צמחים ללא השקיה

עפיפון*
הצטרפות: 19 נובמבר 2008, 08:36

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי עפיפון* »

אין צורך לומר את המובן מאליו, שהארץ שלנו (והכנרת שלנו ) נמצאת בסכנת חוסר מים חמור.
ולכן אנו מצווים לחסוך במים במידת האפשרי ומה שנראה לנו לעתים בלתי אפשרי. ומכיוון שלמדנו שאי אפשר לסמוך על הגשם,גם התפילות, הנדרים לא עוזרים,הייתי מבקשת הצעות לגידול צמחים, אשר עמידים בתנאי יובש יחסי.
חוץ מהקקטוסים,אשר עקצו אותי וגרמו לפריחה לא נעימה.אז מי יודע , מי מכיר צמחים שכאלה,רצוי גם בעלי פריחה יפה.
(לצמחים לא למגדליהם).

אז בברכת הגשם (גשם גשם בוא)
אני מצפה מהמומחים והידענים והידעוניים לעצות.
עפיפון
שלולית_י*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי שלולית_י* »

עמוד מצוין!
מה שאני יודעת: עצים ארץישראליים שגדלים בר מסתדרים טוב בלי השקיה בטבע.
מתוכם נראה לי מתאים לשתול בגינה שקדיה, כליל החורש(פרחים אכילים), רימון. כולם עצים עם פריחה צבעונית ויפה.
אולי אפשר גם גפן.
בתור גדר חיה חשבתי לשתול שיח של אלת המסטיק, שאף הוא לא צורך השקיה.
עוד גידולים: חיטה, שעורה.
עץ הדר חושחש - חמוץ מאד אבל לא דורש מים.. (יש לנו אחד כזה משנות ה-50', לא הושקה מעולם מניב בצורה נפלאה)
באגף התבלינים: מרוה, זוטה, רוזמרין.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

לוטם, אזוב, יערה, חרוב, עוזרר (קוצני אמנם, אבל פריחה יפה ופירות טעימים), קטלב.
שקד תרבותי לא נראה לי שאפשר לגדל בלי השקיה (חוטף קפנודיס).
ערערים לא צריכים השקיה אחרי השנתיים הראשונות

אבל כל זה - תלוי באזור. יכול מאד להיות שהם כן יצטרכו השקיה מדי פעם, גם אם לא רבה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש לי אזור מסוים בחצר שהוא ללא השקיה. יש שם :
תאנה, גפן, יסמין, מורן, אלורה, זוטה, זעתר, שומר בר, שיבה, לוטם ובצלים של נרקיסים, בן חצב, שום בר ותורמוסים.
הצמחים שם גדלים לאט יותר. למשל, שמתי את השיבה ובאותו זמן שמתי שיבה במקום עם השקיה, והשיבה המושקית הרבה יותר גדולה.
ימים_יגידו*
הצטרפות: 10 נובמבר 2008, 20:21

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי ימים_יגידו* »

גם זית יכול לגדול נהדר בלי השקיה ונותן תנובה נהדרת של זיתים ושמן
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש לידינו חצר שלא השקו אותה 30 שנה. יש שם שקדים, שסקים, לימון ותאנים.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

עם פירות? ואוו!
אמל_ית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי אמל_ית* »

מחיה את הדף. הרדיו אומר לנו- ישראל מתייבשת! בקיץ הזה לא משקים גינות. ואני שואלת- האם באמת כך? שמועות אומרת שיש רק 10 אנשים בארץ שיאכפו את החוק הזה, ולכן זה בעצם לא קורה ולא יקרה.
ומה זה אומר לגבינו? מעניין אותי לדעת מה חושבים כאן אנשים. האם מוותרים על גינות ירק? מתכננים להזניח גינות נוי? הרי גם כשלא מגדלים דשא (כמו שאני מניחה שחלק מאנשי הגינות כאן עושים) הגינה עדיין דורשת השקיה.
מרימה כפפה לדיון... (-:
השכנה*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2008, 22:36

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי השכנה* »

שאלה טובה שמעניינת גם אותי.
אנחנו עכשיו מתכננים את החצר של הבית שלנו ומה שחשבתי עליו הוא קודם כל הפניה של המים האפורים, כולל המים מהמטבח להשקיה של הגינה הרב שנתית.
הרבה אזורים שחשבתי לשתול בהם הפכנו עכשיו לטרסות, ספסלים וקירות נמוכים מצמיגים מטוייחים. נחמד, ממחזר, מזמין ולא צורך מים. בחלק מהפינות ההצללה תהיה מכפות תמרים ולא של עץ חי.
בגינה יהיו רק צמחים מקומיים שצורכים מעט מים וסיקולנטים למיניהם.

משהו שלמדתי מחוות קדומות שנמצאות פה באזור - סביב גזעי עצים אפשר לערום חלוקי נחל. בלילות מתעבה עליהם טל שמשקה קצת את העץ ושומר סביבו לחות. הבעיה עם זה - מסתור אפשרי לעקרבים ונחשים. באופן דומה חשוב לחפות את הקרקע סביב הצמחים והעצים כדי למנוע את האידוי של המים.

עוד משהו - הפניה של מים שמצטברים או זורמים בסביבה לכיוון הגינה והעצים. חוץ מאיסוף טל וגשם מגגות אפשר לאסוף מים גם ממדרכות, כבישים, משטחי חניה וכו. יוצרים בהם שיפוע שמזרים את מה שמצטבר או מתעבה עליהם אל עצים סמוכים.

גלשתי קצת מנושא הדף אבל..יש למישהו עוד רעיונות?
אמל_ית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי אמל_ית* »

שכנה,
האם אתם מתכננים גם גינת ירק? סתם מעניין אותי (-:
הרעיונות שלך מעולים, ואיזה כיף לך שאת מכירה את הנושא ומיודעת אליו משלב התכנון. (להרוג דשא זה הרבה עבודה... וגם להסב מערכת השקייה מתוסבכת למים אפורים לא בא ברגע. )
השכנה*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2008, 22:36

צמחים ללא השקיה

שליחה על ידי השכנה* »

הי אמלי,
בעיקרון כן, רוצים גינת ירק אבל יש בעיה להשקות ירקות במים אפורים..אני מניחה שנעשה משהו קטן וכמה שיותר חסכוני..מוצל מהשמש ומלא חיפוי עם טיפטוף ואולי שימוש במים מאיסוף הטל והגשם.

:-] תודה. כן, אני מרגישה ברת-מזל.
אבל באמת שבהרבה מקרים, למרות שלפעמים זה יותר מורכב, אפשר לשנות ולתקן מערכות קיימות. יש לי ספר על מערכות מים אפורים, אם תרצי המלצה..
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”