מחכה בצער להפלה

אנונימי

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי אנונימי »

דףראשון - מחכה בצער להפלה
המשך - סיפור הפלה מאוחרת

סיפור ההפלה מתחיל ב - (23.04.2012 17:30):
{סיפורי הפלות
הפלה שמחה (סוף חודש רביעי)
הפלה טבעית בשבוע 15
הפלה נדחית וטיפול בציטוטק (שב' 8) - הנסיון שלי עם ציטוטק לא היה כ"כ נורא
שאריות אחרי הפלה
עובר עדיין ללא דופק - מ-11.02.2012 (עד ה-20.2) על הפלה ודימומים
כשהריון מסתיים בטרם עת - שרהלה
http://www.beofen-tv.co.il/alon/2010/11/[po]mis carriage[/po]/comment-page-1/#comment-5830
מאמר חשוב מאין כמוהו לכולן!
אני קראתי את הרשימה הזו חודשיים\שלושה לפני שגיליתי על הפסקת הדופק, זה גיבש אצלי דיעה בנושא, כיוון של המתנה למקרה הצורך והרפיה. לימים הבנתי שהמאמר מכוון יותר לטרימסטר ראשון ואני כבר הייתי בטרימסטר שני, אבל שאבתי ממנו ומשרהלה המון כוחות של סבלנות והמתנה ובחינה מחודשת של המצב בכל יום – זה ממש נתן לי כח של המתנה – תודה שרהלה!
אני חושבת שנשים שלא נפגשו עם אבדן הריון (ובעזרת ה' גם לא יפגשו), תאורים של סיפורי הפלות פחות נוגעים בהן – אבל הרשימה הזו מדוייקת, קלה לקריאה וחשובה מאד לכולן.

משהי כבר כתבה – ממש מצווה הרשימה הזו – תודה.
אמא ל 5 על הפלות ב בקשת עזרה בהפסקת הריון:
לצערי עברתי בשנה וחצי האחרונות שלוש הפלות טבעיות - אחת בה לא התפתח דופק כלל ונגמרה בשבוע 7, אחת בשבוע 9-10 , כשכבר היה דופק, ואחת כמה ימים לאחר בדיקת ההריון החיובית.
בראשונה חיכיתי בסבלנות, ובערך כעבור שבועיים החל דימום, כמו מחזור חזק, והכל נגמר מעצמו.
בשניה, בערך בשבוע 8 הרגשתי שהחזה מפסיק להיות רגיש, וסממני הריון אחרים נעלמים, ותוך כמה ימים החל דימום, תחילה הפרשה קלה, אחר כך דימום קשה עם כאבים חזקים שנמשך כמה שעות, לאחר מכן עשיתי אולטראסאונד שעדיין הראה שק הריון של כמה סנטימטרים, המשכתי לחכות בסבלנות, וכעבור עוד כמה ימים שוב התגבר הדימום, וכנראה נפלט שק ההריון. זה לקח כעשרה ימים.
ובפעם האחרונה היה לי כשבוע הפרשות מוזרות במקום המחזור הרגיל, ביצעתי בדיקת הריון שהיתה חיובית, אך כעבור כמה ימים החל דימום חזק שנמשך כעשרה ימים, והכל נגמר.
עשיתי בדיקה נרחבת בספרות הרפואית, ומצאתי שברורב המקרים ניתן לחכות בסבלנות. הסיבה לפנות לטיפול רפואי היא חום או דימום חזק מאד או כאבים חזקים מאד. גם לא נמצאו סיבוכים לטווח ארוך מאי ביצוע גרידה או שאיבה._
טיפול תרופתי או גרידה לריקון הרחם במקרים של הפלה טבעית? פרופסור דניאל זיידמן
דר' ברדה - מקבל ברח' שטראוס בירושלים ליד בית חולים "ביקור חולים".
הוא אדם דתי, הוא עובד באזור מאה שערים בי-ם כך שרצוי לבוא בלבוש צנוע
מקבל בלאומית,לא מקבל בכללית.
_הוא בעיקר מרגיע ומאמין שהגוף יודע לעשות את העבודה לבד.
הוא גם בן אדם מקסים שמקשיב ורואה ומרגיש ונותן מקום לתהליכים להתרחש בעצמם.
את רוצה עיצות קחי נשימה וחכי בסבלנות._
הפלה בעזרת צמחים
  • _לקרוא בסבלנות את הפלה באופן טבעי . (אבל נראה שמדובר בשבועות מוקדמים מאד) - שלא נצטרך
אם יש מישהי שהיא בשלבי הריון מאוד מוקדמים והייתה רוצה לעשות הפלה באופן טבעי בעזרת צמחים ניתן לפנות להדרכה בנושא לאתר שנקרא
www.sisterzeus.com
אפשר גם ליצור איתי קשר למי שצריכה עזרה יותר מלקרוא באתר
[email protected]

תה סנה - אני הייתי בהרייון שתיתי אתו בלי מודעות אחרי יומיים שבו שתיתי כל יום כוס (המבוססת על חופן עלים- גודל כף ידבמים רתוחים מחכים עד שהעלים שקעו) תקפו אותי כאבי בטן והיתה לי הפלה לא שלמה, אחרי מספר חודשים שדיברתי עם רוקח הוא אמר שיש התוויה נגד שימוש בהריון מאחר והוא עלול לגרום להפלה, ושימש בימים קדומים לכך

רק יודעת שהתה הזה משלשל. שותים אותו בעצירויות קשות, כשאין פתרון אחר (הוא גם ממכר)_

• בבית החולים יש אשליה שמה שנדרש ממך הוא פסיביות מול סמכות הצוות המקצועי והנהלים, אבל למעשה דרושות הרבה עירנות, חשיבה עצמאית ועמידה על רצונותיך וזכויותיך.
  • בעצם, אולי מה שחשוב לי אינו הויתור על העירוי אלא התחושה שאני לא פריט על פס ייצור. שיש לי קול.
נוסעת סמויה מתוך הפלה נדחית וטיפול בציטוטק
מחכה_בצער_להפלה*
הצטרפות: 05 אפריל 2012, 22:20
דף אישי: הדף האישי של מחכה_בצער_להפלה*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי מחכה_בצער_להפלה* »

בשבוע 15 הרגשתי שיש בעיה, ביקשתי א"ס רציתי רק לראות שיש דופק- והיה. מסביבי נתנו לי הרגשה שאני פרנואידית וגם העדפתי לחשוב ככה, הרופאה אמרה שבשלב כזה לא מרגישים תנועות... - אבל ההרגשה הלא בטוחה כלפי העובר לא חלפה... והלכתי שוב לבדיקה ובבדיקה הזו- כבר לא היה דופק. לא הופתעתי.

עכשיו אני משלימה שבוע 18, מחכה בפחד, במן חוסר אמונה שזה הולך לקרות, חוסר מוכנות, ובפחד האם אעמוד בזה פיזית ורגשית:
פיזית - אני מאמינה שכן, עברתי 2 לידות טבעיות ומאמינה בגופי ובגופה של כל אשה,
ריגשית והורמונלית - מזה אני מפחדת כי גם ככה בעלי וילדיי סופגים אותי בקושי רב, אני מפחדת להתרוקן מכוחות ושלא יהיה לי מאיפה להתמלא... וזה יצא על ילדי האהובים :(

וגיל העובר גם מטריד אותי...? הפסקת הדופק התגלתה בשבוע 17 (שלם) {17 שלם לפי וסת אחרונה, אבל לפי ביוץ ו-4 אולטרסונדים קודמים - 15 שלם
בנתיים אני לא בקשר עם אף גורם, מפחדת מהתנגדות... האם אני צריכה להיות באיזה שהוא מעקב?

האם טיפול בבי"ח הוא טיפול בציטוטק?

האם מבחינה הורמונלית זה משנה אם ההפלה טבעית, תרופתית (ציטוטק) או גרידה ?

אשמח לתשובות וגם לתמיכה...
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי שביל_בצד* »

שולחת לך חיבוק, באמת קשה.
מאחלת לך החלמה מהירה.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי יעל* »

((-))

בשבוע שלך הטיפול היחיד שיציעו לך הוא גרידה, אין אפשרות לציטוטק.

כדאי להיות במעקב עד שההפלה קורית ונשלמת.

יש באתר כמה סיפורים של הפלות בשבוע כמו שלך ויותר. כרגע עולה לי לזיכרון הפלה שמחה.
מחכה_בצער_להפלה*

מחכה בצער להפלה

תודה לכן.
הרוב הגדול של סיפורי ההפלות שאני קוראת הוא על הפלות בשבועות ראשונים, מה שגורם לי להרגיש שהמקרה שלי הוא מקרה חריג קצת, לא טבעי, וזה מפחיד.
הרופאה ביום האולטרסאונד אמרה שעומדות בפני 2 אפשרויות: או לקבל חומר שמחכה לידה ואח"כ יעשו לי גרידה או לעשות ישר גרידה מבלי לגרום להפלה. - אני משערת שמדובר בציטוטק, משהי יודעת אם יש חומרים אחרים בשימוש?
אחרי חיפוש ברשת הבנתי שציטוטק משלימה את ההפלה בצורה טובה כך שיורד הסיכוי לגרידה.

קראתי עכשיו את הפלה שמחה, אני מקווה שגם לי זה יהיה טבעי, שלם, ללא צורך בגרידה
bi_cycle*
הצטרפות: 28 יולי 2008, 20:03

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי bi_cycle* »

((-))

יש סיפורים על אבדן גם בשלבים מתקדמים יותר כמו שלך ב מדור הפלה ואובדן הריון

קראת את הסיפור הזה?
http://www.beofen-tv.co.il/alon/2010/11/[po]mis carriage[/po]/
יעל*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי יעל* »

הרופאה ביום האולטרסאונד אמרה שעומדות בפני 2 אפשרויות: או לקבל חומר שמחכה לידה ואח"כ יעשו לי גרידה או לעשות ישר גרידה מבלי לגרום להפלה

נכון, טעיתי. התבלבלתי מפני שמדובר בתהליך שונה מהטיפול בציטוטק שעושים בשבועות מוקדמים.
אם אני זוכרת נכון, מחדירים מין אצה כזאת שמתרחבת ופותחת את צוואר הרחם, ואז נותנים ציטוטק או תרופה אחרת, או שעושים גרידה.
אנונימי

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי אנונימי »

אכן, ציטוטק וגרידה
כך היה אצלי, בשבוע 17.
קיבלתי ציטוטק בביה"ח (בלי אצות - למינריות שהוזכרו כאן)
נאמר לי שהציטוטק יעבוד תוך 24 שעות ופחדתי שיקח המון זמן ושאולי לא יעבוד בפעם הראשונה (גם זה קורה). בפועל בערך תוך 20 דקות התחיל כאב בטן שהתחזק שהפך לצירים ממש והפלה.
אחר כך גרידה, כדי להוציא גם את השיליה ו'שאריות' מהרחם.
כל זה היה ביום אחד, הגעתי לבית החולים בבוקר ובשבע בערב כבר הייתי בחזרה בבית, עם הילדות שכבר יש לי..

כתבת שאת מבקשת גם תמיכה, לכן אני מרשה לעצמי להעתיק לכאן דבר שכתבתי ב דף סיפור שקטה שלא ידעתי ולא סיפרו לי לפני...
_ביום השלישי שאחרי הלידה השקטה הייתי שלושה ימים אחרי לידה.
הורמונים של שלושה ימים אחרי לידה, קשרים של התחלת גודש בחזה וחולצה שנרטבה מחלב. הגוף לא ידע שאין לו תינוקת להניק.
וחשבתי, 'למה אף אחד לא הזהיר אותי שכך יהיה?' ויותר מזה, 'למה אף אחת לא אמרה לי שכך יהיה'.
בעיקר על החלב בכיתי. (על חלב שנשפך. זה נשמע יותר קלישאה ממה שיכולתי אי פעם להמציא בעצמי)
אז הנה, אני מספרת לך, שלא תהיי מופתעת.
ביום השלישי אחרי הלידה כמו ביום השלישי אחרי לידה._
זה היה לי יותר קשה מכל השאר...
שיהיה לך בקלות ככל האפשר ושיבואו בעיתם כל הדברים הטובים שאת מבקשת לעצמך.
יעל*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי יעל* »

מוזר, לי בשבוע 11 אמרו שהעובר גדול מדי בשביל ציטוטק.
מחכה_בצער_להפלה*

מחכה בצער להפלה

P תודה, תודה על המידע, יש לי קטנה (2) יונקת, התחלתי בגמילה סופר הדרגתית בגלל ההריון ועכשיו אנחנו עומדות על הנקה אחת רצינית בבוקר. כשאמרו לי שאין דופק חשבתי לחדש את ההנקה אבל באמת לא היתה לזה דרישה מצידה וגם לי לא היה כח. לאור הדברים שסיפרת אולי עוד אעשה את זה ? למרות איפשהו זה מרגיש לי לא נכון, אני לא יודעת למה. אני הולכת להיות באפיסת כוחות.
מה עושים במצב שסיפרת - יום 3 להפלה? שואבים? מחכים?
היום חשבתי שאולי ההנקה עוצרת את האפשרות להפלה? (הנקה אחת, ארוכככה, במהלך שעות השינה של הבוקר). אני לא זוכרת איך זה מבחינה הורמונלית, איזה הורמון עולה בזמן הנקה? והיום קראתי שפרוגסטרון משפיע על אפשרות הפלה אבל אני לא זוכרת באיזה אופן - בכלל אני מפוצצת במידע לא מסודר ...
אני לא יודעת כמה אחכה עוד, אני כבר בשבוע 16.5 (או 18.5)
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי נטע_ש* »

((-))
אני לא יודעת כמה אחכה עוד אולי תרצי ליצור קשר עם שרה לה בטלפון לתמיכה בדיוק בתחום הזה
שיעבור בקלות ובבריאות
אנונימי

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי אנונימי »

ההורמון שקשור בהנקה הוא פרולקטין, ולמיטב ידיעתי יכולה להיות לו השפעה על כניסה להריון. לא יודעת מה ההשפעה שלו או של פרוגסטרון על השלב שבו את נמצאת ועל ההמשך.

יודעת לומר על עצמי, שעם הנטייה לבאופן טבעי, נראה לי חשוב שגם ההמתנה תהיה מודעת לסיכונים רפואיים, לשים לב שלא מתפתח זיהום או מצב אחר שמסוכן לך.
יש גם ודאי אפשרויות זירוז שדומות לאלו של זירוז לידה שאפשר להיעזר בהן (אולי דיקור? רפלקסולוגיה, או שימוש בצמחים?) כדאי להתייעץ עם מי שיודעת באופן מקצועי, לא חייב להיות דווקא לכיוון של רפואה מערבית.

ובעניין החלב, לא שאבתי כדי לא להגביר את ייצור החלב. נראה לי שאצלך כשיש פעוטה יונקת יכול להיות שיתאזן ביתר קלות בזכותה, ואולי אם בכל זאת יהיה גודש תסחטי כדי להקל עלייך.

שיעבור בקלות ובבריאות
מחכה_בצער_להפלה*

מחכה בצער להפלה

תודה לכולכן! אני כבר אחרי... תודה על הכל, על העצות,החיבוקים, על השיתוף, תודה.
בסופו של דבר לקחתי ציטוטק בבי"ח וויתרנו על גרידה, קיבלנו הרבה תמיכה ועצות מחזקות משרהלה
מאד רוצה לעדכן בפירוט אבל אני כ"כ איטית על המקלדת... - אני מקווה למצוא את הזמן לעשות את זה.
אני מתאוששת בבית, ברוך ה' כבר לא בצער, מאד מחוזקת מהחוויה שעברתי
תודה ה'
אחרי ההפלה*
הצטרפות: 23 אפריל 2012, 12:46

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי אחרי ההפלה* »

....אני לא מרגישה צער, אני מרגישה שלווה, שימחה וחסד שעברתי את זה בדרך הזו, ללא כאבים, מתוך הרפייה והשלמה, בלי ערבוב של שוק ועצב מעורבים בכאב פיזי . ההמתנה אפשרה לי להפריד ביניהם ולפנות מקום לצד הפיזי.
אנשים רבים סביבי מנחמים, מרחמים, אבל אני מרגישה שעברתי חוויה של חיים, שלמות ושלווה, אני בוטחת בגופי, שמחה ומודה לה'.
למען האמת מבדיקת האולטרסאונד, האבל היה קצר ביותר כי לבדיקה הזו הלכתי אחרי שבועות שהרגשתי שמשהו לא כשורה, זמן שהכין אותי והיווה בשבילי עיבוד וריכוך של השוק והעצב.
(זה לא שלא בדקתי בשבועות האלה, הלכתי לא"ס והיה דופק: בשבוע 15 הרגשתי שיש בעיה, ביקשתי א"ס רציתי רק לראות שיש דופק- והיה. מסביבי נתנו לי הרגשה שאני פרנואידית וגם העדפתי לחשוב ככה, הרופאה אמרה שבשלב כזה לא מרגישים תנועות... - אבל ההרגשה הלא בטוחה כלפי העובר לא חלפה... והלכתי שוב לבדיקה ובבדיקה הזו- כבר לא היה דופק. לא הופתעתי.)
ובכל זאת אחרי שהכל יהיה מאחורי אולי אני עוד אחזור לזה ממקום של חשבון נפש - בשביל לא להדחיק ולהשתיק שום דבר.
אחרי ההפלה*

מחכה בצער להפלה

חשוב לי להדגיש דבר ברור וידוע - הדרך שאני עברתי היא לא מתכון פלא לכל אחת, הוא היה נכון לי, לאישיות שלי,לקצב שלי בשלב זה של חיי, יכול מאד להיות שמשהי אחרת במצבי יהיו נכונות לה בחירות אחרות. אני חושבת שאפילו לאותה אשה במקרים שונים (שלא יקרו) יכולים להתאים דרכים שונות, הכל תלוי בזמן בנסיבות בנסיון באישיות... - בעזרת ה' שלא נצטרך להתנסות בזה שוב חו"ח - מספיק פעם אחת ותודה.
אחרי ההפלה*

מחכה בצער להפלה

לגבי הרשימה של שרה לה -
מאמר חשוב מאין כמוהו לכולן!
אני קראתי את הרשימה הזו חודשיים\שלושה לפני שגיליתי על הפסקת הדופק, זה גיבש אצלי דיעה בנושא, כיוון של המתנה למקרה הצורך והרפיה. לימים הבנתי שהמאמר מכוון יותר לטרימסטר ראשון ואני כבר הייתי בטרימסטר שני, אבל שאבתי ממנו ומשרהלה המון כוחות של סבלנות והמתנה ובחינה מחודשת של המצב בכל יום – זה ממש נתן לי כח של המתנה – תודה שרהלה!
אני חושבת שנשים שלא נפגשו עם אבדן הריון (ובעזרת ה' גם לא יפגשו), תאורים של סיפורי הפלות פחות נוגעים בהן – אבל הרשימה הזו מדוייקת, קלה לקריאה וחשובה מאד לכולן.

משהי כבר כתבה – ממש מצווה הרשימה הזו – תודה.
אחרי ההפלה*

מחכה בצער להפלה

הכתיבה באינטרנט הופכת את הדברים לפחות אמיתיים, למרות שהם אנונימיים, אני כותבת במחשבה איך זה יובן לקורא וזה משבש -- זורם לי יותר לכתוב את זה על הנייר, אז כתבתי... ואני מעלה את הרוב לכאן - אחרי שנעזרתי כ"כ בדפי האתר חשוב לי גם לכתוב את הסיפור שלי - מקווה שיהיה לעזר
סיפורי ההפלות בשבועות מוקדמים רבים, אבל משבוע 15 ומעלה יש מעט סיפורים, כנראה גם במציאות זה פחות שכיח…
בכל אופן – הסיפור שלי —
סיפור_הפלה_מאוחרת*
הצטרפות: 23 אפריל 2012, 17:30
דף אישי: הדף האישי של סיפור_הפלה_מאוחרת*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי סיפור_הפלה_מאוחרת* »

ביום אחד מימי ההמתנה להפלה, די הייתי בטוחה שאני לא בסכנה (עוקבת אחרי חום, דימום שאינו ומקשיבה), אבל גם יודעת על חשיבות של מעקב א"ס ובדיקות דם. לרופאה שלי מהקופה לא פניתי עד עכשיו כי היא כבר אמרה את דברה שמכאן הדרך היא למיון וכבר עבר זמן מאז, אז הגעתי בעיקר לשם המעקב, הגעתי בעיצומו של חול המועד למיון. האחיות במיון היו מקסימות, באמת מקסימות, ידעו לומר לי את מילים מנחמות ומחבקות וגרמו לי להרגיש בנוח - שם נפגשתי שוב עם הצער והן מאד נתנו לזה מקום ואפשרו את זה למרות שכל המקום הזה הוא כולו מה הולך לקרות עם הגוף בצד הפיזי.
אני בשבוע 20
אולטרסאונד - מתאים ל 16 (אין דפק)
בדיקות דם תקינות
אצל הרופאה, חייכנית ונחמדה, התבקשתי לחתום על גרידה - הרי בדיוק את זה אני לא רוצה, גרידה באופן רוטיני, רק בגלל שזה הנוהל, למרות שהסיכויים שלי היו גבוהים לצורך בגרידה, יש שאמרו 100%, לא רציתי שיעשו את זה רק בגלל שזה הנוהל. לא חתמתי. קשה לי מאד לא לחתום אבל עוד יותר לא הייתי מסוגלת לחתום - "אם יהיה צורך אחתום"
סיפור_הפלה_מאוחרת*
הצטרפות: 23 אפריל 2012, 17:30
דף אישי: הדף האישי של סיפור_הפלה_מאוחרת*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי סיפור_הפלה_מאוחרת* »

במחלקת נשים קבענו תור ליום א' או ב', אני אתקשר להודיע במוצ"ש, כך יש לי אפשרות לחשוב שוב, במוצ"ש הודעתי שאגיע ביום ב', בבוקר יום ב' התקשרתי (במקרה) אמרו לי שאין חדר פרטי והזמינו אותי להגיע לחדר משותף - מה הן חשבו לעצמן?
כמעט והגעתי כי כבר כולי הייתי מוכנה נפשית לעבור את זה, אבל בעלי ממש לא חשב שזה כדאי ובהתייעצות עם אותה אחות מקסימה ממיון, היא דחתה את זה על הסף "לא לא לא זה לא רלבנטי" וגם התקשרה למחלקה בעצמה לברר את זה - ממש מותק!
יום ג' התקשרו שיש חדר פנוי - הגענו
כבר הבנו שלא יתחילו עד שאחתום - חתמתי
לקחתי 3 מנות של ציטוטק דרך הפה בהפרש של 4 שעות (2 כדורים כל מנה)
כעבור 30 דק' מהלקיחה הראשונה התחילו כאבי מחזור קלים שהתגברו לאט לאט, לכל אורך התהליך הייתי בקשר עם הגוף שלי, לכל אורך התהליך הייתי בהרפייה, הגוף שלי ביקש להיות במנוחה, בתנוחת עובר, מכוסה לעיתים בסמיכה, במקלחת חמה להקלה על הכאב ועל הקור, היו קצת תופעות לוואי של קור.
בהתמודדות עם הכאב עזר לי גם זימזום של הכאב, של שירים או אקראי, ואף תפילה על כל אחד ואחת מקרובי - דבר שאף פעם אני לא מוצאת לו זמן והזדמנות לצערי. כשבעלי יצא גם שרתי לה' והיה ...
אלו היו שעות מאד טובות גם ביני לבעלי של הרבה חשבון נפש ועבודה זוגית - בבית ביומיום הלחוץ והעמוס בפרנסה וטיפול בילדים לצערי אנחנו לא מוצאים זמן להיות ביחד באמת וזה נתן לנו זמן איכות עם ראיה קדימה (-חבל על הנסיבות)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מחכה בצער להפלה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מחפשת מידע בדחיפות על הפלה באמצעות צמחים.
כל היודעת דבר מתבקשת לפנות אלי בטלפון
0545888432
המון תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”