמן יכסה היטב את גרגרי האורז. מסתכלים על הגרגרים. הם יאבדו מעט מן הלבן שלהם והפכו ליותר שקפקפים. זה לוקח חצי דקה. אפילו פחות. שופכים כוס וחצי/כוס ושלושת רבעי מים על כל כוס אורז שהכנסנו לסיר, שמים על חום גבוה וממתינים לרתיחה.
כשהמים רותחים (כלומר מבעבעים ממש. לא שתיים שלוש בועיות זעירות.) מכסים את הסיר, שמים על אש נמוכה, ושמים שעון לעשרים דקות.

למה סוגרים את הסיר? כי בתהליך הזה מים מתאדים. ואנחנו רוצים שהם יכנסו לאורז, ולא יצאו מהסיר. אז מכסים. המים מתעבים על המכסה, וגולשים חזרה אל תוך התבשיל. חוץ מזה, זה שומר על חום אחיד יחסית ברחבי הסיר. ולכן לא פותחים, לא מערבבים, ובגדול לא נוגעים.

עכשיו בקשר ל"עשרים דקות" -
מצד אחד, אם מציצים יותר מדי, מעכבים בישול, אם האש חלשה מדי, זה יקח יותר זמן. או שהאורז בתחתית הסיר פשוט "ישב" בתוך מים.
מצד שני, אם האש חזקה, או חיכינו יותר מדי זמן, המים ייגמרו, ושום דבר לא ימנע מן האורז להדבק לתחתית הסיר.
אז זה הסוד של אורז טוב - להכיר את האורז, להכיר את הסיר, להכיר את הכירה, ולדעת בדיוק כמה זמן זה לוקח.
בפעמים הראשונות התחתית עשויה להשרף קלות, או שיצא רטוב מדי. אני ממליצה להשגיח על האורז אישית-צמודה בדקות האחרונות של הבישול, אפילו להציץ, אפילו לערבב קצת כדי לראות מה בדיוק קורה שם למטה... ובפעמים הבאות לזכור כמה זמן זה לקח.

פדיחות אפשריות? שהמים יגמרו והאורז לא יהיה מוכן (כלומר יהיה קשה במרכזו עדיין). במצב כזה - מוסיפים רבע עד חצי כוס מים לסיר, מכסים ומחכים. לא יוצא מושלם, אבל אם לא מגלים לאף אחד, בד"כ אין תלונות.
להגשה - להגיש לצלחות ולהניח כף נדיבה של רוטב עגבניות מלמעלה...

מה עם ה"דבר"?... אז כמו שכבר אמרתי, אפשר פשוט להשתמש ברוטב העגבניות. אפשר ממש לבשל בתוכו - כלומר להחליף חלק מכמות המים בכמות של רוטב, או להוסיף אותו לתבשיל לקראת הסוף (כשהאורז עוד לא מוכן, מוסיפים חצי כוס או כוס רוטב ומערבבים. מדי פעם דוגמים לראות אם האורז כבר רך. זה יוצא יותר רטוב מאורז רגיל, אבל כתמתם וריחני. :-9)
אמא שלי מוסיפה כף או שתיים של רסק עגבניות ולא טורחת עם רוטב במיוחד. היא מתבלת עם פלפל שחור, מלח ומעט זעפרן. יוצא מדהים (היא מוסיפה גם פול. אבל זה ליום אחר.)

את האורז המוכן אפשר לצנן ולערבב עם סלט ירקות. יוצא משביע וקיצי. רק לא לשכוח לתבל יותר מהרגיל, כי הטעמים מתחלקים עכשיו גם על האורז שטעמו הבסיסי תפל יותר.

ואגב - יש לי איזה שלושה ששתים. לא חושבת שהם עונים על השאלות "איך מחזיקים את הסכין, מה קורה אם חותכים קטן מדי/גדול מדי, ואיך מצילים תבשיל שבטעות דלגנו בו על שלב בלי לזרוק הכל לפח?"
אני מאד מבינה את הצורך הזה. (בתור מישהי שאת העוגה הבחושה הראשונה שלה הפכה לדיסקוס קשיח ביותר כי זה נראה לה רטוב מדי ובכלל לא דומה לבצק... אז זה היה לפני יותר מעשרים שנה, ומאז כבר בניתי מנות אחרונות בנות חמישה שלבים מסובכים והמצאתי שלל מתכונים. אבל את הצורך אני מאד מאד מבינה.)

בפעם הבאה נעשה גיבץ'/רטטוי. שיהיה עוד משהו לאכול עם האורז והסלט. ;-) ואולי גם קציצות. מה דעתך על קציצות? או אפילו המבורגר איכותי עבודת יד. :-9
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

יש! אורז! אני אוהבת אורז מאד. בעיקר אורז ארוך ומלא. יש לו טעם יותר עשיר, ומה שאיל שני קורא "חמאתי ואגוזי". אתמול בישלתי אורז מלא, ובשלב הטיגון בשמן הילדים באו בשמחה לראות מה פשר הריח של הפופקורן. אבל צריך לקחת בחשבון שאורז מלא לוקח יותר זמן מאורז לבן: אני שמה אורז לבן עשר דקות, ואורז מלא 30-40 דקות. בשני המקרים, עוד עשר דקות בסיר סגור בלי אש. ככה שאם לפעמים קורה שנזכרתי ברגע האחרון ואין לי זמן, אני מכינה אורז לבן.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

רוסט ביף

הכי חשוב ברוסט ביף זה נתח הבשר. מכיוון שהבשר עובר טיפול מינימלי, אם הוא נחות בטעמו, הרוסט ביף לא ייצא טעים.
הדבר השני הכי חשוב ברוסט ביף, זה להיזהר מצליית יתר, שתייצר בשר יבשושי במקום עסיסי.

הנתח: הקלאסי לרוסטביף הוא סינטה, אבל אפשר גם אנטריקוט, פילה או שייטל. לסינטה יש מעין מכסה של שומן עליו, כך שאם בוחרים בסינטה, מבקשים מהקצב להסיר את רובו (לא את כולו, אנחנו רוצים שקצת שומן ינטוף פנימה ויעשיר את טעם הבשר), או מסירים לבד (פעם עשיתי את זה, ואם אני עשיתי, כל אחד יכול :-)). אני משתמשת הרבה בשייטל (מה שנקרא ראמפ סטייק), כי הוא בשר מאוד טעים, וזול יותר משמעותית.
משתמשים בנתח של 1-2 ק"ג. חורצים בו כמה חורים עם סכין, ונועצים בחורים שיני שום חצויות. מורחים בשמן זית (או בחמאה), ומפזרים מלמעלה עשבי תיבול טריים או יבשים, מלח ופלפל. אפשר גם חרדל.
למשל: על נתח של 1.5 ק"ג, מורחים רבע כוס שמן זית מעורבבת עם כף חרדל, כף שטוחה עלי טימין, כפית פלפל שחור טחון טרי (אני נמנעת בגלל הילדים). נועצים 4 שיני שום חצויות. מניחים בתבנית חסינת חום.

טוב, יש איזו תינוקת (חצופה!) שדורשת את תשומת לבי, שלב הצלייה - עוד מעט.
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

סאלוש, אחפש את הספר. עוד אין אצלי בבית ספר בישול מלוכלך :-(
ניצן, תודה על הפירוט, אקרא בדקדוק בשעת מעשה. איכשהו לא בא לי לשלב את האורז עם הרסק עגבניות. הרעיון של הסלט קורץ לי. גיבץ' - כן! קציצות והמבורגר - כן! בשלב זה אני בוחרת בכמה שפחות עבודה כדי לא להבהיל אותי.
אלטר, כיוונת לשאלתי עם הווריאציה.
תודה מיצי. את מעיזה לקנות את השייטל בסופר או רק אצל הקצב?
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

הולכת לאכול את הפסטה מאתמול במקום לרדת על חבית האגן-דאז :-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי בשמת_א* »

כמה וריאציות על השיטה של ניצן:

ראשית, גם לטעמי הבסמתי המלא האורגני פשוט אלוהי.
אז ככה:
  • אנחנו עושים כוס אורז אחת למשפחה של ארבעה. ככה גם גדלתי במשפחת המוצא שלי. עם זאת, עלי לסייג ולומר שגם משפחת המוצא וגם משפחתי הנוכחית מורכבות מארבעה רזים, ובתוכם שני ילדים לא-אכלנים, אז תעשו חשבון... (שתי כוסות אורז זה משהו שאני אכין לליל הסדר (-: ).
  • אורז מלא כדאי להשרות במים לפני הבישול.
  • אנחנו מוסיפים את המלח אך ורק ברתיחה, כי המלח מעכב רתיחה וחבל לבזבז גז. אנחנו שמים כפית מלח על כוס אורז יבש.
  • אנחנו מכסים את הסיר מההתחלה. עד ההרתחה - אש גדולה, כשרותח מוסיפים מלח ומנמיכים את האש.
  • הסימן שלי שאפשר לכבות את האש הוא שרואים כאילו חורים כאלה בתוך האורז, כמו ארובות אדים. אבל זה בתנאי שלא ערבבנו את האורז תוך כדי בישול.
  • אחרי שמכבים את האש משאירים את הסיר סגור לפחות עשר דקות, ורצוי יותר.
  • הכלל אצלנו: באורז לבן, על כל כוס אורז שתי כוסות מים. באורז מלא - אותו דבר, אם היה מושרה במים, או טיפה יותר.
  • אני כן שוטפת את האורז כי הבנתי שזה לא רק שלא ייצא דביק (תמיד יצא לי אחד אחד) אלא שיש ממה לשטוף אותו...
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שתי כוסות אורז זה משהו שאני אכין לליל הסדר
גם לדעתי זה ממש המון :-)

אנחנו מוסיפים את המלח אך ורק ברתיחה, כי המלח מעכב רתיחה וחבל לבזבז גז. אנחנו שמים כפית מלח על כוס אורז יבש.
לא שמה מלח ומנסה לפשט תהליכים ;-). ככלל כדאי באמת לקחת בחשבון שמלח מעלה את טמפרטורת הרתיחה של הנוזל (שהוא כבר לא בדיוק מים, אלא תמיסת מלח ;-))

סימן שלי שאפשר לכבות את האש הוא שרואים כאילו חורים כאלה בתוך האורז, כמו ארובות אדים. אבל זה בתנאי שלא ערבבנו את האורז תוך כדי בישול.
|Y|

בקיצור, ההערות כולן במקום.
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי קרן* »

שתי כוסות אורז זה משהו שאני אכין לליל הסדר
אם כך, אז אצלנו ליל הסדר מגיע כל שבוע...

וליד האורז הכי מתבקש להכין אנטי-פסטי שזה הדבר הכי קל וטעים בעולם:

דלורית - מקולפת ונקייה, חתוכה לחתיכות של בערך ס"מ וחצי.
כרובית - שטופה ונקייה, מופרדת לפרחים עדיף לא הכי קטנים.
קישואים - עם או בלי קליפה שטופים היטב (תמיד דבוק אליהם חול) וחותכים לפרוסות של בערך ס"מ.
גזר - שטוף ומקולף חתוך לרצועות די עבות (הגזר "מתעייף" בתנור).
בטטה - להכין ולחתוך כמו הדלורית.
שום - להוריד את הקליפה החיצונית ולהכניס שיניים שלמות.

וככה אפשר להמשיך עם כל מיני ירקות שמתחשק.

מסדרת על תבנית עם נייר אפייה, שורות-שורות לפי צבעים/חתיכות/סוגים

שופכת בזרם דק קצת שמן זית על כל שורה, מוסיפה מלח (במיוחד על הקישואים)

מכניסה לתנור (200 מעלות לפחות) עד שהירקות משחימים ומתרככים
סלט_פירות*

בישול בהתכתבות

עוד קצת לגבי אורז.
אם משרים אורז במים שעות/לילה שלם לפני הבישול, זה מקצר את זמן הבישול.
אצלינו מאוד אוהבים אפונה (קפואה) עם האורז. עושה את הכל יותר מעניין.
ולגבי מלח - הכי טוב להוסיף אותו בערך באמצע הבישול (למי שכן מערבב באמצע...).
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

רוסטביף - צלייה.
אחרי שמרחנו את הנתח והנחנו אותו בכלי חסין חום, אנחנו מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל - 240 מעלות, כדי "לסגור" אותו - כלומר, לתת לו זץ של חום שישחים אותו מבחוץ, אך יאפשר לו לשמור על מיציו.
אחר כך מנמיכים את החום ל - 170 מעלות, וצולים עד לדרגה האהובה עלינו, תוך שאנו זוכרים שעדיף להוציא מהתנור רוסטביף, לחתוך וגלות שהוא לא מספיק עשוי, מאשר לגלות שהפכנו אותו לסוליה. באינטרנט תוכלו למצוא שלל טבלאות צלייה שמחשבות כמה דקות צלייה לחצי ק"ג נתח עד לדרגה הרצויה (רייר, מדיום ו - וול דאן). אני נוהגת לצלות עוד 20-25 דקות, והנתח יוצא לכיוון המדיום, מדיום-רייר. מקסימום, מחזירה לעוד 10 דקות בתנור, או לחלופין - צולה במחבת למחרת (עם מעט שמן זית או בשומן של עצמו), זה משחים תוך שניות ומשתדך לסנדוויץ' נהדר עם לחם שיפון, חרדל, עגבניה ומלפפון חמוץ.

בעניין האורז: לשדרוג הטעם במינימום מאמץ: להוסיף לכוס אורז פטריית שיטאקי מיובשת על נוזלי השרייה שלה, ולהחליף חלק מהמים ברוטב סויה איכותי ויין לבן יבש. השריית הפטריה: מניחים פטריית שיטאקי מיובשת (או כל פטריה מיובשת אחרת) בקערית, שופכים עליה מים רותחים. מחכים עשר דקות, וקוצצים אותה.

האורז האהוב עליי, הוא אורז מלא, עגול ואורגני. אם אורז לבן - אז בסמתי. את הבסמתי אני מבשלת רבע שעה, ושמה כוס ורבע מים על כוס אורז.

שאריות אורז קר מהמקרר - לטגן עם ירקות קשים, להוסיף ג'ינג'ר, רוטב סויה, שום קצוץ, אפשר לזרוק פנימה ביצה מעורבבת כמו לחביתה - והרי לך מנה בסגנון אוריינטלי.

לילה טוב ובתאבון.

<מיצי תחלום הלילה על הרוסטביף שהיא תכין ביום שלישי>
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

פדיחות אפשריות? שהמים יגמרו והאורז לא יהיה מוכן (כלומר יהיה קשה במרכזו עדיין). במצב כזה - מוסיפים רבע עד חצי כוס מים לסיר, מכסים ומחכים.
מים שרתחו לפני רגע, כן? אחרת זה מעכב את הבישול.

אחלה דף @} לגזור ולשמור.

(אם כי אני מוחה חלושות, לפרוטוקול, על כך שהשקשוקה מתחילה מרוטב העגבניות הקלאסי שיש בו גם גזר. גזר בשקשוקה?!)
בשמת_א*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי בשמת_א* »

גזר בשקשוקה?!)
הו הו! המצאה מוזרה ביותר! לא הייתי אוכלת שקשוקה עם גזר...
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אם כי אני מוחה חלושות, לפרוטוקול, על כך שהשקשוקה מתחילה מרוטב העגבניות הקלאסי שיש בו גם גזר. גזר בשקשוקה?!
:-D

אני לא שמה גזר ברוטב עגבניות "קלאסי"... רק בצל, טיפה שום ועגבניות... שששש!!
לא הייתי אוכלת שקשוקה עם גזר...
ומאידך, כבר עשיתי שקשוקה עם גזר. אני חושבת שהיית מתפלאת לטובה :-)
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מים שרתחו לפני רגע, כן? אחרת זה מעכב את הבישול.
תלוי.
בד"כ אם נגמרים המים זה מצב של "להציל עכשיו" ואז אני לא טורחת לחמם אותם. אז זה יאריך את הבישול קצת. לא אסון. יותר אסון שיישרף הכל וגם יהיה קשה מדי...
אבל אם רואים בעין שהולכות להיות צרות, אפשר להכין מים רותחים מבעוד מועד. או בכלל, להכין כוס מים חמים בצד בפעמים הראשונות, שיהיה. זה טיפ לא רע.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בישול בהתכתבות

.. אבל במתכון רוטב העגבניות שלך מופיע גזר! בדקתי!
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מה שמזכיר לי שלא ציינתי מפורשות שאת המים שמוסיפים לסיר בהתחלה, לא מרתיחים או מחממים מראש.
זה אמנם משתמע, אבל פה לא המקום לנסות לקצר תהליכים. התחממות האורז באופן הדרגתי בתוך המים היא חלק מהבישול.
למיטב ידיעתי, בקלאסיקה מכסים אחרי הרתיחה. יכוליות שמי שמכסה מההתחלה מגלה שהיא צריכה פחות מים לכוס אורז.
וגם פה, כמו בפסטה, יש מי שאוהב רך (הרבה מים), יש מי שאוהב אל דנטה, ויש מי שאוהב קשה (האל ישמרנו :-)
אני, בכלל לא אוהבת אורז :-P
:-D
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

.. אבל במתכון רוטב העגבניות שלך מופיע גזר! בדקתי!
אז? :-) יש טעם יותר אוניברסלי ויש טעם אישי.
כתבתי מפורשות לפי הטעם. זה לא הטעם שלי בהכרח.
ניצה_פורחת*
הצטרפות: 15 אפריל 2008, 00:09
דף אישי: הדף האישי של ניצה_פורחת*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצה_פורחת* »

אולי נתייג אותו כ דף לעריכה ??
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

לגבי הרוטב עגבניות: אתמול הגשתי בגאווה לבנזוגי פסטה ברוטב עגבניות שבישלתי יום קודם וחיממתי במיקרו. זה לא היה טעים לו :-( הוא חשב שהרוטב התקלקל, הוא היה חמוץ לו. לי היה בסדר. יש למישהי תובנות בעניין?
ולגבי הגזר, אני גם חושבת שבפעם הבאה אבשל בלעדיו, כי אפילו שהבישול היה מאד ארוך (קרוב לשעה) הגזר נותר קשה ולא היה כיף לפגוש בו כשאכלתי.
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היי מיכל, התשובה טמונה בעגבניות.
אם חמוץ לו מדי, אפשר להחליף לעגבניות תמר (פה קוראים להם רומא) ולהקפיד להשתמש ברסק של טל וטרי. הוא מתקתק ולא חמוץ ולא מחרב את הרוטב (זו הסיבה שאני מתעבת את האחרים וממליצה בחום על זה)
את הגזר אפשר לגרר במגררת עבה במקום לקצוץ. אז הוא לא משפיע על הטקסטורה ובפירוש מעדן את הטעם החמצמץ מהעגבניות. אין חובת קילוף.
יאללה, הקטנה קוראת לי מהמטבח.
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

(למה בזמן האחרון אני תמיד נזכרת במשהו בדיוק אחרי שאני לוחצת על "הוסף"?)
עוד דבר שעוזר להמתיק את הרוטב מעט זה יותר בצל. אם נותנים לו להשקיף ומוסיפים לו טיפת סוכר א-לה-עדות-פולניה, הוא יכול יותר לקלוע לטעמים מסויימים שכבר באו מהבית...
עוד משהו? לכי לאמא שלו ותציצי לה מעבר לכתף אם וכאשר היא מכינה רוטב. הדברים הקטנים שהיא עושה, הזויים ככל שיראו, הם מה שהוא הכי יאהב. :-)
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אני רק רוצה לציין, שלהוסיף סוכר לבצל א-לה-עדות-פולניה זה משהו שלמדתי מתוכניות הבישול של ביביסי פריים.
בשמת_א*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי בשמת_א* »

סוכר לבצל?
וואי וואי.
אני באה מהעדות שמוסיפות בצל ושום לכל דבר...
ומלח. לא סוכר. ומורידות מכמות הסוכר שרושמים לנו במתכון...
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי במבי_ק* »

ומלח. לא סוכר. ומורידות מכמות הסוכר שרושמים לנו במתכון...

זה משהו אחר. קצת סוכר (משהו כמו חצי כפית) עוזר להקפיץ החוצה את המתיקות הטבעית של העגבניות. זה לא סותר מלח. גם אני מורידה כמויות סוכר ממתכונים מתוקים, אבל פה השימוש הוא אחר. אני לא מוסיפה לבצל, כי הבת לא אוהבת בצל ברוטב, אלא פשוט לעגבניות במחבת. לעגבניות שרי בדרך כלל לא צריך להוסיף סוכר ברוטב.
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

מתכונים מתוקים - אני מפחיתה את כמות הסוכר בחצי. :-|
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי במבי_ק* »

מתכונים מתוקים - אני מפחיתה את כמות הסוכר בחצי

אני בדרך כלל שמה יותר מחצי, כי בהרבה פעמים לסוכר יש תפקיד לא רק כממתיק, אלא גם כ - איך-לקרוא-לזה - חומר מקשר, או עושה טקסטורה מסויימת, או בטח אייל שני היה קורא לזה באיזה שם מפוצץ כמו "אמולסיה" (שאני לא יודעת מה זה, אבל נשמע לי מתאים)
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

בהרבה פעמים לסוכר יש תפקיד לא רק כממתיק
כפי שהתברר לי כשניסיתי לעשות פבלובה על אותו עקרון של חצי כמות. :-/ לא נורא, אכלנו את זה על תקן תותים-בשמנת.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

למה לסבך ת'חיים עם הגזר? מיותר. תשימו קצת גמבה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אז בישלתי אורז מלא בסמטי. בהדרכת חברה הוספתי גם עדשים כתומות וכורכום. יצא טעים, אם כי האורז נשאר קצת קשה והמנה היתה די יבשושית / אבקתית. בפעם הבאה אשים יותר מים... עוד טיפ שקיבלתי מהחברה, אולי יהיה שימושי: בזמן הבישול לשים בין הסיר למכסה מגבת נייר, כדי לספוג חלק מהנוזלים ולעזור לאורז לצאת "אחד אחד". אכן יצא אחד אחד, אבל אולי בגלל זה יצא יבש... אין לי למה להשוות בשלב זה.

בישלתי גם קינואה לפי מתכון שמצאתי בדף אחר. עם גזר ובצל. יצא עיסה די מגעולה.
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

אמולסיה" תחליב. דווקא לא קשור לרוטב עגבניות (אלא אם תוסיפי לו שמנת או כל חומר אחר שיעשה אותו חלבי - לא חייב להיות חלבי שיש בו מוצרי חלב, מספיק לוק חלבי.
סלט_פירות*

בישול בהתכתבות

המנה היתה די יבשושית / אבקתית
נדמה לי שזה בגלל העדשים הכתומות. הקינואה אצלי יוצאת יבשה יותר אם אני מוסיפה אותן לבישול. נסי בפעם הבאה בלי, או עם אפונה קפואה (לא מייבשת, ומוסיפה המון).
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

מיצי, איך יצא הרוסטביף? שאלתי אותך קודם, את קונה את השייטל בסופר או באטליז?
מתכננת להכין בשבת אם לא תעבור לי החריצות עד אז...
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

יצא טעים, אם כי האורז נשאר קצת קשה והמנה היתה די יבשושית / אבקתית בפעם הבאה באמת יותר מים, אבל עדשים כתומות מתפוררות בבישול והופכות יבשושיות-אבקתיות. אם לא אהבת את הטעם, אולי תוסיפי בפעם הבאה עדשים ירוקות או שחורות.
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

מיכל, אני משתדלת לקנות באטליז, אבל כבר קרה שקניתי בסופר, והיה בד"כ סביר. יש את הבשר "אדום אדום" של תנובה, שהוא בד"כ סביר (למרות שהיו לנו גם כמה נפילות איתו). מצד שני, גיליתי שהעגלים שמיועדים לבשר זה מגודלים סגורים בבתי-גידול ולא רועים בחוץ, ומאז אני משתדלת להימנע ממנו.

טרם הספיקותי להכין רוסטביף. לעומת זאת, קניתי גם שייטל חתוך לרצועות להקפצה, והיום הכנתי פהיטאס (או לפחות איזו גרסה מאוד פרי-סטייל של פאהיטאס, שגם הילדים יאכלו :-P). תזכרי שעיקר החריצות כרוכה בללכת לקנות את הבשר. אחר כך את לא אמורה לעשות הרבה, זה הכל התנור עושה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בישול בהתכתבות

עוד טיפ שקיבלתי מהחברה, אולי יהיה שימושי: בזמן הבישול לשים בין הסיר למכסה מגבת נייר, כדי לספוג חלק מהנוזלים ולעזור לאורז לצאת "אחד אחד".
זה אולי טיפ מעולה לאורז לבן. באורז מלא הוא פחות נחוץ - נורא קשה להגיע אתו למצב של "דייסה".
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

מיצי, אם אני כבר מטריחה עצמי לאטליז (רחוק...), מה עוד אני יכולה לקנות שקל להכין? פרוסות אנטריקוט וחזה עוף אני עושה על הפלנז'ה. מה עוד אפשר? זה גם צריך להיות מתאים להקפאה עד שאכין.(רצועות שייטל למוקפץ זה רעיון! לא מכירה פהיטאס, אשמח אם תפרטי בתנאי שזה קל)
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מיכל, אם תקני חצי קילו בשר טחון (שהוא טוחן לך במקום) אני אמצא את הזמן ללמד לעשות קציצות.
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה ניצן!
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

אם תקני חצי קילו בשר טחון בשר טחון הוא חומר גלם מצוין וזול יחסית להמון דברים: קציצות, רוטב בולונז, צ'ילי קון קרנה ועוד. אם יש לך פלנצ'ה שאת משתמשת בה, אפשר לקנות שייטל חתוך לפיסות דקיקות שנקראות steak minute, שצורבים לזמן קצר על הפלנצ'ה ואוכלים עם מלח ופלפל.

עוד אפשר לקנות נתחים שמתאימים לבישול ארוך, אבל מי צריך תבשילי קדרה ביולי? נדבר על זה בסתיו...

בכל מקרה, בטח כבר היית באטליז :-P.
למיצי*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2008, 00:00

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי למיצי* »

מיצי וכולם: קניתי רצועות סינטה, אשמח לקבל הוראות הכנה למוקפץ. לא מצאתי באינטרנט מתכון שנראה לי...
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

בסוף עשיתי לפי המתכון הזה ויצא מצוין: http://www.cookshare.co.il/modules.php? ... ffset=1856
ואם כבר, קבלו עוד משהו טוב: http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=1813
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

הי מיכל, שמחה שהיה טעים :-). הולכת להביט בקישורים שצירפת.
בשמת_א*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני רוצה להכין אטריות ללזניה, כי האיש רוצה לעשות לזניה ולא מצא פסטה מקמח מלא. המתכון שלי לבצק (בצק לכיסונים, וגם לשקדי מרק, וגם לאיטריות) הוא 2.5 כוסות קמח (מלא אורגני), ביצה אחת, חצי כוס מים.
השאלות שלי:
האם עושים את האטריות ומייבשים אותן, כמו שראיתי מישהו עושה על מקל של מטאטא בין שני כסאות (-: ?
אם כן, אז כמה זמן מייבשים?
האם דחוף לעשות את הלזניה באותו יום?
וכל טיפ אחר שאתן חושבות עליו ואני לא, כי מעולם לא עשיתי את זה... (-:
אלטר_אגו*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

יצא לנו להכין פסטה, אמנם לא ללזניה אלא סתם פסטה, ולא ייבשנו אותה, בישלנו אותה מייד. אבל ב"האי של ארתורו" פורשים אותה לייבוש אז אולי זה בכל זאת עדיף. :-)
קציצות: אני עשיתי קציצות אינטואיטיביות פעמיים, בשתי הפעמים יצא טעים:
קציצות למבוגרים - עם בצל, קישואים וגזר קצוצים במעבד מזון, שתי ביצים, ונדמה לי ארבע כפות קמח מלא. עשיתי קציצות קטנות וטיגנתי.
קציצות לילדים - את הקציצות הקודמות כולם אכלו בהנאה חוץ מהילדים שלי, כי ראו את הירקות. אז בפעם הבאה שהכנתי רק לשלושתנו, הוספתי רק שום קצוץ קטן-קטן (אין להם התנגדות לשום), עגבניה מרוסקת בפומפיה (ההיגיון שלי אמר שעגבניה מוסיפה המון טעם לכל דבר אז למה לא לקציצה) וכמון. שוב שתי ביצים, ארבע כפות קמח, קציצות קטנות וטיגנתי. אני חושבת שהטיגון עצמו נותן טעם לבשר ולכן לקציצות קטנות יש יותר טעם ולא צריך מלח.
תותית*
הצטרפות: 22 יולי 2005, 16:29

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי תותית* »

אפשר להוסיף ממרחים לתפריט:
ממרח עדשים, ממרח חומוס וכמובן טחינה...
אתן מתכונים בשמחה מחר אם זה כיוון שמעניין אתכן.
לילה טוב @}
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי פלונית* »

ממרח עדשים? אשמח לקבל מתכון
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

בשמת, לפי ספר הפסטה הגדול של בת' איילון, צריך לייבש רק אטריות דקות (ספגטי ושות'). המתכון שלה קצת שונה - יש בו יותר ביצים ופחות מים. זה עושה את הבצק יותר עשיר בטעם (2.5 כוסות קמח {רגיל לבן כמובן}, 3 ביצים טרופות קלות, כף שמן זית וקורט מלח).

אם את מאחסנת במקרר - קמחי היטב את העלים, שלא יידבקו. לפני השימוש, נערי אותם ואף הברישי מהם את הקמח במברשת. בנוסף, בצק שיש בו חלבון, נוטה להשחיר במקרר. זה לא פוגם בטעם, אבל זה לא נראה מי יודע מה. למיטב זכרוני, זה נעלם בבישול ולא משפיע על הטעם. אבל אם זה מפריע לך, פשוט השתמשי רק בחלמונים (היי, בדיוק יש לי קופסא עם 4 חלמונים במקרר - האמצעי שלי אוכל ביצת עין בלי העין :-), והזוגי לוחץ עליי להכין קרם פטיסייר, אבלבעקבות הדף על התזונה, כל מה שבא לי לאכול זה דברים מזינים ובריאים, ופאי על בסיס קרם פטיסייר לא בדיוק עונה להגדרה הזו, גם אם אקשט אותו בפירות טריים ויפים :-P), או לחלופין השתמשי בבצק מיד (אני אישית לא מתרגשת מבצק שמשחיר, אבל יש לי הרגשה שאת שונה ממני בהקשר הזה).

אלטר, הקציצות שלך די דומות לשלי. אצלי יש כלל אצבע שאומר: על חצי קילו בשר טחון, אני שמה חצי קילו ירקות. בירקות תמיד יהיה בצל קצוץ אחד, והשאר מכל הבא ליד. אפשר לגרר את הירקות, או לבשל ולמעוך למחית. האפשרות השניה, תניב קציצות רכות ונימוחות יותר. אני מוסיפה גם 4 כפות פירורי לחם ביתיים/שיבולת שועל/קמח מלא, או שילוב שלהם. אני מתבלת בכפית-שתיים של בהרט (תבלין לקציצות שיש בו קינמון, כמון, ציפורן ועוד כמה דברים ריחניים וטעימים) ובכפית מלח, ומעט פלפל שחור.

תיכף אכתוב גם על קציצות בתנור (הילדים החצופים תובעים ארוחת בוקר ומפריעים לי לכתוב).
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

קציצות בתנור: אני שמה פחות ירקות, כדי שהתערובת תהיה יציבה יותר. נניח: בצל, גזר ותפו"א. וביצה כמובן. מתבלת שוב באותם התבלינים, צרה קציצות, ומניחה בתבנית בצפיפות יחסית. שתהיינה קרובות, אבל לא נדבקות. לתבנית הזו אני מוזגת כוס מרק עוף, או תערובת של קופסת רסק עגבניות קטנה עם מים ומלח (יוצקים רסק עגבניות לכוס, מוסיפים מים עדלשפתה ומעט מלח, ומערבבים לתערובת אחידה). אפשר גם סתם מים עם תבלינים, אני מניחה.

מכניסה לתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופה עשרים דקות, מוציאה, הופכת את קציצות, ואופה כעשרים דקות נוספות. הקציצות יוצאות שחומות ועסיסיות.
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אלטר, בסיס לקציצות זה בדיוק מה שאמרת - בשר, נוזל ו/או/שהוא חומר הדבקה. אז אצל הסבתות (היי! אמא שלי בגיל 55 נהייתה סבתא!) זה ביצה וקמח, או ביצה ולחם מושרה סחוט, אנחנו יכולות לעשות כל מיני קונצים אחרים - פשתן, כוסמת, שמן, מים, קמח סויה וכו'... על זה אפשר לעשות מליון וריאציות. אפשר לחשוב על זה כעל רוטב בולונז מאד מאד סמיך שצרים לקציצות ומטגנים (או מבשלים או אופים (או מטגנים ואז מבשלים, או אופים ואז מבשלים, או מטגנים ואז אופים... :-) :-))) במובן הזה שאפשר להוסיף אינסוף ירקות, עלים ושלל תיבולים שונים. גם עם הבשר אפשר לשחק - הודו, עוף, בקר, ערבובים שלהם לפי הטעם, או כלום (אבל אז צריך ירק בסיס מגבש כמו גזר, תפוד, בטטה.)
בקיצור - קציצות הן עולם ומלואו.

הכי פשוט: בקערה גדולה מערבבים ומפוררים חצי קילו בשר טחון לפי טעמכם. משתדלים שלא יהיה גושים ושכל ההתייחסות תהיה מאד מרפרפת. לא רוצים להפוך את זה לכבד או יציקתי מדי.
מוסיפים פטרוסלינון (זה פטרוזיליה זה :-)) או כוסברה או חצי-חצי קצוץ דק דק, לפי הטעם וההעדפה האישית (מכלום ועד חבילה שלמה). ביצים (אלטר אומרת שתיים - שימו שתיים.) קמח (מה שאלטר אמרה) וזהו. מאד חשוב לתבל קציצות, כמון הוא תבלין מאד מקובל ומאד מתאים לבשר. מלח ופלפל. לערבב בלי להדביק דברים יותר מדי. בקלילות.
ליצור קציצות בידיים רטובות (רצוי לא עבות מדי) ולטגן במחבת עם שמן חם אך לא רותח, עד המותניים של הקציצה (לא עמוק, כן בינוני)

זה הבסיס. להכיר את מידת הרטיבות והדביקות של העיסה ולהתחיל לשחק כיד הדמיון הטובה. אפשר להוסיף ירקות קצוצים, מאד מומלץ להתחיל מבצל מטוגן ומשום שמוסיפים אותם (כשכבר אינם חמים) לקערה לערבוב. בגדול הטיגון לא אמור להיות מאד ארוך, אז לקחת את זה בחשבון כשמחליטים להוסיף ירקות - אם הם ירקות מאד קשים ורוצים שיתרככו, אז מרככים לפני שמערבבים את החומרים (בישול, טיגון) אם ירקות רכים או שרוצים שיתנו קצת "קראנץ'" אז קוצצים דק ומכניסים לתערובת בלי ריכוך.

(מסייגת שלא עשיתי קציצות כבר עידני עידנים. אז אם יש תיקונים, הערות, כמויות אחרות ועוד, אשמח לשמוע.)
אוסו בוקו
מעדן אמיתי לאוהבי עצמות וסחוסים כמוני :-) (ראיתי פעם תכנית על שבט שחי מציד, ומסתבר שאת מח העצם הציידים לוקחים לעצמם לפני שהם מחזירים את החיה לכפר. :-9 יודעים מה טוב.)
קונים כמה חתיכות רגל עם עצם באמצע, וכמה עצמות אם רוצים. (אני אתן כמויות לפי 2-3, הכפילו כרצונכם) מטגנים קלות מכל צד בסיר גדול (אפשר גם בפוייקה, זה מעדן שהולך נפלא במחנאות)
מורידים את האש לחום בינוני-נמוך שלא ישרף ומתחילים להכניס ירקות - 4-5 עגבניות בינוניות חתוכות ל-8 (חצי, רבע, שמינית. חיתוך גס מאד.) חבילה פטרוסלינון (או כוסברה או שניהם) קצוצה גס, חצי חבילת פטריות שמפיניון חתוכה גס. שזה לשתיים אם הן קטנות, לארבע אם בינוניות ולשמונה אם גדולות.
מוסיפים מים לכיסוי הבשר (לא יותר מדי!) ומתבלים היטב (זתומרת, בלי רחמים :-)) כמון, פפריקה, שום, פלפל חריף, מעט מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים, מגבירים את האש ומחכים לרתיחה.
לאחר רתיחה פותחים את הסיר, מורידים את האש שוב ומחכים. זה יכול לקחת בין עשרים דקות ובין שעה בתלות בטמפרטורה שבחרתם.

העניין הוא כזה. אנחנו עושים משהו שנקרא "צמצום". יש רוטב והוא מאד מדולל כי יש בו הרבה נוזלים שמטרתם לבשל את הבשר ומרכיבי הרוטב. בנוזלים יש המון טעם, אבל הוא מדולל. אז מאדים את התבשיל כדי שיהפוך ליותר סמיך והטעמים בו יתמצו ויתרכזו. האם לעשות את זה מהר או לאט? זה לא באמת משנה. הדבר היחיד הוא שאם יודעים שיוצאים מדי פעם מהמטבח ולא משגיחים טוב טוב על הסיר, אז להוריד את האש. אחרת מה שיקרה זה שהמים יגמרו, והתחתית תשרף והכל ילך לעזאזל וזה חבל. אבל אם יודעים שממילא הולכים להיות במטבח בחצי השעה הקרובה ואפשר מדי פעם לתת ערבוב, להפוך את הבשר וכו', אז אפשר לעשות את זה בחום יותר קרוב לבינוני.

מדי פעם לטעום ולהרגיש אם צריך להוסיף קצת תיבול. אם יצא מתובל מדי, לא להתבייש להוסיף טיפה מים או אפילו עוד עגבניה ולהוריד מן האש. כשהרוטב נוזלי אך לא מימי (יותר בכיוון של רוטב עגבניות לפסטה) להוריד מן האש.
אפשר להגיש עם אורז. אני מעדיפה בלי.
מעדן.

(את המתכון הזה, המצאתי אתמול. אני בטוחה שיש הרבה וריאציות על אוסו בוקו. אבל זה מאד מאד קל. הצלחה.)
ניצן_אמ*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מיצי, סליחה על השאלה החצופה, אבל... את עירקית? :-) את עושה דברים בדיוק כמו סבתי עליה השלום. וכמו אמא שלי שתזכה לחיים ארוכים... שתי בלבוסטיות עירקיות אם אי פעם היו כאלה...
נשמע נהדר!
בשמת_א*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני אישית לא מתרגשת מבצק שמשחיר, אבל יש לי הרגשה שאת שונה ממני בהקשר הזה
לא מפריעים לי דברים שמשחירים אם הם לא מתקלקלים (אבוקדו, תפוח וכו'), אבל אם זה יישאר ככה בבישול, הילד לא יאכל...

נראה לי שנכוון להכין את הבצק ישר לאבא שיחזור מהעבודה ויעשה את הלזניה (-:

אגב, אני בקציצות שמה את הבצל חי, קצוץ דק דק.
מיכל_ע*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

יש לכן רעיון מה לעשות עם דלורית? (חוץ מפרוסות בתנור)
תותית*
הצטרפות: 22 יולי 2005, 16:29

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי תותית* »

ממרח עדשים? אשמח לקבל מתכון

החומרים:
שתי כוסות עדשים כתומות מונבטות
בצל אחד
צרור פיטרוזיליה
שתי כפות לציטין (התברר לי כמאוד מזין, ניתן לרכישה בחנויות טבע)
כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים,
את הבצל ניתן לבשל עם העדשים או לטגן אותו במעט שמן עם מים.
שמים את העדשים המבושלות במעבד מזון עם כל שאר החומרים- וטוחנים.
אני מתבלת ברוטב סויה תמרי.
בתיאבון.
מיצי_החתולה*

בישול בהתכתבות

מיצי, סליחה על השאלה החצופה, אבל... את עירקית? ניצן, באיחור של שנתיים אני רואה את השאלה. והתשובה: אפילו לא קצת :-P. אבל זו נשמעת כמו מחמאה ענקית, לבשל כמו בלבוסטה עירקית.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בישול בהתכתבות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

וואי תודה, איזה דף!
שליחת תגובה

חזור אל “ניקיון וסדר”