אני מכינה משיבולת שועל אחלה עוגיות גדולות בסגנון קאפקייקס.
הן מחסלות מהר כמויות גדולות של שיבולת שועל ונשמרות היטב בהקפאה.
אצלי זה מה שהילדים לוקחים לבית הספר במקום החלק של הכריך.
קראסט פריך מבחוץ ותוך רך ונעים.
מתכון:
מגדרים על הגס של הפומפייה שני תפוחים קטנים.
ממיסים כף גדולה של שמן קוקוס ושופכים פנימה.
זורקים חופן גדול של צימוקים שחורים קטנים.
נותנים כמה ניעורים של הקינמונייה.
לדבש פנימה שתי כפות של... דבש
כוס (250 מ"ל) שיבולת שועל, עדיף שלמה כזו ולא אבקתית.
מערבבים היטב ונותנים לזה לעמוד לספוג טעמים. אני משאירה את זה ללילה.
בבוקר מחממת תנור ל 180 מעלות. יוצרת כדורי ענק מפלצתיים בגודל של קאפקייק (אבל אפשר בכל גודל, פשוט יהיה בפנים פחות חלק רך ויותר קראסט) - לוקחת כמות גדולה ביד ודוחסת אותה מאוד ומהדקת היטב כדי שהכל יידבק ביחד ואופה בערך חצי שעה.
אם הם קטנים יותר אז האפייה מתקצרת.
כשזה משחים למעלה מוציאים, מעבירים למגבת יבשה כדי לפזר לחות, ומתאפקים מאוד לא לנעוץ שיניים כי זה רותח.
מהכמויות האלה יוצאים שלושה עצומים. כל אחד כזה משביע מאוד מאוד מאוד.
נשאר? להקפאה. מחממים אחר כך בעדינות ולא מרגישים בהבדל. בחיי.