הכנת גרנולה

שליחת תגובה

כאשר נפסיק לחפש אחר החופש מעתה ועד עולם - נוכל לבחור בָּחֵירוּת - כאן ועכשיו.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הכנת גרנולה

הכנת גרנולה

על ידי שרגא* » 27 אוגוסט 2016, 12:25

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מסקנה מתבקשת מכול המתכונים ומניסיון אישי,אין כול חשיבות מה מוסיפים לשיבולת שועל,כל אחד או אחת לפי מה שאוהבים ,העיקרון היחידי יחס של שיבולת שועל כפולה בכמות מכול יתר החומרים יחד וגם זה בערך. גם האפייה היא לפי הצבע שרוצים לקבל ביון 25-45 דקות ,הנוזלים ,שוב לפי הטעם המועדף,שמן לפי בחירה,קנולה,זית ,או כול שמן אחר,חמאה מומסת גם הולך טוב .דבש,סילאן ,מייפל ,סוכר מומס,או תערובת כול שהיא,עיקרון נוסף חשוב !את הפירות אם מוסיפים רצוי לפני האכילה ולא בזמן ההכנה. בהצלחה ולבריאות !!

הכנת גרנולה

על ידי קרן* » 17 אוקטובר 2012, 13:42

מטורפת קמעא, את לא ממתיקה?

הכנת גרנולה

על ידי אסתר* » 17 אוקטובר 2012, 13:00

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בנות איזה עונגגגגג סאחטן עליכן (: סה"כ עשיתי גוגל לגרנולה ופייר אתן העלתן את כל מה שרק אפשר... תודה !!! יש לי עם מה להתחיל וים ברעיונות לתוספות/אילתורים תודה בנות ואמן-- וחודש חשון מתוק ושמח.

הכנת גרנולה

על ידי מטורפת_קמעא* » 14 יוני 2010, 15:01

אני רוצה שגם הטירוף שלי יירשם כאן:
אני מחזיקה צנצנת גדולה עם תערובת של אגוזים וגרעינים - מה שיש בחנות, אני כל הזמן מוסיפה ומערבבת.
כשאני מכינה גרנולה אני מערבבת בקערה גדולה חבילה של שיבולת שועל, ושלוש כוסות מהתערובת - שלמים, אגב, לא שבורים ועניינים. שש כפות (עכשיו לשים לב, זו הפואנטה) טחינה גולמית משומשום מלא מונבט, והרבה קינמון. אני מערבבת היטב ומפזרת על תבנית גדולה, כזאת שבאה עם התנור, על נייר אפייה. אופה בחום בינוני-נמוך עד שהאגוזים נהיים פריכים, לא יותר מדי, ואז מכבה את התנור, מערבבת עם ככה שלושה חופנים של צימוקים, ומשאירה בתנור הכבוי עד שמתקרר. גרנולה אליפות!

הכנת גרנולה

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 יוני 2010, 22:00

אפשר להכניס זרעי פשתן לדייסת קוואקר

הכנת גרנולה

על ידי שרון_בר_צבי* » 14 אפריל 2010, 14:00

מצאתי מתכון נהדר לגרנולה ללא שמן : "המתכונים של גבי -גרנולה קלה להכנה ללא שמן" -בגוגל
הוא נאפה במיקרו, זו אולי נקודה לרעתו אבל יצא מתפצח ובאמת קל להכנה וגם מהר,20 ד'ק סה'כ
תוספת מוצלחת לטעמי 2-3 טיפות תמצית זוהר איכותית ואז זה מזכיר סחלב

הכנת גרנולה

על ידי נטע_ש* » 23 יוני 2009, 23:37

יצא מעולה!

הכנת גרנולה

על ידי נטע_ש* » 16 יוני 2009, 14:42

וואוו, לא הייתי בדף הזה 7 שנים! בכלל לא זכרתי שכתבתי פה בהתחלה... והנה עכשיו אני אוספת מתכונים לגרנולה
יוו, כמה עברתי מאז... חיי בראי הגרנולה D-:
אספתי מתכונים מ יער ה , אום שלום , ו דרך עפר שם זמני שגם הצחיקה אותי עם שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
אין לי פה (הונגריה) אספקה של סילאן טחינה וסיידר, אנסה משהו עם דבש וכל השאר
תודה {@

הכנת גרנולה

על ידי יער_ה* » 11 אוקטובר 2008, 21:04

מתכון יחסית מדויק (ומעודכן!)
5 כוסות שיבולת שועל
1-2 כוסות אגוזים למיניהם (שקדים, מלך, פקאן, ברזיל, חמניות, שומשום) - לשבור לחתיכות קטנות יותר
1/2 כוס סילאן/דבש
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס שמן צמחי/טחינה מלאה
אופציה: פשתן טחון, צימוקים, חמוציות

מערבבים הכל ואופים בתנור ב-170 מעלות, חצי שעה. מערבבים באמצע.
אם רוצים צימוקים או חמוציות, להוסיף אח"כ.

הכנת גרנולה

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 יוני 2008, 17:39

למי שרוצה לשדרג את הגרנולה, ממליצה בחום להוסיף מייפל במקום דבש/ סילאן/ סוכר חום. (לא חייבים את הכל אפשר גם רק חלק וכמובן שמייפל טבעי)

הכנת גרנולה

על ידי פרח_הלימון* » 22 יוני 2008, 17:18

ברגעים אלו הגרנולה הראשונה שלי בתנור...אני ממש בהתרגשות @}
ערבבתי סילאן ומים חמים,זה היה די סמיך. הוספתי רק את שיבולת השועל,כי לא רציתי להרוס את השקדים,צימוקים,זרעי פשתן,וגרעיני חמניה
שמתי בתנור על חום של 180 מעלות ואני מערבבת כל כמה זמן. בסוף כשיתקרר אוסיף את כל שאר ה"חיות"
איזה אושר :-D

הכנת גרנולה

על ידי ניצן_אמ* » 12 דצמבר 2007, 21:48

נשמע מעולה.
אולי תבואי להכין לי?
(())

הכנת גרנולה

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 12 דצמבר 2007, 13:16

עשיתי ממוצע על הדף הזה, פלוס ההעדפות המוזרות שלי:
חמש כוסות שיבולת שועל
כוס שקדים שבורים לחתיכות גדולות
חצי כוס גרעיני חמניות
שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
מערבבים היטב ושמים בתבנית בתוך תנור מחומם לחום נמוך.
מדי פעם מערבבים.
בערבוב השני נזכרים שרציתי גם קינמון, מוסיפים כף קינמון.
אחרי זמן כלשהו (נדמה לי שעה, אולי קצת יותר, אל תציקו) מכבים את התנור. מוסיפים לתבנית חצי כוס צימוקים, כוס חמוציות וחצי כוס קוקוס, מערבבים ומחזירים לתנור הכבוי והחם לעוד פרק זמן באורך כלשהו.
יצאה הגרנולה הכי טעימה שאכלתי, ומועמדת חזקה בקטגורית "המאכל הכי טעים שאכלתי". וזה היה אתמול. היום זה עוד יותר טעים. מוסטמאכר איבדו לקוחה.

הכנת גרנולה

על ידי הראל* » 20 דצמבר 2006, 10:39

מתה על גרנולה. ניסיתי כמה שילובים שיהיו ממש לטעמי ואתמול סוף סוף יצא לי ממש מוצלח. זה די דומה למתכונים אחרים שהביאו פה אבל בכל זאת יש קצת הבדל. זה גם ללא סוכר "אמיתי" או דבש. המתיקות היא מהסילאן שהוא למעשה פרי, כך שזה מתאים (בכמות מתאימה ובמקום פירות) לחולי סכרת.
מערבבים בקערה גדולה:
5 כוסות שיבולת שועל דקה
1 כוס שקדים משובבים
1/2 כוס זרעי חמניות
1/2 כוס זרעי דלעת
1 כוס אגוזים (מעדיפה פיסטוקים או אגוזי מלך. אפשר כמובן לשלב)
מוסיפים (בסדר הזה, באותה כוס. כך החומר לא נדבק לכוס והכל יוצא)
1/2 כוס שמן (השתמשתי בקנולה מכבישה קרה)
3/4 כוס סילאן תמרים טהור (בלי תוספת סוכר)
1 כוס מים רותחים
מערבבים טוב טוב עד שהכל רטוב. משטחים בתבנית אפיה גדולה (מרופדת בניר אפיה) ואופים כ-3 שעות ב 90 מעלות עם אוורור.
אני מפעילה תרמוסטט והולכת לישון. זה נשאר בתנור כל הלילה.
בבוקר מעבירים לקערה גדולה, מפוררים ושוברים את מה שהתגבש. זה יוצא די בהיר.
מוסיפים כוס קוקוס וכוס צימוקים. מערבבים טוב טוב טוב. מאכסנים בקופסאות אטומות. יוצא הרבה אבל אצלי זה מחזיק שבועיים בקושי (רק אני אוכלת)
מעדן!

הכנת גרנולה

על ידי תמי_גלילי* » 19 יוני 2006, 19:58

הכנת גרנולה

על ידי אום_שלום* » 22 מאי 2006, 00:01

עוד הערה חשובה ששכחתי- כל תבנית צריכה להיות לפחות שעה בתנור ואולי אף שעתיים!

הכנת גרנולה

על ידי אום_שלום* » 22 מאי 2006, 00:00

המתכון שלי לגרנולה ללא סוכר, פשוט תענוג:
מערבבים:
ק"ג קוואקר (בערך)
ועוד כחצי ק"ג (בערך) אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, פשתן, שומשום, קוקוס, פקאנים, גרעיני דלעת

בסיר קטן מחממים:
כחצי כוס שמן קנולה (אולי קצת יותר)
כוס רכז תפוחים טהור (או חצי כוס והשאר דבש למי שאין בעיה)
כוס טחינה גולמית
מערבבים היטב ושופכים על תערובת היבשים, מערבבים הכל יחד כך שהחומרים היבשים יצופו בנוזל הסמיך ומשטחים על תבנית שטוחה (לי יוצאת בדרך כלל כמות של 3 תבניות) מכניסים לתנור לחום של 80-100 מעלות וכל כמה זמן מערבבים שהכל יקלה מכל הצדדים, מוציאים כשהתערובת כבר לא רטובה אך עדיין לא לגמרי מיובשת כי היא ממשיכה להתייבש לאחר מכן.
מאחסנים בכלי סגור ומתפנקים.
הערה- לגרנולה יש טעם חזק של סיידר, מי שלא אוהב יכול להחליף בכוס דבש, כך במתכון המקורי, אני עשיתי הסבה לקנדידאים

הכנת גרנולה

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 מרץ 2006, 20:18

ואו, לא כתבו פה מלא זמן
בכל מקרה רציתי להציע שימוש בטחינה גולמית במקום שמן או חמאה, או בנוסף. טעים, גם לשונאי טחינה...

הכנת גרנולה

על ידי איבי_כ* » 17 מרץ 2005, 14:37

שיבולת שועל של "קוואקר" היא אינסטנט. בטח יש לעוד חברות אבל כשאומרים "קוואקר" בעצם זה מה שזה - שיבולת שועל אינסטנט. לא?
לא יודעת לגבי המתכון אבל הייתי מנסה לטחון שיבולת שועל רגילה במקום האינסטנט, זה יצא דק יותר ונראה לי שזה הענין.

הכנת גרנולה

על ידי ש_מים_וארץ* » 17 מרץ 2005, 12:55

קווקר מהיר הכנה
לא ידעתי שיש דבר כזה.
קוואקר אינסטנט?....לא חבל?

נטע ש נמצאת ביוון אני מבינה.
יש עוד מישהו שמכיר את המתכון שהיא נתנה?
האם האינסטנט הכרחי? מה יקרה אם אני אכניס שש כוסות קווקר רגיל? במקום שלוש ושתיים?
<יש לי פתאום המון קוואקר>

הכנת גרנולה

על ידי שרה_ק* » 02 פברואר 2005, 09:15

דגני בוקר מפצפוצי אורז, שבולת שועל, שומשום, גרעיני פשתן צימוקים, משמשים מיובשים, תאנים מיובשות, תמרים מיובשים, כל הפירות המיובשים לחתוך לקוביות קטנטנות לערבב עם.. קוקוס, קינמון.. ועוד.. וכל מה שתרצי, ואז לשפוך מעל הכל סירופ אורז מומס. לשטוח את הכל בתבנית. מכוסה בניר אפיה. לשפוך ממעל שוקולד מומס. לחתוך עם סכין שתי וערב כדי שהכל יהיה קוביות. להכניס למקרר. אחרי שהכל קר זה נהפך לגרנולה.

אם בא לך אפשר גם להמיס שוקולד בסיר קטן ואז לשפוך מעל הכל.. ואז זה יהיה גרנולה מצופה שוקולד.. מממ טעים!

הכנת גרנולה

על ידי פלוני_אלמונית* » 31 ינואר 2005, 12:59

אפשר להכין גרנולה מצויינת גם בלי שמן. אם אין סירופ מייפל גם דבש מצויין.

הכנת גרנולה

על ידי אמא_בן_אור* » 18 דצמבר 2004, 22:59

גרנולות בייתיות - מתי פג תוקפן ?
לדעתי כמו שנאמר - בצנצנת סגורה היטב ואפילו במקרר ואז זה גם יישמר יותר זמן. משהו כמו חודש.

הכנת גרנולה

על ידי אביטל_צ* » 18 דצמבר 2004, 20:17

שאלה לגבי גרנולות בייתיות - מתי פג תוקפן ?

במתכון האחרון רשום שאפשר לשמור כשבוע בצנצנת אטומה...

הכנת גרנולה

על ידי תבשיל_קדרה* » 19 יוני 2004, 14:37

הנה גרנולה שהביאה שירי ל בפורום להיות הורים של תפוז:

מתכון: גרנולה שקדים וצימוקים

רכיבים:
300 גרם שיבולת שועל
150 גרם שקדים קצוצים
2 כפות קוקוס טחון
3 כפות שומשום
6 כפות סירופ מייפל משובח
90 גרם סוכר חום (כהה)
60 מ"ל שמן תירס
2 כפות מים חמים
חצי כפית מלח
125 גרם צימוקים (רצוי סולטנה)

אופן הכנה:
  • מחממים תנור לחום נמוך - 130 מעלות.
  • בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, השקדים, הקוקוס והשומשום.
  • בקערה קטנה מערבבים את סירופ המייפל, הסוכר החום, השמן, המים החמים והמלח.
  • מוסיפים את התערובת המתוקה לחומרים היבשים ובוחשים לתערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת אל התבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור החם כשעה ורבע, עד לקבלת צבע זהוב אחיד, מערבבים מידי פעם.
  • מקררים, ומוסיפים את הצימוקים.
  • אפשר לשמור את הגרנולה כשבוע בצנצנת אטומה.

הכנת גרנולה

על ידי נטע_ש* » 22 אוקטובר 2002, 00:17

כן כן כן, וזה יוצא נפלא!
כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות והמרכיבים לכל הכיוונים אבל זה מתכון בסיסי מצוין

3 כוסות שיבולת שועל (שלמה)
2 כוסות קווקר מהיר הכנה (שיבולת שועל טחונה, אפשר לטחון את במעבד מזון)
1/2 כוס זרעי חמניות
אגוזים שבורים (מלך או כל סוג אחר), שקדים חצויים, זרעי דלעת, תפוחים חתוכים לקוביות קטנטנות ושאר דברים שמתאימים לאפיה
כף קינמון טחון (זה הרבה אבל אני אוהבת)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
5 כפות שמן קנולה (אפשר גם שמן אחר)

מערבבעים את כל זה בקערה, ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
שמים בתנור 150 מעלות 20 דקות, מערבבים ואז עוד 30 דקות, וכל 10 דקות מערבבים שוב.

מחזירים לקערה ומוסיפים:
1/2-1 כוס דבש, או מולסה (אפשר קצת מהול במים רותחים)
פירות יבשים קצוצים שאוהבים
קוקוס ושאר דברים שלא זקוקים לאפיה

מערבבים, וכדאי להחזיר לעוד כמה דקות בתנור, על מנת שלא ישאר דביק, אבל לא ליותר מדי זמן, שלא ישרף.
מפוררים (אם יצא קצת דביק :-)), ושמים בכלי, במקרר.

ממממ... שווה |Y|

הכנת גרנולה

על ידי עדי_יותם* » 20 אוקטובר 2002, 22:16

הקשתי ב-google.co.il "מתכון גרנולה" והגעתי ללינק הבא:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2053254,00.html
ובתגובה מס1 19 מופיע מתכון שנראה יותר טוב.

הכנת גרנולה

על ידי אנונימי » 20 אוקטובר 2002, 22:16


חזרה למעלה