חג חנוכה שמח

שליחת תגובה

בשביל שיח טוב כל מה שצריך זה מעט מים, מעט אור ומעט רצון טוב. יד?
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: חג חנוכה שמח

חג חנוכה שמח

על ידי אמא_של_יונת* » 10 דצמבר 2015, 00:49

הי סמדר, בחיי שזיהיתי אותך לפי הכתיבה עוד לפני שראיתי את ההודעה הבאה.

חג חנוכה שמח

על ידי ערן_האשכנזי* » 09 דצמבר 2015, 21:26

לפולנית האלמונית ואבישג הנעלבת, המתכונים החגיגיים של צפון אפריקה אכן לא מכילים סוכר (בשלב א של ההכנה), אבל לא מטעמי בריאות אלא כדי שיוכלו במסורת הבריאות הדרום צרפתית לספוג את הסירופ המתוק להחריד, וכל מי שחושב שהחיך האפריקאי מתמודד עם חריף בלבד, כנראה לא הוזמן אף פעם למימונה שם התבלין העיקרי הוא סוכר. וזה בלי להזכיר כלל שהערך הגליקמי של סוכר וקמח הם כמעט זהים.

חג חנוכה שמח

על ידי סמדר_נ* » 03 דצמבר 2015, 18:37

זו הייתי אני. עשו כאן REBOOT והכל התאפס.

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 דצמבר 2015, 18:36

זה שפינג או ספינג' לא סגורה על האיות.
בעברית אכן נהוג לתעתק אותו ב-ס' (אני מניחה שבגלל הקרבה לספוג/סופגנייה וכו'. הגיוני), אבל ההגייה שלו היא בעיצור המרוקאי שכאלה שצוחקים על מרוקאים אוהבים לחקות. מין ש' מסומכת כזו, או ס' משונשנת, או איך שלא תרצו לקרוא לו. יש כאלה שבפיהם זה נשמע קרוב יותר ל-ש'.
ואני דווקא לא אוהבת כל כך שפינז', ובחנוכה מעדיפה להכין דווקא את המתכון האירופי המסורתי מהצד השני, אבל חייבת לתבוע כאן את עלבונם ואת עלבונה של אבישג: אכן בצק הספינג', כמו גם זה של המופלטות, אגב, אינו מכיל סוכר, לפחות איפה שנולדתי. נשבעת.
ולא, לשמרים אין שום בעיה עם זה. המים והעמילן בקמח (שגם הוא, אבוי, הלא מתפרק בסופו של דבר לסוכר) מספיקים להם לחלוטין. הסוכר אמנם עשוי לעזור בתפיחה, אבל הוא ממש לא הכרחי. האם אתן תמיד מוסיפות סוכר לכל בצק לחם או פיצה? אין צורך.

ולמה ספינג' (או מופלטות) ידועים לכל בר-בי-רב כמתוקים להחריד? פשוט, כי מה ששמים עליהם מתוק להחריד. מדובר בזיגוגי דבש, אבקת סוכר וכו' שמונחים שם בנדיבות. בנדיבות רבה. בנדיבות רבה מאד. ועוד הרבה יותר מקצת יותר מעוד קצת נדיבות.
אבל בבסיסו של דבר, מדובר במאכלים פונקציונליים ונייטרליים (AKA לחם) שיקבלו בשמחה כל מה שתשימו עליהם. חביתה עם ירקות, בולגרית עם ירקות, חומוס (עם ירקות), טפנאד (כנ"ל), אבוקדו (בעונה, כנ"ל).
>גומרת בלבי לעשות מעשה נאצל ולהאכיל את ארבעת גוזלי<

חג חנוכה שמח

על ידי אלה* » 03 דצמבר 2015, 17:23

אבישג יוצאת נגד הסוכר בזעם קדוש ואז מספקת מתכון לסופגניות בלי הסוכר!!!
זה לא סופגניות זה ספינג'

חג חנוכה שמח

על ידי בשמת_א* » 03 דצמבר 2015, 15:12

המתכון הזה נחשב למסובך - בגלל המאמץ שבגירוד תפוחי האדמה - ולכן מכינים אותו לעיתים נדירות בהחלט
פעם בשנה בחנוכה? P-:

אנחנו בכלל לא אוהבים לביבות תפוחי אדמה, לכן תמיד הכנו לביבות לבן לחנוכה. אלה בשבילנו "לביבות" והאחרות "לביבות תפוחי אדמה" (-:

חג חנוכה שמח

על ידי אישה_במסע* » 03 דצמבר 2015, 13:39

מתכון ללביבות שוות
בבית שלי לרוב לא עושים דברים מסובכים. לא בגלל אידיאולוגיה, פשוט לא רוצים להשקיע המון מאמץ באוכל. אז זו הגרסא היחידה של לביבות תפוחי אדמה שאני מכירה (ואני מתפלאת כל פעם שאני נתקלת במקרה במתכון שכולל המון ירקות מגורדים). גם המתכון הזה נחשב למסובך - בגלל המאמץ שבגירוד תפוחי האדמה - ולכן מכינים אותו לעיתים נדירות בהחלט.

חג חנוכה שמח

על ידי ציל_צול* » 03 דצמבר 2015, 12:57

עד שלא תבקשו את המתכון של צילצול , לא תדעו נחת.
פףףףף...
צילצול הציעה לבוא אליה לאכול לביבות, באנגליה, ורק למי שיפתור את החידה נכונה. מה שנקרא - נדיבות פולנית אופיינית :-)
היא בהחלט לא הציעה את המתכון למסירה, ולו היתה נותנת הייתי חושדת בה שהיא עושה מעשה אבישג ומסירה איזה מרכיב חשוב מהמתכון רק כדי שזה לא יצליח כמו שלה.
יש פולניות מצטיינות ויש פולניות סוג ב. נחשי איזה סוג צילצול?

מתכון ללביבות שוות - תפוחי אדמה מגורדים דק עם ביצה, בצל וטיפה מלח. קטנות ודקות. זהו. כמה פשוט ככה טוב.
המרכיב שאני משמיטה בכוונה כדי לסבך אתכן הוא אהבה. ומי שלא תשים מזה מנה נאה יצא לה מאעפן בוודאות.
שלי מלאות באהבה כי אני אוהבת אותן נורא :-)

חג חנוכה שמח

על ידי בשמת_א* » 03 דצמבר 2015, 11:44

ספינג'

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 דצמבר 2015, 10:38

אבישג יוצאת נגד הסוכר בזעם קדוש ואז מספקת מתכון לסופגניות בלי הסוכר!!!
זה לא סופגניות. זה שפינג או ספינג' לא סגורה על האיות.

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 דצמבר 2015, 08:39

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בקיצור, עד שלא תבקשו את המתכון של צילצול , לא תדעו נחת ;-)

חג חנוכה שמח

על ידי תמי_גלילי* » 03 דצמבר 2015, 01:37

חמין מתוק? ברצינות???
אוי ווי צמיר, איך אתן יכולות לעשות את זה לצ׳ולענט? נורא. נורא. הרבה מאוד סבתות פולניות יושבות עכשיו בחושך ומקיאות רק מלחשוב על זה, שלא לדבר על זה שהן לא נחות אפילו בקבר.
אבל זה בסדר. אל תדאגו. העיקר שאתן נהנות.
<מתאמנת>

חג חנוכה שמח

על ידי ציל_צול* » 03 דצמבר 2015, 01:21

לא לא. בלביבות שלי יש סוכר
אבל אין שמרים. ולכן הן לא תופחות.
ובלילה משונה כזו כמו של אבישג בלי סוכר, גם אם יש בה מלא שמרים, לא תתפח לשום סופגנייה רצינית.
ובגלל זה, אחרי הכל - אותו דבר :-)

אני חושבת שאחסוך מסבתא שלי את הסיפור על החמין המתוק. היא אישה בת תשעים והרבה והיא לא תעמוד בבושה הזו מצד חברותיה לעדה.
עולה בי בחילה פיזית לדמיין את זה...

חג חנוכה שמח

על ידי יעלי_לה » 03 דצמבר 2015, 00:47

(הרוסייה
טוב נו לא רוסייה ממוסקבה או משהו כזה, בכלל צברית שהוריה עלו ממה שהיה פעם "תחום המושב" (אוקראינה אני חושבת). אבל אם מישהו מעז לחשוב עליה שהיא פולנייה היא ישר זועקת "לא! אנחנו רוסים!")

חג חנוכה שמח

על ידי יעלי_לה » 03 דצמבר 2015, 00:44

החמין של סבתא שלי (הרוסייה) מתוק למדי, אבל לא מסוכר אלא מחתיכת דלעת שנמוגה לתוכו בבישול האטי.

חג חנוכה שמח

על ידי בשמת_א* » 02 דצמבר 2015, 23:56

הן תצאנה כמו הלביבות של בשמת.
לא לא. בלביבות שלי יש סוכר. אשל/לבן אחד, ביצה אחת, 2 כפות סוכר, 5 כפות קמח (בהריון (-: ), לטרוף היטב, בעזרת כף ללבב לביבות קטנות במחבת עם שמן.

בלביבות הירקות שלי אין סוכר. אבל פולנים שמים סוכר גם על כאלה. בעעע
אלה: ירקות מגוררים בפומפיה (טוב, למי שיש מעבד מזון, זה חוסך עבודה P-: ). למשל, גזר, קישוא, בצל, תפוח אדמה (בצל הוא פריט החובה היחיד). לסחוט את הנוזלים החוצה.
להוסיף תבלינים (מלח פלפל, אני מוסיפה גם כורכום בנדיבות). ביצים, קמח כלשהו (אני שמה קמח חומוס כי אין בו גלוטן והוא מזין יותר). מטגנים במחבת לביבות.

חמין מתוק? ברצינות???
מזעזע P-:
גם עם שזיפים מיובשים וגם עם דבש.

חג חנוכה שמח

על ידי ציל_צול* » 02 דצמבר 2015, 22:24

בשמת יקרה,
תודה על הניסיון לפתור את החידה אבל... לא הצליח לך :-)
תצטרכי להסתפק בדבר המשונה הזה שאת קוראת לו לביבות למרות שהוא לא :-D

הפתרון -
אבישג יוצאת נגד הסוכר בזעם קדוש ואז מספקת מתכון לסופגניות בלי הסוכר!!!
מה הטעם לשים שמרים בבלילה אם לא מוסיפים לה סוכר? מישהי יכולה לדמיין את הסופגניות המצחיקות האלה?
הן תצאנה כמו הלביבות של בשמת, אבל עם ערימה נאה של שמרים יבשים בפנים - לקישוט.

ולגבי השמצות על פולנים - לי יש סבתא מורשה, שאין יותר פולניה מזה. ושום דבר אצלה לא היה מתוק חוץ ממה שאמור להיות מתוק ברמה של הסכמה רחבה מאוד. אז בבקשה, את כל הסטריאוטיפים הקלוקלים האלה תדחפו ל... סופגניות שלכם.
יש מספיק סטריאוטיפים מוצדקים על פולנים, לא צריך להוסיף.

חמין מתוק? ברצינות???

חג חנוכה שמח

על ידי בשמת_א* » 02 דצמבר 2015, 21:57

מי יכול לנחש, או סתם להבין, את הקשר בין השניים?
הקשר בין מה למה?

אם הבנתי נכון, אז אני רואה קשר: אבישג חושבת שה"סופגניות" המרוקאיות דורשות "יכולת במטבח", זה כנראה מתכון גורמה, ובכל מקרה אין בו סוכר.


"סופגניות" מרוקאיות? למה קוראים לדבר הזה סופגניות?

לגבי "אשכנזים" ו"סוכר", אני חושבת שהיא לא מבדילה בין "פולנים" ל"אשכנזים"... P-: אלה שדוחפים סוכר לכל דבר הם בני העדה הפולנית. פעם הוזמנתי לארוחת ערב שבת במשפחה כזאת. החמין היה מתוק 0-:

חג חנוכה שמח

על ידי אמא_של_יונת* » 02 דצמבר 2015, 15:27

מה אתם חושבים, אחיק החזיק מעמד עד היום עם כל הסופגניות האלו?
פגשתי אותו היום, ונראה לי שהסופגניות רק מיטיבות איתו. הוא נראה צעיר יותר משנה לשנה.

חג חנוכה שמח

על ידי ציל_צול* » 02 דצמבר 2015, 13:36

חידה לחג

אחינו האשכנזים שכידוע ניחנו ביכולת מועטה מאוד במטבח (ולכן צאצאיהם מאכלסים בהמוניהם את דפי הטבעונות והצמחונות כאן - ממילא אין להם מה להפסיד), דוחפים לכל דבר סוכר כדי להסוות את הטעם (מתה על סוכר אבל מה הקשר לאוכל תגידו?)
כך כתבה אבישג במעלה הדף בנוגע ללביבות, וכדי להפגין את רצינות כוונותיה הניחה בדף גם מתכון לסופגניות מרוקאיות שנראה כך


_חצי קילו קמח מלא חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
מלח (אחרי שערבבתם את השמרים עם מים וקמח לכמה דקות)
מים, הרבה מים, המון מים - מה שכיף במתכון הזה שאף פעם לא קרה ששמתי יותר מדי מים, חוץ מזה כמעט לא צריך ללוש - רק שיראה כמו עיסה אחידה.
ואז שמן עמוק או חצי עמוק, לוקחים עיגול מהקערה , עושים בו חור ושמים על השמן.
בהצלחה_

מי יכול לנחש, או סתם להבין, את הקשר בין השניים?
פותרי החידה יזכו בלביבות אליפות העולם שאני מכינה בלי שום מתכונים מעצבנים שאין להם שום סיכוי להצליח!
<אם יואילו בטובם לקפוץ לאנגליה>

חג חנוכה שמח

על ידי בשמת_א* » 02 דצמבר 2015, 12:30

(-:

חג חנוכה שמח

על ידי משתתפת_לרגע* » 02 דצמבר 2015, 12:26

דף נפלא!

חג חנוכה שמח

על ידי אמא_של_יונת* » 02 דצמבר 2015, 11:05

לקראת חנוכה, מעלה למה חדש.

חג חנוכה שמח

על ידי חנוכיה* » 08 דצמבר 2013, 08:32

חנוכה אומנם עבר אבל בכול זאת -
רוחמה וויס מצטטת את לוינס:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4462174,00.html
"במאמר שהתפרסם בשנת 1961 בעיתון Information Juive עוסק עמנואל לוינס באור ובאפלה של חג החנוכה: "גבורתו של קומץ אידיאליסטים הקוראים תיגר על מעצמה עולמית הלהיבה תמיד את הדמיון... זיכרון המאבק הזה החמיא לגאוותנו הלאומית, אך הוא גם תיקף את אמונתנו בעליונותו של החלש הבוטח בצדקתו... הזיכרון הזה לא רק ניחם במשך שנים ארוכות את היהדות הנרדפת, הוא תומך מן הסתם גם בלוחמים המופלאים של מדינת ישראל הצעירה... אך האומנם הוא כולל את עיקר המסר שלנו - הכולל הוא אותו בשלמות? שכן, החלש המשליך עצמו אל קלחת האלימות של הקרב, מסתכן בכך שיתרגל לאלימות הזאת שהיה עליו לנקוט... כלום יזנח יום אחד את דרכי הפוליטיקה והמלחמה? ולא יהא נסחף אל אותו עולם שביקש להחריב?... אפילו באלימות צודקת יש סיכונים רבים."

חג חנוכה שמח

על ידי אבישג_א* » 21 נובמבר 2013, 19:24

אחת זו לא בדיחה זו טרגדיה, ואכן בזכות חג הפסח הרווחנו 7 ימים בשנה שבה חיוורי העור מחפשים את השורשים המזרחיים שלהם (בשאר השנה המצב כידוע הפוך).

וזה עוד כלום לעומת אשכנזים שמקפידים על "שרויה" ... מצד שני באתר שבו כולם טבעונים למחצה קטן עליכם חג ללא גלוטן.

חג חנוכה שמח

על ידי אחת* » 21 נובמבר 2013, 19:00

אבל לחזור לעניין, מה אתם חושבים, אחיק החזיק מעמד עד היום עם כל הסופגניות האלו?
האם שלומית עדיין מזמרת מעוז צור בלי לפספס שורה?
מה יש לבנות שלהן לומר על זה?
דורשת עדכונים, זה יעשה חג שמח באמת !

חג חנוכה שמח

על ידי אחת* » 21 נובמבר 2013, 18:53

אבישג, הזכרת לי בדיחה ששמעתי פעם ברדיו, אמנם על חג אחר,
״בפסח הזה יהיו מליוני אנשים רעבים בערב החג... קוראים להם אשכנזים״
ובתור פולנייה טובה אומר שזה ממש לא נכון, אין על הקניידלך של דודה חנל׳ה

חג חנוכה שמח

על ידי עוד_מתייוונת_אחת* » 21 נובמבר 2013, 18:50

נכון אחותי המתיוונת, לכן הקמנו פה את מדינת המתייוונים, ובו קם אתר המתייוונים ובו אנו כופים את דעותינו על צאצאיו הקדושים של יהודה המקבי,(אבל שששש,אל תגלי להם, הם עלולים לטהר את המקדש מהעבודה הזרה הזו)

חג חנוכה שמח

על ידי אבישג_א* » 21 נובמבר 2013, 18:47

סקר: האם יש לאכול את הלביבות מלוחות או מתוקות? נא לציין שם, עדה, ותירוץ.
נו באמת יונת, לפי הבחירה אפשר לדעת את העדה
אחינו האשכנזים שכידוע ניחנו ביכולת מועטה מאוד במטבח (ולכן צאצאיהם מאכלסים בהמוניהם את דפי הטבעונות והצמחונות כאן - ממילא אין להם מה להפסיד), דוחפים לכל דבר סוכר כדי להסוות את הטעם (מתה על סוכר אבל מה הקשר לאוכל תגידו?).
המבינים באוכל טעים חריף ומתובל לעולם יעדיפו לביבות אותנטיות (מה קשור מלוחות?)

<הכל בצחוק ובאהבה אז נא לא להעלב - את התפקיד הזה תשאירו לנו>
וכמובן חנוכה שמח

חג חנוכה שמח

על ידי מתיוונת* » 21 נובמבר 2013, 18:35

אייי ימי הזוהר של שלטון יוון, מתי כבר נזכה כאן לאנטיוכוס משלנו

לדעתי כדאי להקדיש את ימי החנוכה לבניית תוכנית כיצד נעלה לשלטון את הבאופניים, כשבשמת, יונת, צוויליך, תמרוש, דלית ב ועוד רבות אחרות יעלו לשלטון המצב ישתנה, נוכל למנוע את ההתעללות בילדים הרכים שאך נולדו, נמנע מאנשי החושך להסית אנשים חסרי דיעה תחת איומים לחתוך בבשר החי. כמו שהפכנו את ילדי המזרחיים הנבערים וחסרי הדעת למשכילים ונאורים באמצעות הבאתם לקיבוצים, הגיעה העת שהדור השני לקיבוצים ישא את הלפיד שנית וידאג להביא את אור הנאורות אל המסורתיים המסכנים שמקשיבים ככסילים לרבנים שלהם . נמנע מהדוסים לשכנע את האנשים לחתוך בבשר החי וכמו שצוויליך הציע בעבר, שטיפת מוח אינטנסיבית על האנשים תוציא להם את האמונה מהראש ותכניס את לפיד הנאורות.

באנו חושך לגרש, בידנו אור ואש - אכן כן, נביא לעם את אור הנאורות

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 נובמבר 2013, 10:37

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לדעתי אתם יכולים להדליק נרות נשמה במקום נרות חנוכה

D-: D-: D-:

הרגת אותי...

חג חנוכה שמח

על ידי מיקה* » 20 נובמבר 2013, 19:16

ניצחון המסורת והדת על הקידמה והנאורות.
תתפלאי, לפעמים זה הולך ביחד, לא חייבים להילחם...
חג שמח@}

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 נובמבר 2013, 19:09

איזו שאלה?
אנחנו עושים בדיוק מה שאת מדמיינת. בדיוק כמו שאת מדמיינת, ועוד יותר גרוע.
חג אורים שמח!!!

חג חנוכה שמח

על ידי רחל* » 20 נובמבר 2013, 16:43

מתייונים יקרים, זה באמת מסקרן אותנו, איך אתם מסתדרים עם יום הנכבה שלכם ?
קצת כמו שהערבים יחגגו את יום העצמאות שלנו לא ?
וכאן זה לא יום אחד אלא שמונה
שמונה ימים שאנו חוגגים לזכר ניצחון המסורת והדת על הקידמה והנאורות

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 נובמבר 2013, 09:54

איך אתם מתמודדים עם חנוכה ?
לדעתי אתם יכולים להדליק נרות נשמה במקום נרות חנוכה
ולשיר את שירי חנוכה בטון עצוב

חג חנוכה שמח

על ידי אבישג_א* » 07 נובמבר 2013, 19:17

אוף איזו משביתת שמחות
אי אפשר פשוט להתקוטט עד זוב דם בכיף ?
עכשיו ? להתחיל לקרא הכל מההתחלה ? ואז כבר נהיה עייפים מכדי לריב

לא הוגן

חג חנוכה שמח

על ידי יונת_שרון* » 07 נובמבר 2013, 19:13

איזה כיף שהצלת את הדף הזה מתהומות הנשיה!
ממליצה לכולם לגלול לראש הדף ולהתחיל לקרוא משם לפני שמגיבים.

חג חנוכה שמח

על ידי אורחת_באתר* » 07 נובמבר 2013, 17:29

רציתי לשאול באתר לאנשים מתיוונים - איך אתם מתמודדים עם חנוכה ?

תמצית הסיפור - למי שלא מכיר : הייתה אימפריה נאורה ומתקדמת - יוון שמה, שהייתה אז סמל הקידמה והנאורות, כמו המערב של ימינו.
המנהיג שלהם אסר על התעללות בתינוקות ועוד מעשים מגונים וחסרי פשר, אז חלק מהיהודים גילו את האור ועזבו את המעשים הברבריים והפכו לנאורים וחלק סירב לעשות כן.

ואז, מה שקרה זה שמתתיהו, המנהיג של היהודים הפרימיטיביים הרג את היהודי הנאור שנהג לפי התרבות הנאורה וקרא "מי לה' אלי" ואז התאספו סביבו כל מיני אדוקים פנאטים וביחד הם רצחו המוני מתייונים שהבינו שהיהדות פרימיטיבית ומיותרת ומסוכנת.

המקבים ניצחו, הרגו את המתייונים והיוונים, החזירו את מצוות ברית מילה ושמירת שבת לחשיבותן ולמקומן, טיהרו את בית המקדש ואפשרו לעם ישראל לחזור לעבוד את אלוהיו באמצעות חיתוכי עורלה לתינוקות שזה עתה נולדו והקרבת המוני כבשים ועזים ועוד חיות טהורות שלא חטאו מעולם.

הייתי מצפה שבאתר נאור כמו "באופן" יקראו לחרם על החג הזה ויסרבו להדליק נרות חנוכה.

אז למה אתם חוגגים את החג הזה בעצם ? ומה ניתן לעשות כנגדו ?

חג חנוכה שמח

על ידי יעלפו_מהמושב* » 11 דצמבר 2012, 13:15

למה את כותבת שפינג ולא ספינג'? (יעל, שוב מתמקדת בעיקר)

חג חנוכה שמח

על ידי אבישג_א* » 10 דצמבר 2012, 22:22

העם דורש, לכל הפחות - מתכון
מתכון לשפינג - מוגש כשירות לציבור

חצי קילו קמח מלא חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
מלח (אחרי שערבבתם את השמרים עם מים וקמח לכמה דקות)
מים, הרבה מים, המון מים - מה שכיף במתכון הזה שאף פעם לא קרה ששמתי יותר מדי מים, חוץ מזה כמעט לא צריך ללוש - רק שיראה כמו עיסה אחידה.

ואז שמן עמוק או חצי עמוק, לוקחים עיגול מהקערה , עושים בו חור ושמים על השמן.
בהצלחה

אגב, זה השפינג המרוקאי, אני גדלתי על שפינג' אחר לגמרי - התוניסאי, אבל אותו אני לא יודעת להכין ובכל מקרה לחנוכה המרוקאי מתאים יותר

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 דצמבר 2012, 12:10

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

http://i.imgur.com/attgD.jpg]+חנוכה[/img] שמח

חג חנוכה שמח

על ידי יעלפו_מהמושב* » 10 דצמבר 2012, 11:19

מריחות ?
לא! את גרה רחוק מדי!

העם דורש, לכל הפחות - מתכון

חג חנוכה שמח

על ידי אבישג_א* » 08 דצמבר 2012, 19:19

אולי למישהי יש מתכון לספינג' אסלי???
אחרי שהשקעתי בך בביקור האחרון במקום לבקש ממני מתכון את פונה לכלל הציבור (כאילו שיש כאן עוד מישהו שמכין שפינג' חוץ ממני)
הגנים שלי מאותתים לי שהגיע הזמן להיעלב

טוב, הולכת לטגן שפינג' לילדיי - מצוות היום אתן יודעות (מקווה שאני מצליחה לגרות מספיק - מריחות ? )

חג חנוכה שמח

על ידי טליה_אלמתן* » 08 דצמבר 2012, 18:55

אולי למישהי יש מתכון לספינג' אסלי???

חג חנוכה שמח

על ידי יעלפו_מהמושב* » 08 דצמבר 2012, 18:06

איזה מאכל? עכשיו אני סקרנית

חג חנוכה שמח

על ידי אבישג_א* » 08 דצמבר 2012, 17:51

כנציגת עדות המזרח כאן נכנסתי למחות

דף שלם על סופגניות ולביבות ואפילו מילה אחת על המאכל הכי חשוב של חנוכה.
יתוקן הדבר מיידית

חג חנוכה שמח

על ידי סבטקסט_כפול* » 21 דצמבר 2011, 17:31

חנוכה שמח

חג חנוכה שמח

על ידי אמיר_ד* » 19 דצמבר 2006, 11:16

זוכרים את השיר "מי ימלל" ?
אז יערה ואני עשינו גרסת קריוקי שלו (כלומר המלים מופיעות מול העינים), ואתם מוזמנים להתאמן:
http://www.la-am.com/Heb/movies/[po]mi yemalel[/po].swf
או
http://www.la-am.com/Heb/[po]Mi Yemalel[/po].shtml (שנותן גם אפשרות שליטה בניגון, מבחינת לעצור/להמשיך/אחורה/קדימה)

חג שמח !

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמוני* » 10 דצמבר 2006, 22:51

הילד התבקש להכין חנוכיה בנושא זהירות בדרכים איך אפשר להכין דבר כזה? יש לכם רעיונות? הצילו!!!

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמוני* » 05 דצמבר 2006, 09:29

משהו יפה שראיתי בגן ילדים .
לקחת כרבע בריסטול ונייר כסף באותו גודל הבריסטול. לקמט מאוד את נייר הכסף ואחר כך לפתוח אותו בזהירות ולשטח ולצפות את הבריסטול. אחר כך לוקחים דף פלסטיק שקוף(שקף) ולצייר עליו בטושים שלא נמחקים(פרמננט) חנוכיות צבעוניות וסביבונים ומה שרוצים. להניח על נייר בכסף ולהדביק בצדדים עם סלוטייפ יוצא ממש יפה.

חג חנוכה שמח

על ידי ורד_לב* » 01 ינואר 2006, 15:26

תראו משהו מגניב

חג חנוכה שמח

על ידי אמא_של_יונת* » 22 דצמבר 2005, 23:25

אין כמו סופגניות קנויות ואלו של מאפיית הראשונים בב"ש הכי הכי טעימות עם מלאן ריבה!
בזכות שרון ברקת שהקים את הדף המקסים הזה לתחיה ראיתי את דבריה של מיץ פטל שהזכירו לי נשכחות:
את רוב שירותי הצבאי עשיתי בבאר שבע. היינו חוזרים בלילה מסרט באחד משני בתי הקולנוע שהיו אז ויורדים מהאוטובוס ליד השקם של אז. סמוך לתחנה היה כוך, שבו הכין איש אחד את הסופגניות לכל העיר לבוקר המחרת.
שם היינו מקבלים סופגניה לוהטת ונפלאה מאין כמוה, עטופה בנייר עיתון... ישר מסיר השמן הענקי הרותח.

חג חנוכה שמח

על ידי שרון_ברקת* » 20 דצמבר 2005, 20:01

פסטיבל פֵיות וגמדים בהרדוף

יום ג´, 27.12, נר שני של חנוכה

_בלילות החורף הקרים הארוכים
יחממו את ליבנו פֵיות וגמדים
נזמין אותם לביקור אצלנו
יחדיו נגלה את סוד האור
ואותו בליבנו ננצור ונשמור._

ילדים והורים מוזמנים לסדנאות יצירה: פֵיות וגמדים מלֵבֶד, מצמר, ומחומרים מהטבע בשילוב שעווה טבעית.
לילדים מעל גיל 10 תהייה פעילות מיוחדת: הכנת חרוזי פימו צבעוניים.

חדוות העשייה תלווה במשחקי גמדים, במוסיקה, וכן באגדה הקסומה "רועת האווזים אצל הבאר" שתוצג בתיאטרון מריונטות משי.

מקום: בית מרים , הרדוף

מחיר כרטיס לסדנא: 20 ₪ לילד/ 30 ₪ למבוגר. מחיר כרטיס להצגה: 20 ₪ לילד/ 50 ₪ למשפחה.

טלפון לפרטים: 04-9059270

חג חנוכה שמח

על ידי משוטטת* » 13 ינואר 2005, 18:06

מזתומרת מתי ? בחנוכה...

חג חנוכה שמח

על ידי יוחנן_בצק* » 13 ינואר 2005, 17:25

לא זו השאלה רפי.
השאלה היא מתי.

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 ינואר 2005, 16:14

מה עושים פה? )-:
בייי|*|

חג חנוכה שמח

על ידי עידית_ק* » 07 דצמבר 2004, 15:05

נר בתוך ביצה- מרוקנים ביצה , מחוררים למעלה חור בקוטר של מטבע בערך... בפינג'ן ממיסים נרות ומוזגים לתוך הקליפה . כדאי למזוג בשכבות בכל פעם צבע/גון קצת שונה . אפשר לקרר במקרר ולתת לקטנטנים לקלף . למי שעוד יש את המחזיקי ביצים קשות , ניתן לשמור את ביצת הנר ולהשתמש כפמוט.

חג חנוכה שמח

על ידי דפוקקקקקק* » 07 דצמבר 2004, 14:14

חנוכיה לי יש כמו ילד מתרגש

חג חנוכה שמח

על ידי עדי_ל* » 01 דצמבר 2004, 22:46

פעילות יצירתית כייפית במיוחד : יצירת תמונה מקמח , מלח ומים. מתאים לחנוכה : צבעוניות מרהיבה ומנצנצת...(כתוצאה מהמלח)
אז ככה - יוצרים תמיסה מ : חצי כוס קמח, חצי כוס מלח וכוס מים (שינוי היחסים בהתאם)
מערבבים היטב ומחלקים לכלים קטנים, ליצירת צבעים שונים.
אני מאחסנת בכלי פלסטיק, כמו אלו לזיתים... אפשר לשמור סגור במקרר לשימוש נוסף.
בכל כלי מוסיפה מעט מאוד צבע גואש ומערבבת.
כייף מאוד לצור בעזרת מזרקים קטנים (אפשר גם למזוג עם כפיות) , מכינים אחד כזה לכל צבע, שואבים לתוכו ומציירים עם הבלילה הנוזלית הזו על קרטון.
חשוב שיהיה קרטון עבה שלא יתכווצ'ץ' לגמרי מהנוזלים.
אפשר לצור כתמים שונים והצבעים לא מתערבבים, אלא מתמזגים זה ליד זה באופן מקסים.
לוקח לזה יומיים בערך להתייבש, ואז המלח מנצנץ ויוצאת יצירה נפלאה !

ראו תמונות (יצירות של ילדים)
http://photos.walla.co.il/[po]adi teva[/po]

חג חנוכה שמח

על ידי מיכל_שץ* » 01 דצמבר 2004, 20:11

ולטובת הסוקרים למיניהם - לביבות - רק תפו"א ורק עם מלח ושמנת ...
לא קראתי הכל אבל בכ"ז. אמי מכינה גם היא לביבות מכל דבר, מתוקות ומלוחות. גם מגבינה לבנה פעם אחת.
הכי טעים חצי תפו"א חצי קישואים, מעדן! ולא צריך להוסיף כלום!

חג חנוכה שמח

על ידי סופגנית_פלונית* » 01 דצמבר 2004, 20:02

חג חנוכה שמח

על ידי חגית_ל* » 25 נובמבר 2004, 22:08

די!!!!!
תביאו מתכון עם קמח מלא, ריבה ללא סוכר וכל מה שמגעיל את אחיק!!!!!
שנה שעברה קניתי בחנות טבע סופגניה כזאת והייתה מה זה טעימה! (יסלח לי כבודו @} )

חג חנוכה שמח

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 24 נובמבר 2004, 18:36

בחיי, איך שאני נופלת למבצעים המפגרים האלה של הסופרים...
הרחתי.
הלכתי בעקבות הריח.
הגעתי לסופר גדול ומרווח, כשבכניסה מוצבות להן בגאון סופגניות ריחניות וזועקות "קחו אותי מפה".
חשבתי לקנות אחת ב- 3 ש"ח.
המבצע אמר, 6 בעשר.
אז קניתי.
הקפאתי.
ביומיים הבאים חייתי על 6 סופגניות מופשרות במיקרו, (אגב, להפתעתי, התוצאה של הפשרתן משובחת!).
:-/

חג חנוכה שמח

על ידי ש_מים_וארץ* » 23 נובמבר 2004, 15:31

הילדים!....מ'זתאומרת?....

קודם 'מגרדים' את הניירות.
אח"כ סקוצ', קצת מים וסבון.
קטן עלינו.

חג חנוכה שמח

על ידי אביב_חדש* » 23 נובמבר 2004, 15:12

למרוח שכבה דקה של וזלין על כל החלון
:-0
ומי ינקה את זה????

חג חנוכה שמח

על ידי פטריוט_כחול_לבן* » 22 נובמבר 2004, 22:48

חג שמח לכולכם :-)

חג חנוכה שמח

על ידי ש_מים_וארץ* » 22 נובמבר 2004, 22:28

יש עוד כמה דברים שכיף לעשות לקראת חנוכה.
שניים ראשונים שעולים לי כרגע:
  • לקנות גוש של שעוות דבורים אצל איזה כוורן. להמיס בפינג'אן ולמזוג לספלולים גדולים של אלון תבור (רצוי לשים פתיל קטן קודם). בחג 'משיטים' את הספלונרות בתוך קערת זכוכית גדולה מלאה במים ומוסיפים פרחים צפים.
  • למרוח שכבה דקה של וזלין על כל החלון. לקרוע פיסות קטנות של נייר משי בצבעים שונים ולהדביק כמו פסיפס (אפשר סתם במפוזר ואפשר גם ממש 'לצייר' צורות מוגדרות). במשך היום האור מהחוץ עובר דרך הצבעים ומשובב את הנפש ובלילה זה מקשט את הרחוב.
<יש משהו מאוד נעים ו'מתכנס' בפרוזדור החג הזה, הזכרתם לי נשכחות>

חג חנוכה שמח

על ידי חוה_ש* » 22 נובמבר 2004, 21:32

סופגניה זה אוכל שלא עושה כלום - כמו שהוא הוא נדבק לך לתחת ;-)

חג חנוכה שמח

על ידי טל_טיבי* » 22 נובמבר 2004, 20:38

וסבתי על ערש דווי אמרה לי :
"אתם לא יודעים מה זה לביבות.
אמא שלי היתה מכינה לביבות מאגסים ןלביבות מפירות יער.
כל יום בחנוכה היון לביבות מדבר אחר".
ולפי ההבעה על פניה ניתן היה לראות שהיא נמצאת באותו רגע ממש,
בעיירה חויניקי ברוסיה הלבנה, בבקתה עם גג הקש וקירות החימר, שכולם מצטופפים סביב התנור במטבח, ומריחה את ריח הלביבות של אמהּ אליה כל-כך התגעגעה בסוף ימיה.
הבטחתי לעצמי שאנסה להכין לביבות מאגסים - אבל איכשהו, מעולם לא עשיתי זאת.

אפרת - אתם מוזמנים להדלקת נרות מלובבת.....
(())

חג חנוכה שמח

על ידי רסיסים_של_אור* » 22 נובמבר 2004, 20:12

אנחנו אוהבים לארח בחנוכה. ריבוי האנשים מחמם את הבית ואת הלבבות, השירה עולה, האוכל חם וטעים. פשוט כייף

אני מצטרפת. הילדים מאושרים מהחג וזה נראה לי מכוון נפלא שחג חמים שכזה חוגג את החורף הקר...

ולטובת הסוקרים למיניהם - לביבות - רק תפו"א ורק עם מלח ושמנת ...

חג חנוכה שמח

על ידי טל_טיבי* » 22 נובמבר 2004, 19:07

גם אני מאד אוהבת חנוכה.
להכין לביבות, ו- כן - גם סופגניות - הן הרבה יותר טעימות מאלו שקונים ומגיעות כבר קרות הביתה (איכס).
אני אוהבת לכבות את כל האורות להדליק את הנרות, ושכולנו שרים יחד.
את הרעש של הרוח (שכאן על ההר היא מאד חזקה בעיקר בחנוכה), ועם מתווסף לזה צליל גשם המכה בחלון, או שלג פעם בכמה שנים - זו בכלל חוויה משובחת.
הצגות? אצלנו תמיד הילדים עושים אותן לבד. (אמא "רעה" - הם מעולם לא הלכו לפסטיגלים, והצגות - רק אם היה משהו טוב בעיני).
אנחנו אוהבים לארח בחנוכה. ריבוי האנשים מחמם את הבית ואת הלבבות, השירה עולה, האוכל חם וטעים. פשוט כייף.

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 נובמבר 2004, 18:20

איך להכין לילד חנוכיה לגן (לא צריך להדליק).

חג חנוכה שמח

על ידי רוני_בלוני* » 16 נובמבר 2004, 11:17

..."עולה, עולה לנו, כמה זה עולה לנו".....?!
לאחרונה חג חנוכה הפך לחג ההצגות! מחירי ההצגות בשחקים מזל שהילדים אצלי עוד קטנים, יש להם צהרון (גם בחופשות), אנחנו גרים בכפר והם לא ממש נחשפים לזה!
ויש להם גם אמא עובדת שמקסימום מכינה סופגניות בחנוכה...

ויש גם תחרות חנוכיות!
מסיבות חנוכה בגנים ובמועדון הישוב!
פעילות לחנוכה בגנים עם ההורים (הכנת לביבות)!
ויש גם להדליק חנוכיה בכל ערב!
ולשיר! ("לא נפסיק לשיר"...) - נו, למה אתם לא שרים?

חג חנוכה שמח

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 נובמבר 2004, 10:07

אמא'לה, בקושי יש לי כח לקרוא, אז להכין???

טוב שקיבלנו את המתכון עכשיו, שנוכל לקרוא עד החג להפנים ולהרזות מהאנרגיה הנצרכת בעת קריאת המתכון

חג חנוכה שמח

על ידי מונו_נוקי* » 16 נובמבר 2004, 10:05

תמר, אני מעבירה לדף אחר מתכונים לחנוכה כי אחיק ביקש למעלה
ואנא, אל תעלו כאן, רחמנא ליצלן, מתכונים לסופגניות בריאות מקמח מלא, סוכר חום, שמרים אורגניים וריבת סויה
וכן, רק לקרוא! זה לא משמין.

חג חנוכה שמח

על ידי תמר_ס* » 16 נובמבר 2004, 10:04

אמא'לה, בקושי יש לי כח לקרוא, אז להכין???

חג חנוכה שמח

על ידי סמדר_נ* » 24 דצמבר 2003, 14:59

אבל, אבל, אבל.... אם לא יהיה חור איפה תבוא הריבה?

כי ריבה אמיתית אינה חלקה ולא עוברת טוב במזרק.

לי יש "באג" סופגניות רציני. אני מסוגלת לאכול רק את אלה שסבתא שלי מכינה (טוב, בחג האחרון הכנתי אותן עם אחותי, וגייסנו את סבתא כסופרווייזרית בלבד).
המיוחד בסופגניות אלה הוא שאין צורך בחור, ווודאי לא במזרק, ובכל זאת יש ריבה. בעזרת כוס קורצים עיגולי בצק, מניחים עליהם ריבה, ומעל הריבה עוד עיגול בצק, אוטמים היטב ושוב נותנים צורת עיגול עם הכוס. הסופגניה יוצאת שלמה ומושלמת, בלי שום חור, אבל בהחלט עם ריבה. אז אפשר בשקט לשים גם "ריבה אמיתית".
אמנם יותר עבודה, אבל הרבה יותר טעים ואלגנטי.

חג חנוכה שמח

על ידי אחיק* » 21 דצמבר 2003, 15:46

ה עוגיה
אבל, אבל, אבל.... אם לא יהיה חור איפה תבוא הריבה?
הריבה נוצרת כנוזל למחצה דחיס המצליח להתדחס לתוך גוש בצק מתוק להשאר שם.


האם עלה על דעתך אי פעם לבטל את החור בביגלה?
לא, בייגלה עושים מחורים מוקפים בבצק. סופגניות לא.

_העניין החשוב האחרון (אבל ראשון בסדר חשיבותו) הוא גיל הסופגניה.
סופגניה - כמו דגים (וכמו בורקס) - מתחילה לגסוס מרגע שיוצאת מהשמן.
סופגניה קרה היא סופגניה מתה._
מסכים לכל מילה. סופגניה יוצאת משמן המכונות של המעדניה ונאכלת מיד. סופגניה שעמדה יכולה לשמש לסתימת חורים בקיר או לחילופין כבסיס לארונית עקומה.

חג חנוכה שמח

על ידי אביב_חדש* » 21 דצמבר 2003, 14:27

אם לוקחים ביס והסוכר נדבק לאף, או לחילופין, עף לכל עבר בזכות נשיפה אחת בלבד,
כאן אפשר לרמות, אז שימו לב. אפשר לרענן את אבקת הסוכר, בתוספת של פיזור אבקת סוכר טריה, אבל אי אפשר להחיות סופגניה אם כבר מתה...

חג חנוכה שמח

על ידי חלי_ש* » 20 דצמבר 2003, 20:22

עוגיה,
אפשר להבחין בעוד רמז לגבי האם הסופגניה טרייה או יבשה, וזה בעזרת הסוכר. אני אפרט: אם לוקחים ביס והסוכר נדבק לאף, או לחילופין, עף לכל עבר בזכות נשיפה אחת בלבד, אזי שהסופגניה טריה. לעומת זאת, אם הסוכר רק נראה כמו שכבת סוכר, אך בעצם במגע קל מרגישים שהוא לא זז ממקומו, סימן שהסופגניה עשתה את שלה..
<חלי מתה על סופגניות, אך קצת אלרגית לסוכר שנוגע באף עם כל ביס>

חג חנוכה שמח

על ידי ה_עוגיה* » 20 דצמבר 2003, 09:35

אחיק,
קשה, קשה לקרוא את מתקפת ההשמצות על הסופגניה הביתית.
יושבת לי פה ורועדת מכעס, תסכול וקור (החדר עוד לא התחמם...)

דבר ראשון סופגניה קונים ברחוב - סופגניות שמכינים בבית הם, בדרך כלל, נפוחות וריקות.

אני רוצה להבין, אתה תוקף את החור של הסופגניה?!?
אבל, אבל, אבל.... אם לא יהיה חור איפה תבוא הריבה?
האם עלה על דעתך אי פעם לבטל את החור בביגלה?
חור זה לא "אין סופגניה". חור זה "יש אויר".

השאלה לגבי סופגניה היא לא איפה יצרו אותה
השאלות הן: מה גודל הסופגניה, מה שמו בפנים ומתי הכינו אותה
ואני אסביר.
בסופגניה צריך שיהיה איזון נכון בין לבן ורך ובין חום פריך.
סופגניות של סופר, שגודלן כגודל אשכולית (ומעוטרות בנגיעת ריבה בגודל זית) מעמידות בפניך אתגר שדומה לאכילת 3 לחמניות-בר-מצווה מתובלות בשמן מכונות. לבן לבן לבן ודביק.
לעומתן סופגניות קטנות עם מילוי בכמות סבירה (ז"א - 15%-30% , תלוי במילוי ובהעדפה האישית) נותנות בכל ביס קצת מהלבן והרך, קצת מהחום הפריך וקצת מהמתוק החמצמץ הנוזלי.
באלאנס, זה שם המשחק.

לגבי המילוי-
בגיל די מוקדם הזדעזעתי לגלות שסבתי, רוקחת ריבות תות מופלאה, קונה בחנוכה ריבה מוכנה כדי למלא את הסופגניות שלה.
למה?
כי ריבה אמיתית אינה חלקה ולא עוברת טוב במזרק.
פחחחחח. שלא לומר בעעעעעעע
מה יש בריבות האלה? סוכר, חומרים מיצבים, חומרים צובעים, חומרים מטעימים.
מה הבעיה לקחת ריבה משובחת ולהעביר בבלנדר?
חוצמזה יש בשנים האחרונות תופעה כזאת של מילויים אלטרנטיביים, חדשנים.
סופגניה עם שוקולד, סופגניה עם ריבת חלב, סופגניה עם עמבה.
אין לי בעיה עם זה, אני בעד חידושים
אבל כמו כל אופנה וכל טרנד -
כולנו אוכלים סושי מפעם לפעם אבל בסוף חוזרים לאכול חביתה בבית.

העניין החשוב האחרון (אבל ראשון בסדר חשיבותו) הוא גיל הסופגניה.
סופגניה - כמו דגים (וכמו בורקס) - מתחילה לגסוס מרגע שיוצאת מהשמן.
סופגניה קרה היא סופגניה מתה.
אפשר להחיות סופגניות בתנור (לא במיקרו! הריבה יכולה לעשות כוויות) אבל זה לא זה.
סופגניה של סופר? נגיד, אבל לאכול אותה בסופר.

<עוגיה לא מתה על סופגניות אבל מרגישה מחויבות לעמוד לצד החלשות המותקפות>

חג חנוכה שמח

על ידי חלי_ש* » 20 דצמבר 2003, 01:19

אני מאוד אוהבת את חג החנוכה, ובכלל חגים. יש מין הרגשה טובה באוויר, במיוחד כשרואים את ילדי הגן ובית הספר, או סתם ילדים בחוץ עם כל מה שקשור בחג (סופגניות בידיים ונרות גזורים מבריסטול צבעוני על הראש בחנוכה, תחפושות בפורים וכולי...). הרגעים האלה מחזירים אותי לנוף ילדותי, לימים בהם אצלינו בבית היינו שרים לאור נרות החנוכה, לימים בהם היינו עוזרים לאבי לבנות את הסוכה, לימים בהם אימי היתה תופרת לנו תחפושות לפורים (מקוריות מאוד, אני חייבת לציין).
בקיצור, כל חג בשבילי הוא חגיגה, הוא מסורת ומנטליות שגדלתי עליהם, בתקווה שלא יעברו מן העולם.
חג חנוכה שמח לכולם :-)

חג חנוכה שמח

על ידי מיץ_פטל* » 19 דצמבר 2003, 15:22

כמה צחקתי עכשיו.
אין כמו סופגניות קנויות ואלו של מאפיית הראשונים בב"ש הכי הכי טעימות עם מלאן ריבה!
אני נזכרת איך אמא היתה נותנת לי כסף לקנות סופגניות לארוחת 10 בקיוסק שליד בית הספר.
ונכון הן באמת נעלמות להן מיד אחרי החג.....מיץ קוראת להקמת התנועה למכירת סופגניות כל השנה....כולל בקיץ!

אני אוהבת את חנוכהכי יש בו הכי הרבה שירים!!!
וגם את ההצגות שמופיעות פתאום ואת ה פסטיבל!
חג שמח ומואר!

חג חנוכה שמח

על ידי אורית_אוקו_ערוסי* » 16 דצמבר 2003, 16:19

עכשיו בפעם הראשונה קראתי את מה שכתוב בתחילת הדף, הדיאלוג המבדר בין אחיק לשלומית וצחקתי עד דמעות.
עורר בי געגועים אליכם חברים.
פה בניירובי ניכנסתי למאפיה במרכז קניות קטן לא רחוק מביתנו, ולהפתעתי הגדולה ראיתי שם סופגניות עומדות על המדף. מיד קניתי כמה. הן היו דחוסות למדי ועם לא מספיק ריבה, אבל סופגניות!
יכול להיות שאיזה ישראלי לימד אותם לעשות כי באיזור שלנו יש יחסית הרבה ישראלים.
אני מתכננת לחזור לשם ולהציע הצעות יעול...

חג חנוכה שמח

על ידי אמבט_ים* » 16 דצמבר 2003, 15:29

איזה חג נחמד,
ממרפסת ביתי אני צופה על ילדי הגן ובית הספר, הולכים עם כתר נר על הראש, חנוכיות עבודת יד וכו', בגן הסמוך נשמעים צלילי שירי חנוכה, אני מדמיינת את הגננת מעמידה את הילדים כקנים ומתכוננת להופעת חנוכה לפני ההורים, לא ברחמים אני זוכרת את זה בתור ילדה דווקא כדבר מהנה ומרגש.
בבית בנותיי רוקדות באופן עצמאי לשירי חנוכה המתנגנים בדיסק, עם מטפחות ובלעדיהן לפעמים עם חברות ובלעדיהן וגם החתול מצטרף (מנסה לתפוס את קצות המטפחת המתנפנפת) ושמח, שמח לקראת החנוכה.
עדיין אין לנו חנוכיה בעלי אמר שיצור איתן מחומרים ממוחזרים שיהיה גם קטע חינוכי כזה,
ואני מתכוונת להדליק יום יום נר, ילדים אוהבים טקסים. (מקווה לא לאכול סופגניה יום יום, זה נדבק לי בדיוק לת..)
ואם אתם מתעקשים לחשוב על חנוכה באופן הפילוסופי\רוחני שלו תחשבו מהו האור בחייכם?
ואיזה חושך בחייכם הייתם רוצים לגרש?
אבל אתם לא ממש חייבים.
חג שמח.

חג חנוכה שמח

על ידי אילנה* » 04 דצמבר 2002, 19:32

בעלי אישי ואדוני יחד עם המון ילדים (שלנו. שלנו) הכין אתמול סופגניות נ-ה-ד-ר-ו-ת במילוי של ריבת חלב. ממש ללקק את האצבעות . התפקיד שלי היה לאכול ו...לנקות את המטבח. ככה זה כשיש בן זוג שהוא בעלי-אישי-ואדוני....

חג חנוכה שמח

על ידי אמא_של_עלעול* » 04 דצמבר 2002, 15:33

באדיבות משחקי האינטרנט, וחיפוש ברשת. עלעול מצאה באתר "גלים" את ההסבר הבא: כאשר נאסר על היהודים ללמוד תורה, במסגרת גזרות אנטיוכוס כנראה, הם למדו והתפללו בהחבא וכאשר הציצו בהם נציגי השלטון הם עשו עצמם משחקים בסביבון. המשחק במקורו הוא מעין משחק הימורים קדום, שפרוש אותיותיו:
נ - ניכסט (כלומר לא כלום, לא זכה ולא הפסיד)
ג - גאנץ (הכל, כלומר זכה בכל הקופה)
ה - האלב (חצי, כלומר זכה בחצי קופה)
ש - שלעכט (כלומר הפסיד, עליו לשים את כל כספו בקופה)

חג חנוכה שמח

על ידי עדי_רן* » 04 דצמבר 2002, 13:39

אולי האפשרות הרביעית היא Spiel (שפיל - משחק / שחק שוב) - הרי בגולה היה נהוג לומר "נס גדול היה שם"?
האם, אם כן, הסביבון הוא המצאה אשכנזית? יש כאן מישהו מגולה אחרת שיכול להתייחס?
ועדיין - מה הקשר לחנוכה?

חג חנוכה שמח

על ידי אחיק* » 04 דצמבר 2002, 08:00

יונת
בפ"ת משמעות האותיות הייתה:
נ - כלום
ג - זכית
ה - זכית בחצי מהקופה
פ - שלם - תן את הכסף

חג חנוכה שמח

על ידי יונת_שרון* » 04 דצמבר 2002, 00:30

אבא שלי אומר שבגרמנית האותיות על הסביבון קשורות להימורים:
נ' זה nichts (כלום - הפסדת את הכסף)
ג' זה Gewinn (זכיה - כל הקופה)
ה' זה halb (חצי - זכיה בחצי הקופה)
ואת פ' הוא לא זכר.

חזרה למעלה