השפעתה הרגשית של הגלולה נגד הריון
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2003, 13:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של*
לפני חודשיים, אחרי, אירוע, שלאחריו לקחה פוסטינור, התחילה בתי לקחת גלולות נגד הריון.
היה ויכוח, שעדיין שריר וקיים, ביני/בינה ובין אביה.
הוא אמא, אני אמרתי.
מפה לשם ציינתי, שפעם בעבר הרחוק, כשהייתי בת 20, , שזה יותר בוגר מבתי, נהגתי לקחת גלולות.
והוא אמר לי- "כן וראית איזה סוג של קשר היה לך איתו, איך היית תלויה בו"
בום- באמת היה לי קשר של תולת אדירה באותו אדם.
מעולם לא ייחסתי את זה לגלולות, אלא לאדם שהייתי, עם האדם שהיה.
אחרין, במקום גלולות עשיתי ילדים, להלן- הילדה.
מאז הפוסטינור+ הגלולות שהיא לוקחת במשך חודשיים, היא נעשתה מתגעגעת אליו, אחרת מאיך שהביעה את הקשר ביניהם קודם.
האם מישהי נתקלה במאמר/ תופעה שיכולה לאשש את הסברה-
שגלולות נגד הריון- הן גם- גלולות נגד הגיון!
היה ויכוח, שעדיין שריר וקיים, ביני/בינה ובין אביה.
הוא אמא, אני אמרתי.
מפה לשם ציינתי, שפעם בעבר הרחוק, כשהייתי בת 20, , שזה יותר בוגר מבתי, נהגתי לקחת גלולות.
והוא אמר לי- "כן וראית איזה סוג של קשר היה לך איתו, איך היית תלויה בו"
בום- באמת היה לי קשר של תולת אדירה באותו אדם.
מעולם לא ייחסתי את זה לגלולות, אלא לאדם שהייתי, עם האדם שהיה.
אחרין, במקום גלולות עשיתי ילדים, להלן- הילדה.
מאז הפוסטינור+ הגלולות שהיא לוקחת במשך חודשיים, היא נעשתה מתגעגעת אליו, אחרת מאיך שהביעה את הקשר ביניהם קודם.
האם מישהי נתקלה במאמר/ תופעה שיכולה לאשש את הסברה-
שגלולות נגד הריון- הן גם- גלולות נגד הגיון!
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
בן זוגי טוען שאחרי שלקחתי פוסטינור (ח"פ , לפני שנה ),הם חוו פה מתקפת טרור .צעקות , עצבניות.
אם חושבים על מתקפת הטרור שאישה שחושששת /מפחדת מהריון לא רצוי -מה שהם עברו זה בקושי מגרד את הקרסול..
כל נושא הפוריות , טומן בחובו אין ספור תופעות ריגשיות. יש מי שיחווה את כל זה כלא שייך למציאות ,יתאר את זה כהתקף היסטריה(מוכר עד כדי מיאוס),דיכאון, אטרף וכ'.
אני לא חושבת , אני מאמינה שלה'התקפים הללו ' , יש משמעות של נורות הזהרה אדומות .וכמובן שאפשר להתעלם או להתיחס בכל רובד.
בחורה שמתחילה לקיים יחסי מין עוברת שינוי מאוד גדול.היא מקבלת מדיום נוסף כדי לבחון בו את חייה .פתאום זה לא רק איך שהבחור מתנהג איתה והיא איתו כשיוצאים לסרט ..
מבחינתי המשוואה : התחלת לקיים יחסי מין=תתחילי גלולה, נראית מאוד בעיתית.
כבר כמה שנים אני עוקבת אחר המחזור עם טבלה(הספר:'תבונתה של אישה ') , מנסה לאבחן(?) את הביוץ,להכיר את ההפרשות למיניהן,התחושות.עבודה על שרירי רצפת האגן,התזונה ועל עצמי בכלל.
מה אומרות לי גלולות?- קחי את כל זה ותדחפי לפח.
זה כישלון של השיטה, זה לא יעיל.לא נותן מספיק הגנה מפני הריון .
רק שאני לא רוצה. אני רוצה להרויח את כל הרווחים הקטנים והכמעט לא נראים שהשגתי.
ואולי לחוש קצת יותר מפויסת עם הגוף הזה שנקלעתי אליו ,הנשיות , האמהות ומשמעות החיים האלו.
כשחיים לאט ובתשומת לב, כשזורמים עם הקצב ההורמונלי ,מתגלים הקשרים וצומחות להן תובנות ודיוקים. יתכן שכל סטיה מהקצב הסודי הזה תוליד כאב וסבל.
גם ליחסים בין האישה והגבר מפעפעת אנרגיה שלא היתה שם קודם.
עוד דבר שקשור לגלולות, ואת זה למדתי מחברה שלי , זה חוסר אחריות טוטאלי של הגבר למניעת הריון.כאן הכל מוטל על גבה של האישה .
אם חושבים על מתקפת הטרור שאישה שחושששת /מפחדת מהריון לא רצוי -מה שהם עברו זה בקושי מגרד את הקרסול..
כל נושא הפוריות , טומן בחובו אין ספור תופעות ריגשיות. יש מי שיחווה את כל זה כלא שייך למציאות ,יתאר את זה כהתקף היסטריה(מוכר עד כדי מיאוס),דיכאון, אטרף וכ'.
אני לא חושבת , אני מאמינה שלה'התקפים הללו ' , יש משמעות של נורות הזהרה אדומות .וכמובן שאפשר להתעלם או להתיחס בכל רובד.
בחורה שמתחילה לקיים יחסי מין עוברת שינוי מאוד גדול.היא מקבלת מדיום נוסף כדי לבחון בו את חייה .פתאום זה לא רק איך שהבחור מתנהג איתה והיא איתו כשיוצאים לסרט ..
מבחינתי המשוואה : התחלת לקיים יחסי מין=תתחילי גלולה, נראית מאוד בעיתית.
כבר כמה שנים אני עוקבת אחר המחזור עם טבלה(הספר:'תבונתה של אישה ') , מנסה לאבחן(?) את הביוץ,להכיר את ההפרשות למיניהן,התחושות.עבודה על שרירי רצפת האגן,התזונה ועל עצמי בכלל.
מה אומרות לי גלולות?- קחי את כל זה ותדחפי לפח.
זה כישלון של השיטה, זה לא יעיל.לא נותן מספיק הגנה מפני הריון .
רק שאני לא רוצה. אני רוצה להרויח את כל הרווחים הקטנים והכמעט לא נראים שהשגתי.
ואולי לחוש קצת יותר מפויסת עם הגוף הזה שנקלעתי אליו ,הנשיות , האמהות ומשמעות החיים האלו.
כשחיים לאט ובתשומת לב, כשזורמים עם הקצב ההורמונלי ,מתגלים הקשרים וצומחות להן תובנות ודיוקים. יתכן שכל סטיה מהקצב הסודי הזה תוליד כאב וסבל.
גם ליחסים בין האישה והגבר מפעפעת אנרגיה שלא היתה שם קודם.
עוד דבר שקשור לגלולות, ואת זה למדתי מחברה שלי , זה חוסר אחריות טוטאלי של הגבר למניעת הריון.כאן הכל מוטל על גבה של האישה .
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2003, 13:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של*
חוסר אחריות טוטאלי של הגבר למניעת הריון.כאן הכל מוטל על גבה של האישה
נכון-
כשמדובר בבחורה צעירה, אני חושבת שהעניין הזה של ספק כניסה להריון, כי קונדום נקרע- הוא אלטרנטיבה בעייתית לאין שיעור, מאשר, שהיא תיקח על רחמה את כל האחריות.
כשחיים עם בן זוג- זה קצת שונה...
נכון-
כשמדובר בבחורה צעירה, אני חושבת שהעניין הזה של ספק כניסה להריון, כי קונדום נקרע- הוא אלטרנטיבה בעייתית לאין שיעור, מאשר, שהיא תיקח על רחמה את כל האחריות.
כשחיים עם בן זוג- זה קצת שונה...
-
- הצטרפות: 24 אפריל 2010, 16:31
אני גם חושבת שיש השפעה של הגלולות על הגוף. אני מרגישה מאד שונה מאז שהפסקתי, אבל קשה לשים את האצבע במה בדיוק.
סתם הרגשה כללית טובה יותר.
סתם הרגשה כללית טובה יותר.
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
איך הדף הזה כל כך ריק?
משהו על גלולות הריון שלוקחות מניקות: כרואה הן גלולות המכילות פחות חומר אחד (רק פרוגסטרון). נוכחי לדעת שהן, לאורך זמן פשוט מדכאות. זה לא דיכאון כבד, אפילו לא מורגש בהתחלה אבל קיים. פחות חשק, פחות חיות (chayoot)- ויטאליות.
(אולי לאחד דף כזה עם דפים אחרים העוסקים באמצעי מניעה?)
איך הדף הזה כל כך ריק?
משהו על גלולות הריון שלוקחות מניקות: כרואה הן גלולות המכילות פחות חומר אחד (רק פרוגסטרון). נוכחי לדעת שהן, לאורך זמן פשוט מדכאות. זה לא דיכאון כבד, אפילו לא מורגש בהתחלה אבל קיים. פחות חשק, פחות חיות (chayoot)- ויטאליות.
(אולי לאחד דף כזה עם דפים אחרים העוסקים באמצעי מניעה?)
אני הפעם לא לוקחת גלולות למניעה (בעבר לקחתי סרזט בהנקה),ומרגישה הבדל. בחשק המיני (למרות שאצלי בכל מקרה ההנקה משפיעה),אבל גם משהו כללי שאין לי הגדרה לו
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אצלי וגם מסקר שערכתי אצל חברות קרובות - הגלולות גרמו לשנוי מובהק במצב הרוח .
אם לדייק למעין מלנכוליה , נטייה להתפרצויות בכי וכן , גם ירידה דרמטית בחשק המיני .
באחת התקופות שבהן נטלתי גלולות סבלתי מדכדוך מתמשך עד כדי דיכאון ממש והתחלתי אפילו ליטול תרופות נגד דיכאון .
בהמלצת המטפלת שלי הפסקתי שימוש בגלולות ולאחר מכן גם לא היה צורך בתרופות נגד דיכאון (כמובן בנוסף לטיפול בשיחות , אבל ההפסקה של הגלולות כטיפול ראשון בדיכאון הייתה מאוד חשובה לייצוב המצב רוח)
מסקר לגבי חברות קרובות - כמעט כולן דיווחו על רמה כזו או אחרת של שינויי מצברוח בעקבות נטילת גלולות ועל נטייה לבכיינות ומלנכוליה.
לאחרונה גיליתי את שיטת המודעות לפוריות בספר של טוני וושלר. מומלץ כדי להכיר את הגוף שלך בכלל וכאמצעי מניעה בפרט .
חסרון - קשה להתחיל בלימוד השיטה בזמן הנקה ....
אם לדייק למעין מלנכוליה , נטייה להתפרצויות בכי וכן , גם ירידה דרמטית בחשק המיני .
באחת התקופות שבהן נטלתי גלולות סבלתי מדכדוך מתמשך עד כדי דיכאון ממש והתחלתי אפילו ליטול תרופות נגד דיכאון .
בהמלצת המטפלת שלי הפסקתי שימוש בגלולות ולאחר מכן גם לא היה צורך בתרופות נגד דיכאון (כמובן בנוסף לטיפול בשיחות , אבל ההפסקה של הגלולות כטיפול ראשון בדיכאון הייתה מאוד חשובה לייצוב המצב רוח)
מסקר לגבי חברות קרובות - כמעט כולן דיווחו על רמה כזו או אחרת של שינויי מצברוח בעקבות נטילת גלולות ועל נטייה לבכיינות ומלנכוליה.
לאחרונה גיליתי את שיטת המודעות לפוריות בספר של טוני וושלר. מומלץ כדי להכיר את הגוף שלך בכלל וכאמצעי מניעה בפרט .
חסרון - קשה להתחיל בלימוד השיטה בזמן הנקה ....