ארוחת בוקר בריאה בחורף

הרעב_הזמני*
הודעות: 3
הצטרפות: 14 אוקטובר 2013, 13:36

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי הרעב_הזמני* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מוצא את עצמי ללא מענה הולם לארוחת בוקר חורפיות

יש רעיונות, מה לאכול בבוקר?
  • רצוי משהו חם, כי מדובר בחורף. בוודאי לא קר כמו סלט או דברים אחרים מהמקרר
  • לא כולל "לחם עם..." - פתרון מוכר משמין מדי ואני משתמש בו יותר מדי
  • לא כולל ביצים, שזה פתרון בסדר אבל מחפש גיוון והוא גם לא תמיד מתאים לי: הרבה פעמים כבד לי חלבונים בבוקר
  • דגני הבוקר למיניהם לא מתאימים לי לחורף, שוב בעיקר באפיק של החם
  • שלא יהיה ארוחת צהריים
אז, רעיונות? מה אתם אוכלים בחורף לארוחת בוקר?


נ.ב.
מהבית אני רגיל לאכול כוסמת. זה אח'לה, אבל מחפש עוד רעיונות
יער_ה*
הודעות: 776
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי יער_ה* »

מה עם דיסה? אפשר להכין מהרבה דברים - שיבולת שועל, כוסמת, קינואה ועוד ולהוסיף מה שרוצים - פירות טריים/יבשים, טחינה, חמאת בוטנים, דבש, סילאן, סוכר, ממרח שוקולד, תבלינים
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 849
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

דייסה זה רעיון מצויין, אפשר גם דייסת אורז
רעיון מכיוון קצת אחר - מרק
(לדוגמא מרק מיסו שאפשר להכין עם מים חמים וממרח מיסו, או פשוט מרק ירקות כלשהו)
אפשר גם חביתה, זה די חמים
דגני בוקר זה ממש לא בריא אבל אם כבר אז אפשר גרנולה ביתית עם חלב חם, זה ממש נחמד (לא חייב להיות חלב פרה)
זרח_הפרח*
הודעות: 529
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

מאוד ממליצה על מרק בבוקר, לא חשוב באיזו עונה.
באופן קבוע מחזיקה סיר מרק במקרר.
מאז שהתחלנו לאכול חם ונוזלי בבוקר, העולם השתנה ללא היכר...
לולה*
הודעות: 77
הצטרפות: 02 אוקטובר 2004, 12:58

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי לולה* »

מאז שהתחלנו לאכול חם ונוזלי בבוקר, העולם השתנה ללא היכר...
באמת? נשמע לי קצת מוזר הקונספט...
תוכלי בבקשה לפרט איך העולם השתנה ( לטובה, כמובן)? אולי אאמץ לי את המנהג הזה.@}
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי ציל_צול* »

אהלן רעב זמני
מתנצלת מראש שהרעיון שלי כנראה לא יתאים לך כרגע אבל הוא כן מתאים לדף.
אני מציעה לפתוח את הבוקר עם שייק ירוק. בכל עונה. זה יכול להיות שייק פירותי עם מעט עלים ואגוזים או שייק ממש ירוק או אפילו שייק שיש בו הרבה ירקות של ממש.
העניין הזה של טמפרטורת הגוף שווה בדיקה לטעמי.
מי שאוכלים הכל חי טוענים כבר זמן רב שאוכל חם משבש את היכולת של הגוף לווסת בעצמו את הטמפרטורה שלו ביחס לסביבה. כך, אכילה בטמפרטורת החדר או מקסימום הגוף, אמורה להחזיר לגוף את היכולת שלו ואין עוד צורך במזון קר בקיץ ובמזון חם בחורף.

מודה - כשקראתי את זה חשבתי שזה הזוי לגמרי. כאילו, נו באמת. אוכל חם בחורף זה הכי בסיסי שיש. ושתייה חמה בשפע.
ניסיתי וגיליתי שהמופרעים צודקים לגמרי. זה לקח, נדמה לי, חודש בערך, עד שהפסיק להיות לי קר.

מה שכן, תמיד שתיתי את השייק שלי קריר ביותר. בעצתה של מיה גל המופלאה התחלתי לשתות אותו בטמפרטורה פושרת ולא קרה וזו תחושה טובה יותר ומדויקת יותר. יותר קל לשמוע מתי הגוף שבע מזה כששותים כך.

אז סליחה אם אני לא מועילה לך הפעם, אבל אם יש לך עניין להתנסות בדברים שיכולים ממש להניע מהלך בגוף, זה הרעיון שלי. אולי פעם זה יתאים לך ותזכור את זה.
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אני כבר 20 שנה אוכלת רק פירות בבוקר. (עד ארוחת צהריים)
זה מרגע שלמדתי שבבוקר הגוף לא בנוי עדיין לעכל אלא לפנות את הפסולת שהגוף ניקז בלילה, ופירות זה הדבר היחיד שלא מפריע לפינוי אלא אפילו מסייע.
מאז שהתחלתי עם זה, אני בכלל לא מבינה איך אפשר לאכול בבוקר משהו שהוא לא פירות. זה מרגיש לי כבד ואיכסה..... ואני ממש לא בן אדם שלא אוהב לאכול !

בעבר כשכן הייתי אוכלת בבוקר כל מיני 'אוכל' אחר - זה היה עושה אותי כבדה לכל היום, וכל היום הייתי מחפשת מה לנשנש.
אז אמנם אני לא אוכלת בריא במיוחד לצערי, אבל המנהג הזה שסיגלתי לעצמי זה אחד הדברים היותר טובים שיכולתי לעשות.

אם לא רוצים שיהיה קר בחורף, אפשר לשמור את הפירות מחוץ למקרר, אפילו רק למשך הלילה.
כן, וגם שייק ירוק כהמלצתה של ציל צול יכול להתאים לבוקר (במיוחד אם זה בעיקר עלים ופירות).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני כבר 20 שנה אוכלת רק פירות בבוקר. (עד ארוחת צהריים)
אני כבר 15.5 שנה אוכלת רק פירות ושקדים (לפעמים גם אגוזים) בבוקר (עד ארוחת הצהריים).
קיץ וחורף.
עם ארוחת הבוקר הזאת, אני עירנית, חיונית, מפוקסת, ושבעה במשך שעות.

השקדים מאזנים את הסוכרים שבפירות, והשילוב מקדם ספיגה טובה יותר של הויטמינים והמינרלים שבשניהם.
הרעב_הזמני*
הודעות: 3
הצטרפות: 14 אוקטובר 2013, 13:36

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי הרעב_הזמני* »

הי כולם

תודה על הפוסטים המועילים - כולם

במאמר מוסגר הפוסט האחרון שקראתי באינטרנט היה תלונה של מישהי עלי מבלי להזכיר את שמי, ואם תאור חלקי ומסולף של המציאות. צפיתי בעשרות אנשים שלא מכירים אותי כותשים אותי לפי מיטב ניחושיהם על האופי המושחת והמתעלל שלי. חוויה איומה.
אז... טוב לחזור לצד המואר של האינטרנט
[מנצל את הדף כאן כדי לפרוק מעט]

תכלס מכל הדברים שנכתבו כאן הרעיון שמחמם לי את הלב והבטן הוא דייסות. באמת גדלתי על זה, וזה באמת רעיון מצוין להרחיב את הרפרטואר.
וגם מרקים זה שוס. קצת הזוי, ונראה לי שווה בדיקה

אנשי הפירות, תודה על ההצעה, היא רחוקה ממני עכשיו. אני נוהג לאכול ארוחה משביעה בבוקר, ובערב, ובצהריים באזור השום דבר

אחד הדברים שמדהימים אותי כל פעם בדיונים על תזונה, הוא המגוון של הגישות. רק פירות, רק ירקות, הכל חם, הכל קר, בלי בשר, הרבה בשר, ולכל אחד תורה מבוססת למה זה הכי טוב, וזה בדיוק מה שמתאים לטבע האמיתי של הגוף שלנו. מבלבל. אבל מי שכבר נפל לאחת הנישות ושמח, הרי אשריו ואשרי חלקו
הרעב_הזמני*
הודעות: 3
הצטרפות: 14 אוקטובר 2013, 13:36

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי הרעב_הזמני* »

יע רה, על איזה דייסות נוספות את ממליצה?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי ציל_צול* »

אחד הדברים שמדהימים אותי כל פעם בדיונים על תזונה, הוא המגוון של הגישות.
הוא מזכיר לך במקרה... נגיד... את מגוון האנשים? :-)

מבלבל.
ללא סיבה. פשוט אם למישהו יש תורה מבוססת למה זה הכי טוב, וזה בדיוק מה שמתאים לטבע האמיתי של הגוף שלנו אז אתה יודע מייד שהוא טועה והלך הבלבול.

לעומת זאת, אם למישהו יש השערה, רעיון, ניחוש, אתה יכול לפתוח את האוזניים ולהתנסות בעצמך ולהעלים כל בלבול בזמן קצר.

שיהיה לך בעיקר בתאבון @}
תכלת_שמים*
הודעות: 70
הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי תכלת_שמים* »

מבקשת מתכון לדייסת שיבולת שועל.
יש לי הרבה צריכה לגמור לפני פסח, אוהבת לאכול בבקרים קרים... פשוט הכמויות והפרופורציות של המים לשיבולת שועל לא תמיד מסתדר לי.

תודה :)
צוויליך*
הודעות: 2438
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי צוויליך* »

_פשוט אם למישהו יש תורה מבוססת למה זה הכי טוב, וזה בדיוק מה שמתאים לטבע האמיתי של הגוף שלנו אז אתה יודע מייד שהוא טועה והלך הבלבול.

לעומת זאת, אם למישהו יש השערה, רעיון, ניחוש, אתה יכול לפתוח את האוזניים ולהתנסות בעצמך ולהעלים כל בלבול בזמן קצר._

אח, צל צול ... (-:

צוויל
דנד_י*
הודעות: 540
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי דנד_י* »

זה תלוי בטעם.
חצי ספל קוואקר ולמלא במים רותחים לסמיך,
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי מצ'רה* »

אנחנו מבשלים 1:3 (חצי כוס קווקר לכוס וחצי מים)
יוליקו*
הודעות: 349
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי יוליקו* »

אנחנו מוסיפים לבסיס הזה של שיבולת שועל (קוואקר) ומים רותחים כל מיני שילובים של:
פירות טריים חתוכים, פירות מיובשים, גרעינים ואגוזים שונים, שבבי קוקוס, ניצני גוג'י (ככה כותבים?), יוגורט, ריבת פירות מופחתת סוכר שסבא מכין, טחינה גולמית, שקדיה, פשתן טחון או בגרעינים שלמים....
זה מאכל מאוד אהוב אצלנו.
איך חוסכים זמן (אם אין הרבה זמן בבוקר)?
בעבר כשהכנתי רק לעצמי הייתי מכינה מראש כמה ערבובים של התוספות הללו, כל אחד בצנצנת, וכל בוקר הייתי מוציאה רק צנצנת אחת מהארון, ולא עשר.
זה מה שאנחנו עושים היום כשאנחנו יוצאים לטיולים: שקית מעורבבת מראש של ש. שועל ותוספות, חוץ מהפירות הטריים, שחותכים במקום ביצוע הפשע ממש.
בתאבון!
תכלת_שמים*
הודעות: 70
הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי תכלת_שמים* »

_איך חוסכים זמן (אם אין הרבה זמן בבוקר)?
בעבר כשהכנתי רק לעצמי הייתי מכינה מראש כמה ערבובים של התוספות הללו, כל אחד בצנצנת, וכל בוקר הייתי מוציאה רק צנצנת אחת מהארון, ולא עשר._
ואז מה עושה עם הצנצנת? מחממת בסיר?
אני בדר"כ מוסיפה אחרי הבישול קצת דבש, אגוזים שונים או זרעי דלעת, אבל מעדיפה שתהיה לי כמות מוכנה מראש...

זה מה שאנחנו עושים היום כשאנחנו יוצאים לטיולים: שקית מעורבבת מראש של ש. שועל ותוספות, חוץ מהפירות הטריים, שחותכים במקום ביצוע הפשע ממש.
מה? שיבולת שועל מבושלת בשקית? או שאוכלים אותה כמות שהיא?
יוליקו*
הודעות: 349
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי יוליקו* »

התערובות יבשות.

הכנה בבית:
אם זאת ש.שועל מהירה (כלומר בפרורים קטנים), מוסיפים בבוקר מים רותחים וזה מוכן תוך דקה,
אם אלו הגרעינים השלמים מבשלים בסיר רק את ש. השועל במים כ 5-10 דקות ומוסיפים תערובת משאר המרכיבים כשמורידים מהאש).

בטיולים אנחנו מכינים בשתי דרכים, ושתיהן מוצלחות:
אם רוצים ארוחה חמה מרתיחים מים וחוזרים למעשה על תרשים הזרימה הביתי.
אם ארוחת בוקר בטמפרטורת הסביבה מתאימה, או אם ממהרים בבוקר, או אם אין ברירה ואין אש או שאסור לבשל,
אז בערב שלפני מערבבים את התערובת של ש.שועל ותערובת התוספות בכמות גדולה(!) של מים או חלב (לא אני!) או יוגורט או מיץ.
כלומר צריך כלי כלשהו (סיר או כלי ריק של גלידה, רצוי עם מכסה, אלא אם אוהבים גם חרקים בפנים...).
בבוקר הכל עסיסי ומוכן לאכילה.

רצוי להמנע מאכילת ש.שועל יבשה, כי היא סופחת המון מים ולכן עלולה לגרום לעצירות או כאב בטן על ידי 'יבוש' תכולת המעיים.
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

דייסה : שיבולת שועל חלוטה בתוספת קצת צימוקים וטיפה קינמון .
וליד 2-3 פירות מיובשים (אני אוהבת תמר דבלה ומישמיש מהמכוערים :)
לפריאות
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

ו'לחיבוקי ' לידיים קרות ושלוקים קטנים ומפנקים תה (חליטת קמומיל )
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני מכינה משיבולת שועל אחלה עוגיות גדולות בסגנון קאפקייקס.
הן מחסלות מהר כמויות גדולות של שיבולת שועל ונשמרות היטב בהקפאה.
אצלי זה מה שהילדים לוקחים לבית הספר במקום החלק של הכריך.
קראסט פריך מבחוץ ותוך רך ונעים.

מתכון:
מגדרים על הגס של הפומפייה שני תפוחים קטנים.
ממיסים כף גדולה של שמן קוקוס ושופכים פנימה.
זורקים חופן גדול של צימוקים שחורים קטנים.
נותנים כמה ניעורים של הקינמונייה.
לדבש פנימה שתי כפות של... דבש :-)
כוס (250 מ"ל) שיבולת שועל, עדיף שלמה כזו ולא אבקתית.

מערבבים היטב ונותנים לזה לעמוד לספוג טעמים. אני משאירה את זה ללילה.
בבוקר מחממת תנור ל 180 מעלות. יוצרת כדורי ענק מפלצתיים בגודל של קאפקייק (אבל אפשר בכל גודל, פשוט יהיה בפנים פחות חלק רך ויותר קראסט) - לוקחת כמות גדולה ביד ודוחסת אותה מאוד ומהדקת היטב כדי שהכל יידבק ביחד ואופה בערך חצי שעה.
אם הם קטנים יותר אז האפייה מתקצרת.
כשזה משחים למעלה מוציאים, מעבירים למגבת יבשה כדי לפזר לחות, ומתאפקים מאוד לא לנעוץ שיניים כי זה רותח.

מהכמויות האלה יוצאים שלושה עצומים. כל אחד כזה משביע מאוד מאוד מאוד.

נשאר? להקפאה. מחממים אחר כך בעדינות ולא מרגישים בהבדל. בחיי.
יוליקו*
הודעות: 349
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי יוליקו* »

ציל צול,
את מוסיפה גם מים, או שהנוזלים בתפוח מספיקים?
יוליקו*
הודעות: 349
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי יוליקו* »

טוב, אנחנו הולכים על המתכון שלך, ציל צול, רק עם ש. שועל מהירה (זה מה שיש). נראה מה יקרה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ארוחת בוקר בריאה בחורף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מתכון חורף חם של אמי האמריקאית. קערת שיבולת שועל עם חלב ים אבקת וניל, ג'ינג'ר טחון, קינמון וכפית סירופ מייפל.
שיבולת שועל עמוסה בפחמימות, מנה משביעה שתשאיר אתכם ערים ורעננים.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”