מחפשת שלום

מחפשת_שלום*
הצטרפות: 19 מרץ 2005, 00:18
דף אישי: הדף האישי של מחפשת_שלום*

מחפשת שלום

שליחה על ידי מחפשת_שלום* »

מסתובבת פה הרבה. גם כתבתי. בשמות אחרים. לא בתקופה האחרונה. עכשיו פותחת את הדף הזה כדי ליצור שלום בסתירות הפנימיות שלי לגבי החיים, או לחילופין כדי לחיות אתן ולקבל אותן בלי לרצות ליצור אחדות יותר. הרי השאלות אף פעם לא נגמרות..ואולי כל החוכמה היא ללמוד לחיות אתן, ואולי מי שמפסיק להיות עם שאלות בעצם מת, ואולי האחדות האמיתית היא בעצם היכולת להכיל את כל האפשרויות ועדיין להיות בסדר.

אז קצת דואגת לי, הרבה למדינה, לעולם, קצת טבעית, קצת אורבנית, קצת דתיה, קצת חילונית, קצת רוצה לעשות לי רב, קצת לשבור את הכללים, הרבה ובעיקר ללמוד להיות אדם טוב, שלם, מתוקן (חושבת שאני מאד בדרך)

מחפשת_שלום*
הצטרפות: 19 מרץ 2005, 00:18
דף אישי: הדף האישי של מחפשת_שלום*

מחפשת שלום

שליחה על ידי מחפשת_שלום* »

"הווה דן כל אדם לכף זכות" (פרקי אבות)

בפשט כל אדם הוא קודם כל זכאי. מחייב אותנו להסתכל לעומק לפני שנדון אותו לאשמה מסוג הוא, בעוד הנטייה שלנו הרגילה (לא ממהות) אלא מעומס (פחד, הרגל, תרבות, חינוך) להטיל על האחר את האשמה. בפשט אני אמור קודם כל לדון אותך לכף זכות. ואחר כך לבדוק לעומק. כי בכל אדם יש את מידת הטוב. ורק אחרי שאמצא בך את מידת הטוב אוכל לראות בצורה שקולה גם את השאר. עד כדי כך ששבתי הדין היהודים הקדומים אם היה אדם שנשפט וכל 70 הדיינים מצאוהו אשם היה יוצא זכאי. כל כך חשובה מציאת הטוב באחר.

"אהבת לרעך כמוך " מצווה גדולה היא. @}

שמעתי פירוש מאד יפה של רב לפתגם זה: וכאן כבר יורדים יותר לעומק בפירוש זה. אומר הרב - בהקשר הזה הסתכל על הנטייה שלך לשפוט את הזולת. כשאנו נתקלים באדם שנמצא במצב פחות לשלנו, למשל קבצן. הרבה פעמים מנידים בראשנו בשאט נפש ואומרים בלבנו..למה הוא לא הולך לעבוד, או תראו איך הוא נראה, אין לו כלום. אומר הרב: התבונן היטב. אדם זה יש לו מעלה יתרה ממך. הקדוש ברוך הוא לא נותן לנו נסיונות מעבר למידת היכולת שלנו. ועל כן לקבצן זה נתן את הנסיון הזה שהוא קשה אלף מונים מחייך. היה זהיר והתבונן באיכותו ומעלתו היתרות עליך.

יפה לא?

אחר כך בתוך הנסיון הזה מתחילה הבחירה שלנו. והבחירה בשום פנים ואופן אינה ההאבקות בנסיון שניתן לי, הכעס או המרירות. עומדות בפני 2 אפשרויות הראשונה היא ההשתדלות. והשנייה שאינה סותרת את הראשונה היא הקבלה. כמובן ביטול מוחלט לרצונו של הקדוש ברוך הוא שנתן לי את הנסיון (כאיוב הידוע) כמובן שאפשר ורצוי לקבל ולהשתדל כאחד.

מי יודע איזו קארמה אני מרפא בעזרת נסיון זה (כמובן לא לאתאיסטים למיניהם) למרות שההשתדלות - עשייה, והקבלה שוות ערך לכולנו ובעלות ערך לכולנו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מחפשת שלום

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מי יודע איזו קארמה אני מרפא בעזרת נסיון זה
בדיוק על זה חשבתי היום, כשנראה לי שמאמצי השתדלותי למען אנשים אחרים לא ממש נושאים פרי.
מקווה שעדיף לאחל ולהאמין ולבקש, מאשר לחרוץ דין ולהגיד, "זה לא עובד". לא הכל עומד רק במבחן התוצאה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”