על ידי נטע_ש* » 22 אוקטובר 2002, 00:17
כן כן כן, וזה יוצא נפלא!
כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות והמרכיבים לכל הכיוונים אבל זה מתכון בסיסי מצוין
3 כוסות שיבולת שועל (שלמה)
2 כוסות קווקר מהיר הכנה (שיבולת שועל טחונה, אפשר לטחון את במעבד מזון)
1/2 כוס זרעי חמניות
אגוזים שבורים (מלך או כל סוג אחר), שקדים חצויים, זרעי דלעת, תפוחים חתוכים לקוביות קטנטנות ושאר דברים שמתאימים לאפיה
כף קינמון טחון (זה הרבה אבל אני אוהבת)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
5 כפות שמן קנולה (אפשר גם שמן אחר)
מערבבעים את כל זה בקערה, ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
שמים בתנור 150 מעלות 20 דקות, מערבבים ואז עוד 30 דקות, וכל 10 דקות מערבבים שוב.
מחזירים לקערה ומוסיפים:
1/2-1 כוס דבש, או מולסה (אפשר קצת מהול במים רותחים)
פירות יבשים קצוצים שאוהבים
קוקוס ושאר דברים שלא זקוקים לאפיה
מערבבים, וכדאי להחזיר לעוד כמה דקות בתנור, על מנת שלא ישאר דביק, אבל לא ליותר מדי זמן, שלא ישרף.
מפוררים (אם יצא קצת דביק

), ושמים בכלי, במקרר.
ממממ... שווה

כן כן כן, וזה יוצא נפלא!
כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות והמרכיבים לכל הכיוונים אבל זה מתכון בסיסי מצוין
3 כוסות שיבולת שועל (שלמה)
2 כוסות קווקר מהיר הכנה (שיבולת שועל טחונה, אפשר לטחון את במעבד מזון)
1/2 כוס זרעי חמניות
אגוזים שבורים (מלך או כל סוג אחר), שקדים חצויים, זרעי דלעת, תפוחים חתוכים לקוביות קטנטנות ושאר דברים שמתאימים לאפיה
כף קינמון טחון (זה הרבה אבל אני אוהבת)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
5 כפות שמן קנולה (אפשר גם שמן אחר)
מערבבעים את כל זה בקערה, ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
שמים בתנור 150 מעלות 20 דקות, מערבבים ואז עוד 30 דקות, וכל 10 דקות מערבבים שוב.
מחזירים לקערה ומוסיפים:
1/2-1 כוס דבש, או מולסה (אפשר קצת מהול במים רותחים)
פירות יבשים קצוצים שאוהבים
קוקוס ושאר דברים שלא זקוקים לאפיה
מערבבים, וכדאי להחזיר לעוד כמה דקות בתנור, על מנת שלא ישאר דביק, אבל לא ליותר מדי זמן, שלא ישרף.
מפוררים (אם יצא קצת דביק :-)), ושמים בכלי, במקרר.
ממממ... שווה |Y|