דמי מזונות

טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

דמי מזונות

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

חברתי היקרה יוצאת מזוגיות מתעללת ב"ה.
הם הורים לתינוק בן 4 חודשים (מתוכנן לגמרי).
על פי הייעוץ המשפטי שהיא קיבלה, מאחר ולא היו נשואים, אבי הילד צריך לשלם לה פחות מ-3,000 שקלים בחודש בלבד!
נשמע לי הזוי??? אבל אין לי נסיון וידע, למרבה הצער והשמחה.
אם למישהו יש מידע אחר, או שם של עו"ד שיכול להשיג לה יותר - אשמח מאוד לקבל מידע בדפבית, או בכל מקום אחר.
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

דמי מזונות

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

אבי הילד צריך לשלם לה פחות מ-3,000 שקלים בחודש בלבד!
לצערי זה תואם את מה שאני יודעת (מלווה כרגע מתאמנת שמתגרשת). עו"ד שלה אמרה שבמקרים קיצוניים של הכנסות ממש גבוהות של בן הזוג (70 אש"ח לחודש) מצליחים להשיג מקסימום 5000 ש"ח לילד לחודש.
צריך לשים לב שבהסכם מביאים בחשבון דברים ארוכי טווח כמו השכלה גבוהה ודירה, ולא רק תשלום חודשי. אבל בטח היעוץ המשפטי מכסה את זה.
רק טוב @}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

על פי הייעוץ המשפטי שהיא קיבלה, מאחר ולא היו נשואים, אבי הילד צריך לשלם לה פחות מ-3,000 שקלים בחודש בלבד!
גובה התשלום תלוי בהוצאות שלה ובהכנסות שלו. בדר"כ 3000 זה בערך הסכום לילד (בדר"כ פחות אם יש יותר מילד אחד)
אבל בגלל שהתינוק בן 4 חודשים סביר להניח שהיא תקבל תשלום יותר גבוה לשנה הראשונה- "דמי הסתגלות"
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

דמי מזונות

שליחה על ידי פלונית* »

לא מבינה. מה הזוי בזה?
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

3000 נחשב אפילו מעט גבוה! בגדול זה משהו כמו 1200-1300 מזונות + 30% מדור (שכ"ד, חשבונות) והשתתפות בגן. על פניו זה יכול להגיע ליותר, בפועל מרבית בתי המשפט, כך יעצה לי עו"ד וכך ראיתי אצל חברה, פוסקים בערך 2500 ש"ח לחודש! כן, לפעמים זה כולל החלק שלו בגן! וגם על כך תהי בטוחה שיש ארגוני גברים שבאים ומתמרמרים...
זה תלוי כמובן גם בגובה המשכורת שלו, והוא ידרש להראות תלושים, אבל כולנו יודעים שאפשר להראות מצב ממש קשה עם קצת יצירתיות.
אם מגיעים להסכם ברוח יחסית טובה (יש יחידות גישור בבתי המשפט שפועלות חינם אין כסף) - מה טוב. אם לא- עלות של טיפול עו"ד יכול להגיע לאלפי שקלים, ולא תמיד זה שווה את התועלת, כאמור לפי ההלכה בביהמ"ש.
חוץ מזה- מה שאמרו לך- השתתפות בחוגים, קיטנות, ספרי לימוד, כל מה שמחוץ לחח"ח, והיום באמת מקובל לבקש גם השתתפות ברישיון נהיגה, אוניברסיטה. על קניית דירה לא שמעתי עד כה!
אני לא יודעת מה היה שם בינהם- נשמע קשה. אבל בד"כ מנחה אותי שעדיף לוותר קצת כדי להשיג יותר.
והכי חשוב- לא להתפתות למשמורת משותפת! זה מפחית משמעותית את דמי המזונות ובפועל בד"כ לא מתקיים. בודאי שלא עם תינוק קטנטן.
ושיהיה לה בשלום ושתמצא זוגיות תומכת ובריאה!
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

אה, וזה גם צמוד למדד, מתעדכן, נדמה לי, כל 3 חודשים.
אפרת_מ*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

דמי מזונות

שליחה על ידי אפרת_מ* »

זה סכום גבוה בהחלט.
ואין שום קשר מבחינה משפטית אם היו נשואים או לא.
ובניגוד למה שנכתב פה, נהוג לקבוע דמי מזונות קבועים, שלא משתנים במהלך השנים. כך שגם אם בשנה הראשונה יש עלויות גבוהות יותר, ובגיל 5 או 10 נמוכות יותר, בד"כ לא יעדכנו כל כמה שנים את הסכום.
(וגם אם האב משתכר יותר או פחות משמעותית בהמשך, זה לא קל לשנות את הסכום)

הסכום מורכב ממזונות ומדור. מדור הוא סכום שתלוי בגובה שכ"ד+ארנונה+הוצאות בסיסיות על הדירה, בדירה בה האם מתגוררת. על ילד ראשון מקבלים 30% מהעלויות הנ"ל.
כך שכפי שמבן, הסכומים האלו משמעותיים מאוד בקביעת המזונות.
סכומים יכולים להיות גם אלף ומשהו.

לא חשובת שיש "עו"ד שיכול להשיג לה יותר". השאלה היא כמה האב מרוויח. מה עלויות הדירה שלה. וכמה בדיוק עומדים להוציא על הילד (שנקבע עפ"י רמת המחיה שלהם).
את חושבת שהעלות החודשית תהיה יותר מ-6000 ש"ח לחודש (או שמא רק על האב לשאת במלוא העלויות)? אם היא מתכננת לקחת מטפלת להתחלה, אז כן. אבל אם זה לא מסוכם ביניהם שלהתחלה הוא ישלם יותר עקב זאת...
אפשר להגדיר שיש הוצאות מסוימות שמתחלות באופן שווה ואינן חלק מהחישוב. זה יכול להיות גן פרטי - אבל זה יוריד את גובה המזונות משמעותית, ויאפשר אולי כמה שנים לקבל יותר, אבל אז פחות.
גם טיפולים יוצאי דופן או עלויות רפואיות מיוחדות, חוגים, יכולים להיות מוגדרים כטיפולים שעלותם תתחלק באופן שווה.

בהצלחה.
טליה_אלמתן*

דמי מזונות

המון תודה לאפרת ולכל העונות האנונימיות.
אני מעבירה כל מילה לחברה שלי.
אפרת_מ*

דמי מזונות

שליחה על ידי אפרת_מ* »

הכי חשוב- לא להתפתות למשמורת משותפת! זה מפחית משמעותית את דמי המזונות ובפועל בד"כ לא מתקיים. בודאי שלא עם תינוק קטנטן.
עפ"י ההלכה היהודית, שתקפה גם בבתי משפט למשפחה בישראל כלפי אזרחים יהודים, הגבר אמור לדאוג לצרכיו של התינוק, עד הגיעו לגיל 6 נדמה לי.
כך שגם משמורת משותפת בגיל הזה, לא אמורה להשפיע על המזונות.
אפרת_מ*

דמי מזונות

שליחה על ידי אפרת_מ* »

אגב, אישית אני מאמינה שהכי טוב זה משמורת משותפת.
ועשיתי הרבה כדי להגיע לשם.
מצד שני, ההתנהלות בינינו אינה דרך בתי משפט ועורכי דין, המזונות נקבענו על ידנו (בעיקר על ידי, והם נמוכים בהרבה מ-3000 ש"ח, ולהערכתי משקפים יותר מאת העלויות האמיתיות, ואף קצת יותר, ומצד שני לא כוללים בתוכם מדור).
ודבריםמשתנים באופן גמיש שמתאים לכל הצדדים.
מצד שני, משמורת משותפת היא לא משהו ריאלי בגיל 4 חודשים.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

דמי מזונות

שליחה על ידי בשמת_א* »

שהכי טוב זה משמורת משותפת
ממש תלוי למי.
למעשה, ברוב המשפחות בישראל, האשה דואגת לכל. גם אחרי הגירושין. לכן ברוב המקרים, המשמורת ה"משותפת" אינה באמת משותפת. זו מראית עין.
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

הם נמוכים בהרבה מ-3000 ש"ח, ולהערכתי משקפים יותר מאת העלויות האמיתיות, ואף קצת יותר
אני שואלת כי אני עומדת בפני כל מני החלטות כרגע ומעניין אותי איך אחרות "עשו את זה"...
אשמח מאוד להבין איך. אתם בחינוך ביתי? איך את מצליחה לשלב עבודה?
מעבר לזה, מדור הוא חלק משמעותי, גם אם ישנים יחד... וביגוד, ומזון..... אשמח אם תשתפי קצת...
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

דמי מזונות

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

מאיפה אתן מביאות את הסכומים הללו??
הסכום לילד הוא 1200 במקרים מסויימים 1250 בנוסף 30% משכר הדירה והוצאות מיוחדות (כמו טיפול רפואי פרטי,בית ספר פרטי, חוגים, וכו')
אני כבר ניגשת לקישור למידע זה ואם יש מישהי שיודעת שזה אחרת, אנא ספרו לי מידע מדויק ואם אפשר עם קישור.
תודה.
http://www.he-she-law.co.il/[po]lev page2[/po].asp?topic2 id=362
בקישור הזה יש תוספת מדור שאין לי מושג מה זה כולל בכלל.
והנה עוד קישור שגם בו הסכום הבסיסי הוא 1200 לילד ומדור תקראו לבד:
http://www.4get.co.il/payments-children.htm
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

בנוסף 30% משכר הדירה
את מתכוונת שצריך להוסיף על ה 1200 את ה30%?
אם כן, אז במקרה של דירה שעולה 3000 שח (שזה על גבול ההתכלבות בימינו בהרבה אזורים בארץ) זה תוספת של כמעט 1000 שח.... אני מניחה שהרבה מאוד לא יכולים למצוא דירה בסכומים כאלו... וכך מתקרבים בצ'יק צ'אק ל 3000....
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

דמי מזונות

שליחה על ידי אלמונית* »

עבור ילד אחד מקובל לשלם סך 2000 ש"ח וזה כולל את המדור.

אם האב משתכר 40,000 שח בחודש אז זה יכול להגיע עד 3,500 שח .
ותפסיקו לדמיין על סכומים אסטרונומיים מטופשים ואל תטעו את השואלות.
בשמת_א*

דמי מזונות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם האב משתכר 40,000 שח בחודש אז זה יכול להגיע עד 3,500 ש"ח
זה לא נכון.

כלומר, אולי זה מה שקורה בממוצע.
אבל זה תלוי בהרבה מאוד דברים, וזו לא עובדה.

בכל מקרה, לגבי השואלת בדף הזה, הסכום שמדובר בו נשמע סביר ואכן לא קשור לשאלה אם הם נשואים או לא.
האם אמא ותינוק קטן יכולים לשרוד מהסכום הזה אם אין להם דירה - לא בלי מקורות הכנסה נוספים לאם.
אבל שימו לב, שברוב המקרים שקבעו מזונות בסכומים שנכתבו פה בדף, השופט יוצא מנקודת הנחה שהאמא והילדים נשארים לגור בדירת המשפחה.
בכל מקרה שזה לא כך, ה"מדור" הופך להיות בעיה אקוטית.
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

ברוב המקרים שקבעו מזונות בסכומים שנכתבו פה בדף, השופט יוצא מנקודת הנחה שהאמא והילדים נשארים לגור בדירת המשפחה
זה לא מדוייק.
שוב אני אומרת: בעיקרון 30% משכ"ד + חשבונות מים, חשמל, ארנונה. בפועל בתי משפט פוסקים מזונות סביב 2500 ש"ח כולל הכל, אלא אם אכן לגבר הכנסות גבוהות במיוחד.כך יעצה לי עו"ד וכך ראיתי אצל חברה וכך גם היה בסופו של דבר אצלנו, ועשינו הסכם בגישור.
לטעמי- הערת אגב- זו דרך מצויינת להגיע להסכם, אם יש שיתוף פעולה בין הצדדים. לפעמים עצם הגישור מביא לשיתוף פעולה ויש למגשרים בד"כ דרך טובה להסביר לבני הזוג (טוב, נו, בעיקר לאב) "עובדות חיים"- למה הסכומים האלה (לחיות מזה קשה אמנם, אך לרוב השכירים בארץ קשה להוציא סכום כזה בנוסף, נגיד לשכ"ד או למשכנתא), למה הסדרי הראיה, טובת הילד וכו'.
יש כאן דף מענקים והטבות לגרושות וחד הוריות יתכן שתוכל להיעזר במידע נוסף שם.
טיפול רפואי פרטי,בית ספר פרטי, חוגים, וכו' בד"כ לא נכנסים לתשלומי המזונות, אלא מתחלקים חצי-חצי בין ההורים.
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

אני מקבלת מזונות לילד אחד 2000₪ בחודש לא כולל מדור. אבל ידוע לי שה-30% מדור בד״כ נפסק עם הגבלה די מגוחכת: נניח, 30% משכ״ד ובלבד שלא יעלה על 800₪ (ותעשו חישוב לבד כמה זה)...
אלמונית*

דמי מזונות

שליחה על ידי אלמונית* »

זה נשמע ממוצע. שני ילדים, 1400 לילד, לא כולל גנים והוצאות חינוך ורפואה (עליהם אנחנו מתחלקים בנפרד). עד כמה שידוע לי המדור לא מעלה משמעותית. בפועל זה מספיק לי, בהנחה שזה מגלם משהו כמו שני שליש מההוצאה, כלומר כששליש מהעלות "עלי" והיתר עליו, בהתחשב בזה שאני איתם יותר ממנו. ממליצה לנסות להגיע להסכם בגישור אם יש עם מי לדבר.
אמא_צעירה*
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

דמי מזונות

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

שלום.
אני אם חד הורית לילדה בת שנתיים. ( קוראת פה המון באתר ולמדתי המון המון המון )

אני כרגע בתהליך של תביעת מזונות מול האבא. שכרגע לא מכיר בכלל את הילדה ומסרב לעזור.
גרתי תקופה קצרה מאוד בשכירות וכעת חזרתי להורים בגלל בעיות כלכליות.
רציתי לשאול משפחות עם ילדים שמכירות את הסכומים של עלות החיים ומשפחות חד הוריות בעיקר, איך הם מסתדרות עם הסכומים של דמי המזונות.
האם זה מספיק לכם?

הבנתי שהמינימום שנקבע בדרך כלל זה 1300 שקלים דמי מזונות שאמורים להיות כוללים את כלללל הצרכים של הילדה- חשמל, מיים, וכו..בגדים, אוכל, משחקים וכד...ציוד ועוד ועוד..
{בנוסף האבא אמור להשתתף בחצי מעלות הגן ( אבל רק חצי מהסכום המינימלי שאקבל במעונות ויצו וכד, לא גן פרטי..) ושלושים אחוז משכר הדירה.}

הבעייה שאני מדברת עלייה היא בסכום של ה-1300. ה- 1300 שקלים האלה לא מספיקים לילד לחודש, זה הספיק לי רק לאוכל בשבילה כשגרתי בשכירות, כי תמיד צריך שיהיה אוכל מבושל, פירות ירקות ועוד....

ואז לא נשאר בשבילה כסף לבגדים, נעליים, צעצועים, כסא בטיחות או כל ציוד אחר שצריך מידי פעם לקנות , ספרים, וההוצאות שאני מוציאה עלייה בבית (יותר חשמל, מיים, וכד..)

איך זה אצלכם? אצלכן?
אשמח לתגובות ועצות..(-:
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ואז לא נשאר בשבילה כסף לבגדים, נעליים, צעצועים, כסא בטיחות
לי לא עולה 1300 ש"ח רק האוכל. דמי המזונות כן כוללים ביגוד, הנעלה, רפואה שבסל הבריאות. הם לא כוללים הוצאות חד פעמיות מיוחדות, כפי שפורט למעלה. הוצאות נוספות, כמו ריהוט לילדה (מיטה, שולחן כתיבה), האב אמור להשתתף דמה לי שבערך ב-30%, אולי 50%. אני מצליחה להשיג כמעט הכל יד 2, אז לא נזקקתי לזה.
חוץ מזה, ממליצה לך לגשת ליעוץ משפטי, לפחות כדי להבין איזה סכום את צפויה לקבל.
אגב, אם האב לא מכיר בילדה, ניתן לחייב אותו לעשות בדיקת רקמות ע"י בית משפט. השאלה כמה זמן עבר. לפעמים לגברים, שאינם מעורבים בהריון ובלידה כמו הנשים, לוקח יותר זמן לעכל ולקבל את השינוי, בעיקר אם לא היו מעוניינים בו.
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

להערכתי משקפים יותר מאת העלויות האמיתיות, ואף קצת יותר
אפרת מ, זה משמח לשמוע שהגעתם להסכמה ולהסכם ברוח חברית וטובה. בעייני, מכל הבחינות, זו הדרך המועדפת.
אבל לגבי מה שכתבת וציטטתי לעיל, הכיצד הם משקפים את העלויות האמיתיות? אני זוכרת מדפים אחרים שכתבת שכמעט בכל לילה הילדה ישנה אצלך (אולי זה השתנה?). אז זו לא בדיוק חלוקה שווה, והדברים האלה מתבטאים גם בהוצאות (חשמל, מים) וגם באובדן הכנסות, או לכל הפחות בירידה ביכולת ההשתכרות של האם.
אני כבר ראיתי המון דרכים לחלק ימים ושעות, לא חייבים להיצמד לנוסחת השבת השניה או שליש-חמישי. אבל אני כן חושבת שדמי המזונות לא מגלמים בתוכם את הירידה ביכולת ההשתכרות- על פי רוב של האם, וכפועל יוצא מכך- פגיעה בזכויות כלכליות כמו הפנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, בטל"א וכו' של האם.
אמא_צעירה*
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

דמי מזונות

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

פלוני-אלמונית

כבר עברנו בדיקת אבהות.
אני גם מנסה להשיג הכל יד שנייה אבל לא תמיד יש לי מה שאני צריכה.
למשל בגדים לחורף בשבילה הייתי צריכה לקנות כי לא היו לי מספיק
וגם עכשיו אני מחפשת כסא בטיחות ולא מוצאת..וזה מעיק לפעמים שאני צריכה משהו ואני לא יכולה לקנות ואני צריכה לחפש באגורה חודשים...
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

כשחברתי היתה בזוגיות בןהזוג קנה לה אוטו והוא משתמש בקטנוע. כעת הוא מבקש לקחת את האוטו כאשר הוא עם התינוק בעוד שבזמן שהוא עם התינוק היא עובדת בשיעורים פרטיים ולכ צריכה אותו. ה אוטו רשום על שמו אבל היא שילמה ביטוח לאחרונה אחרי הפרידה. לילה אחד הוא הגיע ולקח לה את האוטו מביתה החדש. האם הוא יכול לקחת את האוטו בלי הודעה? האם הוא יכול לקחת את האוטו ממנה עכשיו והיא תצטרך לקנות אחר?
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

כשחברתי היתה בזוגיות בןהזוג קנה לה אוטו והוא משתמש בקטנוע. כעת הוא מבקש לקחת את האוטו כאשר הוא עם התינוק בעוד שבזמן שהוא עם התינוק היא עובדת בשיעורים פרטיים ולכ צריכה אותו. ה אוטו רשום על שמו אבל היא שילמה ביטוח לאחרונה אחרי הפרידה. לילה אחד הוא הגיע ולקח לה את האוטו מביתה החדש. האם הוא יכול לקחת את האוטו בלי הודעה? האם הוא יכול לקחת את האוטו ממנה עכשיו והיא תצטרך לקנות אחר?

כדין עשה החבר כאשר לקח את המכונית וזאת מאחר והמכונית היא רכושו הפרטי.
זה שהיא שילמה ביטוח "לאחרונה" ...לא מקנה לה כל זכות על רכוש הזולת.
כן הוא יכול לקחת הרכב ללא הודעה מאחר והרכב שייך לו.
היא יכולה לקנות רכב אחר בכספה בכל עת שתחפוץ. ואם היא חייבת רכב אז ודאי שהיא תצטרך לקנות רכב אחר.
אגב, היא יכולה לנסוע לשיעורים פרטיים גם ברכב ציבורי.
אלמונית*

דמי מזונות

שליחה על ידי אלמונית* »

נדמה לי ששאלות כאלה כדאי לשאול עורכי דין בפורומים מיוחדים לצורך העניין בתפוז או מקומות דומים. התשובות שלנו ההדיוטות לא יתרמו.

אבל אני כן חושבת שדמי המזונות לא מגלמים בתוכם את הירידה ביכולת ההשתכרות- על פי רוב של האם, וכפועל יוצא מכך- פגיעה בזכויות כלכליות כמו הפנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, בטל"א וכו' של האם.
נכון. את צודקת שאלה דברים שצריכים עקרונית להיות מחושבים, אבל הם לא, בעיקר כי קשה מאוד לכמת אותם.
הסכומים עליהם מדובר, 1300 שקל על הוצאות בסיסיות, הם אכן בסיסיים ביותר (למרות שלא ברור לי איך 1300 שקל מספיקים רק לילדה אחת - אני מוציאה על אוכל מעט יותר מזה על שלושתנו - צמחוניים, קונים בעיקר מוצרים בסיסיים, אבל בשפע). בגישה שלי, אני עושה הכל כדי שלא להיות תלויה כלל בדמי המזונות כדי שלא להרגיש תלויה כלל באבי הילדים. נכון שהצדק דורש שההשתתפות שלו תהיה משמעותית אבל אני רוצה לסמוך רק על עצמי. זה נראה לי יותר בריא. אבל זו גישה אישית שלי ולא עצה. העצה שלי היא שכדאי לעשות כמה שיותר כדי להגיע להסכם בדרכים שפויות (כי הבריאות חשובה יותר מהכל) ומצד שני לא להתפשר על סכומים עלובים. לנהוג בחוכמה ולא בכעס.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

דמי מזונות

שליחה על ידי אחת* »

אני חושבת שבתור חברה כדאי לך לתמוך בניסיונות לתקשורת בריאה בין בני הזוג, ולהשתדל לא ללבות את האש.
הגירושין הם עסק לכל החיים וללא תקשורת בריאה החיים עלולים להיהפך לסוג של סיוט.
טליה_אלמתן*

דמי מזונות

_אני חושבת שבתור חברה כדאי לך לתמוך בניסיונות לתקשורת בריאה בין בני הזוג, ולהשתדל לא ללבות את האש.
הגירושין הם עסק לכל החיים וללא תקשורת בריאה החיים עלולים להיהפך לסוג של סיוט._

וואו ביום שהוא יצליח לנהל "תקשורת בריאה" ולא ירצה ללבות את האש... אני אדחוף אותה חזרה לזרועותיו. אשכרה ובמלוא הרצינות.
כרגע מדובר באדם על גבול הפסיכופטיות, הן מבחינת תפיסת המציאות, והן מבחינת היכולת לחוש אמפתיה (וכמובן - האלימות שלא חלפה מעצמה).
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

דמי מזונות

שליחה על ידי אחת* »

לזה בדיוק התכוונתי, חברתך הביאה לעולם תינוק עם האדם הזה,נהלה איתו זוגיות , כנראה שהיא מצאה בו משהו.
לומר עכשיו שהוא פסיכופת לא מקדם את האינטרסים של חברתך ובנה, קל להגרר למאבקי כוחות , בהם יוצאת המפלצת מהאדם, וקל לעשות דמוניזציה לצד השני. קשה יותר, אך לדעתי כדאי, למצוא דרך לתקשר לטובת התינוק ולטובת בריאותם הנפשית של הוריו.
טליה_אלמתן*

דמי מזונות

גם אני מוצאת בו משהו - המון, אפילו.
ולכן אדחוף אותה בחזרה לזרועותיו בשניה.
ולכן גם דחפתי ותמכתי בה ובקשר כל זמן שהיה נראה שהוא מנסה לטפל.
כרגע אני עסוקה בלעזור לה לשרוד כאמא חד הורית, וזה כולל כלכלה... אני ממש לא יושבת וחופרת לה כל היום איזה חרא של בנאדם הוא (ההיפך הוא הנכון - היא חופרת לי - לא שיש לי בעיה עם זה). אם היה לי זמן לעשות את זה, אז הייתי עושה משהו אחר (קוראת ספר? הולכת לישון? מחליפה את הארונות חורף-קיץ?).
פלוני_אלמוני_גרוש*
הצטרפות: 29 מאי 2013, 14:29

דמי מזונות

שליחה על ידי פלוני_אלמוני_גרוש* »

קראתי פה באחד התגובות: "לא להתפתות למשמורת משותפת" - אני מתחלחל עד בחילה רק מהמחשבה שהשיקול זה "כי זה יפחית את המזונות". לצערי, אכן חלק מהנשים רואות בגברים ארנק מהלך ותו לו. אני מדבר כגבר גרוש אב לשני ילדים מקסימים ומקיים הורות משותפת כלומר הם אצלי חצי/חצי ואף יותר מזה כי אני עוזר וכד' ואני לא מסוגל להבין את הרעה החולה הזו שנקראת מזונות, שוב, ממצב של הורות שווה. לא משלמים לי שכ"ד, לא משתתפים איתי בכביסה ולא באוכל ולא בעוד דברים. מדוע עלי לשלם לגרושתי דברים אלו?! שוב ושוב, אני מדבר ממצד של התנהלות שווה לגמרי. המצב בארץ הוא עיוולת רעה המפלה את הגברים. אמנם יש תזוזה בפסיקה ואמנם יש לא מעט אנשים טובים ונאורים המתגרשים ומקיימים הורות שווה ומכבדת אולם לצערי הדיעה הרווחת היא עדיין למצוץ את דמו של הגבר.
טליה_אלמתן*

דמי מזונות

אתה מקרה יוצא דופן, למרבה הצער.
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

אתה מקרה יוצא דופן, למרבה הצער.
בכלל לא. ומה שעוד לא יוצא דופן זה הדיעה הרווחת היא עדיין למצוץ את דמו של הגבר
וזה באמת לצערי הרב. רק תשבי ותאזיזני בחדרי ההמתנה של עורכי הדין שמתמחים בללבות את האש.
בשמת_א*

דמי מזונות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אתה יוצא דופן כי לפי עדותך, אתה באמת מטפל בילדים שלך בחצי שלך.
ולא ביקשת משמורת משותפת כדי "לדפוק" את גרושתך.
הרבה מבקשים משמורת משותפת אך ורק כדי לשלם פחות, בעוד שבפועל, הם לא מטפלים בילדים שלהם ולא רצו לטפל בילדים שלהם.
מאלה מזהירים את האמהות, כי התוצאה היא שהן מוצאות את עצמן (כרגיל) המטפלות העיקריות בילדים, אבל בלי כסף לשרוד.

אמהות חד הוריות הן המרכיב העיקרי של העניים, לא רק במדינת ישראל.
זה מפני שכדי ללדת ילדים ולגדל אותם האשה היא זו שמקריבה את יכולת ההשתכרות הכלכלית שלה ולא הגבר, ברוב המקרים.
וגם ככה האפלייה בין המינים בחברתנו היא כזאת, שגם בלי ילדים, יכולת ההשתכרות של נשים נמוכה מזו של הגברים.
אפרת_מ*

דמי מזונות

שליחה על ידי אפרת_מ* »

אני זוכרת מדפים אחרים שכתבת שכמעט בכל לילה הילדה ישנה אצלך (אולי זה השתנה?)
פלונית, את צודקת. כשהיא היתה קטנה, היא ישנה רק אצלי. לפני כשנתיים אבא שלה עבר לגור בשכונה שלי, כדי שהיא תוכל לישון גם אצלו (מבלי שהם יבלו את רב זמנם בפקקים) באמצע השבוע.
וכפי שכתבתי, עמלתי רבות כדי להגיע למצב הזה.
וגם הוא עמל על כך רבות, בעבודת מודעות עם עצמו.
ושלושתנו נהנים מהפירות.

ולגבי מה שכתבתי שלהערכתי הסכום שאביה משלם מכסה את העלויות, התפיסה שלי היא שהעלות צריכה להתחלק שווה בשווה בין ההורים.
אני קונה לה הכל, גם אם אלו דברים שלהערכתי כדאי שיהיו כפול מפאת נוחות (בגד ים או מעיל שיהיו אצל שנינו), אני משלמת על הכל. אני משלמת את התשלומים לגן (הפרטי), כולל הכל.
כך שהפרט לאוכל כשהיא אצלו ותוספת כביסה/חשמל - כל העלויות של משולמות על ידי, ומכסות כמעט את כל העלויות - ושוב להערכתי הוא אכן משלם מחצית מהעלות הזו.
אני עשויה גם להביא ספרים שיהיו אצלו (אם קיבלתי ערמת ספרים מתנה), או שבעבר נתתי לו זיכוי נאה לרכישה בשילב (לא חשבתי שכבר אקבל מהם את הכסף הזה, ובעיקר שמחתי שלא ייצא שהם דופקים אותי כלקוחה ועוד מרוויחים על כך, ובשמחה נתתי לו את הזיכוי).

יכולת ההשתכרות שלי לא פחתה. כן, יש עלי עומס נכבד.
אני עובדת באותו מקום העבודה. גם לפני כן נהוג היה שאפשר להשלים שעות מהבית. כך שאני יכולה לצאת 3 ימים מוקדם (יש אצלנו גם אמהות שמגיעות מאוד מוקדם, אני לא ביניהן).
הבת שלי אצל אביה פעמיים בשמך השבוע ועל שישי שני.

אני לא יכולה להרשות לעצמי שהבת שלי תהיה בחינוך ביתי. כי אז לא תהיה לי דרך לשלם על שכ"ד ועלויות בסיסיות של אוכל-בגדים.
אפרת_מ*

דמי מזונות

שליחה על ידי אפרת_מ* »

פלוני אלמוני גרוש,
אתה בהחלט יוצא הדופן.
יש הרבה גברים שאולי רוצים להיות הרבה עם הילדים שלהם,
אבל בפועל הם לא.

וגם כל הקניות/סידורים/תאומים עבור הגן/בי"ס/טיפולים רפואיים/להיות עם הילד כשהוא חולה - נופלים על האישה.
מעבר לכך- גם אצל זוגות נשואים זה בד"כ המצב, ועוד יותר אצל גרושים.

יש אבות שלא מוכנים שמה שהם קנו לילדים יילקח לבית האם, זה לא הרכוש של הילד, אלא צעצוע שאפשר לשחק איתו כשנמצאים אצל אבא.
יש שלל התנהגויות פוגעניות ולא מתחשבות כאלו ואחרות.

והרב, באמת לא מבין איזה עומס יש על האם.
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

שלום, יש לי ילד בן חצי שנה, אני ובן זוגי מעולם לא נישאנו ומעולם לא גרנו יחד ונכון להיום כבר פרודים.
כמה ישלם מזונות לילד ומדור, כשמשכורתו עומדת על 13,000 שח ברוטו לחודש, אין לי מושג כמה נשאר בנטו.
הילד גדל אצלי בלבד והאב בא לבקר אותו.
ביקשתי 2,500 שח מזונות כולל מדור + חצאים מהוצאות חריגות (מעון, רפואיות וכו')
האם בקשתי מוגזמת והאם לעובדה שיש לי דירה משלי שאני משלמת עליה משכנתא יש השפעה על כך? תודה
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

שלום רב לכולם ! אני אב חד הורי והילד בן ה-10 בחזקתי המלאה . מדוע אני לא מקבל מזונות עבור הילד ? האם לא מדובר באפליה ? דיברו כאן באתר על קיפוח נשים ?! ????????
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

דמי מזונות

שליחה על ידי פלונית* »

האם בקשתי מוגזמת
למיטב ידיעתי, וזה גם נאמר לי ע"י עו"ד, בקשתך אינה מוגזמת והיא בערך מה שבתי משפט פוסקים בדרך כלל.
אין לי מושג כיצד המשכנתא תשפיע, לטעמי אין לכך השפעה.
גם למשכורתו של האב לא אמורה להיות השפעה גדולה בסכומים כאלה. יש למשכורת השפעה רק כאשר היא נמוכה משמעותית ובאמת אין ביכולתו של האב לשלם (אבל אז בטל"א משלם ומנקה את זה מהאב).
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

בוקר טוב, מה קורה כשנכנס בן זוג לחיי ואנחנו עוברים דירה יחד, כיצד זה משפיע על תשלום המדור? עד כה האבא של הבת שלי שילם 1300 מזונות פלוס שליש משכר הדירה. המעבר עם הבן זוג החדש מעלה את סכום שכר הדירה. האם הגרוש מחוייב לשלם שליש מהסכום המלא הידש או רק שליש מהמחצית שאני חולקת עם הבן זוג?
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

דמי מזונות

שליחה על ידי צוויליך* »

שלום רב לכולם ! אני אב חד הורי והילד בן ה-10 בחזקתי המלאה . מדוע אני לא מקבל מזונות עבור הילד ? האם לא מדובר באפליה ? דיברו כאן באתר על קיפוח נשים ?! ????????
בהחלט אפליה. אין סימטריה. למה? ככה. יש סימנים לשינוי, אבל יקח עוד זמן.
בהחלט מבאס, אם אתה גבר.

צוויל
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

דמי מזונות

שליחה על ידי אישה_במסע* »

אבל יקח עוד זמן.

כל עוד דיני המשפחה בישראל הם דתיים זה לא יקרה. אלא אם כן אתה מצפה שהיהדות תכיר בשיוויון בין גברים ונשים.
פלוני_אלמונית*

דמי מזונות

היי שואלת בשביל חברה... במקרה של גירושים כאשר האישה מרוויחה יותר מהגבר, האם יש מצב שהיא תשלם לגרוש במקרה של גרושים עם משמרת משותפת ?
הבנתי שהיה איזה שינוי בחוק.
שליחת תגובה

חזור אל “מוסר ואתיקה”