יולדת ספר
-
- הצטרפות: 17 נובמבר 2007, 12:32
- דף אישי: הדף האישי של יולדת_ספר*
יולדת ספר
שלום, קוראים לי אורית אביב, בת 44, נשואה ואמא לשני בנים בני 12 ו-17. גרה ברמת גן ועובדת כ דולה.
משתדלת לחיות חיי מודעות ומזה שנים רבות תלמידה של הרוח.
האתר שלי הוא דולות - אורית אביב
משתדלת לחיות חיי מודעות ומזה שנים רבות תלמידה של הרוח.
האתר שלי הוא דולות - אורית אביב
-
- הצטרפות: 17 נובמבר 2007, 12:32
- דף אישי: הדף האישי של יולדת_ספר*
יולדת ספר
רציתי לספר על הלידה האחרונה שלי, "לידת ספר" לראשונה בחיי.
אז ככה, הסיפור נולד אחרי לידה שליוויתי כדולה. למרות העייפות הגדולה, לא יכולתי להירדם. משהו זמזם לי בראש. התיישבתי לכתוב כתיבה אוטומטית, בלי לשפוט או לנסות להבין. התיאורים היו דמיוניים וסיפרו על מסעה של נסיכה קסומה, תוך כדי שהמשכתי לכתוב, הבנתי לפתע שמדובר בבריאה, בהיווצרות אדם ברחם.
הראתי את הסיפור לבת דודתי שבאופן נחרץ פסקה- אורית, הוא כבר לא שלך, הוא חייב לצאת החוצה. אני לא יודעת למה, אולי מכיוון שדיברה איתי במונחים של לידה, לא יכולתי להמשיך לחשוש ולהסתתר, והתחלתי לחשוב עליו כבעל חיים עצמאיים.
חיפשתי עורכת ספרותית, לשמחתי הרבה הצטלבה דרכי עם נועה ברקת. היא הפכה את הטקסט לקריא יותר. כמו מטפלת מסורה היא ערסלה את הסיפור ואפשרה למהות שבו להאיר ולצאת החוצה.
כדי לדבר בשפת הנפש, שפה של דימויים וסמלים, רציתי לשלב איורי צבע שיצרו חוויה ויזואלית. חיפשתי ומצאתי את טוני ארנון, מאיירת מנדלות. אני הייתי מסבירה את כוונת המילים- "המנדלה צריכה להיות עם הרבה קדושה, ניקיון ואווריריות...." וטוני הייתה מתרגמת לצבעים וצורות...
בזמן ההוא הסיפור היה עדיין קובץ על מחשב, וכדי להפוך אותו לספר עם כריכה, היה עליי לדבוק בהחלטתי הראשונית ולהוציא אותו לאור בהוצאה עצמית. מבחינתי זה היה שלב לא פשוט של חיבור הרוח לאדמה. צלחתי את המעבר.
בבית הדפוס, הוא היה עדיין גיליון אחד גדול (דומה לאולטרא סאונד, רואים משהו אבל לא את הדבר האמיתי...). וכעבור מספר ימים, הגיע לביתי שליח והביא ערמות, ערמות של הקטן והמתוק הזה. בתום הריון של שנתיים ימים, הספר שלי "דרך המלכה-מסע לידה" יצא לאוויר העולם!
על הספר באתר אמנות הלידה
אז ככה, הסיפור נולד אחרי לידה שליוויתי כדולה. למרות העייפות הגדולה, לא יכולתי להירדם. משהו זמזם לי בראש. התיישבתי לכתוב כתיבה אוטומטית, בלי לשפוט או לנסות להבין. התיאורים היו דמיוניים וסיפרו על מסעה של נסיכה קסומה, תוך כדי שהמשכתי לכתוב, הבנתי לפתע שמדובר בבריאה, בהיווצרות אדם ברחם.
הראתי את הסיפור לבת דודתי שבאופן נחרץ פסקה- אורית, הוא כבר לא שלך, הוא חייב לצאת החוצה. אני לא יודעת למה, אולי מכיוון שדיברה איתי במונחים של לידה, לא יכולתי להמשיך לחשוש ולהסתתר, והתחלתי לחשוב עליו כבעל חיים עצמאיים.
חיפשתי עורכת ספרותית, לשמחתי הרבה הצטלבה דרכי עם נועה ברקת. היא הפכה את הטקסט לקריא יותר. כמו מטפלת מסורה היא ערסלה את הסיפור ואפשרה למהות שבו להאיר ולצאת החוצה.
כדי לדבר בשפת הנפש, שפה של דימויים וסמלים, רציתי לשלב איורי צבע שיצרו חוויה ויזואלית. חיפשתי ומצאתי את טוני ארנון, מאיירת מנדלות. אני הייתי מסבירה את כוונת המילים- "המנדלה צריכה להיות עם הרבה קדושה, ניקיון ואווריריות...." וטוני הייתה מתרגמת לצבעים וצורות...
בזמן ההוא הסיפור היה עדיין קובץ על מחשב, וכדי להפוך אותו לספר עם כריכה, היה עליי לדבוק בהחלטתי הראשונית ולהוציא אותו לאור בהוצאה עצמית. מבחינתי זה היה שלב לא פשוט של חיבור הרוח לאדמה. צלחתי את המעבר.
בבית הדפוס, הוא היה עדיין גיליון אחד גדול (דומה לאולטרא סאונד, רואים משהו אבל לא את הדבר האמיתי...). וכעבור מספר ימים, הגיע לביתי שליח והביא ערמות, ערמות של הקטן והמתוק הזה. בתום הריון של שנתיים ימים, הספר שלי "דרך המלכה-מסע לידה" יצא לאוויר העולם!
על הספר באתר אמנות הלידה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
יולדת ספר
ברוכה הבאה ותתחדשי על הספר.
מרתק לשמוע על התהליך שעברת איתו.
מרתק לשמוע על התהליך שעברת איתו.
יולדת ספר
אהלן אהלן
וואוו איזה תפקיד חשוב יש לך ברגעים כל כך חשובים בחיי אשה!
כתבתי כמה מילים על ההילינג שאני עושה באתר .. אשמח לחוות דעתך
http://imahadas.blogli.co.il/טיפולי-הילינג/
פתאום הותקפתי ברגש עז לשלוח לך תמונה עדכנית של הנסיך הקטן אז אעבור למייל
ו...יקירתי טוב לקרוא אותך
נשיקות הדס
וואוו איזה תפקיד חשוב יש לך ברגעים כל כך חשובים בחיי אשה!
כתבתי כמה מילים על ההילינג שאני עושה באתר .. אשמח לחוות דעתך
http://imahadas.blogli.co.il/טיפולי-הילינג/
פתאום הותקפתי ברגש עז לשלוח לך תמונה עדכנית של הנסיך הקטן אז אעבור למייל
ו...יקירתי טוב לקרוא אותך
נשיקות הדס
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
יולדת ספר
בקשר לשאלה שלך- עובדת על אחד כרגע. אפילו הייתי בקשר עם נועה ברקת לגביו, אבל יש לי הרבה הרבה עבודה של איסוף חומר ורק זה יקח לא מעט זמן בכלל ואני בתחילת הדרך וכרגע האיסוף לא מתקדם, אם כי אני מניחה שזה זמני.
אני מאד מאד אשמח לדבר איתך בעניין על התהליך ובכלל...
הספר שלך נראה לי מקסים מהמעט שראיתי.
אני מאד מאד אשמח לדבר איתך בעניין על התהליך ובכלל...
הספר שלך נראה לי מקסים מהמעט שראיתי.
יולדת ספר
תודה תודה יצאה לי קצת שיחה מוזרה וקצרה ענבל עובר תקופה לא קלה ואנחנו איתו , אני אספר לך בהזדמנות
לילה טוב
לילה טוב
יולדת ספר
הי אוריתי
היום אני מרגישה יותר טוב , חזקה יותר אך עדיין בתהליך...
שולחת כתבה בנושא שיכולה לעניין אותך
http://www.nashim.sheba.co.il/102/84.htm
נשיקות וחג שמח
הדס
היום אני מרגישה יותר טוב , חזקה יותר אך עדיין בתהליך...
שולחת כתבה בנושא שיכולה לעניין אותך
http://www.nashim.sheba.co.il/102/84.htm
נשיקות וחג שמח
הדס