השלכות הכימיקלים לכיבוי השריפה על מי התהום
הסיוט עבר.. השרפה בכרמל חלפה. אבל...רוססו מהאוויר כמויות ענק , כאלפי טונות של חומרים רעילים וכימיים לכיבוי השרפה הענקית שהייתה בכרמל.
ביקשו מאיתנו לא לפתוח חלונות, להימנע מלצאת החוצה לכמה שעות.
אך מהן ההשלכות של זה? לאן הולכים כול החומרים שרוססו מהאוויר? הם חודרים לאדמה הרי...ומה יהיה על מי התהום? כמה זמן לוקח עד שזה יגיע למי התהום?
האם זה גם חודר לצינורות המים?
אולי אני סתם מודאגת,אולי לא... (בכול אופן, פרנואידית או לא,יש לי תינוק בן 8 חודשים והתחלתי לבשל רק עם מים מינרלים)
אשמח לתגובות @}
ביקשו מאיתנו לא לפתוח חלונות, להימנע מלצאת החוצה לכמה שעות.
אך מהן ההשלכות של זה? לאן הולכים כול החומרים שרוססו מהאוויר? הם חודרים לאדמה הרי...ומה יהיה על מי התהום? כמה זמן לוקח עד שזה יגיע למי התהום?
האם זה גם חודר לצינורות המים?
אולי אני סתם מודאגת,אולי לא... (בכול אופן, פרנואידית או לא,יש לי תינוק בן 8 חודשים והתחלתי לבשל רק עם מים מינרלים)
אשמח לתגובות @}
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אני לא גרה באיזור ובכל זאת ארצה לדעת גם, מה ההשפעות של זה על מי תהום ובכלל . מי יגיד? הרי גורמים שלטוניים לא יודו ולא יספרו.. מי כן?
-
- הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
- דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*
יש השלכות יותר ברורות
במקום מי ים במסוקים של יסעורי חיל האוויר קנו כימיקלים
מי שהפסיד זה הציבור, מי שהרוויח זה כים ניר וחברות כימיקלים כמו כיל של עופר...
דרך אגב , היתושים שנקראים פייפרים למרות שהחומר שלהם היה יקר בטירוף הוא היה מזערי ולכם הרבה פחות אפקטיבי ממי הים של מיכלי הענק של היסעורים
כשהציבור מטומטם ואדיש -יש מי שעושה קופה על חשבון הפקרת חיי אדם
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 5801639800
מי שהפסיד זה הציבור, מי שהרוויח זה כים ניר וחברות כימיקלים כמו כיל של עופר...
דרך אגב , היתושים שנקראים פייפרים למרות שהחומר שלהם היה יקר בטירוף הוא היה מזערי ולכם הרבה פחות אפקטיבי ממי הים של מיכלי הענק של היסעורים
כשהציבור מטומטם ואדיש -יש מי שעושה קופה על חשבון הפקרת חיי אדם
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 5801639800
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
בכול אופן, פרנואידית או לא,יש לי תינוק באתן 8 חודשים והתחלתי לבשל רק עם מים מינרלים
את לגמרי לא פרנואידית. גם אני תהיתי בעניין הרעלים.
לגמרי
את לגמרי לא פרנואידית. גם אני תהיתי בעניין הרעלים.
לגמרי
תודה על התגובות. עושה לי טוב לשתף, עברנו כאן סיוט. מי שיודע מה קורה עם הכימיקלים ומה ההשלכות שלהם-ובכלל,מוזמן לכתוב כאן....
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
אני יודעת חלקית, שהכימיקלים בניגוד למי ים הם מעכבים בערה ומונעים משטח להתלקח. זה חשוב. זה ענין של סדר עדיפיות.
עוד דבר- כל החומרים האלו הם דשן משובח לצמחיה. כשיצמחו צמחים הם גם יפרקו את זה וישגשגו יופי.
אבל בהוראות של החומרים יש אזהרות שזה לא יפוזר סמוך לנהרות או נחלים בכדי שלא יזהם את המים. אז אני לא יודעת בענין המים למרות שככל הזכור לי המים הנאגרים בכרמל אינם משמשים ממילא לשתיה בחיפה. אני לא יודעת לגבי ישובים אחרים אבל חיפה אינה שותה את מי המעיינות בכרמל. עוד דבר- רוב המעיינות שנשאבים בכרמל, המים שלהם הם מלפני עשרות אלפי שנים, ז"א לא כך כך מהר ישפיע הזיהום על מי מעיינות. על נגר עילי כן, אבל המים הללו זורמים לים.
לסיכום, אני חושבת שאפשר להרגע.
עוד דבר- כל החומרים האלו הם דשן משובח לצמחיה. כשיצמחו צמחים הם גם יפרקו את זה וישגשגו יופי.
אבל בהוראות של החומרים יש אזהרות שזה לא יפוזר סמוך לנהרות או נחלים בכדי שלא יזהם את המים. אז אני לא יודעת בענין המים למרות שככל הזכור לי המים הנאגרים בכרמל אינם משמשים ממילא לשתיה בחיפה. אני לא יודעת לגבי ישובים אחרים אבל חיפה אינה שותה את מי המעיינות בכרמל. עוד דבר- רוב המעיינות שנשאבים בכרמל, המים שלהם הם מלפני עשרות אלפי שנים, ז"א לא כך כך מהר ישפיע הזיהום על מי מעיינות. על נגר עילי כן, אבל המים הללו זורמים לים.
לסיכום, אני חושבת שאפשר להרגע.
-
- הצטרפות: 26 נובמבר 2010, 08:01
אבל המים הללו זורמים לים.
לים או לאקויפר החוף?
לים או לאקויפר החוף?
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
והתחלתי לבשל רק עם מים מינרלים
מים מינרלים לא יותר בטוחים ויש אומרים שאפילו פחות. זה לא רק ענין של רעלים אלא גם של הורמונים. יש הרבה אסטרוגן במים. גלולות למניעת הריון הם מקור רק לאחוז אחד מזה. הרבה בא ממלכת החי שמטפלים בה לא כראוי.
אני לא יודעת לגבי ישובים אחרים אבל חיפה אינה שותה את מי המעיינות בכרמל.
יש בארות מים בתחתית הכרמל. אם זכרוני אינו מטעני ליד יגור יש. אני מניח שגם בצד השני. יש בסביבות ניר עציון איזה כמה בארות שנראים לי פעילים.
או לצד השני. חלק מהנהרות של עוספיה מתנקזים מזרחה, ודרומה. צריך לדעת בדיוק איפה שמו את החומרים. גם מה שמתנקז לים לא מן הנמנע ש"נתקע" בדרך. בכל מקרה מזהמים שם כל הזמן. משליכים פסולת בנין והרבה דברים רעים.
מים מינרלים לא יותר בטוחים ויש אומרים שאפילו פחות. זה לא רק ענין של רעלים אלא גם של הורמונים. יש הרבה אסטרוגן במים. גלולות למניעת הריון הם מקור רק לאחוז אחד מזה. הרבה בא ממלכת החי שמטפלים בה לא כראוי.
אני לא יודעת לגבי ישובים אחרים אבל חיפה אינה שותה את מי המעיינות בכרמל.
יש בארות מים בתחתית הכרמל. אם זכרוני אינו מטעני ליד יגור יש. אני מניח שגם בצד השני. יש בסביבות ניר עציון איזה כמה בארות שנראים לי פעילים.
או לצד השני. חלק מהנהרות של עוספיה מתנקזים מזרחה, ודרומה. צריך לדעת בדיוק איפה שמו את החומרים. גם מה שמתנקז לים לא מן הנמנע ש"נתקע" בדרך. בכל מקרה מזהמים שם כל הזמן. משליכים פסולת בנין והרבה דברים רעים.
יש הרבה אסטרוגן במים. גלולות למניעת הריון הם מקור רק לאחוז אחד מזה.
??
לא הבנתי את המשפט הזה.
??
לא הבנתי את המשפט הזה.
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
בגלולות למניעת הריון יש אסטרוגן. זה חוזר למי השתיה דרך השתן. אבל מדענים סבורים כי זה לא המקור העיקרי לאסטרוגן במי השתיה אלא מהוה מקור רק לאחוז אחד מהאסטרוגן במים. מקורות אחרים הם מוצרי סויה ומוצרי חלב וכן הפרשות בעלי חיים שלא עברו טיהור ומשמשים כדשן. מסתבר שהאסטרוגן נמצא בשתן של כולנו כמעט ולא רק בשתן של נשים הנוטלות גלולות למניעת הריון. סימוכין למשל כאן (יש עוד המון).
בבקבוקי פלסטיק, נוסף על כך, יש המאמינים כי מפעפעים לתוך המים, חומרים הדומים לאסטרוגן
בקיצור פעם הבאה שמישהו אומר לכם שצריך לשתות מים כדי להרגע תגידו לו שזה רק הופך אתכם לנקבה היסטרית.
בבקבוקי פלסטיק, נוסף על כך, יש המאמינים כי מפעפעים לתוך המים, חומרים הדומים לאסטרוגן
בקיצור פעם הבאה שמישהו אומר לכם שצריך לשתות מים כדי להרגע תגידו לו שזה רק הופך אתכם לנקבה היסטרית.
נו, עכשיו לגמרי התבלבלתי. אז מה עדיף לשתות?????מה יותר נקי???
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
שום דבר לא נקי. אבל אנו זקוקים למים ומים נזוקקים הורגים. אז נשתה את מה שיש ונברך על כך שיש.
-
אני ראיתי בטלוויזיה, בזמן שעוד צפיתי, תוכנית על הפלסטיק והשפעותיו וסיפרו שגילו את ההורמון או דמוי הורמון הזה בפלסטיק, בבדיקות בכלל אחרות במעבדה כשחומר מסויים היה בתוך מבחנות פלסטיק ואז עלו על זה שהפלסטיק מפריש חומר המשפיע עלינו הורמונאלית. בין היתר השפעותיו הם התפתחות מוקדמת בקרב ילדות והרס הזרע אצל הבנים...
אני אומרת, הטבע עושה את שלו - והוא בסוף יאזן את הדברים גם אם זה יקרה בדרך של אי התרבות שלנו או מגפה המונית או עוד אלף תרחישים אפשריים אחרים - זה טיבו של עולם.
מוזר שאנחנו חלק מהטבע והמוח שלנו יכול לייצר כל כך הרבה דברים שנחשבים מחוץ לטבע. אז אנחנו חלק מהטבע או לא?
אני אומרת, הטבע עושה את שלו - והוא בסוף יאזן את הדברים גם אם זה יקרה בדרך של אי התרבות שלנו או מגפה המונית או עוד אלף תרחישים אפשריים אחרים - זה טיבו של עולם.
מוזר שאנחנו חלק מהטבע והמוח שלנו יכול לייצר כל כך הרבה דברים שנחשבים מחוץ לטבע. אז אנחנו חלק מהטבע או לא?
-
עוד השערה מהכתבה ההיא בטלוויזיה: שהפלסטיק גורם להתפשטות הסכרת (המחלה של המאה ה-21). באמת שאין לנו דרך להאבק בהשפעות הפלסטיק. הוא נמצא בכל: במים, באוכל, באדמה. רק כשיפסיקו לייצר אותו הוא יעלם לנו באמת מהחיים. אולי כשהדלק ייגמר...
-
- הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
- דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*
מי הים במיכלי היסעורים היו בכמות רצינית ובחינם
כים ניר ריססו כמות מזערית שעלתה הון תועפות
הכיבוי על ידי הפייפרים היה מגוחך יחסית ליסעורים
העלות היתה מזערית : מי ים זה בחינם ויסעורים של צה"ל קימים בכל מקרה ...
מי שמאוד רוצה להגן על הגיון של חברות עיסקיות צריך לבדוק את המניעים של עצמו
כים ניר ריססו כמות מזערית שעלתה הון תועפות
הכיבוי על ידי הפייפרים היה מגוחך יחסית ליסעורים
העלות היתה מזערית : מי ים זה בחינם ויסעורים של צה"ל קימים בכל מקרה ...
מי שמאוד רוצה להגן על הגיון של חברות עיסקיות צריך לבדוק את המניעים של עצמו