אמא ל 5
אמא ל 5
אני בת 51, נשואה לבעלי היקר בן 54, אמא לבן 24, ובנות בנות 22, 19, 16 ,10. במקצועי רופאה, מומחית לרפואת המשפחה, אך עוסקת בעיקר בהנקה וכל הכרוך בזה, כולל מבחינה רפואית (מנהלת מרפאת הנקה). את הלידה החמישית ילדתי בבית, והנקתי במצטבר מעל 15 שנה. היינו בניו זילנד בשנת 2003 לשנה, במסגרת שנת שבתון של שנינו.
ברוכים הבאים למבקרים!
ברוכים הבאים למבקרים!
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אמא ל 5
השם שלך מופיע עם סימן שאלה כי אין לך דף משלך. אז פתחתי לך דף בית אישי
תיכנסי לקישור דף בית אישי ושם כתוב איך פותחים.
ב גריינים בצ'יק צ'ק יש הסבר מהו גריין (מגרה אותך להיכנס לדף, בעזרת הציטוטים האקראיים שמופיעים בראש כל דף שאת נכנסת אליו)
בתחתית הדף יש קצת עזרה
ולגבי באיזה דפים כתבת - אנסה להכניס לך את השורה. תיכנסי ל"עריכת כל הדף" ותראי איך זה נראה מבפנים.
דפים שהשתתפתי בהם השבוע:
[<-stats.pl?table=TITLE&format=list&filtera=$title&time=7&sort=-T]
תיכנסי לקישור דף בית אישי ושם כתוב איך פותחים.
ב גריינים בצ'יק צ'ק יש הסבר מהו גריין (מגרה אותך להיכנס לדף, בעזרת הציטוטים האקראיים שמופיעים בראש כל דף שאת נכנסת אליו)
בתחתית הדף יש קצת עזרה
ולגבי באיזה דפים כתבת - אנסה להכניס לך את השורה. תיכנסי ל"עריכת כל הדף" ותראי איך זה נראה מבפנים.
דפים שהשתתפתי בהם השבוע:
[<-stats.pl?table=TITLE&format=list&filtera=$title&time=7&sort=-T]
-
אמא ל 5
בדף הוראות שימוש (הקישור בראש הדף) תמצאי עוד חומר על השימוש באתר, ואם תיכנסי לקישור "עריכת כל הדף" תוכלי למחוק כל מה שלא צריך, ולהכניס מה שאת כן רוצה (אולי את גילאי הילדים, או שנות לידה - כי הגיל הרי משתנה...). כדאי להשאיר את המלים "דף בית אישי" כדי שמי שמחפש לפי קטגוריות ימצא אותך.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
אמא ל 5
גם אני רוצה 5 !
ברוכה הבאה מכ"כ רחוק.
ברוכה הבאה מכ"כ רחוק.
-
- הצטרפות: 29 מאי 2003, 02:49
- דף אישי: הדף האישי של דיאנה_ב*
אמא ל 5
ברוכה הבאה - מקווה שהצלחת להכנס הנה ולראות את התשובות...
-
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
אמא ל 5
ניו זילנד!
זה חלק מהיעד הבא שלנו. יש לנו כבר תכנית אב (אם?) לטיול של חצי שנה לפחות באוסטרליה וניו זילנד בתוך שנתיים שלוש... כבר לא יכולים לחכות...
זה חלק מהיעד הבא שלנו. יש לנו כבר תכנית אב (אם?) לטיול של חצי שנה לפחות באוסטרליה וניו זילנד בתוך שנתיים שלוש... כבר לא יכולים לחכות...
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 23:32
- דף אישי: הדף האישי של אמא_גמדים*
אמא ל 5
ברוכה הבאה,
אני עדיין לא בטוחה שהצלחת להכנס כי השם שלך לא מופיע פה...
אם את עדיין רוצה לשתף בסיפור הלידה שלך, אשמח. תוכלי להודיע לי בדף שלי (פשוט ללחוץ על שמי...)
אני עדיין לא בטוחה שהצלחת להכנס כי השם שלך לא מופיע פה...
אם את עדיין רוצה לשתף בסיפור הלידה שלך, אשמח. תוכלי להודיע לי בדף שלי (פשוט ללחוץ על שמי...)
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
אמא ל 5
טוב, אני חושבת שאני מתחילה להבין את העקרון - הדף הזה יכול לשמש כסוג של אי מייל פתוח לקהל. מי שרוצה להגיד לי משהו כותב כאן, ואם אני רוצה להגיד משהו למישהו אני כותבת בדף שלו. לאט לאט אני אקלוט את נפלאות האתר הזה...
-
- הצטרפות: 05 מרץ 2002, 22:00
- דף אישי: הדף האישי של אנהאטה_א*
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
אמא ל 5
יש הרבה נפלאות באתר הזה, וטוב לקרוא אותך גם כאן!
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אמא ל 5
לאור הערתך האחרונה לבשמת, גם אני ארשה לעצמי לברך אותך 
נפגשנו לפני שנתיים במפגש של הפורום של אסתר, הייתי עם תאומים מדאיגים בקוטנם. הם גדלו מאז [-:

נפגשנו לפני שנתיים במפגש של הפורום של אסתר, הייתי עם תאומים מדאיגים בקוטנם. הם גדלו מאז [-:
-
אמא ל 5
תמונה ברשת - אני לא כבר שמה כאלה עכשיו.
יונקים - קצת - לדעתי כבר אין לי חלב (חודש שישי עם הבאה בתור), ובהתאם האחיזה שלהם ממש התקלקלה - לפעמים עם שיניים נעוצות - לדעתי (ממש מענין היה לראות), הם התחילו להתרשל כשהפסיקו לקבל פידבק של חלב.
יונקים - קצת - לדעתי כבר אין לי חלב (חודש שישי עם הבאה בתור), ובהתאם האחיזה שלהם ממש התקלקלה - לפעמים עם שיניים נעוצות - לדעתי (ממש מענין היה לראות), הם התחילו להתרשל כשהפסיקו לקבל פידבק של חלב.
-
- הצטרפות: 11 יולי 2001, 10:40
- דף אישי: הדף האישי של דוד_רובנר*
אמא ל 5
אמא ל 5
ראי:
"Tamariki School" www.tamariki.school.nz
P.O. Box 19 506
86 St Johns St, Linwood
Christchurch, New Zealand
Phone: 011 64 338 49014
Fax: 011 64 338 49029
Email: tamariki@clear.net.nz
Web: www.tamariki.school.nz
Tamariki is a Special Character State school, established in 1967, for children aged 5 to 13 based on the Summerhill model. Children make the rules in the Whole School Meeting, called whenever wanted, and have voluntary attendance at classes. Tamariki hosted IDEC (the International Democratic Education Conference) in August 2002.
ראי:
"Tamariki School" www.tamariki.school.nz
P.O. Box 19 506
86 St Johns St, Linwood
Christchurch, New Zealand
Phone: 011 64 338 49014
Fax: 011 64 338 49029
Email: tamariki@clear.net.nz
Web: www.tamariki.school.nz
Tamariki is a Special Character State school, established in 1967, for children aged 5 to 13 based on the Summerhill model. Children make the rules in the Whole School Meeting, called whenever wanted, and have voluntary attendance at classes. Tamariki hosted IDEC (the International Democratic Education Conference) in August 2002.
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*
אמא ל 5
אני מלאת הערכה על מה שכתבת לעוגיה, בנוגע לויתור.
לפעמים נחוץ בדיוק הקול השפוי הזה, כדי לתת כוחות להמשיך ולהצליח. אני כמובן מקווה שהיא אכן תצליח, אבל אם לא, דברייך הטובים יקלו על תחושת הכשלון בלי ספק. אם כי, שוב, נראה לי שיחזקו אותה אף יותר.
לפעמים נחוץ בדיוק הקול השפוי הזה, כדי לתת כוחות להמשיך ולהצליח. אני כמובן מקווה שהיא אכן תצליח, אבל אם לא, דברייך הטובים יקלו על תחושת הכשלון בלי ספק. אם כי, שוב, נראה לי שיחזקו אותה אף יותר.
אמא ל 5
תתחדשי (כבר לא כ"כ חדש אבל העיקר הכוונה...). @}
-
אמא ל 5
בעניין בכורך ותעודת בגרות:
אכן, אין ספק שהוא מקשיב אבל מקפיד להעמיד פנים שלא.
זה כדי שיוכל להפגין, שאי אפשר ללחוץ עליו ושהוא מחליט לבד.
אכן, אין ספק שהוא מקשיב אבל מקפיד להעמיד פנים שלא.
זה כדי שיוכל להפגין, שאי אפשר ללחוץ עליו ושהוא מחליט לבד.
אמא ל 5
קודם כל כל הכבוד, מפני שבימינו (חבל) זה כבר יוצא מן הכלל והלוואי עליי,
מניקה 12 שנה - זה נשמע לי כמעט רומנטי
(אני מניקה שנתיים ומקווה להמשיך לנצח)
מניקה 12 שנה - זה נשמע לי כמעט רומנטי

-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
- דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*
אמא ל 5
ראשית,תודה על העצה (בדף שאלה דחופה בענייני הנקה)!
שנית,מכיוון שאת גם רופאה וגם יועצת הנקה אני "מנצלת" אותך,ברשותך,לעוד שאלה:
הבן שלי (בן 7 שבועות) היה עושה קקי פעם ביומיים,ארבעה ימים ואף הגענו עד למצב של פעם בשישה-שבעה ימים.
לאחרונה היה שיפור והוא עשה קקי פעם ביום. עכשיו כבר יומיים שהוא שוב לא עושה.
קראתי כאן ובפורום נוסף שאין זה תקין. אחות טיפת וחלב ורופא-ילדים אמרו לי שזה תקין. מי צודק? אני מבולבלת....
האם יש קשר בין יניקה לא יעילה וחוסר יציאות?
האם הוא פשוט מנצל את כל החלב כך שלא נשארות הרבה "שאריות"?
תודה.
שנית,מכיוון שאת גם רופאה וגם יועצת הנקה אני "מנצלת" אותך,ברשותך,לעוד שאלה:
הבן שלי (בן 7 שבועות) היה עושה קקי פעם ביומיים,ארבעה ימים ואף הגענו עד למצב של פעם בשישה-שבעה ימים.
לאחרונה היה שיפור והוא עשה קקי פעם ביום. עכשיו כבר יומיים שהוא שוב לא עושה.
קראתי כאן ובפורום נוסף שאין זה תקין. אחות טיפת וחלב ורופא-ילדים אמרו לי שזה תקין. מי צודק? אני מבולבלת....
האם יש קשר בין יניקה לא יעילה וחוסר יציאות?
האם הוא פשוט מנצל את כל החלב כך שלא נשארות הרבה "שאריות"?
תודה.
-
אמא ל 5
תודה רבה על התשובה !
בעקבות מה שקראתי בפורום שלך (עכשיו אני יודעת שאת זו היא...) לא ידעתי האם זה תקין שהוא אינו עושה קקי כל יום והרגשתי מבולבלת.
עכשיו אני מרגישה רגועה יותר ובטוחה שהכל בסדר.
בעקבות מה שקראתי בפורום שלך (עכשיו אני יודעת שאת זו היא...) לא ידעתי האם זה תקין שהוא אינו עושה קקי כל יום והרגשתי מבולבלת.
עכשיו אני מרגישה רגועה יותר ובטוחה שהכל בסדר.
-
אמא ל 5
בעניין הערתה של גילה חורש ב תמיכה לתומכת הנקה : השתתפותך באינטרנט בחודשים האחרונים היא פרסומת וחשיפה שלא יתוארו. לתשומת לבך.
מדברייך אני מבינה שאינך מודעת לכך.
יתר על כן, יחסך, תשובותייך, העדינות, האנושיות, הקבלה, המקצועיות והאיכפתיות שעולות מכל תגובה שלך גם הן פרסומת בפני עצמה.
טוב, גמרתי להשתפך.
מדברייך אני מבינה שאינך מודעת לכך.
יתר על כן, יחסך, תשובותייך, העדינות, האנושיות, הקבלה, המקצועיות והאיכפתיות שעולות מכל תגובה שלך גם הן פרסומת בפני עצמה.
טוב, גמרתי להשתפך.
-
אמא ל 5
מחזקת את דברי בשמת! ומצטרפת בחום רב למחמאות!
-
-
אמא ל 5
מצטרפת למחמאות. רציתי כבר לכתוב כמה פעמים אבל הרגשתי לא נוח כי את לא מזדהה כאן בשמך... בנוסף לכל הדברים שנכתבו אני אוהבת במיוחד את זה שאת כותבת "אין מחקרים מתועדים בנושא" או "לא ידוע לי", ולא כמו הרבה רופאים אחרים שאני מכירה "לא נכון" "שטויות במיץ עגבניות" "אין כזה דבר" וכו'. כל הכבוד ותמשיכי כך. אני תוהה האם זה מכיוון שאת לא עובדת בתוך מערכת הבריאות הציבורית.
לפני זמן קצר אבי התייעץ עם רופא נכבד לגבי בדיקה שעליו לעשות, ואם אפשר לעבור אותה בהרדמה מקומית. הרופא אמר בבטחון רב "בשום מקום בעולם לא עושים את הבדיקה הזו בהרדמה מקומית!". בררנו והנה כאן בסיאטל ה"נידחת" עושים את הבדיקה הזו עם הרדמה מקומית באופן שגרתי. וזו לא פעם ראשונה שאני נתקלת ביחס כזה לצערי. כל כך מרענן להתקל ברופאה עם יחס וגישה אחרת.
לפני זמן קצר אבי התייעץ עם רופא נכבד לגבי בדיקה שעליו לעשות, ואם אפשר לעבור אותה בהרדמה מקומית. הרופא אמר בבטחון רב "בשום מקום בעולם לא עושים את הבדיקה הזו בהרדמה מקומית!". בררנו והנה כאן בסיאטל ה"נידחת" עושים את הבדיקה הזו עם הרדמה מקומית באופן שגרתי. וזו לא פעם ראשונה שאני נתקלת ביחס כזה לצערי. כל כך מרענן להתקל ברופאה עם יחס וגישה אחרת.
-
אמא ל 5
דיאנה, דווקא אמא ל 5 עובדת בתוך מערכת הבריאות הציבורית.
ותארי לך שיש עוד אנשים פה ושם במקצוע הזה שמתנהגים גם הם כך.
האנומליה היא, שהם מעטים ונדירים, והסיכוי להתקל באחד כזה לא גדול.
המרשם לרופא כזה כולל (תנאים הכרחיים אך לא מספיקים):
אמא ל 5 , אני מתנצלת שאני תמיד מביכה אותך.
אין לי שום תירוץ, אבל ברשעותי אני מרוצה שאני משמשת פה להרבה אנשים (ויש לי פה גדול, את יודעת. בסעיף "רגישות וכבוד לזולת" שיפרתי ל"כמעט טוב", אבל יש לי עוד הרבה מה ללמוד).
ותארי לך שיש עוד אנשים פה ושם במקצוע הזה שמתנהגים גם הם כך.
האנומליה היא, שהם מעטים ונדירים, והסיכוי להתקל באחד כזה לא גדול.
המרשם לרופא כזה כולל (תנאים הכרחיים אך לא מספיקים):
- אופי דייקן, זהיר, מקפיד (טיפוסים רשלניים ולא דייקנים לא מייחסים משקל לכל מלה)
- אין בעיית אגו (אגו נפוח ריק מבפנים וצריך להתמלא מהערצת הקהל).
- רגישות וכבוד לזולת (זו הסיבה להיות זהירים, דייקנים, וזהירים בכבודם של אחרים)
- נטייה מחקרית כלשהי (מודעות לחלקיות הידע, למגוון הגורמים הפועלים ועוד)
אמא ל 5 , אני מתנצלת שאני תמיד מביכה אותך.
אין לי שום תירוץ, אבל ברשעותי אני מרוצה שאני משמשת פה להרבה אנשים (ויש לי פה גדול, את יודעת. בסעיף "רגישות וכבוד לזולת" שיפרתי ל"כמעט טוב", אבל יש לי עוד הרבה מה ללמוד).
-
אמא ל 5
לא הספקתי להודות על התשובה בנוגע לפטמות פלייטקס, ב"אמנות הלידה", וזה כבר אנכרוניסטי שם, אז מרשה לעצמי להודות פה (אם זה לא במקום - תגידי, ואמחק +לא אעשה זאת שוב). עכשיו רק צריך להתלבט עם היתרונות עולים על החסרונות או להיפך... כרגע בקבוקים שאובים הם לעיתים רחוקות אצלנו, אבל כנראה שדי בקרוב הם יהפכו לשגרה.
אמא ל 5
לא ידעתי שאת היא אמא ל- 5 (-: נעים לגלות. שבת שלום.
אמא ל 5
מתנצלת. ומבינה לגמרי. איך לא חשבתי על זה בעצמי...
שבת שלום.
שבת שלום.
-
- הצטרפות: 05 מרץ 2002, 22:00
- דף אישי: הדף האישי של אנהאטה_א*
אמא ל 5
אמא ל-5, את מוכנה לפרט אלו חיסונים לא נתת לילדייך (באם יש כאלה) ?
-
- הצטרפות: 09 מרץ 2002, 01:37
- דף אישי: הדף האישי של אלה_נוננה*
-
-
- הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*
אמא ל 5
שאלה שאני מתעניינת בה מאוד- מחקר לגבי הקשר בין הנקה לסכרת - לא אי הנקה לסכרת. האם יש מחקר שהנקה מפחיתה את הסכרת ואם כן איך?
אני מנסה להיות יותר מדויקת- אני יודעת שפורמולות הקשורות לחלב פרה מגבירות סיכון לסכרת ,ורוצה לדעת כיצד חלב האם מקטין?
שאלה אותי גם אם לגבי פורמולות צמחיות.
תודה
אני מנסה להיות יותר מדויקת- אני יודעת שפורמולות הקשורות לחלב פרה מגבירות סיכון לסכרת ,ורוצה לדעת כיצד חלב האם מקטין?
שאלה אותי גם אם לגבי פורמולות צמחיות.
תודה
-
אמא ל 5
אני יוצאת לכנס יועצות ההנקה הבינלאומי באוסטרליה, ולא אהיה בסביבת מחשב בשבוע הקרוב.
-
אמא ל 5
תהני ....!
-
אמא ל 5
תהני! וחזרה קלה לארץ!
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2003, 22:21
אמא ל 5
שמי עמית ואני אבא של דניאל בן הכמעט עשרה חודשים, דניאל אובחן היום כחולה שעלת לאחר שמזה כשבוע סובל מהתקפי שיעול המלווים בבכי רב וקורע לב הקאות כתוצאה מהשיעול חוסר יכולת להירדם או לישון שיענה רצופה וכדומה. הוא אינו משמיע קולות מיוחדים בעת שאיבת האויר בין או בסוף השיעולים ואין גם סימפטום של אודם תחת העיניים וכיוב'. מה שמפריע לי הוא כי הרופא מייד אבחן שעלת!.
שאלתי היא: האם משהו יודע האם יש בדיקה שתתן ממצא ודאי או כמעט ודאי?
שאלתי היא: האם משהו יודע האם יש בדיקה שתתן ממצא ודאי או כמעט ודאי?
-
אמא ל 5
לא אמא ל-5 אבל יש בדיקת דם מיוחדת לאיבחון שעלת.
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2003, 22:21
אמא ל 5
תודה על התשובה. אציין שדניאל כן מחוסן מפני שעלת! ולמרות זאת נדבק?!. דלקת ריאות נשללה בצילום ריאות. דניאל עדיין ממשיך להשתעל אך יש שיפור אדיר ההקאות פסקו, אמנם אין לו תיאבון כמו קודם, אבל הוא משחק ופעיל וישן בלילה!!!!:-) סוף סוף.
בקשתי מהרופא לערוך בדיקת דם לשעלת אך הוא טען שאין טעם כרגע היות ותוצאות הבדיקה יהיו רק בעוד 3 שבועות. האם נכון?
בקשתי מהרופא לערוך בדיקת דם לשעלת אך הוא טען שאין טעם כרגע היות ותוצאות הבדיקה יהיו רק בעוד 3 שבועות. האם נכון?
-
אמא ל 5
אבא של דניאל, כן, הבדיקה המיוחדת לשעלת לוקחת המון זמן.
אבל למה אין טעם? אז עדיף לא לשלול לעולם את האבחנה לשעלת?!
אמא ל-5 - הרופא הזה גרם לי עצב. מה שהוא עשה נראה לי לא מקצועי. בלי להסביר, בלי לבדוק, כל כך בקלות לרשום לתינוק אנטיביוטיקה על סמך חששות, כשאולי רוב הסיכויים שזה ויראלי.
הרופא של בתי, כשהחליט לתת לה אנטיביוטיקה, הסביר לי בפירוט את ההיפותיזות שלו, למה הוא חושב שיש פה גם חיידק נוסף על וירוס , ולמה במקרה הזה הוא חושב שעדיף בכל זאת לתת (כי היינו שבוע לפני נסיעה לחו"ל והיא כבר גררה משהו שבועיים והסתבכה עם חיידק). והוא גם בחר אנטיביוטיקה שמתאימה לילדה בת כמעט 6 שלא נחשפה מעולם לאנטיביוטיקה.
אבל למה אין טעם? אז עדיף לא לשלול לעולם את האבחנה לשעלת?!
אמא ל-5 - הרופא הזה גרם לי עצב. מה שהוא עשה נראה לי לא מקצועי. בלי להסביר, בלי לבדוק, כל כך בקלות לרשום לתינוק אנטיביוטיקה על סמך חששות, כשאולי רוב הסיכויים שזה ויראלי.
הרופא של בתי, כשהחליט לתת לה אנטיביוטיקה, הסביר לי בפירוט את ההיפותיזות שלו, למה הוא חושב שיש פה גם חיידק נוסף על וירוס , ולמה במקרה הזה הוא חושב שעדיף בכל זאת לתת (כי היינו שבוע לפני נסיעה לחו"ל והיא כבר גררה משהו שבועיים והסתבכה עם חיידק). והוא גם בחר אנטיביוטיקה שמתאימה לילדה בת כמעט 6 שלא נחשפה מעולם לאנטיביוטיקה.
אמא ל 5
הי אמא ל-5 יש לי שאלה,
לבן שלי יש עכשיו חום כבר יומיים וממשיך,הוא בן שנה ושבעה שוקל בערך 10.5 קילו האם מספיק נר 1 או שצריך לתת אחד וחצי?
.
לבן שלי יש עכשיו חום כבר יומיים וממשיך,הוא בן שנה ושבעה שוקל בערך 10.5 קילו האם מספיק נר 1 או שצריך לתת אחד וחצי?
.
-
אמא ל 5
נר אחד מספיק בהחלט - המינון הוא 10 מ"ג לק"ג משקל גוף, ובמקרים קשים 15 מ"ג לק"ג . נר הוא 150 מ"ג.
תרגישו טוב!
תרגישו טוב!
אמא ל 5
יופי תודה עוד שאלה קטנטנה,לבני יש מאחורי האוזן יובש כזה עם דלקת כבר כמה חודשים,הרופאה נתנה לו תריאולון,
זה בא והולך,יחד עים אטופיק דרמטיטיס שמתפשט לו בכול הגוף,מה איזה עוד טיפול אלטרנטיבי -נגיד יש לתופעות האילו,ומה הצפי ,יש לזה סוף?
ממש תודה וזהו.
זה בא והולך,יחד עים אטופיק דרמטיטיס שמתפשט לו בכול הגוף,מה איזה עוד טיפול אלטרנטיבי -נגיד יש לתופעות האילו,ומה הצפי ,יש לזה סוף?
ממש תודה וזהו.
-
אמא ל 5
אטופיק דרמטיטיס זה באמת בעיה מתמשכת, שאפייניות לה עליות וירידות. אפשר לשקול התייעצות עם הומאופט. יש לזה די הרבה טיפולים הומאופטיים.
לרוב עם הגיל זה עובר.
לרוב עם הגיל זה עובר.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
אמא ל 5
טוב, אם כבר פתחו פה פינת "הכה את המומחה"
אז אני מעוניינת לשאול אותך מה לגבי הקליפה בראש התינוק. התינוקת שלי בת שנה עוד שבועיים ומלאה בקליפה על הקרקפת. שום דבר טבעי לא עוזר (ניסינו בעבר והפסקתי לנסות) ואני לא רואה שזה זז לאיזשהו כיוון. זה צריך להדאיג אותי?

-
אמא ל 5
להדאיג בודאי שלא. זה הרי לא מסוכן...
אבל כדי לטפל אפשר להשתמש בשמפו אגיספור, שהוא כולל חומר נגד פטריה, כי לעיתים קרובות יש גם פטריה בקליפה הזאת. אבל כמובן אני לא אוהבת לתת המלצות רפואיות בלי לבדוק, אז כדאי להתייעץ עם רופא עור.
מקווה שעזרתי במשהו.
אבל כדי לטפל אפשר להשתמש בשמפו אגיספור, שהוא כולל חומר נגד פטריה, כי לעיתים קרובות יש גם פטריה בקליפה הזאת. אבל כמובן אני לא אוהבת לתת המלצות רפואיות בלי לבדוק, אז כדאי להתייעץ עם רופא עור.
מקווה שעזרתי במשהו.
-
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
אמא ל 5
שלום לאמא ל-5 מה שלומך ?
העניין הוא שהיינו היום במוקד של מכבי כי לילד היה שוב התקף אסטמה,(עד היום היו לו שני התקפים)קשיי נשימה ושיעולים ,הקאות ואי שקט כללי.
זה הופך אותו ל"אסטמתי"? קראתי איפושהוא שרק בגיל מאוחר ניתן לקבוע האם ילד הוא אסטמתי,ושבגיל רך לא עושים זאת.
האמת שהשאלה שלי היא האים התקפי אסטמה יכולים להיגרם מרגישות לדברים זרים ולא מוכרים לדוגמא :
ההתקף הראשון נגרם באותו שבוע שבו הוא שיחק עם פטרייה שהעלתה עובש על אחד מקירות הבית ,
ואילו ההתקף האחרון נגרם יומיים אחרי שהוא חדר לשירותים וביצע בהם את זממו (אני נרדמתי),
יכול להיות שזה קשור?
העניין הוא שהיינו היום במוקד של מכבי כי לילד היה שוב התקף אסטמה,(עד היום היו לו שני התקפים)קשיי נשימה ושיעולים ,הקאות ואי שקט כללי.
זה הופך אותו ל"אסטמתי"? קראתי איפושהוא שרק בגיל מאוחר ניתן לקבוע האם ילד הוא אסטמתי,ושבגיל רך לא עושים זאת.
האמת שהשאלה שלי היא האים התקפי אסטמה יכולים להיגרם מרגישות לדברים זרים ולא מוכרים לדוגמא :
ההתקף הראשון נגרם באותו שבוע שבו הוא שיחק עם פטרייה שהעלתה עובש על אחד מקירות הבית ,
ואילו ההתקף האחרון נגרם יומיים אחרי שהוא חדר לשירותים וביצע בהם את זממו (אני נרדמתי),
יכול להיות שזה קשור?
-
אמא ל 5
אממ"פ - מקווה שבנך כבר מרגיש יותר טוב.
למעשה אסטמה בגיל קטן היא אותה אסטמה כמו של הגדולים, אך באמת מאד שכיח שהיא נעלמת עם הגיל, ולכן רבים מעדיפים לתת לזה שם אחר, כמו ברונכיט ספסטי, או צפצופים. בהחלט שזה יכול להגרם על ידי גורמים חיצוניים מסוימים שגורמים לתגובה האלרגית, שהיא חלק מאסטמה. היתה בטיפולי תינוקת שכל פעם לאחר שאחיה הגדול נתן לה חתיכת במבה פיתחה צפצופים, ובלי במבה זה לא חזר על עצמו.
אז קשה לדעת מה יהיה בעתיד - אך אצל רבים מהילדים הקטנים הסובלים מאסטמה זה נעלם עם הגיל.
תהיו בריאים!
למעשה אסטמה בגיל קטן היא אותה אסטמה כמו של הגדולים, אך באמת מאד שכיח שהיא נעלמת עם הגיל, ולכן רבים מעדיפים לתת לזה שם אחר, כמו ברונכיט ספסטי, או צפצופים. בהחלט שזה יכול להגרם על ידי גורמים חיצוניים מסוימים שגורמים לתגובה האלרגית, שהיא חלק מאסטמה. היתה בטיפולי תינוקת שכל פעם לאחר שאחיה הגדול נתן לה חתיכת במבה פיתחה צפצופים, ובלי במבה זה לא חזר על עצמו.
אז קשה לדעת מה יהיה בעתיד - אך אצל רבים מהילדים הקטנים הסובלים מאסטמה זה נעלם עם הגיל.
תהיו בריאים!
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
אמא ל 5
תודה רבה לך,
נקווה שזה אכן ייעלם עם הגיל,או לחילופין שלא יתפתח.
נקווה שזה אכן ייעלם עם הגיל,או לחילופין שלא יתפתח.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
אמא ל 5
תודה! שלחתי לשתי הכתובות, וציינתי שזה ממני.
-
אמא ל 5
אנחנו יוצאים לדרך! ואי לכך לא איהיה אתכם לתקופה של כשבועיים.
מחר אנחנו עוזבים את ביתנו כאן, למלון, כדי לשלוח את החפצים שלנו. עוד 4 ימים אנחנו טסים לסינגפור, לאחר יומיים לאתונה, וביום שישי עוד 10 ימים אנחנו נוחתים בארץ. בודאי יקח כמה ימים עד שנתאפס, נתחבר לאינטרנט וכו'.
להתראות בארץ!
מחר אנחנו עוזבים את ביתנו כאן, למלון, כדי לשלוח את החפצים שלנו. עוד 4 ימים אנחנו טסים לסינגפור, לאחר יומיים לאתונה, וביום שישי עוד 10 ימים אנחנו נוחתים בארץ. בודאי יקח כמה ימים עד שנתאפס, נתחבר לאינטרנט וכו'.
להתראות בארץ!
-
אמא ל 5
דרך צלחה, אם את עוד רואה!
-
אמא ל 5
מסתבר שבתפוז יש פורום של משפחות ברוכות ילדים
אמא ל 5
הי,
אני פונה אליך בעקבות המשרה של המזכירה שפרסמת במדור דרושים. אם אינך זקוקה למישהי עם נסיון בהנקה (אני בת 22 ללא ילדים עדיין) אני אשמח לעבוד אצלך.
אם את מעוניינת תפני אלי באי מייל: jasmine3@walla.co.il
בתודה,
נטלי
אני פונה אליך בעקבות המשרה של המזכירה שפרסמת במדור דרושים. אם אינך זקוקה למישהי עם נסיון בהנקה (אני בת 22 ללא ילדים עדיין) אני אשמח לעבוד אצלך.
אם את מעוניינת תפני אלי באי מייל: jasmine3@walla.co.il
בתודה,
נטלי
אמא ל 5
הי אני פונה אליך גם בעניין המשרה, רק עכשיו נכנסתי לאתר, אחרי הרבה זמן... המשרה כבר תפוסה???? אני מאוד מאוד מחפשת עבודה!!!!
אני אמא ל-2. הגדולה בת 3, ינקה 11 חודשים, הקטנה בת שנה וחודש ועדין יונקת. אני גרה קרוב (יחסי) בבית חירות.
אני אשמח לשוחח איתך בטלפון, לשלוח קורות חיים, ולראות האם מתאים לך, לי.
הכתובת שלי: retter@netvision.net.il ומס' הטלפון: 8664585-09. ביי נועה.
אני אמא ל-2. הגדולה בת 3, ינקה 11 חודשים, הקטנה בת שנה וחודש ועדין יונקת. אני גרה קרוב (יחסי) בבית חירות.
אני אשמח לשוחח איתך בטלפון, לשלוח קורות חיים, ולראות האם מתאים לך, לי.
הכתובת שלי: retter@netvision.net.il ומס' הטלפון: 8664585-09. ביי נועה.
-
אמא ל 5
חזרתי כבר לפני שבוע, אבל רק לפני יומיים חיברו לנו אינטרנט בכבלים, אבל אני עדיין שקועה עמוק בארגזים, מזוודות, הכנסת ילדים לבי"ס, גן, פגישות דחופות בקופת חולים, ביטוח לאומי, לשכת גיוס, חיפוש מכונית ועוד ועוד....
כך שאני בקושי נכנסת לאינטרנט, ועוד לא הגעתי כלל לטפל בעניין המשרה למזכירה.
שלום לכל הנמצאים - ומקווה בקרוב לחזור לתפקוד חלקי לפחות...
כך שאני בקושי נכנסת לאינטרנט, ועוד לא הגעתי כלל לטפל בעניין המשרה למזכירה.
שלום לכל הנמצאים - ומקווה בקרוב לחזור לתפקוד חלקי לפחות...
-
אמא ל 5
ברוכה השבה!
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
אמא ל 5
ברוכה השבה!|תמר|
-
אמא ל 5
אני לא מטלפנת עדיין כי אני מחכה שתעשי הפסקת נשימה...
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
אמא ל 5
יש כבר אי מייל ישראלי?
רוצה לשאול משהו
רוצה לשאול משהו
-
אמא ל 5
גם אני כמו ורד...
-
- הצטרפות: 16 יוני 2003, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של מי_כל*
אמא ל 5
לילה טוב.
אני בחיבוטֱי המשך הנקה וטיפולי פריון...
מצאתי את המייל שלך משוטט כאן באחד הדפים - האם זה חוּצְפָּנִי מדי לשלוח לך שאלה דחופה?
תודות ויוֹמְנַעִים.
אני בחיבוטֱי המשך הנקה וטיפולי פריון...
מצאתי את המייל שלך משוטט כאן באחד הדפים - האם זה חוּצְפָּנִי מדי לשלוח לך שאלה דחופה?
תודות ויוֹמְנַעִים.
-
-
-
אמא ל 5
קראתי את מה שכתבת בדף כמו כולם ויש לי שאלה -
לחברה שלי יש שני בנים. כשהקטן היה בן חודשיים היא הפסיקה להניקו מסיבת "נגמר לי החלב".
היא אמרה לי שעברו עליה באותו הזמן ימים מאוד לחוצים עם הבנים בבית ובוקר אחד היא קמה ולא היה לה חלב.
האם מצב כזה ייתכן? האם לחץ יכול ל"ייבש" חלב?
ואם במקרה יש מצב כזה, האם ניתן לחזור להניק אח"כ?
לחברה שלי יש שני בנים. כשהקטן היה בן חודשיים היא הפסיקה להניקו מסיבת "נגמר לי החלב".
היא אמרה לי שעברו עליה באותו הזמן ימים מאוד לחוצים עם הבנים בבית ובוקר אחד היא קמה ולא היה לה חלב.
האם מצב כזה ייתכן? האם לחץ יכול ל"ייבש" חלב?
ואם במקרה יש מצב כזה, האם ניתן לחזור להניק אח"כ?
-
אמא ל 5
תשובה לגילה - המאמר מוכר לי. מדובר בנשים מאזורי העוני של לימה, פרו. קיראי את התאור של תנאי החיים שם. אני בכלל לא משוכנעת שזה מתאים לחברה המערבית, עקב מצב תזונתי שונה של האמא והילדים הגדולים. יש גם הבדלים במתן תוספות להנקה כי אמהות שהניקו שניים נטו יותר לתת תה ומים לתינוקות היונקים הקטנים.
בקיצור - לא נראה לי שמחקר זה מתאים לדרך החיים שלנו. לצערי איני מכירה מחקרים על הנושא בעולם המערבי. אם כי אני זוכרת שהיה משהו שעשו אצל חברות לה לצ'ה באיזה אזור עשיר בארה"ב, ולא היתה כל בעיה, אבל אין לי את פרטי המחקר.
יתכן שבתנאי חיים גבוליים מבחינת תזונה עלולה להיות בעיה בהנקת צמד. למעשה אין עדיין מספיק נתונים, כי גם מחקר זה בוצע רק עד גיל חודש של התינוקות החדשים.
However, if additional studies find that infants and mothers adjust their feeding behavior and are able to exclusively breastfeed for 6 months with adequate growth, there is no reason to wean a toddler before a mother wishes to do so. With these additional results, health professionals will be able to provide advice that will lead to optimal health for the infant, toddler, and mother.
הנה סיכום המחקר הנ"ל:
בקיצור - לא נראה לי שמחקר זה מתאים לדרך החיים שלנו. לצערי איני מכירה מחקרים על הנושא בעולם המערבי. אם כי אני זוכרת שהיה משהו שעשו אצל חברות לה לצ'ה באיזה אזור עשיר בארה"ב, ולא היתה כל בעיה, אבל אין לי את פרטי המחקר.
יתכן שבתנאי חיים גבוליים מבחינת תזונה עלולה להיות בעיה בהנקת צמד. למעשה אין עדיין מספיק נתונים, כי גם מחקר זה בוצע רק עד גיל חודש של התינוקות החדשים.
However, if additional studies find that infants and mothers adjust their feeding behavior and are able to exclusively breastfeed for 6 months with adequate growth, there is no reason to wean a toddler before a mother wishes to do so. With these additional results, health professionals will be able to provide advice that will lead to optimal health for the infant, toddler, and mother.
הנה סיכום המחקר הנ"ל:
-
אמא ל 5
מנג בין - מאד מאד לא סביר שאצל אמא המניקה מלא תינוק בן חודשיים פתאום תפסיק לייצר חלב בבת אחת. יתכן שכבר לפני כן מסיבה זו או אחרת היו קשיים, נתנו בקבוקים, ואולי באמת בוקר אחד לא היה גודש, שבאמת נוטה להעלם בסביבות גיל חודשיים, וזה היה האישור הסופי הנדרש לכך שאין חלב. גם במצב כזה אפשר לחזור להניק אם מגדילים את ייצור החלב על ידי שאיבות או הנקות תכופות.
בספרות תוארו ביקרים בודדים (שלושה אני חושבת) שלאחר ארועים טראומטיים מאד, פתאומיים, כגון רעידת האדמה במקסיקו, ותאונת רכבות קשה במאה ה- 19 בארה"ב לפתע היתה ירידה דרסטית בייצור החלב. אבל לחץ ומתח מתמשך לא יגרמו להפסקה פתאומית של ייצור חלב, ככל הידוע לי.
בספרות תוארו ביקרים בודדים (שלושה אני חושבת) שלאחר ארועים טראומטיים מאד, פתאומיים, כגון רעידת האדמה במקסיקו, ותאונת רכבות קשה במאה ה- 19 בארה"ב לפתע היתה ירידה דרסטית בייצור החלב. אבל לחץ ומתח מתמשך לא יגרמו להפסקה פתאומית של ייצור חלב, ככל הידוע לי.
-
אמא ל 5
תודה.
-
אמא ל 5
תודה רבה.
-
אמא ל 5
אמא ל-5 , הציצי נא ב מעצבן לראות מסביב .
האם יש משהו שאפשר לעשות להשכלת הגסטרואנטרולוגים? מתי יגיע היום שהם יודיעו לאמא כזאת ברגע שהתינוק מגיע אליהם לראשונה: "יש לך תינוק אלרגי. החלב שלך הוא התרופה היחידה בכל העולם בשביל התינוק שלך . קודם כל שחזרי נא את ההנקה, אח"כ נמשיך לבדוק. אם תהיה אפשרות, ננסה כל מיני תמ"לים - אבל ליתר ביטחון, תוך כדי הנקה, כי בתינוקות אלרגיים יש סכנה ששום תמ"ל לא יעבוד."
אני מזכירה לך מאמר מסוים שאנחנו אמורות לכתוב...
אגב, הינוקא אוכל מזון מוצק (טיפה תפוח, מרק עוף אורגני לחלוטין, פירור לחם, הכל ממזון שאני אוכלת ושלא עשה בעיות ביניקה) ויש המון דם ביציאות (לא שילשול, אבל דם).
שאנסה למנוע מזון מוצק במשך כמה ימים? אני לא יודעת ממה זה.
האם יש משהו שאפשר לעשות להשכלת הגסטרואנטרולוגים? מתי יגיע היום שהם יודיעו לאמא כזאת ברגע שהתינוק מגיע אליהם לראשונה: "יש לך תינוק אלרגי. החלב שלך הוא התרופה היחידה בכל העולם בשביל התינוק שלך . קודם כל שחזרי נא את ההנקה, אח"כ נמשיך לבדוק. אם תהיה אפשרות, ננסה כל מיני תמ"לים - אבל ליתר ביטחון, תוך כדי הנקה, כי בתינוקות אלרגיים יש סכנה ששום תמ"ל לא יעבוד."
אני מזכירה לך מאמר מסוים שאנחנו אמורות לכתוב...
אגב, הינוקא אוכל מזון מוצק (טיפה תפוח, מרק עוף אורגני לחלוטין, פירור לחם, הכל ממזון שאני אוכלת ושלא עשה בעיות ביניקה) ויש המון דם ביציאות (לא שילשול, אבל דם).
שאנסה למנוע מזון מוצק במשך כמה ימים? אני לא יודעת ממה זה.
-
אמא ל 5
עידכון:
צלצלתי לד"ר רענן שמיר (גסטרו ילדים ברמב"ם ומבין בהנקה).
ענה לי ב... איסטנבול. D-:
חוזר במוצאי החג ואדבר איתו ביום ראשון, ונראה. לא בא לי לעבור דרך קופ"ח ולהגיע לכל מיני חוויות מעצבנות.
צלצלתי לד"ר רענן שמיר (גסטרו ילדים ברמב"ם ומבין בהנקה).
ענה לי ב... איסטנבול. D-:
חוזר במוצאי החג ואדבר איתו ביום ראשון, ונראה. לא בא לי לעבור דרך קופ"ח ולהגיע לכל מיני חוויות מעצבנות.
-
אמא ל 5
ראי מה שכתבתי לך ב עוגות ועוגיות !
-
-
אמא ל 5
סליחה שלא בירכתי אותך ליום הולדתך!
אז מזל טוב באיחור.
פשוט היה יום מאוד מעייף בבית החולים. נאלצתי לנסוע לבד, הכל עלי לבד (יחד איזה 10 ק"ג), ומתוך השעות שהיינו שם חיכיתי יותר משעתיים לאחת הרופאות, עד שבסוף פשוט הלכתי אליה...
ובשישבת הייתי לחוצה נורא לסיים פה שתי משימות - אחת מהן הגהה סופית על העבודה של רני! איזו הקלה נרגיש כשהוא יגיש את העבודה האחרונה הזאת! אבל אני מאוד שמחה שהוא עשה אותה. תארי לעצמך שהוא קרא את Milk, Money and Madness ועוד המון חומר על הנקה ועל רמאויות השיווק והשחיתות של חברות הפורמולה.
אז מזל טוב באיחור.
פשוט היה יום מאוד מעייף בבית החולים. נאלצתי לנסוע לבד, הכל עלי לבד (יחד איזה 10 ק"ג), ומתוך השעות שהיינו שם חיכיתי יותר משעתיים לאחת הרופאות, עד שבסוף פשוט הלכתי אליה...
ובשישבת הייתי לחוצה נורא לסיים פה שתי משימות - אחת מהן הגהה סופית על העבודה של רני! איזו הקלה נרגיש כשהוא יגיש את העבודה האחרונה הזאת! אבל אני מאוד שמחה שהוא עשה אותה. תארי לעצמך שהוא קרא את Milk, Money and Madness ועוד המון חומר על הנקה ועל רמאויות השיווק והשחיתות של חברות הפורמולה.
-
- הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 22:06
אמא ל 5
שלום לך ונעים להכיר. שאלה מקצועית:
אני אמורה כבר חודשיים לתת לבני תוספת ברזל (כיום בן אוטוטו חצי שנה). יש לי התלבטות לא ברורה בעניין. האם באמת צריך לתת להם תוספת כזו?
תודה![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
אני אמורה כבר חודשיים לתת לבני תוספת ברזל (כיום בן אוטוטו חצי שנה). יש לי התלבטות לא ברורה בעניין. האם באמת צריך לתת להם תוספת כזו?
תודה
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
אמא ל 5
היי. נדמה לי שעוד לא ראיתי אותך בפורום משפחות ברוכות ילדים בתפוז:
http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?id=296
זה פורום חדש והוא עדיין טיפה רדום אם כי פה ושם כבר יש דיונים מעניינים מאוד (בעיקר כשנכנס מישהו אנטי). אנחנו משתדלות להביא עוד בנות כדי שזה יתעורר קצת.
http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?id=296
זה פורום חדש והוא עדיין טיפה רדום אם כי פה ושם כבר יש דיונים מעניינים מאוד (בעיקר כשנכנס מישהו אנטי). אנחנו משתדלות להביא עוד בנות כדי שזה יתעורר קצת.
-
אמא ל 5
בקשר להצעה שלך לכתוב לעיתון - כתבתי תגובה ארוכה ומנומקת למעריב בעקבות הכתבה על התינוק שאושפז כי "לאמא לא היה מספיק חלב". לא פיסרמו אותה. שלחתי אימייל למערכת מעריב ושאלתי למה לא פירסמו את תגובתי. לא קיבלתי תשובה. אז ממש לא בא לי להשקיע בעוד מכתב לעיתון כדי שגם אותו לא יפרסמו. כנראה הם לא ששים לפרסם מכתבים או תגובות שמוכיחים להם איזה שטויות הם כתבו.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
אמא ל 5
או שהם מעדיפים מכתבים קצרים... 

אמא ל 5
אשמח מאד אם תוכלי לעיין בדיון שמתפתח בתחתית הדף של הנקה והריון שני ונפתח בהודעה שלי על חברה בהריון.
המון המון תודה.
המון המון תודה.
-
אמא ל 5
אני לא מסכימה. עם אף אחת מהקביעות. אני ממש בעד. מאוד בעד.
אמא ל 5
שלום אמא יקרה! בתור אחת שהניקה פשעוטות והרבה:-) האם תוכלי להתיחס לשאלתי? תודה רבה.
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?[po]בעיות יניקה של פעוטות[/po]
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?[po]בעיות יניקה של פעוטות[/po]
אמא ל 5
שלום אמא יקרה, אני מקווה שזה בסדר לשאול אותך כאן שאלה: למה לא ממליצים לתת לתינוקות יונקים מים? הקטנטנה (4 חודשים) צמאה בימים האחרונים ואף מתעוררת לשם כך יותר בלילות. בפעוטון לוחצים אותי לתת לה מם ואני עדיין מסרבת. האם שתיית חלב (שאוב) רק כשצמאים לא גורמת לה לעומס על מערכת העיכול או תגרום להשמנה מעבר לרצוי? תודה רבה מראש.
-
אמא ל 5
יושי - לא מומלץ לתת מים מכל מיני סיבות - הראשונה שבהן, שאין כל צורך. חלב אם הוא ברובו מים, ואין כל עומס על מערכת העיכול. זה הוכח אפילו במדבריות באפריקה. אין צורך במים, אם התינוק יונק מלא, לפי דרישה, ואמא שותה סביר. כאשר התינוק צמא הוא לרוב ינק יניקות קצרות, וכך יקבל יותר חלב עשיר במים, ופחות שומני. הטבע דאג לזה שזה בדיוק יהיה מתאים. אל תשכחי שאת הבקבוקים המציאו לפני מאה שנה בקושי, והמין האנושי כבר שורד קצת יותר שנים...
חוץ מזה - מים ממלאים את הקיבה במקום חלב, עלול להגרם בלבול פטמות, יש דילול של מיצי הקיבה, עלול לחדור זיהום אם נותנים בקבוקים.
עם זאת, אני בדעה שכאשר התינוק לא עם אימו, כלומר אמא עובדת, אפשר להציע מעט מים, אם התינוק כבר שתה את מנת החלב שלו מהבקבוק. אפשר כמובן כל פעם לחמם מעט חלב אם, אך במצב שהתינוק בכל מקרה כבר מקבל בקבוקים, אמא לא נמצאת, ואין לו גישה להנקה ללא הגבלה, זה לא נורא לתת קצת מים.
חוץ מזה - מים ממלאים את הקיבה במקום חלב, עלול להגרם בלבול פטמות, יש דילול של מיצי הקיבה, עלול לחדור זיהום אם נותנים בקבוקים.
עם זאת, אני בדעה שכאשר התינוק לא עם אימו, כלומר אמא עובדת, אפשר להציע מעט מים, אם התינוק כבר שתה את מנת החלב שלו מהבקבוק. אפשר כמובן כל פעם לחמם מעט חלב אם, אך במצב שהתינוק בכל מקרה כבר מקבל בקבוקים, אמא לא נמצאת, ואין לו גישה להנקה ללא הגבלה, זה לא נורא לתת קצת מים.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
אמא ל 5
שלום 
עזרת לי מאוד, בזמנו, בדף שילשול דמי אצל תינוק יונק (ובעוד כמה).
אני זוכרת שמתישהו סבא של אור (שנפטר לפני 10 ימים) סיפר לי על מחקרים בנושא של תזונת אמהות בזמן ההריון - כדי למנוע רגישויות אצל התינוק העתיד להיוולד (במשפחה עם הסטוריה של רגישות).
זה היה מחקר בחיתולים אבל זה היה מזמן (לפני שנה בערך).
יש לך מידע חדש בנושא? את יכולה בבקשה להפנות אותי למחקרים?
תודה.

עזרת לי מאוד, בזמנו, בדף שילשול דמי אצל תינוק יונק (ובעוד כמה).
אני זוכרת שמתישהו סבא של אור (שנפטר לפני 10 ימים) סיפר לי על מחקרים בנושא של תזונת אמהות בזמן ההריון - כדי למנוע רגישויות אצל התינוק העתיד להיוולד (במשפחה עם הסטוריה של רגישות).
זה היה מחקר בחיתולים אבל זה היה מזמן (לפני שנה בערך).
יש לך מידע חדש בנושא? את יכולה בבקשה להפנות אותי למחקרים?
תודה.
-
- הצטרפות: 29 אוקטובר 2003, 21:21
אמא ל 5
שלום אמא ל 5
אני קוראת את רשימותיך ומאוד מתפעלת מהגישה ומהמקצועיות בהן את כותבת.
מאוד אודה לך אם תוכלי לענות לשאלתי: בתי בת ה5.3 היתה חולה בשבוע שעבר. לאחר שלושה ימים עם חום גבוה מאוד (+40) מלווה בכאבי גרון, תשישות וחוסר תיאבון, לקחנו אותה למוקד שם עשו לה משטח גרון. אני במקביל טיפלתי בה ברפלקסולוגיה, והחום אט אט ירד. עד שקיבלנו את התשובה למשטח הגרון,(סטרפ. A חיובי) החום היה נורמאלי.
רופא הילדים שלנו אמר שאין צורך בטיפול אנטיביוטי מאחר והיא החלימה.
שאלתי היא: האם יש עדין סיכון באי נטילת האנטיביוטיקה, להתפתחות סיבוכים כמו: פגיעה בשריר הלב, או בכליות?
או שהסיבוכים מתרחשים רק בעת מחלה פעילה - או מחלת חום? הרי החיידקים עדין עשויים להתקיים בגרון גם ללא חום - נכון?
בתודה מראש
אמא מודאגת
אני קוראת את רשימותיך ומאוד מתפעלת מהגישה ומהמקצועיות בהן את כותבת.
מאוד אודה לך אם תוכלי לענות לשאלתי: בתי בת ה5.3 היתה חולה בשבוע שעבר. לאחר שלושה ימים עם חום גבוה מאוד (+40) מלווה בכאבי גרון, תשישות וחוסר תיאבון, לקחנו אותה למוקד שם עשו לה משטח גרון. אני במקביל טיפלתי בה ברפלקסולוגיה, והחום אט אט ירד. עד שקיבלנו את התשובה למשטח הגרון,(סטרפ. A חיובי) החום היה נורמאלי.
רופא הילדים שלנו אמר שאין צורך בטיפול אנטיביוטי מאחר והיא החלימה.
שאלתי היא: האם יש עדין סיכון באי נטילת האנטיביוטיקה, להתפתחות סיבוכים כמו: פגיעה בשריר הלב, או בכליות?
או שהסיבוכים מתרחשים רק בעת מחלה פעילה - או מחלת חום? הרי החיידקים עדין עשויים להתקיים בגרון גם ללא חום - נכון?
בתודה מראש
אמא מודאגת
-
אמא ל 5
אני לא רוצה לרשום פה מספר טלפון, אז אפשר דרך בשמת או ב "דואל" mailto:zimes@netvision.net.il (אין לי כתובת דואל שלך).