המלצות מוצרים לתינוק הנולד
מחפשת המלצות על מוצרים טובים (ורצוי טבעיים או לא מזיקים) לקראת לידה.
לא מצאתי דף כזה והוא יהיה לעזר רב.
לא חושבת שמישהו יכול לשבת ולהמליץ על כל מוצר ומוצר מנסיונו , אבל אם נהניתם במיוחד ממוצר ייחודי, בקבוקים מסויימים, כרית הנקה שהצילה אתכן, משחה שעשתה פלאים אחרי הברית, או חזיית הנקה נוחה במיוחד - אני ואחרות נשמח מאוד לקבל את המידע הזה שברשת לא קיים כמעט.
ברשת רצות אותן המלצות של חברות גדולות ולא בהכרח (תמיד) טובות.
למשל -
בקבוקים למיניקות - באמת שווה להשקיע בבקבוקי מדלה (100 שח לאחד!) שאמורים לחקות הנקה (זרימה איטית וכו') או שזה מיותר? אולי יש חברה זולה יותר?
בקבוקים - קראתי על בקבוקי זכוכית מחוסמת, שזה נשמע טוב יותר מפלסטיק מבחינת חומרים רעילים, מישהי התנסתה?
לחילופין המלצה על בקבוקי פלסטיק רגילים אבל ללא ביספונל (החומר הרעיל שנפלט מפלסטיק בחימום וכו')?
מוצצים - האם יש משהו טבעי (וטוב)? כל הסיליקון הזה וכו'- לא בטוח כמה זה טוב?
קראתי היכנשהו שיש מוצצים שעדיפים לתינוקות שיונקים, משהו במבנה, יש בזה משהו? המלצה למשהו ספציפי? (ובכלל איך בוחרים מוצץ?)
המלצות ל -
חיתולים חד פעמיים (נטולי חומרים מזיקים)
חיתולים רב פעמיים (יש דפים בנושא, אני אעלה קישורים לשם בהמשך)
מגבונים לחים נטולי חומרים איכסיים
משחה לטוסיק
משחה לחבל הטבור
משחה לסימני מתיחה
משחה לאחרי הברית
משחה לצלקת קיסרי (שעוזרת להחלמה טובה)
משחה לפציעות בפטמות
ויטמינים (למשל ברזל ידידותי לקטנים, אתרים שניתן לרכוש מהם בזול)
מכשיר סטרליזטור
שקיות שאיבה (נראה לי ששקיות מוקפאות ואז העברה לבקבוק גם פחות סטרילי, מסורבל ולא בריא, בכל זאת שקיות פלסטיק).
חזיות הנקה
חולצות הנקה
אבקת כביסה ומרכך
סבוני גוף טבעיים
שמן תינוקות
משאבות הנקה
לא מצאתי דף כזה והוא יהיה לעזר רב.
לא חושבת שמישהו יכול לשבת ולהמליץ על כל מוצר ומוצר מנסיונו , אבל אם נהניתם במיוחד ממוצר ייחודי, בקבוקים מסויימים, כרית הנקה שהצילה אתכן, משחה שעשתה פלאים אחרי הברית, או חזיית הנקה נוחה במיוחד - אני ואחרות נשמח מאוד לקבל את המידע הזה שברשת לא קיים כמעט.
ברשת רצות אותן המלצות של חברות גדולות ולא בהכרח (תמיד) טובות.
למשל -
בקבוקים למיניקות - באמת שווה להשקיע בבקבוקי מדלה (100 שח לאחד!) שאמורים לחקות הנקה (זרימה איטית וכו') או שזה מיותר? אולי יש חברה זולה יותר?
בקבוקים - קראתי על בקבוקי זכוכית מחוסמת, שזה נשמע טוב יותר מפלסטיק מבחינת חומרים רעילים, מישהי התנסתה?
לחילופין המלצה על בקבוקי פלסטיק רגילים אבל ללא ביספונל (החומר הרעיל שנפלט מפלסטיק בחימום וכו')?
מוצצים - האם יש משהו טבעי (וטוב)? כל הסיליקון הזה וכו'- לא בטוח כמה זה טוב?
קראתי היכנשהו שיש מוצצים שעדיפים לתינוקות שיונקים, משהו במבנה, יש בזה משהו? המלצה למשהו ספציפי? (ובכלל איך בוחרים מוצץ?)
המלצות ל -
חיתולים חד פעמיים (נטולי חומרים מזיקים)
משחה לטוסיק
משחה לחבל הטבור
משחה לסימני מתיחה
משחה לאחרי הברית
משחה לפציעות בפטמות
מכשיר סטרליזטור
שקיות שאיבה (נראה לי ששקיות מוקפאות ואז העברה לבקבוק גם פחות סטרילי, מסורבל ולא בריא, בכל זאת שקיות פלסטיק).
חזיות הנקה
חולצות הנקה
אבקת כביסה ומרכך
סבוני גוף טבעיים
שמן תינוקות
משאבות הנקה
אחת תודה על הקישור, גם מאוד יעיל! ופותח את הראש.
יש שם דיון על מה צריך ומה לא צריך והאם צריך מבחינת פשטות מרצון. המלצות על איך להסתדר עם הרבה פחות.
אבל הרבה פחות התעסקות אם בכלל בסוגי המוצרים - שמות של חברות, אכות ומחיר שזו המטרה בדף הזה. (והוא כל כך עמוס בגלל היקף הנושאים שם ששווה לייצר דף ממוקד בנ"ל).
יש שם דיון על מה צריך ומה לא צריך והאם צריך מבחינת פשטות מרצון. המלצות על איך להסתדר עם הרבה פחות.
אבל הרבה פחות התעסקות אם בכלל בסוגי המוצרים - שמות של חברות, אכות ומחיר שזו המטרה בדף הזה. (והוא כל כך עמוס בגלל היקף הנושאים שם ששווה לייצר דף ממוקד בנ"ל).
שלום מה,
שמות חברות ומחירים אינם מתאימים לנושאי הליבה של האתר,
את מוזמנת לקחת סיור מודרך
אם דף מסוים נראה לך עמוס אפשר לערוך , או פשוט להוסיף הודעה .
אז אחרי שתקראי את ההודעה אני אשמח אם אפשר יהיה להעביר אותה.
שמות חברות ומחירים אינם מתאימים לנושאי הליבה של האתר,
את מוזמנת לקחת סיור מודרך
אם דף מסוים נראה לך עמוס אפשר לערוך , או פשוט להוסיף הודעה .
אז אחרי שתקראי את ההודעה אני אשמח אם אפשר יהיה להעביר אותה.
אני חברה באתר הרבה מאוד שנים. ככה שהפנייה לסיור מודרך כדי להבין את רוח האתר מיותרת.
לא נראה לי ששיתוף הדדי מניסיון של אמהות לגבי סוגים של מוצרים טבעיים ואלטרנטיביים לתינוקות רכים, דיון על האיכות שלהם, וכמובן המלצות - לא מתאימים לאתר. מוזר מה שאת אומרת.
(יש המון דפים כאן שעוסקים בשיתוף מניסיון לגבי מוצרים, החל מדבש וויטמינים ועד אבקות כביסה והצ'ופצ'יק של הקומקום).
נשאיר אותו ככה.
תודה על ההפניה לדף השני, כאמור הוא מועיל לא פחות.
לא נראה לי ששיתוף הדדי מניסיון של אמהות לגבי סוגים של מוצרים טבעיים ואלטרנטיביים לתינוקות רכים, דיון על האיכות שלהם, וכמובן המלצות - לא מתאימים לאתר. מוזר מה שאת אומרת.
(יש המון דפים כאן שעוסקים בשיתוף מניסיון לגבי מוצרים, החל מדבש וויטמינים ועד אבקות כביסה והצ'ופצ'יק של הקומקום).
נשאיר אותו ככה.
תודה על ההפניה לדף השני, כאמור הוא מועיל לא פחות.
לדעתי רעיון מעולה לדף!
אשמח מאוד לקרוא המלצות ושיתופים כאלה.
מחר או בקרוב אשתדל לכתוב כמה מהמלצותיי.
אשמח מאוד לקרוא המלצות ושיתופים כאלה.
מחר או בקרוב אשתדל לכתוב כמה מהמלצותיי.
משחה לחבל הטבור
אם משהו, אז אלכוהול.
אבל נראה לי שהיום ממליצים לא לגעת בכלל.
אם משהו, אז אלכוהול.
אבל נראה לי שהיום ממליצים לא לגעת בכלל.
מכל הרשימה אנחנו השתמשנו ב:
שמן שקדים לעיסוי התינוק,
לטבור, משפריצים חלב אם כמובן.
שמן שקדים לעיסוי התינוק,
לטבור, משפריצים חלב אם כמובן.
מצטערת שלא יכולה לתרום שמות של חברות ספציפיות, אבל בכל מקרה ההמלצה הכי טובה היא לחכות לאחרי הלידה ולראות מה בכלל צריך. לא יודעת מה יהיה אצלך, אבל אצלי -
בקבוקים - לא השתמשתי בכלל, מעולם (חלב מאמא, מים - בגיל המתאים - מכוס).
מוצצים - לא השתמשתי מעולם.
משחה לחבל טבור - לא השתמשתי מעולם.
משחה לסימני מתיחה - לא השתמשתי מעולם (אומרים שזו סתם עבודה בעיניים, והכול תלוי בגנטיקה).
סטריליזטור - אם מדובר בבקבוקים שמכילים רק חלב שאוב, לא צריך לעקר הרבה. אפשר בסיר גדול. בעיניי חבל על הכסף (בקבוקי תמ"ל כן צריך לעקר הרבה, ובמצב כזה נראה לי שסטריליזטור אכן יכול להקל על החיים).
לגבי פציעות בפטמות - רק לנולין טהור. אבל במקרה של פציעות הכתובת הראשונה היא יועצת הנקה, לתקן אחיזה. המשחה היא רק לכיבוי שריפות.
כתבת
יש שם דיון על מה צריך ומה לא צריך והאם צריך מבחינת פשטות מרצון
לדעתי זה לא רק מבחינת פשטות מרצון. לדעתי יותר מדי ציוד בא במובנים מסוימים על חשבון התינוק. למשל כשיש בבית תמ"ל ובקבוקים - זה מגדיל את הסיכוי שאכן יהיה בהם שימוש (כי כמעט לכל מיניקה יש רגעים של ספקות). כשיש בבית טרמפולינה ומובייל מנגן - זה בהרבה מקרים מקטין את "זמן אמא" שהתינוק יקבל. וכך אפשר לתת עוד דוגמאות.
לכן לצד המלצות ספציפיות (שאני מקווה שתקבלי), אני חושבת שכדי לשמור על רוח ה"באופן" כדאי שהדברים הללו ייאמרו גם כאן - כדאי לקנות את המינימום, ורק כשמגלים שאכן צריכים.
בהצלחה, ולידה טובה!
בקבוקים - לא השתמשתי בכלל, מעולם (חלב מאמא, מים - בגיל המתאים - מכוס).
מוצצים - לא השתמשתי מעולם.
משחה לחבל טבור - לא השתמשתי מעולם.
משחה לסימני מתיחה - לא השתמשתי מעולם (אומרים שזו סתם עבודה בעיניים, והכול תלוי בגנטיקה).
סטריליזטור - אם מדובר בבקבוקים שמכילים רק חלב שאוב, לא צריך לעקר הרבה. אפשר בסיר גדול. בעיניי חבל על הכסף (בקבוקי תמ"ל כן צריך לעקר הרבה, ובמצב כזה נראה לי שסטריליזטור אכן יכול להקל על החיים).
לגבי פציעות בפטמות - רק לנולין טהור. אבל במקרה של פציעות הכתובת הראשונה היא יועצת הנקה, לתקן אחיזה. המשחה היא רק לכיבוי שריפות.
כתבת
יש שם דיון על מה צריך ומה לא צריך והאם צריך מבחינת פשטות מרצון
לדעתי זה לא רק מבחינת פשטות מרצון. לדעתי יותר מדי ציוד בא במובנים מסוימים על חשבון התינוק. למשל כשיש בבית תמ"ל ובקבוקים - זה מגדיל את הסיכוי שאכן יהיה בהם שימוש (כי כמעט לכל מיניקה יש רגעים של ספקות). כשיש בבית טרמפולינה ומובייל מנגן - זה בהרבה מקרים מקטין את "זמן אמא" שהתינוק יקבל. וכך אפשר לתת עוד דוגמאות.
לכן לצד המלצות ספציפיות (שאני מקווה שתקבלי), אני חושבת שכדי לשמור על רוח ה"באופן" כדאי שהדברים הללו ייאמרו גם כאן - כדאי לקנות את המינימום, ורק כשמגלים שאכן צריכים.
בהצלחה, ולידה טובה!
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
לפציעות בפטמה: קודם כל חלב אם.
בקבוקים - מדריכת הנקה מנוסה אמרה לי שיותר חשובה צורת ההגשה של הבקבוק מאשר הפירמה: בישיבה זקופה יחסית, כשהחלב רק מכסה את הפטמה ולא מעבר לזה, עם הפסקות מתודיות.
כלים לאחסון חלבאם - שקיות אחסון הן לא ידידותיות לסביבה, אבל מנצחות בגדול אם צריך הרבה סטוק ויש מעט מקום. גם אם צריך להפשיר בזריזות.
במקום שני יש את את בקבוקוני הפלסטיק האלה לאיסוף דגימות של נוזלי גוף - אני קיבלתי סטוק כשתרמתי חלב לבנק החלב של בית החולים שלי (חו"ל), והם מצוינים. הדגם שאני קיבלתי היה ארוך יחסית, כל אחד מכיל כ- 120מ"ל, חסכוניים במקום, נשטפים ונסגרים בקלות, קל לאחסן אותם בעמידה או בשכיבה - הם גם עומדים טוב זה על גבי זה.
משאבת הנקה - ללמוד סחיטה ידנית (גם כשיש משאבה, טוב כגיבוי). מדלה סימפוני מצוינת לשאיבה אינטנסיבית (נדמה לי שיש אותה להשכרה בטיפת חלב). מהקטנות יותר - מאוד אינדיווידואלי, אני שומעת המלצות מעורבות כמעט על כל אחת.
סטריליזציה - אין צורך לסטרל כלים שמשמשים לחלב אם שאוב. שטיפה יסודית במים חמים וסבון, ייבוש / ניגוב ואחסון במקום נקי, מספיק די והותר.
בקבוקים - מדריכת הנקה מנוסה אמרה לי שיותר חשובה צורת ההגשה של הבקבוק מאשר הפירמה: בישיבה זקופה יחסית, כשהחלב רק מכסה את הפטמה ולא מעבר לזה, עם הפסקות מתודיות.
כלים לאחסון חלבאם - שקיות אחסון הן לא ידידותיות לסביבה, אבל מנצחות בגדול אם צריך הרבה סטוק ויש מעט מקום. גם אם צריך להפשיר בזריזות.
במקום שני יש את את בקבוקוני הפלסטיק האלה לאיסוף דגימות של נוזלי גוף - אני קיבלתי סטוק כשתרמתי חלב לבנק החלב של בית החולים שלי (חו"ל), והם מצוינים. הדגם שאני קיבלתי היה ארוך יחסית, כל אחד מכיל כ- 120מ"ל, חסכוניים במקום, נשטפים ונסגרים בקלות, קל לאחסן אותם בעמידה או בשכיבה - הם גם עומדים טוב זה על גבי זה.
משאבת הנקה - ללמוד סחיטה ידנית (גם כשיש משאבה, טוב כגיבוי). מדלה סימפוני מצוינת לשאיבה אינטנסיבית (נדמה לי שיש אותה להשכרה בטיפת חלב). מהקטנות יותר - מאוד אינדיווידואלי, אני שומעת המלצות מעורבות כמעט על כל אחת.
סטריליזציה - אין צורך לסטרל כלים שמשמשים לחלב אם שאוב. שטיפה יסודית במים חמים וסבון, ייבוש / ניגוב ואחסון במקום נקי, מספיק די והותר.
_משחה לחבל הטבור
אם משהו, אז אלכוהול.
אבל נראה לי שהיום ממליצים לא לגעת בכלל._
אלכוהול 70% (לא סותר גם שימוש בחלב אם כמובן) - חשוב לחטא טוב טוב את האזור הזה שיש בו, סליחה על הגראפיות, בשר נרקב.
גם אני (לי הסימנים גם לא מפריעים)
מסכימה מאוד, ורצוי להיעזר מראש ביועצת הנקה ולחסוך את הפצעים אם אפשר.
לי חלב אם לא עזר אבל לנולין עזר מאוד לכבות את השריפה הכואבת.
גם מניסיוני עם הרבה מאוד דברים כדאי לחכות לאחרי הלידה, כמעט עם הכל.
אני הכנתי מראש רק בגדים, חיתולים, משחת ולדה לטוסיק (אוהבת מאוד את המוצרים של ולדה, בהמשך קניתי גם סבון לאמבטיה ושמן עיסוי שלהם) וזהו נדמה לי.
בקבוקים - לא משתמשת
מוצץ - ממילא לא מנסה לתת בשבועות הראשונים אז יכול לחכות
אם משהו, אז אלכוהול.
אבל נראה לי שהיום ממליצים לא לגעת בכלל._
אלכוהול 70% (לא סותר גם שימוש בחלב אם כמובן) - חשוב לחטא טוב טוב את האזור הזה שיש בו, סליחה על הגראפיות, בשר נרקב.
גם אני (לי הסימנים גם לא מפריעים)
מסכימה מאוד, ורצוי להיעזר מראש ביועצת הנקה ולחסוך את הפצעים אם אפשר.
לי חלב אם לא עזר אבל לנולין עזר מאוד לכבות את השריפה הכואבת.
אני הכנתי מראש רק בגדים, חיתולים, משחת ולדה לטוסיק (אוהבת מאוד את המוצרים של ולדה, בהמשך קניתי גם סבון לאמבטיה ושמן עיסוי שלהם) וזהו נדמה לי.
בקבוקים - לא משתמשת
מוצץ - ממילא לא מנסה לתת בשבועות הראשונים אז יכול לחכות
גם מניסיוני (דוגמה קטנה ואידיוטית, את מברשת השיער שקניתי עדיין לא הוצאתי מהאריזה, כבר שנה )
משחת ולדה לטוסיק
זו גם ההמלצה שלי. יותר יעילה מהמשחה של בית החולים שעליה ממליצים שם (לא זוכרת כבר את השם שלה) ומעוד אחת או שתיים שניסיתי. גם למניעה וגם לטיפול באודם ותפרחת. אם כי חייבת לציין שמעולם לא היתה לנו תפרחת רצינית ואולי זה בגלל השימוש הבלעדי במשחה הזו (או בשטיפות במים).
וגם אני אוהבת מאוד את כל מוצרי הקלנדולה של וולדה, סבון אמבטיה, שמן אמבטיה וכו'.
כרית הנקה שהצילה אתכן
לא יודעת אם הצילה, אבל לי היתה מאוד מאוד טובה כרית ההנקה של שרון דרור http://www.sharondror.co.il/karit.htm
היא התחילה את דרכה אצלנו ככרית הריון, מאוד עזרה לי לישון ולשבת בסוף ההריון.
אח"כ לא יכולתי להניק בלעדיה כמה חודשים טובים עד שפיצק גדלה קצת ועברנו לתנוחה הרגילה. אח"כ שימשה מחסום מפני התגלגלויות מהמיטה ועכשיו משמשת כמגן ראש, כדי שפיצק לא תדפוק את הראש בקיר כשהיא זזה בלילה.
לא זול אבל השקעה לגמרי משתלמת עבורנו.
גם מניסיוני (דוגמה קטנה ואידיוטית, את מברשת השיער שקניתי עדיין לא הוצאתי מהאריזה, כבר שנה )
משחת ולדה לטוסיק
זו גם ההמלצה שלי. יותר יעילה מהמשחה של בית החולים שעליה ממליצים שם (לא זוכרת כבר את השם שלה) ומעוד אחת או שתיים שניסיתי. גם למניעה וגם לטיפול באודם ותפרחת. אם כי חייבת לציין שמעולם לא היתה לנו תפרחת רצינית ואולי זה בגלל השימוש הבלעדי במשחה הזו (או בשטיפות במים).
וגם אני אוהבת מאוד את כל מוצרי הקלנדולה של וולדה, סבון אמבטיה, שמן אמבטיה וכו'.
כרית הנקה שהצילה אתכן
לא יודעת אם הצילה, אבל לי היתה מאוד מאוד טובה כרית ההנקה של שרון דרור http://www.sharondror.co.il/karit.htm
היא התחילה את דרכה אצלנו ככרית הריון, מאוד עזרה לי לישון ולשבת בסוף ההריון.
אח"כ לא יכולתי להניק בלעדיה כמה חודשים טובים עד שפיצק גדלה קצת ועברנו לתנוחה הרגילה. אח"כ שימשה מחסום מפני התגלגלויות מהמיטה ועכשיו משמשת כמגן ראש, כדי שפיצק לא תדפוק את הראש בקיר כשהיא זזה בלילה.
לא זול אבל השקעה לגמרי משתלמת עבורנו.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלכוהול 70% (לא סותר גם שימוש בחלב אם כמובן) - חשוב לחטא טוב טוב את האזור הזה שיש בו, סליחה על הגראפיות, בשר נרקב
בבתי חולים היום אומרים שיותר טוב בלי. שינו גישה.
בבתי חולים היום אומרים שיותר טוב בלי. שינו גישה.
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
- דף אישי: הדף האישי של רק_מה*
מצטרפת לדפנה
וגם: לא צריך (בעיני) חולצות הנקה. גם חזיות הנקה לא הכרחי. ובכל מקרה לא כדאי לקנות אחת עד שבוע-שבועיים אחרי הלידה כשהעסק "מתייצב" על גודל תקני
אני מאוד מבינה למה דף כזה מרגיש "לא קשור" לאתר. והיה לי חשוב לכתוב זאת כאן, אפילו שיש יעני הסכמה ש סבבה
וגם: לא צריך (בעיני) חולצות הנקה. גם חזיות הנקה לא הכרחי. ובכל מקרה לא כדאי לקנות אחת עד שבוע-שבועיים אחרי הלידה כשהעסק "מתייצב" על גודל תקני
אני מאוד מבינה למה דף כזה מרגיש "לא קשור" לאתר. והיה לי חשוב לכתוב זאת כאן, אפילו שיש יעני הסכמה ש סבבה
לגבי חיתולי טטרה ופלנל -
יש המלצה לסוג מסוים? חלק מאלו שנתקלתי בהם אצל חברות לא נעימים למגע.
אפילו שיש יעני הסכמה ש סבבה
העמוד פעיל מאוד, כך שזה לא יעני הסכמה (וזה גם בסדר לא להסכים בלי יעני).
וואלה? גם לקטנטנים?
מישהי שאבה ישירות לבקבוקים עם המלצה לסוג המסוים?
למה צריך שמן לעיסוי (בקיץ)? לא מספיק השמן ששמים במי האמבט או סבון קרם עשיר?
גלגבי פשטות מרצון - גם אני בעד מינימום מוצרים, אבל גם את אלה שצריך כדאי לקנות נכון וזו המטרה.
יש המלצה לסוג מסוים? חלק מאלו שנתקלתי בהם אצל חברות לא נעימים למגע.
אפילו שיש יעני הסכמה ש סבבה
העמוד פעיל מאוד, כך שזה לא יעני הסכמה (וזה גם בסדר לא להסכים בלי יעני).
וואלה? גם לקטנטנים?
מישהי שאבה ישירות לבקבוקים עם המלצה לסוג המסוים?
למה צריך שמן לעיסוי (בקיץ)? לא מספיק השמן ששמים במי האמבט או סבון קרם עשיר?
גלגבי פשטות מרצון - גם אני בעד מינימום מוצרים, אבל גם את אלה שצריך כדאי לקנות נכון וזו המטרה.
-
וואלה? גם לקטנטנים?
כן, אלא אם מדובר בפגים או תינוק חולה והוראות בית החולים אומרות אחרת.
חלב אם מלא חמרים אנטיבקטריאליים
כן, אלא אם מדובר בפגים או תינוק חולה והוראות בית החולים אומרות אחרת.
חלב אם מלא חמרים אנטיבקטריאליים
-
מה , זה נשמע שאת הולכת להוציא הרבה מאוד כסף, וחבל.
חכי עד לאחר הלידה, ולאט לאט תראי מה את באמת צריכה.
המון דברים אפשר גם לקבל/לקנות יד שניה-שלישית-רביעית. חיתולי בד, למשל, הרבה יותר נעימים כשכבר קצת משומשים, חזיות הנקה- אולי בכלל לא תצטרכי? כרית הנקה, בגדים, סטריליזטורים למיניהם ועוד - כל אלה דברים שאנשים שמחים להשאיל/לתרום/למכור.
הרבה דברים נמצאים בשימוש במשך חודש-חודשיים, ותו לא. את לא תאמיני כמה מהר הכל משתנה אצל תינוקות קטנטנים!
חודשי הריון ארוכים העברתי בכביסות של דברים הזויים, רק בשביל לגלות שהיא מעולם לא ישבה בטרמפולינה, שמעולם לא השתמשתי בכרית הזו והזו ושכל החיתולים הרב-פעמיים היו בזבוז כסף משווע.
בכלל, המון דברים ל״תינוקות״ הם כל כך מיותרים... שמן תינוקות, למשל. אני תמיד משתמשת בשמן שקדים טהור ויקר, שעדיין עולה לי הרבה הרבה פחות מ״שמן תינוקות״ של וולדה (אני בחו״ל, כך שלא יכולה להמליץ ישירות).
סבונים - למה צריך? הם כל כך נקיים וריחניים, אם שוטפים טוסיק אחרי קקי (אני שוטפת בלי סבון), אז אפילו אין צורך לעשות אמבטיה.
בכלל, איפה שאני גרה לא מקובל לרחוץ תינוקות עד שנופל חבל הטבור (ואף הרבה יותר זמן), כך שהוא לא נרטב, פשוט מתייבש ונופל. המיילדת נתנה לי מן טלק עדין לפזר עליו במקרה הצורך, אבל שוב, לצערי לא יכולה להמליץ. קצת אלכוהול בוודאי יעשה את העבודה.
בקיצור, קחי את זה באיזי.
חכי עד לאחר הלידה, ולאט לאט תראי מה את באמת צריכה.
המון דברים אפשר גם לקבל/לקנות יד שניה-שלישית-רביעית. חיתולי בד, למשל, הרבה יותר נעימים כשכבר קצת משומשים, חזיות הנקה- אולי בכלל לא תצטרכי? כרית הנקה, בגדים, סטריליזטורים למיניהם ועוד - כל אלה דברים שאנשים שמחים להשאיל/לתרום/למכור.
הרבה דברים נמצאים בשימוש במשך חודש-חודשיים, ותו לא. את לא תאמיני כמה מהר הכל משתנה אצל תינוקות קטנטנים!
חודשי הריון ארוכים העברתי בכביסות של דברים הזויים, רק בשביל לגלות שהיא מעולם לא ישבה בטרמפולינה, שמעולם לא השתמשתי בכרית הזו והזו ושכל החיתולים הרב-פעמיים היו בזבוז כסף משווע.
בכלל, המון דברים ל״תינוקות״ הם כל כך מיותרים... שמן תינוקות, למשל. אני תמיד משתמשת בשמן שקדים טהור ויקר, שעדיין עולה לי הרבה הרבה פחות מ״שמן תינוקות״ של וולדה (אני בחו״ל, כך שלא יכולה להמליץ ישירות).
סבונים - למה צריך? הם כל כך נקיים וריחניים, אם שוטפים טוסיק אחרי קקי (אני שוטפת בלי סבון), אז אפילו אין צורך לעשות אמבטיה.
בכלל, איפה שאני גרה לא מקובל לרחוץ תינוקות עד שנופל חבל הטבור (ואף הרבה יותר זמן), כך שהוא לא נרטב, פשוט מתייבש ונופל. המיילדת נתנה לי מן טלק עדין לפזר עליו במקרה הצורך, אבל שוב, לצערי לא יכולה להמליץ. קצת אלכוהול בוודאי יעשה את העבודה.
בקיצור, קחי את זה באיזי.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
גם לדעתי הדף הזה לא ממש ברוח האתר, אבל אם יצטבר פה מידע שווה והוא ייערך היטב אפשר יהיה למקם אותו ב{{}}קניות לקראת לידה.
וגם אני חושבת ש-
_מה , זה נשמע שאת הולכת להוציא הרבה מאוד כסף, וחבל.
חכי עד לאחר הלידה, ולאט לאט תראי מה את באמת צריכה._
כולם די בסדר, קני לפי המחיר
הייתי מנסה להשיג כמה חיתולים יד2 מסוגים שונים (לא רק יצרנים שונים אלא ממש סוגים שונים), לראות מה מתאים ונוח ואח"כ לקנות.
כל אלה שנחשבים "אורגניים" נראים לי בסדר באותה מידה, קני לפי המחיר.
אגב, ממש לא צריך הרבה. יותר נעים לשטוף את הטוסיק במים, אני השתמשתי במגבונים רק מחוץ לבית.
משחה לטוסיק
וולדה
משחה לחבל הטבור
לא זכור לי שהשתמשתי
משחה לסימני מתיחה
עזבי אותך, זה קרב אבוד
משחה לאחרי הברית
ויטה מרפן
אחרי הקיסרי הראשון שמתי איזה שמן שקיבלתי מהמיילדת. הצלקת נשארה אדומה, עבה ומגרדת שנתיים. אחרי הקיסרי השני לא שמתי כלום וכעבור שבועיים כבר היה קשה להבחין בה. הגעתי למסקנה שמה שהשפיע על קצב ההחלמה היה אך ורק המצב הנפשי שלי וההתייחסות שלי לחוויית הקיסרי...
משחה לפציעות בפטמות
לנולין טהור בלבד (וכמובן ייעוץ הנקה למניעה)
פירות וירקות ב-5 צבעים מדי יום. בשר אדום, הרבה עלים ירוקים. אם תגיעי לברזל ממש נמוך - פלורדיקס.
(עם ברזל לקטנטנים מחכים כמה חודשים)
מכשיר סטרליזטור
בחיים לא השתמשתי
שקיות שאיבה
אף פעם לא הייתי צריכה לתינוקות שלי, אבל היתה תקופה ששאבתי ותרמתי, השתמשתי בשקיות של avent אם אני לא טועה. האמת שזה לא היה כ"כ נוח.
חזיות הנקה
חכי לאחרי הלידה, זה עוד יגדל
חולצות הנקה
בדיעבד מיותר
אבקת כביסה ומרכך
אקובר, תמיד ולא רק לתינוקות
סבוני גוף טבעיים
ד"ר ברונר
שמן תינוקות
שמן זית או שקדים או קוקוס
משאבות הנקה
אני הסתדרתי מצוין עם ידנית של avent אבל לא הייתי צריכה להזין תאומים.
וגם אני חושבת ש-
_מה , זה נשמע שאת הולכת להוציא הרבה מאוד כסף, וחבל.
חכי עד לאחר הלידה, ולאט לאט תראי מה את באמת צריכה._
- HAVING SAID THAT...
כולם די בסדר, קני לפי המחיר
הייתי מנסה להשיג כמה חיתולים יד2 מסוגים שונים (לא רק יצרנים שונים אלא ממש סוגים שונים), לראות מה מתאים ונוח ואח"כ לקנות.
כל אלה שנחשבים "אורגניים" נראים לי בסדר באותה מידה, קני לפי המחיר.
אגב, ממש לא צריך הרבה. יותר נעים לשטוף את הטוסיק במים, אני השתמשתי במגבונים רק מחוץ לבית.
משחה לטוסיק
וולדה
משחה לחבל הטבור
לא זכור לי שהשתמשתי
משחה לסימני מתיחה
עזבי אותך, זה קרב אבוד
משחה לאחרי הברית
ויטה מרפן
אחרי הקיסרי הראשון שמתי איזה שמן שקיבלתי מהמיילדת. הצלקת נשארה אדומה, עבה ומגרדת שנתיים. אחרי הקיסרי השני לא שמתי כלום וכעבור שבועיים כבר היה קשה להבחין בה. הגעתי למסקנה שמה שהשפיע על קצב ההחלמה היה אך ורק המצב הנפשי שלי וההתייחסות שלי לחוויית הקיסרי...
משחה לפציעות בפטמות
לנולין טהור בלבד (וכמובן ייעוץ הנקה למניעה)
פירות וירקות ב-5 צבעים מדי יום. בשר אדום, הרבה עלים ירוקים. אם תגיעי לברזל ממש נמוך - פלורדיקס.
(עם ברזל לקטנטנים מחכים כמה חודשים)
מכשיר סטרליזטור
בחיים לא השתמשתי
שקיות שאיבה
אף פעם לא הייתי צריכה לתינוקות שלי, אבל היתה תקופה ששאבתי ותרמתי, השתמשתי בשקיות של avent אם אני לא טועה. האמת שזה לא היה כ"כ נוח.
חזיות הנקה
חכי לאחרי הלידה, זה עוד יגדל
חולצות הנקה
בדיעבד מיותר
אבקת כביסה ומרכך
אקובר, תמיד ולא רק לתינוקות
סבוני גוף טבעיים
ד"ר ברונר
שמן תינוקות
שמן זית או שקדים או קוקוס
משאבות הנקה
אני הסתדרתי מצוין עם ידנית של avent אבל לא הייתי צריכה להזין תאומים.
בכלל, איפה שאני גרה לא מקובל לרחוץ תינוקות עד שנופל חבל הטבור (ואף הרבה יותר זמן), כך שהוא לא נרטב, פשוט מתייבש ונופל.
נשמע הגיוני.
כמה זמן זה יוצא בלי רחצה? (הבנתי שבארץ נמנעים מטלק לא יודעת למה).
בכלל אני לא אוהבת את השילוב של מים סבון ותינוקות.
אני מתכוונת לקנות מעט ולקבל מה שאקבל (בינתיים לא קיבלתי) אבל אניא ל יכולה לקנות אחר כך "לאט לאט". לא תהיה לי דקה לנשום ולא בטוח שיהיה לי את מי לתזז בקניות.
לא קיבלתי בינתיים משהו מזה ולכן אני כן צריכה לדאוג להם (ואני כמובן אשמח לקבל מה שאפשר). לא חושבת שאני מתארגנת על יותר מדי, אלא על הבסיס ומעט ממנו כדי שיהיה על מה לסמוך.
עדיף שתהיה חזיית הנקה מיותרת (למה שלא אצטרך?) או בקבוק אחד נוסף (ברור שאצטרך, ויותר מאחד כי אין מצב ללא בקבוק לגמרי) מאשר שאצטרך להיתזז אח"כ בין חנויות או אנשים שרוצים למסור ונמצאים מרחק שעה נסיעה - אחרי קיסרי לבד (לא בטוח שיהיה לי את מי לתזז במקומי).
נשמע הגיוני.
כמה זמן זה יוצא בלי רחצה? (הבנתי שבארץ נמנעים מטלק לא יודעת למה).
בכלל אני לא אוהבת את השילוב של מים סבון ותינוקות.
אני מתכוונת לקנות מעט ולקבל מה שאקבל (בינתיים לא קיבלתי) אבל אניא ל יכולה לקנות אחר כך "לאט לאט". לא תהיה לי דקה לנשום ולא בטוח שיהיה לי את מי לתזז בקניות.
לא קיבלתי בינתיים משהו מזה ולכן אני כן צריכה לדאוג להם (ואני כמובן אשמח לקבל מה שאפשר). לא חושבת שאני מתארגנת על יותר מדי, אלא על הבסיס ומעט ממנו כדי שיהיה על מה לסמוך.
עדיף שתהיה חזיית הנקה מיותרת (למה שלא אצטרך?) או בקבוק אחד נוסף (ברור שאצטרך, ויותר מאחד כי אין מצב ללא בקבוק לגמרי) מאשר שאצטרך להיתזז אח"כ בין חנויות או אנשים שרוצים למסור ונמצאים מרחק שעה נסיעה - אחרי קיסרי לבד (לא בטוח שיהיה לי את מי לתזז במקומי).
חיתולים, לכבס עם חומץ בתא של המרכך והם רכים.
לגבי הנקה, וודאי שיש מצב להנקה בלעדית, אחרת המין האנושי לא היה מתקיים, למה להניח מראש שאת תהיי בין האחוזים הבודדים שלא יכולים?
בהקשר הזה אני ממליצה על המשפטים המחזקים מהאתר של שרה לה ולהכין כמה משפטים מחזקים על הורות: כמו ״אני מניקה את תינוקי באהבה״
לגבי הנקה, וודאי שיש מצב להנקה בלעדית, אחרת המין האנושי לא היה מתקיים, למה להניח מראש שאת תהיי בין האחוזים הבודדים שלא יכולים?
בהקשר הזה אני ממליצה על המשפטים המחזקים מהאתר של שרה לה ולהכין כמה משפטים מחזקים על הורות: כמו ״אני מניקה את תינוקי באהבה״
תינוקות יונקים לא נזקקים על פי רוב לרחצה(רק טוסיק) , בחודשים הראשונים, אבל יש תינוקות שנהנים מטבילה במים חמימים ללא סבון(ויש תינוקות שממש לא)
יותר קל לעסות את התינוק עם שמן, ולעיסוי יתרונות רבים, ראי דף מתאים, לא זוכרת את שמו.
שמן תינוקות וטלק הם מוצרים לא בריאים, טלק פוגע בנשימה.
יותר קל לעסות את התינוק עם שמן, ולעיסוי יתרונות רבים, ראי דף מתאים, לא זוכרת את שמו.
שמן תינוקות וטלק הם מוצרים לא בריאים, טלק פוגע בנשימה.
באיזה אזור את בארץ ? האם את צריכה עזרה ממשית?
_אלכוהול 70% (לא סותר גם שימוש בחלב אם כמובן) - חשוב לחטא טוב טוב את האזור הזה שיש בו, סליחה על הגראפיות, בשר נרקב
בבתי חולים היום אומרים שיותר טוב בלי. שינו גישה._
לי בבית חולים לפני חודשיים וחצי אמרו לשים אלכוהול
בבתי חולים היום אומרים שיותר טוב בלי. שינו גישה._
לי בבית חולים לפני חודשיים וחצי אמרו לשים אלכוהול
-
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם
היי מה
לי יש תינוק בן חודשיים עוד מעט, אני לא קניתי כלום כלום כלום לפני הלידה, מתוך אמונה תפלה.
ידעתי שיש סטוק של בגדים יד שנייה מהאחייניות שמחכה בצד אצל ההורים ועוד קצת ציוד,
וההורים שלי אמרו שיקנו לנו כסא בטיחות מיד אחרי הלידה.
מה שכן באמת היה לי את ההורים שלי עם אוטו שעשו את כל הקניות, אני לא הלכתי עדיין לשום חנות תינוקות ולא לסופרפארם,
כך שאת צודקת כשאת אומרת שעדיף שיהיה לך הכל מוכן. לפחות הציוד הבסיסי.
יש בתי מרקחת שאפשר להזמין מהם אונליין בזול, הרבה יותר זול מסופרפארם
אבל תצטרכי לשלם על שליח עד הבית כי לא תלכי לדואר לאסוף את זה...
בסוף ההורים שלי קנו לנו הרבה יותר ציוד מ"רק כסא בטיחות"
ולמרות שזה לא מה שרציתי והרבה דברים מיותרים
זה היה מאוד נוח כשחזרנו מהבית חולים ונכנסו לשגרה התובענית עם התינוק.
כי אפילו חיתולים לא היו. אז נכון שרציתי חיתולים ר"פ אבל לא עשיתי עם זה כלום מראש וכרגע אנחנו עדיין עם ח"פ.
כי אין לי אנרגיות להשקיע בזה כרגע. אם היה לי מראש אז אולי עכשיו
אז אני כן ממליצה לך לקנות את הדברים הבסיסיים שחשובים לך מראש אחרת יכול להיות שתתקעי עם משהו שלא מתאים -
למשל חיתולים רב פעמיים יהיה לך כנראה יותר קשה לשלוח מישהו לקנות עבורך כי זה משהו לא סטנדרטי שכנראה אין ב"שילב"
חיטוי לטבור - השתמשנו בסביעור, ככה המליצו בבית החולים. ופדי גזה.
בגדי הנקה - אני עם סתם גופיות סבא שנוח להזיז הצידה, או חולצות גזורות
זה די בסדר ואפשר להסתדר לתקופה הראשונה. אחר כך אפשר לקנות בגדי הנקה (ולהזמין באינטרנט בלי לצאת מהבית)
משחה לפטמות - לנסינו.פשוט 100% לנולין, יש עוד חברות.
ותצרי קשר עם יועצת הנקה כבר מעכשיו אולי, שתתן לך טיפים ותזמיני אותה כבר לבית חולים
לי יש תינוק בן חודשיים עוד מעט, אני לא קניתי כלום כלום כלום לפני הלידה, מתוך אמונה תפלה.
ידעתי שיש סטוק של בגדים יד שנייה מהאחייניות שמחכה בצד אצל ההורים ועוד קצת ציוד,
וההורים שלי אמרו שיקנו לנו כסא בטיחות מיד אחרי הלידה.
מה שכן באמת היה לי את ההורים שלי עם אוטו שעשו את כל הקניות, אני לא הלכתי עדיין לשום חנות תינוקות ולא לסופרפארם,
כך שאת צודקת כשאת אומרת שעדיף שיהיה לך הכל מוכן. לפחות הציוד הבסיסי.
יש בתי מרקחת שאפשר להזמין מהם אונליין בזול, הרבה יותר זול מסופרפארם
אבל תצטרכי לשלם על שליח עד הבית כי לא תלכי לדואר לאסוף את זה...
בסוף ההורים שלי קנו לנו הרבה יותר ציוד מ"רק כסא בטיחות"
ולמרות שזה לא מה שרציתי והרבה דברים מיותרים
זה היה מאוד נוח כשחזרנו מהבית חולים ונכנסו לשגרה התובענית עם התינוק.
כי אפילו חיתולים לא היו. אז נכון שרציתי חיתולים ר"פ אבל לא עשיתי עם זה כלום מראש וכרגע אנחנו עדיין עם ח"פ.
כי אין לי אנרגיות להשקיע בזה כרגע. אם היה לי מראש אז אולי עכשיו
אז אני כן ממליצה לך לקנות את הדברים הבסיסיים שחשובים לך מראש אחרת יכול להיות שתתקעי עם משהו שלא מתאים -
למשל חיתולים רב פעמיים יהיה לך כנראה יותר קשה לשלוח מישהו לקנות עבורך כי זה משהו לא סטנדרטי שכנראה אין ב"שילב"
חיטוי לטבור - השתמשנו בסביעור, ככה המליצו בבית החולים. ופדי גזה.
בגדי הנקה - אני עם סתם גופיות סבא שנוח להזיז הצידה, או חולצות גזורות
זה די בסדר ואפשר להסתדר לתקופה הראשונה. אחר כך אפשר לקנות בגדי הנקה (ולהזמין באינטרנט בלי לצאת מהבית)
משחה לפטמות - לנסינו.פשוט 100% לנולין, יש עוד חברות.
ותצרי קשר עם יועצת הנקה כבר מעכשיו אולי, שתתן לך טיפים ותזמיני אותה כבר לבית חולים
-
כמה זמן זה יוצא בלי רחצה?
עד שנופל חבל הטבור? וואו, כבר הספקתי לשכוח... אני זוכרת שאצל בתי זה היה יחסית מהר, 4-5 ימים אולי?
אבל לא רחצתי אותה גם אחרי שנפל. לדעתי חיכיתי איזה 3 שבועות. אח״כ לעיתים די קרובות, כי היא עפה על זה (טאמי טאב) וזה גם הרדים אותה.
(הבנתי שבארץ נמנעים מטלק לא יודעת למה).
זה היה מן טלק הומאופטי שכזה, אבל שוב, אין לי המלצה.
עדיף שתהיה חזיית הנקה מיותרת (למה שלא אצטרך?)
לא יודעת. אני אישית לא נזקקתי להן, אבל אני בדר״כ הולכת בלי חזיה.
גם אני בדיעה ששווה לנסות להניק הנקה מלאה בעזרת תמיכה נכונה, ולא לחשוב מראש שזה לא ילך. זה כמובן לא אומר שאינך צריכה להתארגן מראש על כמה בקבוקים.
לכל רופאה/אחות/מיילדת יש את הדיעה הפרטית שלה. שום דבר לא יקרה לתינוק אם ישימו לו קצת אלכוהול או טלק או ווטאבר, אפשר פשוט קצת לשחרר בעניינים כאלה, לא?
אני לא הייתי שמה כלום כל עוד לא מופיעה אדמומיות או סימנים חשודים אחרים.
עד שנופל חבל הטבור? וואו, כבר הספקתי לשכוח... אני זוכרת שאצל בתי זה היה יחסית מהר, 4-5 ימים אולי?
אבל לא רחצתי אותה גם אחרי שנפל. לדעתי חיכיתי איזה 3 שבועות. אח״כ לעיתים די קרובות, כי היא עפה על זה (טאמי טאב) וזה גם הרדים אותה.
(הבנתי שבארץ נמנעים מטלק לא יודעת למה).
זה היה מן טלק הומאופטי שכזה, אבל שוב, אין לי המלצה.
עדיף שתהיה חזיית הנקה מיותרת (למה שלא אצטרך?)
לא יודעת. אני אישית לא נזקקתי להן, אבל אני בדר״כ הולכת בלי חזיה.
גם אני בדיעה ששווה לנסות להניק הנקה מלאה בעזרת תמיכה נכונה, ולא לחשוב מראש שזה לא ילך. זה כמובן לא אומר שאינך צריכה להתארגן מראש על כמה בקבוקים.
לכל רופאה/אחות/מיילדת יש את הדיעה הפרטית שלה. שום דבר לא יקרה לתינוק אם ישימו לו קצת אלכוהול או טלק או ווטאבר, אפשר פשוט קצת לשחרר בעניינים כאלה, לא?
אני לא הייתי שמה כלום כל עוד לא מופיעה אדמומיות או סימנים חשודים אחרים.
באיזה אזור את בארץ ? האם את צריכה עזרה ממשית?
אני מאזור המרכז (ר"ג-גבעתיים).
אני אכן צריכה עזרה.
אני מאזור המרכז (ר"ג-גבעתיים).
אני אכן צריכה עזרה.
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הלוואי שהייתי יכולה לבוא לעזור לך אני בחו"ל.
אני מקווה שעוד לא נמאס לך מדיונים על עצם הדף, יש עוד דבר שחשוב לי להגיד, גם לאור מה שכתבת בהמשך.
דבר ראשון, במצב שתיארת, אני חושבת שאת עושה את הדבר הנבון והאחראי ביותר שאת נערכת מראש, וכל הכבוד לך! ובאמת אין שום פסול בלחפש את המוצרים הטובים והמתאימים ביותר, כדי לא לבזבז כסף לריק, וזה כולל גם לברר שמות של חברות.
אז במתכונת הזאת אין שום בעיה עם הדף, ובעיניי אין בו שום דבר שנוגד את רוח הבאופן.
הבעיה היא אם הוא יוצג כדף המלצות כללי, קבוע, לכולן.
אני אסביר את הבעיה שאני רואה בזה: יש המון, המון, המון, רשימות של מוצרים לקראת לידה שמסתובבות ברשת, בפורומים ובאתרים שונים. כשאני פותחת את הרשימות האלה, יש שם תרבות צרכנית שמטרידה אותי הרבה מעבר למוצרים הספציפיים, וגם אם הם כולם היו ידידותיים לסביבה וכו'. התרבות הצרכנית הזאת משתקפת בעצם העובדה שזו רשימה אחידה לכולם{{}}. זה מוקד הבעיה בעיניי.
בעיניי הדבר הנכון, החכם, הידידותי לסביבה, הידידותי למשפחה - הוא לברר מה הצרכים האישיים של כל אמא, תינוק, משפחה - ולפיהם לרכוש.
ושוב - לכן זה מעולה בעיניי שפתחת את הדף הזה!
אם הוא יישאר באתר כ"דף המלצות הקנייה של באופן", רשימה ארוכה-ארוכה של מוצרים, שכל אחד מהם ודאי בנסיבות מסוימות עשה טוב מאוד למשפחה אחת ממשפחות האתר - אני ארגיש שהמסר רע מאוד. לא נראה לי כדאי שאישה בהריון תיכנס לבדוק מה רשימת המוצרים הבאופניים שהיא אמורה לרכוש לקראת הלידה.
אבל אם הדף הזה יעזור לחדד את הצרכים המסוימים שלך{{}}, ויעזור לך לקבל המלצות ספציפיות שמתאימות לך - זו בעיניי עזרה הדדית נפלאה, שהיא תמצית הבאופן, ואני מקווה בכל לבי שתקבלי ממנה כמה שיותר.
הלוואי שהייתי יכולה לבוא לעזור לך אני בחו"ל.
אני מקווה שעוד לא נמאס לך מדיונים על עצם הדף, יש עוד דבר שחשוב לי להגיד, גם לאור מה שכתבת בהמשך.
דבר ראשון, במצב שתיארת, אני חושבת שאת עושה את הדבר הנבון והאחראי ביותר שאת נערכת מראש, וכל הכבוד לך! ובאמת אין שום פסול בלחפש את המוצרים הטובים והמתאימים ביותר, כדי לא לבזבז כסף לריק, וזה כולל גם לברר שמות של חברות.
אז במתכונת הזאת אין שום בעיה עם הדף, ובעיניי אין בו שום דבר שנוגד את רוח הבאופן.
הבעיה היא אם הוא יוצג כדף המלצות כללי, קבוע, לכולן.
אני אסביר את הבעיה שאני רואה בזה: יש המון, המון, המון, רשימות של מוצרים לקראת לידה שמסתובבות ברשת, בפורומים ובאתרים שונים. כשאני פותחת את הרשימות האלה, יש שם תרבות צרכנית שמטרידה אותי הרבה מעבר למוצרים הספציפיים, וגם אם הם כולם היו ידידותיים לסביבה וכו'. התרבות הצרכנית הזאת משתקפת בעצם העובדה שזו רשימה אחידה לכולם{{}}. זה מוקד הבעיה בעיניי.
בעיניי הדבר הנכון, החכם, הידידותי לסביבה, הידידותי למשפחה - הוא לברר מה הצרכים האישיים של כל אמא, תינוק, משפחה - ולפיהם לרכוש.
ושוב - לכן זה מעולה בעיניי שפתחת את הדף הזה!
אם הוא יישאר באתר כ"דף המלצות הקנייה של באופן", רשימה ארוכה-ארוכה של מוצרים, שכל אחד מהם ודאי בנסיבות מסוימות עשה טוב מאוד למשפחה אחת ממשפחות האתר - אני ארגיש שהמסר רע מאוד. לא נראה לי כדאי שאישה בהריון תיכנס לבדוק מה רשימת המוצרים הבאופניים שהיא אמורה לרכוש לקראת הלידה.
אבל אם הדף הזה יעזור לחדד את הצרכים המסוימים שלך{{}}, ויעזור לך לקבל המלצות ספציפיות שמתאימות לך - זו בעיניי עזרה הדדית נפלאה, שהיא תמצית הבאופן, ואני מקווה בכל לבי שתקבלי ממנה כמה שיותר.
-
דפנה - כל מילה!
(אולי כדאי לתייג כדף זמני)
(אולי כדאי לתייג כדף זמני)
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
תודה יעלילה על התמיכה.
בכל זאת אני רוצה להבהיר שמבחינתי לא התכוונתי שיהיה דף זמני. אני לא מהששות-אלי-מחיקות, ואני חושבת שאם הוא יצמח להיות דף טוב כן תהיה בו תועלת גם לאחרות, מכל מיני בחינות (לא מתווכחת אם את חושבת אחרת, רק מטריד אותי שאולי זה נראה כאילו זו הייתה כוונתי).
התכוונתי רק להציע ל{{}}מה שתהיה ממוקדת בעצמה, בצרכים המסוימים שלה, שתציג את זה כך ותקבל המלצות ממוקדות בשבילה. אני מאמינה שכך הדף יהיה גם יותר מועיל בטווח המידי וגם יותר תורם לאתר.
תודה יעלילה על התמיכה.
בכל זאת אני רוצה להבהיר שמבחינתי לא התכוונתי שיהיה דף זמני. אני לא מהששות-אלי-מחיקות, ואני חושבת שאם הוא יצמח להיות דף טוב כן תהיה בו תועלת גם לאחרות, מכל מיני בחינות (לא מתווכחת אם את חושבת אחרת, רק מטריד אותי שאולי זה נראה כאילו זו הייתה כוונתי).
התכוונתי רק להציע ל{{}}מה שתהיה ממוקדת בעצמה, בצרכים המסוימים שלה, שתציג את זה כך ותקבל המלצות ממוקדות בשבילה. אני מאמינה שכך הדף יהיה גם יותר מועיל בטווח המידי וגם יותר תורם לאתר.
מה יקרה, אין לך דף בית, אז אני פונה אלייך כאן, אני גרה מאוד רחוק ממך, אבל אני חושבת ששווה לחפש עזרה בהתנדבות,
אולי לפתוח מסמך גוגל דוקס בו מפורטים הצרכים שלך(עזרה בבית,בישול, קניות,עזרה עם התינוקות, תמיכה חיובית ובונה ביטחון)לפרסם אותו פורומים רלוונטיים ואז כל אחד יכול לשבץ את עצמו למתי שהוא יכול, מי שיכול לעזור בחודשיים הראשונים אחרי הלידה ואח״כ לפי הצורך.
אולי לפתוח מסמך גוגל דוקס בו מפורטים הצרכים שלך(עזרה בבית,בישול, קניות,עזרה עם התינוקות, תמיכה חיובית ובונה ביטחון)לפרסם אותו פורומים רלוונטיים ואז כל אחד יכול לשבץ את עצמו למתי שהוא יכול, מי שיכול לעזור בחודשיים הראשונים אחרי הלידה ואח״כ לפי הצורך.
אחותי התנדבה לבנות לך את הטופס לפי הצרכים שלך אם את מעוניינת.
מה דעתך?
מה דעתך?
-
התכוונתי רק להציע למה שתהיה ממוקדת בעצמה, בצרכים המסוימים שלה, שתציג את זה כך ותקבל המלצות ממוקדות בשבילה
כוונתך המשובחת עברה מובנת לגמרי לדעתי
כוונתך המשובחת עברה מובנת לגמרי לדעתי
-
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*
נראה לי שאני היחידה שמתמלת כאן. ועם התמ"ל מגיעים מוצרים אינספור.
השאלה אם שווה לקנות אותם מראש? אם תחליטי שכן, יש לי המלצות קונקרטיות.
השאלה אם שווה לקנות אותם מראש? אם תחליטי שכן, יש לי המלצות קונקרטיות.
ממליצה לקנות גוזיות הנקה לפני הלידה (במיוחד כשבאים לעזור לך אחרי, לי היה יותר נוח להיות עם סוג של חזיה כשיש אנשים מסביב ואפילו בבית חולים)
ומוצר השנה מבחינתי:
משחת הממליס של ולדה - מציל חיים מטחורים
(לא יודעת אם רלוונטי לקיסרי למרות שנראה לי שכן לכמעט לכל אישה בחודש תשיעי)
ומוצר השנה מבחינתי:
משחת הממליס של ולדה - מציל חיים מטחורים
(לא יודעת אם רלוונטי לקיסרי למרות שנראה לי שכן לכמעט לכל אישה בחודש תשיעי)
ממליצה לקנות גוזיות הנקה
מה זה גוזיית הנקה ואיפה קונים??
אני מתייסרת עם חזיות כשאני מחוץ לבית, שונאת את זה
מה זה גוזיית הנקה ואיפה קונים??
אני מתייסרת עם חזיות כשאני מחוץ לבית, שונאת את זה
לי יש כמה של ברבדו ואני מאוד מרוצה. יש להם גם חזיית בייסיק שנראה לי שהיא בעצם גוזייה. מאוד זולה. אני לא התנסיתי בה, אז לא יודעת להגיד מעבר לזה.
ארגנתי בתחילת השנה קבוצת רכישה דרך פורום אינטרנטי של הריון ולידה, בדיוק ניסיתי להיות איתו בקשר היום אם אפשרי לצרף עוד קונות שפנו אלי דרך הפורום.
דרך הקבוצה קיבלנו 45% הנחה.
אם מעניין פה מישהי, אפשר לכתוב בדף שנראה לכם מתאים.
ארגנתי בתחילת השנה קבוצת רכישה דרך פורום אינטרנטי של הריון ולידה, בדיוק ניסיתי להיות איתו בקשר היום אם אפשרי לצרף עוד קונות שפנו אלי דרך הפורום.
דרך הקבוצה קיבלנו 45% הנחה.
אם מעניין פה מישהי, אפשר לכתוב בדף שנראה לכם מתאים.
ארגנתי בתחילת השנה קבוצת רכישה דרך פורום אינטרנטי של הריון ולידה
אני חייבת למדוד בעצמי, אבל תודה.
אני חייבת למדוד בעצמי, אבל תודה.
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
קראתי רק חלק... לגבי חזיות, נראה לי שלא כדאי לקנות לפני הלידה, כי הגודל של החזה משתנה. אני מאד לא אהבתי חזיות הנקה, קנו לי והן היו לא נעימות ובקושי לבשתי. אחרות כן לובשות, אבל זה עניין מאד אישי.
היום אפשר לקנות מלא דברים אונליין. חיתולים רב פעמיים למשל, את לא תמצאי בחנויות. אם יש לך ממי לקבל או לקנות יד שנייה, כדאי לעשות את זה לפני הלידה, אבל אם לא, אפשר לדעתי לחכות. לי היה קשה עם הרב פעמיים והעדפתי לפשפש. קניתי באלי אקספרס, זה מאד זול, בסביבות עשרים שח לחיתול.
כל האביזרים לתמל - גם לדעתי לא כדאי מראש. אם תצטרכי, בבית חולים יתנו לך סטוק להתחלה, וזה מאד זמין בכל מקום. יותר נוח עם סטריליזטור, אבל אפשר גם להרתיח בסיר עד שמתארגנים אם צריך, ואז את לא נתקעת עם אביזר מיותר (אם כי בטוח שאפשר להשיג אותו יד שנייה מראש).
אני חושבת שבעצם זו העצה הכללית שלי: כל מה שאת יכולה להשיג יד שנייה, לכי על זה. במיוחד עגלה. מה שלא, חכי איתו ותראי אם תצטרכי (אנחנו למשל לא השתמשנו במיטה, בעגלה, ברוב הצעצועים, בכל אביזרי התמל, בבייביסנס, ואני בטח לא זוכרת במה עוד. מזל שהרוב היה מתנה יד שנייה).
היום אפשר לקנות מלא דברים אונליין. חיתולים רב פעמיים למשל, את לא תמצאי בחנויות. אם יש לך ממי לקבל או לקנות יד שנייה, כדאי לעשות את זה לפני הלידה, אבל אם לא, אפשר לדעתי לחכות. לי היה קשה עם הרב פעמיים והעדפתי לפשפש. קניתי באלי אקספרס, זה מאד זול, בסביבות עשרים שח לחיתול.
כל האביזרים לתמל - גם לדעתי לא כדאי מראש. אם תצטרכי, בבית חולים יתנו לך סטוק להתחלה, וזה מאד זמין בכל מקום. יותר נוח עם סטריליזטור, אבל אפשר גם להרתיח בסיר עד שמתארגנים אם צריך, ואז את לא נתקעת עם אביזר מיותר (אם כי בטוח שאפשר להשיג אותו יד שנייה מראש).
אני חושבת שבעצם זו העצה הכללית שלי: כל מה שאת יכולה להשיג יד שנייה, לכי על זה. במיוחד עגלה. מה שלא, חכי איתו ותראי אם תצטרכי (אנחנו למשל לא השתמשנו במיטה, בעגלה, ברוב הצעצועים, בכל אביזרי התמל, בבייביסנס, ואני בטח לא זוכרת במה עוד. מזל שהרוב היה מתנה יד שנייה).
-
טלפון של כמה יועצות הנקה מעולות לקחת איתך לבית החולים.
לחסוך איפה שאפשר כן לחסוך ולממן דולה פוסט פארטום לפעמיים-שלוש בשבוע למשך חודש
ר״פ אכן באינטרנט ואני הייתי מציעה (בעיקר אם יש קיסרי באופק?!) להקל בעניין זה ופשוט טיפה לפשפש כשמתאפשר. זה קצת יותר כביסה ולכלוך ממה שאשה אחרי לידה אמורה להתמודד איתו לבד (בהתחלה לפחות. התחלה=חודשיים בערך).
הייתי קונה פח קטן אטום.
אם הייתי ללא תמיכה ואחרי לידה קשה מכל סיבה שהיא הייתי מוותרת על רחצה של עצמי ומחכה שיהיה מישהו נוסף בבית (לי יש לחץ דם נמוך, חשש להתעללויות וכו).
רחצה ליילוד הייתי עושה כשעליי חיתול בד ופשוט מרטיבה מעט מעל כיור. למשך כמה חודשים זה מספיק.
אם אין לך מישהו לסמוך עליו בעת הלידה, לקנות דולה לשם כך. במיוחד אם צפוי קיסרי (משום מה הבנתי כך מדברייך) כדי שלא יהיה ניתוק מהתינוק ותוכלי להניח על השד כמה שיותר קרוב למועד הלידה.
ממליצה לקנות תה סרפד, חליטות מחזקות מצב רוח (קמומיל?). רסקיו. אומגה שלוש.
להשיג כמה סוגי מנשאים בהשאלה (בד רגיל, טבעות, לופי ודומיו)
עגלה: אפשר לקנות אחת פשוטה אם אין ממי להשאיל. בדיעבד היום הייתי קונה שתיים פשוטות: אחת לגיל 0-6 (עם ״אמבטיה״- עד שהתינוק מזדקף זה נוח גם כעריסה בבית. עם ידיות נשיאה זה נוח בסיבוב קניות)ו שניה טיולון הכי פשוט.
לא הייתי קונה שום דבר לאמבטיה, כולל אבטיה. אם בגיל חודשיים עולה הצורך אפשר לטפטף בלנאום ודומיו. מקסימום מציידת את עצמי בשטיחים מונע החלקה.
ההשקעות הכי חשובות הן אלה שיעזרו לשניכם לישון (יחד) כמה שיותר במשך שלושה חודשים הראשונים יחד בעולם:
עדיף להתחיל בלי מוצצים ובקבוקים כדי למנוע בלבול פטמות שעלול להקשות על ההנקה/ להכאיב. במידת האפשר
לחסוך איפה שאפשר כן לחסוך ולממן דולה פוסט פארטום לפעמיים-שלוש בשבוע למשך חודש
ר״פ אכן באינטרנט ואני הייתי מציעה (בעיקר אם יש קיסרי באופק?!) להקל בעניין זה ופשוט טיפה לפשפש כשמתאפשר. זה קצת יותר כביסה ולכלוך ממה שאשה אחרי לידה אמורה להתמודד איתו לבד (בהתחלה לפחות. התחלה=חודשיים בערך).
הייתי קונה פח קטן אטום.
אם הייתי ללא תמיכה ואחרי לידה קשה מכל סיבה שהיא הייתי מוותרת על רחצה של עצמי ומחכה שיהיה מישהו נוסף בבית (לי יש לחץ דם נמוך, חשש להתעללויות וכו).
רחצה ליילוד הייתי עושה כשעליי חיתול בד ופשוט מרטיבה מעט מעל כיור. למשך כמה חודשים זה מספיק.
אם אין לך מישהו לסמוך עליו בעת הלידה, לקנות דולה לשם כך. במיוחד אם צפוי קיסרי (משום מה הבנתי כך מדברייך) כדי שלא יהיה ניתוק מהתינוק ותוכלי להניח על השד כמה שיותר קרוב למועד הלידה.
ממליצה לקנות תה סרפד, חליטות מחזקות מצב רוח (קמומיל?). רסקיו. אומגה שלוש.
להשיג כמה סוגי מנשאים בהשאלה (בד רגיל, טבעות, לופי ודומיו)
עגלה: אפשר לקנות אחת פשוטה אם אין ממי להשאיל. בדיעבד היום הייתי קונה שתיים פשוטות: אחת לגיל 0-6 (עם ״אמבטיה״- עד שהתינוק מזדקף זה נוח גם כעריסה בבית. עם ידיות נשיאה זה נוח בסיבוב קניות)ו שניה טיולון הכי פשוט.
לא הייתי קונה שום דבר לאמבטיה, כולל אבטיה. אם בגיל חודשיים עולה הצורך אפשר לטפטף בלנאום ודומיו. מקסימום מציידת את עצמי בשטיחים מונע החלקה.
ההשקעות הכי חשובות הן אלה שיעזרו לשניכם לישון (יחד) כמה שיותר במשך שלושה חודשים הראשונים יחד בעולם:
- כל השקעה בהנקה (הדרכה נכונה, אמונה והבנה שיש זמן בו היא מתבססת, סיוע טכני אם הכרחי)
- השקעה בנוחות: משלוחים, מנקה, שמיכה לשניכם וחיתול בד וקופסה קטנה להתחלה+ בקבוק מים עם פיית ספורט עבורך+ נשנושים בשני מקומות אסטרטגיים - מיטה וסלון (פיית ספורט שלא תצטרכי לחפש את הפקק, ותוכלי להניח לצידך)
- השקעה בנוחות וזמן שינה רצוף: מנשא. ולחלק מהעוללים עגלה.
עדיף להתחיל בלי מוצצים ובקבוקים כדי למנוע בלבול פטמות שעלול להקשות על ההנקה/ להכאיב. במידת האפשר
-
התעללויות- התעלפויות
התחלה- החתלה
וגם: טיטולים אפשר לקנות בכל סופרפארם כשיוצאים מבית החולים. ״אצלנו״ בהדסה היו כמה סוגים ואחרי יומיים הבנתי שאחד לא מתאים והשני יותר...
התחלה- החתלה
וגם: טיטולים אפשר לקנות בכל סופרפארם כשיוצאים מבית החולים. ״אצלנו״ בהדסה היו כמה סוגים ואחרי יומיים הבנתי שאחד לא מתאים והשני יותר...
כמה עצות מעולות!
רוצה לחזק את העניין של הנוחות - נורא נורא חשוב להוריד מעצמך עומס. פרגני לעצמך קניות באינטרנט, למשל.
אם זה אומר להיערך כלכלית מעט יותר - שווה את זה.
ומישהו שיהיה איתך הרבה לעזרה טכנית ולוגיסטית, זה בעיניי הכי חשוב
רוצה לחזק את העניין של הנוחות - נורא נורא חשוב להוריד מעצמך עומס. פרגני לעצמך קניות באינטרנט, למשל.
אם זה אומר להיערך כלכלית מעט יותר - שווה את זה.
ומישהו שיהיה איתך הרבה לעזרה טכנית ולוגיסטית, זה בעיניי הכי חשוב
מצטרפת לדעת קודמותיי לגבי מינימום רכישות ומקסימום יד שניה - לפני שנולד בני הצעיר כבר לא נשאר לנו שום דבר מהילדים הגדולים יותר כי הכל מסרנו. באותה העת עוד היה לי חשבון בפייסבוק. כתבתי בקבוצות רלוונטיות (אפשר גם בפורומים או בדפים רלוונטיים כאן, למשל ב כיכר השוק ) בקצרה מה אני צריכה ושאני מחפשת יד שניה לרכישה במחיר סמלי או למסירה למי שיש לו ורוצה להפטר מהחפצים. קיבלתי הכל הכל הכל הכל - כל מה שהייתי צריכה: סלקל לאוטו, טרמפולינה (שהתגלתה כשימושית למרות הסטיגמה שלה... שמתי אותה בשירותים וכך יכולתי להניח את העולל בכל פעם שהטבע קרא לי), ביגוד רב, חיתולים רב פעמיים, מנשא בד ארוך (שהקטן לא אהב אז הפכנו אותו לנדנדה בחצר לילדים), אמבטיה לרחצה (שבקושי השתמשנו), עריסה קטנה (גם בקושי השתמשנו) וקצת צעצועים (גם בקושי...).
המלצותי הקונקרטיות לגבי המוצרים שברשימתך:
חיתולים ומגבונים חד פעמיים (נטולי חומרים מזיקים){{}} - מה שיש לפי המחיר. כל האורגניים המתכלים די דומים בסהכ.
חיתולים רב פעמיים - יש מיליון סוגים. אני משתמשת במה שקיבלתי יד שניה, לא בוחלת בשום סוג, במיוחד מכיוון שלא עלו לי גרוש... בכל מקרה מעדיפה בלי חיתולים.
משחה לטוסיק - עם שאר הילדים השתמשתי בוולדה. עם הקטן לא קניתי משחה ופשוט שמתי לו שמן קוקוס או חמאת שיאה כשהיה עולה הצורך (פעם פעמיים בכל חייו עד כה, הוא בן שנה) ועוד משהו שנפלא לתפרחות זה ליקו פאודר. זו מין אבקה כזאת שנראית כמו טאלק אך עשויה מצמח הליקופודיום (נדמה לי שזהו שמו) והיא מצויינת להמון דברים ובין היתר לתפרחת חיתולים.
משחה לחבל הטבור - לא השתמשנו במשחה, לא ניקינו באלכוהול, ולא בטיח. לפי המיילדות השונות שעזרו לי בלידות שונות (החל מלפני תשע שנים ועד הלום) המחקרים מראים שבלי שום טיפול מיוחד גדם הטבור נושר יותר מהר ומחלים היטב. אני זוכרת שאחרי שנשר הגדם אצל הקטנטן נשאר עוד "רטוב" כזה ומסריח קצת, והמיילדת אמרה שהכי טוב זה לייבש את זה איכשהו. היא המליצה על מלח - לי זה הרגיש קצת לא מתאים, חששתי שישרוף לו אז שמתי את אותו ליקופאודר שהזכרתי בסעיף הטוסיק ותוך כמה שעות כבר היה יבש לגמרי.
משחה לסימני מתיחה - חבל על הכסף. תמרחי שמן קוקוס או חמאת שיאה, כל דבר שקצת משמן את העור ונותן לו לחות. אין באמת משהו שיכול להעלים אותם. הם דוהים עם הזמן ומקבלים את הצבע של העור אך לא נעלמים (אלא בניתוח, אבל זה קצת קיצוני...)
משחה לאחרי הברית - מצטערת אין לי נסיון בבריתות, אצלי לא נימולים.
משחה לצלקת קיסרי (שעוזרת להחלמה טובה){{}} - גם בזה אין לי נסיון.
משחה לפציעות בפטמות - לנולין מטוהר ויועצת הנקה תותחית. אם ההנקה טובה, אין סיבה שיהיו פציעות. אם כבר יש, יש רפידות ג'ל שאמורות להיות מעולות להחלמה.
ויטמינים (למשל ברזל ידידותי לקטנים, אתרים שניתן לרכוש מהם בזול){{}} - לתינוקות הכוונה? אני לא נותנת אבל אם כבר עדיף שיהיה משהו טבעי כמו פלורויטל.
מכשיר סטרליזטור - אם את מתכוונת להניק את לא צריכה. גם אם תשאבי, לא צריך לסטרל. מספיק שיהיה נקי נקי (אני שמה בקבוקים במדיח שזה ממש כמעט רותח). חמישה ילדים ואף אחד מהם לא זכה לסיטרול, בריאים כשוורים ופרות רעננים
שקיות שאיבה - אני מעדיפה להשתמש בבקבוקים ולא בשקיות, נתנו לך המלצות טובות מעלי.
חזיות הנקה - אני שונאת חזיות, הן מאוד לא נוחות לי. לשמחתי צמד עופריי לא גדולים במיוחד אז אני יכולה ללכת עם גוזיות. יש גוזיות שהן כמו חזיית שינה כזאת, שיש הצלבה באמצע אז זה נוח להסיט צד אחד להנקה. כשאני בבית אני מעיפה אותן לכל הרוחות אבל בחוץ הן מחזיקות את העניינים בצורה פחות או יותר מהוגנת (אחרת הם בורחים דרומה, לא גדולים אמנם אבל הגיל וההריונות נותנים את אותותיהם....)
חולצות הנקה - לא משתמשת.
אבקת כביסה ומרכך - אצלנו מכבסים לכל בני הבית ביחד, כולל לתינוק, בג'ל אקולוגי. כמו החיתולים והמגבונים - כולם דומים אז לכי לפי מה שיש בחנות הקרובה אלייך ולפי המחיר. לא משתמשת במרכך.
סבוני גוף טבעיים - לתינוק אני לא משתמשת בסבון בחודשים הראשונים בכלל, אחר כך בסבון הטבעי שלנו. לא קונה משהו מיוחד. בכלל בהתחלה לא ממש רוחצים חוץ מאת הטוסיק בכיור. אחרי כמה שבועות אני מתחילה לרחוץ מידי פעם בדרך כלל איתי במקלחת כאשר מישהו מחכה בחוץ עם המגבת לתינוק.
שמן תינוקות - חלילה! שמן קוקוס הכי טוב.
משאבות הנקה - ממליצה לך לחכות עם זה ולא לרכוש משאבה בינתיים. אם תצטרכי משאבה ממש על ההתחלה, אז עדיף לשכור משאבה מקצועית של מדלה (נקראת לקטינה או סימפוני) על פני משאבה ביתית לרכישה, ואחר כך מקסימום להחליט מה עושים. זה גם יותר כלכלי וגם יותר יעיל לביסוס משק החלב, למקרה שההנקה לא עולה יפה.
בקבוקים - אני מרוצה מבקבוקי אוונט החדשים. שימי לב שיש להם כמה סוגים. החדשים יותר יש להם פטמה עם מראה קצת יותר רחב ושטוח, שבתוכה יש מין כיסים כאלה. קשה להסביר, כשתראי אותם תביני למה הכוונה. הם יותר יקרים מבקבוקים פושטים אבל עדיין לא עולים כמו המדלה אותם ציינת... אני חושבת יותר לכיוון של 50 ש"ח לבקבוק. אני ממליצה להקפיד על הפטמה הכי איטית שיש (ניובורן) לא רק בהתחלה אלא גם כשהתינוק גדל. אצלי בן שנה עדיין עם פטמות ניובורן כשמקבל בקבוק.
מוצצים - לא משתמשת.
פו! זה היה ארוך... מקווה שעזר.
המלצותי הקונקרטיות לגבי המוצרים שברשימתך:
חיתולים ומגבונים חד פעמיים (נטולי חומרים מזיקים){{}} - מה שיש לפי המחיר. כל האורגניים המתכלים די דומים בסהכ.
חיתולים רב פעמיים - יש מיליון סוגים. אני משתמשת במה שקיבלתי יד שניה, לא בוחלת בשום סוג, במיוחד מכיוון שלא עלו לי גרוש... בכל מקרה מעדיפה בלי חיתולים.
משחה לטוסיק - עם שאר הילדים השתמשתי בוולדה. עם הקטן לא קניתי משחה ופשוט שמתי לו שמן קוקוס או חמאת שיאה כשהיה עולה הצורך (פעם פעמיים בכל חייו עד כה, הוא בן שנה) ועוד משהו שנפלא לתפרחות זה ליקו פאודר. זו מין אבקה כזאת שנראית כמו טאלק אך עשויה מצמח הליקופודיום (נדמה לי שזהו שמו) והיא מצויינת להמון דברים ובין היתר לתפרחת חיתולים.
משחה לחבל הטבור - לא השתמשנו במשחה, לא ניקינו באלכוהול, ולא בטיח. לפי המיילדות השונות שעזרו לי בלידות שונות (החל מלפני תשע שנים ועד הלום) המחקרים מראים שבלי שום טיפול מיוחד גדם הטבור נושר יותר מהר ומחלים היטב. אני זוכרת שאחרי שנשר הגדם אצל הקטנטן נשאר עוד "רטוב" כזה ומסריח קצת, והמיילדת אמרה שהכי טוב זה לייבש את זה איכשהו. היא המליצה על מלח - לי זה הרגיש קצת לא מתאים, חששתי שישרוף לו אז שמתי את אותו ליקופאודר שהזכרתי בסעיף הטוסיק ותוך כמה שעות כבר היה יבש לגמרי.
משחה לסימני מתיחה - חבל על הכסף. תמרחי שמן קוקוס או חמאת שיאה, כל דבר שקצת משמן את העור ונותן לו לחות. אין באמת משהו שיכול להעלים אותם. הם דוהים עם הזמן ומקבלים את הצבע של העור אך לא נעלמים (אלא בניתוח, אבל זה קצת קיצוני...)
משחה לאחרי הברית - מצטערת אין לי נסיון בבריתות, אצלי לא נימולים.
משחה לצלקת קיסרי (שעוזרת להחלמה טובה){{}} - גם בזה אין לי נסיון.
משחה לפציעות בפטמות - לנולין מטוהר ויועצת הנקה תותחית. אם ההנקה טובה, אין סיבה שיהיו פציעות. אם כבר יש, יש רפידות ג'ל שאמורות להיות מעולות להחלמה.
ויטמינים (למשל ברזל ידידותי לקטנים, אתרים שניתן לרכוש מהם בזול){{}} - לתינוקות הכוונה? אני לא נותנת אבל אם כבר עדיף שיהיה משהו טבעי כמו פלורויטל.
מכשיר סטרליזטור - אם את מתכוונת להניק את לא צריכה. גם אם תשאבי, לא צריך לסטרל. מספיק שיהיה נקי נקי (אני שמה בקבוקים במדיח שזה ממש כמעט רותח). חמישה ילדים ואף אחד מהם לא זכה לסיטרול, בריאים כשוורים ופרות רעננים
שקיות שאיבה - אני מעדיפה להשתמש בבקבוקים ולא בשקיות, נתנו לך המלצות טובות מעלי.
חזיות הנקה - אני שונאת חזיות, הן מאוד לא נוחות לי. לשמחתי צמד עופריי לא גדולים במיוחד אז אני יכולה ללכת עם גוזיות. יש גוזיות שהן כמו חזיית שינה כזאת, שיש הצלבה באמצע אז זה נוח להסיט צד אחד להנקה. כשאני בבית אני מעיפה אותן לכל הרוחות אבל בחוץ הן מחזיקות את העניינים בצורה פחות או יותר מהוגנת (אחרת הם בורחים דרומה, לא גדולים אמנם אבל הגיל וההריונות נותנים את אותותיהם....)
חולצות הנקה - לא משתמשת.
אבקת כביסה ומרכך - אצלנו מכבסים לכל בני הבית ביחד, כולל לתינוק, בג'ל אקולוגי. כמו החיתולים והמגבונים - כולם דומים אז לכי לפי מה שיש בחנות הקרובה אלייך ולפי המחיר. לא משתמשת במרכך.
סבוני גוף טבעיים - לתינוק אני לא משתמשת בסבון בחודשים הראשונים בכלל, אחר כך בסבון הטבעי שלנו. לא קונה משהו מיוחד. בכלל בהתחלה לא ממש רוחצים חוץ מאת הטוסיק בכיור. אחרי כמה שבועות אני מתחילה לרחוץ מידי פעם בדרך כלל איתי במקלחת כאשר מישהו מחכה בחוץ עם המגבת לתינוק.
שמן תינוקות - חלילה! שמן קוקוס הכי טוב.
משאבות הנקה - ממליצה לך לחכות עם זה ולא לרכוש משאבה בינתיים. אם תצטרכי משאבה ממש על ההתחלה, אז עדיף לשכור משאבה מקצועית של מדלה (נקראת לקטינה או סימפוני) על פני משאבה ביתית לרכישה, ואחר כך מקסימום להחליט מה עושים. זה גם יותר כלכלי וגם יותר יעיל לביסוס משק החלב, למקרה שההנקה לא עולה יפה.
בקבוקים - אני מרוצה מבקבוקי אוונט החדשים. שימי לב שיש להם כמה סוגים. החדשים יותר יש להם פטמה עם מראה קצת יותר רחב ושטוח, שבתוכה יש מין כיסים כאלה. קשה להסביר, כשתראי אותם תביני למה הכוונה. הם יותר יקרים מבקבוקים פושטים אבל עדיין לא עולים כמו המדלה אותם ציינת... אני חושבת יותר לכיוון של 50 ש"ח לבקבוק. אני ממליצה להקפיד על הפטמה הכי איטית שיש (ניובורן) לא רק בהתחלה אלא גם כשהתינוק גדל. אצלי בן שנה עדיין עם פטמות ניובורן כשמקבל בקבוק.
מוצצים - לא משתמשת.
פו! זה היה ארוך... מקווה שעזר.
יש לי מנשא טייני-האג שאשמח להשאיל לשנה-שנתיים. לצערי הרב, אין לי אפשרות לעזור בשינוע. אם את מעוניינת, ואם יש לך דרך להגיע לאסוף מיישוב בצפון, כתבי לי - behithavut ב gmail.com .
שמנדובה, הדגשתי מילים בהודעה שלך, כדי להקל על תגובת גוש @}
בהתהוות תודה לך, לא שמתי לב לגוש שיצא לי...
-
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*
לי יש לופי טבעות להשאלה. בשמחה רבה.
-
משאבות הנקה
יד שרה. תרומה לפי יכולתך
יד שרה. תרומה לפי יכולתך
מה{{}}, מה שלומך?
דפנה תודה על ההתעניינות
קראתי את ההודעות האחרונות ואחלה עצות. תודה לכן, לקחתי כמה עצות זהב.
לשאלתך דפנה, עברתי כמה ימים מאתגרים מבחינה רגשית. כמה שלפעמים נופלים אסימונים בבת אחת וכמה שזה משחרר.
כרגע אני מבינה שאני צריכה להתכנס לכדי התארגנות פרקטית ולבד.
אני בהריון תאומים שיהיו בריאים ואני מנסה גם פה:
אני במייל
[email protected]
בהתהוות אני כותבת אלייך למייל בקשר למנשא, תודה.
שבוע טוב ורק התעסקות בשמחה ובריאות אמיתית לפרי בטנינו ולכולנו, אמן ואמן.
קראתי את ההודעות האחרונות ואחלה עצות. תודה לכן, לקחתי כמה עצות זהב.
לשאלתך דפנה, עברתי כמה ימים מאתגרים מבחינה רגשית. כמה שלפעמים נופלים אסימונים בבת אחת וכמה שזה משחרר.
כרגע אני מבינה שאני צריכה להתכנס לכדי התארגנות פרקטית ולבד.
אני בהריון תאומים שיהיו בריאים ואני מנסה גם פה:
- אני מחפשת ציוד, כל ציוד שהוא. שידה, מיטות/עריסות, טרמפולינה, כרית הנקה, מנשא ועוד. אם יש חזיות הנקה מיותרות אשמח לקבל. הכל ממש הכל (יש חברות ששומרות לי אבל לגילאים מאוחרים יותר).
- המלצה על יועצת הנקה שניתן להתייעץ איתה טלפונית לאחר הלידה. אני מקווה שאסתדר עם זו של בי"ח ובכל זאת.
- תומכת לידה ואחרי לידה מומלצת וחמה, אני אעבור קיסרי וצריכה מישהי שיודעת להתנהל בנעימות וברוגע מולי ומול הצוות, כך שאוכל לדעת שהיא מתפקדת בתינוקייה במקומי כשאני מנוטרלת בהתאוששות (כולל עור לעור איתם ודאגה שהכל מתנהל כמו שצריך). אם יש המלצה על דולה צעירה או מישהי נחמדת בסכום סמלי/לא גבוה אשמח.
- המלצה למנקה בר"ג גבעתיים.
- מעולם לא נעזרתי בגורם או מקור התנדבותי, ואני לא יודעת איך זה עובד, אבל אם יש מי שמתנדבת בכל עניין או ארגון כזה, אשמח לשמוע. החל מעזרה כמה שעות בבי"ח בימי האשפוז (להביא אליי אותם כשלא אוכל לקום מהקיסרי כדי להניק ועוד) ועד עזרה בבית איתם כמה שעות, בישול חד פעמי, ניידות למי שגר בר"ג גבעתיים ויכול על הדרך - אני לא ניידת כלל (בשמירת הריון + ללא רכב) ומגלה שהבעיה הכי גדולה שלי זה חוסר ברכב, וכנראה שאח"כ זה יגדל. אז גם עזרה חד פעמית או על הדרך - תתקבל בשמחה.
אני במייל
[email protected]
בהתהוות אני כותבת אלייך למייל בקשר למנשא, תודה.
שבוע טוב ורק התעסקות בשמחה ובריאות אמיתית לפרי בטנינו ולכולנו, אמן ואמן.
כמה שלפעמים נופלים אסימונים בבת אחת וכמה שזה משחרר
חשוב לי להחזיר ולתת ולא נעים לי לבקש_ אני בטוחה שכל מי שקוראת מזדהה. זה כל כך אנושי @} וכמה טוב את עושה לעצמך ולילדייך שאת פורצת את הקושי הזה. לדעתי היכולת להיעזר היא מהיכולות החשובות ביותר של אימהות. וגם אני _בטוחה שתמצאנה הדרכים לעשות זאת, גם אם לא כרגע{{}}. אין מה לדאוג. העולם מלא שפע, ושפע יזרום גם דרכך לאחרים.
מוסיפה המלצה שנראה לי שלא כתבתי למעלה: לחתל בישיבה, כשהתינוק מונח על הברכיים. כשהתחלתי לעשות כך זה היה במסגרת הניסיון למצוא כל פעולה שאפשר לעשות בישיבה, כהלכות משכב הלידה ולטובת רצפת האגן. אבל גיליתי שזה כל כך הרבה יותר כיף ונעים לשני הצדדים, שלא ראיתי סיבה לחדול מזה גם אחרי שחזרתי לפעילות. אני כותבת את ההמלצה הזאת בדף על מוצרים, כי זה מעמיד בסימן שאלה את הצורך בשידה (אם את צריכה אותה בתור ארון זה משהו אחר).
חשוב לי להחזיר ולתת ולא נעים לי לבקש_ אני בטוחה שכל מי שקוראת מזדהה. זה כל כך אנושי @} וכמה טוב את עושה לעצמך ולילדייך שאת פורצת את הקושי הזה. לדעתי היכולת להיעזר היא מהיכולות החשובות ביותר של אימהות. וגם אני _בטוחה שתמצאנה הדרכים לעשות זאת, גם אם לא כרגע{{}}. אין מה לדאוג. העולם מלא שפע, ושפע יזרום גם דרכך לאחרים.
מוסיפה המלצה שנראה לי שלא כתבתי למעלה: לחתל בישיבה, כשהתינוק מונח על הברכיים. כשהתחלתי לעשות כך זה היה במסגרת הניסיון למצוא כל פעולה שאפשר לעשות בישיבה, כהלכות משכב הלידה ולטובת רצפת האגן. אבל גיליתי שזה כל כך הרבה יותר כיף ונעים לשני הצדדים, שלא ראיתי סיבה לחדול מזה גם אחרי שחזרתי לפעילות. אני כותבת את ההמלצה הזאת בדף על מוצרים, כי זה מעמיד בסימן שאלה את הצורך בשידה (אם את צריכה אותה בתור ארון זה משהו אחר).
-
המייל שצרפת לא עובד.
מצטרפת לכל דבריה של דפנה מעליי.
מצטרפת לכל דבריה של דפנה מעליי.
פלוני אלמונית תודה - המייל תוקן
דפנה תודה על העיצה והמילים החמות. השיטה שלך נשמעת כיפית.
(שידה אני צריכה לכל המטרות האפשריות).
דפנה תודה על העיצה והמילים החמות. השיטה שלך נשמעת כיפית.
(שידה אני צריכה לכל המטרות האפשריות).
-
אני מחפשת ציוד, כל ציוד שהוא
מכירה את אתר אגורה?
אני לא יודעת אם יש שם קטגוריה של "התנדבות", אבא שווה לבדוק...
מכירה את אתר אגורה?
אני לא יודעת אם יש שם קטגוריה של "התנדבות", אבא שווה לבדוק...
תמרוש תודה.
ו-כמה יפה -
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
(והרגיעון "כולנו משפחה אחת")
ו-כמה יפה -
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
(והרגיעון "כולנו משפחה אחת")
איך הכי נח לרחוץ כשיוצאים מבית החולים?
בכיור נשמע לי טוב אבל עם סוג של כרית? זה נראה נח, מישהי יודעת להמליץ -
http://www.pomfitis.com/%D7%97%D7%A0%D7 ... %95%D7%AA/