אני מסכימה איתו חלקית בשביל לסיים את הדיון
למה?
למה לסיים את הדיון בכלל?
למה
להיכנס לדיון בכלל?
אני מעלה את השאלות לא כדי לבקר אותך, אלא כדי לחשוף את העובדה, שחצי מהבעיה פה היא שאת מוחקת את עצמך לטובת איזו "הרמוניה" מדומה, שאת קוראת לה "לסיים את הדיון".
אין שום צורך לסיים.
נהפוך הוא.
אני בעד שתעשי ניסוי: כל פעם שהוא מגיב בתוקפנות, מבטל את מה שאמרת, מזלזל, מבקר, מוכיח - פשוט תפסיקי. תפסיקי לדבר. תתבונני בו כאילו הרגע נכנס הביתה כשבידו עכברוש מת, ופשוט תפסיקי.
אל תסיימי את הדיון יפה.
אל תיכנסי בכלל לשום "דיון".
כי אין פה דיון.
יש פה מחיקה וביטול שלך. ואת מחמירה אותה בזה שאת "מסבירה", מצטדקת, מבהירה, מתווכחת. במלים אחרות: את משתפת פעולה עם התוקפנות ומכניסה את עצמך במו ידייך לפינה.
אילו היה דיון - הוא היה מקשיב לך, מתייחס למידע החדש שאת מביאה, ומשנה את הטיעון שלו.
הוא לא עושה את זה.
לא משנה מה את אומרת, הוא מחטיף לך על הראש. הוא תמיד צודק. אין מצב שהעובדות או הדיעות שהוא מאמין בהן לא נכונות - אם את חולקת על דבריו אז חד משמעית את טועה, או משקרת, או לא מבינה, או ממציאה.
לכן, הבעיה מתחילה בזה שאת באשלייה שיש פה "שיחה" או "דיון".
יש פה השתקה שלך והעמדה שלך "במקום". הוא מבהיר לך יפה מאוד מי שווה (הוא) ומי אפס (את). דעתו של מי נחשבת (שלו) ודעתה של מי לא שווה כלום (את).
והמטרה של זה היא לבדוק אותך ולהכין אותך לחיים.
אם את משתפת פעולה עם זה (ואת לחלוטין משתפת פעולה עם זה, בכך שאת ממשיכה לתקשר איתו ולהיות איתו. נדמה לך שאת מוחה, "מדברת על זה" ודורשת שינוי. אין זה אלא חלק משיתוף הפעולה, אחרת ההתנהגות שלו היתה נפסקת אתמול), הוא יודע שאפשר להעלות את הרף של השליטה בך.
זו רק ההתחלה. ככה גבר אלים בודק אם את מתאימה לו. מי שמתאימה לו היא אשה שמסכימה להירמס על בסיס קבוע (בזה שהיא נשארת שם). בהתחלה הדיעות, הרגשות והמחשבות שלה נמחקים. בהמשך, הצרכים והרצונות שלה נמחקים. קודם הצרכים והרצונות שאפשר להציג אותם כ"מיותרים" (נגיד, איזו חופשה במקום שלדעתו יקר או משעמם) ובשלב הבא, צרכים ורצונות בסיסיים לחלוטין (צרכים כמו אוכל, שינה וכדומה, נמחקים בכל מצב שהם יפריעו לצרכים שלו).
בואי נגיד שאת עדיין מאמינה, שלא יכול להיות שהוא באמת כזה, ושיש סיכוי שהוא ישתנה ויתחיל להתנהג אלייך באופן מכבד וחברי. אולי!
לכן אני מציעה, בתור שלב ראשון - לפחות להפסיק לשתף פעולה עם העמדת הפנים.
ברגע שהוא מגיב באלימות, את מפסיקה לשוחח.
לא "טיפול השתיקה" ולא היעלבות ולא שום דבר. פשוט להפסיק, במובן של לשחרר, לעזוב, לשמוט, להרפות - להרפות מהרצון שלך לתקשר איתו, לשחרר את הרצון שלך שיבין אותך או יתמוך בך, לעזוב את הכוונה שלך לנהל איתו שיחה כלשהי, לשמוט כל כוונה לגבי תוצאה כלשהי או תקשורת כלשהי. כאילו היה לך סל כבד ביד ופשוט עזבת אותו שייפול על המדרכה, ככה כפי שהוא.
להפסיק, בו ברגע.
באמצע המלה.
באמצע המשפט.
ולנשום. ולהתמקד בנשימה שלך. ולהרגיש את הגוף שלך. רק בך. רק בעצמך. רק בגוף שלך. לא במחשבות (אל תלכי למוח, זה הדפוס שבגללו את נופלת פה). בגוף. לנשוף. לשאוף. לנשוף. לשאוף. אם זה עוזר אז לספור, 1 2 3 4 החוצה, 1 2 3 4 פנימה (דרך אגב, זה לא מקרי שהתחלתי מהנשיפה, אבל לא אסביר פה. לא נורא אם לא תזכרי אבל עדיף קודם לנשוף, וכן עדיף להשתדל להאריך את הנשיפות עד כמה שאת יכולה).
יכול להיות - את זה אני אומרת בזהירות - יכול להיות שברגע שתפסיקי ותשמטי הכל ותתרכזי בנשימה שלך,
הוא ישמע פתאום את מה שהוא אומר.
אולי הוא ירגיש פתאום את הגוף
שלו.
אולי הוא יקלוט פתאום מה הוא עושה.
אולי לא. אין לדעת. המטרה של הניסוי שאני מציעה איננה להוציא ממנו תגובה.
המטרה היא שאת תלמדי להתייחס אל עצמך כאל בן אדם שראוי ליחס מכבד ונעים, ושלא מגיעה לו אלימות! והדרך היחידה בשבילך ללמוד את זה היא שתפסיקי ללכת לדיבורים ולהסברים ולפרשנויות ולמחשבות
ותישארי עם הגוף שלך . כי כשאת עוזבת את הגוף שלך, את נותנת פתח לתקוף אותך. תחזרי לגוף ותשמטי את המלים, את אלה שאת אומרת ואת אלה שאת חושבת.
ההתנהגות שלו תוקפנית ואלימה. לקרוא לזה "סתם מציק" זו מכבסת מלים. "סתם מציק" זה כשאת משאירה שערות באמבטיה והוא לא סובל את זה, או הוא משאיר טיפות סביב האסלה ואת לא סובלת את זה.
הוא, לעומת זאת, אלים מילולית באופן קבוע, וכפי שכתבת - לא רק כלפייך, ואני ממליצה לך לקרוא את הספר "מילים הורגות" אם את רוצה להבין יותר (יש עוד המון חומר על אלימות מילולית אבל זה ספר מעולה ובעברית).
נכון, אנשים רבים בארץ שלנו רגילים להתנהלות האלימה הזאת, זה כל כך נורמטיבי פה שרוב האנשים שמדברים ככה בכלל לא שומעים את עצמם וגם יכולים להעמיד פנים שאין שום בעיה, מה שלא היה מתאפשר להם בתרבויות אחרות, שבהן לא נהוג לתקוף ככה אנשים מילולית. זה לא אומר שזו לא אלימות. גם ריב בצעקות נחשב פה ל"נורמלי". זה רק אומר שאנחנו חיים בתרבות אלימה עד מאוד.
לדעתי אין שום צורך לחשוף את עצמך לאלימות.
עם כל הטוב שנדמה לך שיש בו, אדם כמוך, שמתקפל ונמחק מול אלימות, אולי עדיף שתמצא לעצמה אהוב מכבד ולא אלים. למה להישאר עם מישהו שמתייחס אלייך ככה? רק בגלל הפחד שלא ייתכן גבר ש
גם ירצה אותך ו
גם יתנהג כמו בן אדם?
(ואיך את יכולה לדעת אם הוא באמת מסוגל לאהוב? הרי היחס שלו איום ונורא. אולי ה"טוב" הוא בסך הכל הפיתיון שהוא זורק כדי ללכוד אותך, כי הוא מחפש אשה שתאפשר לו לשלוט בה?)
כל מה שכתבתי - קחי מה שמתאים לך ותזרקי את השאר.
זכרי שאני בסך הכל מישהי באינטרנט ולא האורקל מדלפי. אם זה עוזר לך, בהצלחה, אני רק לטובתך כותבת. אם לא עוזר לך, תתעלמי מדברי