תודה על הפירגון, שמחה לעזור אם אפשר.
_רציתי לשאול שאלה הקשורה לאומגה 3. בעקבות שיטוט באתר של גיא בן צבי הזמנו ממנו את הקפסולות, בניסיון להכניס את המוצר כשגרה, לתזונה של הבכורה (בת 8), שיש לה קשיי קשב וריכוז. היא לא מסכימה בשום אופן! לא מוכנה לבלוע את הקפסולה ולא מוכנה לגעת בשום אוכל שהשמן הושם בתוכו, לרבות מיץ פטל. שאלתי היא, מה את יודעת על חברת
פארמסין. זו חברה שמייבאת מוצריה לארץ. הציעו לי לנסות את הטבליות שוקולד חרובים שלהם. האם שמעת עליהם?_
שמעתי על החברה, אני לא יכולה להגיד שאני מכירה אותה. נכנסתי לאתר ובדקתי את המוצר. הערות:
- היחס בין EPA ל-DHA אינו אידאלי. היחס האידאלי הוא 3:2 לטובת ה-EPA, אבל גם 2:1 עובד. 8:7? כדאי לשאול את גיא אבל לדעתי הוא יפסול את זה.
- כמות האומגה בכל טבלית שוקולד קטנה מאוד. זה חשוב גם לגבי העלות וגם לגבי הרכיבים הנוספים שיש בטבלית: אם יש שם סוכר, זה לא טוב לשום ילד ובמיוחד לא לילדים שיש להם בעיות קשב. במיוחד אם כדי להגיע למינון המתאים תצטרכי לתת הרבה טבליות.
- אני מציעה שתנסי שתי חברות אחרות שהן מצויינות ולשמן שלהן אין טעם לוואי.
nordic naturals
חברה מעולה, השמן בדירוג תרופות, היחס נכון.
carlson
עוד חברה מעולה.
הערות לגבי שתי החברות האלה:
- לשמן בתפזורת יש פחות טעם לוואי מאשר לכמוסות של החברות האלה. שימי לב שאת קונה את המוצר הנכון, כי יש להן הרבה מוצרים שונים.
- הן מוסיפות טעם לימון או תפוז טבעי ולא כל הילדים מסתדרים עם זה (רבים אלרגיים להדרים). נדמה לי שלנורדיק נטורלז יש גם גירסה נטולת טעם של השמן בתפזורת.
- שימי לב לכמויות של ה-EPA ו-DHA בשתי החברות האלה - יחסי הכמויות אידאליים, והכמות גדולה בהרבה מזו שבשוקולד.
- אפשר לקנות באינטרנט אצל הסוחרים הגדולים (vitaminshoppe.com, vitacost.com, vitaminlady.com) ואז ייתכן שתחוייבי במכס בארץ, או לבקש ממישהו שמגיע מארה"ב שיקנה לך.
- תמיד שווה לקנות את הבקבוק הכי קטן.
- יש לשמור במקרר. לא במקפיא.
- אפשר לערבב את השמן בגלידה תוצרת בית, כמו פירות קפואים - הקור מרדים קצת את הטעם (שכאמור הוא ממש בסדר).
שאלה אחרת, כללית יותר וגם אישית יותר: קראתי אצל גיא על צורת התזונה שהוא ממליץ עליה. כמעט מיותר לומר שאנחנו והילדים אוכלים כמעט הפוך (ואנחנו בהחלט במשתדלים: אוכל אורגני, ירקות ופירות, בשר, אבל גם המון לחם, אורז ופסטה, דגנים אחרים וכמובן סוכר לגווניו) .טוב והנה השאלה: האם את מצליחה "להחזיק" תזונה כזו? אני מבינה שעבור בנך תזונה נקייה היא גורלית, האם גם אתם אוכלים כך? ומה במקום חיטה? ואורז? וכו' וכו'. אני מקווה שאני לא עוברת גבול של פרטיות ואם כן, אני מתנצלת מראש. ומודה לך מראש...
אין צורך להתנצל, זה לא אישי מדיי. צ'מעי, אפשר לכתוב על זה ספר אבל אני אנסה לענות בקיצור:
- כן, אפשר לשמור על תזונה כזו. כן, גם לנו תזונה כזו עדיפה. אחרי כמה זמן על תזונה כזו נגמלים מעמילנים במידה כזו שהם כבר לא מושכים. צריך רק לעבור את התקופה הראשונה הקשה.
- לא אוכלים כלום במקום חיטה ואורז. כתבתי בדף מה לאכול תזונה בסכרת סוג II :
_אני תמיד אומרת להורים שמצטרפים לפורום שלנו, שרוצים להתחיל דייאטה בשביל ילדיהם:
כאשר הדייאטה צריכה להיות מוגבלת מסיבה כלשהי, אפשר לגשת לעניין בשתי דרכים.
דרך אחת היא למצוא תחליפים לאוכל הרגיל. לחם בלי גלוטן, גבינה מאגוזים ושמרים, תחליפי דגני בוקר וכו'.
הדרך השנייה, העדיפה בעיניי, היא לעשות שינוי בחשיבה לגבי אוכל ולחפש מה אפשר לעשות ממה שכן מותר. לעתים מתגלה דבר מעניין: אפשר בהחלט לחיות בלי לחם, בלי קרקרים, בלי מאכלי חלב, בלי ממרחים על הלחם, בלי תוספות עמילניות מכל סוג, והחיים נעשים מעניינים יותר מבחינה קולינרית, ומשעממים יותר מבחינת תנודות הסוכר happy._
את מוזמנת להתקשר אלינו, 914-533-7235 ניו יורק. אם נשמע יותר פרטים על הילדה, נוכל אולי לתת לך עוד רעיונות, וגם נוכל לספר יותר פרטים על מה שאנחנו עושים. (אנחנו לא גובים כסף על כלום, בפרנציפ).