בדיקת שמיעה לא לתינוקות שנולדו בבית
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
- דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*
יטוח לאומי ומשרד הבריאות עשו קשר כנגד תינוקות שנולדים בלידה חוץ אשפוזית.
למרות ששלמתם ביטוח לאומי מגיל 18 והיקפדתם לדווח לרשויות השונות , שלמתם מיסים כנדרש ,
אם תלדו בבית או בצימר לידה ,
ביטוח לאומי לא ייממן את בדיקת השמיעה המוצאת חינם לכל הילודים בישראל.
בסעיף 14
"
http://www.health.gov.il/download/forms/[po]a3632 mr33 2009[/po].pdf"
למרות ששלמתם ביטוח לאומי מגיל 18 והיקפדתם לדווח לרשויות השונות , שלמתם מיסים כנדרש ,
אם תלדו בבית או בצימר לידה ,
ביטוח לאומי לא ייממן את בדיקת השמיעה המוצאת חינם לכל הילודים בישראל.
בסעיף 14
"
http://www.health.gov.il/download/forms/[po]a3632 mr33 2009[/po].pdf"
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אבל יש בדיקת שמיעה בטיפת חלב.
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2008, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של יש_לי_אוצר*
מדובר בשתי בדיקות שונות. הבדיקה של טיפת חלב בגיל חודשיים כוללת מחיאת כף לצידי ראשו של התינוק. הבדיקה המדוברת (שלהבנתי נעשת באופן שגרתי בבתי חולים של הכללית) היא בדיקה שונה ששמים באוזן של התינוק אוזניה ומשמיעים מספר תדרים.
עלות הבדיקה היא 75 שח (למרות שאני מניחה שניתן לקבל הפניה מרופא ילדים לבדיקה הזו דרך קופת חולים ואז זה פחות או כלום).
עלות הבדיקה היא 75 שח (למרות שאני מניחה שניתן לקבל הפניה מרופא ילדים לבדיקה הזו דרך קופת חולים ואז זה פחות או כלום).
(למרות שאני מניחה שניתן לקבל הפניה מרופא ילדים לבדיקה הזו דרך קופת חולים ואז זה פחות או כלום).
אז מה הבעיה ? זה אותו המצב כמו בדיקה רפואית ליילוד שנולד בבית לעומת זה שנולד בבי"ח.
אז מה הבעיה ? זה אותו המצב כמו בדיקה רפואית ליילוד שנולד בבית לעומת זה שנולד בבי"ח.
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
אני התאשפזתי בבי"ח ושילמתי...
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
- דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*
למיטב ידיעתי, כמי שליוותה בעבר את בדיקות סינון השמיעה לילודים בבית חולים קפלן, לא מדובר בבדיוקת שניתנות חינם. הן מתקיימות בבתי חולים מסויימים בלבד ולא בכל בתי החולים בארץ. אני יודעת שבבתי החולים של הכללית זכאים לבהדיקה חינם רק מבוטחי הכללית מבוטחי כל שאר הקופות צריכים לשלם סכום מסויים על מנת שהתינוקות שלהם יעברו את הבדיקה. לא רואה בכלל את הקשר לביטוח לאומי !
בכל מקרה, מדובר בבדיקת סינון, ושוב למיטב ידיעתי, עדיין לא התקבלה החלטה ארצית להכניס אותה כרוטינה בכל בתי החולים בארץ (ואז לא היה עניין של תשלום ונבדלות בין חברי קופות שונות).
בכל מקרה, מדובר בבדיקת סינון, ושוב למיטב ידיעתי, עדיין לא התקבלה החלטה ארצית להכניס אותה כרוטינה בכל בתי החולים בארץ (ואז לא היה עניין של תשלום ונבדלות בין חברי קופות שונות).
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
אפשר לעשות דרך קופת חולים, רק קחו בחשבון שבגיל שהתינוק מתחיל קצת לזוז עושים את זה בטשטוש (אני מניחה שמדובר בבדיקת ברה).
עדיין לא התקבלה החלטה ארצית להכניס אותה כרוטינה בכל בתי החולים בארץ
התקבלה. החל ב-1.1.10
התקבלה. החל ב-1.1.10
-
- הצטרפות: 31 ינואר 2006, 15:19
- דף אישי: הדף האישי של ....*
אני מניחה שמדובר בבדיקת ברה).
את טועה.
יש היום בדיקה אחרת שעושים עוד בבי"ח לכל הילודים.
בכל מקרה אפשר לבקש הפניה מרופא לבדיקת שמיעה וללכת למכון שמיעה לעשות בדיקה.
זה מדוייק באותה רמה כמו בדיקת הסינון.
אנחנו עשינו בדיקה כזו לקטנה כשהייתה בת חודשיים או שלושה.
את טועה.
יש היום בדיקה אחרת שעושים עוד בבי"ח לכל הילודים.
בכל מקרה אפשר לבקש הפניה מרופא לבדיקת שמיעה וללכת למכון שמיעה לעשות בדיקה.
זה מדוייק באותה רמה כמו בדיקת הסינון.
אנחנו עשינו בדיקה כזו לקטנה כשהייתה בת חודשיים או שלושה.
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
- דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*
זה מדוייק באותה רמה כמו בדיקת הסינון. לא מדוייק. בבדיקת השמיעה במכון השמיעה עושים בדיקה התנהגותית - היא תלויה באיסוף תגובות של הנבדק לגירויים שמוצגים לו. בכל גיל מצפים לתגובה שונה ולתגובה בסף עוצמה שונה. בדיקת הסינון היא בדיקה אובייקטיבית, בודקת תדרים מסויימים ומדובר בהחזרה של הדים קוכלארים מתאי השערה שבאוזן הפנימית ללא שום תלות בנבדק.
מצד אחד - בדיקה התנהגותית בגיל צעיר אינה מתייחסת באופן מדוייק לכל טווח התדרים וגם לא לעוצמות נמוכות מצד שני בדיקת הסינון מעידה רק על תקינות של המערכת לא בהכרח עח שימוש אפקטיבי בה...
_עדיין לא התקבלה החלטה ארצית להכניס אותה כרוטינה בכל בתי החולים בארץ
התקבלה. החל ב-1.1.10_ - איזה יופי !
מצד אחד - בדיקה התנהגותית בגיל צעיר אינה מתייחסת באופן מדוייק לכל טווח התדרים וגם לא לעוצמות נמוכות מצד שני בדיקת הסינון מעידה רק על תקינות של המערכת לא בהכרח עח שימוש אפקטיבי בה...
_עדיין לא התקבלה החלטה ארצית להכניס אותה כרוטינה בכל בתי החולים בארץ
התקבלה. החל ב-1.1.10_ - איזה יופי !
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
- דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*
התקבלה. החל ב-1.1.10 - איזה יופי !
רק לתינוקות שנולדו בבית חולים. תינוקות שנולדו בבית מופלים לרעה ואינם מקבלים את השירות בחינם למרות שהוריהם משלמים ביטוח לאומי
סעיף 14
רק לתינוקות שנולדו בבית חולים. תינוקות שנולדו בבית מופלים לרעה ואינם מקבלים את השירות בחינם למרות שהוריהם משלמים ביטוח לאומי
סעיף 14