למה אין אתיופים באתר

למה_מצוייה*
הצטרפות: 30 מרץ 2010, 13:07

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי למה_מצוייה* »

למה אין מרוקאים? למה אין רוסים? למה אין הולנדים? למה אין הרה קרישנות? חברי אי-מן? בודהיסטים? יהודים משיחיים?
למה זה כלכך ברור שאין? ולמה זה משנה?

למה כל דף באתר שמכיל את המילה ערבי הופך לדף פוליטי שתוכנו זהה לכל דף פוליטי אחר - ומתייחס בעיקר לזכויות היסטוריות על אדמה?

יש ערבים שקוראים וכותבים באתר. הם לא מזדהים כערבים כי הם לא באים לכאן לדבר על פוליטיקה.

אני , למשל, כותבת כאן באופן די קבוע כבר כמה שנים. יש לי דף בית. יש לי 3 ילדים שנולדו ושגדלים איתי ועם בעלי בבית. אנחנו ישנים במיטה משפחתית, לא מחסנים והנקתי כל ילד לפחות שנתיים וחצי. את הגדולים חיתלנו בחיתולי בד, והקטן גדל בלי חיתולים. בני לא נימולים (אבל זאת לא חוכמה, גם אבי, אחי ובעלי לא נימולים) ... בבית אנחנו משתדלים לאכול אוכל מלא ואורגני, אך מדי פעם מזמינים פיצה ואצל ההורים אנחנו אוכלים תבשילים מסורתיים מעולים.
מי מכם שמכיר אותי אישית יודע שאנו ערבים, למי שמכיר אותי רק באופן וירטואלי, זה לא אמור לשנות. או שכן?
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

והמרגיעון : בכל מקרה, לכל אדם, יש מקום.
האמנם?
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

למי שמכיר אותי רק באופן וירטואלי, זה לא אמור לשנות. או שכן?

לי זה כן משנה.
לא ידעתי שגולשים באתר הזה גם ערבים, והייתי כן שמחה לדעת מי שאני מתכתבת איתו הוא ערבי, כדי לאפשר לעצמי להשיל דעות קדומות.
אני עדיין לא נמצאת במקום שזה לא משנה לי. אבל כן במקום שרוצה להכיר.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

ו...כן, זה מעניין אותי לדעת מאיפה הבן אדם בא, ועל איזו מנטליות הוא גדל, ועל איזה בסיס הוא בנה את מה שהוא היום.

כמו שאני לפעמים שואלת אנשים באיזו ארץ הם נולדו, או מה המוצא של המשפחה שלהם.
זה לא צריך לשנות את ההתייחסות, אבל זה כן מעניין, ולפעמים מציב דברים באור אחר.

נראה לי שזאת תהיה סתם התייפייפות מצדי להגיד שאין לי שום עניין במידע הזה.
וזה שכולם בני אדם ולכן שווים, זה לא הופך את המידע הזה לפחות מסקרן.
לכן אני לא מאמינה שלא צריך לשאול.
עולם_קסום*
הצטרפות: 30 מרץ 2010, 16:23

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי עולם_קסום* »

_לי זה כן משנה.
לא ידעתי שגולשים באתר הזה גם ערבים, והייתי כן שמחה לדעת מי שאני מתכתבת איתו הוא ערבי, כדי לאפשר לעצמי להשיל דעות קדומות_

מסכימהמאוד
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

אהבת עולם.
אבל זה היופי באתר הזה, שקולו של כל אחד (שיכול לתקשר באופן סביר בכתב) יכול להשמע באופן שווה, בלי דיעות קדומות.
למה כל כך חשוב לך להכניס אנשים לתוך הקופסאות האלו :באיזו ארץ הם נולדו, או מה המוצא של המשפחה שלהם.
?
ואם תדעי שאני ערביה, אז את תדעי : מאיפה הבן אדם בא, ועל איזו מנטליות הוא גדל, ועל איזה בסיס הוא בנה את מה שהוא היום ?
או שפשוט תקראי את דברי ותגיבי אליהם דרך הפילטרים שאליהם את מורגלת?
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

מה, המוצא שלי לא משפיע עליי? ועוד איך משפיע.
אם זה במנטליות, בביטויים שאני משתמשת בהם, במאכלים שאני מורגלת אליהם, בדפוסים רגשיים וכו' וכו'.
וחלק גדול ממה שרואים עליי היום, ההשפעה שלו היא מהמקום שאני באה.

כמו שגם משפיע מאוד באיזה מקום גדלתי (עיר, כפר, עיר כזאת או עיר אחרת), ואם אני באה ממשפחה דתיה או חילונית (אני לא דתייה אבל ממשפחה דתיה ויש לזה הרבה השפעות עליי), ואם אני באה מבית עם דעות ימניות או שמאלניות וכו'.

לדעתי זה יהיה ממש טיפשי לא לרצות לדעת את זה, או מצדי לא לרצות לספר את זה.

זה לנסות להכיר את האדם, אבל לא באמת להכיר אותו, כי זה מאוד תלוש.
אני רוצה לראות את כל התמונה, לא רק את החלק האחד שנמצא מולי באותו רגע.

_ואם תדעי שאני ערביה, אז את תדעי : מאיפה הבן אדם בא, ועל איזו מנטליות הוא גדל, ועל איזה בסיס הוא בנה את מה שהוא היום ?
או שפשוט תקראי את דברי ותגיבי אליהם דרך הפילטרים שאליהם את מורגלת?_

ברור שיש לי פילטרים, אבל אני משתדלת להמעיט אותם.
ועדיין, אני לא חושבת שהדרך היא להתעלם מהמקום שממנו הבן אדם בא. כאילו אין לזה שום משמעות ושום רלוונטיות.
הדרך בשבילי היא כן לדעת, להכיר, לבחון עם עצמי אם עולות דעות קדומות - ולעבוד על זה !

אולי השלב הבא זה שזה לא יעניין אותי בכלל.
כרגע אני עדיין לא בשלב הזה.
ולדעתי, לפני שמגיעים לשלב הזה (אם אכן מגיעים, ואם אכן רצוי להגיע אליו) כן כדאי לעבור דרך השלב שמכירים אנשים מקרוב, על כל מה שהם - וגם על המקום שממנו הם באו. ואם זה מעלה משהו - אז מתמודדים עם זה.
זה השלב הראשון לדעתי.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

זה מזכיר לי גם ויכוח בתחום הספרות -
אם כדי להבין ולנתח יצירה צריך לדעת את הרקע של מי שכתב אותה או לא.

יש כאלה שטוענים שמי שכתב את היצירה בכלל לא רלוונטי, ואסור להתעסק בזה.

אני חושבת שזו טעות.
היצירה לא יכולה להיות נפרדת ממי שיצר אותה. היא נבעה מתוכי אישיותו, חוכמתו, נפשו, נשמתו, מנטליותו וכו'.
גם אם הוא קיבל אותה בהשראה - ההשראה עברה דרך הצינור הספציפי של הבן אדם הזה, ויצאה דרך הפילטרים שלו.
ואפשר להבין הרבה יותר על היצירה אם יודעים מאיפה היא באה.
(גם כאן כמובן יש חשש לדיעות קדומות, אבל זה לא אומר שבגלל זה המידע אינו רלוונטי !)

תמיד תמיד יעניין אותי לדעת את מה שעומד מאחורי.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

וכמובן, שעדיין - חשוב לזכור גם להתייחס ליצירה כעומדת בפני עצמה, ולא רק בהקשר המקור שלה.
לכבד את היצירה גם בפני עצמה.
אישה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 14:45

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי אישה* »

או , סוף סוף דברי אמת . כמה נכון ! אהבת עולם . אם אנחנו לא השורשים שלנו, אז מה ומי אנחנו .
את אולי מפולניה ואני אולי מפרס , אנחנו לא דומות ..
אבל ההבדלים קיימים גם קיימים. עצם היותי פרסייה הופך אותי מיוחדת במינה . הומור אחר . ערכים אחרים. אוכל אחר.
והרבה הרבה אחר . וזה מקסים. השונות הזאת .
למה להסתיר את הצבעים האמיתיים והיפים שלנו ?

הבסיס לתקשורת ביננו , הבסיס הוא אהבה . אהבה מגשרת על הכל .
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי נועה* »

_זה לנסות להכיר את האדם, אבל לא באמת להכיר אותו, כי זה מאוד תלוש.
אני רוצה לראות את כל התמונה, לא רק את החלק האחד שנמצא מולי באותו רגע._
לדעתי, אף פעם לא נראה את כל התמונה. תמיד יש חלקים מוסתרים. אף אדם לא חושף באמת את הכל הכל.

אהבת עולם, זה קצת מזכיר לי דיון שהתחיל באחד הדפים נושא סקר מין (לא זוכרת איזה). כתבת שם שמפריע לך שאנשים לא מזדהים כשהם כותבים על מין.
כאן זה בדיוק אותו הדבר.
מישהי שיש בה חלק מסוים אותו היא לא מעוניינת לחשוף כאן.
לא נראה לי שהיא מתביישת, נבוכה.....פשוט לא רוצה.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

_אהבת עולם, זה קצת מזכיר לי דיון שהתחיל באחד הדפים נושא סקר מין (לא זוכרת איזה). כתבת שם שמפריע לך שאנשים לא מזדהים כשהם כותבים על מין.
כאן זה בדיוק אותו הדבר.
מישהי שיש בה חלק מסוים אותו היא לא מעוניינת לחשוף כאן.
לא נראה לי שהיא מתביישת, נבוכה.....פשוט לא רוצה._

נועה, את צודקת. יש משהו משותף בין הדברים.
יחד עם זה, לא פניתי אל למה מצוייה באופן אישי שתספר דברים על עצמה. אין לי בעיה עם הבחירות האישיות שלה.
הדיון הוא כאן אם זה רלוונטי לדעת על מישהו מה הרקע שלו.
בלה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2003, 23:13

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי בלה* »

אני חושבת שזו התיפיפות להשוות בין ארץ המוצא שלנו - מרוקו, רוסיה, פרס, תורכיה - להיותם של חלקנו ערבים.
ההבדלים ביננו וההתיחסות השונה - אם ישנה - על רקע המוצא הם זניחים לעומת היחס השונה ולרוב מנוכר וחשדני שלו זוכים במקומותינו ערבים.
מה שמדגיש את זה עוד יותר לדעתי זאת העובדה שמי שפתחה את הדף מצאה לנכון לפתוח אותו....
יש גם למה אין ערבים באתר - יש קצת כפילות, לא? שם הרבה יותר סוער (-:
טלילה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2005, 03:31

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי טלילה* »

למי שמכיר אותי רק באופן וירטואלי, זה לא אמור לשנות

לי זה לא משנה.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

_אבל זה היופי באתר הזה, שקולו של כל אחד (שיכול לתקשר באופן סביר בכתב) יכול להשמע באופן שווה, בלי דיעות קדומות.
למה כל כך חשוב לך להכניס אנשים לתוך הקופסאות האלו :באיזו ארץ הם נולדו, או מה המוצא של המשפחה שלהם._
נכון.
רציתי לכתוב את זה בדף למה אין ערבים באתר ולא ידעתי איך לכתוב את זה בצורה נחמדה :-) .
עשית את זה הרבה יותר טוב ממני כאן.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אני חושבת שיש הבדל בין כתיבה באתר לבין מי שמכירים , גם אם דרך האתר, בחיים.
באתר הדברים עולים כבחירה , מה שרלוונטי לחשוף חושפים ואם למישהו לא מתאים אז דברים מסויימים פחות חושפים.
זה לא ש למה מצוייה מסתירה מחברים שלה דברים על עצמה, היא בסך הכל בוחרת מה היא רוצה לספרעל עצמה ברשת ומה לא. זה סופר לגיטימי גם אם למישהו מאיתנו יש צורך "להשיל דעות קדומות".
אני מוכרחה לומר שאני הכרתי דרך האתר נשים שאולא לא הייתי מכירה אחרת, אני מניחה שאם הייתי פוגשת אותן בחיים הייתי מהר מאד מדביקה סטיגמה "זותי ימנית מדי בשבילי" או לא יודעת מה (נו, אני גדלתי בבית שבו קשר עם ערבים היה המובן מאליו עם אתיופים קצת פחות) אבל דווקא העובדה ש"התחברנו" דרך האתר ונפגשנו ודיברנו על מנשאים ופשפושים קודם, אפשרה לי לאהוב ואחר כך לגלות את הדעות שרחמנא ליצלן אינן זהות לשלי, ככה שלדעתי זה שמישהי תזדהה כערביה/אתיופית/ווטאבר באתר יגרום רק ליותר סטיגמות לא לפחות.
ואגב, אני יודעת על לפחות אחת מהאימן שנמצאת כאן ואני מניחה שהיא לא היחידה ובטח גם כל שאר הפלקטים שהדבקתן כאן בשביל הדוגמה.
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

אהבת עולם.
העניין הוא, שבזה שתדעי שאני ערביה, זה לא יקרב אותך ולו בטיפה ללדעת משהו על הרקע שלי, על המקום בו גדלתי, על המאכלים האהובים עלי, על ההומור שלי או על ההעדפות המיניות שלי - זה רק יגרום לך לחשוב שאת יודעת עלי את הדברים האלו, בהסתמך על סטראוטיפים שגדלת עליהם, או שאת סופגת מהסביבה שלך.

בלה, הדף נפתח כתגובה לדף למה אין ערבים באתר . הסברתי שם שפתחתי את הדף כאן כדי לנתק את הדיון מהדיון הפוליטי הסוער שמתרחש שם.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ואגב, אני יודעת על לפחות אחת מהאימן שנמצאת כאן
ויש גם הולנדים! רחמנא ליצלן
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

_ואגב, אני יודעת על לפחות אחת מהאימן שנמצאת כאן
ויש גם הולנדים! רחמנא ליצלן_
ברור. ולא סתם בחרתי בדוגמאות האלו. ברור לכולם שיש כאן מרוקאים, רוסים, בודהיסטים, אנשים מהאימן, בודהיסטים... זה ברור לכולם גם אם הם לא כותבים את זה בראש דף הבית שלהם וגם אם הם לא מזדהים כך .
אבל זה שיש פה ערבים, שהם בכל זאת אחוז ממש לא מבוטל מהאוכלוסיה בארץ, זה מפתיע?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אבל זה שיש פה ערבים, שהם בכל זאת אחוז ממש לא מבוטל מהאוכלוסיה בארץ, זה מפתיע?
כן. לא היה מפתיע למצוא כאן ערבים, אם היה איזושהו סימן של זהות לאומית. אבל אם יש באתר ערבים שרק מתחפשים בשמות יהודיים ועבריים, (גם פלוני) זה יפתיע. וגם יפתיע אם למה מצוייה? היא ערבייה שלא בחרה לעצמה כינוי שמזהה אותה כערביה. למה מה קרה? אוכלים כאן ערבים? או שאת בעצם ערביה יהודיה, כמו שמזדהים שוחרי עזית רבים.
חוץ מזה, כל מי שלא מודה, מתכחש וכל זה, אנחנו כולנו אימצנו לנו בחום רב את המוסיקה הערבית, כמוסיקה ישראלית אותנטית. המוסיקה ערבית ורק המילים בעברית. אפילו ההדגשים, הסלסולים, המניירות הליריות, כולן כולן ממוצא ערבי. השבדים שומעים את הזמר "הים תיכוני" ולא מבחינים בין קובי פרץ ואייל גולן ובין פאריד אל אטרש. והמוסיקה, נשמתה של כל אומה, היא רק סמל לכל יתר הדברים שאימצנו מהתרבות הערבית.
אז מה זה אין כאן ערבים? כולנו ערבים. ערבים דוברי עברית.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

העניין הוא, שבזה שתדעי שאני ערביה, זה לא יקרב אותך ולו בטיפה ללדעת משהו על הרקע שלי, על המקום בו גדלתי, על המאכלים האהובים עלי, על ההומור שלי או על ההעדפות המיניות שלי - זה רק יגרום לך לחשוב שאת יודעת עלי את הדברים האלו, בהסתמך על סטראוטיפים שגדלת עליהם, או שאת סופגת מהסביבה שלך.

את צודקת לגמרי.
אולי אני צריכה לדעת שאת ערבייה כדי להגיד לעצמי 'אה, הערבים האלה, הם דווקא נחמדים'. :-D

(נו, אז אני מודה שזה חידוש בשבילי לדעת שגולשים פה גם ערבים. זה טיפונת מנער לי את הדעות הקדומות. :-P
אבל עדיין טיפונת. כי בינתיים אני רואה רק אחת, ואין לי מושג אם אפשר ללמוד ממנה משהו על הכלל או שהיא יוצאת דופן... ובכל מקרה להכיר פרט אחד זה לא מספיק, צריך להכיר הרבה פרטים כדי לקבל איזושהי תמונה... )
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

זה לא יקרב אותך ולו בטיפה ללדעת משהו על הרקע שלי, על המקום בו גדלתי, על המאכלים האהובים עלי, על ההומור שלי או על ההעדפות המיניות שלי
אבל אם תספרי, אני כן אדע משהו !
ואולי זה אפילו יהיה נחמד.

יכול להיות שלא כל התחומים שהזכרת קשורים לרקע שלך (למשל, העדפות מיניות. יכול להיות קשור אך לא בהכרח), אבל בטח חלק גדול מהדברים שהזכרת כן קשורים לרקע שלך -
אז אם תספרי לי עליהם, זה יהיה לי מעניין.
אולי זה לא ילמד אותי איך כל הערבים חיים, אבל זה ילמד אותי איך הערביה שהיא את חיה.
ואולי זה יתן לי הצצה לכך שיש כל מיני סוגים, כאלה ואחרים.
וגם סתם כך, פשוט יהיה מעניין ונעים לדעת.

וחוצמזה, כמובן שגם אם תספרי דברים שלא קשורים לרקע שלך כערביה, גם אותם אני אשמח לשמוע. (רק שזה לא קשור לנושא הדף).
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אחד הדברים היפים באתר הזה, שהוא מחבר בין אנשים שבדרך כלל לא היו נתקלים זה בזה.
כשנמצאים בחינוך ביתי זה ממש חיוני (וזו גם ההיסטוריה של האתר, למיטב הבנתי). אבל גם בשאר הדיונים, נחמד להכיר אנשים שכל כך דומים לנו במובנים מסוימים, ומרגש לראות עד כמה אנחנו שונים במובנים שונים. כלומר, זה מרגש עבור חלק מאיתנו, אבל כנראה שלא עבור כולם. השוני הזה לא נראה לי הגיוני לוויכוח בכלל - או שדברים כאלה מרגשים אותך, או שלא.
(אותי כן)
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

פלוני אלמונית
אוכלים כאן ערבים? רק אם הם אורגניים ומוגשים על מצע של קינואה :-/
ואגב, למילה פלוני משמעות זהה בערבית ובעברית . ואמנם השפה הרווחת באתר היא עברית, אבל זה לא הופך את כל השמות לשמות "יהודיים" .
האם זה שאני מתקשרת איתך בעברית (ואם תפגוש אותי תשמע עברית ללא שמץ של מבטא) הופך אותי לפחות ערביה? האם זה ששכנתי העיראקית מדברת עם בעלה בערבית הופך אותה לפחות יהודיה?

באתרים אחרים, בהם אני בוחרת לדון בנושאים לאומיים או פוליטים, אני מזדהה גם כערביה. כשאני מדברת על גידול ילדים בלי חיתולים, זה נראה לי לא כלכך רלבנטי, בדיוק כפי שאני לא מדברת על הבחירה שלי בחינוך ביתי, בדיונים שעוסקים בתחום המקצועי שלי, או על גידול ילדים בלי חיתולים, בדיונים פוליטים.

ולא הבנתי מה את/ה אומר בנושא המוסיקה....

אהבת עולם
אבל עדיין טיפונת. כי בינתיים אני רואה רק אחת, ואין לי מושג אם אפשר ללמוד ממנה משהו על הכלל או שהיא יוצאת דופן את מכירה הרבה אנשים באתר הזה שהם לא יוצאי דופן?

טליה
:-)
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

את מכירה הרבה אנשים באתר הזה שהם לא יוצאי דופן?

לא התכוונתי אם את יוצאת דופן בבחירות שלך כמו בלי חיתולים וכו', אלא אם גם עם ערבים אחרים אני ארגיש נוח לדבר כמו שאיתך.
פלוני_אלמונית*

למה אין אתיופים באתר

ולא הבנתי מה את/ה אומר בנושא המוסיקה....
שבעצם כולנו ערבים.
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

אבל למה את קושרת את הנוחות שלך לדבר עם מישהו להגדרה כל כך מלאכותית?
האם קשה לך לשוחח עם אנשים אחרים שהם לא יהודים? או רק עם ערבים?
אני לא מנסה להתריס, רק להבין למה זה כל כך משנה לך.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ערבים דוברי עברית.
ערבים בני דת משה
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

האם קשה לך לשוחח עם אנשים אחרים שהם לא יהודים? או רק עם ערבים?
עם ערבים יש הרבה מטענים.
נראה לי שזה משהו די ברור שיהיה כאן קושי אפילו יותר מלא-יהודים אחרים.

בין הלא יהודים האחרים, אני יכולה לחשוב גם על הגרמנים שמולם יש מטענים גדולים.
עם גרמנים שהכרתי בהודו, למשל, גם הרגשתי את הצורך להכיר יותר מבפנים.
רציתי לדבר איתם, כדי להבין איפה הם עומדים ביחס לשואה, מה אני יכולה להבין מזה, לראות מה אני מרגישה בקשר לזה, האם אני מרגישה איתם שהם אנשים ככל האנשים למרות שההורים של חלק מהם היו בין מבצעי ההשמדה, האם אני יכולה פשוט לתקשר איתם, לדבר איתם, לצחוק איתם כמו עם כל אחד אחר.
היה לי חשוב לדעת שהם גרמנים, כדי לבחון את הרגשות שלי מולם.

אני לא חושבת שהייתי במקום של להגיד 'זה לא משנה לי. כולם בני אדם.'

יחד עם זה, אני חושבת שגם עם עמים אחרים יש לי דעות קדומות שאני אשמח לשחרר.

ועוד מעבר לזה, כן, לפעמים יש לי דעות קדומות על אנשים מסוגים שונים שלא קשורות למוצא האתני שלהם (דעות קדומות על גברים, דעות קדומות על נשים, דעות קדומות על ילדים, דעות קדומות על אנשים נכים, ועוד ועוד... בעצם, לא רק על אנשים - גם על בעלי חיים).
כשאני מדברת איתם מקרוב, מכירה יותר, לומדת - אני מרגישה יותר נוח. הערפל מתחיל להתפוגג.
זה חשוב לי.
מה_זה*
הצטרפות: 30 מרץ 2010, 23:45

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי מה_זה* »

_ערבים בני דת משה
מה זה?_
המקבילה המקומית לגרמנים בני דת משה.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

זה קצת מתסכל אותי שלדף קוראים 'למה אין אתיופים באתר', ובכלל לא מדובר בדף הזה על אתיופים.
אני מוצאת את זה אפילו מעליב (עבור קהילת האתיופים, שלרגע היה נדמה לי שנזכרו בהם פתאום).

אפשר לשנות את השם למשהו מתאים?
אליהו_מחדרה*
הצטרפות: 05 דצמבר 2009, 15:11
דף אישי: הדף האישי של אליהו_מחדרה*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי אליהו_מחדרה* »

יש כותרת לאתר באופן טבעי.
יש כותרת לדף מה חדש.
אז יש כותבים חדשים באתר שבאופן טבעי הם
שונים ואחרים ובעלי דעות שונות,טעמים שונים,מאכלים שונים,
תרבויות שונות ושפות שונות,בעלי צבע עור שונה
ותווי פנים שונים.
כל עוד הדברים נכתבים ברוח טובה ,
למה לא? ברוכים הכותבים
כשתחליטו להפגש מכל סיבה שהיא או לכל סיבה שהיא
אולי אז יש מקום לבדוק יותר לעומק.
ברכות לכולם
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

אפשר לשנות את השם למשהו מתאים?
בחינתי הדיון מיצה את עצמו.
אפשר שיהיה דף למחיקה או לאחד עם הדף הקודם (ששמו לא נראה לך עשוי לפגוע ברגשות של מישהו? למרות שהתברר שיש ערבים באתר, ואתיופים, לא ידוע...)
מרמיט*
הצטרפות: 20 ינואר 2009, 12:19

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי מרמיט* »

רק הערה לסדר בעניין המוזיקה, שמישהו הציג כאן כדוגמה להשתלבות במרחב:
למיטב ידיעתי ושמיעתי, המוזיקה המזרחית הישראלית מושפעת (=מועתקת/מסונתזת) בעיקר ממוזיקה יוונית/טורקית, מקסימום מרָאי (סגנון אלג'יראי-צרפתי).
הזמרים המזרחיים הפופולריים בקושי נוגעים בחומרים ערביים אסליים, חוץ מיוצאי דופן מוצהרים כמו "זהבה בן שרה אום כולתום".

את הנמשל אני משאיר לשיקול דעתכם.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

למה למחוק? זה דיון חשוב ומעניין.
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

הדף הקודם (ששמו לא נראה לך עשוי לפגוע ברגשות של מישהו? למרות שהתברר שיש ערבים באתר

למה שם הדף למה אין ערבים באתר צריך לפגוע ברגשות של ערבים או של מישהו?
'למרות שהתברר שיש ערבים באתר' - איך זה התברר? בעקבות אותו דף. אז אם לא היו פותחים את אותו דף, לא היו יודעים.
וחוצמזה, שערביה אחת או שלוש זה עדיין לא נחשב ש'יש ערבים באתר', אז לדעתי השאלה עדיין עומדת בעינה.

ועוד חוצמזה, אם מישהו פותח דף כזה, סימן שמפריע לו שאין ערבים באתר, אז למה זה פוגע? אם כבר להפך.

בעבר נפתח כאן דף איפה הגברים, שטען שהקול הגברי כמעט לא נשמע באתר.
אז מה, אולי הגברים היו צריכים להיפגע מזה?
זה בסך הכול אומר, שרצו יותר לשמוע כאן גם את הקול הגברי.
דני_זובין*
הצטרפות: 28 יוני 2009, 17:42
דף אישי: הדף האישי של דני_זובין*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי דני_זובין* »

מצטרף ל:למה למחוק?

כמה אנשים כאן כתבו שהשלת הזהויות הקבוצתיות היא סוג של אונאה עצמית, אנחנו לא באמת מרגישים שזה לא חשוב.
אני מצטרף.
רובינו לא חיים בוואקום, וגם לא מושפעים רק מאוסף מקרי של השפעות אנושיות - הורים, חברים וכו'. יש מבנים בחברה האנושית. לטוב ולמוטב. אני צמחתי בתוך קופסא מסוימת (מספר קופסאות למעשה), והן הותירו עלי חותם שיישאר איתי. אני יהודי. הייתי דתי כל חיי. נולדתי בברית המועצות. יש באישיות שלי חלקים חשובים שלא קשורים לאף קופסא ידועה מראש, ויש כאלו שכן.
כשאני פוגש באמצע שומקום מישהו דתי - מישהו מהמגזר שלי, יש תחושה מיידית של "אנחנו מאותו הכפר". יש המון דברים משותפים, בתגובות הקטנות, באמונות, בשריטות, באורח החיים, בנושאי השיחה. כשאני עובר בכפר ערבי, יש אוירה של חשדנות הדדית. יש בורות הדדית, אנחנו לא מכירים עובדות בסיסיות איש על רעהו. אם אני ולמה מצויה נסתובב בשבט אפריקני, שנינו נהיה שונים, וקרובים אחד לשני הרבה יותר ממה שאנחנו קרובים לתושבי המקום.

מבחינה זו אני חושב שגם לשאול שאלות כמו מדוע אין מספיק x באתר, בד"כ לא יהיה רלוונטי. לבאופן טבעי יש זהויות קבוצתיות דומיננטיות. הוא אתר דובר עברית, מה שאומר המון וקובע המון. טבעיות, כערך עליון, עומדת בסתירת-מה לעמדה הדתית הבסיסית, ולכן יש כאן אמנם קבוצה דתית מורגשת, אבל היא קבוצת מיעוט (ביטוי יפה לכך אפשר לראות בדפים העוסקים בברית מילה). מעבר להכל, יש כאן לאין ערוך יותר נשים מגברים, וקשה לי להניח שזה מקרי (אמא אדמה?).

יש בוודאי אנשים שלא מתאימים לאף הגדרה קבוצתית מוכרת. אולי את, למה מצויה , אחת כזו. לי, העברית הרהוטה שלך משדרת שאת כנראה נמצאת בתפר תרבויות. ושמא השפה המגזרית מעייפת אותך כלא רלוונטית עבורך.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

בענין המוזיקה:
גם מוזיקה ערבית מתחלקת לסגנונות.
מוזיקה תימנית היא לא כמו מוזיקה ירדנית ואם אני לא טועה שתיהן נחשבות "ערביות".
לא נראה לי שאימצנו מוזיקה, לישראל הגיעו יהודים מארצות ערב והביאו איתם סגנונות מוזיקה שונים.

כשאני פוגש באמצע שומקום מישהו דתי - מישהו מהמגזר שלי, יש תחושה מיידית של "אנחנו מאותו הכפר". יש המון דברים משותפים, בתגובות הקטנות, באמונות, בשריטות, באורח החיים, בנושאי השיחה. כשאני עובר בכפר ערבי, יש אוירה של חשדנות הדדית. יש בורות הדדית, אנחנו לא מכירים עובדות בסיסיות איש על רעהו. אם אני ולמה מצויה? נסתובב בשבט אפריקני, שנינו נהיה שונים, וקרובים אחד לשני הרבה יותר ממה שאנחנו קרובים לתושבי המקום.
כשגרתי בלונדון פגשתי אנשים מהמזרח התיכון והרגשתי מאד קרובה אליהם, אם זו אמא סורית בגינה הציבורית שדיברתי איתה על הגעגועים לפיתות נורמליות או אירנית שפגשתי בחנות שהחלפנו חויות על ביקור החמות אחרי לידה. הרגשתי קרובה אליהם יותר משהרגשתי לחלק מהיהודים הבריטים, היתה לנו שפה משותפת.
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

למה אין רוסים?
מי אמר שאין? :)
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

וגם יפתיע אם למה מצוייה?? היא ערבייה שלא בחרה לעצמה כינוי שמזהה אותה כערביה. למה מה קרה? אוכלים כאן ערבים? או שאת בעצם ערביה יהודיה, כמו שמזדהים שוחרי עזית רבים.
למה זה צריך לעניין איזה כינוי היא בחרה? למה מעניין המוצא שלה? כל העניין כאן שזו מדיה וירטואלית. היא לא רוצה לעשות אאוטינג לעצמה בעניין הזה. זכותה. דנים כאן בתחומים שלא קשורים למוצא.
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי עשב_השדה* »

איזה כייף יש כאן כמו בכל מקום כל מיני בני אדם
פלוני_אלמונית*

למה אין אתיופים באתר

למה זה צריך לעניין איזה כינוי היא בחרה?
נכון לכן אני פלוני אלמונית
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אני שמח לראות שהדף הזה לא מקבל כיוון פוליטי.
אותי מאוד מעניין לדעת אם יש פה ערבים/אתיופים/XXX לא כדי לדעת משהו על מישהו מסויים, אלא כדי לשמוע על התרבות שלהם, ובעיקר לשמוע איך הנושאים של באופן טבעי קיימים או מתקבלים בתרבות שלהם.

אז מכיוון שאת, למה מצויה, הזדהית כערביה, אני מאד אשמח אם תספרי קצת על הגישה של ערבים בארץ בנושאים כמו חינוך ביתי, חיסונים, לידות בית, הנקה, אוכל בריא או אורגני, שמירה על הסביבה, וכו'. ברור שיש מגוון של גישות, כמו בכל תרבות, אבל מעניין אותי לשמוע אם בתוך המגוון הזה יש כאלה שדומים לנו (אנשי "באופן") בגישה, כמה כאלה יש, ואיך זה מתקבל אצל שאר האוכלוסיה הערבית.

ותודה שפתחת את הדף.
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

אותי מאוד מעניין לדעת אם יש פה ערבים/אתיופים/XXX לא כדי לדעת משהו על מישהו מסויים, אלא כדי לשמוע על התרבות שלהם, ובעיקר לשמוע איך הנושאים של באופן טבעי קיימים או מתקבלים בתרבות שלהם.
אני עם עודד המחפש. אני גם אשמח לשמוע.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בסדרה המצויירת סאות'פארק היה פרק מקסים בנושא גזענות.
היה שם דגל שעמד במחלוקת סביב צבע עורם של האנשים המצויירים עליו (נראה לי כולם שחורים או משהו),
ובאיזשהו שלב בסוף הפרק, באו כמה ילדים ושאלו את כולם על מה לעזזל הם מדברים? כי הילדים בכלל לא שמו לב שהאנשים המצויירים על הדגל היו שחורים.. מבחינתם היה מדובר פשוט באנשים מצויירים על דגל.

בהקשר הזה, כיהודי ישראלי (אשכנזי וכו'), אני מרגיש שמצב בו יש לי חברים ערבים הוא רק שלב אחד... אם אני רוצה באמת לקלף מעצמי את קליפות הגזענות, אני צריך להגיע למצב שאני בכלל לא שם לב או לא משנה לי אם חברי הוא יהודי או ערבי.
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

יש אתיופים אני חצי אתיופית מי שמכיר אותי יודע(-: קשה להתעלם
למה_מצוייה*

למה אין אתיופים באתר

אם אני רוצה באמת לקלף מעצמי את קליפות הגזענות, אני צריך להגיע למצב שאני בכלל לא שם לב או לא משנה לי אם חברי הוא יהודי או ערבי.
בדיוק.
גם אני מאד שמחה שהדף הזה לא פיתח כיוון פוליטי.
עודד, קשה מאד לצייר תמונה של היחס של החברה הערבית / היהודית / הישראלית בכלל לכל מיני דברים. יש מכל הסוגים, מכל הגישות. אנחנו חיים בסביבה מעורבת, זוכים לתגובות אוהדות ולהרמות גבה לגבי אורח חיינו מאנשים שונים בלי שום קשר לדת שלהם, אולי כן עם קשר למידת הדתיות / מסורתיות שלהם.
ארחיב בהמשך...
אהבת_עולם*

למה אין אתיופים באתר

אני מרגיש שמצב בו יש לי חברים ערבים הוא רק שלב אחד... אם אני רוצה באמת לקלף מעצמי את קליפות הגזענות, אני צריך להגיע למצב שאני בכלל לא שם לב או לא משנה לי אם חברי הוא יהודי או ערבי
בדיוק !
אורי, הגדרת את זה נהדר.

(אני עדיין לא הגעתי לשלב הראשון. לא שאני מתנגדת לכך, פשוט לא זמין לי.
אבל שוב, אני לא מצפה שאנשים יקפצו לשלב השני לפני שהם עברו את הראשון.)
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

יש מכל הסוגים, מכל הגישות. אנחנו חיים בסביבה מעורבת, זוכים לתגובות אוהדות ולהרמות גבה לגבי אורח חיינו מאנשים שונים בלי שום קשר לדת שלהם
נכון. אבל אם תשאלי אותי איך מתקבלים הנושאים של באופן טבעי בחברה שאני שייך אליה (יהודית חילונית) אני אוכל לספר לך. כמובן שיהיו בזה הכללות, ויהיו בזה הסתייגויות, ויהיו בזה אנקדוטות וכו' אבל עדיין אוכל לספר משהו.
לעומת זאת אם תשאלי מישהו/י דתי, אני מניח שיהיו כמה תשובות שיהיו קצת שונות (סתם דוגמא - ברית מילה. אבל גם דברים כמו הנקה בציבור, ואולי עוד דברים שאני לא מודע אליהם).
האם מה שיש לך לספר על החברה הערבית בהקשר הזה יהיה בדיוק אותו דבר, או שזה יהיה שונה?
פלוני_אלמונית*

למה אין אתיופים באתר

דווקא השם זה החלק הכי מעניין בדף הזה
י_פה*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2010, 17:51
דף אישי: הדף האישי של י_פה*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי י_פה* »

העניין הוא, שבזה שתדעי שאני ערביה, זה לא יקרב אותך ולו בטיפה ללדעת משהו על הרקע שלי, על המקום בו גדלתי, על המאכלים האהובים עלי, על ההומור שלי או על ההעדפות המיניות שלי - זה רק יגרום לך לחשוב שאת יודעת עלי את הדברים האלו, בהסתמך על סטראוטיפים שגדלת עליהם, או שאת סופגת מהסביבה שלך.(למה מצויה)

(נתקלי במשפט הזה עכשיו בגריון )

אז מרגישה שרוצה להגיב:

לא מסכימה . זה יקרב אותי הרבה יותר מאשר לא לדעת מאיפה השורשים שלך. אדע שאת יודעת הרבה על מוזיקה ערבית, שאת מכירה את אום כולת'ום ואת עבד אל וואהב. אדע לאיזה טעם פחות או יותר את מורגלת מבחינת החך והאוכל..
אדע שמנהגי הכנסת אורחים היא דבר יפיפה מאיפה שאת באה. אדע שיש ערבות הדדית מהיכן שאת מגיעה. אדע גם שחיבוקים ונשיקות כשנפגשים ,לא זרים לך, ולא אהסס לחבק אותך.. אדע שמנהגי הלבוש והצניעות מהיכן שהגעת הם X ולא Y. ואדע עוד מלא מלא דברים..
וגם אדע שאם כל מה שציינתי למעלה את אחת ויחידה ושיש לך את אופייך ואהבותייך האישיים. הא?
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

אפפעם לא בדקו לי את הצבע או ת'ת''ז פה אז הם כנראה בסדר :)

מזה השטויות האלה ?זה בגלל החום (הטמפרטורות)?

מי שמוצא עניין נמצא פה (ויש את כל צבעי הקשת מכל מין וסוג. הללויה על זה)ומי שלא -יוצא בחוץ :)

איזה כייף שקיץ ,אפשר לההתרחץ כל הזמן (אני מתכוונת משטויות) וללבוש לבן
צבע של אור ונקיות עם קצת מודעות זה אפילו יכול לההיפך לאמיתי גם מבפנוכו

ימים של אור ואהבת חינם !!!
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

למה אין אתיופים באתר

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

סליחה שיצאתי ככה אבל חם לי
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”