בעיקרון, הניסויים זה מה שאני אוהבת בדפי החיוניות. עם המסקנות אני לא תמיד מסכימה, ולפעמים חושבת שאת דוחפת מידי אנשים לכיוונן, אולם אני ממש בעד שאנשים יעשו ניסויים ויבדקו בעצמם.
משהו שחשוב לי לא פחות זו רוח הקלילות. הגישה הראשונית שאומרת שאין סכנה, שאפשר פשוט לנסות ולראות. היא זו שאפשרה לי לקרוא את הפוסט שלך ממש לפני יום כיפור, לחשוב שבעצם זה יכול להיות מעניין, יום צום, להתלבט כמה שעות, ובסוף להחליט בספונטניות על זה.
לדעתי רוח הקלילות הזו באה יחד עם אי התעקשות. אם המוכנות לוותר אם לא יוצא, ולא ללכת עם הראש בקיר.
תכלס, אני חושבת שכדאי להדגיש יותר את רוח הניסויים והקלילות, ואם יצא לי לעשות את זה - אני שמחה.
בנוגע למחקרים - זה נשמע לי הגיוני עבור צומות ארוכים, אבל אני לא בטוחה שזה תקף עבור n=1. אתמול אכלתי ארוחת בוקר של שתי פרוסות עוגת פליאו, ארוחת צהריים שכללה סלט, פסטה מלאה ברוטב שמנת-פטריות מהמם, וזהו. טוב, בטח אכלתי כמה פירות (ליתר דיוק, מה שנשאר מהם. נגמרו האפרסקים

בהקשר הזה צום זה אפילו לא וויתור על שתי ארוחות. זה וויתור על ארוחה קטנה אחת - ארוחת הבוקר, שהיא ארוחת ביניים, וויתור על נשנושי הפירות, ודחייה של ארוחת הצהריים לערב.
בסך הכל וויתרתי על ארוחת ביניים ודחיתי ארוחה. ולקרוא לזה צום? זה דבר לא משמעותי מספיק כדי לצאת ממנו.
זה גם לא הגיוני לי. אם דחיתי ארוחה אז עכשיו אני אמורה לשתות מיץ פירות בשביל ההדרגתיות?
בנוגע ליציאה מהצום - אם פירות של ימינו הם חשודים בפליאו (בגלל כל ההכלאות שהם עברו שהגדילו את כמות הסוכר והקטינו את כמות הויטמינים), אז מיץ זה כבר ממש לא טבעי. לפחות, כל מיץ שדורש מכונה כדי לסחוט אותו. אם כבר, על פי הגיון פליאו, אפשר לשתות ציר עצמות בתור יציאה הדרגתית מהצום. ההיגיון שלי בהקשר הזה מושפע מכך שכך אבא שלי יוצא מהצום תמיד, וזה מה שנחשב בריא - לצאת מהצום עם מרק עוף. אבל גם מההיגיון שלי.
היציאה שלך מהצום מניחה שהשייק קל יותר מהבשר, ובכלל לא בטוח שזה נכון. בשר מתעכל בשלמותו, בניגוד לירקות. ארוחה כבדה זה לחם שיפון, לא בשר.
אני מתעניינת בתועלת גופנית, כרגע אני לא חושבת לצום ימים שלמים בתור אורח חיים, אם כי הגישה של לדלג על ארוחה כדי לשמור על 15 שעות צום או 18 שעות מוצאת חן בעיני (וגם יוצאת בפליאו לפעמים באופן טבעי. אני לא זוכרת מתי אכלתי אתמול ארוחת צהריים, נניח בסביבות ארבע. אחר כך אולי אכלתי אגס או משהו, וזהו, עד הבוקר של היום, ארוחת בוקר בסביבות שבע-שמונה. זה יוצא 15-16 שעות "צום" באופן טבעי. והמרכאות הן כי לא ניסיתי לצום בכוונת תחילה ולא נמנעתי ממזון כשרציתי אותו).
מעניין אותי לדעת מה היציאה המיטבית מצום (באיזה מובן? במובן של תועלת גופנית לטווח ארוך? לטווח קצר? בהשוואה למה?). מעניין אותי לראות את המחקרים ולראות ביחס למה הם השוו. אני אהיה מופתעת - לטובה - אם בדקו אנשים שיוצאים מצום עם שייק לעומת אנשים שיוצאים מצום עם ציר עצמות...