ההשפעה הסביבתית של האינטרנט

עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

ההשפעה הסביבתית של האינטרנט

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מה ההשלכות הסביבתיות של שימוש מאסיבי באינטרנט?
זהו נושא שלא עולה כמעט לדיון.

כולנו שמחים להשתמש בשירותי האינטרנט, במיוחד כשזה בחינם. חלקנו גם שמחים על כך שבשימוש באינטרנט אנחנו חוסכים משאבים אחרים (נייר, תחבורה, ועוד).
אבל בדרך כלל אנחנו לא נותנים את דעתנו על כך שככל שהשימוש באינטרנט גובר, וככל שהוא נעשה יותר "כבד" - המשאבים הנדרשים להפעלתו הם רבים יותר. תחשבו על ההבדל בין האינטרנט של לפני ואחרי הוידאו. איזה הבדל מבחינת כמות השרתים, כמות הדיסקים, התעבורה, תחלופת ציוד, מערכות קירור לשרתים, וכדומה.

לפי tech]מחקר אחד and web[/po]/article5489134.ece כל חיפוש בגוגל אחראי לפליטת 7 גרם של פחמן דו חמצני. זה אולי לא נשמע הרבה אבל אם זוכרים שבכל יום מתבצעים כמה מליוני חיפושים בגוגל (ויש אומרים 2 מיליארד) , זה לא מעט.

אני אישית מצאתי את עצמי שולח לאנשים קבצים גדולים דרך האינטרנט. לא טרחתי למחוק את זה אחרי. בהרבה מקרים, זה פשוט נשאר שם. גוגל, למשל, מתגאים בזה שלא צריך למחוק אימיילים אצלם כי אפשר בקלות לעשות חיפוש. אז יש מיליארדי הודעות, שיש להן הרבה קבצים מצורפים, שסתם שוכבות בכל מיני דיסקים רק כי אנחנו לא מוחקים דברים שאנחנו כבר לא צריכים. וזה נכון כמובן לכל דבר שמעלים לרשת.

אז כדי לא להכביד על השרת של באופן טבעי אני אפסיק פה, ואתן לדיון להתפתח.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ההשפעה הסביבתית של האינטרנט

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

המממ... שאלה-שאלה, כמו שאומרים אצלנו.
מצד אחד, נכון שמחשבים צורכים ה-מ-ו-ן אנרגיה. בתעשיית האינטרנט (גילוי נאות: אני חלק ממנה) ידוע שהמגבלה המשמעותית ביותר של חוות שרתים היא כמות החשמל שהם צורכים. כלומר, חברות אינטרנט גדולות מקימות חוות שרתים בארצות / מדינות בהן יש עדיין עודף היצע של חשמל, ומחירו נמוך יחסית. חלק מאותן חברות (אני יודעת על יאהו וגוגל) משקיעות סכומי עתק בפיתוח אנרגיה חלופית, וכמובן שזה יהיה טוב מאוד לעסקים שלהן.
מבחינתי, נראה לי שהשימוש שלי ברשת הוא יותר מועיל ממזיק, בחשבון הכולל: האינטרנט מאפשר לי לעבוד מהבית ברוב ימות השבוע במקום לנסוע לעבודה, לקרוא חדשות אונליין במקום עיתונים, למצוא מספרי טלפון או כתובות בחיפוש (7 גרם פחמן, אמרת?) במקום מהספר של דפי זהב, שנראה לי בזבזני יותר...וכו'
מה שיותר חשוב, אפילו, הוא שהאינטרנט מאפשר למיין-סטרים כמוני להיחשף לאתרים כמו באופן טבעי, מה ששיפר לאין-ערוך את התנהגותי הסביבתית... מה שנקרא, השפעות חינוכיות.

בקיצור, ברור לי שגם כאן, כמו בכל דבר אחר, יועיל מאוד אם אנשים יפחיתו צריכה לא-נחוצה, ויעשו את חשבון ההשפעה הסביבתית הכוללת של הבחירות שלהם. אני מקווה שאצליח לעשות את זה בעצמי.
בועז_חן*
הודעות: 1086
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

ההשפעה הסביבתית של האינטרנט

שליחה על ידי בועז_חן* »

אני מאמין שיש לכל התקדמות טכנולוגית יש כמה שלבים טבעיים. בהתחלה זה ניסוי וטעיה של קבוצה קטנה של אנשים, ואז זה חודר לתוך החיים באופן חזק ובדרך כלל מוגזם, אחר כך בא העידון והשיפור שגם מביא את הורדת ההפרעה לסביבה.
זה התהליך שקורה בהמון תחומים (תחבורה, רפואה, תעשיה, חקלאות ועוד).
המסקנה שלי היא שלא נכון לקחת את הבעיות להאטת תהליכים או הליכה אחורה, אלא להמשך טיוב הטכנולוגיה, והוספת דרישות סביבתיות להתפתחותה.
צל_הימים*
הודעות: 1274
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

ההשפעה הסביבתית של האינטרנט

שליחה על ידי צל_הימים* »

זה בהסתכלות על התהליך ממעוף הציפור.
את כל אחד משלבים הטבעיים, מישהו עושה.
וחלק מאותה עשייה הוא להצביע על מה שטעון שיפור.
אותו מצביע על הכשל אינו דורש הליכה אחורה, אלא רק את השיפור.
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

ההשפעה הסביבתית של האינטרנט

שליחה על ידי ש_חף* »

ואם כבר עושים חיפוש בגוגל, אפשר גם לתרום בדרך. כל פעם שעושים חיפוש דרך האתר http://www.agora.co.il/google/index1.asp, גוגל מעבירה לפרויקט אגורה חלק מרווחי הפרסום.
ובכלל, אתר אגורה מומלץ בחום.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”