מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

שליחת תגובה

יש קשר הדוק בין שכל ישר ודרך ארץ.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 מרץ 2015, 01:00

הי!
יש למישהו מתכון ל'גבינה צהובה' (בעיקר לפיצה, טוסטים וכד') בלי טופו/סויה?
תודה רבה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 יוני 2013, 19:59

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי חברים.
מישהו ניסה הכין פעם גבינה מאגוזי לוז?
אני מכינה גבינות מקשיו שיצאו מעולות ואחים שלי ממש אוהבים את זה (לעומת דברים אחרים שאני מכינה שלדעתם מוזרים) ואני רוצה לנסות מאגוזים אחרים גם.
הגבינאה שהכנתי בימים האחרונים היא מאגוזי לוז אבל נוצרה עליה שכבה לבנה ואני מפחדת לטעום ומתבאסת לזרוק

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי יוליקו* » 24 ספטמבר 2012, 13:45

השם של הדף שגוי ומטעה.
כדאי אולי להחליף ל:

תחליפים למוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

משום ש... מה לעשות, חלב הוא תוצר של נקבה מהיונקים אחרי הריון/המלטה בלה בלה בלה....

וגם להוסיף אזהרה שתחליפים אלו אינם תחליף מלא לחלב ושהזנת תינוק בלעדית בהם עלולה לגרום אצלו לפגיעה חמורה בהתפתחות ואף למוות עקב חוסר מצטבר בחומרים שונים.

בכל אופן תודה על המידע המעניין.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי שיבולת* » 24 ספטמבר 2012, 12:24

חלב שיבולת שועל קראתי מתכון אבל בסוף עשיתי בלי כמויות ממש:
השרתי ספל גרעינים שלמים במים 5-6 שעות (מדי פעם שפכתי חצי והוספתי מים נקיים), אח"כ סיננתי והעברתי לבלנדר עם מים -כמה שהיה אפשר להכניס במיכל, כפית סוכר חום, קורט מלח ורבע כפית סודה לשתייה (במתכון אמרו להוסיף נראה לי שיותר) טחנתי, סיננתי והוספתי מדי פעם למסננת עוד קצת מים כדי שזה ירד ולא ייתקע.
נראה לי שהמים זה לפי הסמיכות שרוצים (חלב "3%" או פחות...)
יצא בערך ליטר חלב. בהצלחה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ירון_פעמון* » 04 מרץ 2012, 12:12

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם מישהו משתמש במכשיר להכנת חלב סויה? (בין אם להכנת חלב סויה או חלב מזרעים שונים)
אני מתלבט האם ואיזה לקנות. בארץ ראיתי שמוכרים את זה: http://www.bar-ezuz.co.il
באמאזון יש הרבה דגמים. http://www.amazon.com/s/ref=[po]nb sb noss 1[/po]?ur.l=search-alias%3Daps&field-keywords=soy+milk+maker&x=0&y=0
אשמח לשמוע רשמים אישיים על מכשירים - פשטות תפעול וניקוי, אמינות וכו'.
תודה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי עודד_המחפש* » 30 יוני 2011, 09:50

עירבבתי עם בננה בבלנדר וקצת קינמון ויצא לאסי נא מעולה!!
גם אנחנו עושים עם זה לאסי. עם מנגו (העונה כבר מתחילה!) זה יוצא מדהים! לא לשכוח לשים גם קרח.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* » 12 מאי 2011, 11:14

אני עשיתי יוגורט מקשיו ויצא מעולה.
עירבבתי עם בננה בבלנדר וקצת קינמון ויצא לאסי נא מעולה!!!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 מאי 2011, 10:27

תודה על תשובתך
אם יש פה מישהו מאזור הגליל כרמיאל שפתוח לזה אשמח מאוד להפגש לראות ללמוד ולטעום

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי שקדי_ה* » 06 מאי 2011, 11:49

אני מצאתי שהדברים שבאמת אפשר להתבלבל ולחשוב שהם עשויי חלב הם המותססים- יוגורט ולבנה. למה שאינו מותסס- גבינה, חלב, קרם שמנת יש טעם אחר (טעים מאוד, אבל אחר). אם מוסיפים תוספות אז זה בדרך כלל גם קצת מבלבל כי הטעם שלהן משתלט (למשל זיתים או שום-שמיר לגבינה).
אפשר להציג את זה לילדים כמשהו טעים חדש ולא כ"תחליף" או "חיקוי".
לגבי הקפה אין לי מושג כי אני לא שותה קפה.
לגבי קלקול- מה שמותסס מחזיק הרבה זמן במקרר, מה שלא מותסס-פחות. חלב שקדים מחזיק כארבעה ימים, ויוגורט קשיו החזיק לי שבוע וחצי (לא בדקתי מעבר לזה).

התעסקות- כן. יותר התעסקות מללכת למכולת ולקנות משהו מוכן, אבל אם יש לך את הכלים הנכונים (בעיקר בלנדר עוצמתי, ועוד קצת דברים קטנים) זה צ'יק-צ'ק. אם אין לך אז יש יותר שלבי הכנה. לוקח טיפה זמן ללמוד בדיוק איך מכינים- בהתחלה לכלכתי המון כלים, לא ידעתי בדיוק את הכמויות, היום יש לי בדיוק את הצנצנות, הרשתות וכל שאר הדברים הקטנים שצריך ואני יודעת באיזו כוס למדוד את האגוזים כך שתצא לי הכמות הרצויה. זה נשמע מטופש אבל זה מצריך טיפ טיפת למידה אז לא להתייאש אם בהתחלה זה יותר מסובך.
מה שהיה לי היה קשה להכניס את זה להרגלים- מכיוון שצריך להשרות את השקדים מראש, ולהתסיס את היוגורט וכו' אז קרה שפתאום רציתי חלב ולא יכולתי להכין על המקום.
אם נתקעים במקרה כזה אפשר להכין משהו אחר (לדוגמה חלב קשיו לדוגמה שלא דורש השריה או שאפשר להכין תערובת יוגורט, את מה שרוצים לאכול מיידית מערבבים עם הרבה לימון ואת השאר מתסיסים).
היום זה כבר ממש זורם ואני יודעת להכין יוגורט או חלב חדשים לפי הכמות שנשארה וכמה שאנחנו צורכים בבית.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 מאי 2011, 00:31

בתור מישהי שרגילה לדברי חלב אמיתיים ואוהבת את הטעם, אבל רוצה להפסיק עם זה מטעמי אידאולוגיה ובריאות
קראתי את המתכונים כאן, האמת, לא נשמע לי טעים -אני שואלת אתכם- עם יד על הלב- יש לזה באמת טעם של חלב או יוגורט או גבינה?
האם למשל הילדים שלי שרגילים לגבינות, יגעו בזה? האם זה טעים בקפה?
בנוסף, יש לי תחוש שזה מתקלקל נורא מהר ואז ממש מסריח...
וההכנה, הרבה התעסקות
אשמח לגלות שאני טועה ושזה תחליף מוצלח

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 ספטמבר 2010, 16:34

מרססים נגד מחלות שתוקפות כל מיני איברים בעץ ולא רק את הפרי.הפרי שאוכלים הוא קשה, אבל פעם היה ירוק ורך.אני יודעת שפקאנים לא מרססים אלא מחדירים דרך הצנרת של העץ את המדבירים. לגביי קשיו לא אורגני -אם מגיע מהודו אז לרוב מרוסס בדידיטי פשוט משום שהשוק הבינלאומי דורש את זה מהחקלאים

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי עודד_המחפש* » 06 אוגוסט 2010, 22:05

גם אני הכנתי צזיקי מיוגורט קשיו, ויצא מעולה, קיבלתי מחמאות אפילו מכאלה שלא מתפשרים על צזיקי שהוא לא כמו ביוון.

ההכנה:
מגררים מלפפונים בפומפיה גסה, ואז סוחטים אותם ומוציאים מהם את הנוזלים.
מערבבים את המלפפונים, יוגורט, מלח, שום, שמן-זית, מעט חומץ תפוחים, ואם יש - כף אוזו (המשקה היווני על בסיס אניס. זה מוסיף טעם מיוחד מאוד לצזיקי).
אפשר גם עם שמיר, אבל אני עשיתי בלי (גם ביוון לא ראיתי אף פעם צזיקי עם שמיר).

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי עודד_המחפש* » 06 אוגוסט 2010, 21:58

כשמשתמשים בשקדים, למה צריך לקלף אותם ?
בקליפות של השקדים יש ציאניד. אבל לפי מה שאמרו לי, צריך לאכול שק שלם של שקדים לא מקולפים כדי שלציאניד הזה תהיה השפעה כלשהי.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אביטל_צ* » 06 אוגוסט 2010, 18:18

כשמשתמשים בשקדים, למה צריך לקלף אותם ?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי יערת_דבש* » 06 אוגוסט 2010, 13:46

בנתיים הכנתי עיגולים מתמרים, טחינה, החומר היבש וקוקוס! טעים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אורי_יורמן* » 06 אוגוסט 2010, 09:34

יערת דבש - חפשי בגוגל מתכונים של OKARA. כמעט בכל מתכון שתמצאי אפשר לשים את ה השאריות היבשות במקום האוקרה. נראה לי שזה אפילו טעים יותר :-)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי עינה_אפונה* » 06 אוגוסט 2010, 08:50

ורדה - באגוזים יש 40-70 אחוזי שומן עד כמה שידוע לי, אם את מערבבת עם מים - יוצא לכל היותר 20-35 אחוז, כמו כל גבינת שמנת שמכבדת את עצמה. לא אוכלים מזה קערה שלמה, מורחים קצת על קרקר. ועד כמה שידוע לי בגבינות חלק נכבד מאחוזי השומן הם שומני רוויים, ויש בהם עוד כמה דברים לא כל כך בריאים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי יער_ה* » 05 אוגוסט 2010, 23:05

מה עושים עם השאריות היבשות?
אפשר להוסיף אותן לסלט או עוגיות

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי יערת_דבש* » 05 אוגוסט 2010, 21:04

הכנתי חלב שקדים- מה עושים עם השאריות היבשות?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי נורמה_טבעית* » 14 יולי 2010, 23:25

וגם:
page]גבינת קשיו id[/po]=2485

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אורי_יורמן* » 14 יולי 2010, 22:57

הגבינות באתר שאלה קישרה אליו שוות לאללה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אלה_לי_לה* » 14 יולי 2010, 19:16

מתכון של אופק http://www.tvuna.org/recipes/sauces-and ... eam-cheese
אני מכינה יוגורט ומסננת אותו ללבנה, אבל אני אוהבת גבינות חמוצות, אם רוצים גבינה לא חמוצה צריך לצמצם בחידקים

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 יולי 2010, 14:54

שלום,
האם מישהו יודע כיצד להכין ממרח גבינה רכה - צמחית???
מחפשת מתכון לבתי הרגישה למוצרי חלב.
תודה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 30 יוני 2010, 10:54

אישית ניסיתי קשיו - מיים - קצת לימון ומלח. יצא טעים מאוד. אבל מה עושים עם טונות אחוזי השומן????

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי orizont* » 29 יוני 2010, 17:02

שלום
אשמח אם מישהו ינדב מתכון לגבינת קאשיו שתהיה קשה כמו כל גבינה אחרת. מישהו מכיר.?מישהו יודע? תודה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי עודד_המחפש* » 18 מאי 2010, 15:48

מעניין, אני לאחרונה עושה את זה הרבה ואוכל את זה עם גרנולה ביתית שהכנתי. כיף של ארוחת בוקר.
התסיסה לוקחת לי יותר זמן ממה שזכרתי, אבל אם מחכים מספיק זה יוצא טוב.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אביטל_צ* » 18 מאי 2010, 09:31

הכנתי יוגורט מקשיו ומים ולימון לפי אחד המתכונים שמצאתי פה.
זה תסס יופי, אבל הריח :-S
ממש לא משהו, גם את הטעם לא אהבתי.
לא הזכיר לי בכלל יוגורט מכל סוג שהוא.
בסוף השתמשתי בזה בתוך שייק פירות ויצא די טעים.

אבל אשמח לרעיונות לאיך אני יכולה לשפר את היוגורט בפעם הבאה ?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סויית_הדבש* » 05 נובמבר 2009, 13:29

תודה אלה לי לה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אלה_לי_לה* » 04 נובמבר 2009, 23:11

רצוי? אין לי שמץ

מה שאני כן יכולה לספר זה שחלב סויה הורתח במהלך הכנתו, ולזמן לא קצר.
אני לא חושבת שחימום חוזר יגרום שינוי גדול.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סויית_הדבש* » 04 נובמבר 2009, 22:39

מישהו יודע אם אפשר, אפשר כן, אם רצוי אולי יותר מדוייק לשאול , האם רצוי לחמם , להרתיח חלב סוייה? בא לי כוס חלב חם כזה..

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי טלי_מא* » 21 אוקטובר 2009, 23:22

אני לא מומחית, אבל האיש כן.
הנה מתכון ליוגורט קשיו, אולי יעזור לך:
https://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=362 (קישור מתוקן , אביטל צ)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי איילת_מושל* » 21 אוקטובר 2009, 11:15

ניסיתי לעשות יוגורט משקדים לפי ההוראות: השרתי כוס שקדים קלופים במים, למחרת טחנתי עם כוס מים ומיץ מחצי לימון בויטמיקס, שמתי בכלי זכוכית עם מגבת מעל על השיש- בערב זה כבר התחיל לגלוש אבל לא היו מי גבינה. ערבבתי ושמתי במקרר, הטעם היה לי לא ממש טעים-מרגיש קצת מקולקל. אולי זה הטעם שצריך להיות אבל לי הוא לא היה כלכך טעים. אולי לא הייתי צריכה לשים לימון?
היוגורט עדיין במקרר מחכה לגאולה, יש למישהו רעיונות ואו תובנות?
תודה,
ויום טוב לכולם

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ה_עוגיה* » 29 יולי 2009, 11:21

החלב של הימים האחרונים:
חופן זרעי חמניה
חופן זרעי דלעת
חופן שקדים

לטחון על יבש ואז להוסיף
תמרים
ובננות
(ומים וקרח)

טעים מאוד.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ליאת_טאוב* » 29 יולי 2009, 11:08

מרססים נגד מחלות שתוקפות כל מיני איברים בעץ ולא רק את הפרי.
הפרי שאוכלים הוא קשה, אבל פעם היה ירוק ורך.
אני יודעת שפקאנים לא מרססים אלא מחדירים דרך הצנרת של העץ את המדבירים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ה_עוגיה* » 28 יולי 2009, 19:11

אני יודעת ששקדים זה פרי מרוסס מאוד מאוד מאוד (מאוד).

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי yael_o* » 28 יולי 2009, 19:05

שאלה - יש הבדל משמעותי בין אגוזים ושקדים אורגניים ללא אורגניים?
כי בתכלס אני לא רואה סיבה לרסס פרי עם קליפה מסיבית וקשה כ"כ...ויש הבדל לא קטן במחיר.
אם מישהו מכיר את דרכי הגידול, אני אשמח לשמוע :)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סבטקסט_כפול* » 28 יולי 2009, 18:15

עושה חשק להצטרף למסיבה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מוצמוצית* » 27 יולי 2009, 23:37

חייבת לשתף -

אחרי ניסיון לא מוצלח לפני כמה חודשים ניסיתי שוב להכין יוגורט מקשיו ו...

וואו!! אדיר!! יצא מרקם של יוגורט עם טעם מעולה של שמנת חמוצה (אוחחחחח כמה התגעגעתי לטעם הזה!)

טיפ: להשרות את הקשיו כמה שעות טובות, ואז הוא רך מאוד ונטחן בקלות בבלנדר (העולל גילה אותם וזלל אותם ככה...)
אחרי שהעיסה תססה (נראה כמו בצק עם בועות) ערבבתי ושמתי במקרר וכבר יומיים שאני מתענגת והטעם רק משביח.

תודה על הדף הזה ועל ההשראה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פרח_הלימון* » 31 מאי 2009, 22:54

התכוונתי אולי סוג של חלב?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ניצן_אמ* » 31 מאי 2009, 22:54

שקדים במקום שומשום.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 31 מאי 2009, 21:43

מבוטנים לא קלויים אולי חמאת בוטנים?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פלוני_אלמונית* » 31 מאי 2009, 21:42

באתי לכתוב לאמא מודאגת טחינה מלאה אבל פתאום אני רואה שגם שומשום אסור לכם...
אולי תתייעצי עם נתורופתית או משהו דומה?
בהצלחה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 31 מאי 2009, 21:42

אמא מודאגת: האם הוא יונק? כי גם אצלנו היתה רגישות להנ"ל בגילאים האלה (בעצם לגבי שומשום לא בטוחה באיזה גיל עברה הרגישות) אבל נראה שההנקה פתרה את עניין הסידן.
בכל מקרה לפי מה שאני יודעת בשקדים יש המון סידן וגם בכרוב וברוקולי יש לא מעט.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי פרח_הלימון* » 31 מאי 2009, 18:52

מה אפשר להכין מבוטנים לא קלויים? האם חלב זאת אופציה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אמא_מודאגת* » 31 מאי 2009, 13:21

בני בן שנה ועשרה חודשים ורגיש למוצרי חלב (כולל חלב עיזים), ביצים ושומשום. לאחרונה גיליתי סימנים לבנים על ציפורניו המעידים כי קיים חוסר סידן בגופו. הבנתי שלא בריא לתת יותר מידי מוצרי סויה וטופו. האם יש לכם רעיון כיצד להשלים סידן למזונו.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אסנת_ש* » 30 מאי 2009, 12:50

לגבי היוגורט. הכנתי יוגורט עם קשיו. זה תסס, אבל נהייה לזה צבע אפרפר. זה אמור להיות ככה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ליאת_טאוב* » 15 אפריל 2009, 17:53

ליאת - על איזה בלנדר אחר את ממליצה?
לא יכולה להמליץ על משהו אחר, כי אני הלכתי על ויטמיקס ואני מאוד מבסוטה.
קניתי את הדגם היקר בארץ וזה עלה יותר ממה שכתבת...

יש עוד מידע על בלנדרים בדף בלנדרים ומעבדי מזון

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מיצי_החתולה* » 15 אפריל 2009, 09:42

כמו שכתבה מיצי, אפשר להשתמש בחמאות אגוזים את הרעיון הזה, כמובן, קיבלתי מלכתחילה מניצן :-), שבזכותה נהניתי מחלב שקדים בקפה הקר שלי כל הקיץ (עד שנהרסה לי מטחנת הקפה, נהניתי מחלב שומשום מעלף בטעמו בהשראת ה עוגיה).

האם מטחנת קפה יכולה לפתור לי את הבעיה ואז לא אזדקק לבלנדר חדש? היתה לי רק מטחנת קפה/תבלינים אחת, בסיסית מאוד, ונראה לי שלא איכותית במיוחד. היא טחנה ללא בעיה שומשום, פולי קקאו וכאלה, אבל היא לא בנויה לטחינה של כמויות. איני יודעת אם זו היתה רק המטחנה שלי, או שככלל מטחנות תבלינים בנויות לטחינה קצרה ונקודתית, אחרת הן מתחממות והמנוע שלהן נשרף (כמו שקרה לשלי. יותר מדי פולי קקאו, איזה יום כשהכנתי שוקולד RAW, ופתאום עלה ניחוח חריף של פלסטיק נשרף, והיא שבקה חיים :-().

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מתייעצת* » 15 אפריל 2009, 09:33

תודה לכל העונות על שלל העצות.
ואני חשבתי שהבלנדר שלי הוא דווקא מוצלח... הוא מצליח בהכל (רסק ירוק, רטבים לסוגיהם) חוץ מהטחינה החלקה של האגוזים והשקדים. אנחנו מתענגים על שקדייה לא מעט וקיוויתי להצליח להכין לבד ממרח שקדים במקום לקנות (זה די יקר...). כששמתי את השקדים בבלנדר בלי מים בכלל לא היה על מה לדבר, כל השקדים התעופפו לדפנות וכלום לא זז. אולי הבלנדר מתאים באמת להכנה של דברים עם יותר נוזלים ולא לדברים יבשים.
האם מטחנת קפה יכולה לפתור לי את הבעיה ואז לא אזדקק לבלנדר חדש? האם אפשר להכין חמאות אגוזים ושקדים במטחנת קפה? ובכלל- על איזה מטחנת קפה מדובר? ידנית או חשמלית?
האם יש דף בנושא?

שוב תודה, וחג אביב שמח.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי חלוקית_נחל* » 15 אפריל 2009, 08:45

מיכל, "אופק חדש" התחילו לייבא את ויטמיקס. מציעה לך לבדוק איתם בכמה הם מוכרים לפני שאת מזמינה בייבוא אישי מחו"ל. סביר להניח שתחסכי את עלויות היבוא והמכס של היבואן, אבל תוותרי גם על השירות המקומי והאחריות שהוא נותן...

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ה_עוגיה* » 14 אפריל 2009, 23:29

דברים שיכולים לעזור ליוגורט חלק (יחד או בנפרד):
  1. השריה במים כמה שעות קודם
  2. טחינה של האגוזים במטחנת קפה לפני
  3. סינון התוצרת הנוזלית (הפירורים במסננת יכולים להתווסף ללחם/עוגה/עוגיות).
  4. השקעה בבלנדר טוב (ואז לא צריך את 1-3).
אצלנו, אחרי שהבאתי אל מותם 3 בלנדרים (לא סיניים) בזה אחר זה, השקענו 1000 ש' ב JTC (כל הפרטים בדף הבלנדרים) ואני שמחה על הקניה ומודה עליה בכל פעם שמשתמשת בבלנדר.
תענוג.

(כבר הכנו הרבה יוגורט מקשיו. דווקא קשיו הוא אגוז רך יחסית. שקד משאיר פירורים)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מיכל_ע* » 14 אפריל 2009, 23:03

אם כבר מדברים על בלנדר טוב, יש לי הזדמנות לבקש ממישו שיביא לי מארה"ב. באתר של ויטמיקס מצאתי שהדגם הזול עולה 450$! זה המחיר שאתן מכירות? או שאני מפספסת פה משהו? (ציפיתי ליקר, אבל לא עד כדי כך).
ליאת - על איזה בלנדר אחר את ממליצה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ניצן_אמ* » 14 אפריל 2009, 22:39

תלוי כמה ארוך וכמה יוגורטים מכינים. :-) אבל בעקרון אם את מספיק נחושה, אז נכון לגמרי.
<ובכלל, אני לא מבינה איך אפשר לחיות בלי ויטמיקס.>

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ליאת_טאוב* » 14 אפריל 2009, 22:24

נראה לי שבטווח הארוך יותר זול לקנות בלנדר ממש טוב (ולא חייבים ויטמיקס) מאשר חמאות אגוזים.
גם אפשר לקנות במשותף או לטחון אצל מישהי שיש לה בלנדר טוב לאבקה וכל פעם להשתמש בכמות שצריך.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ניצן_אמ* » 14 אפריל 2009, 16:23

כמו שכתבה מיצי, אפשר להשתמש בחמאות אגוזים (כולל קשיו) במקום באגוזים עצמם למי שאין ממחה חזק (עצה שכתבתי גם למעלה מזמן.)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מיצי_החתולה* » 14 אפריל 2009, 15:21

אני מומחית מאוד קטנה, אבל מטחנת קפה פשוטה עולה 100 ש"ח, ועושה את העבודה.
מצד שני, אם הבלנדר שלך מעפן כמו שלי, גם זה לא בטוח מספיק. שווה לך לנסות לטחון פעם אחת אצל מישהו שיש לו מטחנת תבלינים, ולראות אם זה משפר את המרקם, לפני שאת קונה.

רעיון נוסף - במקום להשתמש בשקדים, את יכולה להשתמש בחמאת שקדים - "שקדיה"/"השקד" ("השקד" של משק לין טעימה יותר לדעתי, והטחינה שלה חלקה יותר מזו של שקדיה, ולכן היא עדיפה בעיני להכנת יוגורט).

ועכשיו עשיתן לי חשק לנסות שוב בעצמי, אחרי שנסיון אחד לא הניב תוצאה מספיק דומה למקור כדי שאטרח להמשיך להכין, ולזנוח את היוגורט החלבי.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ירח_לבן* » 14 אפריל 2009, 14:00

גם לי יוצא גרגרי.
אולי מישהו פה יכול לתת סקירה קצרה על מטחנות - איזה סוגים יש, איזה כדאי ומה המחירים...?
או להפנות לדף שעוסק בזה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 13 אפריל 2009, 22:47

טעמתי יוגורט שהוכן בויטה מיקס ,זה אכן ליגה אחרת,כי הוא טוחן את האגוזים לקמח .גם לי לא הצליח עם בלנדר שיש לי,קנווד.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מתייעצת* » 13 אפריל 2009, 21:16

ניסיתי כבר פעמיים להכין יוגורט, פעם אחת מקשיו, והיום משקדים. בשני המקרים המרקם יצא גרגירי מדי- אמנם גרגירים דקים מאוד, אבל עדיין גרגירי- ולא מרקם חלק וקטיפתי כמתואר בצורה מפתה כל כך למעלה... השריתי את האגוזים ואת השקדים קודם, ואני משתמשת בבלנדר של בראון (בלנדר רגיל, לא בלנדר מוט). יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?
וחוץ מזה, אני מבינה שאם המרקם לא מספיק קרמי אז התסיסה לא תהיה טובה, אז אם יש למישהו רעיון מה לעשות עם עיסת השקדים שלי זה גם יהיה נחמד...

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי נתן* » 21 אוקטובר 2008, 16:37

הכנתי יוגורט (שמנת) שקדים. הטעם שלה לבדה לא משהו אבל בתור רוטב שמנת עם זיתים ופסטה זוקיני - מעדן!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי יעל* » 08 אוקטובר 2008, 17:59

היום הכנתי לקטנה מרק יוגורט ואפונה.
היוגורט שאני מכינה משקדים לא יוצא משהו. מרקם גרגירי כזה. גם אני לא ממש מצליחה לאכול אותו ככה, נקי. הוא גם מקבל אחרי יום במקרר מין צבע ורדרד עדין מוזר. אבל אכלנו אותו ככה ולא נצפו בעיות.
אז אנחנו אוכלות אותו בשילובים אחרים. למשל בתור צ'זיקי, או בשייק עם נקטרינות (מעולה!).
והיום הכנתי מרק אפונה סמיך:

מרק יוגורט אפונה סמיך

אפונה טרייה/קפואה ומופשרת
יוגורט
עלי נענע (בזהירות, לכוס יוגורט וכוס אפונה מספיק 2-3 עלים)
מלח, פלפל
אפשר גם קצת פלפל חריף או טבסקו
שום
לטחון ביחד. אצלנו היא אכלה את זה בתור מחית וניגבה עם מלפפונים, אבל אפשר לטחון עם מים קרים מאוד ולשתות בתור מרק רק ומרענן.
טיפה שמן זית בהגשה גם לא מזיק P-:

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ה_עוגיה* » 08 יולי 2008, 00:16

יוגורט קשיו הולך מצוין.

צזיקי

שלשום אכלנו יוגורט עם פירות וכוסמת מונבטת (תמונה מתישהו. צילמנו). היה טעים טעים.
היום הכנתי לאירוע צזיקי: את היוגורט טחנתי עם שמיר ושום (עדיף לעשות ריסוק עדין, שיישארו רסיסים מהתוספות אבל לי אצה הדרך, כרגיל) והוספתי קוביות פקוס, קוביות עלה צבר צעיר ומלח. בהגשה זילפתי שמן זית מעל. הקהל אכל הכול :-)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי with_passion* » 07 יולי 2008, 19:08

תמונות של הלבנה של מירב הוספו לעיל! איזה יופי!
מירב - כדאי להוסיף את המתכון באתר goneraw אם התמונה של הכדורים.. אם אין לך כוח אני יכול להוסיף ולתת לך איזה קרדיט שאת רוצה..

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מירב_ב* » 03 יולי 2008, 22:27

את הצלחת לגלגל כדור? ממקדמיה או קשיו? עם פחות מים?

ככל שמחכים יותר, הגבינה מסמיכה ומתקשה.
והכדורים שמתקבלים לא מאוד קשים.
השתמשתי במקדמיה.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ה_עוגיה* » 03 יולי 2008, 15:33

יצאו מים טעימים ונראה לי שלא יוצאים יותר
מה עשית עם המים?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי with_passion* » 03 יולי 2008, 15:18

בקשר ליוגורט ולמרקם:
יעל - כנראה שזה השקדים - אם זה לא נוזלי מספיק בשבילך, פשוט תוסיפי מים (לפני או אחרי התסיסה זה לא משנה).
סירופ - מה שרואים בתמונה זה עם הלימון ועם התמרים ועם המלח שעורבבו למרקם אחיד לפני התסיסה.

מירב - שמתי היוגורט בשקית בד - כמה שעות בחוץ - ואחרי זה פחדתי שיתקלקל אז זה במקרר כבר למעלה מ-24 שעות על מסננת בתוך קערה.. יצאו מים טעימים ונראה לי שלא יוצאים יותר - ונשאר בתוך השקית גבינה יוגורטית - אבל לא מספיק קשיחה בשביל לגלגל מזה כדורים. את הצלחת לגלגל כדור? ממקדמיה או קשיו? עם פחות מים?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סירופ_מייפל* » 02 יולי 2008, 22:55

כך בדיוק (או ערך) נראה היוגורט שהכנתי מהשקדים...
ואצלי כך היה נראה הניסיון הראשון, עם המקדמיה. עם הטעם הדוחה.
אולי באמת אנסה להוסיף את הלימון אח"כ.
יאללה שיצא היוגורט, בא לי לבנה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי יעל* » 02 יולי 2008, 22:01

שימו לב למי הגבינה למטה.
ככה זה נראה מלמעלה.

אופק,
כך בדיוק (או ערך) נראה היוגורט שהכנתי מהשקדים לפני חודש בערך. בשלב של התסיסה ועם המים בתחתית.
אלא שאצלי, גם לאחר הניעור והשהייה במקרר זה נשאר באותו המרקם הגבינתי ולא התקבל יוגורט חלק כמו בתמונות בראש העמוד...

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי with_passion* » 02 יולי 2008, 15:04

טוב אז היום צילמתי את היוגורט בדיוק אחרי שלב התסיסה לפני שמערבבים ומכניסים למקרר.
ככה זה נראה מפרופיל אחרי ~20 שעות של תסיסה (מצהריים עד בוקר) בעונה זו בהרי הגליל (חם פה חם פה..)
yogurt]+ fin ferment profile[/po].jpg

שימו לב למי הגבינה למטה.
ככה זה נראה מלמעלה.

yogurt]+ fin ferment top[/po].jpg

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי with_passion* » 02 יולי 2008, 15:02

מירב תודה! חובה תמונה! של הכדורים בתוך צנצנת שקופה ויפה באור שמש מלאה שמן זית ועשבי טיבול! מהר לפני שאקדים אותך...

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי מירב_ב* » 01 יולי 2008, 22:27

לבּנֶה מהצומח

כוס אגוזי מקדמיה קלופים
כוס מים חיים

מכינים יוגורט מהצומח - ואז מעבירים את העיסה לתוך חיתול בד ונותנים למים לטפטף. הגבינה שהתקבלה הייתה פשוט נפלאה. אפשר היה אפילו להכין כדורים ולטבול אותם בשמן זית.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי עודד_המחפש* » 01 יולי 2008, 00:19

אז הנה הדיווח ליוגורט קשיו:
בבוקר היה לזה מרקם מגניב צמיגי כזה, עם הרבה חורים של אויר. לא נשפך מהצנצנת אלא צריך להוציא עם כף.
הוספתי קצת לימון וקצת מלח ויצא מגניב.
במשך כל זמן ההמתנה זה היה פשוט במטבח, בצנצנת מכוסה במגבת.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סירופ_מייפל* » 30 יוני 2008, 21:14

במידה והתחיל להתקלקל ניתן להכין ממנו חמאה מן הצומח נהדרת
wow תודה לשניכם. ממש.
את הדף של החמאה עדיין לא גיליתי.

הגברתי את הקור במקרר. זה אחרי שעגבניות מרוסקות משבת כבר התקלקלו היום (ראשון).

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ניב_רפאל* » 30 יוני 2008, 12:49

חמאת שקדים

אחרי שלושה ימים החלב מתקלקל. ממש בפתאומיות.
במידה והתחיל להתקלקל ניתן להכין ממנו חמאה מן הצומח נהדרת.
מוסיפים מעט מלח,שמיר קצוץ, שום ואו עשבי תיבול אחרים ,שמים לסנן בבד (כמו להכנת לבנה) בתוך המקרר.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ה_עוגיה* » 29 יוני 2008, 23:12

חלב שומשום - גרסה 2

נסי כף שומשום טחון, שני תמרים ו150 מ"ל מים (כל זה כפול 6 למשל).
לא כל המים מההתחלה ואולי לא כל המים בכלל. הוסיפי מים לפי הטעם/סמיכות.
(אני עושה כפול 8 כל בוקר לשנינו. היום עשיתי עוד אחד בערב. ממכר...)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי עודד_המחפש* » 29 יוני 2008, 22:21

עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
לי עכשיו יש אחד כזה שעשיתי לפני כשלוש-ארבע שעות. זה באמת מאוד דליל בהתחלה (ממש נוזל מהבלנדר לצנצנת).
אני שמתי רק קשיו ומים. את הלימון אני מוסיף כשזה מוכן (לא שיש לי איזו תובנה עמוקה לגבי זה, פשוט ככה הבנתי מהמתכון).
נכון לעכשיו זה עדיין דליל. נראה מה יהיה בבוקר. אדווח.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי with_passion* » 29 יוני 2008, 22:08

אז איך מה שהיה בסדנא היה כל כך טעים? איך?
סירופ חביבה - פליז דונט גיב אפ! את עושה כאן ממש שירות לכולנו.. בסוף כשתצליחי את תבואי עם טיפים מצוינים שעוד לא עלינו עליהם שיעזרו לכולנו להכין יוגורט בלי לפספס.
לא ברור לי מה קורה.. כי גם המתכון שניסית אחרון בלי תסיסה - זה ממש טעים! אבל עם התסיסה זה באמת בדיוק כמו שליאת הכינה ואני מכין..
בהצלחה בניסיון הבא..

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סירופ_מייפל* » 29 יוני 2008, 21:55

חלב שקדים, שמתי לב ש100 גרם שקדים, לפני השרייה. נותנים ליטר חלב או קצת יותר.
אני מוסיפה טיפה'לה קינמון ושלושה תמרים.
אחרי שלושה ימים החלב מתקלקל. ממש בפתאומיות.
כך שבעצם אצלנו אני צריכה להכין חצי ליטר כל שלושה ימים.
תענוג.
ה עוגיה בא לי חלב שומשום! לעבודה, מחפשת עכשיו איך ומה.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סירופ_מייפל* » 29 יוני 2008, 21:34

_עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
אדווח._
טוב, התייאשתי. אוף.
יצא דליל מאוד, ולימוני מאוד. פשוט לא טעים.
אז איך מה שהיה בסדנא היה כל כך טעים? איך?
טוב פעם הבאה.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי סירופ_מייפל* » 27 יוני 2008, 18:03

תודה.
למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
כן, כן, בהתחלה עוד ניסיתי לשכנע ת'צמי שזה -+ הטעם. הרצון כאן משתלט.

ממש חם היום ואתמול
אולי זו הבעיה. ליאת טאוב אמרה לי לטעום כל כשעה שעתיים או לחכות עד שיש "מי גבינה" למטה.

ניסיתי שוב עם מקדמיה אבל הפעם נראה לי שחיכיתי פחות מידי זמן. ואחרי יום במקרר זה פשוט יצא לא טעים. לא מקולקל אבל לא טעים.
הרגשתי שיש לזה טעם של כלום, מפוספס כזה. לא מתוק, לא מלוח, לא תוסס, לא יוגורטי בטוח. ניסיתי להחזיר לבלנדר ולהוסיף תמרים. יצא ממש לא טעים.

עכשיו אני מנסה עם קשיו. כוס קשיו, כוס מים, חצי לימון, קצת מלח, תמר אחד. התערובת יצאה די דלילה.
אדווח.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי noalili* » 25 יוני 2008, 19:10

הכנתי אתמול חלב קשיו. לא כ"כ טעים לי. עוד לא החלטתי אם זה הטעם של הקשיו עצמו, או שהקשיו בסדר ופשוט כל העסק לא טעים. קניתי את הקשיו בשוק מחנה יהודה והמוכר אמר שהוא לא קלוי והוא באמת גם לא נראה קלוי. למישהו יש מושג מה הבעיה?
שבוע שעבר לעומת זאת הכנתי חלב שקדים שהיה לי מאוד טעים.תחליף מצוין לחלב הסויה שאני רגילה לשתות!
בכל אופן לא יודעת אם מתאים לי סיפור הקשיו.. למרות שהוא הרבה יותר קרמי מחלב שקדים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ה_עוגיה* » 24 יוני 2008, 14:57

ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
אנחנו שותים חלב שומשום כל יום. נראה לי שכל אחד שותה שווה ערך ל4 כפות שומשום. וזה רק בגלל שאנחנו מתאפקים (כדי שלא יבוא על חשבון רסק ירוק )

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ניב_רפאל* » 24 יוני 2008, 12:17

ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?
אני שותה כוס חלב שקדים ליום.טיפים שקיבלתי מ-Honeysuckle Rose קשיו לא נחשב נא בגלל חשיפה לחום בתהליך הקילוף אם אני לא טועה ושקדים כדאי לשים לב לקנות תוצרת הארץ ולא קליפורניה כי קליפורניה גם עוברים תהליך עם חום וגם מדרס אקולוגי גדול יותר.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי יעלפו_מהמושב* » 24 יוני 2008, 11:42

חלב קשיו

ואוו! כל כך קרמי וטעים! ממש קשה להאמין!
מה שעשיתי הוא כזה: בבלנדר - קשיו ומים (ביחס של 2:1 בערך, אולי אפילו 3:1 - לטובת המים)- אחרי הערבוב הראשוני עצרתי לטעום, ומה אני אגיד לכם? ממש חלב!
הוספתי- המון קרח, 2 נקטרינות, 2 תמרים ובלינדרתי שוב. יצא מדהים. שתיתי שתי כוסות ובאמצע השלישית, רגע לפני שהתפקעה לי הבטן (נו, זה כל כך טעים!) עצרתי, מילאתי את הכוס במה שנשאר בבלנדר ואחסנתי במקרר בינתיים (הערכה: המשקה לא ישרוד שם לאורך זמן, בזכות הטעם, לא בגלל עמידות לקויה).

ושאלה- באיזו תדירות, אם בכלל, אתם שותים משקה כזה? בשלי היו לפחות 50 גרם קשיו (אולי יותר, אולי פחות, זו הערכה גסה)- באיזו תדירות מומלץ לצרוך כמות כזו של אגוזים/שקדים?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי צל_הימים* » 24 יוני 2008, 01:34

את החומר לטריל
לפני כמה עשרות שנים הייתה פרשה גדולה סביב הלאטריל בארה"ב, שבסופה מנהל המזון והתרופות (FDA) הכריז על כל העסק כנוכלות. אם מעניין אותך, כדאי קצת לצלול אל תוך החומר. ניתן להתחיל מוויקיפדיה . בסוף המאמר יש קישורים בשפע להמשך מחקר.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי with_passion* » 23 יוני 2008, 19:29

חשבתי שאמורה להיות תסיסה שגם מגביהה את המשקה. לא?
סירופ - ממליץ פשוט לטעום כל כמה שעות (לפעמים לאחר ערבוב קל) - כשיש לזה טעם תוסס - להכניס למקרר. ואז לטעום שוב - אם נראה לך שזה לא תוסס מספיק תמיד אפשר להוציא את זה מקירור לעוד כמה שעות.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ניב_רפאל* » 22 יוני 2008, 07:37

את החומר לטריל (ויטמין B-17) ניתן לקבל מגרעיני מישמש,שקדים,אגוזי מקדמיה,כוסמת ודוחן (millet)ועוד זרעים ועשבים שונים.
לא הצלחתי להבין לגבי הכמויות שכדי לצרוך ומה לגבי הרעילות היחסית גבוה שבגרעיני מישמש ובשקדים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי ניב_רפאל* » 22 יוני 2008, 07:23

קישור למאמר באנגלית האם ניתן לרפות סרטן בעזרת ויטמין B-17

אני לא יודע כמה אמין המאמר אבל נישמע מעניין ואולי שווה תרגום לעברית.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

על ידי אורי_יורמן* » 22 יוני 2008, 00:12

למה את חושבת שזה מקולקל? טעמת?
היה ממש, אבל ממש חם היום ואתמול. אולי זה קשור?

חזרה למעלה