אופה לחם חשמלי

אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם מתכונים ללחמים ולמאפים , גיוונים בלחם הביתי

על המכשיר

  • לאפות לחם באופה-לחם זה פשוט מאוד. המכשיר עושה את הכל לבד. רק צריך להכניס חומרים וללחוץ על הכפתור.
  • אופה הלחם הוא פתרון מצויין למי שרוצים לחסוך זמן ועבודה אבל לא לוותר הרבה על איכות. אמנם כל הכייף באפיית לחם זה להרגיש את הבצק ביידים. אבל אופה לחם לא מיועד לאנשים שיש להם הרבה זמן להתמזמז עם בצק.
  • בנוסף ללחמים ניתן להשתמש באופה כדי לעשות בצק לכל הבצקי-שמרים: פיצה, בייגלס, פוקצ'ה, חלה ליום שישי וכו'.
  • אופה הלחם מכיל תבנית לישה ואפיה מרובעת שבתחתיתה יש מערבל. כשהלחם אפוי הוא יוצא בצורת התבנית עם חור (לא גדול), של המערבל. לא חייבים ללכת על הצורה הקובייתית. אם יש זמן, אפשר לעשות רק את הבצק ולהכין לחמניות (12 בערך) או כיכר לחם עגולה/מלבנית.
  • למכשיר מצורפת חוברת מתכונים קלה וברורה כך שאין כל בעיה להתחיל. המתכונים לאפיית לחם צריכים להתאים לאופה לחם הספציפי - אחרת זה לא בהכרח ייצא טוב.
  • למכשירים שונים יש נפחים שונים. יש גם אופים גדולים במיוחד (2 בוחשנים) ויש מכשיר (מורפי ריצ'רדס?) שאופה 2 כיכרות במקביל - מכשיר כפול.
  • היום ניתן למצוא במכרזים אופי לחם זולים יחסית (אפילו בכ-200 ש"ח). למשל: http://www.olsale.co.il

על ההכנה

  • כדאי לעשות כמה לחמים פשוטים בהתחלה, נניח פעמיים, ואז לנסות לעשות קומבינציות על המתכון הבסיסי
  • אפשר לעשות וריאציות של תוספות לטעם, למשל בצל מטוגן, שום, גרעיני פשתן, גרעיני חמניות, אגוזים, צימוקים, פסטו, זיתים, עגבניות מיובשות, תערובת תבלינים איטלקיים, זעתר ועוד. אפשר להוסיף מה שרוצים כל עוד זה לא יותר מ3/4 כוס (ובד"כ 1/2 כוס ממש מספיקה). צריך רק לזכור שאם רוצים פרוסה עם ריבה זה לא מתאים על לחם-זיתים...
  • שמרים: ניתן לקנות בסופר חבילה של חצי קילו שמרים יבשים ב-10 ש"ח בערך . זה זול, עמיד, ומספיק להמון זמן.
  • תחליפים: אפשר להשתמש בממתיק נוזלי או דבש במקום סוכר. רוב המתכונים בחוברות כוללים אבקת חלב וגם חמאה. אפשר לוותר על אבקת חלב או להחליפה בחלב טרי (מייקר ועושה את זה חלבי כמובן). את החמאה אפשר להחליף בשמן זית (יותר זול ונוח) או לוותר כשמתעצלים.
  • אפיה עם קמח מלא: יש להשתמש בתכנית של לחם מקמח מלא. לחילופין - אם סתם מחליפים במתכון את הקמח הלבן לקמח מלא (ובמיוחד שיפון שהוא כבד עוד יותר וכדאי להשתמש בו רק לכשליש מהכמות), צריך להוסיף קצת מים וקצת שמרים. צריך לשים לב במהלך תחילת הלישה אם הבצק דביק או יבש מדיי ולהוסיף קמח או מים בהתאם, ובמקרים קיצוניים - להפוך את הבצק בתוך המכשיר כדי שיספוג במהירות את התוספות. חוץ מזה - לחם עם קמח מלא תמיד יוצא פחות גבוה ואוורירי, אבל הוא בהחלט טעים.
  • סדר הכנסת החומרים חשוב. בנושא זה יש כמה דעות. יש האומרים ששמרים יבשים תמיד צריך לערבב קודם עם הקמח. אחרים אומרים שסדר החומרים הוא: מים, מלח, סוכר, שמן, קמח, שמרים. כאשר משתמשים בהשהייה (כדי שהלחם יהיה מוכן בבוקר למשל), חשוב להפריד את השמרים מהנוזלים (לפי הסדר המוזכר כאן אחרון) כדי שלא יתחילו לתפוח לפני הזמן.
  • אם רוצים להמשיך ולחמם את הלחם במשך שעה, לא לוחצים על stop והאופה ימשיך לחמם למשך שעה. כדאי להוציא מיד כשהוא מסיים לחמם, אחרת הלחם צובר לחות.
  • קל הרבה יותר להוציא את הלחם מהתבנית אם מחכים רבע שעה. גם אז צריך לדפוק על התבנית, אבל הרבה פחות מאשר אם מוציאים מיד.
  • לאפיית פיתות: יש להכין את הבצק באופה הלחם, ואז לאפות בתנור רגיל. צריך לתת מכת חום מלמטה, וזה פותח את הכיס של הפיתה.

על המחיר

אפיה באופה לחם נותנת חסכון משמעותי במחיר. לפי חישוב קצר:
  • קמח - 3 כוסות בערך 3 ש"ח
  • מים - כוס אחת - משתנה, אולי 0.5 ש"ח למים מינרליים...
  • מלח - כפית בערך - 0.025 ש"ח
  • סוכר חום - 2.5 כפות - 0.3 ש"ח
  • שמן זית - 2.5 כפות - 1.1 ש"ח
  • שמרים יבשים - 2 כפיות - 0.26 ש"ח
  • חשמל - בערך 0.5 ש"ח
  • סה"כ - בערך 5.5 ש"ח.
(לפי חישוב אחר המחיר עוד יותר זול, 2.5 ש"ח)


תרמו: בשמת א, אביב חדש, ענת גיגר, ה עוגיה, עוף החול, אפרת מ, שרון ס, אמא יש רק אחת
ערך: עודד המחפש (נסיון ראשון בעריכה...)
זהו דף ב-מצב סיכום

מתכונים

[h=4]

מתכון של אביב חדש לאופה לחם של מורפי ריצ'רדס[/h]
1/8 1 כוסות מים
  1. 5 כפות סוכר
1 כפית מלח
  1. 5 כפות שמן זית (אפשר חמאה או שמן רגיל)
1 כוס קמח שיפון
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח לבן (שטיבל 2)
  1. 5 כפיות שמרים יבשים
תוכנית של 2:45 שעות (תוכנית מס'2 אצלנו).

[h=4]

מתכון של עוף החול ללחם קל מקמח מלא[/h]
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
2/3 1 כוסות קמח קשה (או קמח לבן רגיל)
1/2 1 כוסות קמח מלא
1/2 1 כפיות מלח
3 כפות שמן
3 כפות דבש
1/4 1 כוסות מים
להכניס למכשיר את החומרים לפי סדר כתיבתם לאפות בתוכנית של לחם רגיל (basic).

מתכון בסיסי ללחם עם עשבי תיבול

  1. 5 כוסות קמח לחם (של שטיבל) - אפשר להמיר כוס אחת בקמח לחם מלא
1כוס קמח שיפון שטיבל
  1. 5 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
  1. 3 כוס מים (או חלב)
2 כפיות שמרים יבשים או שמרית
3 כפות שמן זית
1כף זרעי קימל / שומר / שמיר
להפעיל על תוכנית בסיסית. אפשר להוסיף תוספות אחרות, כמו קצח ובצל קצוץ, לאחר הצפצוף בסיום הלישה.

[h=4]

מתכון לחלה של עוף החול[/h]
3/4 כוס מים חמימים
2 ביצים
1/3 כוס סוכר לבן (אני שמה קצת פחות)
1/3 כוס שמן קנולה
1-1/2 כפיות מלח
3-2/3 כוסות קמח לבן (אפשר להחליף כוס אחת של קמח בקמח מלא)
2 כפיות שמרים יבשים
מכינים במכונה בתוכנית של dough ואחר כך קולעים אותו לצמות, נותנים ללחמים לתפוח עד הכפלה של גודלם ואופים בחום בינוני 150 צ. עד שמשחים (תלוי בגודל הלחמים או הלחמניות).
אפשר להבריש את החלות בביצה טרופה עם סוכר. אפשר לפזר למעלה סוכר או סומסום או פרג תלוי במה שאוהבים.
מי שרוצה קרום מתפצח מוזמן להניח על התבנית כוס חסינת חום מלאה מים ולהשפריץ עם שפריצר מים על החלות או הלחמים מדי מס' דקות.

[h=4]

הלחם של עוף החול[/h]
1-1/4 כוסות מים חמימים
2 כפות חמאה ללא מלח רכה.
2-3/4 כוסות קמח לבן (בארה"ב 2-1/2 כוסות קמח קשה)
1 כוס קמח מלא (בארה"ב 1-1/4 כוסות קמח מלא)
1/4 כוס סוכר חום
1-1/2 כפיות מלח
2-3/4 כפיות שמרים יבשים.
לאפות בתוכנית של קמח מלא.
אפשר להוסיף כל מיני דברים. (שיבולת שועל, גרעינים או זיתים הולך יופי.)

לחם של ליאור לאופה לחם GRETZ

1 כוס מים פושרים
2 כפות סוכר חום/לבן (החום מתוק פחות)
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
על כל זה ולאחר ערבוב בתבנית:
1/2 2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס סובין
2 כפות שמרים יבשים (גרגרים-לא אינסטנט)
מפעילים תכנית בסיסית (אצלי 1)
לאפייה כהה
ל 750 גרם

מתכונים נוספים

[h=4]

מתכון של ציל צול ללחם מהיר ובסיסי (ליומיום)[/h]
מתאים לאופה של מרפי ריצ'רדס, לכוס המצורפת וכן לכף/כפית המצורפת
270 מ"ל מים
4 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
3 כוסות קמח מלא אורגני
3 כפיות שמרים
מפעילים על תוכנית אפיה מספר 6 (58 דקות)
לחם במרקם של עוגה.
יעלי*
הודעות: 663
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יעלי* »

אם אין לי בעיה ללוש או לחלופין לשים את החומרים בבלנדר בכף שלשה בצק ולהכניס את הבצק לתנור אפיה - האם אני צריכה אופה?
מלבד העובדה שהאופה לחם מערבל את החומרים, האם יש הבדל בין תנור אפיה לאופה?
תודה...
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

יש שני יתרונות עיקריים לאופה:
  1. מרגע ששמים את החומרים ועד שהלחם מוכן - לא צריך לעשות כלום. אה, שכחתי - צריך ללחוץ על הכפתור ;-) (אבל את אומרת שזה לא בעיה בשבילך להתעסק עם זה)
  2. את יכולה לשים את החומרים בערב אבל לא להפעיל את האופה. אפשר לכוון את הטיימר כך שבבוקר יתקבל לחם טרי ברגע שקמים (והבית מתמלא בריח של לחם על הבוקר. זה כיף אבל גם קמים עם תחושת רעב בגלל הריח הטוב...)
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

עודד- כל הכבוד! יופי של עריכה!

יעלי
אם יש לך זמן לאפות את הלחם בעצמך (לישה, התפחה וכל התהליך) חבל להוציא כסף על אופה. היתרון שלו הוא- לדעתי- רק מבחינת החסכון בזמן. אני קניתי אותו רק בגלל שאין לי זמן לעשות הכל בעצמי. זה לא שהלחם יוצא יותר טוב באופה.
יעלי*
הודעות: 663
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יעלי* »

תודה רבה רבה תזמורת הים ועודד המחפש? אז אני מניחה שאני אנסה להכין לחם בתנור ונראה איך זה הולך...
שאלה קטנה נוספת - לאיזה חום צריך לכוון את התנור ולכמה זמן?
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

יעלי, אני ממליצה לך לחפש מתכון טוב ומפורט ללחם עם הוראות לגבי טמפרטורה וכאלה לפני שאת מנסה. יש קישורים למעלה שאת יכולה לבדוק. ספר טוב שיכול לעזור לך הוא הספר הראשון של ג'יימי אוליבר - "השף העירום". יש שם מתכון בסיסי ללחם עם הסברים מפורטים (זה הספר שאני השתמשתי בו, יש כמובן עוד המון ספרים).
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

מה ההבדל בין אופה לחם אוטומטי ללא אוטומטי?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

לחם הוא עבודה כמעט מדוייקת.
אחרי שמתגברים על מכשול החומרים והכרת הקמחים שאיתם את עובדת (משתנה גם מעונה לעונה (לחות ויובש באוויר גורמים לספיגה שונה של המים, וגם קמח מלא סופג אחרת את המים מקמח לבן ושיפון).
אחרי כמה נסיונות שלך תראי שאת מצליחה להגיע למרקם טוב, תוכלי להתחיל לשחק עם הלחם וזה יתחיל לבוא לך מהיד (ומהלב).
לפעמים גם לי, לחם שלפני כמה זמן הצליח פתאום לא מצליח...

זמן האפיה משתנה מלחם ללחם וכמות הנוזלים שיש בו, או יותר נכון כמות החומרים הרטובים.
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

למה לכל הלחמים שיוצאים מהאופה שלנו יש את אותו הטעם ואותו הריח למרות שאני מנסים כל הזמן וריאציות שונות.?
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אחד הדברים שגילינו שמשפיע ביותר על הטעם הוא כמות המלח וכמות הסוכר. תנסי לשחק עם המרכיבים האלה. רק צריך לזכור שהסוכר משפיע על תהליך התפיחה (השמרים צריכים סוכר כדי לתפוח). לא שאני יודע להגיד בדיוק איך זה משפיע או כמה לשים. זה יותר עניין של ניסוי וטעיה.

חוץ מזה - תוספות ללחם משפיעות על הטעם (ראי למעלה). אנחנו התחלנו לאחרונה לשים קצח וזה מאוד טעים.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עודדדד!!!!!!!!
העריכה מרשימה ביותר!!!
|Y|
יער_נורווגי*
הודעות: 572
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

כמה שאלות
א. בחוברת של אופה הלחם (מרפי ריצ'ארדס) כתוב להשתמש רק בשמרים מהירי הכנה. האם הכוונה לשמרית? כי פה במתכונים אני רואה שבכ"ז השתמשו בשמרים יבשים.
ב. מה ענין אבקת החלב הזו? ואם מחליפים בחלב - כמה לשים? אותה כמות? כמות גדולה יותר? כמעט בכל מתכון בחוברת כתוב 2 כפיות אבקת חלב.
ג. אולי היה כתוב ופספסתי אבל האם קמח קשה הוא הקמח של שטיבל?
תודה.
גם_אופה_וגם_יפה*
הודעות: 1
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 22:33

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי גם_אופה_וגם_יפה* »

למיטב הבנתי ונסיוני עם מרפי ריצ'רדס, הכוונה היא לשמרים יבשים לא מהירים, כלומר - לא שמרית, אלא מהשמרים היבשים שקונים בקופסא דחוסה אטומה. לגבי אבקת החלב - אכן אפשר להשתמש בחלב, אך שימי לב להוריד אותה כמות של מים, כדי שלא יהיו יותר נוזלים בבצק. לגבי הקמח - אפשר להשתמש בכל קמח, אבל הקמח של שטיבל תופח ומתייצב טוב יותר כי יש בו תוספת גלוטן. באופן עקרוני, אחרי כמה דקות לישה, אני תמיד מסתכלת בבצק ורואה אם צריך להוסיף קצת קמח או קצת מים (בד"כ קצת קמח) כדי שלא יהיה דביק מדיי ויתערבל כראוי, במיוחד אם אני משתמשת במתכון אחר מאלו של החוברת.
ציפי*
הודעות: 43
הצטרפות: 14 דצמבר 2002, 21:57

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ציפי* »

א. משתמשים בשמרית הרגילה.
ב. נוח אבקת חלב כי אז אפשר לתכנת לאפיה ועם חלב צריך לאפות מיד שלא יתקלקל . לא ניסיתי אבל עם חלב במקום א.חלב צריך להקטין את כמות המים.
ג. אני קונה קמח מלא של סוגת. בעיקרון אפשר גם שטיבל , אבל יש כל מיני ולכן כדאי להיכנס לאתר של שטיבל ולקרוא קצת. כתובת האתר היא : http://stybel.co.il/index.php
ד. עוד הצעה: להחליף את החמאה בשמן זית, יותר בריא .
בהצלחה
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

לגבי שמרים - אנחנו השתמשנו גם בשמרית וגם בשמרים יבשים ובשני המקרים היינו צריכים פשוט כמה נסיונות כדי להגיע לכמויות המתאימות לנו (כלומר - מתאימות לאופה שלנו, לקמח הספציפי שבו השתמשנו, לכמות הסוכר, ולטעם שלנו).
לגבי חלב ואבקת חלב - אנחנו מורידים אותו כמעט תמיד ולא מצאנו שזה משפיע על הטעם או המרקם.
יער_נורווגי*
הודעות: 572
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

תודה. נסיונות ראשוניים יעשו בסופ"ש.
אמיל_ע*
הודעות: 47
הצטרפות: 30 דצמבר 2002, 00:10
דף אישי: הדף האישי של אמיל_ע*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אמיל_ע* »

אני קניתי אופה לחם של חב "פרינס" , סיני משהו, לפני שנתיים ומאז אני אופה בו לשביעות רצונם של בני המשפחה.
לקח הרבה זמן ובעיקר לחמים עד שגיליתי את המרכיבים הנכונים במינונים המדוייקים ואני בטוח שעוד אפשר לשפר.
למי שמחפש מכרזים לאופה לחם , תמיד כדאי לעבור דרך אתר ZAP שמבצע עבורכם השוואת מחירים של מוצרים גם במכירות פומביות (אגב, הפומביות לא כאלה זולות ולרב המחירים שם יקרים יותר).
לגבי האופה החשמלי שלנו, לפי הכמויות שנרשמו בחוברת המתכונים הלחם היה יוצא קטן (מחצית הגובה של האופה) אז הכפלתי כמויות והוא יצא דחוס אבל משביע. ואז החלטתי שאני מכין בו רק את הבצק עד לתפיחה, מוציא אותו לתבנית ונותן לו תפיחה שניה , ומכניס לתנור אפיה רגיל, משם הוא יוצא לחם בגודל "נורמלי".
להלן המתכון שלי:
2 כוסות קמח רגיל
2 כוסות קמח מלא
כף סוכר
כפית מלח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כוס ורבע מים.
רבע כוס גרעיני חמניה(לא חובה)
  • אפשר להחליף את הקמח המלא בכוס קמח שיפון וכוס קמח מלא
ולאחר התפחה להעביר לתבנית לחם מעט מקומחת, ליצור צורה של לחם, לכסות בשקית ניילון להתפיח עוד כחצי שעה, ואז לתנור שחומם מראש ל 140 מעלות ל35 דקות בדיוק.
בסיום להוציא מהתנור את התבנית שתתקרר מעט, להוציא את הלחם ולהפוך עד שהלחות בתחתית תיעלם.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

גם אנחנו התחלנו לאחרונה לאפות בתנור וההבדל משמעותי. ממש טעים!
אנחנו אופים כ-20 דקות בחום גבוה ורק אז מורידים לחום בינוני-נמוך. זה עושה ללחם קרום טעים. (אגב - זה בתנור על מגש, כך שגם הצדדים חשופים לאויר החם).
ההולכת_בדרכים*
הודעות: 2455
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

אני רוצה לאפות לחם מקמח שיפון בלבד (או כמעט בלבד).האם יש אופה חשמלי שמתאים לכך,והאם זה משתלם כלכלית?
היום אנו קונים כיכר ב-10.5 ש"ח. קילו קמח שיפון עולה כמעט 7 ש"ח. אין לי מושג כמה קמח צריך בשביל כיכר.
בכל אופן מחפשת דחוף להוזיל עלויות. אנו קונים 3 כיכרות בשבוע והחור בתקציב גדל...
shlulit*
הודעות: 4
הצטרפות: 19 דצמבר 2004, 13:35

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי shlulit* »

שלום. האם ניתן לאפות לחם במכשיר אך ללא שמרים?
בגלל איסור בריאותי (גאוט) אסור גם שמרים וגם קמח מלא, אז צריך לאפות לבד...
תודה
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

שלולית- למיטב ידיעתי אי אפשר לאפות ללא שמרים באופה לחם חשמלי... אין לי מושג גם איך אופים בתנור רגיל בלי שמרים, אבל בטוח יש מתכונים באינטרנט.

הולכת - אני אופה לחם מקמח מלא+שיפון בלבד באופה לחם של מרפי ריצ'רדס, שהוא גם טוסטר אובן, לפי המתכון של אביב חדש שמופיע פה למעלה (בהתאמות קלות). התוצאה לא מדהימה, כמו אצל אמיל הלחם יוצא נמוך ודחוס, אבל לפחות הוא 100% קמחים מלאים אורגנים וטעים. ואני עדיין עובדת על שיפורים. מבחינת עלויות - בגדול צריך סביב חצי קילו קמח לכיכר, או קצת פחות, והעלות של שאר החומרים די זניחה, כך שהעלות תלויה בעיקר במחיר הקמח שאת קונה. אם אתם אוכלים הרבה לחם נראה לי שעלות המכשיר תתקזז די מהר.
shlulit*
הודעות: 4
הצטרפות: 19 דצמבר 2004, 13:35

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי shlulit* »

חידוד השאלה:
בתנור רגיל ניתן להתפיח לחם באמצעות אבקת אפיה או סודה לשתיה. בד"כ משתמשים בתרכובות בסיס-חומצה כמו יוגורט+דבש או מיץ פירות.
בתנור זה עובד.
השאלה אם גם באופה חשמלי זה מצליח, כי חבל לקנות סתם.
אולי מישהו כאן יודע?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

שלום. האם ניתן לאפות לחם במכשיר אך ללא שמרים?
פעם שכחתי להוסיף שמרים לאופה הלחם ויצא לחם נמוך מאוד (כמו 100% קמח מלא) בריח של ג'חנון...
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אז אולי אפשר להכין ג'חנון באופה לחם?
או לחם באופה ג'חנון?
שרון_ח*
הודעות: 105
הצטרפות: 07 ספטמבר 2004, 01:41
דף אישי: הדף האישי של שרון_ח*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי שרון_ח* »

בלי שמרים זה יוצא קצת דומה למאפין גדול.
עשיתי פעם לחם תירס עם אבקת אפייה - יצא חביב:

זה מתוך בשלו נכון לפי סוג הדם:
4\3 קמח כוסמין לבן
4\3 קמח תירס בטחינת ריחיים
2\1 כוס קמח כוסמת ( אצלינו כוסמת לא הולך מי יודע מה אז אני שמה כוסמין במקום)
2 כפות סוכר חום
2\1 2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים
4 כפות שמן קנולה
1 כוס חלב סויה (אפשר גם חלב רגיל)

אופים בתכנית אפייה ללא התפחה שהערבוב הוא לפי זמן שאתם מקציבים, משהו כמו 4\1 שעה ערבוב ואז אפייה.
שרון_ח*
הודעות: 105
הצטרפות: 07 ספטמבר 2004, 01:41
דף אישי: הדף האישי של שרון_ח*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי שרון_ח* »

חוץ מזה הריבות באופה יוצאות מ ד ה י מ ו ת
יער_נורווגי*
הודעות: 572
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

הכנתי את המתכון של אמיל ללחם, התכוונתי לאפות בתנור אבל יצאתי מהבית ועד שחזרתי האופה התחיל את העבודה. מאחר וזה עם 4 כוסות קמח יצא לחם גבוה , שלמרבה הפלא לא נפל באפיה (חצי לבן והשאר כוסמין ומלא). יצא ממש טוב! אם כי עדיין לא פתרתי את ענין הדחיסות. פעם חברה הביאה לי לחם שאפתה במכשיר שלה שהיה דחוס מאד ולא רעוע כמו הלחם שיוצא לי. ולתוצאה הזו עוד לא הצלחתי להגיע.
שקיעות_של_פטל*
הודעות: 293
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

פתרון לבלאגן:

אני מכירה מישהי שיש לה אופה לחם. פעם בכמה זמן היא מכינה שקיות של חומרים יבשים (כל מיני תערובות) ושמה בפריזר, כשהיא רוצה לאפות לחם היא פשוט מוציאה אחת מהשקיות, מוסיפה את הרטובים למיניהם ולוחצת על הכפתור - מקטין את זמן ההתעסקות ואת רמת הלכלוך.
שקיעות_של_פטל*
הודעות: 293
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

ככה היא עושה, אבל זה באמת שלב מיותר...
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

מה ההבדל בין קמח של "שטיבל" לקמחים אחרים. ומה זה המספור שלהם?
אמא שלי קנתה לי קמח מלא שטיבל 6. האם זה מתאים לאופה לחם??
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

יצא לקמחים של שטיבל שם טוב. יש להם כמה סוגים, והם ממוספרים. קמח מלא שלהם, מספרו - 6. קמח שיפון - 7. קמח לחם - 2 וכו'.
הוא מתאים בהחלט לאופה לחם.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

תודה.
קנינו אופה לחם של מרפי ריצ'רדס. אפינו את הלחם מהמתכון שלהם לקמח מלא והוא לא משהו. דחוס מדי ולא אורירי.
איך אני יודעת איזה מתכון יתאים לאופה לחם חוץ ממה שיש בחוברת שהם נותנים?
אני רוצה לחם מקמח מלא.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

נועה - תודה על המחמאה.
לפעמים צריך לעשות התאמה של הקמח לאופה ולמזג האוויר. יש תקופות בהן הקמח סופח יותר נוזלים ויש תקופות שפחות. נסו להוסיף עוד חצי כוס מים ולראות איך יוצא. לחם מקמח מלא, גם ידני ולא רק ממכונה, יוצא דחוס ולא אורירי במיוחד.

כמעט כל מתכון מתאים לאופה לחם (פרט לשאור). צריך לראות שלא עוברים בכמויות המים והקמח את מה שהאופה יכול להכיל.
ניסוי ותהיה/טעיה.
חיים*
הודעות: 45
הצטרפות: 29 מאי 2004, 19:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי חיים* »

אני רוצה לספר לכם שבשעה טובה הצלחתי ליישר קו עם האופה לחם שלי.(48268) אפיתי לחם עשבי תיבול ויצא חבל"ז וביום שישי ההורים מתלהבים מלחם קימל. לנועה --- בשביל לחם מקמח מלא יש לשים 2 כוסות קמח מלא 2 כוסות קמח לבן.(קמח שטיבל הכי ליגה) בהצלחה לכולם.
אורן_מורן*
הודעות: 2
הצטרפות: 17 אפריל 2005, 21:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אורן_מורן* »

אני רוצה להודת לכם על יופי של אתר
אז ככה
בד"כ מי שקונה אופה לחם מאבד די מהר את ההתלהבות ואז האופה הופך לעציץ. אני שאלתי אופה מחבר ובגלל שהפחידו אותי שבד"כ לוקח זמן ולחמים עד שיוצא טוב - חקרתי טוב את האתר שלכם
אפיתי לחם ראשון לפי המתכון של בקי לוין ויצא לי פשוט מדהים.
חזקו ואמצו כל מי שקורא לאתר הזה
תודה
אורן
אורן_מורן*
הודעות: 2
הצטרפות: 17 אפריל 2005, 21:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אורן_מורן* »

אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון עם תכנון המכשיר לעבודה עם טיימר.
אם אני שם את החומרים ב 22:00 ורוצה את הלחם ב 07:00 - האם אני צריך לתכנת את הטיימר ל 9 שעות ?
תודה מראש
אורן
אור_השמש*
הודעות: 69
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 21:13
דף אישי: הדף האישי של אור_השמש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אור_השמש* »

אורן - במכשירים שאני מכירה לא מכוונים זמן המתנה_ אלא _שעת יעד והמכשיר מחשב לבד מתי להתחיל - כדאי לבדוק אם זה ככה גם אצלך.
רוסיני*
הודעות: 1
הצטרפות: 09 מאי 2005, 22:29

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי רוסיני* »

אתר נחמד מועיל ומהנא. לכול האופים המתחילים! רק אחרי כ5 לחמים קיבלתי את המיומנות באפיה כך שאל יאוש אם הלחמים הראשונים לא כול כך מוצלחים.השתמשו תמיד בשמרים יבשים,זה מקל עלהמדידה המדויקת, כפית מחוקה=2,8גרם. מעבר לכך נהלו ספר(מחברת)אפיה כך תוחלו לעקוב לבקר ולראות איפו שגיתם.הכנסו לאתר המצוין של שטיבל לקבלת מידע מדויקעל סוגי הקמח ותכונותיו. לאורן החוברת ההפעלה של המכשיר מוסבר כיצד מכוונים את שעת היעד קרא אותה בעיון.איזה מכשיר יש לך?האם חוברת ההפעלה כתובה אנגלית? גרמנית?
אשת_איש*
הודעות: 7
הצטרפות: 31 מאי 2005, 23:47

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אשת_איש* »

הצטרפתי לא מזמן לאותם בעלי אופי הלחם, לצערי יש לי תחושה שבקרוב מאוד הוא יהפוך להיות עציץ מן השורה בעקבות כשלונות חוזרים... הלחם יוצא יפה עם מרקם מדהים - כמו במאפייה אבל מה -יבש!!! לא יודעת להסביר את הסיבה -אם יש לכם רעיונות -אשמח לנסות רגע לפני שאתחיל להשקות אותו... תודה!
חיים*
הודעות: 45
הצטרפות: 29 מאי 2004, 19:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי חיים* »

לאשת איש - תוסיפי עוד חצי כוס מים לתערובת.כעיקרון אפשר לראות (עוד לפני ההתפחה) את מצב הבצק - יבש מידי (כמו כדור) להוסיף בשלב ראשון חצי כוס מים. סמיך מידי(עיסתי) - להוסיף קמח. כעיקרון הכל שאלה של ניסיון(כמו כל דבר בחיים)בהצלחה. לגבי ההשקיה 2 כוסות מים בשבוע ויצא שתיל אופה לחם!!!!!!!!!!!!!!
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

קנינו בחורף אופה לחם של מרפי-ריצ'ארד ויצאו לחמים טובים.
לאחרונה (אולי זה קשור לקיץ) הלחם תופח ובאמצע האפיה מצטמק וקטן :-(
זה אותו המתכון כל הזמן. ניסיתי לשנות קצת את כמויות המים/מלח/שמרים וזה לא עזר.
מישהו יודע מה לעשות?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

נועה - כנראה הלחות באוויר. נסי להוסיף רבע כוס קמח ואם לא מספיק, אז עוד רבע בפעם באה.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

עלי מרווה. האם בדקתם שהוא לא מחובר לתבנית של האופה? לי זה קרה פעם אחת עד שמצאתי...
בחב' מורפי ריצ'רדס תוכלו למצוא חלפים. הם נמצאים באזור התעשיה שמול צריפין (בין שער ירושלים לשער תל אביב, על כביש ת"א-רמלה). כדאי להביא את הדגם המדוייק.
תמר_מתחילה*
הודעות: 397
הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי תמר_מתחילה* »

עלי מרווה אולי אני יכולה לפתור את המסתוריות... אולי זרקתם שארית של לחם שהלהב היה תקוע בה עדין? לי זה קרה, זה היה מאד מעצבן ולהב חדש עלה 60 ש"ח. על טעויות (של בן הזוג כמובן...) משלמים.
תמר_מתחילה*
הודעות: 397
הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי תמר_מתחילה* »

האופה שלי הוא של גרץ, אבל מצאתי איזה משהו של מורפי ריצ'רדס- היבואן הוא שריג אלקטריק, טל: 08-9189199
U*
הודעות: 1
הצטרפות: 17 יולי 2005, 20:59

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי U* »

קנינו אופה של מורפי ריצ'רדס לפני מס' שבועות, ואנחנו מאוד מרוצים. יש רק בעיה אחת: הלחם מתפורר בקלות ולכן קשה לחתוך אותו לפרוסות כי הוא ממש מתפרק. אולי יש למישהו עצה למה זה קורה ואיך אפשר לפתור את הבעיה? בתודה.
Jקוב*
הודעות: 1
הצטרפות: 12 אוגוסט 2005, 08:06

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי Jקוב* »

שלום, שאלה:
יש לי אןפה-לחם סטנדרטי של מורפי ריצ'רדס. לדאבוני אבדה לי כוס המדידה היעודית. אבקש את עזרתכם על מנת לדעת מה הנפח המדוייק של כוסית המדידה. לחילופין תשובה טובה תהיה כמה גרם מים בדיוק נכנס בכוס מדידה מלאה.
תודה מראש
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

בכוס מדידה סטנדרטית (220 מ"ל) יש 140 גר' קמח
צחי*
הודעות: 44
הצטרפות: 08 ספטמבר 2004, 12:47

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי צחי* »

לקחתי אופה לחם מחברים על מנת להתנסות.
יוצא לי לחם טעים רק נמוך - חצי מהגובה של התבנית של אופה הלחם.
אני לא יודע איזה חברה האופה לחם. מידות התבנית הם 13.5 ס"מ רוחב ו16 גובה.
האם גם לכם הלחם יוצא רק בחצי מגובה התבנית ? משיהו אמר לי פעם שככה זה בכל האופים אבל זה לא נשמע לי הגיוני.
אני עובד עם מתכון בסיסי כפי שמפורסם בראש אתר זה "מתכון של בקי לוין" כך שיש בו כ 3 כוסות קמח ו2 כפיות שמרים.
האם צריך פשוט להגדיל את כמות הקמח ?
תודה
ההולכת_באתרים*
הודעות: 898
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

מישהו יכול להמליץ על סוג טוב של אופה לחם? (אבל אם אפשר לא מאוד יקר)?
ימית*
הודעות: 23
הצטרפות: 28 דצמבר 2005, 21:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ימית* »

היי
אני קניתי לפני חודש במבצע אופה לחם של מרפי ריצ'רדס (דגם שמסתיים בספרות 90)
ב- 350 ש"ח. לדעתי הוא מצוין ואנחנו משתמשים בו הרבה.
המחיר שלו ללא מבצע (נדמה לי) הוא 415 ש"ח. אני קניתי בסקאל וחברה שלי קנתה באייס. לטעמי, מומלץ!
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

גם לי היה אופה לחם של מורפי ריצ'רדס והייתי מרוצה מאוד. מסרתי אותו הלאה כי עברתי להכנת לחמים ללא האופה.
יוני_א*
הודעות: 284
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יוני_א* »

מחפש מתכון לחלה שתתפח, עם קמח מלא
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

הנה זו שאנחנו עושים:
3/4 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
2 כפות סוכר
  1. 5 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות אבקת חלב
2 כפות שמן
3+1/8 כוסות קמח (אני שם בד"כ 2 קמח מלא והשאר לבן)
2 כפות שמרים

אחרי הלישה והתפיחה במכונה (על תכנית בצק) אנחנו מחלקים ל-3, מגלגלים כל חלק לנחש, וקולעים צמהץ
מניחים להתפחה נוספת (מכוסה במגבת) כ-30 דקות.
מצפים בחלמון ביצה (או ביצה שלמה או חלב) וזורים פרג או שומשום (על זה יש תמיד ויכוח בבית :-) )
אופים ב-190 מעלות כ 20 עד 25 דקות.

בהצלחה
אמיר*
הודעות: 51
הצטרפות: 01 ינואר 2005, 17:36

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אמיר* »

הי
התחלתי לעבוד עכשיו עם אופה לחם, ובינתיים יוצאים לי לחמים ממש טעימים. אני משתמש בקמח מלא בלבד (ללא קמח לבן) ובשמן זית במקום חמאה, ושם 1/3 כוס מים יותר מהמתכון.
אני רוצה לנסות לעשות לחם קל. מה צריך לשנות כדי לקבל לחם כזה ?
תודה
אמיר
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

סטנדרטי של מורפי ריצ'רדס. לדאבוני אבדה לי כוס המדידה היעודית. אבקש את עזרתכם על מנת לדעת מה הנפח המדוייק של כוסית המדידה. לחילופין תשובה טובה תהיה כמה גרם מים בדיוק נכנס בכוס מדידה מלאה
220 סמ"ק
מנה_מנה*
הודעות: 51
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 18:32
דף אישי: הדף האישי של מנה_מנה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מנה_מנה* »

אפשר להחליף את השמרים בשאור? מישהו ניסה?
שיריק*
הודעות: 68
הצטרפות: 09 יוני 2006, 17:19

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי שיריק* »

טיפ למי שמתבעס מדחיסות הלחמים מקמח מלא - תוספת כף של גלוטן (שניתן לקנות בחנויות של שפים) עושה את העבודה - מקמח מלא בלבד (2 כוסות חיטה כוס שיפון) יוצא לחם גבוה ואורירי...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למי שאיבד מלוש - לי יש דגם של מורפי ריצ'רדס, היבואן הוא שריג אלקטריק. מצאתי ברשימת מעבדות השירות שלהם את המעבדה הקרובה אליי, באתי לשם עם התבנית, ניסינו כמה מלושים שהיו לו , אולי גם מחברות אחרות, ובחרתי מה שהיה הכי קרוב. 45 שקל.
יוחנן_בצק*
הודעות: 341
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

התבנית התקלקלה לנו
היום סופסוף קניתי תבנית חליפית לאופה קנווד שתבניתו התפרקה בנסיבות טרגיות וריחניות.
(בדיוק קראתי ספר על פומפיי - התא של התבנית נראה כאילו ווזוב בכבודו ובעצמו ביקר אותו באמצע הלילה)

מעבר לסיבה הרשמית של "עייפות החומר" או "ריתוך מצ'וקמק", נראה לי שפשוט עייפתי אותה ע"י כמות חומר מעבר למותר בשבועות שקדמו לקריסה.
תהיתי אם אלו שהתפרקה להם התבנית, גם חרגו מהכמויות הרשמיות.
נעמי_בן_שיטרית*
הודעות: 625
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

אפשר להחליף את השמרים בשאור? מישהו ניסה?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

כן. בדיוק הבוקר, אחרי שטעמתי מחלת השאור המצויינת שעשינו לראשונה, חשבתי שהגיע הזמן לשתף.
מקווה לכתוב בימים הקרובים מתכונים.
נעמי_בן_שיטרית*
הודעות: 625
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

מקווה לכתוב בימים הקרובים מתכונים.
איזה כיף, כבר מחכה...
(בינתיים נהנית מהמתכון ללחם הבחוש שלך)
נאוה_פרנס*
הודעות: 2105
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

ה עוגיה
מקסים! נהנתי לקרוא.

אופה עוד אין, אבל בהחלט בתכנון

תודה!
נעמי_בן_שיטרית*
הודעות: 625
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

עוגיה תודה רבה !!!!

אשמח לקבל הסבר לגבי הכמויות הבאות:
כמה זה יוצא לפי כוס:
250 גר? מים
200 גר? מים
300 גר? קמח
400 גר קמח
250 גר? שאור

תודה.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני עושה הכל על המשקל בשביל לחסוך שימוש בכוסות ומחשבה על מדידת היבשים לפני הרטובים וכל זה.
אנסה להמיר גרמים לכוסות בפעם הבאה.
(כבר יכולה להגיד לך שכוס מידה היא 220-240 מ"ל/גר. תלוי מיאזו ארץ היא עלתה.)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה הדרך הטובה ביותר לאחסן שמרים? :-/ במקרר הם מתקלקלים לי (אחרי הפתיחה). במקפיא - נעשים מוזרים קצת, קופאים ואח"כ מפשירים והופכים לנוזל.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

שמרים יבשים מחזיקים חודשים בצנצנת סגורה במקרר.
טריים - במאפיה של מסעדה בה עבדתי היו מקפיאים אותם וזאת לא היתה בעיה (קוביה, לא שמרית)
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יעל* »

לבעלי המכונות שאלה!

האם יש אפשרות להכין באופה לחם חשמלי לחמי שאור? ללא שימוש בשמרים?
האם יש חברה כלשהיא שבמכשירים שלה תוכניות האפייה גמישות ולא מותאמות רק לשימוש בשמרים?
אני_צ'ה*
הודעות: 192
הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אני_צ'ה* »

יעל
נראה לי שיש סטנדרט באופי לחם מבחינת התוכנות, ואופה לחם חדש, או מהשנים האחרונות, בעיקר של מרפי ריצ'ארדס, זה המקסימום שתקבלי מהמכשיר, והמקסימום הזה מכיל די הרבה תוכנות, כלומר זמני התפחה ולישה שונים. בעניין הגמישות : הגמישות היא ש ל ך בסופו של דבר. אנחנו קנינו אופה לחם (חדש ודגם אחרון ומעולה), ולא היינו מרוצים בכלל מהלחם שיצא מכיוון שגם בתוכנית הכי ארוכה, למשל ללחם מקמח מלא, לא היה מספיק זמן התפחה לטעמנו, ולכן ! מה שאנחנו עושים, הוא פשוט לבחור תוכנית "הכנת בצק" בלבד (יש דבר כזה, את שמה את כל החומרים, האופה לש ולש, מתפיח ושוב לש ושוב מתפיח) ואז אנחנו מוציאים את הגוש בצק החמודי החוצה לקערה, וממשיכים להתפיח אותו לבדינו, נגיד ללילה או לכמה שעות נוספות, ובסוף אופים בטוסטר. קצת פתטי להשתמש במכונה בשביל זה, אני יודעת, אבל בזכות ההתחלה של הכנת הבצק, אנחנו כבר שלושה חודשים לא קונים לחם !
לגבי השאור : כאמור, אין בעיה אם את ממשיכה להתפיח לבדך. שאור דורש 6 שעות כל פעם, ו כמה פעמים רצוי עד מאד.
אם את בענין של לחמים לבנים, אז את יכולה גם לסמוך על האופה בעניין האפייה עצמה. לגבי לחמים מקמח מלא - אם את מפקידה בידי האופה את הפעולה כולה - יוצא לחם כבד למדי ומעט לח. יש אנשים שאוהבים את זה.
בכל אופן : מומלץ !
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יעל* »

מה שאנחנו עושים, הוא פשוט לבחור תוכנית "הכנת בצק" בלבד (יש דבר כזה, את שמה את כל החומרים, האופה לש ולש, מתפיח ושוב לש ושוב מתפיח) ואז אנחנו מוציאים את הגוש בצק החמודי החוצה לקערה, וממשיכים להתפיח אותו לבדינו, נגיד ללילה או לכמה שעות נוספות, ובסוף אופים בטוסטר. קצת פתטי להשתמש במכונה בשביל זה, אני יודעת, אבל בזכות ההתחלה של הכנת הבצק, אנחנו כבר שלושה חודשים לא קונים לחם !

אז לא לגמרי הבנתי. אחרי כל הלישות של המכשיר, כל מה שחסר זה התפחה אחת אחרונה? אתם לא נדרשים גם ללוש עוד?
ונניח שמכינים לחם שאור, שדורש 6 שעות כל פעם, ו כמה פעמים רצוי עד מאד.
אז ממשיכים להתפיח לבד, זה כולל רק עוד התפחות? או גם עוד לישות שעושים בידיים? (כי אז זה כבר ממש לא משתלם)
אני_צ'ה*
הודעות: 192
הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אני_צ'ה* »

אופס כנראה לא הייתי ברורה : אנחנו מוציאים את הבצק החמוד, לשים, מתפיחים, לשים, מתפיחים, וכל זאת בזמננו הפנוי ובשלווה.
למעשה, התפחה כוללת בתוכה תמיד גם לישה, לזו הכוונה. -משום שלאחר התפחה הלחם מלא באויר, כשלשים, אפשר ממש לשמוע ולראות את האויר יוצא, לשים כמה שניות, נגיד דקה, ואז מניחים שוב להתפחה. רק התפחה האחרונה, כשהבצק כבר בצורת הלחם, מוכן על תבנית האפייה, היא התפחה בלי לישה, משום שלאחריה --הבצק נכנס לתנור (והיא, אגב, לא דורשת הרבה שעות, שעה - שעה וחצי בערך זה מספיק).

ובעניין האופה - אנחנו פשוט התאהבנו באפשרויות צורות הלחם השונות, מה שאין באופה. אבל אפשר להגיע לאותה תוצאה גם באופה - לבחור בתוכנית בצק, ואחריה לתת לו לנוח (כל זאת בתוך האופה), ואז פשוט להפעיל תוכנית אפייה (נגיד הכי ארוכה, ללחם מלא), ואז הוא כביכול מתחיל להכין לחם מהתחלה אלא שיש לו כבר בצק מוכן בפנים (הוא לא יודע !!אל תספרו לו), וכך הוא לש, שוב מתפיח, ואז בסוף אופה.
מקווה שהייתי ברורה.
בהצלחה (-:
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

שאלה לבעלי אופה של מורפי ריצ'ארדס:
לפני כמה ימים האופה שלנו התחיל לסרב לעבוד. אנחנו עושים הכל כרגיל, שמים את כל הלהב וכל החומרים בתבנית, מכניסים את התבנית למכונה, דואגים שהיא מונחת בדיוק במקום, מכוונים לתכנית הרצויה (אצלנו זה רק בצק ואז אנחנו אופים בתנור) ואז לוחצים על start ו... כלום!! לא שומעים אפילו צפצוף. זה ככה בכל התכניות שאנחנו מנסים.

עכשיו, כל זה נשמע כאילו המכונה פשוט מקולקלת וצריך לתקן / להחליף אותה. אבל - זכור לנו במעורפל שפעם זה כבר קרה לנו, והיה דבר אחד קטן שלא עלינו עליו, שבגללו המכונה סרבה לעבוד, ואחר כך כשהבנו, זה נפתר. הבעיה היחידה היא שאנחנו לא זוכרים מה היה הדבר הקטן הזה ...

אז אולי מישהו מכם יודע?
אני_צ'ה*
הודעות: 192
הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אני_צ'ה* »

עודד המחפש, אין לי תשובה, ואני סקרנית לגבי פתרון החידה ! אבל בעקבות מה שכתבת, שאתם משתמשים באופה רק לבצק ואופים לבד בתנור, חשבתי לעצמי לשאול כאן שאלה אותך ואת מי שמעוניין להשיב : אז ככה - גם אנחנו משתמשים באופה לבצק ואופים לבד, אלא שהלחם לפעמים יוצא "פתוח" מאד מה שמקשה לפעמים לחתוך אותו לפרוסות.......העניין הוא שזה קצת שרירותי, לפעמים הוא יוצא חלק ושלם ובלי סדקים ומושלם לחיתוך, ולפעמים מתפורר...זה לא בדיוק סדקים, אבל אני מניחה שאתה יודע במה מדובר, זה בעיקר בצדדים ולכיוון מטה....יש לציין שחקרנו וניסינו כל מני עיצות, למשל ללוש את ההתפחה האחרונה בלי קמח כדי שיידבק טוב ועוד כל מני דברים......אה, וגם, אני מציינת שהמתכון הבסיסי של הבצק לא משתנה אצלנו, ועדיין, שרירותי למדי.....יש טיפים או עיצות? תודה, ומאחלת פיתרון מהיר
(-:
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אני צ'ה
כן, התופעה מוכרת. באמת גם אני לא מבין אותה ובאמת היא לא קבועה. מה שקצת עזר הוא שלפני כמה חודשים התחלנו לאפות את הלחם בתוף תבנית מלבנית כזו של "אינגליש קייק", אבל קצת יותר גדולה. זה גם עוזר לזה שהבצק לא "נוזל" ונהיה לחם שטוח ונמוך. זה משפר את נושא הסדקים.
הדבר היחיד שאני יכול להגיד הוא שאני חושב שיש הבדל אם פורסים את הלחם כשהוא חם, או שנותנים לו להתקרר קודם (ואז זה יותר טוב) אבל אני לא בטוח. אשמח לשמוע אם זה נראה גם לכם ככה.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אני עוד לא מכירה את התופעה כי עד עכשיו השתמשתי באופה לכל התהליך ומבחינת המרקם הוא יצא כאילו מושלם.
ולמה כאילו?
כי הוא מאוד טעים כשהוא חם (גם המלא וגם הלבן) אבל אחרי שמתקרר יש בו איזה דביקיות מעצבנת וכרוצים לעשות ממנו טוסט זה לא נהיה אלא אם כן מחכים המון זמן עד שזה נהיה אבן.
קיבלתי המלצה לאפות בתנור רגיל. אז כאעבור אראה.
(אני משתמשת במתכונים של החוברת המצורפת,ריצ'רד מרפי)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אחרי שמתקרר יש בו איזה דביקיות מעצבנת
האם את מוסיפה מיץ לימון לתערובת? אצלנו זה ממש שיפר את המרקם (אני אפילו כבר לא מוסיפה אבקת חלב, מסתפקת בכפית מיץ לימון).

בנוסף, כדאי להוציא אותו מייד מהתבנית ולקרר על גבי רשת (של תנור האפייה).
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

תודה קרוטונית, לא, אני לא מוסיפה אך אנסה ואבקת חלב מעולם לא שמתי (חוץ מזה שמה את כל המרכיבים).
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

למישהו יש חוברת של אופה הלחם של קנווד? קיבלתי אופה בלי חוברת.
מיכלי_לי*
הודעות: 197
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

אני לא מוסיפה לא לימון ולא א. חלב ויוצא נהדר גם בטוסטים וגם כפרורי לחם אחרי ייבוש קל במיקרו.
אני מקפידה תמיד להוסיף לפחות כוס אחת קמח מלא (אורגני...) וכשהלחם מתקרר מעט, מיד פורסת לפרוסות ולמקפיא. נהדר!!!
נתי_של_דוגי*
הודעות: 46
הצטרפות: 21 מרץ 2007, 21:42
דף אישי: הדף האישי של נתי_של_דוגי*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נתי_של_דוגי* »

שלום ,
אני רוצה להחליף קמח מלא בקמח כוסמין או כוסמת - איזה כמויות להחליף?
מה לגבי לחם תירס , מישהו ניסה?

ודרך אגב , אני שמה רק קמח מלא (של ניצת הדובדבן , האהוב עלינו) בתוכנית של הלחם הרגיל ויוצא תמיד מעולה...
אני_צ'ה*
הודעות: 192
הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אני_צ'ה* »

מקפיצה שאלה שנותרה ללא מענה לפני חודשיים, נתקלנו באותה בעייה היום -
לפני כמה ימים האופה שלנו התחיל לסרב לעבוד. אנחנו עושים הכל כרגיל, שמים את כל הלהב וכל החומרים בתבנית, מכניסים את התבנית למכונה, דואגים שהיא מונחת בדיוק במקום, מכוונים לתכנית הרצויה (אצלנו זה רק בצק ואז אנחנו אופים בתנור) ואז לוחצים על start ו... כלום!! לא שומעים אפילו צפצוף. זה ככה בכל התכניות שאנחנו מנסים
יש תובנות?
תודה
(-:
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אני צ'ה,
לפי מה שכתבת לי בדף שלי, אצלך הוא משמיע רעש אבל לא מסתובב, נכון? אז זו לא הבעיה שהיתה אצלנו.
אצלנו הבעיה נפתרה חלקית על-ידי תיקון. פשוט החלטתי יום אחד שאולי זה יתחיל לעבוד, ניסיתי, והנה המכונה עובדת. אבל - זה היה מאוד אקראי מתי כן ומתי לא, עד שהחלטתי לקחת את המכונה לתיקון להחלפת הלחצן. החליפו לחצן (50 ש"ח) ועכשיו המצב די דומה: לפעמים עובד לפעמים לא. זה בעיקר לא עובד כשאני מנסה, וכן עובד כשאשתי מנסה (יש לה כנראה טצ' מיוחד לזה :-) )
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש לנו אופה לחם קנווד. הלחמים יוצאים קטנים ונמוכים כמו לחמניה, לא נראה משתלמת ההשקעה, הזמן, החשמל. יש למישהו רעיון למה? נראה שזמן הלישה ארוך מזמן האפיה.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

לי יש אופה לחם קנווד מדגם ישן למדי, והלחמים יוצאים יופי. מדובר במכונה חדשה? ישנה? משומשת? אילו סוגי לחם ניסיתם לאפות ובאילו סוגי קמח השתמשתם? ובאיזה שמרים?
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”