היי, אני חדשה פה ואשמח מאוד ליעוץ או רעיון לגבי לינה משפחתית.
אני וזוגתי ישנו עם התאומים שלנו מיום לידתם בלינה משפחתית.
היום הם בת ובן 10 חודשים (9 חודשים מתוקן)
אנחנו ישנות במיטה ענקית (שתי מיטות זוגיות מחוברות), בד"כ אנחנו ישנות יחד במיטה אחת, אחת הילדים ישן צמוד אל אחת מאתנו והשני קצת רחוק.
היו לנו ימים טובים בלינה המשפחתי ואפילו תקופות שישנו לילה שלם (בערך בגיל חמישה חודשים)
בחודשים האחרונים המצב הפך להיות בלתי נסבל,
הם מתעוררים כ"א יותר מ7 פעמים בלילה, לפעמים בצרחות נוראיות וחוזרים לישון ברגע שאנחנו נותנות להם יד,
לפעמים הם מתעוררים ומתחילים לשחק, לחייך, להעיר אחת את השני ולא להרדם במשך יותר משעה,
לפעמים לאוכל ולפעמים למים.
המצב הפך להיות בלתי נסבל.
בנוסף, נדמה שכל תזוזה שלנו במיטה מעירה אותם, אם זו התהפכות, השתעלות קלה, קימה לשירותים וכן הלאה.
ניסינו המון דברים -
להשאיר אותם עירים ולא להתערב - אז מתחילים לבכות בקול רם, או להשתולל.
לישון צמוד אליהם - זה רק הפריע להם יותר
ועוד ועוד ועוד.
חשבתי לפנות ליועצת שינה אבל הן מפחידות אותי,
ועוד לא שמעתי על יועצת שינה שמבינה בלינה משפחתית, בדינאמיקה היחודית של לינה משפחתית, בדפוסי השינה היחודיים וכו.
אני לא חושבת על לשנות את סדורי השינה,
ממש לא מתאים לנו להעביר אותם לחדר נפרד,
אבל אנחנו ממש אובדות עצות, סובלות מחוסר שינה נוראי כבר כמעט שנה, מרגישות מוגבלות במיטה שהיא גם שלנו וגם מרגישות לבד בעולם בלי אף אחת להזדהות איתה.
נשמח לכל עזרה/ עצה / הזדהות ורעיונות מקוריים.
התעוררויות תכופות בלינה משפחתית
-
- הצטרפות: 02 דצמבר 2007, 14:17
אין לי הצעות.
אבל אולי ב מדור מיטה משפחתית יש?
אבל אולי ב מדור מיטה משפחתית יש?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
בכל מקרה של התעוררויות תכופות כאלה הייתי שוללת קודם גורמים פיזיים. דלקת אוזניים למשל (אבל אתן לא מדווחות שהם סובלים כאב).
זה נשמע גיל קלאסי של צמיחת שיניים מוגברת. מציק בעיקר בלילה וגורם לשינה קלה. אולי תמצאו טיפים ב בקיעת השיניים
זה לא מאוד באופני אבל אם זה שיניים, כלומר אם יש כאב ורגישות קלים שמעירים אותם, אז הייתי נותנת משכך כאבים לפני השינה לילה אחד ורואה אם יש שינוי.
אפשרות אחרת: תולעים במעיים שפעילות בעיקר בלילה. אפשר לבדוק בקלות אם הן שם.
בהצלחה!
זה נשמע גיל קלאסי של צמיחת שיניים מוגברת. מציק בעיקר בלילה וגורם לשינה קלה. אולי תמצאו טיפים ב בקיעת השיניים
זה לא מאוד באופני אבל אם זה שיניים, כלומר אם יש כאב ורגישות קלים שמעירים אותם, אז הייתי נותנת משכך כאבים לפני השינה לילה אחד ורואה אם יש שינוי.
אפשרות אחרת: תולעים במעיים שפעילות בעיקר בלילה. אפשר לבדוק בקלות אם הן שם.
בהצלחה!
-
וכמובן עוד גורם שנזכרתי בו - אולי הם כבר צריכים להוריד שינה אחת במשך היום? ו/או לקצר את משך השינה?
-
הי אביגיל.מדהים.כאילו אני כתבתי את התיאור מעל.גם אני עם ילד בן שנה במיטה זוגית כפולה ,שמתוארת כך -צד ימני שלי+בעל וצד שמאלי שלי+ילד.נתקלת באותן הבעיות, לצערי ללא פתרון .
מביעה הזדהות עם חוסר השינה וחוסר בפתרונות.גם אני מאוהבת במתחם השינה ואינני מתכוננת לשנותו.
אני בודקת השפעות של חום וקור, אולי השארת אור בחדר וזהו אין הרבה רעיונות .מקווה שזה יחלוף בקרוב.
מביעה הזדהות עם חוסר השינה וחוסר בפתרונות.גם אני מאוהבת במתחם השינה ואינני מתכוננת לשנותו.
אני בודקת השפעות של חום וקור, אולי השארת אור בחדר וזהו אין הרבה רעיונות .מקווה שזה יחלוף בקרוב.