נתן אלתרמן

עינה_אפונה*
הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13

נתן אלתרמן

שליחה על ידי עינה_אפונה* »

אירוניה לשמה! המשפט שקפץ לי בלשונית מעל תיבת הכתיבה היה "כולנו זקוקים לחסד" - שורה מתוך שיר של נתן זך, הוא-הוא הנמסיס של נתן אלתרמן!

גם למראה נושן יש רגע של הולדת
ובכן - ראיתי שהשתמשו בשמו של אלתרמן מזמן מזמן בדיון חביב על ניקים, ומאז ועד היום הוא נותר ריק, ואני - בעוונותי - אלתרמניאקית בדימוס ידועה לשמצה *, לא יכולתי לעבור על כך בשתיקה.
בגלל שפה זה לא ויקיפדיה, ואני בעצמי לא כזאת חזקה בפרטי טריויה וביוגרפיות, (ואני חדשה וחוצפנית וזה), חשבתי לנצל את הדף הזה (היי, שימוש חוזר) לא בשביל לספר על המשורר והנביא, אלא בשביל לדבר על שורות משירים של אלתרמן שנוגעות באספקטים שונים בחיים הטבעיים שאנחנו מנסים לסגל לעצמנו בדרכים כאלה ואחרות.
כמו נגיד שעושים מדרשים אלטרנטיביים למקורות ישראל, אז ככה. למה מסכת אבות כן וכוכבים בחוץ לא?

אויה! הייתה שורה מסויימת שרציתי להתחיל איתה, אבל לבושתי גיליתי עכשיו שכל האלתרמניה שלי עוד בארגזים בבית הקודם.
אז אני נשארת חייבת בינתיים.

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

נתן אלתרמן

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

רק תיקון קטן:
למיטב זכרוני הציטוט הוא 'למראה נושן' ולא 'למראה ישן'.

מחכה לקרוא...
עינה_אפונה*
הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13

נתן אלתרמן

שליחה על ידי עינה_אפונה* »

הו כה צודקת!
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

נתן אלתרמן

שליחה על ידי מי_מה* »

תבורכי.
לפני כמה זמן חברתי ע' ציטטה בפייסבוק את אלתרמן והתחילה איזו שיחה על איך הוא שרוט. באמת שרוט. ומאז אני מנהלת שיחות בראש על משנתו הדפוקה של אלטרמן. כי הרי מי שכותב 'אם תחסר לך מתנת הולדת את חי ומותי אתן לך' חייב להיות קצת שרוט וגם זה שאני שרה לילדים שלי את ' לילה לילה הרוח גוברת ' בתור שיר ערש זה גם קצת שרוט וזה שמגיל ממש קטן,זמר שלוש התשובות הוא שיר שאני ממש אוהבת זה גם קצת שרוט, אז אני מודה על ההזדמנות לחפור פה בשריטות האלו כי הן חוויה מעצבת. ססאמו, האלטרמן הזה , ידע להגיש תוכן כל כך בעיתי בכלים כל כך נאים.
שקיעות_של_פטל*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

נתן אלתרמן

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

איך פספסתי את הדיון על הניקים...
אהבת_עולם*

נתן אלתרמן

הנה שִמְצַתִּי: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... d=60026631 (לא כל כך ידועה בעצם. אבל קשורה במקצת. מקווה שלמדתי קצת דרך ארץ מאז, בהגיעי לקהילות וירטואליות חדשות)

עינה, לא הבנתי למה התכוונת ב'שמצתי'.
ומה 'לא כלכך ידועה'.
ולמה התכוונת בכך שלמדת דרך ארץ.

חוצמזה, ואולי זה קשור לנ"ל - האם את כתבת את השיר שבקישור?
אם כן, הרשי לי להסיר בפנייך את הכובע !!!

האם התכוונת לחקות סגנון אלתרמני?
בכל מקרה, זה כתוב בכשרון מובהק.

(גם אני כותבת שירה, איכותית מאוד לטעמי - מה שמצאתי מעט מאוד אצל מי שהם לא משוררים מוכרים, ועכשיו כמדומה שיש לי מתחרים... ;-)).
אהבת_עולם*

נתן אלתרמן

באמת היה לי קשה בהתחלה להבין את משמעות השיר שלך, אך אחרי ההסבר שנתת זה נראה מובן מאוד.
אהבת_עולם*

נתן אלתרמן

ובקשר לאלתרמן, גם אם לא זה נועד להיות נושא הדף (אולי כדי להבהיר את נושא הדף כדאי לך לקרוא לדף אלתרמן באופן טבעי או משו כזה... :-)) -
אני לא ממש מתה עליו.

יש לו כמה שירים שאני אוהבת במיוחד (למשל 'ענבלים במרעה ושריקות', וגם את 'למראה נושן' ועוד כמה) -
אבל בגדול,
אני חושבת שהוא ממש מגזים עם כמות הדימויים שהוא מכניס בשיר אחד, שלא לומר בתוך בית אחד של שיר, והרבה פעמים אין קשר בין דימוי לדימוי, וזה מקפיץ את המוח שלי בזיגזגים מדימוי אחד לשני, בלי להצליח ליצור שום תמונה ברורה של מה שהוא רצה להגיד.
אז נכון שכל דימוי בפני עצמו יפה ומרגש, ושיש לו שפה עשירה וחריזה מיוחדת - אבל השיר בכללותו הרבה פעמים משאיר לי הרגשה של משהו שלא התמלא בי.
כמו כשצמאים נורא ובמקום מים שותים נגיד משהו נורא נורא מתוק, אבל זה לא ממש מרווה.

סליחה אם אני מבאסת :-).
כחול_סגול*
הצטרפות: 31 ינואר 2010, 07:09

נתן אלתרמן

שליחה על ידי כחול_סגול* »

וואו, שמחה לגלות שלא השרוטה היחידה שאלתרמן לקח חלק בעיצובה. כמהחזק, כמה מופרע אלתרמן הזה. אני במערכת יחסים איתו כבר שנים..
ע_ע_ע*
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*

נתן אלתרמן

שליחה על ידי ע_ע_ע* »

_אויה! הייתה שורה מסויימת שרציתי להתחיל איתה, אבל לבושתי גיליתי עכשיו שכל האלתרמניה שלי עוד בארגזים בבית הקודם.
אז אני נשארת חייבת בינתיים_

עינה, כבר פרקת את הארגזים אני מקווה? :-)
רוצה לעורר את הדף לתחייה?
(דף להחייאה)
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

נתן אלתרמן

שליחה על ידי או_רורה* »

"נשבעתי עיניי,
כי נשוב ונראינה,
כי נשוב לקולה לתמוה

ישנן יפות יותר ממנה,
אבל אין יפה כמוה."