גרעין מעורב באשחר

שפע_טל*
הצטרפות: 19 יוני 2005, 14:36
דף אישי: הדף האישי של שפע_טל*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי שפע_טל* »

אני חברה בגרעין מעורב של זוגות דתיים וחילונים שרוצים לחיות חיי קהילה. בהתחלה ניסינו להקים יישוב חדש (כדי להיות אקולוגים רצינו להתיישב על מחצבה ישנה ולשקם את ההר) אבל מסיבות שונות, בעיקר בירוקרטיות זה נפל. לאחרונה הגענו לאשחר בגוש שגב והחלטנו להצטרף שם להרחבה.
קשה לי להגדיר בדיוק את הרעיונות של הגרעין - משום שהם משתנים לפי האנשים השונים שם . בגדול מדובר בקהילה המבוססת על ערכים של פשטות, כבוד הדדי, חסד, ואהבת האדם והעולם. כרגע אנחנו מנסים להכניס בתוכנית הבנייה שכבר יש להרחבה (תב"ע) שינויים להפוך אותה ליותר אקולוגית, ויש בינינו דיבורים על הקמת חווה משותפת לכמה משפחות בה נגדל לעצמנו אוכל אורגני, נגדל תרנגולי חופש וכמה עיזים (מה שנקרא גינון קהילתי++). אנחנו גם מדברים על קבלות שבת משותפות (אולי פעם בחודש) ועל לימוד משותף של נושאים שונים.
אני מאמינה שעם כל הדיבורים , בסופו של דבר כל מי שמצטרף מביא את עצמו וזה הרבה. בגלל זה אני מספרת על הגרעין כאן, כי הייתי מאוד שמחה אם יצטרפו לגרעין משפחות בסגנון של "באופן " (כרגע יש בגרעין שלוש משפחות שמדברות על חינוך ביתי או על כינון "גן קהילתי" בו כל משפחה נותנת יום בשבוע ).
אני אישית די מפחדת מהמעבר כי אני לא מכירה את הגליל ואף פעם לא השקעתי את כל הכסף שיש לי +שיהיה לי בעתיד הקרוב רחוק במשהו. אולי בגלל זה אני כל כך ששה להביא עוד אנשים...
קרשינדו*
הצטרפות: 19 יוני 2005, 02:46

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי קרשינדו* »

גם אנחנו נשמח מאוד לשמוע עוד פרטים.
נודה לך מאוד אם תוכלי ליצור איתנו קשר במייל [email protected]
תודה
אליה_דור_כהן*
הצטרפות: 22 נובמבר 2004, 16:39
דף אישי: הדף האישי של אליה_דור_כהן*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי אליה_דור_כהן* »

גם אנחנו נשמח לפרטים (מחירים, גודל קרקעות וכ"ו..)
[email protected]
שפע_טל*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי שפע_טל* »

הנה עוד כמה פרטים :
המגרשים הם עקרונית מגרשים של חצי דונם, אבל מכיון שהאזור שהגרעין בחר יושב ממש מעל נחל חילזון, אין סיכוי שיבנו מתחתינו (כי זה שמורה) ואז יוצא שזה קצת יותר.
העלויות הן (בערך) - 13000 $ האדמה +120000 ש"ח תשתיות.
יש מס חד פעמי של 7000 $ ליישוב עצמו שבו משתמשים לפיתוח השטחים הציבוריים בין הבתים.
אנחנו הולכים לעשות בקרוב יומיים של כיף בים (או בחוף דור או בפלמחים ) ואני אברר אם אפשר להזמין משפחות נוספות (נראה לי שאין בעייה).
יום טוב שיהיה
שפע_טל*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי שפע_טל* »

הקומזיץ יהיה ב-21.7 ומי שירצה מוזמן (רק תכתבו או תתקשרו קודם ואני אתן פרטים בשמחה).
שכחתי לכתוב, שהשגנו 20 קרוונים שיועמדו בשטח מעל ההרחבה כבר בינואר השנה ויאפשרו לנו לחוות ולתרגל חיי קהילה גם לפני בניית הבתים. הקרוונים יאפשרו לאלו שכבר קנו שטח להיות קרובים או לקחת חלק בבניית הבית, וכמובן לחיות בזול (350 ש"ח לחודש ) בזמן ההתערות בגוש שגב..
כרגע בגרעין יש בערך 35 משפחות אבל רק 10 מתכוונות לעלות ל"מחנה הקדמי" ככה שיש לנו עוד מקום לקליטה בכיף.
עגור_לבן*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2003, 10:37
דף אישי: הדף האישי של עגור_לבן*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי עגור_לבן* »

חברה טובה שלי עברה לאשחר לפני שנה. הם בחינוך ביתי (2 ילדים) ונראה לי שמאוד מאוד ישמחו לגרעין שלכם. כמו כן, ידוע לי על עוד משפחה אחת (3 ילדים) בישוב שגם בחינוך ביתי.
שפע_טל*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי שפע_טל* »

איזה כיף :-)
לצערי יקח איזה שנה עד שנעבור באמת אבל אז נשמח להכיר.
מירב_דג*
הצטרפות: 10 יוני 2004, 02:12

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי מירב_דג* »

אני אשמח אם תצרי איתי קשר, אנחנו גרים בישוב חילוני דתי קרוב לירושלים, בנינו בית אבל יש בנו צורך לחזור צפונה לפחות לשנה שנתים להתקרב אל המשפחות (כולן חיפה וצפונה) המרחק משמעותי יותר כשיש ילדים קטנים, האם יש אפשרות לשכור קרואן או בית ולהתגורר ללא כל הוצאות ועדות הקליטה מבחני סוכנות ושאר תעשיית ההתעשרות "על גבם של" [email protected]
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מירב,
אמורים להגיע קרואנים לאשחר.
עקרונית - הם מיועדים (ייועדו, אם לדייק) למי שקנה קרקע (+שילם על פיתוח).
כרגע אי אפשר למצוא באשחר בתים להשכרה - כולם תפוסים ע"י משפחות שמתכננות לבנות בישוב.
האם יהיו קראונים פנויים בשביל משפחות שטרם התחייבו (כספית) לבנות? אין לי מושג. אני רוצה להאמין שאם יעמדו קראונים פנויים, זה כן יתאפשר.

> מאמינה בשיטה הישנה של לגור שנתיים לפני שקונים <
מתישב_אולי*
הצטרפות: 09 נובמבר 2005, 23:51

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי מתישב_אולי* »

כיצד מתקדם הגרעין באשחר?
שפע_טל*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי שפע_טל* »

מתקדם לאיטו
כרגע אנחנו נפגשים הרבה בשביל הכיף בעודנו מחכים לקרוונים האמורים.
כמו כן אנחנו מתעסקים עם יוזמות חינוכיות (חווה אקולוגית, איזור יזמות זעירה , העברת המכינה של המועצה הציונית לאשחר וכו') כדי שיהיה לנו איפה לעבוד כשנגיע (וגם כדי להגשים עוד חלומות על הדרך)
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

דוקא מאוד מעניין, יש עידכונים?
אמא_של_א_א_א*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

גם אני לא ממליצה למחוק -
הדף מעניין קשור לדפי_ קהילות והיכן לגור
(לא בטוחה שזהו שמם)
באמת מעניין מה איתם. וכמה זול יחסית היה לפני שנתיים..........
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי רועי_שרון* »

ובין השאר, באשחר יש כרגע ארבע משפחות עם ילדים בחינוך ביתי. אחד מהישובים עם הכי הרבה משפחות חינוך ביתי ביחד בארץ.
שפע_טל*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי שפע_טל* »

מה הענינים?
אז הנה מה שקורה איתנו - קיבלנו רחוב בהרחבה של אשחר לטובת הגרעין וקנינו בו חלקות של 600 מ"ר, וחלקנו עברנו כבר לאשחר בשכירות (אני לא :-( ) וממש מתחת הבתים שלנו אנחנו מכשירים חלקה לגינון קהילתי ואנחנו עובדים על הקמת מיזם חינוכי סביבתי באשחר.
בקיצור, סה"כ הכל סבאבה ואני מבטיחה לעדכן את כל מי שמתעניין
:-)
לילה טוב
שורשים_עמוקים*
הצטרפות: 30 אפריל 2009, 14:50
דף אישי: הדף האישי של שורשים_עמוקים*

גרעין מעורב באשחר

שליחה על ידי שורשים_עמוקים* »

נשמח לעוד עדכונים - האם עדיין מחפשים משפחות שתצטרפנה לגרעין?
אנחנו קבוצה של 3-5 זוגות, חלקם עם תינוקות שנשמע לי שאנחנו בראש די דומה. אם זה עדיין רלוונטי, אשמח שתיצרי קשר איתי בדף הבית
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”