הקפאת ביציות בשנת 2016
-
מבקשת_לצמוח*
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2013, 14:48
- דף אישי: הדף האישי של מבקשת_לצמוח*
הקפאת ביציות בשנת 2016
הי בנות,
אני בחורה רווקה בת 34.5 אחרי קשר זוגי ארוך שהסתיים.
אני מאוד מתחבטת בנושא של הקפאת בייציות כרגע. אני יודעת שעכשיו זה הזמן מבחינת הגיל ואין מה לחכות ויש מניעים לכאן ולכאן.
יש פה דפים דומים בנושא מלפני מספר שנים, אבל למיטב ידיעתי, היום בהשוואה ללפני שלוש שנים, הטכנולוגיה של הקפאת הביציות ושימורן עלתה מאוד באיכותה, ומצליחה הרבה יותר. יחד עם זאת, עדיין התחום בחיתוליו, במיוחד בארץ.
האם יש כאן מישהי שעברה את התהליך ויכולה לספר?
הקושי העקרי שלי עם התהליך הוא כמויות ההורמונים שהגוף צריך לספוג ולהתמודד. אני בנאדם מצד אחד מאוד בריא, ומצד שני אני שומרת על הבריאות שלי ומרגישה שהגוף שלי רגיש יחסית. (קשה לי להסביר למה הכוונה) אני חוששת מההשפעה הפיזית והנפשית של כמויות ההורמונים, ומצד שני יודעת שאולי לטווח של עוד כמה שנים אני ממש אשמח שעשיתי את זה.
מבחינת היכולת שלי לזמן זוגיות מהר לחיי- אני מאוד רוצה אבל מי יודע מתי זה יקרה.
אשמח לשמוע דעות ומחשבות, ואם למישהי יש ניסיון בזה אז בכלל מצוין.
תודה לכולן
אני בחורה רווקה בת 34.5 אחרי קשר זוגי ארוך שהסתיים.
אני מאוד מתחבטת בנושא של הקפאת בייציות כרגע. אני יודעת שעכשיו זה הזמן מבחינת הגיל ואין מה לחכות ויש מניעים לכאן ולכאן.
יש פה דפים דומים בנושא מלפני מספר שנים, אבל למיטב ידיעתי, היום בהשוואה ללפני שלוש שנים, הטכנולוגיה של הקפאת הביציות ושימורן עלתה מאוד באיכותה, ומצליחה הרבה יותר. יחד עם זאת, עדיין התחום בחיתוליו, במיוחד בארץ.
האם יש כאן מישהי שעברה את התהליך ויכולה לספר?
הקושי העקרי שלי עם התהליך הוא כמויות ההורמונים שהגוף צריך לספוג ולהתמודד. אני בנאדם מצד אחד מאוד בריא, ומצד שני אני שומרת על הבריאות שלי ומרגישה שהגוף שלי רגיש יחסית. (קשה לי להסביר למה הכוונה) אני חוששת מההשפעה הפיזית והנפשית של כמויות ההורמונים, ומצד שני יודעת שאולי לטווח של עוד כמה שנים אני ממש אשמח שעשיתי את זה.
מבחינת היכולת שלי לזמן זוגיות מהר לחיי- אני מאוד רוצה אבל מי יודע מתי זה יקרה.
אשמח לשמוע דעות ומחשבות, ואם למישהי יש ניסיון בזה אז בכלל מצוין.
תודה לכולן
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הקפאת ביציות בשנת 2016
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
ממליצה מכל הלב. את בדיוק בגיל המתאים לכך מבחינת איכות הביציות. עברתי את התהליך לפני כמה חודשים, בגיל 37, ואני מתחרטת על כך שהחלטתי לעשות את זה רק אז.
גם אצלי החשש העיקרי היה ההורמונים, אבל בדיעבד תופעות הלוואי שלהם היו מינימליות ונסבלות לגמרי. העובדה שאורח החיים שלך בריא יתרום לכך שתעברי את התהליך בקלות יחסית, כך לפחות היה אצלי.
אני כאן לכל שאלה.
ממליצה מכל הלב. את בדיוק בגיל המתאים לכך מבחינת איכות הביציות. עברתי את התהליך לפני כמה חודשים, בגיל 37, ואני מתחרטת על כך שהחלטתי לעשות את זה רק אז.
גם אצלי החשש העיקרי היה ההורמונים, אבל בדיעבד תופעות הלוואי שלהם היו מינימליות ונסבלות לגמרי. העובדה שאורח החיים שלך בריא יתרום לכך שתעברי את התהליך בקלות יחסית, כך לפחות היה אצלי.
אני כאן לכל שאלה.
-
פלוני_אלמונית*
הקפאת ביציות בשנת 2016
לא מכירה את התהליך כלל אבל ממה שאני יודעת סיכויי ההישרדות של ביציות מופרות גבוה בהרבה מאלה שלא עברו הפריה. נראה לי שיש אפשרות להשתמש בתרומת זרע ולהפרות לפחות חלק מהביציות.
-
פלוני_אלמונית*
הקפאת ביציות בשנת 2016
זה נכון - סיכויי ההישרדות של עוברים מוקפאים גדולים יותר מסיכוייהן של ביצים מוקפאות. מי שמתלבטת צריכה להחליט באיזה מסלול היא הולכת. לדעתי גילה של השואלת צעיר יחסית ולכן עדיף ללכת על המסלול של ביצים מוקפאות. לגבי הפריה של חלק - היה בי צד ששקל לעשות זאת אבל לבסוף ויתרתי.
-
פלוני_אלמונית*
הקפאת ביציות בשנת 2016
ביציות כמובן, לא ביצים (: התבלבלתי
-
מבקשת_לצמוח*
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2013, 14:48
- דף אישי: הדף האישי של מבקשת_לצמוח*
הקפאת ביציות בשנת 2016
שלום לכולם, מעדכנת שהלכתי על מסלול הקפאת ביציות (לא מופרות) ההליך עבר מצוין, ושאבו לי מספר רב של ביציות בשאיבה אחת בלבד. אולם לאחר מכן היו תופעות לוואי לא נעימות בכלל שדרשו התאוששות של מספר ימים נוספים, עדיין ממליצה מאוד ושמחה שזה מאחורי (:
-
פרופ'_אלמוג_מישהי_היתה_ממליצהמזהירה*
- הצטרפות: 16 אוגוסט 2016, 20:42
הקפאת ביציות בשנת 2016
שאלה ראשונה שלי כאן אי פעם,
האם מישהי כאן מכירה את פרופ' בני אלמוג? ותסכים לומר במילה אם ממליצה או לא?
אני אמורה להחליט עד מחר האם עוברת איתו הקפאת ביציות; הוא עושה רושם שהוא סימפטי ורגיש - אבל אני לא מצליחה למצוא עליו חומרים מהבחינה המקצועית (מקצועי? מנוסה בהקפאות רבות? ידיים עדינות? סטטיסטיקות גבוהות של הצלחה בטיפולים?). זה לא בהכרח אומר שהוא לא טוב אבל זה מלחיץ אותי נורא...
אני ממש אשמח לשמוע כל דבר שהוא....
בין אם מישהי תראה את ההודעה הערב, או לא (יעזור לי בכל שלב בהמשך התהליך)
תודה רבה רבה!
האם מישהי כאן מכירה את פרופ' בני אלמוג? ותסכים לומר במילה אם ממליצה או לא?
אני אמורה להחליט עד מחר האם עוברת איתו הקפאת ביציות; הוא עושה רושם שהוא סימפטי ורגיש - אבל אני לא מצליחה למצוא עליו חומרים מהבחינה המקצועית (מקצועי? מנוסה בהקפאות רבות? ידיים עדינות? סטטיסטיקות גבוהות של הצלחה בטיפולים?). זה לא בהכרח אומר שהוא לא טוב אבל זה מלחיץ אותי נורא...
אני ממש אשמח לשמוע כל דבר שהוא....
בין אם מישהי תראה את ההודעה הערב, או לא (יעזור לי בכל שלב בהמשך התהליך)
תודה רבה רבה!
-
פלוני_אלמונית*
הקפאת ביציות בשנת 2016
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
סליחה שאלמונית, זה יותר קל לי. מבקשת לצמוח ואחרות, האם אתן כאן? אני ממש אשמח לקבל מידע עדכני בנושא הקפאת ביציות (לא מופרות). אם מישהי תסכים לשתף מנסיונה זה יעזור לי מאוד. מיקומים מומלצים, עלויות. המידע ברשת מאוד חלקי ויש לי קושי ורתיעה לקבל לראשונה מידע בפגישות ייעוץ פרונטליות....
סליחה שאלמונית, זה יותר קל לי. מבקשת לצמוח ואחרות, האם אתן כאן? אני ממש אשמח לקבל מידע עדכני בנושא הקפאת ביציות (לא מופרות). אם מישהי תסכים לשתף מנסיונה זה יעזור לי מאוד. מיקומים מומלצים, עלויות. המידע ברשת מאוד חלקי ויש לי קושי ורתיעה לקבל לראשונה מידע בפגישות ייעוץ פרונטליות....