ביד רכה

עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

'ביד רכה' – חמלה-עצמית כדרך חיים

"בכוח העדינות תוכל לטלטל את העולם."
(מהטמה גנדי)

זה המקום לדון, לשתף, להיעזר – ולהעמיק את ההבנה ואת המיומנות בשימוש בחמלה-עצמית כדרך לחיות מתוכה את החיים.

מוזמנים ומוזמנות.
|#||#||#||#||#||#|
.
כמה מילים לפתיחה:

אומרים ש"אתה מלמד הכי טוב את מה שאתה צריך ללמוד". כבר לפני שנים מצאתי את עצמי נמשכת לבחון את הנושא של חמלה-עצמית, ומאז אני ממשיכה ולומדת אותו מכל זוית אפשרית, תוך כדי החיים. לא היה שינוי אחד שהצלחתי לעשות בכוח או מתוך התנגדות לעצמי, וכשניסיתי והתעקשתי, החיים הראו לי שזה לא עובד. את כל השינויים המשמעותיים הצלחתי לעשות כאשר הסכמתי להניח, להרפות, ולהמתין.

להמתין, ואז – לקבל את הסיבה להימנעות, לקבל אותי ולאהוב אותי גם כך, ובלי קשר לכלום. עברתי ועודני עוברת בחיי האישיים שלל התנסויות וחוויות - חלקן אינטנסיביות ולא-קלות - שמלמדות אותי שאין מצב אנושי, אין דפוס, אין התנהגות - שאין להם סיבה עמוקה שיכולה להסביר אותם. שיש סיבה טובה ולגיטימית לכל קושי ומעצור, לכל חלק וחלק במי שאני, גם לחלקים שמעוררים בי סלידה או בושה. ושאין פן בתוכי שמצדיק שלא אוהב ואקבל אותו. שהכל בסדר, תמיד. שאני בסדר, תמיד.

חמלה עצמית בעיני היא בראש ובראשונה כלי שמאפשר לחיות מתוכו את החיים באופן שלֵו, שמח, נינוח ונעים. שנית, חמלה עצמית היא כלי מרפא בפני עצמו, ולבסוף, חמלה שכזאת היא כלי יעיל עד מאוד להתקדם וליצור שינוי, בכל תחום שרק רוצים. נוכחתי בכך שוב ושוב בעבודה שאני עושה עם עצמי, ועם רבים אחרים.

למדתי שהרכות והאהבה הן אלה שמרככות את הקרקע, שמרגיעות את מנגנוני ההגנה ושמאפשרות את השינוי. רק הן.

זה לא שאין נפילות, זה לא שאני כל הזמן פועלת מתוך מדיניות של יד רכה כלפי עצמי, ברור שלא. המנגנון האוטומטי של רובנו הוא הפוך ורגיל לעשות דברים מתוך מאמץ והתנגדות. אני בנאדם, ואני כל הזמן לומדת. מה שכן, חמלה-עצמית היא כמו שריר, שאפשר לטפח ולחזק, וכאשר היא נטמעת בשפה הפנימית - היא מתפקדת כמו עוגן חזק וטוב שאפשר לחזור אליו בקלות גם אם קצת מתרחקים.

הרשימה post]ביד רכה 82[/po].html מסבירה ומרחיבה את הרעיון: למה מדיניות יד-קשה אינה יעילה אלא דווקא להיפך, מדוע כה קשה לנו לאמץ מדיניות של יד-רכה - ואיך בכל זאת אפשר לנוע קדימה.
יוליקו*
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

ביד רכה

שליחה על ידי יוליקו* »

שלום עירית,
(אייקון של חיוך ביישני ומכיר תודה, עם פרח)
קודם כל תודה שאת קיימת.
עזרת לי כבר בכמה דפים בנושאים שונים.

קראתי את הפוסט שלך 'ביד רכה', ואני מוצאת אותו עמוק מאוד, ובעיקר מתקשר למה שמעסיק אותי לאחרונה.

אני לפני מבחני שנה שלישית (תעודת הוראה) בצ'י קונג.
אני מעשית מלמדת שתי קבוצות בשבוע, ופורחת וזורחת... אבל

הבעיה היא שלמבחנים יש שני חלקים. החלק המעשי קל לי: להראות רמה סבירה בתרגול ולהראות יכולת בניית שעור והוראה.
החלק העיוני כולל שינון של התאוריה, שבאופן תאורטי (קריצונת...) מעניינת אותי, אך מעשית אני מתחמקת ממנה. כבר חודשים אם לא שנים.
מזל שחלק אני יודעת מלימודים קודמים, מה שהציל אותי בעבר. אבל, גם התאוריה הזאת מעניינת אישית, גם עוזרת להסביר פנים שונים בתרגול לתלמידי, וגם דרושה למבחן, וכדאי שאזיז את הישבן.

בעיה נוספת היא שקשה לי לזכור, ושאני שוכחת, ולא משננת.

לדעתי התעודה תקל עלי ללמד דרך אירגונים, ולכן כדאי לי להשקיע.

איך איך איך לפתוח את הרצון, הריכוז וזיכרון?
ברור לי שקיימת התנגדות פנימית, אבל אני לא מזהה מי מה מו, ולא יודעת איך לדייק.

האם תרצי לעזור לי להתקדם דרך באופן?
אם כן האם לפתוח דף לזה רק לי? לא בטוח שיש צורך להכביד על השרת, ובנוסף אני בטוחה שיעלו עוד אנשים עם תהיות דומות ושונות, או אולי עדיף לפתוח את הדף 'ביד רכה' ובתוכה דיונים, כולל זה שלי? אולי כמו אצל צפריר שפרון טקסטים נגללים?
כמו שכבר סיפרתי לך בעבר אני חיה באירופה, אם כי הורי גרים בעמק חפר.

הערה נוספת שאולי קשורה היא שהייתה לי שנה נוראית מבחינה בריאותית, אולי הקשה בחיי.

בכל מקרה תודה.
שבת שלום
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

יוליקו,
שוב תודה על המילים החמות.
אשמח לנסות לעזור:

החלק העיוני כולל שינון של התאוריה, שבאופן תאורטי (קריצונת...) מעניינת אותי, אך מעשית אני מתחמקת ממנה. כבר חודשים אם לא שנים.

דמייני שאת יושבת ומשננת את התאוריה, או שאת יודעת שאת תיכף את עומדת לשבת ולשנן.
מהי החוויה שלך שם? מה את חושבת? מה את מרגישה? מה את חשה בגוף?
(אל תחשבי יותר מדי. תני למילים לעלות מהבטן).
תראי מה עולה, ונמשיך משם.
.
הערה נוספת שאולי קשורה היא שהייתה לי שנה נוראית מבחינה בריאותית, אולי הקשה בחיי.

זה יכול להסביר את הקושי. יש סיכוי שהפנית בשנה החולפת משאבי נפש רבים אל ענייני הבריאות, ומאחר והמאגר של משאבים נפשיים אינו אין-סופי, לא נשארו לך משאבים כדי לגייס את עצמך לשינון תאוריות.
מצד שני, את אומרת שההימנעות מלימודי התאוריה נמשכת כבר שנים, כך שאני מניחה שזה לא רק זה, אלא גם זה, ושהמצב הבריאותי הפך את כל העניין לקשה עוד יותר.
מה דעתך?
אורלי_נ*
הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*

ביד רכה

שליחה על ידי אורלי_נ* »

עירית, תודה על המפגש ביום עיון.
אני בינתיים כאן, קוראת.
כששוחחת עם נשים אחרות שמעתי את הרציונל, אבל כשהעיניים שלך נחו עלי יכולתי להרגיש את החום.
תודה שוב.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אורלי, תודה גם לך. שהיית, ששיתפת :-)
חברה_של*
הצטרפות: 25 פברואר 2003, 22:28

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

אפשר להעלות כאן דילמה?

<אולי זה לא קשור לדף הזה בכלל>

יש לי חברה שבכל פעם כשאנו קובעות משהו, היא מאחרת בהרבה שעה ויותר או מבטלת ממש ממש לפני, ומספקת סיבות שנראים כתירוצים.
נדמה שהיא מספרת סיפור כאילו החיים שלה כה סוערים, והיא פשוט מביאה איתה הרבה מצוקה ודרמה לחברות ולכל מה שקשור בה ומסביב.
מצד אחד אני מרגישה שאני לא רוצה להישאב למצוקה שלה, לקשיים שלה, למה שקורה ומתבאסת עמוקות בכל פעם שדבר כזה קורה ואז אני אומרת "די זה תירוצים"
מצד שני לכנות את הסיבות שלה תירוצים גורם לריחוק בינינו ופוגע בה.
איך אפשר להתאמן בשריר הזה של חמלה כלפיה, למרות שבא לי לקרוא אותה לסדר ולהגיד: "די! עד כאן! זה לא נעים לי כבר"

מתי חמלה כלפי האחר לא הופכת להיות כלי שבעזרתו מטפסים עליך?
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

ביד רכה

שליחה על ידי רק_מה* »

מתפנה מהצינון הקשה שאוחז בי, לכתוב.

פרולוג: כיומיים לפני היום עיון קיטרתי לבעלי - "אוף. לא בא לי להיות אמא כועסת" אז הוא ענה "אז אל תהיי". בפשטות וישירות. מייד נשמתי נשימה עמוקה וחשתי שהוא צודק. לגמרי. אבל יכלתי לשמוע עוד קול בראש שלי שמונה את כל הקשיים שהיו לי באותו יום ארוך, כאילו מתרץ-מסביר למה אחרי שקרה כך וכך וכך התוצאה ההגיונית (או הלגיטימית בעצם?) היא כעס.

בערב אחרי שחזרתי מיום העיון, כעסתי (בעלי שאל אותי משהו והטון הכעיס אותי. האמת שזה היה משהו נייטרלי וזניח לחלוטין, אבל....). הלכתי להניק בחושך (זה נפלא הפאוזות האלה של ההנקה). וחשבתי לעצמי בעקבות המעגל- מה קרה פה? מה הייתי משנה או מה הפריע לי בסיטואציה? ישר חשבתי: המילים שלו, או : הייתי משנה את האופן בו שאל אותי את השאלה, או "גורמת" לו להימנע מלשאול (שיסיק מסקנות לבד).
  • לא חשבתי למשל, שמה שמפריע הוא הכעס שלי, אבל זה כהערת אגב
ואז שאלתי את עצמי האם נראה לי הגיוני (= מסכימה עם האמירה) שמה שהוא אומר באחריותו? שהדברים שכל- אדם אומר הם באחריותו בלבד? וישר חשבתי שכן. זה נראה טריוויאלי.
אחר כך הפניתי את השאלה אלי- האם אני מסכימה ש לי יש אחריות (תמיד) על כל מה שאני אומרת? התשובה שעלתה מיידית הייתה כן, אבל...

אז פירוש רש"י לסיטואציה כפי שאני מבינה אותה בעקבות המעגל: השינויים שאני מייחלת אליהם, או הצמיחה שלי - יש שם התנגדות לאחריות המלאה שמטבע הדברים ובכל מקרה יש לי (כנראה). ההתנגדות הזו קשורה בכעס שלי ובמיוחד בכעס שהוא תגובה לאחר: הכעס/ פגיעות/ עלבון הם "פטנטים" למיזעור האחריות שלי או להקטנת חלקי בסיטואציה (הקטנת יכולת הבחירה כיצד לנהוג).

עכשיו, ב-רור מאליו לכאורה שכעס ועלבון מצמצמים את שדה הראיה. אני ממשיכה לחשוב על האפיזודה הזו, מנסה להרגיש שזה בסדר שהמנגנונים האלה קיימים, בניגוד לאמירה הראשונה "לא בא לי להיות אמא כועסת, עם תוספת: "זה בסדר (בינתיים?) להגיב בכעס גם על שטויות.?"
מוזמנים לדייק אותי.

אני מרגישה קרובה לאיזו הבנה, ש אני משלמת את המחיר הגבוה ביותר על הכעס שלי, ועל כן אם אני מוכנה לשאת אותו, אין מה להתנגד לכך. אולי השאלה הבאה תהיה "אם אני מסכימה לשלם את מחירי הכעס? מהם?"

טוב, שולחת אפילו שזה בעיבוד גס
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

חברה של, שלום :-),

אני מבינה לגמרי את התסכול שלך.
זה לא נעים (בלשון-המעטה) להיות בעמדה של זו שכל הזמן מבטלים לה או מאחרים לה.
אם אני מבינה נכון - מה שאת בעצם רוצה זה להיות במקום שגם מכבד את החברה שלך ואת הקשיים שלה וגם מכבד אותך.
את לא רוצה שהחמלה כלפיה תבוא על חשבונך, ושהכבוד שלך כלפיה יהיה על חשבון הכבוד שלך כלפי עצמך.

הנקודה שאת מעלה היא נקודה חשובה.

תראי, לחוש חמלה ולבטא חמלה כלפי חברתך וכלפי מה שעובר עליה ומה שמפעיל אותה - אין פירושו בהכרח להסכים להמתין לה שעה או להסכים לא לומר כלום מול ביטולים חוזרים. לחוש חמלה ולהתייחס בחמלה - לא אומר שאפשר לחצות את הגבולות שלך. וזה לא שאם תציבי גבול את כבר לא תחושי חמלה.

הנקודה שהעלית היא חשובה בעיני כי הרבה פעמים נוצר קישור שהוא לא נכון - בין להציב גבול לבין לכעוס. כלומר, תפיסה לפיה גבול אפשר או צריך להציב באמצעות כעס (כלומר ההיפך מחמלה).

גבול אפשר להציב גם לא באמצעות כעס. יותר מזה, הכעס יכול אפילו להחליש את הגבול. אני חושבת שגבול שמוצב באמצעות כעס אינו גבול שמקשיבים לו ושלאורך זמן מכבדים אותו.

את הגבול אפשר להציב בנועם ובחמלה ומתוך אהבה. את יכולה להבין מאוד לליבה ויחד עם זאת לא להסכים לקבל יחס כזה.
את יכולה למשל לומר לה שאת מאוד מבינה אותה, מבינה לליבה, מבינה את הסערות והטלטלות שהיא חווה בחייה, שאת אוהבת אותה, ולא שופטת את ההתנהגות שלה וגם - שזה לא נעים לך כבר ושאת מבקשת ממך לכבד את הזמן שלך.

במקביל, זה דורש גם ממך עצמך לכבד את הזמן שלך. למשל, לא להמתין שעה אלא עשר דקות. וגם לבחון מה זה אומר מבחינתך להיות מישהי שאי אפשר "לעשות" לה את זה. ובהמשך למה שכבר נאמר פה, זו לא בהכרח מישהי כועסת וזועמת :-).

האם זה ענה לך על שאלה?
.
.
.
רק מה,

קודם כל - רק בריאות, ותרגישי טוב!

אני חושבת שאת לוקחת את זה לכיוונים טובים.

הייתי מתחילה דווקא מיצירת ההסכמה השנייה שהזכרת – ההסכמה לקבל את העובדה שכרגע את כועסת:
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שמותר לי לכעוס?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא לא-בסדר אם אני כועסת?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שכעס הוא תופעה טבעית בתוך החיים?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לאהבה גם כאשר אני כועסת?
ורק לאחר מכן לעבור לנושא של האחריות שלך על הכעס שלך. הסיבה לסדר הזה של הדברים היא שאני חושבת שיהיה לך קל יותר לקחת אחריות על הכעס שלך כאשר לא תחושי אשמה או לא-בסדר בגללו. יש סיכוי שכרגע מתערבבות לך שם אשמה ואחריות.
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני אחראית לתגובות שלי / לכעס שלי?
  • האם אני מסכימה לראות שאני אחראית לכעס אך לא אשמה בגללו?
עולה פה גם הנושא של כעס וגבולות שהזכרתי בתגובתי ל חברה של.
כלומר, איך לבקש מאחרים לעשות דבר מה בצורה אחרת (נניח לשנות את טון הדיבור כלפינו) – מבלי להשתמש לשם כך בכעס?

כי כל עוד כעס הוא הדרך היחידה, נוצר מצב כאילו האחרים "מכריחים" אותנו לכעוס כדי להציב להם גבולות ולהשפיע על התנהגותם שאינה נעימה לנו.
מצב כזה משאיר אותך "שבויה" של בן זוגך: "אני אחראית לכעס אבל אוכל להפסיק לכעוס רק אם הוא יפסיק לדבר אלי בטון כזה".
.

אם תרצי להמשיך את הדיון על כל אחת מהנקודות הללו – את מוזמנת.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

...ו אמא לשלושה, טוב לראות אותך :-) |L|
יוליקו*

ביד רכה

שליחה על ידי יוליקו* »

נעלמתי והנה חזרתי.
תודה שפתחת את הדף.
אני רואה שיש הענות מסביב ויש שאלות טובות ומעניינות שעולות.

לשאלתך:
כשאני מדמיינת לעצמי את עצמי יושבת ללמוד (וכבר עשיתי את זה לא פעם) עולות שתי תגובות:
האחת היא כיווץ בבטן (מין התכדררות עוברית וגם הגנה על הבטן הרכה) ולדעתי היא קשורה לפחד בגלל כמות החומר והמורכבות שלו, ובעיקר חרדת בחינות (ומי שלא לומד... אולי יחליט לא לגשת למבחן...).
התגובה השניה שעולה לפעמים (כן!) היא התלהבות, כי בעצם זה מאוד מעניין.

הלימודים העיוניים נכנסים כבר שנים לעדיפות נמוכה כי כל פעם, מזה 3 שנים של הלימודים, הייתי צריכה במקביל לקדם פרוייקטים בעדיפות משפחתית או בריאותית.
וכל זה בלי הרבה עזרה, ועם 3 ילדים די צעירים, במדינה זרה כשאני איכשהו כבר מסתדרת עם השפה לצרכי היומיום, אבל לא ברמת שפת-אם כמובן, ובלי משפחה קרובה לעזרה, ועם בן זוג שעובד שעות ארוכות ורק לאחרונה מרוויח קצת יותר.

לדוגמה, הייתי צריכה ללמוד במקביל לבחינה לתיאוריה לרישיון נהיגה אירופאי, והיתה פשוט בעית שפה (צריך אוצר מילים שלא הכרתי קודם ואין במילונים שהיו זמינים לי).
ברגע שקלטתי את המילונים האינטרנטיים העניינים החלו להתקדם שם.
חוץ מזה יש לי 3 ילדים צעירים, ופשוט התקשתי ללמוד כשהם בבית. גם לתיאוריה של הנהיגה וגם של הרפואה הסינית.
אישי לא נוכח בבית רוב השבוע, ובסופי שבוע ניסיתי לתת לו להתאוורר.
ברגע שמצאתי מי שישמור על הצעירה בזמן שהגדולים בבית ספר הצלחתי ללמוד ולהבחן לתיאורית הנהיגה, ו4 ימים אחר-כך עברתי בהצלחה גם מבחן מעשי.
אנחנו גרים בכפר קטן והרשיון שלי עוזר מאוד.

דרך אגב סבלתי בטסט המעשי מאוד. הייתי במצב על של חרדה ושום רסקיו ודמיון מודרך והרפיות לא עזרו. בסוף התנצלתי בפני הבוחנת שהייתה כל הזמן רגועה ואנושית על שנאלצה לשהות 30 דקות בחלל קטן עם גוש כזה של חרדה ולחץ.
אני חושבת שיש לי אמונה עמוקה ומופרכת לחלוטין שאם אני משלמת בלחץ, וככל שאני סובלת יותר, כך הצלחתי במבחן תגבר, או שלפחות ירחמו עלי ולא יכשילו אותי.
אני באמת לא נכשלת הרבה, אבל לפעמים מתכוננת יותר מדי (למשל בעלי טוען שיכולתי לגשת לתאוריה 3-4 פעמים וללמוד במקביל, ולעבור תוך פחות זמן ממה שלקח לי לעבור בפעם היחידה שנגשתי ועברתי).

במקביל בשנה האחרונה עברתי ניתוח לתיקון בקע כנראה מההריון האחרון, ובשנים שקדמו עברתי טיפולים פיזיותרפיים בניסיון להמנע ממנו...
הניתוח (מתח לפני וחודש התאוששות אחרי) אמנם הצליח, אבל משהו נפגע עמוקות כי מאז כל חודש יותר או פחות קורה משהו מבחינה בריאותית (2 פציעות רציניות שלא נגמר השיקום מהן, כלומר שוב פיזיותרפיה, מחלות ופגיעות גופניות אחרות, גב, אסטמה קשה ועוד ועוד)
די. נמאס לי.
בעבר הייתי בריאה בסך הכל.

מצד שני לפעמים אני מפנה זמן ללמוד ואז בורחת לקרוא בבאופן.

יש גם את ההתלבטות הנצחית בין תרגול גופני (שלוקח זמן לא מעט) לבין הלימוד העיוני שהוא מה שלוקה בחסר כרגע.
אני נוטה להעדיף להעמיק בתרגול המעשי מתוך זה שהוא תורם לי כמורה וכאדם יותר מהתאוריה.

בנוסף יש לי מן יאוש סמוי מכך שהזכרון שלי אולי פחות טוב מפעם. צריך יותר שינון ויש לי פחות זמן לזה. וגם שיותר קשה לי להתמקד, ואם יש הפרעה ברצף (ויש בשפע...) יותר קשה לי לחזור לתלם ללמוד.

כתבתי המון. זה עוזר?
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

תודה ,
מנסה לחדד את השיחה,
חברתי יכולה להיות מאוד ברורה לגבי הגבולות שלה או מה שהיא צריכה ממני, אך ללא הרגישות של מה זה עושה לי.
מאוד קשה לה לשמוע גבול. גם מול פעמים שאמרתי לה במפורש "זה לא נעים לי, אני מרגישה לא נח לגבי זה" היא צחקה והמשיכה הלאה.
אז אני אשמח לנסות משפט כזה
את יכולה למשל לומר לה שאת מאוד מבינה אותה, מבינה לליבה, מבינה את הסערות והטלטלות שהיא חווה בחייה, שאת אוהבת אותה, ולא שופטת את ההתנהגות שלה וגם - שזה לא נעים לך כבר ושאת מבקשת ממך לכבד את הזמן שלך.
אך לא אופתע אם אשמע ממנה משהו כמו:
"אני באמת מכבדת את הזמן שלך, ותמיד הייתי חברה טובה בשבילך (התוספת הזאת גורמת לי להרגיש שהיא מנסה להפעיל עלי משהו)
אבל את לא מבינה! היתה לי כוויה שלשום לא ישנתי טוב אתמול, ועכשיו ממש קשה לי להגיע, אז בואי נעשה את זה מחר?"

בזמנו עניתי לה בתגובה, "תראי מחר אין לי זמן לזה" (היה לי זמן, אבל כבר לא רציתי להקדיש את הזמן שלי אליה), והיא ענתה שאני מתנהגת אליה בנבזות.

כלומר, בשלב כלשהו צריך פיתרון, אם לא היום כי היא מבטלת, אז מחליטים על מחר או מחרתיים ואז היא קיבלה את מבוקשה, ואני מרגישה שהתוכניות שלי, הזמן שלי לא חשוב כמו שלה.

חשבתי על זה שאולי לשאול אותה במה ואיפה זה מתבטא שהיא מכבדת את הזמן שלי? האם זה יכול לעזור?

גם לבחון מה זה אומר מבחינתך להיות מישהי שאי אפשר "לעשות" לה את זה. ובהמשך למה שכבר נאמר פה.
בבחינה עצמית זה מרגיש לי שזה מתיש לכבד את עצמי כל הזמן , לעמוד על המשמר, שרק לא "יעשו" לי.... יותר קל בטווח הקצר להיכנע, לוותר, "להיות לארג'ית" עם אחרים...
וגם מכביד, ממש להיות כבדה מול אנשים... להחזיק מעצמי כאילו אני כל-כך חשובה פתאום.
קשה- וגם לא נעים.

ובניגוד ליכולת להגיד
לה שאת מאוד מבינה אותה, מבינה לליבה, מבינה את הסערות והטלטלות שהיא חווה בחייה
יש תקופות בחיים שלי שבהם אני יודעת שאני חווה יותר טלטלות, אני יודעת שהכל יחסי, אך באופן אוביקטיבי יש דברים שהם מוחלטים, ובתקופות כאלה קשה לי להכיל אותה ולהבין אותה, בזמן שאני רוצה שיכילו ויבינו אותי.
קשה לי להשתחרר מהזיכרון שכשעברתי את אחת התקופות הקשות בחיי , פתאום היא לא יכלה לשמוע, להכיל, לתמוך, להתעניין, והכוויה או כאבי הגב שלה הפכו להיות שיחת היום... בזמן שאני עברתי ארועים קשים ובכל זאת דאגתי להגיע למקומות בזמן ולא לבטל פגישות חשובות בזמן שהיא כן ביטלה.

האם השאלות ל רק מה יכולות להתאים גם לי?

(_האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא לא-בסדר אם אני כועסת?
האם אני מסכימה להכיר בכך שכעס הוא תופעה טבעית בתוך החיים?_)

כי כתבת לי על לא להציב גבול מתוך כעס, אבל לפעמים באמת כועסים, ברור שעדיף שלא.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

יוליקו,
כתבתי המון. זה עוזר?

כן! טוב שתיארת בפירוט כי זה באמת עוזר, עוזר לי להבין את החוויה שלך על כל רבדיה, עוזר לי להבין לליבך, ועוזר לי לעזור לך להבין לליבך :-).

והנה, יש לך ממש עכשיו הזדמנות מעולה לנסות ולהפעיל הלכה למעשה את הרעיון של יד רכה וחמלה עצמית. את נמצאת בסיטואציה שמבחינתי היא קלאסית ל'יד רכה'. הסיטואציה ממש מבקשת את זה. וגם הנפש שלך מבקשת את זה (ואת נענית לה, באת לדבר על זה פה :-)).

זו מהות היד הרכה והחמלה העצמית בעיני: להצליח להבין לליבנו – מבעד לכל כך הרבה רעשי רקע של התנגדות ושיפוטיות עצמית, מבעד למנגנונים אוטומטיים שעולים ושמפריעים לנו לעשות את זה.

אני מניחה שאם חברה טובה שלך שאת אוהבת היתה יושבת מולך ומתארת לך את הקושי שאת תיארת כאן, היה לך קל יותר להבין לליבה. כאשר מדובר בנו עצמנו, לא קל לנו לראות את הקושי, את הכאב, את הפחד, ואת כל מה שיש שם באופן נקי ולא שיפוטי, בלי "אבל" ובלי "צריך".

אז כאמור, אני מבינה לליבך ואני רוצה להציע לך להצטרף אל נקודת המבט הזאת, שהיא לא רק נקודת מבט רציונלית, אלא גם רגשית. אני רוצה לבקש ממך שתראי איזו שנה עברת! איזה עומס פיזי ונפשי עבר עליך. הביטי על השנה האחרונה אבל גם על הכמה שנים שלפני כן. ברור לי למה לא מצאת בתוכך מקום ללמוד לתאוריה של הלימודים. אני יכולה לגמרי להבין. ותראי איך בתוך כל העומס הזה, בארץ זרה, לבד, למרות הפחד והחרדה, כן התמודדת עם מבחן הנהיגה. זה לא מובן מאליו.

מעבר לעומס וחוסר הפניות שלך, יש גם את עניין הפחד ממבחנים, וגם אותו אני מבינה. מי אם לא את יכול להבין כל כך לליבך את החרדה העצומה שאת מתמודדת איתה. יוליקו, זה ממש לא קל. זה כמו מפלצת או שד שמולו את נותרת משותקת וחסרת אונים. האם את יכולה להבין לליבך? האם את יכולה להבין למה את נמנעת מלגשת למבחן ומללמוד אליו? זה בפני עצמו מחסום מהותי, שלא נדבר על מה שקורה למחסום כזה בתוך סיטואציה כמו זו שאת חווה של ארץ זרה, שלושה ילדים קטנים, מעט מאוד עזרה, ומצב בריאותי מאתגר.

[חשוב לי להדגיש במאמר מוסגר שהכוונה היא לא לזלוג אל עבר מסכנות וקוֹרבַּנוּת. אלא לשמור על עמדה עניינית ויחד עם זאת אמפטית. חמלה איננה רחמים. לא מרחיבה על זה כרגע, רק מציינת].

אז,
  • האם את יכולה להבין לליבך?
  • האם את מסכימה לראות מדוע את נמנעת מללמוד?
  • האם את מסכימה לראות מדוע בתוך הסיטואציה הספציפית ההימנעות שלך רק גדלה?
  • האם את מסכימה לראות שזה לגיטימי?
בנוסף,
ההצעה שלי אליך כרגע היא להרפות, ולו לזמן מה, מהכוונה לגשת למבחן. לא להרפות לתמיד, להרפות לעכשיו. הסיבה לכך היא שכרגע מנגנוני ההגנה שלך עומדים דרוכים, הם "בהיכון": בכל פעם שאת רק חושבת על המבחן או על לשבת ללמוד למבחן, הם קופצים. החרדה רק הולכת וגוברת ודואגת לכך שאת תימנעי מהסיטואציה המסוכנת של מבחן. יש סיכוי שככל שתלחצי על עצמך יותר חזק, החרדה וההימנעות יתגברו, וכאשר תרפי, גם מנגנוני ההגנה וההימנעות ירפו.

אני חושבת שבאמצעות מבט של חמלה ואהבה שלך כלפי עצמך גם כאשר את מפחדת ונמנעת – את תצליחי בסופו של דבר לרכך את ההתנגדות ולהרגיע את מנגנוני ההגנה. ואז, אולי, ליצור דיאלוג עם יוליקו שמפחדת, לברר מה דרוש לה כדי להעז, וכן הלאה. אבל זה אחר כך :-). עכשיו – רק להרפות.
  • מה דעתך? האם את מסכימה להניח כרגע את הכוונה לגשת למבחן?
  • האם את מסכימה לא לכעוס על עצמך ולא לגנות אותך בשל כך?
  • האם את מסכימה לראות שזה מה שהנפש שלך מבקשת כרגע?
תראי מה עולה בך מול כזה זה, ועם מה שיעלה נמשיך.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

חברה של, אתפנה להגיב להודעה שלך בהמשך היום :-).
יוליקו*

ביד רכה

שליחה על ידי יוליקו* »

את ההבדל מול רחמים וחמלה אני מבינה. באמת שקיעה לרחמים עצמיים מיותרת לי.
לא יזיק אם נרחיב בהמשך בנושא, אבל לדעתי הבסיס ברור לי.
היום בני חולה בבית. נשאר אחרי 40 מעלות עם הזיות במשך הלילה וחשש לדלקת אוזניים כפולה. היה לילה פעיל.
הוא התעורר בצהרים ועכשיו יש לנו זמן איכות יחד, בנועם.

תארתי מה שתארתי מ ש ו ם שאני מבינה את אובייקטיביות הקשיים.
הבעיה מבחינתי היא שהמדינה בה אני חיה מאדירה דיפלומות, וקשה לעבוד באולמות ציבוריים ודרך מבני העיריה בלי התעודות הנדרשות. דרכם גם הפרסום יותר קל. זה הם שמפרסמים. לכן כדאי לי להבחן כמה שיותר מהר.
יחד עם זה אני מבינה שעלי להרפות מהלחץ כי אחרת זה לא יזוז.
במקביל, אני עומדת לעבור דירה הקיץ ורוצה לעבוד דרך אולמות העיריה במקום החדש כי אגור בדירה ולא בבית ויהיה לי פחות חלל לאמן בו, וגם פחות קשרים.
דרך אגב זו עוד תופעה יחודית לנו כמשפחה: אנחנו עוברים דירות לעיתים קרובות כי בעלי הוא נווד באופיו וכנראה זה מתאים לי מבחינות מסויימות כי בחרתי בו בידיעה ברורה של האספקט הזה למרות ואולי בגלל שאני מאוד ביתית באופיי. אנחנו עוברים רק כשמתאים גם לי, אבל אין ספק שזה מקשה להקים קליניקה וכתות לימוד....

כן אני מסכימה לא לכעוס על עצמי ולא לגנות.
אני מבינה עמוקות שהנפש שלי מבקשת להניח לנושא.
קשה לי להניח לתקווה שבכל זאת עם מאמץ קטן העניינים יסתדרו, אבל אני מבינה שכדאי לוותר על מאמץ בהקשר הזה, אחרת אשאר תקועה בבוץ.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

חברה של,

_"אני באמת מכבדת את הזמן שלך, ותמיד הייתי חברה טובה בשבילך (התוספת הזאת גורמת לי להרגיש שהיא מנסה להפעיל עלי משהו)
אבל את לא מבינה! היתה לי כוויה שלשום לא ישנתי טוב אתמול, ועכשיו ממש קשה לי להגיע, אז בואי נעשה את זה מחר?"_

אם את מרגישה שהיא מנסה להפעיל עליך משהו, אל תהיי מופעלת :-). אל תסכימי להיות מופעלת.
את יכולה למשל לומר לה שהיא אכן חברה טובה ושאת אוהבת אותה ויודעת שהיא אוהבת אותך, אבל שאין קשר בין זה לבין מה שאת מנסה לומר.

ואז - ספרי לה מה את מרגישה. בקשי ממנה שגם היא תבין אותך. בקשי ממנה שתתאמץ עבורך (למשל שתעשה מאמץ לבוא לפגישה גם אם היא עייפה ושמקסימום תיפגשו לזמן קצר יותר ממה שתוכנן).

הרעיון הוא שאת תביאי את עצמך לשיחה. שאת תשימי אותך ואת הצרכים והרצונות שלך כשווי ערך מול הצרכים והרצונות שלה. כאשר מי שמולנו חש, ממש חש, שאנחנו מכבדים את הצרכים והרצונות שלנו, ויודעים באופן עמוק שראוי להם לקבל מענה – הוא מגיב לזה.

כמו שכתבתי קודם, היחס המכבד שאת רוצה ממנה צריך להתחיל מיחס מכבד שלך לעצמך. הרבה פעמים אנשים משקפים לנו - בעצם ההתנהגות שלהם כלפינו, במיוחד אם זו התנהגות מתמשכת – הם משקפים לנו את מערכת היחסים הפנימית שלנו עם עצמנו. ולעיתים הם אף משתפים פעולה עם אותה מערכת יחסים פנימית.

חשבתי על זה שאולי לשאול אותה במה ואיפה זה מתבטא שהיא מכבדת את הזמן שלי? האם זה יכול לעזור?

זו אפשרות. רק שימי לב שזה לא הולך לכיוון של התנצחות ושיחת פינג פונג חסרת תוחלת.
בכל מקרה, מה שחשוב בשיחה הזאת זה שתבואי לא-מאשימה, אלא מבינה שיש לה כפי הנראה קושי. את כבר לא מוכנה לספוג יותר את המחירים של אותו קושי, אבל את לא מאשימה. זה חשוב משום שהאשמה עלולה להכניס אותה לעמדת מגננה וגם התקפה, ואז לא סביר שהיא תהיה פנויה באמת להקשיב לך.

_בבחינה עצמית זה מרגיש לי שזה מתיש לכבד את עצמי כל הזמן , לעמוד על המשמר, שרק לא "יעשו" לי.... יותר קל בטווח הקצר להיכנע, לוותר, "להיות לארג'ית" עם אחרים...
וגם מכביד, ממש להיות כבדה מול אנשים... להחזיק מעצמי כאילו אני כל-כך חשובה פתאום.
קשה- וגם לא נעים._

נכון, זה קשה ומתיש, והכוונה היא לא להתאמץ לשדר את זה, אלא להיות את זה. כאשר את מנסה לשדר משהו שאת לא מאמינה בו או לא נינוחה איתו, זה באמת מאוד קשה ומעייף. לא זו הכוונה.

הכוונה שלי היא להצביע על שינוי שאת יכולה לעבור ביחסים שלך עם עצמך: להתחיל לאט לאט לבסס תפיסה עצמית של מישהי שמכבדת את עצמה או שיודעת שהיא ראויה ליחס הוגן. זו דרך, זה לא קורה ביום אחד :-). אבל את יכולה בתוכך ליצור כעת כוונה פנימית חזקה ללכת לשם.

כאשר זה יהיה קיים כבר לא יידרש כלל מאמץ. את לא תחושי צורך להתריס מול העולם: "אני חשובה", כי את תדעי שאת חשובה ומשמעותית. העניין עם גבולות הוא להגיע למצב שכבר לא צריך להציב אותם. שלא צריך לעבוד קשה כדי שהעולם יראה אותם. שהם פשוט יהיו שם והעולם יחוש בהם.

יש תקופות בחיים שלי שבהם אני יודעת שאני חווה יותר טלטלות, אני יודעת שהכל יחסי, אך באופן אוביקטיבי יש דברים שהם מוחלטים, ובתקופות כאלה קשה לי להכיל אותה ולהבין אותה, בזמן שאני רוצה שיכילו ויבינו אותי.

בהחלט. זה מתקשר לכך שכאשר את תציבי את הצרכים והרצונות שלך בראש סדר העדיפויות שלך עצמך, יהיה להם יותר מקום, קודם כל בעיני עצמך, ובהתאמה - גם בעיני אחרים. וגם זה, לא משהו שצריך לעשות, אלא יותר להיות. כאשר עושים שינוי מסוג כזה, המנגינה של המילים שלנו מתחילה להשתנות והשדר או התדר שעובר מאיתנו אל העולם הוא אחר.

_האם השאלות ל רק מה יכולות להתאים גם לי?
כי כתבת לי על לא להציב גבול מתוך כעס , אבל לפעמים באמת כועסים, ברור שעדיף שלא._

כן, בהחלט, לגיטימי לכעוס. את יכולה לעבוד איתן.
רק שימי לב לא "להשתכשך" בבריכת הכעס יותר מדי זמן. הכעס ממכר ואת עלולה למצוא את עצמך מתחפרת בעמדה של קורבן, וזה מקום שקל להתחפר בו והמחירים שלו הם כבדים.

הייתי מתחילה לעבוד על לבסס בתוכך באופן עמוק את ההסכמות הבאות:
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שהצרכים והרצונות שלי שווי ערך לאלו של אחרים?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שהצרכים והרצונות שלי ראויים לקבל מענה הולם?
  • האם אני מסכימה ליצור בתוכי כוונה פנימית לעלות מדרגה באהבה ובהערכה שלי לעצמי?
הערה קטנה לעבודה עם שאלות של הסכמה:
  • כדאי לחזור אליהן לפחות פעם ביום.
  • כדאי לתת לתשובה האמיתית שעולה – לעלות. אין תשובה נכונה. אם "לא" מבקש לעלות, תתני לו. כנראה שהוא מבקש ממך לעלות אל פני השטח כדי להתנקות מתוך מערך התפיסות שלך.
  • מה שחשוב זה עצם המפגש שלך עם השאלה ולא התשובה. השינוי מתרחש מעצם המפגש שלך עימן, ברבדים עמוקים יותר מהרובד הרציונלי הנראה על פני השטח.
מה דעתך על הכיוון הזה?
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

יוליקו,

_את ההבדל מול רחמים וחמלה אני מבינה. באמת שקיעה לרחמים עצמיים מיותרת לי.
לא יזיק אם נרחיב בהמשך בנושא, אבל לדעתי הבסיס ברור לי._
בשמחה.
תגידי לאיזה כיוון תרצי שנרחיב: מה חשוב לך להבין שם? איפה המלכוד מבחינתך? וכו'.

תארתי מה שתארתי מ ש ו ם שאני מבינה את אובייקטיביות הקשיים.
אוקיי. יופי. תודה שהבהרת.
ואני גם מבינה את החשיבות ואת הנחיצות של התעודה.

_כן אני מסכימה לא לכעוס על עצמי ולא לגנות.
אני מבינה עמוקות שהנפש שלי מבקשת להניח לנושא.
קשה לי להניח לתקווה שבכל זאת עם מאמץ קטן העניינים יסתדרו, אבל אני מבינה שכדאי לוותר על מאמץ בהקשר הזה, אחרת אשאר תקועה בבוץ._

כן, זה בדרך כלל מה שקורה, וזה טבעי: מצד אחד הבנה שהרפיה היא הצעד הנכון לעשות, ומצד שני קושי להרפות ואחיזה בהרגל לדחוף ולהתאמץ.
מה שאת יכולה לעשות עכשיו זה בכל פעם שיעלה הדחף לדחוף, לשאול את עצמך האם את מסכימה להניח למבחן לעת עתה (רק לעת עתה, לא לתמיד)? זו הסכמה שבונים ומטפחים בהדרגה, נדבך על גבי נדבך. לשאול, ואם עולה "לא" - לכבד אותו. בלי קשר למה שתעני, עצם המפגש של הנפש שלך עם השאלה יחזק את ההסכמה.

וכאמור, ברגע שמסכימים לעצור ולהמתין, אפשר להתפנות לטפל בנחת במחסום שיוצר את ההימנעות.
האם את מרגישה שזה יהיה נכון לך, נכון לעכשיו, לבחון את הפחד להיבחן?
כאשר את מוותרת על הרעיון להיבחן בטווח הזמן הקרוב, את יכולה להתפנות לטפל בפחד. אם לא מופעל לחץ כלפיו, יש סיכוי שהוא (הפחד) "יסכים" להיות מטופל. אבל תבדקי אם זה מתאים לך עכשיו או בעוד זמן מה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ביד רכה

שליחה על ידי בשמת_א* »

<עירית לוי, את מדהימה {@ אני לומדת כל כך הרבה>

בזמנו עניתי לה בתגובה, "תראי מחר אין לי זמן לזה" (היה לי זמן, אבל כבר לא רציתי להקדיש את הזמן שלי אליה), והיא ענתה שאני מתנהגת אליה בנבזות.
רק בתור דוגמא אחת, אבל את יודעת? מהצד נשמע שאת מקבלת תגובות מאוד אגוצנטריות של מישהי שלא רואה אותך ממטר.
(בהמשך את מביאה דוגמאות עוד יותר בוטות...)

_חשבתי על זה שאולי לשאול אותה במה ואיפה זה מתבטא שהיא מכבדת את הזמן שלי? האם זה יכול לעזור?
זו אפשרות. רק שימי לב שזה לא הולך לכיוון של התנצחות ושיחת פינג פונג חסרת תוחלת_
מנסיוני האישי (גם בעזרה לאחרים) למדתי, ששאלות הן בד"כ לא רעיון טוב P-: איכשהו נדרשת יכולת תימרון ושיחה מאוד גבוהה, מהסוג שעירית שולטת בה, כדי לקיים שיחה כזאת בלי "ליפול" לכל המלכודות שהיא מזמינה.

מסכימה עם עירית לוי שהמקום שצריך לחזק הוא את המקום שאת בעצמך נותנת לזמן שלך, למצב שלך, ולחשיבות שלך.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

בשמת, תודה :-)
עדולי*
הצטרפות: 05 יולי 2010, 12:38

ביד רכה

שליחה על ידי עדולי* »

עירית, את פשוט ברכה.
באמת.
תודה לך.

הדף המצויין הזה הגיע אליי כרגיל בתיאום מושלם עם השיעור השבועי בשיטת ימימה.
בדיוק למדנו פיסקה שמופיעה בה שאלה מהותית ביותר - "האם תסכימי להיות נגד עצמך"?
וזה כל כך תפס אותי.

ואז אני מתיישבת כאן מול ההקדמה של עירית, רק בשביל להגיע היישר אל "לא היה שינוי אחד שהצלחתי לעשות בכוח או מתוך התנגדות לעצמי"...
מושלם :)

האמת שלפני כמה שנים הגעתי למסקנה דומה.
בדיבור הפנימי קראתי לזה "להיות בצד של עצמי", ומה שלגמרי סייע לי להעביר את המסקנה הזו מהתאוריה לפרקטיקה היא שיטת ה"מותר לי" של עירית.
לא עוד דיבור פנימי שיפוטי, ביקורתי, מלקה ומסרס.

ה"מותר לי" הזה - שהוא למעשה תרגול של קבלה עצמית - היה גרעין אוהב שמתוכו צמחה בתוכי אמא, האמא שתמיד רציתי שתהיה לי.
כמובן שהאמא הזו לא תמיד בבית, אבל לשמחתי היא נוכחת יותר ויותר (סוג של מעבר לחנ"ב :).
והדיון בדף הזה בהחלט מסייע בעניין הזה!

תודה לכן, נשים חמות וחכמות, על השיתוף.
רכה_כמו_משי*
הצטרפות: 27 מאי 2014, 09:31

ביד רכה

שליחה על ידי רכה_כמו_משי* »

אני קוראת את הדף הזה והעיניים מתמלאות דמעות. כמה שאני לא רכה עם עצמי. כמה משפטים מצמיתים שנאמרו לי שלשום, ואני מייד מתחילה לבקר את עצמי, לבחון האם מה שנאמר לי נכון או לא. מייד מרגישה טיפשה, אנוכית, גאוותנית, פטפטנית. מצטערת שבכלל דיברתי. אתן שתי דוגמאות:
  1. יש ערב לימוד בבית הספר של הבת לפני שבועות. סבים וסבתות גם מוזמנים. אמרתי להורים שלי. אבא אמר שיראה אם יוכלו להגיע. כשיצא מהחדר אמא אמרה לי: למה בכלל הזמנת אותנו? את לא יודעת שאנחנו עסוקים? את לא יודעת שאנחנו עייפים? את לא יודעת שדווקא ביום המסויים הזה יש לאבא ישיבה עד מאוחר, והוא חייב להיות נוכח כי זה עם כל המנהלים שלו? תפסיקי לבקש מאיתנו כל הזמן! את יודעת שאם את מבקשת אבא לא יגיד לך לא, אז אל תבקשי!
לאמא שלי אמרתי שלא ידעתי שדווקא ביום הזה יש לאבא ישיבה, שאני מזמינה וזה נתון לשיקולם אם להגיע או לא.
  1. הגשתי דו"ח שעבדתי עליו לבד להנהלה בעבודה שלי. המנכ"ל ראה אותי כעבור כמה ימים ואמר לי: דו"ח מעולה, עבודה יפה, כל הכבוד. כששוחחתי עם הממונה עלי, שהיא גם חברה שלי, וסיפרתי לה מה הוא אמר לי, התגובה שלה היתה: כולם עובדים קשה, תפסיקי להיות יהירה וסנובית. שתקתי. עד עכשיו אני שותקת.
מרגישה משותקת, אפילו כאן אני לא יודעת מה להמשיך לכתוב.
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

כן, התרחקנו מנושא הדף ביד רכה, אז אפשר להעביר אולי לדף אחר מתאים יותר

כמו שכתבתי קודם, היחס המכבד שאת רוצה ממנה צריך להתחיל מיחס מכבד שלך לעצמך. הרבה פעמים אנשים משקפים לנו - בעצם ההתנהגות שלהם כלפינו, במיוחד אם זו התנהגות מתמשכת – הם משקפים לנו את מערכת היחסים הפנימית שלנו עם עצמנו. ולעיתים הם אף משתפים פעולה עם אותה מערכת יחסים פנימית.
זה פוגע פעמיים.
גם פוגעים בי וגם זה בגלל משהו שאני עושה לא נכון...

זה, לא משהו שצריך לעשות, אלא יותר להיות.
חשבתי שאני כבר הייתי שם, זו מישהי שנוהגת ככה עם כולם. או עם הרבה מהאנשים.

זו אפשרות. רק שימי לב שזה לא הולך לכיוון של התנצחות ושיחת פינג פונג חסרת תוחלת.
כן תודה על האזהרה, כדאי להתרחק מזה... אני מבינה את הכיוון
חושבת שיש כאן הזדמנות להרחיב ולבסס את התפיסה הזאת איתה, כי היא מאתגרת אותי בדיוק שם.

_
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

מהצד נשמע שאת מקבלת תגובות מאוד אגוצנטריות של מישהי שלא רואה אותך ממטר
בשמת, יש משהו במה שאת אומרת, שהיא אגוצנטרית, אבל היא כן רואה אותי היא באמת חברה שלי.
איך להגיד היא היתה חברה טובה בשבילי ב 80% מהזמן
שהיא מרגישה פתאום שחייה הופכים להיות סוערים או מתסכלים אז משהו לא מסתדר והצד האגוסנטרי משתלט עליה במצב הזה היא לא רואה אותי ממטר.
הפידבק הזה עוזר לבסס בתוכי את ההבנה שזכותי לקבל יחס אחר.

מנסיוני האישי (גם בעזרה לאחרים) למדתי, ששאלות הן בד"כ לא רעיון טוב איכשהו נדרשת יכולת תימרון ושיחה מאוד גבוהה, מהסוג שעירית שולטת בה, כדי לקיים שיחה כזאת בלי "ליפול" לכל המלכודות שהיא מזמינה.
כן, אני רואה את המלכודת הזאת

תודה בשמת ותודה עירית אעבוד עם השאלות .

נהנית מאוד לקרוא גם את התכתובות האחרות כאן, לומדת מזה הרבה.
רכה כמו משי (()) באמת משפטים לא נעימים
הגבת טוב לאמא שלך.
ומהצד נראה שההיא מהעבודה, אולי מקנאה אולי ממורמרת או עובר עליה בעיה אחרת.
גם הייתי שותקת, לא הייתי יודעת איך לענות. אז רק (())
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

וגם את ההבדל מול רחמים וחמלה אני מבינה. באמת שקיעה לרחמים עצמיים מיותרת לי

לא יוליקו
אבל אשמח להבין יותר את ההבדל בין רחמים לחמלה?
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

חברה של נעימה לי ההתייחסות שלך, תודה.
זה נכון שהמשפטים שנאמרו לי פוגעים. סביר להניח (וזו הפרשנות שלקח לי הרבה שעות להגיע אליה) שהאי נעימות בהם בכלל לא היתה מכוונת אלי. שאמא שלי היתה עצבנית על מישהו אחר, שלממונה עלי יש בעיות שאינן קשורות אלי - אבל אני נפגעתי. לא רק שהרגשתי כאב נפשי, כאב לי פיזית. נתפסו לי שרירים. במשך שעות הרגשתי שאני עול על ההורים שלי, שאני יהירה ואנוכית בעבודה.
העבודה היחידה שאני יכולה לעשות היא על עצמי. כלומר, להרגיש שאני אוהבת ומכבדת את עצמי, בטוחה וחומלת על עצמי ומשדרת את זה גם כלפי חוץ.
אני לא יודעת איך לגרום לזה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

הדף המצויין הזה הגיע אליי כרגיל בתיאום מושלם עם השיעור השבועי בשיטת ימימה.

כבר שנים אני רואה את זה בכתיבה של עירית: ביד רכה זה בדיוק אבל בדיוק התמצית והעיקר ב{{}}לימודי ימימה.
זה ממש אותו דבר, רק מוגש באופן שונה לגמרי.

_ה"מותר לי" הזה - שהוא למעשה תרגול של קבלה עצמית - היה גרעין אוהב שמתוכו צמחה בתוכי אמא, האמא שתמיד רציתי שתהיה לי.
כמובן שהאמא הזו לא תמיד בבית, אבל לשמחתי היא נוכחת יותר ויותר (סוג של מעבר לחנ"ב :)._
איזה יופי, עדולי :-) רציתי לגריין אבל ראיתי שכבר הקדימו אותי :-)
יוליקו*

ביד רכה

שליחה על ידי יוליקו* »

עירית, איזה דף נפלא.

שמתי לב שאני לא בטוחה להסכים להרפות, אבל אני מסכימה לשאול את עצמי את השאלה, ואני אפילו מוכנה שהאפשרות להרפות מהבחינות ומהכורח ללמוד יהיו זמינים לי כל הזמן.
התוצאה הישירה?
למדתי בכיף שעה והבנתי נושא שהיה לי קשה להבין. עם הילדים בבית.
הכי מפתיע היה שבעלי שלח אותי ללמוד. פעם ראשונה שהוא מתעקש לפנות לי זמן ללמידה בזמן שהוא מסדר (הוא שונא לסדר, ובמיוחד לבד).
בשמת_א*

ביד רכה

שליחה על ידי בשמת_א* »

במשך שעות הרגשתי שאני עול על ההורים שלי, שאני יהירה ואנוכית בעבודה
אז רק בגלל זה באתי להגיד לך כמה מלים של ולידציה.
עירית לוי תדבר על היד הרכה ותסביר איך לגרום לזה שאת תאהבי ותכבדי את עצמך, תרגישי בטחון, תחמלי על עצמך ותשדרי את כל זה גם כלפי חוץ.

אני באתי רק לתת הכרה לעובדה - המאוד ברורה למי שמסתכל מן הצד - שהתייחסו אלייך בצורה מרושעת.
נכון, בטח אמא שלך היתה עצבנית על מישהו אחר. הניחוש שלי: על עצמה ועל אבא שלך! כי היא פולנייה קורבנית קלאסית לפי מה שאת מתארת.
אבל כלפייך היא התנהגה ברשעות.
כמה מכוער!
<זה לא שאני איזו אמא מושלמת P-: לכל האמהות מתפלקים קטעים מכוערים כלפי הילדים שלהן. אבל הילדים צריכים הכרה ברורה בעוול שנעשה להם>

לא זו בלבד שאמא שלך לא לוקחת אחריות על הבחירות שלה, וגם מצפה שאת תדעי מהאוויר את סדר היום שלהם (שזה מזכיר לי את אחד המבחנים לאוטיזם, 93Anne]מבחן סאלי אן test[/po] ) - אלא שהיא מפילה עלייך אחריות לה ולאביך.
ולגבי אביך, יכול להיות שסדר העדיפויות שלו שונה משל אמך? הוא חושב שלהיות באירוע שחשוב לנכדה הקטנה שלו ולבתו יותר חשוב מהתחייבויות אחרות ואולי גם מהעייפות שלו? והיא חושבת שצריכים להתחשב בעייפות שלה?
אז שתתחשב בעייפות שלה בעצמה!
האחריות שלך היא לא לעשות לה סצינה אם היא תגיד לך שהיא לא יכולה להגיע בגלל התחייבויות בעבודה/עייפות/מחק את המיותר. אה, וגם, את אחראית לא לאיים עליה באקדח לרקה שתגיע לאירוע או ש...
"להזמין" לא נכלל בהגדרה הכי מעודכנת של "לאיים באקדח" (גם אם הפולנייה הקלאסית מתייחסת לכל דבר שמגיע מבחוץ כאל איום ברצח. נגיד, מביאים לה מתנה? אוי ואבוי, טרגדיה. הזמינו אותה להצגה של הנכדה? אסון, לא פחות. רוצים לארח אותה? פשוט נבזות, איזה אנשים! זה לא אנושי ממש!).

זהו, נגמר לי הזמן.
אבל הממונה, החברה-עאלק, לא יותר טובה P-:

כשתהיי במצב האוהב-את-עצמו זה יהיה אחרת. ככל שתתקדמי בכיוון, כך ישתנו הרגשות שלך והתגובות שלך לקטעים הזויים כאלה. יהיה לך קל יותר להתבונן באנשים האלה "מבחוץ" ולראות כמה הם מסכנים, במקום תיכף לקחת את זה פנימה ולראות את עצמך כאשמה.
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

בשמת תודה. תודה ענקית על התמיכה. אני קוראת את מה שכתבת וחושבת לעצמי: מה היה לי כ"כ קשה לראות את התמונה כפי שאת כותבת אותה? ועונה <גם לעצמי> שהתמונה מורכבת. אמא שלי אף פעם לא דיברה כך. הייתי בשוק ממה שהיא אמרה. היא אשה עדינה ונדיבה ולא מתאימה לה ההתנהגות הזו. אולי זו סיבה נוספת למה לקח לי זמן להגיד לעצמי שזה משהו שלה ולא שייך לי. זה שהצלחתי לענות לה בצורה ענינית שלא ידעתי שדווקא ביום הזה יש לאבא ישיבה, שאני מזמינה וזה נתון לשיקולם אם להגיע או לא, מזה אני מרוצה. במפתיע לפני כמה דקות היא התקשרה ואמרה מעין התנצלות עקיפה, ושהם ישתדלו להגיע.

העבודה זה גם סיפור מורכב. ההתייחסות של הממונה/חברה <או "חברה"> גם אתמול וגם היום - כאילו לא נאמר דבר.

עירית לוי תדבר על היד הרכה ותסביר איך לגרום לזה שאת תאהבי ותכבדי את עצמך, תרגישי בטחון, תחמלי על עצמך ותשדרי את כל זה גם כלפי חוץ.
מקווה מאד שזה מה שיקרה. מתחילה להרגיש תקווה.

כשתהיי במצב האוהב-את-עצמו זה יהיה אחרת. ככל שתתקדמי בכיוון, כך ישתנו הרגשות שלך והתגובות שלך לקטעים הזויים כאלה. יהיה לך קל יותר להתבונן באנשים האלה "מבחוץ" ולראות כמה הם מסכנים, במקום תיכף לקחת את זה פנימה ולראות את עצמך כאשמה.
אמן.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

עדולי,
תודה רבה :-)

_הדף המצויין הזה הגיע אליי כרגיל בתיאום מושלם עם השיעור השבועי בשיטת ימימה.
בדיוק למדנו פיסקה שמופיעה בה שאלה מהותית ביותר - "האם תסכימי להיות נגד עצמך"?_

מעניין!
ובהמשך גם למה שכתבה יעלי לה, האם תוכלו לספר, להרחיב מה היא אומרת על זה?

_בדיבור הפנימי קראתי לזה "להיות בצד של עצמי", ומה שלגמרי סייע לי להעביר את המסקנה הזו מהתאוריה לפרקטיקה היא שיטת ה"מותר לי" של עירית.
לא עוד דיבור פנימי שיפוטי, ביקורתי, מלקה ומסרס.
ה"מותר לי" הזה - שהוא למעשה תרגול של קבלה עצמית - היה גרעין אוהב שמתוכו צמחה בתוכי אמא, האמא שתמיד רציתי שתהיה לי._

ואוו, עדולי, ממש מרגש ומשמח אותי לשמוע. כל הכבוד לך על היישום, זה לא מובן מאליו. יש בדרך הרבה מאוד מכשולים בדמות מנגנוני הגנה שלא בקלות יֵיַשרו קו עם מתן הרשות הזה.

|#|
|#|
|#|

רכה כמו משי,

אני קוראת את הדף הזה והעיניים מתמלאות דמעות. כמה שאני לא רכה עם עצמי. כמה משפטים מצמיתים שנאמרו לי שלשום, ואני מייד מתחילה לבקר את עצמי, לבחון האם מה שנאמר לי נכון או לא. מייד מרגישה טיפשה, אנוכית, גאוותנית, פטפטנית. מצטערת שבכלל דיברתי.

אני מצטערת לשמוע שחווית חוויה מקטינה ומחלישה שכזאת.
מה שחשוב בעיני, כשלב ראשון, זה שתנסי בכל זאת כן להיות רכה עם עצמך :-). גם אם זה קשה וגם אם זה בניגוד להרגל האוטומטי שלך.

תארי לך שהבת שלך היתה חווה משהו דומה מול חברה שלה. נניח שהחברה שלה היתה מטיחה בה מילים בוטות ומקטינות. מה שהיא היתה צריכה באותו הרגע זה שתחבקי אותה ותביני לליבה ותגידי לה שלא מגיע לה לקבל יחס כזה מאף אדם. הדבר האחרון שהיא היתה צריכה זה שתבקרי אותה או שתגידי לה שמגיע לה. אבל זה בדיוק מה שאת עושה לעצמך. את חווית חוויה כל כך לא נעימה. מה שאת צריכה מעצמך כרגע זה חיבוק חם ולא עוד "מכות" מעצמך בנוסף על ה"מכות" שקיבלת מהאחרים.

[הערה חשובה: אל תיפלי עכשיו לבור של לכעוס על עצמך על שבמקום לחבק את עצמך ביקרת את עצמך. כאמור, הקטנה עצמית היא מנגנון אוטומטי חזק מאוד. זה בסדר שזה קרה לך. אוקיי?:-)].
  • האם את מסכימה לתת לעצמך עכשיו את החיבוק הזה?
  • האם את מסכימה לראות שזה לא הגיע לך?
  • האם את מסכימה לא לשתף פעולה עם ההתייחסות המחלישה ולא לבקר את עצמך?
_העבודה היחידה שאני יכולה לעשות היא על עצמי. כלומר, להרגיש שאני אוהבת ומכבדת את עצמי, בטוחה וחומלת על עצמי ומשדרת את זה גם כלפי חוץ.
אני לא יודעת איך לגרום לזה_.

בדיוק.
אני מציעה להתחיל מלקבל עכשיו החלטה: ליצור כוונה פנימית ברורה וחזקה לבסס שינוי פנימי. גם אם את עוד לא יודעת איך. להחליט ש"לא עוד". שהאירועים המטלטלים הגיעו כדי "להעיר" אותך ליצור שינוי, לזקוף קומה, ולבסס ערך עצמי שיאפשר לך לדעת מי את באמת, שיאפשר לך בעתיד פחות להיטלטל מהתייחסות מחלישה שכזאת, ויותר מזה: ערך עצמי שיצור מצב בו לאנשים סביבך לא תהיה רשות להתייחס אליך כך.

האם מתאים לך ליצור כוונה פנימית כזאת?

ואחר כך,
  • האם את מסכימה לאהוב את עצמך?
  • האם עולות בך התנגדויות לאהוב את עצמך לגמרי?
תראי מה עולה ונוכל לנסות לעבוד עם זה (אל תסנני, התגובות הראשונות שעולות "מהבטן" הן החומר שהכי טוב לעבוד איתו).

|#|
|#|
|#|

חברה של,

כן, התרחקנו מנושא הדף ביד רכה, אז אפשר להעביר אולי לדף אחר מתאים יותר

מה שירגיש לך הכי נכון. מבחינתי אפשר להשאיר פה משום שבעיני כל התפתחות פנימית קשורה ליד רכה. אני חושבת שאי אפשר לעשות שינוי משמעותי בלי זה :-).

אעבוד עם השאלות

מעולה.
תני להן כמה ימים, תראי מה קורה לך איתן, ונוכל להמשיך.

_בשמת, יש משהו במה שאת אומרת, שהיא אגוצנטרית, אבל היא כן רואה אותי היא באמת חברה שלי.
איך להגיד היא היתה חברה טובה בשבילי ב 80% מהזמן
שהיא מרגישה פתאום שחייה הופכים להיות סוערים או מתסכלים אז משהו לא מסתדר והצד האגוסנטרי משתלט עליה במצב הזה היא לא רואה אותי ממטר.
הפידבק הזה עוזר לבסס בתוכי את ההבנה שזכותי לקבל יחס אחר._

מה שחשוב בעיני זה להיות במצב של חמלה כלפיה ובו זמנית גם כלפיך. כמובן שזה לא קל, המנגנונים האוטומטיים שלנו מייצרים התנגדות ושיפוטיות כלפי אדם שההתנהגות שלו פוגעת בנו. האתגר כאן הוא לראות אותך וגם לראות אותה.

קודם כל לראות אותך, להביט על עצמך בחמלה: לראות שאת ראויה לקבל יחס אחר. לראות את הצורך שלך ואת הכמיהה שלך לקבל יחס מעצים ומכבד. להביט בחמלה על המקום בתוכך שקיבל אי שם בעבר החלטה אסטרטגית להסכים לספוג מאנשים אחרים גם יחס לא מכבד. ואז גם לראות אותה, להביט גם עליה בחמלה: לראות שהיא לא מתנהגת כך כי היא אדם "רע" או לא בסדר. לראות שאולי יש לה צורך חזק לשים את עצמה במרכז כדי לחוש אהובה או בטוחה או משמעותית וחשובה. אני לא יודעת, אני לא מכירה אותה, אבל אני כן יודעת שאף אדם אינו אדם "רע".

חשוב לזכור שגם האדם שעומד מולנו עושה לנו את מה שהוא עושה מתוך מצוקה. אלו המנגנונים האוטומטיים שלו שהוא גייס כדי לשרוד מבחינה רגשית וכדי לחוש קיים או משמעותי או בעל ערך. חלילה לא להצדיק את ההתנהגות שלו או להסכים לספוג אותה, אבל לזכור שמה שכולנו רוצים בסופו של יום זה לחוש מוערכים ואהובים. שריר החמלה הוא שריר אחד. כאשר מפתחים ומשכללים אותו רואים שאפשר להתחיל להפנות אותו גם פנימה אל עבר עצמנו וגם החוצה אל עבר אנשים אחרים. שוב: לא כדי "להכשיר" את מעשיהם ולא כדי לאפשר להם להמשיך. אלא למען עצמנו: כדי להיות בהלך רוח שהוא הלך רוח אוהב-אדם. כדי לאהוב את עצמנו ללא תנאי, עם כל החולשות ונקודות התורפה של עצמנו.

_לא יוליקו
אבל אשמח להבין יותר את ההבדל בין רחמים לחמלה?_

ברחמים יש שיפוטיות ואילו חמלה נקיה משיפוטיות ויש בה רק אהבה. רחמים מקטינים ומחלישים: מקטינים את עצמנו אם אנחנו מרחמים על עצמנו, או את האדם האחר אם אנחנו מרחמים עליו. כאשר אנחנו מרחמים על מישהו אנחנו מביטים עליו מגבוה. חמלה נעשית מגובה העיניים ויש בה פשטות וניקיון. את מביטה על חברה טובה ומבינה לליבה. את חשה את הצער שלה ואת הכאב שלה. את לא מרחמת עליה וחושבת שהיא מסכנה.

האם זה מבהיר? אם צריך, תשאלי עוד :-).

|#|
|#|
|#|

יעלי לה,
טוב לראות אותך פה :-).
כמו שכתבתי ל עדולי, אשמח לפירוט והסבר על דרכה של ימימה בהקשר של יד רכה, אם מתאים לך.

|#|
|#|
|#|

יוליקו,

_שמתי לב שאני לא בטוחה להסכים להרפות, אבל אני מסכימה לשאול את עצמי את השאלה, ואני אפילו מוכנה שהאפשרות להרפות מהבחינות ומהכורח ללמוד יהיו זמינים לי כל הזמן.
התוצאה הישירה?
למדתי בכיף שעה והבנתי נושא שהיה לי קשה להבין. עם הילדים בבית.
הכי מפתיע היה שבעלי שלח אותי ללמוד. פעם ראשונה שהוא מתעקש לפנות לי זמן ללמידה בזמן שהוא מסדר (הוא שונא לסדר, ובמיוחד לבד)._

יופי! ותודה על השיתוף.
השאלות הללו עובדות על רבדים עמוקים, והפעולה שלהן לא תמיד נראית לעין.
אני תמיד מתרגשת מחדש מהעוצמה של עבודה עם הסכמה. מדהים איך רכות ואהבה מרככות מנגנוני ההגנה. זה כמו קסם.

|#|
|#|
|#|

בשמת א,

אז רק בגלל זה באתי להגיד לך כמה מלים של ולידציה.
תודה, זה חשוב.
וטוב שאת פה :-).
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

אל תיפלי עכשיו לבור של לכעוס על עצמך על שבמקום לחבק את עצמך ביקרת את עצמך
אני לא. אני מרגישה בעיקר עייפות.
-האם את מסכימה לתת לעצמך עכשיו את החיבוק הזה?
כן
-האם את מסכימה לראות שזה לא הגיע לך?
כן. ומייד אחרי הכן, יש מין היסוס.
-האם את מסכימה לא לשתף פעולה עם ההתייחסות המחלישה ולא לבקר את עצמך?
קשה לי. אני מייד רואה את הצד השני, ופחות את עצמי.

כן.
-האם את מסכימה לאהוב את עצמך?
כן.
-האם עולות בך התנגדויות לאהוב את עצמך לגמרי?
כן. יש תכונות שאני פחות אוהבת בעצמי. בעיקר עולה בי פחד. תחושת שיתוק. פחד.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

רכה כמו משי,

_אל תיפלי עכשיו לבור של לכעוס על עצמך על שבמקום לחבק את עצמך ביקרת את עצמך
אני לא. אני מרגישה בעיקר עייפות._
יופי שאת לא.
עייפות לעיתים קרובות היא סימן להתנגדות מתמשכת. זו יכולה להיות התנגדות לעצמך, התנגדות לתחושות הלא נעימות שחווית. תחושת העייפות זו יכולה להיות עכשיו קריאה שלך לעצמך לתת לעצמך מנוח: מנוחה והפוגה מכל הביקורת העצמית, ובמקומה - להיות נחמדה לעצמך, רכה, מבינה, אמפטית.

_האם את מסכימה לתת לעצמך עכשיו את החיבוק הזה?
כן._
יופי.

_האם את מסכימה לראות שזה לא הגיע לך?
כן. ומייד אחרי הכן, יש מין היסוס._
אוקיי. תראי מה עולה מהבטן בלי לסנן: "זה הגיע לי כי...?"

_האם את מסכימה לא לשתף פעולה עם ההתייחסות המחלישה ולא לבקר את עצמך?
קשה לי. אני מייד רואה את הצד השני, ופחות את עצמי._
גם כאן, תראי מה עולה מיידית מבלי לסנן:
  • האם את מסכימה לראות אותך?
  • האם את מסכימה להעלות את עצמך לראש בסדר העדיפויות שלך?
  • מה מפחיד (אם מפחיד) בלראות אותך ולא את הצד השני?
_האם עולות בך התנגדויות לאהוב את עצמך לגמרי?
כן. יש תכונות שאני פחות אוהבת בעצמי. בעיקר עולה בי פחד. תחושת שיתוק. פחד._
מהבטן:
  • מה מפחיד בלאהוב את עצמך לגמרי?
  • "אם אני אוהב אותי לגמרי אז...?"
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

"זה הגיע לי כי...?"
כי אולי הייתי יכולה לנסח אחרת, או למצוא זמן יותר טוב לדבר. ומייד אחרי שאני כותבת את זה אני מתחילה לצחוק, ממש בקול, כי זה מה זה לא הגיע לי....
_-האם את מסכימה לראות אותך?
  • האם את מסכימה להעלות את עצמך לראש בסדר העדיפויות שלך?
  • מה מפחיד (אם מפחיד) בלראות אותך ולא את הצד השני?_
ופתאום התשובה על שתי השאלות הראשונות היא כן. לגמרי כן.
מה שמפחיד אותי זה לא בלראות אותי ולא את הצד השני. הפחד קיים, מרגישה אותו בבטן. אבל אני לא יודעת להגדיר מה בעצם מפחיד אותי.
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

_-מה מפחיד בלאהוב את עצמך לגמרי?
  • "אם אני אוהב אותי לגמרי אז...?"_
אני לא יודעת. לא בשאלה הראשונה ולא בשניה. בשאלה השניה כל מה שאני יכולה לדמיין זה שאם אני אוהב אותי לגמרי תהיה לי שלווה. תהייה לי מנוחה.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

רכה כמו משי,

_"זה הגיע לי כי...?"
כי אולי הייתי יכולה לנסח אחרת, או למצוא זמן יותר טוב לדבר. ומייד אחרי שאני כותבת את זה אני מתחילה לצחוק, ממש בקול, כי זה מה זה לא הגיע לי...._
יופי, אני שמחה שהגיע הצחוק :-). זו התפכחות חשובה.
שימי לב שההתניה האוטומטית, לפני ההתפכחות, היתה "שזה הגיע לי".
תראי מה עולה לך עכשיו מול השאלה הבאה:
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאף פעם לא מגיעה לי התייחסות מחלישה ומקטינה?
מה שאני רוצה להציע זה שתתני לדברים קצת לחלחל, ושמחר או מחרתיים תחזרי לכל השאלות מהיום, כולל לזו שהוספתי עכשיו, ותראי מה עולה לך איתן בסיבוב שני.
מתאים לך?
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

-האם אני מסכימה להכיר בכך שאף פעם לא מגיעה לי התייחסות מחלישה ומקטינה?
כן. לגמרי.
ורק רציתי להוסיף שהלכתי להתקלח, ופתאום חשבתי שמותר לי לטעות, ומותר לי להיות לא צודקת. מותר לי.
זו מחשבה משחררת.

מתאים לך?
אחשוב על כללללל הדברים ונראה.

תודה עירית יקרה.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

רכה כמו משי,

_האם אני מסכימה להכיר בכך שאף פעם לא מגיעה לי התייחסות מחלישה ומקטינה?
כן. לגמרי._
יופי!

_רק רציתי להוסיף שהלכתי להתקלח, ופתאום חשבתי שמותר לי לטעות, ומותר לי להיות לא צודקת. מותר לי.
זו מחשבה משחררת._
כן! איזה כיף.

למפגש החוזר עם השאלות יש ערך חשוב.
כמו שכתבתי קודם ליוליקו, לעבודה עם שאלות של הסכמה יש את היכולת להפעיל עלינו חמלה ורכות ברבדים עמוקים שאינם תמיד נראים לעין.
ואין כמו רכות ואהבה כדי לרכך את מנגנוני ההגנה ולהרגיע אותם ובכך לאפשר את השינוי.

ובשמחה :-).
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אשמח לפירוט והסבר על דרכה של ימימה בהקשר של יד רכה, אם מתאים לך.

טוב, התחלתי להסביר ומחקתי המון כי ראיתי שאני נכנסת לזה יותר מדי בהעמקה. על רגל אחת:

אם אני מזהה בתוך עצמי חלק לתיקון, חלק שאני רוצה לשחרר כי הוא מיותר לקיומי, מעמיס על חיי ומעכב אותי מלצמוח, הדבר הראשון לעשות הוא לקבל אותו. לקבל אותי אִתו. אחרת אני נכנסת לערבוב, מאבק, ובעצם ל{{}}תדר הפוך - תדר שהוא בעצמו עומס מיותר ומעכב, שלא מאפשר את השחרור, התיקון והצמיחה.
כך שכל כל כל התייחסות למיותר היא תמיד במסגרת קבלה עצמית. אם עולה מאבק - סימן שיש להמתין.
ימימה מדגישה מאוד את הסדר הנכון שהוא יסוד למלאכה מדויקת: קודם הכרת הטוב, דרכה הכרת המיותר. ביקורת עצמית או שיפוט עצמי, למשל, זה סדר הפוך.

עוצרת כאן כי מרגישה שאם אני אמשיך אני לא אעצור :-) למרות שנדמה לי שמה שכתבתי לא ממש מסביר את העניין.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

יעלי לה,

תודה על ההסבר.
זה מאוד מעניין, ובאופן טבעי אני מאוד מתחברת, איך לא? :-).
את מה שכתבת הבנתי לגמרי, אבל אם את מרגישה שזה לא מסביר לגמרי, ובא לך - תכתבי עוד.
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

@}
יוליקו*

ביד רכה

שליחה על ידי יוליקו* »

שמתי לב לתהליך ההפוך שעולה מבפנים.
משהו בסיגנון של ''אה, אם רק לחשוב על כמה שאלות קטנות ולקבל את עצמי עם הקושי, ולהסכים שיש אפשרות לא להבחן הקיץ, ולאהוב את עצמי כך, ולא לסבול, אם כל זה עוזר לי ללמוד ולהתקדם בחומר, אז רק עוד מ א מ ץ קטן....''.
האם אני מסכימה לוותר על המאמץ והסבל בתהליך? -כן.
האם אני ב א מ ת מסכימה לוותר על המאמץ והסבל בתהליך? -פתאום עולה בי ספק אם בפנים עמוק יש הרפיה, או שמא זו מניפולציה בשביל להצליח ללמוד עוד כמה דפים.
אבל אני אמשיך לשאול ולהתבונן. זו הזדמנות לברר לעומק את הנושא הזה.

אני אעדר עד יום שני (אני יוצאת להשתלמות! ישששש!!!)

שאלה נוספת.
המורה שלי לצ'י גונג בכפר שלי כתבה עלי חוות דעת (לקראת המבחנים) ונתנה לי אותה אתמול.
לדעתי זו חוות דעת לא הוגנת, ואני חושבת כבר תקופה שהיא פוחדת מתחרות ומנסה לעכב אותי.
חלק מהערותיה נכונות, אבל לא כולן, ובסך הכל הניסוח מקטין.
העיקר מבחינתי, אם זה מה שהיא חושבת חבל שלא אמרה לי במשך כל השנים שאני לומדת אצלה כדי שאוכל לשפר גם לכיוונים הללו (אם נניח שהכל מדוייק).
זה עצוב וכואב לי.
אני חושבת שזו הזדמנות לקבל את ההמלצה הישנה של אמא שלי ואישי היקר ולהפרד ממנה ומהשעורים שלה (שחלקם טובים לי, וחלקם לא). אבל יש בי פחד לשחרר מסיבות שונות.
יוליקו*

ביד רכה

שליחה על ידי יוליקו* »

זו שאלה לא מנוסחת ובלי סימן שאלה אפילו...
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

יוליקו,

_האם אני ב א מ ת מסכימה לוותר על המאמץ והסבל בתהליך? -פתאום עולה בי ספק אם בפנים עמוק יש הרפיה, או שמא זו מניפולציה בשביל להצליח ללמוד עוד כמה דפים.
אבל אני אמשיך לשאול ולהתבונן. זו הזדמנות לברר לעומק את הנושא הזה._

יופי.

מציעה כמה שאלות שיכולות לעזור בבירור הזה:
  • מה יידרש ממני על מנת לוותר על המאמץ והסבל בתהליך?
  • מה דרוש לי על מנת לוותר על המאמץ והסבל בתהליך?
  • מה לא אוכל יותר לעשות לאחר שאוותר על הסבל והמאמץ?
  • מה יתאפשר לי לאחר שאוותר על הסבל והמאמץ?
אני חושבת שזו הזדמנות לקבל את ההמלצה הישנה של אמא שלי ואישי היקר ולהפרד ממנה ומהשעורים שלה (שחלקם טובים לי, וחלקם לא). אבל יש בי פחד לשחרר מסיבות שונות.

אפשר להתחיל לבדוק:
  • מה מפחיד בפרידה ממנה?
  • מה יכול להתאפשר כתוצאה מהפרידה ממנה?
תהני בהשתלמות {@
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

לראות שאולי יש לה צורך חזק לשים את עצמה במרכז כדי לחוש אהובה או בטוחה או משמעותית וחשובה. אני לא יודעת, אני לא מכירה אותה, אבל אני כן יודעת שאף אדם אינו אדם "רע".
עלית לגמרי על הנקודה. זה מאוד היא.
בעצם את ריפאת בתוכי את הצד שכועס עליה כבר, ראיתי אותה עכשוי בעניים אחרות אנושיות.
והבעיה שאז אני הולכת לכיוון של לוותר לה...אז אני יוצרת עכשיו כוונה אחרת, לכן עובדת עם השאלות וזה מה שקרה לי שם:

_-האם אני מסכימה להכיר בכך שהצרכים והרצונות שלי שווי ערך לאלו של אחרים?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שהצרכים והרצונות שלי ראויים לקבל מענה הולם?_
עבדתי עם השאלות הללו הבוקר, והתפלאתי כי כשנכנסתי פנימה לנפש לראות מה קורה שם, המילה שעלתה במוחי היתה כן בטח, למה לא?
והתמונה שעלתה היתה נסיגה אחורה של הגוף התכווצות , כאילו הגוף ענה לא.
ומשהו שם התכווץ, אולי זה פחד לשים את עצמי בראש סדר העדיפויות. כאילו זה לא מספיק לגיטימי ולא מגיע לי.
ואז עלו המילים "למה מי את? שתשימי את עצמך בראש?"

להביט בחמלה על המקום בתוכך שקיבל אי שם בעבר החלטה אסטרטגית להסכים לספוג מאנשים אחרים גם יחס לא מכבד
איך אני יודעת מה המקום הזה? משהו במשפט הזה נוגע בי ומדבר אלי, אבל אני מרגישה שאין לי גישה להחלטה הזאת.
השאלה
האם אני מסכימה ליצור בתוכי כוונה פנימית לעלות מדרגה באהבה ובהערכה שלי לעצמי?
גורמת לי לרצות לחייך ללא מילים כלל.

האם זה מבהיר? אם צריך, תשאלי עוד.
לגבי רחמים וחמלה, כן זה נותן תמונה ברורה יותר.

תודה *) זה תהליך קסום מה שוקרה בדף הזה.
תכלת_שמים*
הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25

ביד רכה

שליחה על ידי תכלת_שמים* »

יעלי לה ועדולי
מאוד מסקרן אותי מה שכתבתן על ימימה, בעבר התעניינתי בלימודים אבל לא מצאתי מסגרת מתאימה בשבילי, זה נשאר רצון.

אם עולה מאבק - סימן שיש להמתין.
מעניין מאוד, אם תרצי להוסיף , אני אשמח להיות קהל .
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

ביד רכה

שליחה על ידי ציל_צול* »

אם עולה מאבק - סימן שיש להמתין.
לא יעלי לה אבל רוצה לומר משהו בנושא הזה בדיוק.
כאשר אני מול משהו שגורם אי נוחות (ומאבק פנימי יכול להיות דבר כזה) אני לרוב מציעה לעצמי או למי שמולי אחת מהשתיים: לשחרר או לעשות.
ה"לשחרר" די ברור, אני חושבת.
ה"לעשות" הוא קצת יותר מעורפל. אבל לטעמי יש לו איכות אחרת מ"המתנה".
בשבילי, המתנה היא לא מצב נוח בפני עצמו, ולכן אם אני בוחרת בה אני מוסיפה אי נוחות על אי נוחות.
ולכן העשייה שלי במצב של מאבק פנימי היא לרוב התבוננות או חקירה שקטה. וזו סופר-עשייה, לפעמים משמעותית פי אלף ממשהו התנהגותי שניתן לצפות בו מבחוץ.
אם אני לא מצליחה אפילו לעשות את זה, להתבונן, זה סימן בשבילי לשחרר.

ואגב שחרור - הוא לא נצחי. אני יכולה לבחור לשחרר ברגע הזה משהו שישוב ויעסיק אותי בזמן אחר.
רק_מה*

ביד רכה

שליחה על ידי רק_מה* »

האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא לא-בסדר אם אני כועסת.

חלק שאני רוצה לשחרר כי הוא מיותר לקיומי.

יש לי איזו דילמה בנושא. אני מסכימה למשפט הראשון (למרות שבהתחלה קראתי אותו-כמובן- עם "לא" אחד פחות... :-P ). ואני מרגישה את המשפט השני (תודה יעלי על הניסוח היפה והעדין)

הצרימות של האי-קבלה מגיעות כאשר אני פוגשת את הכעס שלי משתקף מבתי, ואדגים:

כשאני כועסת על משהו שנעשה לי, אני מרגישה בסדר, מכילה אותו. מדבררת את זה לעצמי וכדומה
כשאני כועסת "החוצה" על מישהו, מתלווה אשמה אמנם קטנה , אבל מורגשת.

א-בל כשאני שומעת מבתי משפט כועס שברור לי שהיא שמעה ממני וכך הפנימה אני מתבאסת מאוד מאוד ושוכחת לחמול. שוכחת ש"אם קלקלת אתה יכול גם לתקן".

אז לא ממש דילמה...אבל צרימה? האם מכאן אני צריכה להתקדם ולברך/ לקבל/ להכיל כרגע את הקווטץ' בלב הזה?
ציל_צול*

ביד רכה

שליחה על ידי ציל_צול* »

שוכחת ש"אם קלקלת אתה יכול גם לתקן"
רקמה, בתור שונאת תיוגים, אני מציעה במסגרת הרכות לבחון גם את זה.
כי אולי אם לא מתייחסים לדברים כאלה כאל "קלקול" אז כל הטיפול בזה משתנה.
התפישה שאני בוחרת היא שאלו החיים, זהו טבעה של האינטראקציה האנושית, מזה נובעים החיים שיש בתוכה.
ולכן כאשר ילד שלי מפנה אלי את המראה הזו אני משתדלת לזכור את זה ולחייך אליה, כמו שעדיף מול מראות מדויקות.

אני מציעה שהסיפור שלך לא מראה שקלקלת. הוא מראה שהיית אנושית, שאת חיה ויש בך חיים, ושזה חלק מהחיים שמה שיש בך עובר הלאה וחוזר אליך.
ומעצם זה את בהשתדלות תמידית ורכה לעשות טוב וליצור טוב. קודם כל כלפי עצמך. וגם כאשר חוזר אליך מה שיצא ברוח קצת אחרת, הכל בסדר. המסלול הושלם ואת יכולה להתבונן בו ולהתחיל מעגל חדש ממש עכשיו.
אפשר להתבאס ואפשר גם לשמוח. שבתך בתקשורת טובה איתך, שהיא מרשה לעצמה, ושלכן את יודעת איפה את נמצאת ומה מחלחל ואיפה כדאי לדייק שוב מחדש.
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

רוצה מאוד לכתוב בתגובה לתכלת שמים, צילי, רקמה - אבל כנראה לא אספיק לפני מחר... @}
חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

ביד רכה

שליחה על ידי חני_בונה* »

וגם כאשר חוזר אליך מה שיצא ברוח קצת אחרת, הכל בסדר. המסלול הושלם ואת יכולה להתבונן בו ולהתחיל מעגל חדש ממש עכשיו.
זה גם מאד מקל מבחינה זו שאני לא צריכה להתייחס לדפוס כללי וגדול אצלי אלא להתבונן רק על דבר אחד נקודתי.
{@
תכלת_שמים*

ביד רכה

רוצה מאוד לכתוב בתגובה לתכלת שמים, צילי, רקמה - אבל כנראה לא אספיק לפני מחר
אז נחזור לכאן גם מחר ... אין סטופר :)
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

חברה של,

בעצם את ריפאת בתוכי את הצד שכועס עליה כבר, ראיתי אותה עכשוי בעניים אחרות אנושיות.

זו את שריפאת וזו את שוויתרת על הכעס, אני רק סיפקתי את נקודת המבט :-).

השלב של לוותר על הכעס בסיטואציה בה את נמצאת הוא שלב מאוד מאוד חשוב בעיני, מכיוון שאם את משמרת את הכעס, ומשמרת בתוכך את התפיסה שחברתך היא "לא-בסדר" - את הופכת את עצמך בתפיסה שלך לקורבן שלה. את ממקמת אותה בעמדת ה"אשמה" ואותך בעמדת ה"נפגעת" וזו עמדה מחלישה מאוד. היא גם מחלישה מבחינת התפיסה העצמית והערך העצמי שלך, וגם מחלישה מבחינת היכולת לבסס מול חברתך גבול שאי אפשר לעבור.

והבעיה שאז אני הולכת לכיוון של לוותר לה...אז אני יוצרת עכשיו כוונה אחרת

מעולה!

_האם אני מסכימה להכיר בכך שהצרכים והרצונות שלי שווי ערך לאלו של אחרים?
האם אני מסכימה להכיר בכך שהצרכים והרצונות שלי ראויים לקבל מענה הולם?
עבדתי עם השאלות הללו הבוקר, והתפלאתי כי כשנכנסתי פנימה לנפש לראות מה קורה שם, המילה שעלתה במוחי היתה כן בטח, למה לא?
והתמונה שעלתה היתה נסיגה אחורה של הגוף התכווצות , כאילו הגוף ענה לא.
ומשהו שם התכווץ, אולי זה פחד לשים את עצמי בראש סדר העדיפויות. כאילו זה לא מספיק לגיטימי ולא מגיע לי.
ואז עלו המילים "למה מי את? שתשימי את עצמך בראש?"_

מה שאת נוכחת לו כאן זה הפער שקיים בנו הרבה פעמים מול תפיסות ואמונות.
רובד אחד בך מאמין שאת כן ראויה ורובד אחר עדיין לא. מטענים של תפיסות עצמיות שליליות שוקעים בנו בכל הרבדים: ברובד הרציונלי, הרגשי, ועד הרובד הפיזי שזוכר היטב כאבים רגשיים. כדי לשחרר את המטענים הללו נדרש שההסכמה לשחרור תחלחל אל כל הרבדים, נדרש שכל הרבדים יסכימו. לכן, ההצעה שלי היא לחזור אל השאלות הללו שוב ושוב, לפחות אחת ליום. למפגש מתמשך ועקבי עימן יש השפעה מבורכת על כל הרבדים, כולל על הרובד הלא מודע.

בנוסף - אי ההסכמה עולה בדרך כלל, כמו שתיארת, כי ישנו פחד להסכים. משהו בך החליט, לפני שנים, שהרבה יותר בטוח עבורך, עבור המערך הרגשי שלך – להצטמצם ולוותר על הרעיון שאת ורצונותייך שווי ערך וראויים. בואי תבדקי - מה מפחיד כעת בלהכיר בכך שהצרכים והרצונות שלך שווי ערך לאלו של אחרים וראויים לקבל מענה הולם? "אם אני אחשוב ככה אז...?"

_להביט בחמלה על המקום בתוכך שקיבל אי שם בעבר החלטה אסטרטגית להסכים לספוג מאנשים אחרים גם יחס לא מכבד
איך אני יודעת מה המקום הזה? משהו במשפט הזה נוגע בי ומדבר אלי, אבל אני מרגישה שאין לי גישה להחלטה הזאת._

אני מניחה שהמקום הזה אלו הם מנגנוני ההגנה שלך. במהלך החיים אנחנו חווים חוויות שונות, ונניח שאחת החוויות היתה מכאיבה מאוד. בתגובה לאותה חוויה הנפש שלנו מזועזעת עד היסוד ומנגנוני ההגנה מקבלים החלטה אסטרטגית של "לא עוד". אנחנו נעשה כל מה שביכולתנו כדי למנוע מהחוויה הזאת לחזור על עצמה. בבגרותנו אנחנו מגלים שלאותה החלטה יש מחירים כבדים (למשל של צמצום, ביטול עצמי, גבולות פרוצים וכן הלאה) ואז מגיע הרגע לברר אם אנחנו עדיין באמת זקוקים ל"שומרי הראש" הללו? האם אנחנו מסכימים להתחיל להתנהל בעולם בלעדיהם? ומה אפשר לעשות כדי ללמוד להסתדר בלעדיהם?

בפיסקה הקודמת הצעתי גישה להחלטה האסטרטגית ההיא, וגם פתח ליצור בה שינוי. אני מתכוונת לשאלה של "מה מפחיד". עבדי עימה ותראי מה עולה, אוקיי?

_השאלה
האם אני מסכימה ליצור בתוכי כוונה פנימית לעלות מדרגה באהבה ובהערכה שלי לעצמי?
גורמת לי לרצות לחייך ללא מילים כלל._

נהדר! חזרי גם אליה כל יום. זה חשוב.

|#|
|#|
|#|

רק מה,

_א-בל כשאני שומעת מבתי משפט כועס שברור לי שהיא שמעה ממני וכך הפנימה אני מתבאסת מאוד מאוד ושוכחת לחמול. שוכחת ש"אם קלקלת אתה יכול גם לתקן".
אז לא ממש דילמה...אבל צרימה? האם מכאן אני צריכה להתקדם ולברך/ לקבל/ להכיל כרגע את הקווטץ' בלב הזה?_

מוסיפה על מה ש ציל צול כתבה,
את ההצעה שלי:

לקבל את זה שכרגע יש לך קווץ' בלב, לתת מקום לכאב שלך: חטפת "מכה" (קווץ'), אז בתגובה למכה לתת לעצמך חיבוק שמבין את הכאב. לעומת נניח להתנגד לקווץ' ולומר לעצמך שזה לא בסדר שאת לא מצליחה כרגע להפנות לשם חמלה. שזה יהיה בעצם לתת לעצמך מכה על מכה.

יש כאן שתי נקודות לתת להן רשות: לרגש שלך, ואז לאמא שאת היא -
  1. מותר לך להתבאס ברגע שכזה. מותר לך להרגיש בדיוק את מה שאת מרגישה (את הקווץ').
  2. מותר לך להיות אמא כועסת שבתה (אולי) מעתיקה ממנה את הכעס. מותר לך. זה לא מוריד מערכך כאמא או כאדם.
מה את אומרת?

|#|
|#|
|#|

תכלת שמים, ציל צול, חני בונה,
כמה טוב שאתן פה |L|
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

מה מפחיד כעת בלהכיר בכך שהצרכים והרצונות שלך שווי ערך לאלו של אחרים וראויים לקבל מענה הולם? "אם אני אחשוב ככה אז...?"
אז אולי יקשיבו לי...
אולי יסכימו לעשות את הדברים בדרכי...
זה נחווה אצלי כקטסרופה.
יש לזה טעם מר וחמוץ.
שדרכתי על אחרים שדרשתי יותר מדי בשביל עצמי, שקיבלתי ממה שלא היה מגיע לי כלל.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

חברה של,

_מה מפחיד כעת בלהכיר בכך שהצרכים והרצונות שלך שווי ערך לאלו של אחרים וראויים לקבל מענה הולם? "אם אני אחשוב ככה אז...?"
אז אולי יקשיבו לי...
אולי יסכימו לעשות את הדברים בדרכי...
זה נחווה אצלי כקטסרופה.
יש לזה טעם מר וחמוץ.
שדרכתי על אחרים שדרשתי יותר מדי בשביל עצמי, שקיבלתי ממה שלא היה מגיע לי כלל._

כן, אני מבינה.
האם את יכולה לראות מדוע למערך הרגשי שלך השתלם להוריד את הצרכים והרצונות שלך לסוף סדר העדיפויות? זו היתה האסטרטגיה שלו על מנת להימנע מלחוות את הגינוי העצום שעלה כלפייך, כדי להימנע מהחוויה הבלתי נסבלת שאת מכנה אותה "קטסטרופה". מול חוויות מסוג כזה מנגנוני ההגנה שלנו לא חושבים פעמיים: הם חוסמים. הם יוצרים חַיץ מוחלט בינינו ובין החוויה. ובמקרה שלך זה היה משהו כמו: "אם אני אעביר את הצרכים שלי למקום השני הקטסטרופה הזאת לא תחזור על עצמה".

האם את יכולה להבין לליבך? להבין מדוע הדפוס הזה נוצר? להבין שהיו לך סיבות טובות מאוד לאמץ אותו ולהשתמש בו? זה בדיוק הרגע להפנות את החמלה-העצמית כלפי עצמך, אל הילדה או אל הנערה שבחרה לשלם מחיר כבד כדי לא לחשוב ולהרגיש שהיא דורכת על אחרים ולוקחת משהו שלא מגיע לה (רק מזכירה: חמלה ולא רחמים, כדי לא לטפח בטעות חוויית מסכנוּת שאינה מקדמת אלא רק סוחפת כלפי מטה).
מסכימה? :-)

השלב הראשון, אם כך, יהיה להפנות חמלה אל עצמך ואל המקום הכואב הזה. השלב השני יהיה לשחרר את האמונה העמוקה שנחשפה כאן: שאת עושה עוול למישהו אחר אם את חושבת על עצמך.

אני מציעה להתחיל מהשאלות הבאות. את יכולה לעבוד עם חלקן או עם כולן, מה שיתאים לך.
(מזכירה, כל תשובה שעולה היא טובה, אל תכווני ל"כן". מה שחשוב זה המפגש החוזר שלך ושל כל הרבדים שבך עם השאלות ועם הבקשה להסכמה).
  • האם אני מסכימה להבין לליבי ולראות שהיו לי סיבות טובות לאמץ את הדפוס הזה?
  • האם אני מסכימה להביט בחמלה אל הילדה או הנערה שהייתי כאשר אימצתי את הדפוס הזה?
  • האם אני מסכימה להיפרד מהדפוס?
  • האם אני מסכימה להפסיק לשלם את המחירים הנלווים לדפוס הזה?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שזוהי מסקנה שאימצתי בעבר על מנת לשרוד ושכבר איננה רלוונטית לחיי היום?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שנתינה לעצמי אינה באה על חשבון אחרים?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שנתינה לעצמי אינה מהווה דריכה על אחרים?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לקבל בדיוק את מה שאני צריכה?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא ראויה לגינוי אם אני נותנת מענה לצרכים ולרצונות שלי?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לפרגון ואהבה אם אני נותנת מענה לצרכים ולרצונות שלי?
  • האם אני מסכימה לפרגן לעצמי מעתה כאשר אתן מענה לצרכים ולרצונות שלי?
  • האם אני מסכימה לאהוב אותי בכל מקרה?
תכלת_שמים*

ביד רכה

רציתי להעלות כאן נושא שאני עובדת עליו אבל יש לי משהו עכשיו טרי מהיום.

לפני כחודשיים קיבלתי תפקיד ניהולי בעבודה, מישהי יצאה לחופשת לידה (שתארך שנה) ועכשיו יש תחתיי צוות עובדים.
אחת העובדות שלי יחסית בתחילת דרכה, אבל עם ביטחון עצמי גבוה.
זו מישהי שלא אני קיבלתי לעבודה אלא היתה כבר חלק מהצוות הקים.
הממונים עלי פנו אלי ואמרו שהעבודה שלה באיכות לא טובה (באמת לא שמתי לב, זה לא משהו שחשבתי לבדוק כי כאמור לא קיבלתי אותה לעבודה), כלומר זה עובר ביקורת כלשהי אבל מסתבר שברמה יחסית נמוכה. ביקשו שאדבר איתה ואדריך אותה כדי לשפר את העבודה שלה.

היא עוד בתחילת דרכה, יש לה בסוף החודש הבא מבחן גדול גדול (לומדים למבחן הזה שבועות מראש).
אני בהתלבטות האם לדבר איתה על כך עכשיו או לחכות עד לסוף החודש כדי לא להלחיץ אותה עכשיו לפני המבחן, וגם כאשר אדבר איתה אני מרגישה שיש כאן גבול דק של לדבר איתה ביד רכה, לא לפגוע, אני יודעת עד כמה ביקורת כזאת יכולה לערער, אבל מצד שני שתקבל את הסמכות שלי, ולא תיקח את זה לכיוון שלילי.
אני מרגישה שהיא מערערת על הסמכות שלי במספר דרכים:
  • מגיעה הרבה לפני הזמן כשאני עוד נמצאת ונותנת לי תחושה של יאללה זוזי כבר....
באחת הפעמים התמודדתי עם זה בכך שהשארתי לה הודעה בתא קולי שלא תבוא מוקדם אלא להיפך שתאחר כי אני אתעכב קצת בגלל דו"חות אז חבל שתבוא סתם... היא אמנם באה בשעה שאמרתי לה אך בפרצוף כעוס.
  • ביקשה לכתוב בעצמה את סידור העבודה (לא רק את המשמרות שלה) חייכתי ואמרתי שאין צורך, אני אשלים את זה בעצמי בקרוב, ושיש זמן כרגע ועוד לא דחוף.
  • שואלת אותי למה אני מקבלת עובדת חדשה, בזמן שהיא רוצה עוד משמרות... אני חייבת לה הסבר שהצוות שלנו צריך לגדול - כי אנו לא יכולים להסתפק בצוות הקיים כי פתאום נתקעים וצריך החלפות (??)
  • משנה את מיקום החפצים בחדר, את הפונט במחשב,
זה שיך בעצם גם לסעיף 1 כשמגיעה עוד בזמן שאני נמצאת מתחילה להתמקם במקום להזיז דברים, לשנות את התאורה בחדר (זה משרד של עובד אחד בכל פעם).

אלה רק דוגמאות שבהם לתחושתי היא מנסה לערער על הסמכות שלי, אני מרגישה שאנו כמו שתי חתולות שמתגששות על אותה הטריטוריה.

אני זוכרת כשהייתי חדשה ובמצבה את המנהלת מעירה לי בעדינות ובטקט (אך גם בנחישות) קיבלתי לקחתי לתשומת ליבי והשתפרתי. אך מצד שני היה לי ברור שהיא המנהלת הבלתי מעורערת ובאמת כיבדתי אותה ואהבתי אותה (על העדינות שבה).

המנהלת שמעלי לא אוהבת אותה (משהו שהיה ביניהן בעבר) ואני מאוד רוצה לתת לה הזדמנות להוכיח את עצמה, אבל כשמדברים רע על מישהו זה מחלחל, אז זה חילחל אלי.
בבסיס היחס שלי אליה התחיל באופן חיובי כי המנהלת שהיתה כאן לפני מאוד אוהבת אותה ומעריכה אותה...

אז מתי ואיך לדבר איתה שידרבן אותה להשתפר שיהיה לה ברור שמה שאני אומרת חשוב וצריך להתייחס אליו ברצינות, אבל שלא תקח את זה למקום של רוגז.
בשאלה מתי העניין הוא האם לחכות עד לאחרי המבחן, (זה כמעט חודש מעכשיו) או להעיר לה עכשיו??
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

תכלת שמים,

אז מתי ואיך לדבר איתה שידרבן אותה להשתפר שיהיה לה ברור שמה שאני אומרת חשוב וצריך להתייחס אליו ברצינות, אבל שלא תקח את זה למקום של רוגז.

מה שאת בעצם מנסה לעשות כאן זה להביט בחמלה על מישהי ש:
  1. כבר שמעת עליה דברים רעים.
  2. נמצאת איתך במאבק טרטוריאלי מסויים.
ובו בזמן גם להצליח להציב בפניה גבול ולא לאפשר לה לדחוק אותך ממקומך.

ראשית, אני חושבת שזה לא מובן מאליו לעמוד במקום שבו את עומדת ועוד לשאוף לגייס מבט של חמלה כלפי האישה הזו. זו גדלות נפש. המנגנון האוטומטי שלנו פועל הפוך: ברגע שמישהו מתחיל טיפה לאיים עלינו אנחנו הופכים אותו בתפיסה שלנו ל"איש הרע" ונשאבים לדינאמיקה של מאבק מולו. אז אני מתחילה ב – ואוו! :-)

הנה מה שאני מציעה:

1 -
הדבר הראשון - להעצים את נקודת המבט החומלת כלפיה: האם את יכולה לנסות להבין לליבה? להבין מדוע היא מתנהגת כך? מה מטריד אותה, ממה היא חוששת, ומדוע היא אימצה לעצמה טקטיקה של "כיבוש"? חלילה לא מתוך התנשאות כלפיה אלא ממקום שרואה אותה בגובה העיניים (אפרופו ההבחנה בין חמלה לרחמים). הכוונה שלי היא שתנסי ליצור בתוכך מקום שממש מבין אותה, רואה אותה ואת הדאגות שלה. אני חושבת שבמידה מסויימת כבר עשית זאת מעצם הרצון המוצהר שלך לגלות כלפיה חמלה. כוונה כזאת תשאיר אותך עם לב פתוח מולה וכלפיה.

2 -
הדבר השני - לאמץ הלך רוח של זקיפות קומה מולה. להשתמש בסיטואציה הזאת כדי להתפתח עוד קצת ביכולת שלך לשדר עוצמה וחוסן וזקיפות קומה - איכויות שהן למעשה ביטויים של ערך עצמי מבוסס וגבוה. אני רוצה להציע לך שתי שאלות לעבוד עימן בימים הקרובים. אני יודעת שברובד הרציונלי את תגידי "כן". השאלות מכוונות לרבדים העמוקים והפנימיים יותר וישפעו עליהם את השפעתן הטובה:
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאין לה רשות לדחוק אותי מהמקום שלי?
  • האם אני מסכימה להיות מישהי שלא מאפשרת שידחקו אותה?
3 -
ולבסוף, אני רוצה להציע תרגיל שאת יכולה לעשות כל יום, רצוי ממש לפני שאת פוגשת אותה. התרגיל משלב את פתיחת הלב שלך כלפיה ואת זקיפות הקומה שלך. זהו בעיני שילוב רב עוצמה: את מדמיינת אותה מולך, את רואה ומרגישה הלב שלך נפתח כלפיה, ובו זמנית את רואה ומרגישה אותך מתיישרת, מזדקפת ונעשית גבוהה בכמה סנטימטרים. את יכולה לזקוף קומה באופן פיזי ממשי. אוקיי? הוויה של לב פתוח וקומה זקופה.

מה דעתך על שלושת אלה?
.

בשאלה מתי העניין הוא האם לחכות עד לאחרי המבחן, (זה כמעט חודש מעכשיו) או להעיר לה עכשיו??

אני מציעה קודם כל לתרגל את השילוב של לב פתוח וקומה זקופה, לחזק את ההוויה שלך, את מה שאת משדרת, ורק אז לשקול מה להגיד ואיך להגיד. נראה לי שההמתנה עד אחרי המבחן שלה תספק לך את הזמן להתחזקות ולדיוק הפנימי הזה.
מה גם שבינתיים, לפי התיאור שלך, את עונה לה כראוי ולא מוותרת או מתקפלת. את התגובות הללו את יכולה להמשיך. עם השיחה הכללית תמתיני. זו תחושתי.
מה את אומרת?
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

_אם עולה מאבק - סימן שיש להמתין.
מעניין מאוד, אם תרצי להוסיף , אני אשמח להיות קהל ._ (תכלת שמים)
אוקיי...
כשאני מסבירה ימימה אני משתמשת בשפה של ימימה, שלעתים קרובות המילים בה נושאות משמעות יותר רחבה מזו המילונית. המתנה זו מילה כזאת.
אצל ימימה, המתנה זה לא לחכות. זה משהו אחר. תיכף אני אנסה להסביר.
אם מדברים על מאבק, אז כשעולה בי מאבק מול חלק מיותר לקיומי שאני שואפת לשחרר (לתקן), אני בעצם מעורבבת עם החלק הזה. אני לא יכולה לשחרר אותו כי ברגע שאני מתנגדת לו, הופ - אני בתוכו. כדי לשחרר אותו אני צריכה להרפות מהאחיזה בו, מתוך הכרה לחלק הזה בתוכי, מתוך הכרה לזה שהוא לא אני. אני צריכה להיות בהפרדה ממנו. אם אני במאבק, סימן שלא עשיתי את ההפרדה.
לפעמים יש חלק "עקשן", אחיזה חזקה שאני לא מצליחה להרפות בקלות, ערבוב גדול מאוד. כל פעם שהחלק המיותר המסוים עולה בי אני ישר מתערבבת אתו. יש כל מיני כלים של ימימה, למשל תיחום, מידת רוחק, שאמורים לעזור לי לעשות את ההפרדה ולבסס אותה, שלפעמים פשוט לא יעבדו מול מיותר עקשן. למה? כי הכלי הכי חשוב, קבלה עצמית, לא יושב שם מספיק טוב מול אותו חלק לתיקון. אם אני לא מצליחה לעשות את ההפרדה, סימן שאני מעורבבת, סימן שאני במאבק עם החלק המיותר, מאבק עם עצמי, כי גם אם נדמה לי שכן, אני לא מקבלת את עצמי עם החלק הזה באמת עד הסוף. ולא תמיד זה כזה פשוט.
אז יש המתנה.
המתנה, אצל ימימה, זה לא לחכות עד שאני אקבל את עצמי בלי לעשות כלום בינתיים. בהמתנה יש הרבה פעילות הכרתית, וזה לא נמדד בזמן. המתנה זה חלק בפני עצמו, שנושא הבנה, נושא תיחום, נושא מידת רוחק, נושא נוכחות צופה. למעשה, ברגע שהצלחתי להמתין, ההמתנה נגמרה. זה יכול לקחת שנה וזה יכול לקחת שבריר שנייה. ההמתנה מפנה את מקומה לשלב הבא ברגע שיצאתי מהערבוב, מהמאבק. ברגע שהתחברתי להבנה שפתחה לי את הלב בפני עצמי לקבל אותי. אבל באמת. בהסכמה שלמה.
מה שעירית עושה עם שאלות ההסכמה, יש בזה איכות של המתנה.

_בשבילי, המתנה היא לא מצב נוח בפני עצמו, ולכן אם אני בוחרת בה אני מוסיפה אי נוחות על אי נוחות.
ולכן העשייה שלי במצב של מאבק פנימי היא לרוב התבוננות או חקירה שקטה. וזו סופר-עשייה, לפעמים משמעותית פי אלף ממשהו התנהגותי שניתן לצפות בו מבחוץ._ (ציל צול)
מאוד דומה להמתנה שאני מדברת עליה :-)

_חלק שאני רוצה לשחרר כי הוא מיותר לקיומי
תודה יעלי על הניסוח היפה והעדין_ (רק מה)
תודה לימימה

אז לא ממש דילמה...אבל צרימה? האם מכאן אני צריכה להתקדם ולברך/ לקבל/ להכיל כרגע את הקווטץ' בלב הזה?
קודם כל, כן. לא יודעת אם את הקווץ' עצמו דווקא, בכל אופן אותך עם הקווץ', על כל המהלך שהביא אליו. מצטרפת לכל מה שעירית כתבה לך.
ומוסיפה, שאם את מרגישה שהכעס הזה מיותר לך ורוצה לשחרר אותו, קבלה היא לגמרי הצעד הראשון לשם, ולא כפי שעשוי להיראות - שאם אני אקבל משהו לא רצוי אני אשלים אתו ואתקע אתו לנצח. להפך.
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

ביד רכה

שליחה על ידי אורי* »

_התפישה שאני בוחרת היא שאלו החיים, זהו טבעה של האינטראקציה האנושית, מזה נובעים החיים שיש בתוכה.
ולכן כאשר ילד שלי מפנה אלי את המראה הזו אני משתדלת לזכור את זה ולחייך אליה, כמו שעדיף מול מראות מדויקות._
צלצול הדברים האלה מאוד תפסו לי את העיניים.
בכלל, אפשר לגריין את כל הדף וזהו :)

מישהי אמרה לי השבוע בשיחה איתה שאני אמא מאוד טובה ומאוד דורשת מעצמי ומאוד נוקשה עם עצמי, ומנסה ממש לעשות by the book ומתאכזבת שלא עומדת בסטנדרטים של עצמי. ובעצם אין איזה book ברור קשיח וידוע שצריך ללכת לפיו באמהות, ואולי כדאי לי קצת to let go לשחרר.
המילים שלה תפסו אצלי ויושבות לי כבר כמה ימים, מחפשות לנחות ולמצוא להן מקום, מחפשות גם איך להתבטא בפרקטיקה. ואולי עזרת לי לפגוש פן קטן לפתע פתאום.
בכלל היחס שלי לאמהות שלי מאוד מתאים ל ביד רכה . וגם היחס שלי לאבהות של בעלי, שאין לו בכלל book

בוקר טוב :-)
אני במצב רוח רך הבוקר
הקטנה שלי גם קמה במצב רוח טוב ובעיקר רגוע. איך זה משפיע..
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

יעלי לה, תודה!

ומוסיפה, שאם את מרגישה שהכעס הזה מיותר לך ורוצה לשחרר אותו, קבלה היא לגמרי הצעד הראשון לשם, ולא כפי שעשוי להיראות - שאם אני אקבל משהו לא רצוי אני אשלים אתו ואתקע אתו לנצח. להפך.

בדיוק.
התפיסה הזאת - שאם אני אשלים עם משהו הוא לעולם לא ישתנה - היא אחד המנגנונים האוטומטיים האנושיים (או רק - האנושיים בתרבות המערבית, לא בטוחה) היותר אשלייתיים שיש, שמקשים עלינו לאמץ את מדיניות היד הרכה.

המערך הרגשי שלנו רוצה שנרגיש שאנחנו בשליטה. שנרגיש שאנחנו מחזיקים את ההגה של עצמנו בידיים שלנו. הרעיון של לקבל משהו, ולהרפות ממנו לרגע - מעורר פחד ואפילו חרדה. הפחד הזה הוא טבעי, זה בסדר שזה קורה לנו – וזה רק אומר שמה שכדאי לעשות זה להרגיע את המערך הרגשי ולנסות לבסס בו ביטחון ואמון.

כלומר, לעבוד על ההבנה הרציונלית שבכוח זה לא ילך ובמקביל לעבוד גם על הרובד הרגשי וליצור בו את הביטחון ואת ההעזה להניח ולהפסיק לדחוף בכוח. לא מספיק להבין שיד-רכה תהיה יעילה יותר, צריך גם להעז לפעול מתוכה. ואת הביטחון הזה אפשר לטפח ולבסס - לאט, בהדרגה, ובסבלנות.

|#|
|#|
|#|

אורי,
ברוכה הבאה :-).
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

מחר או מחרתיים תחזרי לכל השאלות מהיום, כולל לזו שהוספתי עכשיו, ותראי מה עולה לך איתן בסיבוב שני.
כמעט שלא חזרתי.

-האם את מסכימה לתת לעצמך עכשיו את החיבוק הזה?
כן
-האם את מסכימה לראות שזה לא הגיע לך?
כן. לגמרי לגמרי. אני יכולה לראות מאיפה הכעס של אמא שלי <שבחלקו קשור אלי ובחלקו לא> אני לא כועסת עליה, ולגמרי לא כועסת על עצמי יותר. בכל מקרה, זה לא משנה. לא הגיע לי היחס הזה.
-האם את מסכימה לא לשתף פעולה עם ההתייחסות המחלישה ולא לבקר את עצמך?
מאד רוצה. באוטומט, אני כן מבקרת את עצמי. מייד אחרי שכתבתי בפעם האחרונה, הרגשתי שאני לא יכולה לחזור לדף הזה. לא לא יכולה, ש אסור לי לחזור לדף הזה. שאני תופסת יותר מידי מקום. לקול הזה שאמר לי שאני תופסת יותר מידי מקום אמרתי שמותר לי. מותר לי לתפוס את כל המקום שאני צריכה.

מאד. אני כבר לא יכולה להמשיך בלי הכוונה הפנימית הזו.
-האם את מסכימה לאהוב את עצמך?
כן אבל זה קשה לי.
-האם עולות בך התנגדויות לאהוב את עצמך לגמרי?
כן. אני רואה כמה שאני מקטינה ומעלימה את עצמי.
-האם אני מסכימה להכיר בכך שאף פעם לא מגיעה לי התייחסות מחלישה ומקטינה?
כן. וזה מתחיל ממני. שאני לא אתייחס לעצמי בדרך מחלישה ומקטינה.

אני מרוכזת לגמרי בעצמי עכשיו. חושבת שזו פעם ראשונה שאני לא מתייחסת לשום דבר אחר שנכתב בדף. לאף אחת אחרת. בחיים לא הייתי ככה.
כל הזמן הזה שריר בכתף מתחיל להתפס.
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

לא מספיק להבין שיד-רכה תהיה יעילה יותר, צריך גם להעז לפעול מתוכה
מתוך החוויה שלי (כתלמידת ימימה ובכלל) הייתי מנסחת את זה קצת אחרת:
אי אפשר באמת להבין שיד רכה יעילה יותר, עד שלא מעזים לפעול מתוכה, מרגישים מה זה עושה בנפש ובגוף ומקבלים מזה תוצאות (שבהתחלה הן יכולות מאוד עדינות, וראוי לשים לב ולהכיר בהן).
זה מסוג הדברים שנלמדים מתוך עשייה.
ציל_צול*

ביד רכה

שליחה על ידי ציל_צול* »

אין לי משהו להוסיף אבל כן התחשק לי לומר שהדף הזה, שאני קוראת בהנאה רבה, הוא פשוט ממתק, ורוב הזמן אני פשוט מוצאת את עצמי מהנהנת בהסכמה ומרגישה איך מעצם הקריאה מתגבשת בי עוד רכות ועולה עוד תזכורת למה שחשוב ומתאים לי.
אליפות העולם, באמת.

יעלי לה, תודה על הדברים שלך. את יודעת שאנחנו מסכימות לגמרי אבל את כותבת כל כך נעים שזה כמו לשמוע את עצמי דרך המילים של מישהי אחרת. ולא, יקירה, זו לא ימימה - זו את.
ולכן מאוד אהבתי שכתבת כשאני מסבירה ימימה
ובהרגשה שלי - הדגש הוא על איך שאת מסבירה. ממש כיף לקרוא אותך, והדרך שבה זה משתלב יחד עם הרעיונות שעירית מביאה - פשוט נהדרת.
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

:-] @}
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

רכה כמו משי,

מייד אחרי שכתבתי בפעם האחרונה, הרגשתי שאני לא יכולה לחזור לדף הזה. לא לא יכולה, ש אסור לי לחזור לדף הזה. שאני תופסת יותר מידי מקום. לקול הזה שאמר לי שאני תופסת יותר מידי מקום אמרתי שמותר לי. מותר לי לתפוס את כל המקום שאני צריכה

_אני מרוכזת לגמרי בעצמי עכשיו. חושבת שזו פעם ראשונה שאני לא מתייחסת לשום דבר אחר שנכתב בדף. לאף אחת אחרת. בחיים לא הייתי ככה.
כל הזמן הזה שריר בכתף מתחיל להתפס._

טוב שחזרת :-). טוב שבחרת לקחת כאן את המקום שלך, ולתת לעצמך את הרשות לכך.

מתוך התיאור שלך אפשר להניח שאי שם בעבר נטמעה בך האמונה שאם תתפסי מקום בעולם, אם תפגיני נוכחות, אם תזקפי קומה ותצעדי אל מרכז הבמה, זה יהיה מאוד מסוכן עבור הנפש שלך: את עלולה "לחטוף", את עלולה לקבל בתגובה גינוי, ביקורת וכעס.

תראי איך עכשיו, כאשר את כן מעזה לעשות את זה, הגוף שלך מאותת לך על סכנה. הוא נדרך ונכנס למתח ומתכווץ. הוא אומר לך: "שימי לב, את נכנסת למצב שיש בו סכנה קיומית. שימי לב ותיזהרי".

ואז, אי שם בעבר, על מנת להגן על הנפש שלך, על עצמך, מפני חוויה של גינוי כה חריף ומסוכן - קיבלת החלטה אסטרטגית לא מודעת להימנע מכך לחלוטין. יותר מזה, החלטת לקחת "מקדם ביטחון" ולא רק להימנע מלהפגין נוכחות יתרה אלא גם ממש לצמצם את עצמך.

במקביל להחלטה האסטרטגית שהמערך הרגשי שלך קיבל התבססה בך האמונה שזה מה שמגיע לך. שזה מה שאת ראויה לו. שככה זה. שאחרים ראויים לתפוס מקום, למשוך אליהם תשומת לב חיובית, ולהיות אהובים - ואת לא.

אוקיי? אז יש לנו שתי מסקנות שנטמעו בתפיסה העצמית שלך: האחת – אני לא ראויה לתפוס מקום. והשנייה – זה מסוכן עבורי לתפוס מקום אז בכלל לא כדאי שאנסה. ואם את כאן בתוך השיחה הזאת, סימן שהגיע הרגע להתחיל לשחרר את התפיסות הללו, שאת בשלה, שמשהו בתוכך צועק "לא עוד".

אני רוצה להציע לך לעשות את מה שהצעתי כאן בדף אתמול ל חברה של: ראשית, להפנות חמלה אל עצמך ואל הכאב הרב שאת נושאת בתוכך בשל שתי המסקנות השגויות הללו. ואז, להתחיל לשחרר אותן: להיפרד מהקולות החיצוניים והמחלישים שאימצת ולחזור לשמוע את הקול הפנימי שלך שיודע מי את ושיודע שאת ראויה לאהבה ללא כל תנאי.

אני מציעה לעבוד במשך זמן מה עם שאלות של הסכמה. בסוף ההודעה הזאת: ביד רכה (2014-05-26T21:57:18) כתבתי כמה הנחיות לעבודה עם שאלות כאלה. תציצי שם.
והנה השאלות הספציפיות עבורך:
  • האם אני מסכימה להביט בחמלה על הילדה שהייתי, שהאמינה שהיא לא ראויה לתפוס מקום בעולם?
  • האם אני מסכימה להביט בחמלה על הילדה שהאמינה שזה יהיה מסוכן עבורה לתפוס מקום?
  • האם אני מסכימה להביט בחמלה על הכאב הרב שליווה את אותן שתי מסקנות שלי?
  • האם אני מסכימה להביט בחמלה על עצמי היום, אני שעדיין נושאת את המסקנות הללו?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא אשמה בדפוס הזה של צמצום עצמי?
  • האם אני מסכימה לראות עשיתי זאת על מנת להגן על הנפש שלי?
  • האם אני מסכימה להיפרד מכל אותם קולות חיצוניים שאימצתי?
  • האם אני מסכימה לחזור ולשמוע את הקול הפנימי שלי?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לתפוס מקום בעולם?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא ראויה לגינוי אם אתפוס מקום בעולם?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שמן הראוי שאתפוס מקום בעולם?
  • האם אני מסכימה לנסות ולהעז לתפוס מקום בעולם?
  • האם אני מסכימה לנסות ולהעז להראות את עצמי?
  • האם אני מסכימה להראות את עצמי ולקבל בתגובה יחס מפרגן ואוהב?
מה דעתך על הכיוון הזה?
במקביל לעבודה עם השאלות את יכולה כמובן לראות מה עוד עולה בך בתגובה למה שכתבתי ונמשיך לדבר על זה פה.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

יעלי לה יקרה, תודה על הדיוק :-).
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

-האם אני מסכימה להביט בחמלה על הילדה שהייתי, שהאמינה שהיא לא ראויה לתפוס מקום בעולם?
כן
-האם אני מסכימה להביט בחמלה על הילדה שהאמינה שזה יהיה מסוכן עבורה לתפוס מקום? כן
-האם אני מסכימה להביט בחמלה על הכאב הרב שליווה את אותן שתי מסקנות שלי?
כן
-האם אני מסכימה להביט בחמלה על עצמי היום, אני שעדיין נושאת את המסקנות הללו?
כן
-האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא אשמה בדפוס הזה של צמצום עצמי?
בוודאי
-האם אני מסכימה לראות עשיתי זאת על מנת להגן על הנפש שלי?
ברור
-האם אני מסכימה להיפרד מכל אותם קולות חיצוניים שאימצתי?
כן. זה קשה מאד. הכתף מאותתת - אבל מעט. הרבה פחות מבפעם הקודמת.
-האם אני מסכימה לחזור ולשמוע את הקול הפנימי שלי?
מאד מאד רוצה.

מכאן זה הופך להיות קשה ומפחיד. התשובה הראשונה, מהבטן היא כן, ואז מגיע היסוס, או אבל, או רגש של פחד שמציף ומשתק אותי.

-האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לתפוס מקום בעולם?
כן. אבל...
-האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא ראויה לגינוי אם אתפוס מקום בעולם?
כן. (הכתף מאותתת)
-האם אני מסכימה להכיר בכך שמן הראוי שאתפוס מקום בעולם?
כן. אבל..
-האם אני מסכימה לנסות ולהעז לתפוס מקום בעולם?
כן. מפחיד אותי
-האם אני מסכימה לנסות ולהעז להראות את עצמי?
עדיין לא.
-האם אני מסכימה להראות את עצמי ולקבל בתגובה יחס מפרגן ואוהב?
מפחיד אותי להראות את עצמי. רוצה <מאד> לקבל יחס מפרגן ואוהב.

#מרגישה תקועה.
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

#מרגישה תקועה.
לא בדיוק.
משהו בכל זאת קורה. כשאני מחליטה החלטות, מתחילה באוטומט כמו קודם. פתאום משהו קורה. אני מוחקת את ההתניות הקודמות, ומחליטה מתוך לוח חלק.
חשבתי היום אם החלטתי מתוך התרסה או כי כך אני רוצה. אני חושבת שזה כי כך אני רוצה.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

רכה כמו משי,

#מרגישה תקועה.

אני מבינה לגמרי את התסכול שאת חווה. זה הדבר הכי טבעי לחוש מול משהו שלא זז.
זה בדיוק הרגע להתייחס לתהליך השינוי ביד רכה. בדיוק עכשיו.

לא היה סביר שתעלה הסכמה מידית. זה לא הגיוני :-). מדובר במנגנוני הגנה שמלווים אותך אי אלו שנים: ההרגל של הנפש שלך להשתמש בצמצום והעלמה של עצמך הוא חזק ומושרש. בנוסף לכך שהרגלים לא משתנים ברגע, חשוב לזכור שמנגנוני ההגנה הללו נוצרו בגלל האמונה שאת לא ראויה לתפוס מקום בעולם ושזה מסוכן עבורך לנסות לעשות זאת. הם באמת שומרים עליך. יש להם תפקיד. הם לא ינטשו אותך בקלות, במובן הטוב: כל עוד הם חשים שאת זקוקה להם, הם פה כדי להגן עליך. הם יסכימו ללכת כאשר את תלמדי להתנהל בעולם בלעדיהם, כאשר תאמיני שאת יכולה לשרוד בלעדיהם, ושזה לא באמת מסוכן לוותר עליהם: למעשה, כאשר התפיסות העצמיות שלך יתחילו להשתנות. אפילו רק במעט.

שינויים מסוג כזה דורשים הבשלה. זמן הבשלה. ומשום כך - הם דורשים קבלה של הקצב הפנימי הטבעי שלך. כמו שלא תנסי להאיץ באורז להיות כבר מבושל אחרי כמה דקות, או באפרסק להיות בשל אחרי כמה ימים מרגע שהפך לפרי. לדברים יש זמן הבשלה.

והנה, יש לך הזדמנות, ממש בזמן אמת, לנסות לא להאיץ בדפוס שלך להיעלם, לא להתנגד לו, לא לדחוק בו ובעצמך. מסכימה לנסות? :-)
  • האם את מסכימה להביט בחמלה כלפי תחושת התסכול שאת חווה? להביט עליך באמפתיה ובחמלה?
  • האם את מסכימה לקבל את העובדה שהשינוי הזה ייקח קצת זמן?
  • האם את מסכימה לקבל את הרעיון שאם מנגנוני ההגנה עדיין פה, כנראה שהם עדיין נחוצים, וטוב שכך?
  • האם את מסכימה לקבל אותך עכשיו, כפי שאת, עם הדפוס, עוד לפני שהשינוי קרה?
בכל אופן, אני מציעה לחזור לרשימת השאלות ההיא (זו מאתמול) עוד ועוד. בכל פעם לרשימה נקייה בלי תשובות קודמות. אם אפשר, כדאי כל יום. את יכולה לענות בעל פה. או לכתוב אם את רוצה לעקוב אחרי השינויים. בעוד כמה ימים נראה מה עולה ואוכל להציע לך כיצד להמשיך. עד אז את כמובן יכולה לכתוב כאן מה עובר עליך ומה שלומך.

ובינתיים ולזכור שבכל בסדר, שאת תמיד בסדר :-)
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

הממממ.... הדף היה פתוח לי כמה זמן ורק אחרי שעניתי ראיתי את ההודעה הנוספת שלך.

_#מרגישה תקועה.
לא בדיוק.
משהו בכל זאת קורה. כשאני מחליטה החלטות, מתחילה באוטומט כמו קודם. פתאום משהו קורה. אני מוחקת את ההתניות הקודמות, ומחליטה מתוך לוח חלק.
חשבתי היום אם החלטתי מתוך התרסה או כי כך אני רוצה. אני חושבת שזה כי כך אני רוצה._

יופי :-). משמח...
אמא_לילי*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2006, 10:36
דף אישי: הדף האישי של אמא_לילי*

ביד רכה

שליחה על ידי אמא_לילי* »

שלום כולן
אני רוצה רק לספר לכולכן שגם המעגל וגם הדף הזה נוגע בי במקומות מאד עמוקים ועושה לי טוב.
אני מודה לכל מי שפותחת ומשתפת,זה מאד אמיץ בעיני ליפתוח בצורה כזאת ולהעז לגעת במקומות הפנימיים הכואבים האלה,תודה לכן על ההסכמה הזאת!
אני גם מודה לכל הנשים שמביאות מניסיון החיים שלהן ומתרגשת ליראות בכל פעם מחדש כיצד יש כלים רבים ומגוונים שמדברים שפות שונות אבל בעצם אומרים את אותו הדבר ואיך קורה שלמרות כל היחסיות ,יש איזה אמת שבוקעת שהיא כל כך 'אמיתית'...לא בטוחה עד כמה אני ברורה.
כשאני מהרהרת בדף הזה עולה בי מאד חזק משהו שרציתי לספר ומעניין אותי אם מרגיש לכן קשור.
אני כרגע עושה סטאז' בעיסוי ומאד מעניין אותי העיניין של כאב...ביום עיון הצעתי למישהי עם שריר תפוס שאני אעשה לה עיסוי קטן והתגובה שלה היתה-אני לא יודעת...אני לא רוצה שיכאב לי.
ואצלי קרו שני דברים במקביל,אמרתי שבטח שאני לא אכאיב ואהיה עדינה ,אבל ביפנים גם אמרתי,אין,בלי כאב כלשהו,בלי להסכים לגעת בכאב (והסכמה פה היא כל כך מדוייקת כי אם לא מסכימים לי לגעת בכאב אז זה רק תופס יותר...)זה לא יעזור לרפא אותו.
ומאז אני תוהה הרבה...
אני חושבת שבדומה ללידה,כשאנחנו (אני ,לפחות) מסכימות לקבל את הצירים,מסכימות להם לגעת בנו ,אז במובן מסויים זה כואב ,אבל זה כאב מאד מסויים שאני יכולה לזהות אותו גם כנעים,כמרפא.
ככה גם אני מרגישה לגבי מגע נכון בשריר כואב(לא כל כך מגע נכון שלי,כמו הסכמה,הקשבה והיתבוננות של האדם שאני נוגעת בו)שממש אפשר להבדיל בין כאב טוב כזה,שהוא אפילו קצת מענג ונותן תחושה של שיחרור לבין כאב לא בריא שרק מכווץ ויוצר יותר היתנגדות.
קשור?
תודה
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אמא לילי,
היה לי נעים מאוד להכיר אותך ביום העיון!

תפיסת העולם שלי לגבי כאב זהה לשלך, והנושא של הסכמה הוא קריטי ביחס לזה. לכן, לשאלתך - בעיני זה קשור :-).

אני מתחברת אל מה שכתבת. אני מאמינה שישנם מצבים שבהם נדרש לעבור בתוך הכאב על מנת לשחרר אותו. כאב פיזי ורגשי כאחד.
אני חושבת שההֵקשֶר שמתוכו בוחרים לפגוש את הכאב הוא חשוב מאוד. כאשר ההקשר הוא הקשר של ניקוי ושחרור - קיימת ברקע בחירה והסכמה. ואז אנחנו מתפקדים כמו "בעלי הבית" של עצמנו שבחרו לערוך את הניקוי (לעומת מישהו שהכאב תוקף אותו בהפתעה ובניגוד לרצונו, ואז הוא מוצא את עצמו "קורבן" של הכאב). כאשר המפגש עם הכאב הוא כזה, מתוך הקשר של ניקוי – אז גם החוויה עצמה קלה ופשוטה יותר, וגם הניקוי של הכאב יעיל יותר.
בכל אופן, אל ההסכמה הזאת לפגוש כאב מתוך הקשר של ניקוי/שחרור - צריך להבשיל.
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

_מעולה.
תני להן כמה ימים, תראי מה קורה לך איתן, ונוכל להמשיך._
בשאלות הראשונות הקושי הוא לתת לתשובה אחרת לעלות.
אני חושבת לעצמי שכבר עניתי, התשובה כבר ידועה לי...

התחלתי לעבוד עם רשימת השאלות הארוכה.
  • האם אני מסכימה להבין לליבי ולראות שהיו לי סיבות טובות לאמץ את הדפוס הזה?
מסכימה להבין שכנראה היו סיבות - שהיום הן עלומות - לאמץ את הדפוס.
  • האם אני מסכימה להביט בחמלה אל הילדה או הנערה שהייתי כאשר אימצתי את הדפוס הזה?
כן, מסכימה
  • האם אני מסכימה להיפרד מהדפוס?
לא עדיין לא. יש בו משהו שנותן לי נוחות .
  • האם אני מסכימה להפסיק לשלם את המחירים הנלווים לדפוס הזה?
(כשהתעקתי את השאלה כתבתי האם אני מסכימה להסכים לשלם את המחיר, ורק אחרי שקראתי ראיתי את הטעות).
אם יש לי רווח כלשהו, אז אצטרך גם לשלם את המחיר.
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שזוהי מסקנה שאימצתי בעבר על מנת לשרוד ושכבר איננה רלוונטית לחיי היום?
כנראה שיש עדיין רלוונטיות.
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שנתינה לעצמי אינה באה על חשבון אחרים?
רוצה להכיר בכך, איך מסכימים עם זה?
בטוח שלא?
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לקבל בדיוק את מה שאני צריכה?
כן
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא ראויה לגינוי אם אני נותנת מענה לצרכים ולרצונות שלי?
מסכימה. אני אף פעם לא ראויה לגינוי - צד אחד בתוכי אומר, וצד אחר עדיין שואל בספקנות : בטוח?? אף פעם??
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לפרגון ואהבה אם אני נותנת מענה לצרכים ולרצונות שלי?
כן. הלוואי שהייתי האשה הזאת!
  • האם אני מסכימה לפרגן לעצמי מעתה כאשר אתן מענה לצרכים ולרצונות שלי?
מפחיד אותי להתחייב על זה.
  • האם אני מסכימה לאהוב אותי בכל מקרה?
כן. זאת התחייבות! :-)
חברה_של*

ביד רכה

שליחה על ידי חברה_של* »

_האם אני מסכימה להיפרד מהדפוס?
לא עדיין לא. יש בו משהו שנותן לי נוחות ._
הנוחות הזאת היא נוחות של ילדותיות, אני מרגישה שזה קשור לרצון לא להתבגר.
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

הממממ.... הדף היה פתוח לי כמה זמן ורק אחרי שעניתי ראיתי את ההודעה הנוספת שלך.
עירית, טוב שהשארת את ההודעה. כי נכון שיש שינוי, קטן, רך <או לפעמים נוקשה, ואני מחייכת עכשיו> אבל אני ממש הייתי זקוקה להודעה הזו.
תסכול היה, מעט, אבל עד שלא כתבת תסכול הרגשתי פחד. פחד שתגידי לי שאין מה לעשות, שאולי אני לא מסוגלת לשנות. שהתהליך הזה לא בשבילי. פחד מנטישה ופחד מדחיה.

כל מה שרשמת אחר כך כל כך נכון. על ההבשלה, על התהליך. בוודאי שאני מוכנה לנסות. אני כן מרגישה את השינויים. זה קשה. קשה מאד. יש רגעים שאני מרגישה שלווה ושמחה. יש רגעים <יותר מידי רגעים> שאני חרדה, מדוכאת, כועסת, עייפה. עייפה נורא. זה כמו לראות את עצמי במראה, שמראה הכל הכל, ולהתעקש להסתכל. זה כואב נורא. אבל בשביל הרגעים של השלווה והשמחה זה שווה הכל. אני מרגישה ומאמינה שהרגעים של השלווה והשמחה יתרבו, והרגעים של הרגשות שקשה לי להרגיש אותם ולהתמודד איתם יתמעטו. ואני תמיד הייתי פסימית מאד.

והנה, יש לך הזדמנות, ממש בזמן אמת, לנסות לא להאיץ בדפוס שלך להיעלם, לא להתנגד לו, לא לדחוק בו ובעצמך. מסכימה לנסות?
כן. מאד רוצה.

-האם את מסכימה להביט בחמלה כלפי תחושת התסכול שאת חווה? להביט עליך באמפתיה ובחמלה?
כן. וגם להביט בחמלה על הפחדים.
-האם את מסכימה לקבל את העובדה שהשינוי הזה ייקח קצת זמן?
כן. יכול להיות שהוא ייקח יותר זמן מקצת. זה גם בסדר.
-האם את מסכימה לקבל את הרעיון שאם מנגנוני ההגנה עדיין פה, כנראה שהם עדיין נחוצים, וטוב שכך?
כן.
-האם את מסכימה לקבל אותך עכשיו, כפי שאת, עם הדפוס, עוד לפני שהשינוי קרה?
קשה לי מאד, אבל כן. לגמרי. כשזה קשה אני זוכרת את מה שאמרת לי, לחשוב אם זו היתה הבת שלי. וזה עוזר.

אני חוזרת רגע לשאלות הקודמות:
-האם אני מסכימה להביט בחמלה על הילדה שהייתי, שהאמינה שהיא לא ראויה לתפוס מקום בעולם?
כן
-האם אני מסכימה להביט בחמלה על הילדה שהאמינה שזה יהיה מסוכן עבורה לתפוס מקום?
כן
-האם אני מסכימה להביט בחמלה על הכאב הרב שליווה את אותן שתי מסקנות שלי?
כן
-האם אני מסכימה להביט בחמלה על עצמי היום, אני שעדיין נושאת את המסקנות הללו?
כן
-האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא אשמה בדפוס הזה של צמצום עצמי?
כן
-האם אני מסכימה לראות עשיתי זאת על מנת להגן על הנפש שלי?
כן
-האם אני מסכימה להיפרד מכל אותם קולות חיצוניים שאימצתי?
כן. וזה נורא קשה.
-האם אני מסכימה לחזור ולשמוע את הקול הפנימי שלי?
כן
-האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לתפוס מקום בעולם?
כן
-האם אני מסכימה להכיר בכך שאני לא ראויה לגינוי אם אתפוס מקום בעולם?
כן
-האם אני מסכימה להכיר בכך שמן הראוי שאתפוס מקום בעולם?
כן
-האם אני מסכימה לנסות ולהעז לתפוס מקום בעולם?
כן. למרות שזה מפחיד
-האם אני מסכימה לנסות ולהעז להראות את עצמי?
כן. ואני אצליח
-האם אני מסכימה להראות את עצמי ולקבל בתגובה יחס מפרגן ואוהב?
כן. ואני אקבל את היחס הזה.

חושבת שהכתף נתפסת לי גם כי אף פעם לא הייתי כנה כל כך. תמיד ידעתי לעשות מניפולציות במילים ו"לרמות" את מי שמולי <ובעצם את עצמי>
אני לא עושה את זה כאן. וזה מפחיד ומלחיץ.

השינוי שקורה הוא פנימי. הביטוי החיצוני שלו קטן. אני בספק אם מישהו חוץ ממני מרגיש אותו, אבל אני מרגישה. אני מרגישה שהחשיבה שלי השתנתה קצת. הרגשות שלי כלפי עצמי משתנים. הדיבור שלי כלפי עצמי השתנה, ושבעקבות כל זה הדרך שאני מסבירה את עצמי ומדברת עם אחרים שונה. התגובות שאני מקבלת בימים האחרונים השתנו. כי משהו אצלי קורה.

עירית - תודה.
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

חברה של,

_האם אני מסכימה להיפרד מהדפוס?
לא עדיין לא. יש בו משהו שנותן לי נוחות .
הנוחות הזאת היא נוחות של ילדותיות, אני מרגישה שזה קשור לרצון לא להתבגר._

אוקיי.
רק שימי לב שאין פה משהו שיפוטי ומקטין בהתייחסות שלך לעצמך: בשפה שבה את מדברת על עצמך ואל עצמך. רגע כזה בתוך תהליך של שינוי הוא רגע שקריטי לאמץ בו את מדיניות היד הרכה :-). גינוי, ולו הקטן ביותר, יגרום למערך הרגשי שלך עכשיו להתכווץ, ולמנגנוני ההגנה (כלומר לדפוס/להרגל של לדחוק את הצרכים שלך לסוף סדר העדיפויות) - להתחזק. כדי שהם יסכימו ללכת (=כלומר שאת תסכימי להיפרד מהדפוס) הם צריכים שלא תשפטי אותם. שתתני להם להיות.

זה שלב שיכול להיראות קצת מוזר: גם לרצות שהדפוס ישתחרר, וגם לתת לו להיות ולא לשפוט אותו כל עוד הוא פה. זה האתגר. ההתניה האוטומטית עכשיו תהיה לרצות "להעיף" את הדפוס כמה שיותר מהר והאתגר שלך מולה יהיה לתת לו להיות מבלי לשפוט אותו ואותך.

זה בסדר שאת עדיין לא מסכימה להיפרד מהדפוס. מזכירה לך שלפני כמה ימים את הבחנת כאן שהדפוס הזה מגן עליך מפני חוויה שקראת לה "קטסטרופה". הנוחות הזאת כפי שקראת לה עדיין דרושה לך, וזה טבעי. וזה בסדר. אני לא חושבת שאת לא רוצה להתבגר. את רק לא רוצה לחוות שוב את מה שחווית בעבר כאשר העזת לשים אותך בראש סדר העדיפויות שלך: את מגנה על המערך הרגשי שלך.

_-האם אני מסכימה להכיר בכך שנתינה לעצמי אינה באה על חשבון אחרים?
רוצה להכיר בכך, איך מסכימים עם זה?
בטוח שלא?_

בטוח שלא :-).
זוהי מסקנה שגויה שהגעת אליה בעבר. עכשיו האתגר הוא להגיע למסקנה חדשה ולתת לה לחלחל מהרובד הרציונלי אל הרבדים העמוקים יותר.
מה שאני מציעה לך לעשות זה להתבונן על עצמך ביום יום ולזהות את כל הרגעים בהם נתת משהו לעצמך וזה לא היווה דריכה על אחרים. ממש לאסוף רגעים כאלה. תעשי תצפית של כמה זמן, בואי עם הממצאים, ונמשיך. בסדר?

בנוסף, אם מתאים לך - חזרי כל יום על כל רשימת השאלות. אפילו בע"פ, בלי לכתוב את התשובות. מעצם המפגש שלך איתן - דברים יקרו גם מתחת פני השטח. ההסכמה תבשיל לה בלי שתרגישי.

|#|
|#|
|#|

רכה כמו משי,

תסכול היה, מעט, אבל עד שלא כתבת תסכול הרגשתי פחד. פחד שתגידי לי שאין מה לעשות, שאולי אני לא מסוגלת לשנות. שהתהליך הזה לא בשבילי. פחד מנטישה ופחד מדחיה.

אני מבינה. זהו קול שיושב בתוכך, אבל שאינו שלך, ושמרעיל אותך באופן מתמשך נגדך.
אני מניחה שלפעמים את שומעת אותו מדבר אליך ישירות, ולפעמים את שומעת אותו מדבר אליך באמצעות מה שאת מפחדת שאחרים יחשבו או יגידו לך (כמו במקרה הזה).
הגיע הזמן להיפרד מהקול המקטין והמחליש הזה. בכל פעם שתשמעי בתוכך שיחה שמחלישה אותך, כמו זאת, תזכירי לעצמך שזהו לא הקול שלך. שזהו קול שאימצת פעם (מתוך חיקוי וכמנגנון הגנה). שזו לא האמת. שלא סביר שזה הקול שלך כי לא יכול להיות שאת עצמך תעשי לעצמך עוול שכזה. התזכורת הזאת בזמן אמת תאפשר לך להתחיל ללמוד להפריד בין הקול שלך לבין קול זר. זה - לעומת להאמין באופן אוטומטי לכל מה שאת שומעת בתוך הראש שלך :-).

בנוסף, על מנת לחזק את הקול שלך ולאפשר לו לתת את הטון - את יכולה לקבל החלטה: מעכשיו את מדברת לעצמך אך ורק בצורה מעצימה ומפרגנת ורכה: רק במילים אוהבות שנותנות רשות ולגיטימציה לכל דבר. אם זה קשה את יכולה להתחיל משעה אחת בלבד. או חצי יום. או יום אחד. אם את רואה שזה לא הולך, בואי עם דוגמאות ונעשה את זה יחד בהדרגה. זה יעשה שני דברים טובים: האחד, זה יצור הרגל חדש של העצמה על פני ההרגל של הגינוי וההקטנה. שנית, זה יתחיל לבנות בתוכך את היסודות לאהבה והערכה עצמית.

אני מרגישה ומאמינה שהרגעים של השלווה והשמחה יתרבו, והרגעים של הרגשות שקשה לי להרגיש אותם ולהתמודד איתם יתמעטו. ואני תמיד הייתי פסימית מאד.

יופי :-) :-).

_חושבת שהכתף נתפסת לי גם כי אף פעם לא הייתי כנה כל כך. תמיד ידעתי לעשות מניפולציות במילים ו"לרמות" את מי שמולי <ובעצם את עצמי>
אני לא עושה את זה כאן. וזה מפחיד ומלחיץ._

אני מבינה. זה מאוד מפחיד ומלחיץ לוותר על העטיפות הללו.
כל הכבוד לך שאת עושה את זה, שאת מעזה.

השינוי שקורה הוא פנימי. הביטוי החיצוני שלו קטן. אני בספק אם מישהו חוץ ממני מרגיש אותו, אבל אני מרגישה. אני מרגישה שהחשיבה שלי השתנתה קצת. הרגשות שלי כלפי עצמי משתנים. הדיבור שלי כלפי עצמי השתנה, ושבעקבות כל זה הדרך שאני מסבירה את עצמי ומדברת עם אחרים שונה. התגובות שאני מקבלת בימים האחרונים השתנו. כי משהו אצלי קורה.

מרגש!
נשמע שיצאת לדרך הזאת בדיוק בזמן: שכבר שהיית בשלה מאוד להניע שינוי מסוג כזה.

וכאמור, חזרי אל רשימת השאלות יום יום. אפילו רק בע"פ.
אורית_שחרית*
הצטרפות: 02 יוני 2014, 11:27

ביד רכה

שליחה על ידי אורית_שחרית* »

אפשר להצטרף לדף?
לשאול פה גם כן שאלות מעולמי האישי?
אני כל כך זקוקה ליד רכה, לתשובות מכילות וללא ביקורת...
עירית לוי אני קוראת אותך זמן רב באתר, ומתחברת לדרך הרכה שבה את מסייעת לאחרים.
אני אכתוב בקצרה את שאלתי,
אני בספק אם אפשר לעזור לי.
מרגישה שזו שאלה כה מורכבת, ודורשת טיפול מיני ופסיכולוגי עמוק וארוך, אך אנסה.
אני נשואה 10 שנים, ואין לי חשק מיני אף פעם.
אם לא היו לנו ילדים כבר הייתי מתגרשת ומתייגת את עצמי כ"לא- מינית" וזהו.
אך אני נשארת בנישואים הללו, כי יש ילדים,
וכי אני מאמינה שהקשיים בזוגיות שלנו מציבים לי מראה על דברים אצלי שזקוקים לתיקון.
וכך גם נושא המיניות.
אני דתיה והתחתנתי בלי להיות מודעת לחשק המיני שלי,
(אני לא מייצגת את כל הדתיים, רק את עצמי, יש הרבה דתיים עם חשק מיני בריא)
התחתנתי עם תפיסות מוטעות לגבי מיניות ולגבי עצמי בכלל.
הייתי כנועה וותרנית, ונמנעתי ממריבות וחיכוכים.
בשלב מסויים שמתי לב לדפוס הכנוע שלי והתחלתי להשתנות,
להתייחס יותר לרצונות שלי, לכבד את עצמי, להיות קשובה לעצמי.
ואז התחלתי לבחון את המיניות שלנו, שמאז ומעולם היתה מורכבת, וכבר הצתברו לי הרבה משקעים בנושא,
ואני רואה שבנושא הזו אנחנו עדיין מתנהלים באופן מאוד פרימיטיבי.
הציפיה שלו ממני היא לספק את צרכיו המיניים, ולו בחלקיות (הוא רוצה המון סקס, וכבר הבין שאני לא בקצב...)
ואני תמיד מתוסבכת בעניין.
לפעמים, כשממש לא בא לי סקס, אני אומרת לא, ומתמלאת רגשי אשם,
ואם מצליחה למצוא בעצמי איזהו רצון קטן לסקס, אני אומרת כן, ואז אנחנו עושים את זה, כשאני בסדר עם זה, אבל בלי הנאה שלי,
אין לי אורגזמה או הנאה אחרת.
כבר קראתי את כל הספרים על מיניות, וזה לא העניין. גם ניסיתי טיפול מיני.
העניין הוא לא "איך להגיע לאורגזמה",
זה עוד רחוק ממני.
אני לא מוצאת מה אני רוצה מינית, מה נעים לי, מה מושך אותי.
מרגישה שמין זה דבר מיותר, שאין לי צורך בזה כלל.
לעיתים נזכרת הנערה שהייתי, עם התנסות מינית חד פעמית עם החברה הכי טובה שהיתה לי.
הזכרון הזה תמיד מרגש אותי,
גורם לי להאמין שעמוק בתוכי יש משהו חם ומבעבע וחושק.
אני מנסה לשאול את עצמי, מה אני רוצה?
והתשובה היא להפסיק לעשות איתו סקס לגמרי. שיפסיק לצפות ולרצות את זה ממני.
ואז לנסות לבנות מיניות אחרת, בה אני לא מרגישה מאוימת שכל ליטוף עלול להוביל לחדירה.
לראות מה קורה אם יש רק מגע, ושאני יכולה להיות משוחררת לחלוטין מחשש שזה יוביל לסקס.
כי אני צריכה כמו ילדה קטנה להכיר את גופי,
להכיר את גופו,
להתחיל הכל מהתחלה.
אבל לא בטוחה שזה הפתרון,
כי אולי זה יקח שנה או שנתיים, ומה, הוא לא יעשה סקס שנתיים?!
ובטח יהיו בי רגשות אשם כל הזמן.
מרגישה שקשה לי להכיל את עצמי כ"לא מינית". מרגישה שזה בגידה בתפקידי כאשה נשואה.
שזה חסר תקנה להתחתן ואז להגיד לבעל- מצטערת, אין משיכה מינית
ומצטערת על השנים הרבות שהתנהגתי איתו באופן מיני שפגע בי,
מרגישה ש"אנסתי" את עצמי להיות איתו כל כך הרבה שנים,
שאולי האונס הזה כבר פגע בי באופן חסר תקנה
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

ביד רכה

שליחה על ידי פלונית* »

-
תכלת_שמים*

ביד רכה

מה את אומרת?
נשמע כמו תהליך אמיתי מלא חמלה ועוצמה, בהחלט אנסה.
המשפט הראשון שהיא אמרה כשראיתי אותה בפעם האחרונה, היתה "באמת אפשר לעבור את המבחן הזה?"
אז כרגע אני בהחלט מבינה שהיא במקום של חרדה לקראת מבחן. . . וכבר ביקשתי ממנה, בקשה באמת קטנה, זניחה ולא מאתגרת אותה, אבל חשובה לי, שתשים לב למשהו בצורת עבודתה, והיא קיבלה את זה ושינתה כבר . :) |יש|

יעלי לה - תודה על ההסבר של ימימה. מאוד יפה... הנה שאלה שלא מספיק ברורה לי,
למה? כי הכלי הכי חשוב, קבלה עצמית, לא יושב שם מספיק טוב מול אותו חלק לתיקון. אם אני לא מצליחה לעשות את ההפרדה, סימן שאני מעורבבת, סימן שאני במאבק עם החלק המיותר, מאבק עם עצמי, כי גם אם נדמה לי שכן, אני לא מקבלת את עצמי עם החלק הזה באמת עד הסוף. ולא תמיד זה כזה פשוט.
הנושא של קבלה לא מספיק ברור לי מה אני צריכה לקבל?
גם עירית מדברת על זה, ולא מספיק ברור לי, מה זה אומר? מה פירוש שאני מקבלת את המצב הזה או את עצמי עם התכונה הזאת .
אולי אני שואלת מה המשמעות המעשית של זה?
אני יודעת שלקבל משהו לא אומר לאהוב את זה, אבל האם זה אומר למשל שאני מודה בזה בפה מלא? גם בפני אנשים אחרים? גם אם זה משהו לגבי שאולי אני קצת מתביישת בזה? (מעצם העובדה שאני רוצה לשנות את זה).

תודה יעלי לה
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

_הנושא של קבלה לא מספיק ברור לי מה אני צריכה לקבל?
גם עירית מדברת על זה, ולא מספיק ברור לי, מה זה אומר? מה פירוש שאני מקבלת את המצב הזה או את עצמי עם התכונה הזאת .
אולי אני שואלת מה המשמעות המעשית של זה?_
שאלה מצוינת. :-)

אני יודעת שלקבל משהו לא אומר לאהוב את זה, אבל האם זה אומר למשל שאני מודה בזה בפה מלא? גם בפני אנשים אחרים? גם אם זה משהו לגבי שאולי אני קצת מתביישת בזה? (מעצם העובדה שאני רוצה לשנות את זה).
כדי לדייק, וכדי שהתשובה תהיה ברורה לך, בואי לא נדבר על לקבל את זה אלא אותך עם זה.
זה לא אומר שאת צריכה לאהוב את זה (מה שזה לא יהיה). אלא שכדאי לך לאהוב את עצמך, עם או בלי זה (או זה, או זה).
הרעיון הוא להבין (לא רק בשכל. להבין עמוק, בפנימיות) שאת ראויה לאהבה כמו שאת. עם כל מה שיש בך או אין בך. בלי להתבייש (בפני עצמך או בפני אחרים. אבל זה ממש לא אומר שאת צריכה לחשוף משהו בפני מישהו אחר, אם את לא באמת רוצה). בלי להתבייש, פשוט כי באמת אין לך במה להתבייש, כי את נהדרת כמו שאת. כן, גם עם "זה".
ימימה אומרת: "הזכות לקיומך ישְנה". בלי להצטדק, בלי לצמצם את מקומך. פשוט ככה. כמו שאת.

כמו שעירית הסבירה איפשהו בדף (אין לי כרגע פנאי לחפש ולצטט), תכונות / התנהגויות / דפוסים שכרגע מיותרים לקיומנו ומעמיסים על חיינו, מקורם במנגנונים שפיתחנו, בדרך כלל כילדים מאוד קטנים, ממש כדי לשרוד. היה לנו צורך בהם פעם. הם כן שירתו אותנו פעם, בנסיבות החיים המסוימות שליוו את ילדותנו. אם מבינים את זה, יותר קל לא לכעוס על עצמנו ולא לבקר את עצמנו על עצם העובדה שיש לנו דפוסים כאלה. ובעצם גם ההבנה שלכולם - כולם כולם כולם - יש דפוסים כאלה.
אפשר ללמוד להתנהל לא דרך הדפוס הזה (אלא דרך מה שמתואר כאן כחמלה-עצמית), ברמה כזו או אחרת (וכדאי, כי כאמור - עכשיו שאנחנו בוגרים ונסיבות החיים שלנו שונות, הדפוס הזה מיותר לקיומנו ומעמיס על חיינו), אבל הדפוס תמיד יישאר רשום שם. אוקיי, הוא לא חייב להיות חקוק או חרות, הוא יכול להיות משורטט בעיפרון חלש :-) אבל אין מה לחוש אשמה על זה שהוא שם. זה אוניברסלי ובעיקר אנושי.

אז להבין את זה קודם בשכל, ולתת להבנה לחלחל עמוק יותר, לפנימיות, לתת להבנה להזין את הלב, לתת ללב להיפתח כלפי עצמו. להפנות את הרגש כלפי עצמנו. לתת לעצמנו אהבה.
כך באופן כללי, ובפרט כשאנחנו מוצאים את עצמנו פועלים בצורה מיותרת מתוך דפוס אוטומטי. קודם כל, לפני הכל, לקבל, לאהוב ולחמול על עצמנו במקום הזה. אם לא, נהיה במלחמה עם עצמנו, במאבק, וזה רק יערבב אותנו יותר חזק בתוך הדפוס. לא יאפשר לנו לפסוע לרגע הצידה ולראות את הדפוס הזה במבט הַכָּרָתי. חוץ מזה זה גם ממש לא נעים. לאהוב את עצמנו זה יותר נעים :-) ומגיע לנו שיהיה לנו נעים, פשוט ככה. בלי להצטדק. בלי תנאים.
בשמת_א*

ביד רכה

שליחה על ידי בשמת_א* »

יעלי לה |L| לא יצא מבולבל בכלל. יצא מקסים וברור כל כך{@
יעלי_לה

ביד רכה

שליחה על ידי יעלי_לה »

רואים שהדף היה פתוח אצלך הרבה זמן. עד שלחצת הוסף לדף הספקתי לגמור להכין צהריים, לערוך את ההודעה שלי איזה 6 פעמים ולמחוק את ההתנצלות שלי על שיצא מבולבל :-D

תודה :-]
בשמת_א*

ביד רכה

שליחה על ידי בשמת_א* »

רואים שהדף היה פתוח אצלך הרבה זמן. עד שלחצת הוסף לדף הספקתי לגמור להכין צהריים
(-:
נכון, היה פתוח הרבה זמן כי גמרתי להכין צהריים, ערכתי כל מיני דברים וכו' D-:
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אורית שחרית,

אפשר להצטרף לדף?
כמובן. הדלת פתוחה לכולם.
טוב שבאת :-).

אם לא היו לנו ילדים כבר הייתי מתגרשת ומתייגת את עצמי כ"לא- מינית" וזהו.

ראשית, אני רוצה להציע לך להפסיק לתייג את עצמך כ"לא-מינית".
את הרי יודעת שזה לא נכון :-). הזיכרון ההוא מהילדות מספר לך שזה לא נכון, ומחבר אותך ליצר המיני שנמצא אי שם בפנים. היצר המיני שלך לא הלך לשום מקום, הוא רק ממתין שתינתן לו הרשות לעלות שוב על פני השטח. להפסיק לתייג כ"לא-מינית" יכול להיות הצעד הראשון של להיות נחמדה לעצמך, ושל להתייחס לעצמך באהבה ו ביד רכה. מסכימה?

מתוך התיאור שלך אפשר להניח שאי שם במהלך ההיסטוריה שלך קיבלת החלטה, כנראה לא מודעת, לדכא את היצר המיני. סביר להניח שהתחושות הטבעיות הקשורות למיניות כמו הנאה וסקרנות דוכאו ונדחקו, ואת מקומן תפסו תחושות כמו בושה, אשמה וגינוי. אפשר לשער שמשהו בך הבין שזה יהיה מאוד 'מסוכן' לתת ביטוי או לגיטימציה למיניות שביעבעה בתוכך. כמובן שהתיאור הזה הוא השערה. תחושות הבטן שלך יוכלו לעזור לי לדייק כאן.

על תחושות האשמה הישנות ביחס לעצם קיומו של היצר המיני שלך, התלבשו מאוחר יותר תחושות אשמה ביחס לכך שכאישה בוגרת את 'לא מספקת את הסחורה', כלומר, על זה שלא בא לך, על היותך כביכול 'לא-מינית'. אוקיי? שתי שכבות של אשמה: אחת על היותך מינית, והשנייה על היותך לא מינית. ועל שתי השכבות הללו של רגשות אשמה התגבשה שכבה נוספת, שלישית: רגשות אשמה שלך ביחס לעצמך, ביחס למה שנאלצת לעשות לעצמך: לאנוס את עצמך כן 'לספק את הסחורה'. מדובר במטען גדול ומכאיב של אשמה. המון המון אשמה, במשך הרבה מאוד זמן. אני רק יכולה לדמיין כמה לא קל להסתובב איתו בעולם.

_אני מנסה לשאול את עצמי, מה אני רוצה?
והתשובה היא להפסיק לעשות איתו סקס לגמרי. שיפסיק לצפות ולרצות את זה ממני.
ואז לנסות לבנות מיניות אחרת...
...להתחיל הכל מהתחלה.
אבל לא בטוחה שזה הפתרון._

אני חושבת שלבחון עם עצמך מה את רוצה וצריכה זה כיוון נהדר.
עצם ההבחנה שלך בדפוס של דיכוי וכניעה, עצם הבחירה ללמוד להיות קשובה לעצמך ולכבד את עצמך – היא נהדרת בעיני. כל אלה מעידים על כוחות נפש חיוביים ועל כמיהה עזה שלך להשתחרר מהדפוס שכבל אותך כל השנים.

אבל אני מציעה להתחיל ממשהו אחר. לפני שאת בודקת מה את רוצה וצריכה, נראה לי שכדאי לנקות את שלוש השכבות של רגשות האשמה שתיארתי. אני חושבת שבלעדיהן את תהיי הרבה יותר פנויה לברר מה את באמת רוצה וצריכה, תהיי פנויה להיות בקשר עם עצמך: לפתוח מחדש ערוצי תקשורת פנימיים שנחסמו, בין השאר, ערוץ התקשורת עם המיניות שלך. אני בהחלט לא חושבת שנפגעת בצורה שהיא חסרת תקנה כפי שקראת לזה. בהחלט לא :-).

מה דעתך על הכיוון הזה?
אם מתאים לך, אוכל להנחות אותך מהיכן להתחיל.
אם תעדיפי ללכת בכיוון אחר, אמרי לי ונלך לשם.

|#|
|#|
|#|

תכלת שמים,

_נשמע כמו תהליך אמיתי מלא חמלה ועוצמה, בהחלט אנסה.
המשפט הראשון שהיא אמרה כשראיתי אותה בפעם האחרונה, היתה 'באמת אפשר לעבור את המבחן הזה?'
אז כרגע אני בהחלט מבינה שהיא במקום של חרדה לקראת מבחן... וכבר ביקשתי ממנה, בקשה באמת קטנה, זניחה ולא מאתגרת אותה, אבל חשובה לי, שתשים לב למשהו בצורת עבודתה, והיא קיבלה את זה ושינתה כבר . :)_

יפה!!
אלופה שכמוך.
מוזמנת לעדכן, להיעזר, ולכוונן יחד תוך כדי תנועה.

_הנושא של קבלה לא מספיק ברור לי מה אני צריכה לקבל?
אולי אני שואלת מה המשמעות המעשית של זה?_

ההסבר של יעלי לה נפלא בעיני.
זה די דומה למה שאני מציעה ברמה המעשית:
  1. את מביטה על התכונה ומבינה שאימצת אותה לא כי את 'לא בסדר' ולא כי את אדם רע, אלא כי ברגע מסויים לא היתה לך ברירה אחרת. ברגע מסויים זה היה או זה (התכונה) או למות מבחינה רגשית.
  2. את מביטה על הכאב של אותה ילדה או נערה שהיית, שנאלצה לשלם מחיר כזה על מנת לשרוד. מביטה עליה בחמלה ולא ברחמים כמובן.
המבט החומל והאוהב הזה, כאשר הוא כנה, הוא מרפא. הוא מחזק אותך ואת המרכז הפנימי שלך - ובדיוק בגלל זה הוא מקרב אותך בכל פעם עוד קצת אל עבר האפשרות לוותר על הדפוס: לחוש מספיק בטוחה וחזקה כדי להתנהל בלעדיו. מבינה? דווקא האהבה והקבלה של הדפוס, קבלה שלך את עצמך עם הדפוס, מאפשרות לו ללכת (או לפחות להתעדן ולהצטמצם).

האם זה ענה לך על השאלה?
זו נקודה מאוד חשובה וטוב בעיני שאת מתעכבת לברר אותה, כך שאם התשובות שלנו לא סגרו לך את כל הפינות, תשאלי עוד :-).

מצרפת קישור לרשימה רלוונטית שכתבתי לא מזמן (את מכירה אותה, נדמה לי). שווה לך להציץ בה עכשיו כשעלתה בך השאלה הזאת: אהבה שלמה.
תכלת_שמים*

ביד רכה

ימימה אומרת: "הזכות לקיומך ישְנה". בלי להצטדק, בלי לצמצם את מקומך. פשוט ככה. כמו שאת.
איזה משפט מעצים!
אני רוצה לחזור עליו עוד ועוד...
ההסבר של יעלי לה נפלא בעיני.
כן, אני נהנית לקרוא את ההסברים, באמת עזר לי להבין.

המבט החומל והאוהב הזה, כאשר הוא כנה, הוא מרפא. הוא מחזק אותך ואת המרכז הפנימי שלך - ובדיוק בגלל זה הוא מקרב אותך בכל פעם עוד קצת אל עבר האפשרות לוותר על הדפוס: לחוש מספיק בטוחה וחזקה כדי להתנהל בלעדיו. מבינה? דווקא האהבה והקבלה של הדפוס, קבלה שלך את עצמך עם הדפוס, מאפשרות לו ללכת (או לפחות להתעדן ולהצטמצם).
יופי, עכשיו יותר ברור לי... ואחזור לשיעורי הבית שנתת לי .

התעמקתי קצת עם ה
-האם אני מסכימה להיות מישהי שלא מאפשרת שידחקו אותה?
זוכרת נסיבות אחרות, הקשר אחר, אנשים אחרים, שדחקו אותי - זו חוויה שאני מרגישה "מוכשרת" אליה/ מותנית אליה/מכינה את עצמי אליה.
קשה לי לענות על השאלה הזאת.
אני מרגישה ש(הם) הכניסו אותי לפינה הזאת , הערימו עלי, וזה כל מה שאני מכירה.

ולבסוף, אני רוצה להציע תרגיל שאת יכולה לעשות כל יום, רצוי ממש לפני שאת פוגשת אותה. התרגיל משלב את פתיחת הלב שלך כלפיה ואת זקיפות הקומה שלך. זהו בעיני שילוב רב עוצמה: את מדמיינת אותה מולך, את רואה ומרגישה הלב שלך נפתח כלפיה, ובו זמנית את רואה ומרגישה אותך מתיישרת, מזדקפת ונעשית גבוהה בכמה סנטימטרים. את יכולה לזקוף קומה באופן פיזי ממשי. אוקיי? הוויה של לב פתוח וקומה זקופה.
הדימוי שעולה לי בדמיון הוא כמו נשר שפורש כנפיים - כי עמוד השדרה כבר הזדקף כולו לגמרי, ואני צריכה עוד משהו, את הידיים שלוקחות עוד מקום במרחב.
זה בסדר?
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

מעכשיו את מדברת לעצמך אך ורק בצורה מעצימה ומפרגנת ורכה: רק במילים אוהבות שנותנות רשות ולגיטימציה לכל דבר. אם זה קשה את יכולה להתחיל משעה אחת בלבד. או חצי יום. או יום אחד
זה קשה מאד.
שתי דוגמאות:
  1. רכשנו מכונת כביסה חדשה. מתקדמת ויקרה מאד. זו היתה בחירה שלי לגמרי. המכונה הגיעה ומסובך לי כל כך להפעיל אותה! המחשבה הראשונה היתה: לא הייתי צריכה לקנות אותה!!!. קשה לי! קשה לי! קשה לי! מחשבה שניה: אני מתחרטת שבחרתי דווקא את המכונה הזו. היא בכלל לא דומה למכונה הישנה. תוכניות שהייתי רגילה אליהן לא קיימות. התוכניות יותר ארוכות. זה אומר שאצטרך לשנות הרגלים, להתארגן אחרת. מחשבה שלישית: זו הזדמנות לשינוי. נכון שעכשיו לא נוח לי וקשה לי, אבל זה בסדר גמור. לאט לאט אתרגל ואלמד את המכונה. לאט לאט אצליח להתארגן אחרת, ולהתאים את ארגון הכביסות לסדר היום שלי. זה בסדר גמור, אני בסדר גמור. עדיין קשה לי? כן. אני עדיין מתחרטת? כן. אני כועסת על עצמי? לא, בכלל לא. ובמהלך כל השניות האלה, לא היה שום גינוי לעצמי.
  1. המנכ"ל שוב הגיע לבקר אצלנו אתמול לכבוד החג. שאל אותי מה אני עושה עכשיו. אמרתי לו שאני מבצעת משימה מסויימת בשבילו. תיקן אותי: בשבילנו <לעסק, ולא אישית עבורו>. חייכתי והרגשתי כיווץ בלב. זו לא פעם ראשונה שאני עונה לו ככה, וזו לא פעם ראשונה שהוא מתקן אותי. ראיתי בצורה מאד ברורה את הפחד שלי. הפחד שיפטרו אותי <למרות שאף פעם לא פיטרו אותי, משום מקום עבודה>. גם אם הפחד הזה בכלל לא תואם מציאות. ההרגשה שטעיתי, הכיווץ בלב, וההרגשה שאני לא בסדר שאני מפחדת כל כך פחותות מבעבר. בעצם אני לא כועסת על עצמי כלל וכלל. חושבת שעכשיו מתחילה אצלי חמלה לעצמי על הרגשות האלה. לא בטוחה, מקווה.
בשמת_א*

ביד רכה

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה יופי, רכה כמו משי (-:
עירית_לוי

ביד רכה

שליחה על ידי עירית_לוי »

תכלת שמים,

_האם אני מסכימה להיות מישהי שלא מאפשרת שידחקו אותה?
זוכרת נסיבות אחרות, הקשר אחר, אנשים אחרים, שדחקו אותי - זו חוויה שאני מרגישה "מוכשרת" אליה/ מותנית אליה/מכינה את עצמי אליה.
קשה לי לענות על השאלה הזאת.
אני מרגישה ש(הם) הכניסו אותי לפינה הזאת , הערימו עלי, וזה כל מה שאני מכירה_

אני מבינה לגמרי.
  • מול ההתניה הזאת, מה דרוש לך עכשיו כדי להיות מישהי שלא מאפשרת שידחקו אותה?
  • מה יידרש ממך כדי לשנות את ההתניה?
  • על מה תצטרכי לוותר כדי לשנות את ההתניה?
_הדימוי שעולה לי בדמיון הוא כמו נשר שפורש כנפיים - כי עמוד השדרה כבר הזדקף כולו לגמרי, ואני צריכה עוד משהו, את הידיים שלוקחות עוד מקום במרחב.
זה בסדר?_

כמובן. זה מעולה.
וזה גם מעולה שאת מקשיבה לעצמך ומדייקת את התרגיל מול הצורך שלך לעוד מקום במרחב. זה נשמע לי מאוד נכון מול ההתניה של הדחיקה שלך הצידה.

|#|
|#|
|#|

רכה כמו משי,

זה בסדר גמור, אני בסדר גמור. עדיין קשה לי? כן. אני עדיין מתחרטת? כן. אני כועסת על עצמי? לא, בכלל לא. ובמהלך כל השניות האלה, לא היה שום גינוי לעצמי.

ההרגשה שטעיתי, הכיווץ בלב, וההרגשה שאני לא בסדר שאני מפחדת כל כך פחותות מבעבר. בעצם אני לא כועסת על עצמי כלל וכלל. חושבת שעכשיו מתחילה אצלי חמלה לעצמי על הרגשות האלה. לא בטוחה, מקווה.

נהדר.
וכל הכבוד!

אני יודעת כמה קשה לייצר מבפנים אנרגיה רכה כזאת אחרי שבמשך כל כך הרבה שנים מה שנתן את הטון היה האנרגיה ההפוכה בדיוק. מותר לך שיהיה לך קשה :-).

כדי לחזק את התרגול של החמלה והקבלה שאת עושה, את יכולה להתחיל בהדרגה לשזור בשפה שלך מילים שנותנות רשות,
למשל:
  • "מותר לי שיהיה לי קשה להפעיל את המכונה החדשה, מותר לי להתחרט שקניתי אותה, זה לגיטימי. אני יכולה להבין מדוע אני חשה כך. מותר לי".
  • "מותר לי לפחד כעת בשיחה עם המנכ"ל, מותר לי לחוש כיווץ בלב, אני יכולה להבין מדוע עולה כעת הפחד, זה טבעי".
  • "מותר לי לטעות בהתנסחות שלי מול המנכ"ל".
  • ואפילו: "מותר לי לא לחשוב כמוהו: מותר לי לחשוב שאני עושה את המשימה עבורו למרות שהוא רוצה שאומר שאני עושה עבור כולנו."
  • "מותר לי לבטא את המחשבה האמיתית שלי לגבי המשימה".
  • "מותר לי לפחד אחרי שביטאתי את המחשבה האמיתית שלי לגבי המשימה."
רק_מה*

ביד רכה

שליחה על ידי רק_מה* »

מותר לך להיות אמא כועסת שבתה (אולי) מעתיקה ממנה את הכעס. מותר לך. זה לא מוריד מערכך כאמא או כאדם.

הדף הזה מרתק.
כל הודעה כאן מצריכה זמן קליטה, שאין לי. לאט לאט.
בינתיים הגעתי לבור.
חשבתי קצת על היותי ״ראויה לאהבה״ איך שאני. והמילה ראויה הרגישה לי ביקורתית, כאילו מכילה בתוכה מאזניים. אז החלפתי ב: לאהוב את עצמי. אפילו עם הטעויות?!
ואת אמא שלי. אני אוהבת?
ויש שם בור שחור גדול מאוד.
אממ
עומדת על סיפו
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

תודה בשמת ועירית, אתן מעלות חיוך אמיתי על שפתי.

_"מותר לי שיהיה לי קשה להפעיל את המכונה החדשה, מותר לי להתחרט שקניתי אותה, זה לגיטימי. אני יכולה להבין מדוע אני חשה כך. מותר לי".
"מותר לי לפחד כעת בשיחה עם המנכ"ל, מותר לי לחוש כיווץ בלב, אני יכולה להבין מדוע עולה כעת הפחד, זה טבעי".
"מותר לי לטעות בהתנסחות שלי מול המנכ"ל".
ואפילו: "מותר לי לא לחשוב כמוהו: מותר לי לחשוב שאני עושה את המשימה עבורו למרות שהוא רוצה שאומר שאני עושה עבור כולנו."
"מותר לי לבטא את המחשבה האמיתית שלי לגבי המשימה".
"מותר לי לפחד אחרי שביטאתי את המחשבה האמיתית שלי לגבי המשימה."_

מעולה. טובות לי הדוגמאות האלה.
כשאני מקטינה את עצמי במחשבה, אני א. שמה לב ב. מתקנת למחשבה רכה, מעצימה, מפרגנת ג. מסתכלת על כל המצב ברכות. הכאב העצום שהרגשתי רק לפני כמה ימים נעלם. מסתכלת קצת בריחוק, כמו שחוקר קרנפים באפריקה היה צופה בקרנף נדיר. יודעת שזה נשמע אולי תלוש או מצחיק, אבל זה מה שאני מרגישה.

אנחנו מוזמנים הערב לארוחה. הבטחתי, לבקשת הקהל, להכין פשטידה ושתי עוגות. דברים שאני לא אוכלת כבר זמן רב. העוגות לא הצליחו לי. אחת נזרקה אחר כבוד לפח. בלי למצמץ, בלי לאכול את הלב על החומרים היקרים שהושקעו <קמח כוסמין מלא יקר מאדדדד> בלי להתעצבן, בלי לכעוס על עצמי. העוגה השניה חזרה לתנור למקצה שיפורים, והכנתי עוגה שלישית במקום. כל מה שחשבתי היו מחשבות טובות מאד על עצמי. שום גינוי, שום כעס. מעט הלחץ שהרגשתי התבטא בזה שטעמתי את העוגות. מרגישה שלווה, שבכלל לא תואמת את המצב, אבל נעימה לי.

כל מה שאני עושה וחווה הוא פנימי. הדבר היחידי הוא לכוון בעדינות את עצמי לתדר רך. קצת כמו ללמוד שפה חדשה.
רכה_כמו_משי*

ביד רכה

עוד משהו - כל מה שאני כותבת יכול להשמע לא אמיתי. כאילו אני מייפה דברים, ואני לא. לפעמים אני מרגישה שאני תחת כישוף, או השפעה של סמים.
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”