אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
-
- הודעות: 1055
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
שאלת מליון הדולר, היה כלא היה - לא מדברים על זה יותר.
תלויי איפה...
לא נראה לי שיש בעיה עם מוצרי אלקטרוניקה. אבל זו דעתי האישית.
לא הייתי קונה כלי אוכל או בישול או מזון מיפן.
תלויי איפה...
לא נראה לי שיש בעיה עם מוצרי אלקטרוניקה. אבל זו דעתי האישית.
לא הייתי קונה כלי אוכל או בישול או מזון מיפן.
-
- הודעות: 1055
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
כמה דברים שלמדתי מנשות באופן היפניות-
כלי אוכל מבמבוק או עץ יש בציפוי שמן טבעי או סוג של שרף או שעוות דבורים אבל זה הרבה יותר יקר כמובן מהציפוי הרגיל שלדעתי הוא רעיל.
רוב כלי העץ בחנויות מצופה בשעווה לא טבעית.
כלי העץ הטבעיים הם לרוב עבודת יד ונמכרים אישית מהאמן.
בזכוכית קשה לדעת אם יש או אין עופרת.
כמובן שלא כדאי לקנות מסין ואני אישית לא מחממת או מבשלת בזכוכית.
רוב כלי הקרמיקה מכילים עופרת.
יש כמה חברות שמכינות כלי אוכל וכלי בישול מקרמיקה מיוחדת ללא עופרת. בצבע לבן מאד פשוט.
עדיף שיהיו בבית מעט כלים אבל בטוחים לשימוש ואיכותיים שנשארים הרבה זמן.
מקווה שעזרתי במשהו...
כלי אוכל מבמבוק או עץ יש בציפוי שמן טבעי או סוג של שרף או שעוות דבורים אבל זה הרבה יותר יקר כמובן מהציפוי הרגיל שלדעתי הוא רעיל.
רוב כלי העץ בחנויות מצופה בשעווה לא טבעית.
כלי העץ הטבעיים הם לרוב עבודת יד ונמכרים אישית מהאמן.
בזכוכית קשה לדעת אם יש או אין עופרת.
כמובן שלא כדאי לקנות מסין ואני אישית לא מחממת או מבשלת בזכוכית.
רוב כלי הקרמיקה מכילים עופרת.
יש כמה חברות שמכינות כלי אוכל וכלי בישול מקרמיקה מיוחדת ללא עופרת. בצבע לבן מאד פשוט.
עדיף שיהיו בבית מעט כלים אבל בטוחים לשימוש ואיכותיים שנשארים הרבה זמן.
מקווה שעזרתי במשהו...
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אם קלקר הוא חומר מאוד מסרטן,איך זה מתיישב עם כוסות קלקר או גלידות איכותיות במשקל שאורזים באריזת קלקר?
למה זה אמור להתיישב? שום דבר אחר לא מתיישב- פלסטיק, אלומיניום, טפלון, למה שקלקר יתיישב? חוץ מזה הוא גם מאוד לא אקולוגי...
למה זה אמור להתיישב? שום דבר אחר לא מתיישב- פלסטיק, אלומיניום, טפלון, למה שקלקר יתיישב? חוץ מזה הוא גם מאוד לא אקולוגי...
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה בנוגע לחימום אוכל תינוקות בכלי פלסטיק לא מאושר לפי תקני ה"ללא הb ?" במיקרוגל על בסיס יומיומי
אותי זה מאוד מטריד
אשמח לשמוע הארות
אותי זה מאוד מטריד
אשמח לשמוע הארות
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אני מחזיקה בבית מיקרוגל לצורך חימום הכרית כוסמת שלי כשקר לגב המסכן שלי
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה בנוגע לחימום אוכל תינוקות בכלי פלסטיק לא מאושר לפי תקני ה"ללא הb ?" במיקרוגל על בסיס יומיומי
נשמע נורא, גם המיקרו גל, וגם החימום פלסטיק...
נשמע נורא, גם המיקרו גל, וגם החימום פלסטיק...
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מי יכול לומר לי מה אמרו בכתבה על הסכינים הקרמיות? ואיך אני יודעת האם הסכין שלי היא קרמית או לא?
מי יכול לומר לי מה אמרו בכתבה על הסכינים הקרמיות? ואיך אני יודעת האם הסכין שלי היא קרמית או לא?
-
- הודעות: 5
- הצטרפות: 29 דצמבר 2011, 12:26
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מזמינה את כולם להעשיר את הידע שלכם על השפעת זיהומים סביבתיים שונים - באויר, במזון, במים - על בריאותנו.
במרכז הידע של אתר הקרן לבריאות וסביבה תוכלו למצוא מידע כללי וגם על המצב בישראל.
www.ehf.org.il
במרכז הידע של אתר הקרן לבריאות וסביבה תוכלו למצוא מידע כללי וגם על המצב בישראל.
www.ehf.org.il
-
- הודעות: 1307
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מישהו צפה בכתבה על הכלים הקרמים?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
http://reshet.ynet.co.il/Shows/[po]Kolbotek video[/po]/episodes/#!ReshetVod
קישור - פרק 14
קישור - פרק 14
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
היום הלכתי לחנות שממנה קניתי את המחבתות הקרמיים שלי. שאלתי את בעל החנות מה לעשות עם הכלים (אולי יש דרך לפצות/להחליף).
הוא אמר לי לשמור אותם ושאין בהם כל רע.
לטענתו הכלים של חב' נאופלם נבדקו ב 600 מעלות חום ובבישול במטבח החום הרבה יותר נמוך.
בכתבה הם באמת לא ציינו את טמפ' הבדיקה.
עוד טענה שלו, מפליאה הרבה יותר, שכל הכתבה היא נקמה של חב' טפל. וזה הסיפור שלו :
לפני כשנתיים נאופלם פרצה לשוק והורידה כמעט לחלוטין את מכירותיה של חב' טפל (שמכרו מחבתות טפלון).
פורסמו מחקרים שהטפלון רעיל ולא הדגישו שהוא רעיל כשהוא סרוט.
עכשיו חב' טפל מצאה דרך לנקום ונעשתה הכתבה בכולבוטק.
הוא טען שנבדקו גם כלים שלא נמצאים על המדפים, כמו מחבת מצופה זהב של סולתם
ושלארקוסיל בכלל אין כלים קרמיים.
ועכשיו לך תדע למי להאמין.
אולי בכל זאת יש כאן מומחה למחתות קרמיים?
ועוד שאלה, איך יודעים שווק יציקת ברזל, הוא רק ברזל?
או איזה ווק מומלץ ובאמת אין בו רעלים?
הוא אמר לי לשמור אותם ושאין בהם כל רע.
לטענתו הכלים של חב' נאופלם נבדקו ב 600 מעלות חום ובבישול במטבח החום הרבה יותר נמוך.
בכתבה הם באמת לא ציינו את טמפ' הבדיקה.
עוד טענה שלו, מפליאה הרבה יותר, שכל הכתבה היא נקמה של חב' טפל. וזה הסיפור שלו :
לפני כשנתיים נאופלם פרצה לשוק והורידה כמעט לחלוטין את מכירותיה של חב' טפל (שמכרו מחבתות טפלון).
פורסמו מחקרים שהטפלון רעיל ולא הדגישו שהוא רעיל כשהוא סרוט.
עכשיו חב' טפל מצאה דרך לנקום ונעשתה הכתבה בכולבוטק.
הוא טען שנבדקו גם כלים שלא נמצאים על המדפים, כמו מחבת מצופה זהב של סולתם
ושלארקוסיל בכלל אין כלים קרמיים.
ועכשיו לך תדע למי להאמין.
אולי בכל זאת יש כאן מומחה למחתות קרמיים?
ועוד שאלה, איך יודעים שווק יציקת ברזל, הוא רק ברזל?
או איזה ווק מומלץ ובאמת אין בו רעלים?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
עכשיו לך תדע למי להאמין.
בסיפור שלך? אף לא לאחד.
כולם בעלי אינטרס שמעידים על סחורתם.
לגבי המוכר - צריך להסביר? אנשים יגידו הכל כדי למכור. לפעמים הם גם כותבים את זה על האריזה. למרבית הצער, הם יכולים, מוכנים ואף ששים לשקר או פשוט לדבר על דברים שבהם הם לא באמת מבינים.
לגבי טפלון, הוא רעיל גם כשהוא לא שרוט. ראי שלל קישורים במעלה הדף.
לגבי מחבתות קרמיות - אם תראי מה כתבתי למעלה, ההסתייגות שלי הייתה לא בגלל שיש מידע, אלא בדיוק בגלל שלא היה מידע חוץ ממה שסיפקו היצרנים.
במקרה כזה, אני אישית מעדיפה לרוב לחכות שיהיה מידע אמין ואובייקטיבי.
ככלל - אני חשדנית כלפי משהו חדש, שלא נבדק לאורך זמן. זה נכון גם לגבי כלי בית, וגם לגבי תרופות. אני לא אומרת שאימנע בהכרח, אבל אני יותר חשדנית מאשר לגבי חומרים שהיו בשטח מאות ואלפי שנים ושיש לגביהם בסיס נתונים רחב ומתמשך.
לגבי ווק - תתחילי בזה שלא תקני משהו תוצרת סין. הבעיה עם סין היא לא בהכרח שהכל שם מורעל, אלא שלא תמיד הפיקוח שם שווה משהו.
אני הייתי מעדיפה משהו תוצרת אירופה, או אפילו תוצרת חברה אירופית עם ייצור בסין ובדיקה באירופה (יש למשל צעצועים כאלה), כי התקנים האירופיים מחמירים למדיי.
ניתן גם לקנות ערכות לבדיקת עופרת בחנויות חומרי בניין. זה לא מכסה את כל המתכות הרעילות.
מקווה שעזרתי.
בסיפור שלך? אף לא לאחד.
כולם בעלי אינטרס שמעידים על סחורתם.
לגבי המוכר - צריך להסביר? אנשים יגידו הכל כדי למכור. לפעמים הם גם כותבים את זה על האריזה. למרבית הצער, הם יכולים, מוכנים ואף ששים לשקר או פשוט לדבר על דברים שבהם הם לא באמת מבינים.
לגבי טפלון, הוא רעיל גם כשהוא לא שרוט. ראי שלל קישורים במעלה הדף.
לגבי מחבתות קרמיות - אם תראי מה כתבתי למעלה, ההסתייגות שלי הייתה לא בגלל שיש מידע, אלא בדיוק בגלל שלא היה מידע חוץ ממה שסיפקו היצרנים.
במקרה כזה, אני אישית מעדיפה לרוב לחכות שיהיה מידע אמין ואובייקטיבי.
ככלל - אני חשדנית כלפי משהו חדש, שלא נבדק לאורך זמן. זה נכון גם לגבי כלי בית, וגם לגבי תרופות. אני לא אומרת שאימנע בהכרח, אבל אני יותר חשדנית מאשר לגבי חומרים שהיו בשטח מאות ואלפי שנים ושיש לגביהם בסיס נתונים רחב ומתמשך.
לגבי ווק - תתחילי בזה שלא תקני משהו תוצרת סין. הבעיה עם סין היא לא בהכרח שהכל שם מורעל, אלא שלא תמיד הפיקוח שם שווה משהו.
אני הייתי מעדיפה משהו תוצרת אירופה, או אפילו תוצרת חברה אירופית עם ייצור בסין ובדיקה באירופה (יש למשל צעצועים כאלה), כי התקנים האירופיים מחמירים למדיי.
ניתן גם לקנות ערכות לבדיקת עופרת בחנויות חומרי בניין. זה לא מכסה את כל המתכות הרעילות.
מקווה שעזרתי.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תודה רבה תמי (-:
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
טליה - עופרת בזכוכית??
(פעם ראשונה שאני שומעת על האפשרות הזו. חשבתי שזוכית הכי בטוחה שיכול להיות...)
(פעם ראשונה שאני שומעת על האפשרות הזו. חשבתי שזוכית הכי בטוחה שיכול להיות...)
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
קניתי מחבת נירוסטה, הכל נדבק!!
אין יותר חביתה! רק מקושקשת!
עצות?
אין יותר חביתה! רק מקושקשת!
עצות?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אנחנו עשינו את המעבר הזה לפני כשנה. החביתות משתפרות (-: ובחנוכה עשינו אפילו לטקס בלי סוף.
צריך לשים יותר שמן ממה שהתרגלנו בטפלון. ולחמם את המחבת יותר זמן לפני ששופכים פנימה את הביצים.
מחבת מנירוסטה עבה יותר מתנהגת יותר יפה.
צריך לשים יותר שמן ממה שהתרגלנו בטפלון. ולחמם את המחבת יותר זמן לפני ששופכים פנימה את הביצים.
מחבת מנירוסטה עבה יותר מתנהגת יותר יפה.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תודה!
זה כנראה באמת עניין של טמפרטורה..
אם הביצה תיגב במחבת כשהיא חמה היא "תיסגר" אולי ולא תידבק..
ינוסה בהקדם
זה כנראה באמת עניין של טמפרטורה..
אם הביצה תיגב במחבת כשהיא חמה היא "תיסגר" אולי ולא תידבק..
ינוסה בהקדם
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
בהצלחה. כשרק עברנו הודעתי לכולם שיותר אין ביצה עין - וראו, עכשיו יש ויש.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תבניות סיליקון בעיתיות? מה התחליף לאפיית לחם שלא נדבק?
הקפאה בבקבוקי פלסטיק הבנתי שבעייתית אם כך באיזה כלים ניתן להכין קרח? (סיליקון? ניילון?)
תודה
הקפאה בבקבוקי פלסטיק הבנתי שבעייתית אם כך באיזה כלים ניתן להכין קרח? (סיליקון? ניילון?)
תודה
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
יש למישהו מושג מאיזה חומר עשוי מיכל החימום וגוף החימום של תמי4 בר? במילים אחרות, בטוח?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
כתבה מקיפה על סירים
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=168&ArticleID=3128
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=168&ArticleID=3128
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 16 ינואר 2012, 23:32
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תודה דניאלה@}@}@}
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
באיזה כלים בטוח להקפיא מים לקרח?
-
- הודעות: 457
- הצטרפות: 04 יולי 2010, 10:13
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תבניות סיליקון בעיתיות? מה התחליף לאפיית לחם שלא נדבק?
אנחנו אופים בתבנית רחבה ועליה נייר אפיה לא מולבן (מכירה את החומים האלה?). לאחר הלישה וההתפחה, צרים את הבצק לצורת הככר הרצויה ומניחים על התבנית להתפחה נוספת, ואז לתנור. לא צריך תבנית ש"מחזיקה" את הבצק מכל הכיוונים.
באיזה כלים ניתן להכין קרח?
אני ראיתי תבניות קרח מנירוסטה. שווה לחפש.
אנחנו אופים בתבנית רחבה ועליה נייר אפיה לא מולבן (מכירה את החומים האלה?). לאחר הלישה וההתפחה, צרים את הבצק לצורת הככר הרצויה ומניחים על התבנית להתפחה נוספת, ואז לתנור. לא צריך תבנית ש"מחזיקה" את הבצק מכל הכיוונים.
באיזה כלים ניתן להכין קרח?
אני ראיתי תבניות קרח מנירוסטה. שווה לחפש.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
שאלה: האם סכו"ם שמשנה צבע במדיח זה בעיה? האם סכינים דקים ומשוננים עם ידית פלסטיק שמחלידים בחלק המתכתי זה בעיה? האם כלי כסף ישנים ודי כבדים שמשנים צבע זה בעיה - אנחנו קצת חושדים שהם רק מצופים כסף ולא יודעים איזה מתכת יש למטה. בכל אופן, כל אלה נכנסים לפה שלנו אחרי שנגעו באוכל חם וחומצי וכו'. אז איזה חומר אמור להיות בטוח לסכו"ם?
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מצטרפת לשאלה בסוגיית הסכום. מי יודע האם יש סכום בטוח?
ועוד שאלה לטרה ולכולן:
טרה אם את פה, כתבת שאת מחממת מים בקומקום נירוסטה. אין בו פלסטיק בכלל?
ועוד שאלה לטרה ולכולן:
טרה אם את פה, כתבת שאת מחממת מים בקומקום נירוסטה. אין בו פלסטיק בכלל?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
יש לי שאלה. איזה בקבוק שתייה הכי מומלץ ובריא לנו? של חברת סיג השוויצרית או של חברת לאקן מספרד? אשמח לקבל תשובה ויום טוב לכולם. תודה. תמר
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
טרה אם את פה, כתבת שאת מחממת מים בקומקום נירוסטה. אין בו פלסטיק בכלל?
אין. זה קומקום ששמים על הגז, של סולתם.
אין. זה קומקום ששמים על הגז, של סולתם.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תמר, חפשי בקבוג נירוסטה. הבקבוקים של סיג הם אלומיניום עם ציפוי בפנים, לא ? לי זה לא נראה הכי טוב.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
חברים, אז מה המסקנה לגבי קומקומים?
ואיפה נכנסים לדיון קומקומי הקרמיקה היפים כל כך שנמכרים עכשיו בהרבה מקומות?
ואגב, אם אתם יכולים להמליץ על מודלים מסויימים, שלא דולפים אחרי חודש - אשמח מאוד
ואיפה נכנסים לדיון קומקומי הקרמיקה היפים כל כך שנמכרים עכשיו בהרבה מקומות?
ואגב, אם אתם יכולים להמליץ על מודלים מסויימים, שלא דולפים אחרי חודש - אשמח מאוד
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תודה טרה.
האמת שבסביבתי יש חנות של סולתם. אגש לראות במה מדובר וכמה יקר זה...
הייתי שם לאחרונה לברר מחירים של סירי נירוסטה וראיתי שיש גם סכום.
הסיר הבינוני עולה מעלה 300 ש"ח ויש גם 4 סירים עם ידיות פלסטיק ב600 שח - מבצע.
האמת שבסביבתי יש חנות של סולתם. אגש לראות במה מדובר וכמה יקר זה...
הייתי שם לאחרונה לברר מחירים של סירי נירוסטה וראיתי שיש גם סכום.
הסיר הבינוני עולה מעלה 300 ש"ח ויש גם 4 סירים עם ידיות פלסטיק ב600 שח - מבצע.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מחפשת בנרות תבניות אינגליש קייק שעשויות מנירוסטה בלבד בלי ציפוי
מישהו יודע איפה משיגים?
או רעיון אחר לתבנית אפיה בטוחה לאפיית עוגות בחושות ולחמים?
מישהו יודע איפה משיגים?
או רעיון אחר לתבנית אפיה בטוחה לאפיית עוגות בחושות ולחמים?
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
יש לי תבניות כאלה, נראה לי שקניתי אותן בשוק הפשפשים.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
יש תבניות אינגליש קייק גם מזכוכית
-
- הודעות: 590
- הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
- דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אני לא יודעת איפה את נמצאת אבל בירושלים יש בחנות שנקראת טריידינג. חנות למסעדות..
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תבניות אינגליש מנירוסטה קניתי לפני כמה שנים ב"מר קייק" (א.ת. נתניה). שווה לחפש ב"מיסטרל" ביפו.
כיום אני משתמשת בתבניות פיירקס.
כיום אני משתמשת בתבניות פיירקס.
-
- הודעות: 1113
- הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
- דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
או רעיון אחר לתבנית אפיה בטוחה לאפיית עוגות בחושות ולחמים?
לי יש תבנית כזו מפיירקס, מצויינת ומאד מאד ותיקה...
לי יש תבנית כזו מפיירקס, מצויינת ומאד מאד ותיקה...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תודה- אחפש בחנויות שהמלצתן עליהן.
מרגישות שהזכוכית טובה יותר לאפיה?
כי דווקא פיירקסים כאלה יש להשיג.
אני רוצה לאפות בתבניות עוגות בחושות ולחם.
מרגישות שהזכוכית טובה יותר לאפיה?
כי דווקא פיירקסים כאלה יש להשיג.
אני רוצה לאפות בתבניות עוגות בחושות ולחם.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
רעיון לתבנית לאפיית לחמים: אני אופה בתבנית פויקה ללחם. יש לי שתיים. אני אופה בד״כ שני לחמים בו״ז, שמה נייר אפייה. טרם ניסיתי לאפות בהן עוגות בחושות. מענין איך ייצא.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מרגישות שהזכוכית טובה יותר לאפיה?
אני אופה לחם בכאלה ולדעתי התוצאות טובות יותר מאשר במתכת.
אני אופה לחם בכאלה ולדעתי התוצאות טובות יותר מאשר במתכת.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
נסי בניסים יעיש - תבניות נירוסטה" בבת ים
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
המידע שיש פה מעניין, אני לא בטוחה שהוא דווקא קשור לדף הזה, אך מכיוון שפה עוסקים ברעלים ואני מכירה דף זה היטב, אשאיר את הקישור פה. מדובר במאמר - נראה מתורגם על ידי המחשב או משהו כזה (אבל קריא)- על רעלים שונים בתקופות עתיקות. כתוב שם במפורש על העופרת ברומא ועוד ועוד המון מידע מעניין על רעלים שפעם ידעו והשתמשו ובעצם הם בשימושים שונים עד היום..:
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... 1kBggfE31F wPd0Od5BE3AqwlhwvDuC6T5lAmu1zn2epb81q0VCp9WiZr[/po]-VHXN-Hl5-nkUIdkoqOXLFfO0B3tJ8i&sig=AHIEtbR65qf4Ha6VZw30L4gfv yOdt6rog
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... 1kBggfE31F wPd0Od5BE3AqwlhwvDuC6T5lAmu1zn2epb81q0VCp9WiZr[/po]-VHXN-Hl5-nkUIdkoqOXLFfO0B3tJ8i&sig=AHIEtbR65qf4Ha6VZw30L4gfv yOdt6rog
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אה, זה חומר למבחן באיזה מוסד לימוד שמישהו העלה לרשת.
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 08 אוקטובר 2012, 21:04
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אין מוצר יותר מסוכן מאלומניום אני באמת לא מבין אנשים שקונים סירי אלומניום אז מה עם צבעו אותם מבחוץ ומבפנים זה רק עוד יותר גרוע כל הצבעים הפנימיים חודרים לגןף
לא קיים ציפויי שהוא ממש טוב אני באופן כללי רק קונה סירים שהפנים שלהם עשויי נירוסטה נירוסטה הוא חומר קשיח מאוד בניגוד לאלומניום והסיכויי שהוא יתפורר נמוח ביותר בקיצור
אני קונה סירים של אווינוקןנס EVINOX כי הם באופן עקרוני לא מבאים סירים שלדעתם יכולים לגרום נזק הרי ידוע שאנשים לא מבינים הרבה והם מעדיפים סירי אלומניום ציבעוניים בגלל המחיר הנמוך כי אלומניןם זול חותר מנירוסטה וגם הצבע הרעיל מושך אותם
אין מוצר יותר מסוכן מאלומניום אני באמת לא מבין אנשים שקונים סירי אלומניום אז מה עם צבעו אותם מבחוץ ומבפנים זה רק עוד יותר גרוע כל הצבעים הפנימיים חודרים לגןף
לא קיים ציפויי שהוא ממש טוב אני באופן כללי רק קונה סירים שהפנים שלהם עשויי נירוסטה נירוסטה הוא חומר קשיח מאוד בניגוד לאלומניום והסיכויי שהוא יתפורר נמוח ביותר בקיצור
אני קונה סירים של אווינוקןנס EVINOX כי הם באופן עקרוני לא מבאים סירים שלדעתם יכולים לגרום נזק הרי ידוע שאנשים לא מבינים הרבה והם מעדיפים סירי אלומניום ציבעוניים בגלל המחיר הנמוך כי אלומניןם זול חותר מנירוסטה וגם הצבע הרעיל מושך אותם
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
בהום סנטר יש סירי נירוסטה בין לאומיים תוצרת פורטוגל הם מצויינים והמחירים טובים מאוד כתוב על התחתית נירוסטה 304 שהיא הטובה ביותר
כאשר הופכים את הסיר רואים EVINOX MAX זה שם החברה הפורטוגלית ולמעלה מוטבע שם הנירוסטה 304 איכן שלא כתוב 304 סימן שהסיר עשויי מנירוסטה פשוטה
בהום סנטר יש סירי נירוסטה בין לאומיים תוצרת פורטוגל הם מצויינים והמחירים טובים מאוד כתוב על התחתית נירוסטה 304 שהיא הטובה ביותר
כאשר הופכים את הסיר רואים EVINOX MAX זה שם החברה הפורטוגלית ולמעלה מוטבע שם הנירוסטה 304 איכן שלא כתוב 304 סימן שהסיר עשויי מנירוסטה פשוטה
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מישהו יודע מה לגבי תבניות אפיה מסיליקון? האם מסרטנות? היום ראיתי פטנט חדש באחת החנויות- מכסה אוניברסלי לסירים עשוי סיליקון, מישה יודע אם יש קשר בין סיליקון לסרטן??
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
שלום לכולן.
אחותי למדה בזמן האחרון קדרות, קנתה אובניים והולכת ומתמקצעת בתחום. לפני זמן מה, הביאה לי מתנה קעריות למרק. צבע טבעי מצופה בגלזורה. אני לא יודעת איך להתייחס לזה. היא אומרת שגלזורה זה כמו זכוכית בעצם ושהחימר באופן וודאי נטול רעלים וכשר לשימוש לכלי אוכל, אך מכיוון שהיא מסתמכת על דברי היצרן/מוכר, איך אני יכולה להיות שקטה?
האם החימר יכול להיות רעיל? האם הגלזורה יכולה להיות רעילה? איך אני יכולה לבדוק שזה אכן ללא כל חשש?
יש למישהו פה מידע בתחום הקרמיקה/חימר? או איך בודקים איכות של חומרים באופן כזה שלא יהיו ספקות?
הרבה תודה@}
אחותי למדה בזמן האחרון קדרות, קנתה אובניים והולכת ומתמקצעת בתחום. לפני זמן מה, הביאה לי מתנה קעריות למרק. צבע טבעי מצופה בגלזורה. אני לא יודעת איך להתייחס לזה. היא אומרת שגלזורה זה כמו זכוכית בעצם ושהחימר באופן וודאי נטול רעלים וכשר לשימוש לכלי אוכל, אך מכיוון שהיא מסתמכת על דברי היצרן/מוכר, איך אני יכולה להיות שקטה?
האם החימר יכול להיות רעיל? האם הגלזורה יכולה להיות רעילה? איך אני יכולה לבדוק שזה אכן ללא כל חשש?
יש למישהו פה מידע בתחום הקרמיקה/חימר? או איך בודקים איכות של חומרים באופן כזה שלא יהיו ספקות?
הרבה תודה@}
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
טיוטה לתקן ישראלי
http://www.chamber.org.il/images/Files/ ... 3-02-0.pdf
מבוסס על תקן בין לאומי 7086-2 ISO
http://www.chamber.org.il/images/Files/ ... 3-02-0.pdf
מבוסס על תקן בין לאומי 7086-2 ISO
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
בעצם, לפי http://www.chamber.org.il/Content.aspx? ... =361&mn=10
ניראה שיש כבר תקן: ת"י 1003 חלקים 3.2+3.1 – שחרור עופרת וקדמיום מכלים הבאים במגע עם מזון: כלי זכוכית עמוקים – שיטות בדיקה
ניראה שיש כבר תקן: ת"י 1003 חלקים 3.2+3.1 – שחרור עופרת וקדמיום מכלים הבאים במגע עם מזון: כלי זכוכית עמוקים – שיטות בדיקה
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
חיפה תודה. אני לא ממש קראתי את הדפים ואני לא ממש מבינה מה הם. מספרי תקינה שצריך להיכנס לכל מספר?? בכל מקרה זה נראה כזה של עורכי דין... אנסה להעמיק מחר. רוב תודות !
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה דעתכם על מחבתות וסירים בציפוי שיש?
כמו כאן-
http://www.foodappeal.co.il/Product/%D7 ... 7%99%D7%94
רוצים לתת לנו בעבודה בתור במתנה.
איך אפשר לבדוק מה הציפוי הזה אומר?
כמו כאן-
http://www.foodappeal.co.il/Product/%D7 ... 7%99%D7%94
רוצים לתת לנו בעבודה בתור במתנה.
איך אפשר לבדוק מה הציפוי הזה אומר?
-
- הודעות: 417
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
- דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג מחבת נירוסטה קטנה?
בחנות של סולתם ליד ביתי אין כרגע, ואמרו שמה שאמור להגיע זה בקוטר של 20 ס"מ.
בחנות של סולתם ליד ביתי אין כרגע, ואמרו שמה שאמור להגיע זה בקוטר של 20 ס"מ.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
בחנות מיסטרל, בדרום תל אביב.
יש הרבה גדלים של מחבתות נירוסטה.
יש הרבה גדלים של מחבתות נירוסטה.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה דעתכם על מחבתות וסירים בציפוי שיש?
חשוד אבל לי אין מושג.
כל ציפוי, חשוד. לא הייתי לוקחת.
חשוד אבל לי אין מושג.
כל ציפוי, חשוד. לא הייתי לוקחת.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
בשמת, על איזו מחבת את ממליצה? אני בדיוק רוצה לקנות מחבת קטנה ולא יודעת מה להחליט. תודה.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אני - על נירוסטה. סולתם.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תודה, אחפש.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
בשמת-תודה על התשובה
באמת בסוף לא לקחתי. למרות שזאת נראית מחבת טובה...
ולמנגו-אני גם משתמשת בבית בנירוסטה בלי ציפויים.
באמת בסוף לא לקחתי. למרות שזאת נראית מחבת טובה...
ולמנגו-אני גם משתמשת בבית בנירוסטה בלי ציפויים.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
ואם כבר אז עוד שאלה- יש מחבתות\בירים שעשויים יציקת ברזל או יציקת אלומיניום. מה דעתכם?
האלומיניום הזה זה בעייתי או לא?
האלומיניום הזה זה בעייתי או לא?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מחקרים מראים שכרום וניקל דולפים מכלי נירוסטה לתוך המזון: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23984718
כרום הוא מסרטן וגורם מחלות ידוע, ונירוסטה מכילה כמעט 20% כרום. גם אין מספיק מחקרים שבדקו את הבטיחות של כלי הנירוסטה. לדעתי, אין הבדל מיוחד בין טפלון לנירוסטה - שניהם דולפים חומרים רעילים למזון.
הדבר היחיד שבטוח הוא ברזל.
כרום הוא מסרטן וגורם מחלות ידוע, ונירוסטה מכילה כמעט 20% כרום. גם אין מספיק מחקרים שבדקו את הבטיחות של כלי הנירוסטה. לדעתי, אין הבדל מיוחד בין טפלון לנירוסטה - שניהם דולפים חומרים רעילים למזון.
הדבר היחיד שבטוח הוא ברזל.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אבל יש הרבה ברזל מזוהם או מצופה בחומרים חשודים וכו' )-:
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מישהו יודע אם הכלי אוכל לילדים של איקאה מכילים BPA? לא כתוב עליהם שלא...
מישהו יודע אם הכלי אוכל לילדים של איקאה מכילים BPA? לא כתוב עליהם שלא...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
האם במכלים של בריטה יש ביספינול A?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
רוב כלי האוכל עשויים אלומיניום מאחר ואלומיניום או יציקת אלומיניום מסרטן מצפים את הכלים בציפויי NON STICK שכל ספק נותן לציפויי שם אחר אחד ציפויי טיטניום השני משפריץ נקודות צבע לבנות ונותן את השם שיש והשלישי ציפויי בריאות אבל בפועל הציפוי הוא יותר מסוכן מאלומיניום אז בקיצור ברוב המקרים עדיף עדיף לבשל בסיר נירוסטה