מניעת פרסומות בדואל

עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

תמיד אמרו שאי אפשר למנוע את הפרסומות באינטרנט על ידי חוק: אי אפשר לאכוף חוק כזה.
נראה לי ששינוי בצורת החשיבה על החוק ימנע כמעט לחלוטין את הפרסומות באינטרנט:
החוק לא צריך להטיל סנקציות על המפרסמים, אלא לפטור מסנקציות את המתנכלים למפרסמים. בבחינת: אם החוק לא מגן מפניהם, אז החוק גם לא מגן עליהם.

וזו הצעת החוק:
קיבל אדם דבר פרסומת באינטרנט, הוא פטור מכל עונש ומכל חבות אזרחית על כל אחת מהפעולות הבאות:
  1. הזמנת נציג של החברה המפרסמת למקום וזמן שהוא אינו מתכוון להיות בהם.
  2. הזמנת מוצרים של החברה המפרסמת עם כרטיס אשראי אמיתי למקום שהוא לא יקח אותם ממנו, ודרישה לבטל אחר כך את ההזמנה ולזכות את בעל כרטיס האשראי.
  3. שליחת פקס שוב ושוב למספר הטלפון של החברה המפרסמת.
  4. שליחת פקס עם הרבה מאד צבע שחור לפקס של החברה המפרסמת, כדי שיעלה להם הרבה כסף בטונר או בדיו. במקרים קשים הם גם יפסידו מזה עסקים, כי פקסים מאוחרים יותר לא יודפסו.
  5. אתם מוזמנים להוסיף.

נראה שאחרי שכמה גולשים מעוצבנים יכלו את זעמם בכמה חברות - כמות דואר הזבל תרד פלאים.
ומספיק שאדם אחד מאלף יתעצבן כדי שזה לא יהיה כדאי לחברה.

הבעיה העיקרית עם החוק הזה: יש לוודא שאין חברה אחת שולחת פרסומת בשם חברה אחרת, כדי להתנכל לה.

בכל אופן, את הנושא עם הפקס אני מתכוון להתחיל לנסות |אימוטיקון של שיניים חשופות|
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי בשמת_א* »

בדואר זבל, לא הכל פרסומות. למעשה, הרוב לא פרסומות. יש וירוסים, ויש כאלה שמבקשים סיוע.
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

שולחי וירוסים אין להעניש, כי הם לא התכוונו. לכל היותר התרשלו.
בקשות לסיוע הן לפעמים מבצע פיננסי, ובמקרים רבים בקשות שפג תוקפן: הילדה-עם-סוג-הדם-המיוחד-הזקוקה-להשתלת-מח-עצם-בדחיפות כבר מזמן נפטרה. גם עליהן אין להעניש.
לעומת זאת, במקרה של פרסומות ראוי לפגום ביעילות הכלכלית של הפרסומות.
יוחנן_בצק*
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

ובמקרים רבים בקשות שפג תוקפן

יש אתר מצויין של חנן כהן שמאפשר לעשות ולידציה לתוקף של בקשות כאלה:
http://www.info.org.il/irrelevant

ובהשאלה - שליח על אופניים שמכניס פליירים מתחת למגבי מכוניות, יש לפנצ'ר את אופניו
(כל 3 הגלגלים)
ובכך לפגוע בכדאיות הכלכלית. עין תחת עין?

<יוחנן מגלגל עיניים ומתחסד - כבר מזמן פינטז על נקמות מרות ונוראות בספאמרים>
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

אין המשל דומה לנמשל.
פלאייר כרומו עולה יותר מעשר אגורות.
אם מישהו מוכן להוציא עשר אגורות כדי שאני אקרא ואולי אקנה ממנו, אז נראה שהוא לפחות מאמין שלמה שהוא מוכר יש איזה ערך עבורי, ומוכן להוציא על זה כסף.
במקרה כזה אני מוכן לקרוא את הכותרת, כדי לברר אם באמת הוא מעניין אותי - הזמן שאני מוציא על זה פרופורציוני למחיר שהוא שילם, גם אם הוא לא שילם לי.

לעומת זאת, המחיר של כל כתובת בדואל הוא כל כך נמוך, שאין בעיה לשפוך הרבה כסף, ולגזול את הזמן של המון אנשים, אשר שווה בכמה סדרי גודל יותר מהכסף הזה.
המטרה היא לגרום לאנשים האלה עלויות אשר ינמיכו את הכדאיות.
מי שישלח לי פרסומות אחרי זה, תוך ידיעה שכל כתובת עולה לו בממוצע עשר אגורות - ראוי שאני אקרא את הכותרת שלו, ואחליט אם להיכנס גם לדף עצמו.
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

ואגב, באותו אתר אתה מוזמן לקרוא הדרכה שכתבתי not]איך להבדיל בין התראה על וירוס להתראת שוא a virus warning[/po].php
יוחנן_בצק*

מניעת פרסומות בדואל

קניתי.
<יוחנן וכחן חסר חוט שדרה. שני נפנופי ידיים והוא משתכנע>

למרות שבתור מי ששם לב לפלייר על המגב רק לאחר שהחל לסוע (בגשם) ,
אין בי טיפת אמפתיה גם לפליירים מושקעים.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי רועי_שרון* »

פול גראהם מציע פתרון אחר לספאם שנראה לי יותר יעיל ויותר ניתן לעשיה.

בקצרה: הוא טוען שהבעיה היא לא עם הספאמרים, אלא עם 15 האיש במיליון שמגיבים על הספאם: באחוז היענות כזה העלות של ספאם לספאמר היא לא אפס, אלא בערך 6$ לכל אדם שהגיב (הוא מתבסס על עלויות של שכירת השירות הזה). אם כמות המגיבים הייתה יורדת בשני סדרי גודל (כלומר, 15 ב-100 מיליון), אז עלות הספאם לספאמר היתה 600$ לכל אדם שהגיב, ולכן לא כדאית לכמעט כל הספאמרים. לטענתו ניתן להקטין את כמות המגיבים על ידי תוכנות סינון טובות יותר, והוא מציע גם איך.

ואגב, בהוט מייל של מיקרוסופט הוסיפו לאחרונה פילטר ספאם מהדור החדש שגראהם מדבר עליו, שמונע אצלי בחשבון כמעט את כל הספאם, על אף שזה החשבון שבו אני משתמש בכל מקום באינטרנט כשאני צריך לתת כתובת שתהיה גלויה לרובוטים.
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

חבטות במפרסמים משני הקצוות יעזרו יותר מאשר חבטות רק מצד אחד.
מי_כל*
הצטרפות: 16 יוני 2003, 01:58
דף אישי: הדף האישי של מי_כל*

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי מי_כל* »

אז רק בשביל לסָבֶר את העיין ואת הנפש - עשה בעלי יחידי מעשה (במקום רק לקטר...).
תאור המקרה והתגובות בעקבותיו, פורסמו בכתבה הבאה
למי מכם שהינו סוכן מכירות - אנא קחו לתשומת לבכם שהכוונה לא היתה כמובן להטריד או להציק לסוכנת המכירות החביבה שהגיעה אלינו.
הכוונה הייתה כמובן מחאה אקטיבית על תופעת דואר הזבל.

לילה טוב וקריאה מהנה!!!
יוחנן_בצק*

מניעת פרסומות בדואל

הבעיה עם המודל הסטטיסטי (שאני מאד מתרשם מאחוזי הפגיעה שלו, אני משתמש ב spambayes)
שהסיכוי לאזעקת שווא קיים.
אז נכון שטרם נתקלתי בדואל שאינו ספאם שהגיע למחיצת הזבל , אלא רק לחשודים,
אבל אני לא יכול להימנע מלסרוק בעין (בריפרוף) לפני ה Shift+Del היומי (150-200 פריטים ליממה) שמא השתרבב לשם
פריט שאינני מעוניין במחיקתו.

הפתרון האולטימטיבי לבעיה (שאני לא בטוח שאני מייחל לו) טמון בשינוי הפרוטוקול כך שדואר
יוכל להישלח אך ורק מגורם מאומת.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני חושבת שהפתרון הוא באמת פילטרים חזקים- אני לא יודעת איזה סוג של פילטרים מסננים לי את הדואל, אבל אני לא מקבלת כמעט דואר זבל. אחד ביום נחשב מבחינתי הצפה מסיבית. אין לי חשבונות לא בהוטמייל ולא ביהו ושאר הספקים היותר מסחריים- אולי פשוט יש ספקים שמסננים דואל יותר טוב מאחרים?
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

_הפתרון האולטימטיבי לבעיה (שאני לא בטוח שאני מייחל לו) טמון בשינוי הפרוטוקול כך שדואר
יוכל להישלח אך ורק מגורם מאומת._

את זה אתה יכול במאמץ מסויים לעשות בעצמך:
להתקין פילטר שמאשר דברי דואל מגורמים שהסכמת לקבל מהם.
אחריהם להתקין פילטר שמעביר את כל שאר הדואל לתיקיית "לא אומתו".
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

אתר נזק - נלחם בדואר הזבל.
יוחנן_בצק*

מניעת פרסומות בדואל

אחריהם להתקין פילטר שמעביר את כל שאר הדואל לתיקיית "לא אומתו".

הבעיה הקונספטואלית בפילטרים היא בצורך בתחזוקה על ידי המשתמש בצד המקבל , במיוחד לאור העובדה שברוב המקרים שולחי המודעות משתמשים בשם משתמש מזוייף שהוגרל אקראית,
ואז הברירה היא בין לתחזק את 'לא אומתו' או לזרוק כברירת מחדל, דואר מאנשים שאינך מכיר.

אימות צד השולח מבטל את היכולת לשלוח דואר אנונימי ונותן לך כתובת לחזור אליה.
(במסגרת לימוד הפרוטוקולים קיבלה חמותי דואל משניים מכלביי. זה ממש לא מסובך)
שוב, דטרמינסטי ויעיל (ואורווליני) אך לא בהכרח חלום רטוב.

ושוב בהשאלה (אני לא יכול להתאפק) , אני לא מחפש מעיל גשם עבה והרמטי, אלא למצוא
את זה שמשתין עלי ולמול אותו כך שיעבור להשתין בישיבה מעתה ועד עולם.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

מי שישלח לי פרסומות אחרי זה, תוך ידיעה שכל כתובת עולה לו בממוצע עשר אגורות - ראוי שאני אקרא את הכותרת שלו
אני הייתי מחליפה את המילה ראוי במשפט הזה ל 'אני מוכן לעשות לו טובה ולקרוא את הכותרת שלו'.
המילה ראוי נשמעת כמציגה איזו 'חובה מוסרית' מצידי לקרוא משהו, רק מפני שמישהו אחר הוציא כסף על זה.

והאמת? אני לא רואה כל סיבה לעשות את הטובה הזו. אותי פלייר בחלון מעצבן לא פחות, ואפילו יותר מדואר זבל (יוחנן בצק - איתך במאבק הראוי שנטשת!), כי לרוב שוכחים להוריד אותו טרם הכניסה לרכב, ואז, תוך כדי נהיגה, כמובן, מנסים לנפנף אותו עם המגבים (מה שאף פעם לא עובד), או לנסות לתפוס אותו כאשר המגב מתקרב לחלון הצידי.
במחשבה שניה - זה לפחות משפר קשר עין-יד. לא קשר עין-כביש, אבל בהחלט עין-יד...
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

מיכל,
פלייר חלון במקרים רבים הוא זבל, אך היו לי כבר פליירי חלון רצויים.
כך, למשל, כאשר אני נוסע להרקדה, יש לי סיכוי טוב למצוא על החלון פלייר של הרקדה אחרת, כי הרקדות חדשות מפרסמים בהרקדות קיימות. זה בהחלט מידע שמעניין אותי.

ואגב, הכוונה הראשונית לא היתה לפליירים מתחת למגב, אלא לפליירים בתאי הדואר.

אשר לראוי - ראוי בעיני, בלי לחייב אף אדם אחר.
טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי טובי_י* »

מיכל כל הכבוד לזוגך.
מה שמטריד זה, שגם שם הוא הוציא המון המון אנרגיה על מנת למגר את דואר הזבל של חברה אחת.

זו עדייןאל שיטה.
וגם בקישור שנכנסתי אליו, משהו עם "נזק" מדובר בהמון עבודה שאני האדם התמים צריכה להשקיע על מנת שהנודניקים יהיו פחות נודניקים.

אגב, הפליירים בתיבות דואר פשוט מוגזמים.
אני גרה במרכז ת"א וכל יום אני מקבלת מינימום חמישה פליירים כאלה. ורובם של אותם חברות. מעבר לבזבוז של הנייר, דחילאק, זו תיבת הדואר שלי , כבר אין מקום לדואר שלי!

חשבתי לכתוב על תיבת הדואר שאני מבקשת לא להכניס מודעות פרסומת.
השאלה היא האם מי שבכל זאת ישים, אני אוכל להתקשר אליו ולומר לו שהוא הפר את החוק להגנת הפרטיות?

זה תופס?
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

הצעה נוספת:
אין לשלוח שום סוג של פרסומת בהפצה לנמענים פרטיים אשר עולה למפרסם פחות מעשר אגורות לעותק, למעט נמענים אשר ביקשו במפורש להיות מנויים על הפרסומות האלו.

הפיצוי על שליחת דואל כזה יהיה 500 ש"ח לכל נפגע.
די מהר יפסיקו חברות אשר בתחום תחולת החוק הזה לשלוח דואל זבל.
שרון_ברקת*
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

לא מסננים ספאם - נלחמים בספאמרים!
מזמין וממליץ להצטרף frog]לקהילה הכחולה welcome[/po].do?from=frog&ver=1.7.0.1092&p0=invite&p1=arui1962
העקרון, בקצרה:
לא מסננים ספאם. מורידים ושולחים בפורוורד לצפרדע הכחולה. שמצידה תפנה למפרסם עצמו, תמליץ לו בחום לנקות את רשימותיו בין היתר מהכתובת שלכם, ובהמשך תנקוט עוד צעדים שנשמעים משכנעים.
אני הפסקתי לסנן והתחלתי לחבוט במנוולים בחזרה. עדיין מוקדם לדווח על תוצאות אמת, אבל ההנאה שבמעבר ממסנן פאסיבי לחובט אקטיבי - מובטחת...
ריבי*
הצטרפות: 21 פברואר 2006, 09:24

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי ריבי* »

ואיך אפשר לדעת שלא בולעים כאן צפרדע, ושזו לא עוד מלכודת לאיסוף כתובות שרק תגביר את הספאם?
עודד_לבנה*

מניעת פרסומות בדואל

הצעת חוק:

כל השולח פרסומת בדואר אלקטרוני לקטין מתחת גיל עשר דינו מאסר שנה.

חוק כזה יכה בדואר הזבל בלי לפגוע בעקרון חופש הביטוי:
יכה בדואר הזבל*: כי אי אפשר יהיה יותר "לקצור" כתובות מהאינטרנט על ידי חיפוש פשוט - הקוצר עלול להעלות בחכתו כמה דואלים של ילדים, ובכך יחשוף עצמו לעבירה ולעונש.
בלי פגיעה בעקרון חופש הביטוי*: הזכות לפרסם לילדים אינה מוגנת (או לפחות, אינה צריכה להיות מוגנת) על ידי עקרון חופש הביטוי.
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

הצעה מעולה.
למה 10? למה לא כל קטין?
נמרוד*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 15:15

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי נמרוד* »

יצא ב2008 חוק הספאם, מה שחושף את המפיצים לתביעות ללא הוכחת נזק, לצערי הרב המון אנשים פרטיים או עורכי דין משועממים מחפשים את החברות האלה ע"מ לתבוע, למרות שהלקוח לא ניסה להסיר את עצמו מהרשיצת תפוצה ןלמרות שהוא נרשם בזמנו (או שמשהו נרשם עם הדוא"ל שלו), לצערי מנסיון רוב השולחים הם לא חברות ענק והם בעלי עסקים שממש כבד עלהם להתחיל להתעסק עם תביעות כאלו, מה שגורם להם לשלם ישר את מה שהעו"ד מבקש ולא להכנס לתהליך משפטי, חשוב לזכור שבכול "ספאם" יש אופציה להסרה מדיוור ואפשר להתנתק (במידה ואין שווה לתבוע), כל מייל כזה חוסך הדפסה על פלייר או בעיתון, שווה להבין לפני שתובעים גם את הצד השני, במידה ולא הצלחתם להתנתק או להסיר את עצמכם תתבעו אבל תעשו את המינימום להתנתק ובטח שלו לעבוד בלתבוע עסקים. בבקשה רבה זה יכול לחסל עסקים
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מניעת פרסומות בדואל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מדוייק מאוד נימרוד, פשוט ללחוץ הסר, אין צורך בתביעות בד"כ הקטנים הם אלו שניזוקים מזה, אף פעם לא מתרימים למיניהם או עמותות מטרידות.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”