ילד מסרב להפרד

אנונימי

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי אנונימי »

טוב, יש לי משהו שהתאים לנו ונראה לי שלא נכתב עדין (מאידך, לא קראתי הכל לעומק, כך שאולי כן נכתב...)
יכול להיות שיש לו קושי להיפרד. גם לנו יש איזשהו תהליך שאנחנו עושים כשאנחנו נפרדים.
לא פעם בןזוגי מפנה את תשומת לבי לכך שמהרגע שאמרנו שזהו, הולכים, עוברות להן בדרך כלל עוד 20 דק' בממוצע. (תלוי במה יש לארגן וממי נפרדים.) לרוב אני היא זו שעוד צריכה להגיד שלומים ומילות פרידה נוספות. למרבה הפלא, בפעם האחרונה שזה קרה, זה היה מפגישה שלו עם מישהו...
בכל אופן -
אז אפשר להכין אותו מראש לקראת הפרידה, אבל לא רק כחלק מסיפור שלם של מה נעשה מחר, אלא בעיקר כשכבר נמצאים במקום או כשכבר אנשים הגיעו אליכם; אז, להסביר שאחרי שנעשה כך וכך, אחרי שנהיה איתם כך וכך, אז ניפרד, וכל אחד ישוב לביתו ויעשה כך וכך. וכחצי שעה לפני שבאמת הולכים, ומתחיל תהליך הפרידה האמיתי שלכם, להסביר לו שזה מה שהולך לקרות - שאוספים את המשחקים, שאורזים את התיק, שמחבקים ומנשקים וכו', ואז הולכים. ולהבין אותו שהפרידה קשה לו. לתמלל את זה. ולדבר על כמה היה נחמד, ומה היה מוצלח, ועל הפעם הבאה שניפגש.
אצלי זה עובד מעולה.
מפרטת עם דוגמא:
עד כדי כך טוב, שהיום למשל התחילה סצינה בעזיבת הפארק שהיינו בו, ונזכרתי שלא עשינו הכנה לפרידה מהפארק, אז על המקום התחלתי לדבר על זה שבטח עצוב לו שאנחנו נפרדים מהפארק, ושאני רואה שהיה לו טוב פה, ושעכשיו כבר ערב ומאוחר ואנחנו הולכים הביתה לאכול ארוחת ערב, להתקלח, לצחצח שיניים ולישון.
למרות שהייתי נטולת בןזוג הערב, שבשעות כאלה עושה חלק גדול למה שיש לעשות, הכל פשוט עבר מצוין.
כולל שיא השיאים: התקלחתי כששניהם ערים. דבר שברגיל שלנו, קורה לעיתים נדירות ורק בבוקר כשלכולנו יש עוד הרבה אנרגיות טובות...

בהצלחה {@
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

זה התחיל בערך לפני שלושה שבועות.
כל יציאה מבית אחי לוותה בקריאות מחאה רמות מצד בן השנה ושלושה חודשים. לא משנה אם היה צריך להפרד מבני דודיו או מהדודה והדוד. תוך כמה ימים פרידה כזו לוותה בבכי מר.
כשאנחנו אצל הורי תמיד אחד מהם מלווה לרכב ושם נפרד.
עד לפני שבועיים שלושה הייתי קושרת בכסא והוא היה נפרד מהמלווה תוך נפנוף דרך החלון (אחרי חיבוקים ונשיקות). הפסקנו את הליווי עד לאוטו כי הפרידה הפכה לסיוט: ילד בוכה ומסרב לשבת בכסא בטיחות, קורא: סבא סבא או תָתָ תָתָ בקול קורע לב.

ניסיתי להסיח את דעתו: לעקוב אחרי כלב גדול שעבר שם, להביט בקן נמלים, אבל ברגע שחוזרים לרכב חוזרת ההסטריה.

בשבוע וחצי - שבועיים האחרונים אנחנו נפרדים בבית ההורים ויוצאים לבד לרכב. ההיסטריה וההשתוללות החלו בדרך ברגע שהבין שנוסעים ועכשיו אני אומרת לו עוד בבית שעכשיו אנחנו נותנים נשיקה ונוסעים ואז הבכי הגדול עוד בבית:'(.

חשבתי שזה משהו שקשור במשפחה אבל זה קורה עכשיו גם כשבאים אלינו אנשים- בכי גדול כשמישהו, כמעט כל מישהו, יוצא מהבית והסטריה מוחלטת כשעוזבים בית או חצר של מישהו.
השבוע הייתי אצל חברה שהילדון לא ראה כבר חצי שנה ואותה התנהגות חזרה על עצמה. הוא זרק את עצמו עליה והסכים ללכת איתה מחובק מרחק גדול תוך נפנוף לשלום...לי.
אני שמחה שהוא שקט ובטוח שלא אעזוב אותו אבל איך גורמים לפרידות האילו להיות פחות טראומטיות?
אתמול הכנסתי אותו לאוטו Kicking and Screaming אחרי שבכל פעם שהפסקתי לנסות להושיב אותו הוא נרגע בחיבוק אבל חזר להסטריה ברגע שהגוף שלו נכנס למכונית. הרגשה נוראית:-(.

אם יוצאים מהבית שלנו או נכנסים לאוטו אחרי סידורים בעיר אין זכר להתנהגות הזו. היינו אמאבא ילד כל החג וסופשבוע וגם כן לא נתקלנו בבעיה הזו, כך שאני די משוכנעת שמדובר בפרידה מאנשים.

מה עושים עם הפרידות האלה?
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי תות_שדה* »

אני יכולה רק לשתף אותך איך מתבצעות אצלנו הפרידות מהסבתות (שהוא מאוד אוהב, אגב)
אחת הסבתות התחילה מין משחק כזה שהוא כבר "משתוקק" לשחק. (אגב הוא בן שנה ועשרה חודשים).
המשחק הוא "תופסת": הסבתא אומרת לו: "כנס לאוטו וסבתא תרדוף אחריך" וככה הוא רוצה להכנס לכיסא, כדי שהיא תתפוס אותו. ואז אנחנו מתחילים בנסיעה איטית (בדרך כל ברוורס, כדי לצאת מהחנייה), והיא עושה כאלו תנועות כאילו היא רוצה לתפוס אותו והוא מתפקע מצחוק. ככה היא רודפת אחרינו איזה כמה מטרים ואז כשעוזבים אותה אנחנו מראים לו משהו אחר (אצלה זה כלבה שיש לה בחצר ומסתכלת עלינו), ואז ממשיכים בנסיעה ואומרים לו שסבתא הלכה לישון.

אני מקווה שאולי זה ייתן לך רעיון איך אפשר לפתור את הבעיה (אפשר לחשוב גם על משחק אחר...).
פעם יונת שרון אמרה פה באחד הדפים שאפשר לעשות "סיעור מוחות" ולכתוב על דף את כל הפתרונות, אפילו המוזרים ביותר לפתרון בעיה.

שיהיה בהצלחה!
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

תודה תות שדה.

אפשר לעשות "סיעור מוחות" ולכתוב על דף את כל הפתרונות
מזמינה את כל בעלי המוחות לסעור כאן. כל רעיון יתקבל בברכה אפילו המוזרים ביותר לפתרון הבעיה.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני הייתי מספרת לו ערב לפני הביקור אצל סבתא (או מי שלא יהיה) מה יקרה מחר: נקום בבוקר, נאכל ארוחת בוקר, נכנס לאוטו, נסע לסבתא, נעשה שם א, ב, ג, אחר כך נגיד שלום לכולם, ניתן נשיקה ל..., נכנס שוב לאוטו, נשב בכסא, נקשור את חגורת הבטיחות ונסע הביתה. אולי כדאי להוסיף סוף בנוסח "ובעוד שבוע שוב נלך לסבתא ושוב נשחק ב...
הייתי בונה סיפור שלם ומפורט, ומספרת לו אותו שוב ושוב, וחוזרת כל פעם בפירוט על הקטע של הפרידה, מי יתן נשיקה למי, מי ילווה אתכם לאוטו וכן הלאה. תוך כדי הביקור הייתי חוזרת ומזכירה לו מדי פעם- עכשיו אנחנו אוכלים צהריים אצל סבתא כמו בסיפור... עכשיו סבתא מקריאה ספר כמו בסיפור... עוד מעט הולכים הביתה כמו בסיפור...
נראה לי שכשהם מוכנים למה שעומד לקרות, קל להם יותר להתמודד עם זה. שהפרידה לא תבוא "בהפתעה". מעבר לכך תוכלי לראות את התגובה שלו כשתדברי אתו על הפרידה, ואולי תצליחי להבין ממנו מה הדבר שמפריע לו.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה שאורית אמרה :-)
אולי יש ספר שמספר על ביקורים או על פרידות.

כשבאים אליכם - אולי יעזור ללוות לאוטו, וגם - להגדיר בדיוק מה עושים אחרי שהאורחים הולכים (שלא ישאר ואקום - השקט המבורך של אחרי האורחים...)
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

נונה,
ראשית, במקביל לחיפוש פתרון לסוגית הפרידה, הייתי מנסה גם לנסות ולחשוב על סיבות אפשריות שהביאו להתנהגות הזו, שהחלה (כפי שאני מבינה מדברייך) בפתאומיות. אולי אפשר לנסות סיעור מוחות משפחתי בחיפוש אחר מה נשתנה (האם קרה משהו במשפחה? אח? הריון? מחלה? האם קרה משהו בגן (אם הוא פוקד גן, בכלל)? התחלפה מטפלת? האם קרה משהו ברכב? וכו' וכו' שאלות כיד הדמיון והנסיון.

[נונה, בשל רגישות הנושא הרגישי חופשיה למחוק מקטע זה לאחר הקריאה: פשוט, המשפט הזה " לא משנה אם היה צריך להפרד מבני דודיו או מהדודה והדוד. " עורר אצלי מחשבה - האם יתכן שהילדון שמע משהו בענין בן דודו החולה? כי אם כן, אולי זה עשוי להסביר את חרדת הפרידה שלו?]

לגבי פתרונות אפשריים:
באופן כללי, אני לא ממש בעד הסחות דעת. הסחות אינן מתיחסות למצוקה עצמה אלא מנסות "לטאטא" אותה. לכן לא פלא, שברוב המקרים עם חלוף ההסחה - המצוקה חוזרת.
  1. מצטרפת להצעה של אורית בדבר הכנה מראש ותך כדי. אצלנו זה פעל יפה מאוד במגוון רחב של הקשרים (למשל: לצאת מן הרכב ביום גשום...), ועד היום כשאנחנו אצל חברים, אני מודיעה ש"בקרוב עוזבים" כדי לתת זמן להרגעת חדוות המשחק ולפרידה.
  2. אני גם מצטרפת לרעיון שעומד מאחרי ההצעה של תות שדה, שהוא למעשה יצירת טקס פרידה. טקסים קבועים וחזרתיים מקנים לילד תחושת ביטחון.
  3. באחד הדפים שעסקו בפרידה מילד בגן הוצע, שאת העזיבה יעשה הילד בעצמו, כלומר שהוא לא יהיה הנעזב אלא העוזב, האקטיבי. כשבאים אליכם אנשים הביתה, למשל, אפשר לקחת את הילדון ולומר שלום לכולם, ולעזוב איתו לחדר אחר לעיסוק אחר.
  4. אני יודעת על בן של חברים, שנהג לדבר בטלפון עם סבו וסבתו במהלך נסיעה הביתה. מצד שני, הבן שלי מאוד לא אהב את זה...
  5. אולי אפשר, לפחות לתקופה הקרובה, לצמצמם את מספר הביקורים החברתיים או לפחות את אלה שמחייבים נסיעה ברכב? אולי עזיבה רגלית תוך כדי חיבוק תהיה פחות קשה עליו?
וכמובן להרבות בחיבוקים שכבר הוכיחו את עצמם אצלכם! :-)

@}
אורנה_שפרון*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי אורנה_שפרון* »

נונה,

הצעות פרקטיות שונות מועלות פה, ויש לבחון האם ואילו מהן מתאימות לך ועובדות בשבילך ובשביל בנך.

אני רוצה להפנות אותך לכוון אחר - בחזרה אלייך.
נסי לבדוק, מה זה אומר לך? איפה זה נוגע בך? באילו שאלות לא פתורות? באיזה דילמות? איך את מרגישה בפרדות? איפה זה פוגש את אבא שלו? ואיך את רואה את זה? מה הבכי שלו מעלה אצלך? מה כל סוגיית הפרדות מעלה אצלך?

התגובה העוצמתית שלו לכל סוג של פרידה מצביעה על כך (לעניות דעתי) שגם לך יש בכך חלק.

נסי להתבונן גם בעצמך -
אולי משם יעלה השער.

אשמח להמשיך מכאן....
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

נונה,
קראתי. אין לי הרבה מה להוסיף על ההצעות הנהדרות שנתנו לך כאן, רק לספר שנתקלתי בתינוקת עם תופעה דומה, בעבר טיפלתי בה תקופה ארוכה והיא היתה בוכה כשמישהו היה הולך, קבוע. באיזשהו שלב זה פשוט עבר לה בלי שמישהו מהמבוגרים שטיפלו בה עשו משהו מיוחד חוץ מלחבק ולהכיל. נשמע קשה הקטע עם המכונית. חיבוק.
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

תודה אורנה. בקריאה ראשונה חלק ממה שכתבת הפך לי את הבפנוכו..
אקח לי זמן להתבונן.

תודה מיכל, גילה ואורית.
היום לפני שיצאנו באמת אמרתי לו: עכשיו אנחנו נועלים סנדלים ונכנסים לאוטו. יושבים בכסא ונוסעים לשחק עם בני הדודים ואחרי ארוחת ערב אנחנו נפרד ונגיד שלום ושוב ניכנס לאוטו ונשב בכיסא וניסע חזרה הביתה וכו'.
כשהיינו שם גם שיתפתי את גיסתי בקושי שלי והסכמנו שצריך להגיד ומיד לזוז. לא למרוח את הפרידה.
כשהקטן סיים לאכול, תוך כדי שאנחנו שוטפים פנים וידיים, אמרתי לו שעכשיו נפרדים ונוסעים הביתה וברגע שחזרנו לסלון הוא פשוט זינק בבכי לידיים של הדודה. מבין הוא מבין. זה ברור.
היא נשקה וחיבקה וגם לקחה אותו אל בני הדודים שקיבלו נישוק חיבוק.
הוא חזר אלי מרצונו אחרי שתי שניות וממש בזריזות יצאנו.
היציאה מהבית היתה ללא בכי והכניסה לאוטו היתה עם בכי מר אך קצר. חזרתי ואמרתי שמחר הם באים אלינו ותארתי לו מה אנחנו עומדים לעשות עכשיו.
היה טוב בהרבה ממה שהיה בשבועות האחרונים.

מיכל מה שכתבת הוריד אסימון ומתחבר למה שאומרת אורנה. אני צריכה לישון על זה.
תודה.
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

רוקדת תודה. הדף היה פתוח הרבה זמן..
חיבוק בחזרה.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי יונת_שרון* »

נראה לי שזה לא רלוונטי לך, אבל אולי אחרים יוכלו לעשות שימוש בשיטה של חמותי:
לתת לילד איזשהו פריט של מי שהוא נפרד ממנו -- צעיף, סיכת שיער, פתק מהכיס, כל דבר. פיסה קטנה מהאדם האהוב שהוא יוכל לקחת איתו.
מתעניינת*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 21:26

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי מתעניינת* »

הרי זו תקופה שתעבור וגם אם ננסה להבין את הסיבה אצלינו זה עדין לא יעזור מידיד לילדון הסובל .כיום אני לא מוחלת בשום פיתרון גם אם זה למשל שהסבתא נותנת לו גלידה ללק באוטו ,מתנה עטופה שחלק מנסיעה עסוקים בליפתוח אותה...
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נועה_בר* »

היה טוב בהרבה ממה שהיה בשבועות האחרונים.
|Y|
לתת לילד איזשהו פריט של מי שהוא נפרד ממנו
אני אוהבת את הרעיון ובעצמי כשיש קשיי פרידה מנסה לתת משהו, מהבית או ממני שיעזור.
כל דבר שהילד ירצה ומרגיע אותו. אפילו עוגיה שהוא אוהב מסבתא...

אצלנו יש טקס שאומרים שלום מהחלון לכל מי שהולך, כך אחרי היציאה מהדלת יש עוד שלב מרכך.
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי תות_שדה* »

לתת לילד איזשהו פריט של מי שהוא נפרד ממנו
וואו, זה עשה לי את זה! מאמצת בחום!
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

לתת לילד איזשהו פריט של מי שהוא נפרד ממנו אמא שלי עושה את זה הרבה פעמים. בעיקר עם הגדולים יותר. אני גם
מאמצת בחום!
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

קראתי הכל יותר מפעם. תודה@}

אתמול היה טוב והיום היה מצוין.
המודעות שלי למה קורה לי סביב הפרידה (תודה לאורנה) עוזרת מאוד וגם התיקתוק של הפרידה: הכנה מילולית תוך כדי ההתארגנות נשיקה וזזים.
עזר גם לדבר עם הורי ועם גיסתי שהם המבוגרים שלוקחים חלק ברוב הפרידות הקשות.
לא פשוט לאף אחד אצלנו בימים אלו, אז אני לוקחת בחשבון שגם לילד צעיר מאוד שנמצא כל כך הרבה בין כולנו לא יהיה קל. גם אם הוא לא מבין הוא מרגיש.

כתבתי עוד הרבה ומחקתי. חשוף מדי. כואב מדי. אני יודעת שזה השיעור שלי.
ברור לי שהקושי מתחיל, גם אם לא נגמר, אצלי. כך שגם המפתחות אצלי ומוזר לי ששכחתי את זה בימים שכל כך הייתי עסוקה בלחשוב איך אני עוזרת לקטן.

<נונה ביום קשה רוצה להתנהג כאילו האתר הוא אי קטן בים אבל יודעת שהוא יותר ים מאי>
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

מחשבה: היום אנחנו כולנו הפוכים ובכל זאת הפרידות (היו שתיים) עברו בצורה נעימה.
אין לי ספק שהדף הזה, העצות והמודעות שלי למה שקורה ולהשפעה על הקטן עוזרים מאוד.
תודה.
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

עוד משהו שעוזר מאוד: לא לקחת את הילד. להגיד שעכשיו נפרדים והולכים לאוטו ולתת לו להפרד בעצמו. לגשת בעצמו למי שהוא רוצה כדי לתת נשיקה או לקבל ולהגיע בעצמו לדלת וגם את ההליכה לאוטו עד שהוא מבקש ידיים.
בינתיים טפו טפו טפו אנחנו על דרך המלך.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

מוסיפה (())
דקל_נור*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי דקל_נור* »

הי, סליחה שלא קראתי פה קודם. חיבוק לשניכם.

הוספה קטנה: יכול להיות שגם הסיפור של הכלבה האהובה שמתה והוא עדיין מחפש אותה משפיע על הפחד שלו מפרידה.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי סיגל_ב* »

משהו שעובד אצלנו כשקשה להיפרד מאנשים שבאו לבקר אצלנו:
יוצאים ללוות אותם.
יוצאים יחד איתם לחדר המדרגות, יורדים כמה מדרגות ותוך כדי צעידה עימם ודבריי פרידה ונשיקות, אנחנו מסתובבים חזרה ופונים חזרה לתוך הבית.

וגם אני מוסיפה (()).
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נועה* »

מזמינה את כל בעלי המוחות לסעור כאן
אולי קצת באיחור, אבל עוד רעיון (קצת מסורבל).

להפרד, ללכת לאוטו, לסוע כמה מטרים ולחזור למקום בו נפרדתם. לחזור על העניין כמה פעמים ברצף. כל פעם לסוע עוד דקה. הילד יבין, שתמיד נפגשים שוב.
קצת כמו משחק "קוקו" לילדים קטנים. אמא "נעלמת" ושוב חוזרת...
נונה_בי*

ילד מסרב להפרד

שליחה על ידי נונה_בי* »

חיפשתי את הדף אחרי שלא הייתי כמה ימים וכתבתי ילד מתקשה להפרד ... הופתעתי שבחרתי במילה
מסרב
וזה גורם לי לחשוב. זו כנראה היתה התחושה שלי כשפתחתי את הדף. שהוא מסרב.
לילד שלי קשה לפעמים להפרד. מי שמסרב להפרד זו אמא שלו.

<הולכת לקרוא שוב את דבריה של אורנה על החיים והשמחה בבאופן האחרון>

דקל יקרה,
יכול להיות שגם הסיפור של הכלבה האהובה שמתה והוא עדיין מחפש אותה משפיע על הפחד שלו מפרידה.
הכלבה מתה יום או יומיים לפני שפתחתי את הדף.

אפרסקית, לשמחתי אין אצלנו חדר מדרגות (בקרוב אצלך ;-)) אבל גם אנחנו עכשיו מלווים ומנפנפים לשלום תוך תיאור מה אנחנו עומדים לעשות בדקות הקרובות.

נועה, אני חושבת שהדרך שאת מציעה עלולה לבלבל ולהקשות על הילד שלי כפי שאני מכירה אותו. בכל מקרה עיקר הקושי שלנו התבטא דווקא בפרידות מאנשים שאינם אמאבא. תודה על תשומת הלב @}

תודה למחבקות.
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”