פלו ניתה
-
- הצטרפות: 17 ספטמבר 2010, 00:08
- דף אישי: הדף האישי של פלו_ניתה*
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
-
פלו ניתה
קישור לסרט בייביז
http://movie-israel.blogspot.com/2010/09/babies.html
http://movie-israel.blogspot.com/2010/09/babies.html
-
פלו ניתה
החיים שיש לך
הם החיים שחיית
הבט אחורה בהבנה
מצא את נקודת הבראשית
הבריאה
ברא את עצמך
זה העולם הטוב ביותר
היחיד
שתוכל לברוא
כל זה מצוי בתוכך
גלה אותו
יונה וולך
הם החיים שחיית
הבט אחורה בהבנה
מצא את נקודת הבראשית
הבריאה
ברא את עצמך
זה העולם הטוב ביותר
היחיד
שתוכל לברוא
כל זה מצוי בתוכך
גלה אותו
יונה וולך
-
פלו ניתה
ככל שתמעיטי להגיד לא, כך כשתגידי לא – הוא יהיה נחרץ יותר.
אמירת לא בקול רם איננה מומלצת.
ניתן לסרב על ידי אמירת כן; הצעה לדבר אחר; קביעת הסכמים וכללים כאשר כולם רגועים; כל אלה יכולים לקבוע גבולות - בלי להגיד את המלה לא.
המלה לא, יש לה משמעות גורפת בעבור הילד, שיכול או לקבל את הדין או לצאת למלחמה, ובוחר ברגיל לצאת למלחמה.
הזכות בידי כל הורה להתבונן בילדו.
התבוננות היא מצב שקט, ללא תגובה ואם ניתן גם, כשהילד לא יודע שמתבוננים בו.
מתוך:
שני תקשורים בפארק הירדן 2010
אמירת לא בקול רם איננה מומלצת.
ניתן לסרב על ידי אמירת כן; הצעה לדבר אחר; קביעת הסכמים וכללים כאשר כולם רגועים; כל אלה יכולים לקבוע גבולות - בלי להגיד את המלה לא.
המלה לא, יש לה משמעות גורפת בעבור הילד, שיכול או לקבל את הדין או לצאת למלחמה, ובוחר ברגיל לצאת למלחמה.
הזכות בידי כל הורה להתבונן בילדו.
התבוננות היא מצב שקט, ללא תגובה ואם ניתן גם, כשהילד לא יודע שמתבוננים בו.
מתוך:
שני תקשורים בפארק הירדן 2010
פלו ניתה
היי,
אני קרן שהמליצה בדף נופש פשוט וזול...
התארחנו ב"מתנת מדבר" אצל לילך וגבי http://www.matnatmidbar.co.il/
ממליצה מאוד!!!
@}
אני קרן שהמליצה בדף נופש פשוט וזול...
התארחנו ב"מתנת מדבר" אצל לילך וגבי http://www.matnatmidbar.co.il/
ממליצה מאוד!!!
@}
-
פלו ניתה
מתכון קליל להפליא לקרקרים שלמדנו מחברים: 1/4 2 עד 1/2 2 כוסות מים, סה"כ כוס של קמח כלשהו (מומלץ לערבב שיפון ומלא או כוסמין ומלא) לעשות בצק. להוסיף לבצק סומסום/פשתן לא טחון וכיו"ב לבחירתך. גם פה מומלץ לערבב. לרדד הכי דק שאפשר על נייר אפיה. לפזר למעלה מלח גס או סוכר חום ולאפות כמה דקות (תלוי בעובי הבצק) ב 180. לחתוך לריבועים קטנים כשיוצא מהתנור ולצנן. 10 דקות עבודה, בפעם הראשונה אולי 15. הכי חטיף שבעולם.
-
פלו ניתה
פסטרמה ביתית שנראת קנויה
הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל להכין בעצמי . מה לעשות- הילדה שלי לא מוכנה לוותר על פסטרמה לבית ספר . האמת, שהמתכונים שמצאתי באינטרנט מציעים משהו שנראה כמו חזה עוף בתנור.
הרעיון הוא בעצם ליצור תחליף שיהיה דומה גם בטעם וגם במראה. אחרי כמה נסיונות לא כל כך מוצלחים עם שווארמה שלמה שתיבלתי וצליתי ,הבנתי שהפטנט הוא פשוט לטחון את הבשר
הסוף טוב- הצלחתי! ואני משתפת אתכם.
זמן הכנה-שעה
דרגת קושי- קלה.
חמרים
1/2 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון היטב (אפשר לבקש בסופר שיטחנו תמורת כמה שקלים.ככל שטחון דק יותר כך המראה יותר "תעשייתי")
1 חלבון ביצה (חשוב למבנה הנוקשה של הפרוסות)
כפית מלח
כפית סויה
כפית דבש
תבלינים נוספים- לפי הטעם (אני שמתי טימין יבש. אפשר שום, פלפל ירוק חריף , כוסברה, פטרוזיליה ועוד).
אם חשוב לכם להרגיל את הילדים לפסטרמה החדשה, אז עדיף בהתחלה לא להגזים בתיבול ולעשות אותה די ניטרלית
הכנה:
מערבבים היטב ת כל החמרים ומניחים בגוש מרוכז די בקצה של נייר אפיה. מגלגלים לרול מהודק.
את הרול מגלגלים שוב בנייר אפיה נוסף.
עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים בצדדים.
מכניסים לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים ל אש קטנה כחצי שעה.
מוציאים בזהירות את רול הבשר. מניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל חם לחצי שעה נוספת, כשדואגים להפוך מידי פעם להשחמה יפה מסביבו.
פורסים דק ושומרים במקרר כמות שתספיק לשלושה ימים בערך (אין חמרים משמרים-אז כדי שלא יתקלקל)
מחלקים את שאר הפרוסות לקבוצות קטנות שאפשר להוציא בקלות מהמקפיא כשנגמר
(אני שמתי בקופסת פלסטיק והפרדתי עם נייר אפיה ורווחים בין קבוצה לקבוצה).
הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל להכין בעצמי . מה לעשות- הילדה שלי לא מוכנה לוותר על פסטרמה לבית ספר . האמת, שהמתכונים שמצאתי באינטרנט מציעים משהו שנראה כמו חזה עוף בתנור.
הרעיון הוא בעצם ליצור תחליף שיהיה דומה גם בטעם וגם במראה. אחרי כמה נסיונות לא כל כך מוצלחים עם שווארמה שלמה שתיבלתי וצליתי ,הבנתי שהפטנט הוא פשוט לטחון את הבשר
הסוף טוב- הצלחתי! ואני משתפת אתכם.
זמן הכנה-שעה
דרגת קושי- קלה.
חמרים
1/2 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון היטב (אפשר לבקש בסופר שיטחנו תמורת כמה שקלים.ככל שטחון דק יותר כך המראה יותר "תעשייתי")
1 חלבון ביצה (חשוב למבנה הנוקשה של הפרוסות)
כפית מלח
כפית סויה
כפית דבש
תבלינים נוספים- לפי הטעם (אני שמתי טימין יבש. אפשר שום, פלפל ירוק חריף , כוסברה, פטרוזיליה ועוד).
אם חשוב לכם להרגיל את הילדים לפסטרמה החדשה, אז עדיף בהתחלה לא להגזים בתיבול ולעשות אותה די ניטרלית
הכנה:
מערבבים היטב ת כל החמרים ומניחים בגוש מרוכז די בקצה של נייר אפיה. מגלגלים לרול מהודק.
את הרול מגלגלים שוב בנייר אפיה נוסף.
עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים בצדדים.
מכניסים לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים ל אש קטנה כחצי שעה.
מוציאים בזהירות את רול הבשר. מניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל חם לחצי שעה נוספת, כשדואגים להפוך מידי פעם להשחמה יפה מסביבו.
פורסים דק ושומרים במקרר כמות שתספיק לשלושה ימים בערך (אין חמרים משמרים-אז כדי שלא יתקלקל)
מחלקים את שאר הפרוסות לקבוצות קטנות שאפשר להוציא בקלות מהמקפיא כשנגמר
(אני שמתי בקופסת פלסטיק והפרדתי עם נייר אפיה ורווחים בין קבוצה לקבוצה).