די לכימיקלים על הפנים
-
- הצטרפות: 18 מאי 2008, 21:46
די לכימיקלים על הפנים
תגלית מהפכנית!!
טוב, בשבילי לפחות (-;
במקום לנקות את הפנים בסבון פנים (יותר או פחות טבעי)- כי הם שומניים, ואז
למרוח קרם פנים (יותר או פחות טבעי)- כי הם יבשים, אפשר פשוט לנקות עם ספוג עדין של פנים (יש ליפה לפנים אפילו) עם קצת מים .
וזהו.
אם זה כבר רץ פה בבאופן ולא ראיתי- עריכה תתקבל ללא טענות.
נשמע פשוט עד דבילי, אבל מה אני אגיד לכם, אחרי חודש של ספוג ומים בבקרים- עור הפנים שלי במיטבו.
והכיס.
והמצפון.
מה שכן, אנחנו גרים במדבר כך שהעור נלחם בעיקר בחול ואבק ופחות בפיח וזיהומים, אשמח לשמוע שזה עובד גם בתל-אביך.
טוב, בשבילי לפחות (-;
במקום לנקות את הפנים בסבון פנים (יותר או פחות טבעי)- כי הם שומניים, ואז
למרוח קרם פנים (יותר או פחות טבעי)- כי הם יבשים, אפשר פשוט לנקות עם ספוג עדין של פנים (יש ליפה לפנים אפילו) עם קצת מים .
וזהו.
אם זה כבר רץ פה בבאופן ולא ראיתי- עריכה תתקבל ללא טענות.
נשמע פשוט עד דבילי, אבל מה אני אגיד לכם, אחרי חודש של ספוג ומים בבקרים- עור הפנים שלי במיטבו.
והכיס.
והמצפון.
מה שכן, אנחנו גרים במדבר כך שהעור נלחם בעיקר בחול ואבק ופחות בפיח וזיהומים, אשמח לשמוע שזה עובד גם בתל-אביך.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
-
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
די לכימיקלים על הפנים
בתל-אביך
D-:
D-:
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
די לכימיקלים על הפנים
מסכים בהחלט עם אורה פנים (אחלה שם!), ויכול להעיד שאצלי זה עובד פיקס
-
די לכימיקלים על הפנים
חשבתי להצטרף ל קוסמטיקה טבעית אבל זה נראה לי מהפכני מידי בשביל בדף ההוא! רוצה להפיץ לכווולם..
זה אפילו לא קוסמטיקה אלא אנטי-קוסמטיקה בעליל.. (-: (-:
בעיני כמעט כמו סודה לשתיה כדאודורנט. אנטיסופרפארמינג!
(אחלה שם!),
[-:
זה אפילו לא קוסמטיקה אלא אנטי-קוסמטיקה בעליל.. (-: (-:
בעיני כמעט כמו סודה לשתיה כדאודורנט. אנטיסופרפארמינג!
(אחלה שם!),
[-:
די לכימיקלים על הפנים
לא הבנתי, מה זה ספוג לפנים?
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
די לכימיקלים על הפנים
ואיך זה מתמודד עם היובש? אני משתמשת חמאת שיאה כשיש שינויי מזג אויר קיצוניים והעור שלי מגיב בהתיבשות מטורפת. שונאת את התחושה של השמנוניות אבל זה הרבה יותר נעים מהתחושה של היובש (מגרד ומציק).
אנטיסופרפארמינג
עם הדיסלקציה שלי לקח לי קצת זמן להבין מה כתוב שם.
אהבתי את המינוח.
אנטיסופרפארמינג
עם הדיסלקציה שלי לקח לי קצת זמן להבין מה כתוב שם.
אהבתי את המינוח.
-
די לכימיקלים על הפנים
פשוט ספוג עדין
לי יש משהו פשוט כזה שיש בכל חנות- עשוי מאצה אמיתית אבל צבוע בורוד/צהוב וכאלה. יש בסופרפארם עולה איזה 5 שח לאחד באריזה של 2 או 4 נדמה לי.
פעם ראיתי ספוג עשוי מצמח ליפה- אבל עדין שלא מורט את העור.
לי יש משהו פשוט כזה שיש בכל חנות- עשוי מאצה אמיתית אבל צבוע בורוד/צהוב וכאלה. יש בסופרפארם עולה איזה 5 שח לאחד באריזה של 2 או 4 נדמה לי.
פעם ראיתי ספוג עשוי מצמח ליפה- אבל עדין שלא מורט את העור.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
די לכימיקלים על הפנים
אני פשוט שוטפת במים. פשוט במים. תוך כדי רחצה. למה צריך ספוג? (מתעניינת) זה מרגיש לי לא עדין, מזמין פטריות ועובש וכאלה, ובעצם מיותר.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
די לכימיקלים על הפנים
למה צריך ספוג?
ספוג יוצר "פילינג מכני" - מסיר תאים מתים, יוצר הזרמת דם למקום
אורה פנים?
בת כמה את ?
לא אומרת בכלל שצריך סבון, אבל לחות - דווקא כן.
אורה פנים?
בת כמה את ?
לא אומרת בכלל שצריך סבון, אבל לחות - דווקא כן.
-
- הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 23:17
די לכימיקלים על הפנים
בת 31 [-:
כשאני מפספסת איזה יומיים שימוש בספוג- מרגישה הצטברות של משהו לא חלק באיזורים היותר שמנוניים באף ובמצח. ואחרי הספוג- שוב חלק. פילינג כזה.
לא מתייבש לי העור בכלל ככה, וזה די מדהים היות וכמו שציינתי- מדבר מסביב.
כשאני מפספסת איזה יומיים שימוש בספוג- מרגישה הצטברות של משהו לא חלק באיזורים היותר שמנוניים באף ובמצח. ואחרי הספוג- שוב חלק. פילינג כזה.
לא מתייבש לי העור בכלל ככה, וזה די מדהים היות וכמו שציינתי- מדבר מסביב.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
די לכימיקלים על הפנים
מה עם ניגוב הפנים במגבת רגילה, אחרי המקלחת? זה לא עושה אותה עבודה?
מה עם ניגוב הפנים במגבת רגילה, אחרי המקלחת? זה לא עושה אותה עבודה?
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
די לכימיקלים על הפנים
אני לא יודעת אם מי מכן מתאפרת (רחמנא ליצלן (-:) אבל כשאני מתאפרת אני חייבת לשטוף פנים איכשהו עם איזה סבון, אחרי שאני מסירה את האיפור עם שמן שקדים.
-
די לכימיקלים על הפנים
ניגוב הפנים במגבת רגילה, אחרי המקלחת? זה לא עושה אותה עבודה?
מכנית כן. גם אם תשפשפי את הפנים עם הידיים.. ויש וודאי עוד דרכים.
ספוג+מים הוא כנראה יותר עדין לעור, וגם, בגלל המים יותר מקושר עם נקיון.
מכנית כן. גם אם תשפשפי את הפנים עם הידיים.. ויש וודאי עוד דרכים.
ספוג+מים הוא כנראה יותר עדין לעור, וגם, בגלל המים יותר מקושר עם נקיון.
-
- הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
- דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*
די לכימיקלים על הפנים
גם אני חשבתי על האפשרות. לא רק בפנים, בכל הגוף.
מכיוון שאני לא משתמשת בסבון כמעט אף פעם, נראה לי שמדי פעם שפשוף הגוף בספוג מסיר תאים מתים, ומסיר שומן מיותר, וזה בעצם כל מה שצריך, לא?
מכיוון שאני לא משתמשת בסבון כמעט אף פעם, נראה לי שמדי פעם שפשוף הגוף בספוג מסיר תאים מתים, ומסיר שומן מיותר, וזה בעצם כל מה שצריך, לא?
-
- הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
- דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*
די לכימיקלים על הפנים
אה, והספוג גם באמת מזרים את הדם, אני חושבת.
(לא יודעת אם כדאי כל יום. אולי כן. אני עושה זאת רק מדי פעם)
(לא יודעת אם כדאי כל יום. אולי כן. אני עושה זאת רק מדי פעם)
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
די לכימיקלים על הפנים
_ניגוב הפנים במגבת רגילה, אחרי המקלחת? זה לא עושה אותה עבודה?
מכנית כן. גם אם תשפשפי את הפנים עם הידיים.. ויש וודאי עוד דרכים._
פתיתי שיבולת שועל מעורבבים במים. גם מנקה וגם מזין. לשים על העור, לעסות טיפה ולשטוף.
מכנית כן. גם אם תשפשפי את הפנים עם הידיים.. ויש וודאי עוד דרכים._
פתיתי שיבולת שועל מעורבבים במים. גם מנקה וגם מזין. לשים על העור, לעסות טיפה ולשטוף.
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
די לכימיקלים על הפנים
אני משתמשת מדיי פעם פעם בפילינג כזה שאני מכינה מקוואקר ופשתן טחונים ..
עם קצת מים זה יוצא עיסה גרגירית-שומנית שמנקה אחלה..
אבל באמת רק פעם ב...
עם קצת מים זה יוצא עיסה גרגירית-שומנית שמנקה אחלה..
אבל באמת רק פעם ב...
די לכימיקלים על הפנים
רגע שאלה,
התעניינתי אצל קוסמטיקאית למה צריך לשלם הון על פילינג כשאפשר לבד עם ספוג למשל, והיא אמרה ככה:
אמנם הפעולה המכנית של הוצאת תאים ולכלוך נעשית כך וגם כך, אבל בפילינג המותגי יש חומר שמסיר או מרכך את החומר הבין-תאי, ולכן העור מתחדש באמת ולא רק התאים שיכולים לצאת בפעולה מכנית של שפשוף. רק ככה, לדבריה, יש תועלת בקרמים מזינים ומלחלחים למיניהם, ואחרת השכבה החיצונית של העור לא חדירה להם.
זה היה מעניין כי באתי בהתעניינות אמיתית ואמרתי לה שתציע את כ---ל מה שנראה לה שאני צריכה, והיא לא הרעיפה עלי מוצרים אלא התעקשה כמעט רק על הפילינג וקרם הלחות (הוראותיה: לשים פעם בשני לילות פילינג, וכל בוקר קרם לחות).
מה דעתכם?
התעניינתי אצל קוסמטיקאית למה צריך לשלם הון על פילינג כשאפשר לבד עם ספוג למשל, והיא אמרה ככה:
אמנם הפעולה המכנית של הוצאת תאים ולכלוך נעשית כך וגם כך, אבל בפילינג המותגי יש חומר שמסיר או מרכך את החומר הבין-תאי, ולכן העור מתחדש באמת ולא רק התאים שיכולים לצאת בפעולה מכנית של שפשוף. רק ככה, לדבריה, יש תועלת בקרמים מזינים ומלחלחים למיניהם, ואחרת השכבה החיצונית של העור לא חדירה להם.
זה היה מעניין כי באתי בהתעניינות אמיתית ואמרתי לה שתציע את כ---ל מה שנראה לה שאני צריכה, והיא לא הרעיפה עלי מוצרים אלא התעקשה כמעט רק על הפילינג וקרם הלחות (הוראותיה: לשים פעם בשני לילות פילינג, וכל בוקר קרם לחות).
מה דעתכם?
-
- הצטרפות: 21 מאי 2008, 23:23
די לכימיקלים על הפנים
פילינג - מטרתו להסיר תאים מתים ולנקות קצת יותר לעומק מסבון פנים רגיל. ברגע שמסירים תאים מתים באופן טבעי... נוצרים בעור תאים חדשים, דבר שגורם לעור: להראות בהיר יותר, נקי וזוהר יותר, "חי" יותר בקיצור, וגם- העור שומר על הלחות שבו בקלות מתייבש פחות מהר ומזדקן פחות מהר...
פלונית צודקת. העניין של הספוג זהו פילינג מכני שמסיר תאים מתים ע"י שפשוף העור.
צריך רק לציין שהשפשוף לא מתאים לכל סוגי ומצבי העור! ואני לא ממליצה עליו לעיתים קרובות ולא באופן יומיומי.
סוגי העור שלא מומלץ לשפשף בכלל: עור שמן עם פצעים(אפילו קטנים), גם לעור קופרוזי (עם נימי דם מורחבים) עור אדמומי או היפרמי וכן עור דק, יבש ורגיש למשל. יש מצבים ששפשוף יכול לעזור אך לא כטיפול קבוע יומיומי.
יש כמה סוגי פילינגים: העיקריים הם:
לגבי סבון פנים-
הספוג/השפשוף לא מחליף את פעולת הניקוי שמתקבלת ע"י סבון הפנים. סבון פנים מסיר את הלכלוך השומני. כמו שיש לכלוך על סיר בישול שלא יורד רק במים וצריך גם סבון, כך גם העור. הספוג מנקה חלקית.
נכון שלא מומלץ להשתמש באופן יומיומי בסבון שמייבש את העור ועדיף כזה העשיר בחומרים טבעיים פעילים בריכוז גבוה ופחות בכימיקלים.
אני לא רוצה לעשות פרסומת לאף חברה למרות שאני מאוד מאוד מרוצה מהחומרים שאני עובדת איתם ורואה תוצאות נהדרות אבל-
נכון שיש אפשרות להשתמש בקוסמטיקה טבעית כמו למשל למרוח אבוקדו (עור יבש וכו'..), למרוח מיץ לימון, דבש, שיבולת שועל ועוד ועוד. זה עדיף מכלום וזה עושה משהו לעור: מנקה/ מחטא/ מזין/ שומר על הלחות וכו' אבל זה עדיין שטחי מאוד, כדי להגיע לתוצאות טובות בעור (בכל סוג/מצב או בעיית עור שרוצים לטפל)יש לחדור לעומק העור, כי משם-מתחילה הבעייה ומשם קל יותר להבריא את העור באמת, זו קוסמטיקה פרא רפואית... ולא, זה לא פולשני מידי, כי- זו עדיין קוסמטיקה, ואם משתמשים במוצרים של חברות איכותיות באמת, הגישה היא לתת לעור רק מה שהוא צריך וליצור את התנאים שהעור צריך בשביל לרפא את עצמו. כמה שפחות להתערב.
לכן-
במוצרים שאני מדברת עליהם-לוקחים את החומר הטבעי בריכוז גבוה באמת, והחומר עובר עיבוד טכנולוגי שגורם לו לחדור לעור בצורה יותר טובה ולמצות את החומר הפעיל שבו. (לא כל חברת קוסמטיקה. יש גם הרבה חברות "זבלה" שלא שוות הרבה...)
יש גם חומרים נוספים אך בריכוז מינימלי ונמוך כ"כ שהם לא מזיקים לעור. לא לשכוח שאנחנו עדיין מדברים על קוסמטיקה! קוסמטיקה לא יכולה לחדור לעומקים שרפואה חודרת אליהם ולגרום לנזקים. הקוסמטיקה מטפלת רק בשכבת האפידרמיס. לעיתים חודרת לעומקה אבל עדיין, זו השכבה החיצונית ביותר בעור ואין בה כלי דם, סיבי קולגן/אלסטין וכו'. אלא בעיקר-תאים מתים.
(יש מוצרים קוסמטיים שכן משפיעים גם על השכבות העמוקות יותר בעור אך לא חודרות אליהן ממש).
אגב, אני הייתי דואגת לגבי החומרים במזון המעובד שיש היום, שבאמת פוגעים בבריאות העור והגוף כולו.
דבר שגם משפיע, כמובן על בריאות ומראה העור...
רק אושר ובריאות!
פלונית צודקת. העניין של הספוג זהו פילינג מכני שמסיר תאים מתים ע"י שפשוף העור.
צריך רק לציין שהשפשוף לא מתאים לכל סוגי ומצבי העור! ואני לא ממליצה עליו לעיתים קרובות ולא באופן יומיומי.
סוגי העור שלא מומלץ לשפשף בכלל: עור שמן עם פצעים(אפילו קטנים), גם לעור קופרוזי (עם נימי דם מורחבים) עור אדמומי או היפרמי וכן עור דק, יבש ורגיש למשל. יש מצבים ששפשוף יכול לעזור אך לא כטיפול קבוע יומיומי.
יש כמה סוגי פילינגים: העיקריים הם:
- פילינג מכני (גומז') שחוץ מהחומר שמשפשף את העור, היתרון של מוצרים מסויימים הוא-שיש בהם עוד חומרים פעילים שמחדירים לחות לעור, מבהירים פיגמנטציות ועוד...
- פילינג שפועל על המסת התאים המתים כמו פילינג על בסיס חומצות פרות (AHA) או על חומצה לקטית (מחלב) ועוד.. בקוסמטיקה המקצועית התוצאות הטובות יותר מושגות ע"י פילינגים כאלו ופחות ע"י הפילינגים המכניים.
לגבי סבון פנים-
הספוג/השפשוף לא מחליף את פעולת הניקוי שמתקבלת ע"י סבון הפנים. סבון פנים מסיר את הלכלוך השומני. כמו שיש לכלוך על סיר בישול שלא יורד רק במים וצריך גם סבון, כך גם העור. הספוג מנקה חלקית.
נכון שלא מומלץ להשתמש באופן יומיומי בסבון שמייבש את העור ועדיף כזה העשיר בחומרים טבעיים פעילים בריכוז גבוה ופחות בכימיקלים.
אני לא רוצה לעשות פרסומת לאף חברה למרות שאני מאוד מאוד מרוצה מהחומרים שאני עובדת איתם ורואה תוצאות נהדרות אבל-
נכון שיש אפשרות להשתמש בקוסמטיקה טבעית כמו למשל למרוח אבוקדו (עור יבש וכו'..), למרוח מיץ לימון, דבש, שיבולת שועל ועוד ועוד. זה עדיף מכלום וזה עושה משהו לעור: מנקה/ מחטא/ מזין/ שומר על הלחות וכו' אבל זה עדיין שטחי מאוד, כדי להגיע לתוצאות טובות בעור (בכל סוג/מצב או בעיית עור שרוצים לטפל)יש לחדור לעומק העור, כי משם-מתחילה הבעייה ומשם קל יותר להבריא את העור באמת, זו קוסמטיקה פרא רפואית... ולא, זה לא פולשני מידי, כי- זו עדיין קוסמטיקה, ואם משתמשים במוצרים של חברות איכותיות באמת, הגישה היא לתת לעור רק מה שהוא צריך וליצור את התנאים שהעור צריך בשביל לרפא את עצמו. כמה שפחות להתערב.
לכן-
במוצרים שאני מדברת עליהם-לוקחים את החומר הטבעי בריכוז גבוה באמת, והחומר עובר עיבוד טכנולוגי שגורם לו לחדור לעור בצורה יותר טובה ולמצות את החומר הפעיל שבו. (לא כל חברת קוסמטיקה. יש גם הרבה חברות "זבלה" שלא שוות הרבה...)
יש גם חומרים נוספים אך בריכוז מינימלי ונמוך כ"כ שהם לא מזיקים לעור. לא לשכוח שאנחנו עדיין מדברים על קוסמטיקה! קוסמטיקה לא יכולה לחדור לעומקים שרפואה חודרת אליהם ולגרום לנזקים. הקוסמטיקה מטפלת רק בשכבת האפידרמיס. לעיתים חודרת לעומקה אבל עדיין, זו השכבה החיצונית ביותר בעור ואין בה כלי דם, סיבי קולגן/אלסטין וכו'. אלא בעיקר-תאים מתים.
(יש מוצרים קוסמטיים שכן משפיעים גם על השכבות העמוקות יותר בעור אך לא חודרות אליהן ממש).
אגב, אני הייתי דואגת לגבי החומרים במזון המעובד שיש היום, שבאמת פוגעים בבריאות העור והגוף כולו.
דבר שגם משפיע, כמובן על בריאות ומראה העור...
רק אושר ובריאות!
-
די לכימיקלים על הפנים
ואיך זה מתמודד עם היובש?
השנה הראשונה בחיי שלא היו לי בכלל תופעות של יובש בחורף - וזה החורף ראשון שבו לא התקלחתי עם סבון/שמפו בכלל.
השנה הראשונה בחיי שלא היו לי בכלל תופעות של יובש בחורף - וזה החורף ראשון שבו לא התקלחתי עם סבון/שמפו בכלל.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
די לכימיקלים על הפנים
לקוסמטיקאית-
אם הקוסמטיקה לא חודרת לדרמיס, אז איך זה שישנן הבטחות לעידון קמטים, כתמים, ומה לא? משחות שרופא רושם זה גם נחשב קוסמטיקה או שיש בהן חומר רפואי שכן חודר מעבר לקרמים של הקוסמטיקאית?
אני למעשה שואלת האם כל קרם שהוא נחשב קוסמטיקי מעצם היותו קרם ולא פעולה פולשנית, או שישנם קרמים "קוסמטיים" ואחרים שכן חודרים את השכבות העמוקות?
שנית- את קוסמטיקאית רפואית?
אם הקוסמטיקה לא חודרת לדרמיס, אז איך זה שישנן הבטחות לעידון קמטים, כתמים, ומה לא? משחות שרופא רושם זה גם נחשב קוסמטיקה או שיש בהן חומר רפואי שכן חודר מעבר לקרמים של הקוסמטיקאית?
אני למעשה שואלת האם כל קרם שהוא נחשב קוסמטיקי מעצם היותו קרם ולא פעולה פולשנית, או שישנם קרמים "קוסמטיים" ואחרים שכן חודרים את השכבות העמוקות?
שנית- את קוסמטיקאית רפואית?
די לכימיקלים על הפנים
כמו לכתוב על מעדני חזיר בדף דתי. לא הבנתי למה קוסמטיקאית בחרה דווקא פה לכתוב. יש דפים מתאימים יותר.
שני דברים עוזרים לעור. אוכל ושתיה מזינים, והאפשרות של העור להפריש שומן באופן טבעי.
לא ע"י ייבוש העור בסיבון ואז מריחת שומן. אה, עוד משהו "קטן"- שלווה גם יכולה לעזור.
שני דברים עוזרים לעור. אוכל ושתיה מזינים, והאפשרות של העור להפריש שומן באופן טבעי.
לא ע"י ייבוש העור בסיבון ואז מריחת שומן. אה, עוד משהו "קטן"- שלווה גם יכולה לעזור.
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
די לכימיקלים על הפנים
_שני דברים עוזרים לעור. אוכל ושתיה מזינים, והאפשרות של העור להפריש שומן באופן טבעי.
לא ע"י ייבוש העור בסיבון ואז מריחת שומן. אה, עוד משהו "קטן"- שלווה גם יכולה לעזור._
כל מילה
ומניסיון אישי, פעם סבלתי מאד מפצעונים בפנים (מצולקת עד היום). ניסיתי הכל, יום אחד ניסיתי סבון אנטי בקטריאלי. המצב השתפר מאד.
אבל, העוד היה יבש מאד והפצעונים עדיין חזרו פעם בכמה שבועות.
היום, לא משתמשת בסבון, לא במוצרים לשער. אה, ושיניתי תזונה (תזונה חיה כמה שיותר).
בינתיים אין פצעונים, העור מרגיש טוב יותר, לח יותר.
שוטפת במים, מנגבת במגבת.
דרך אגב, המוצרים לשער למניהם, לדעתי משפיעים על מופע עור הפנים (לרעה).
לא ע"י ייבוש העור בסיבון ואז מריחת שומן. אה, עוד משהו "קטן"- שלווה גם יכולה לעזור._
כל מילה
ומניסיון אישי, פעם סבלתי מאד מפצעונים בפנים (מצולקת עד היום). ניסיתי הכל, יום אחד ניסיתי סבון אנטי בקטריאלי. המצב השתפר מאד.
אבל, העוד היה יבש מאד והפצעונים עדיין חזרו פעם בכמה שבועות.
היום, לא משתמשת בסבון, לא במוצרים לשער. אה, ושיניתי תזונה (תזונה חיה כמה שיותר).
בינתיים אין פצעונים, העור מרגיש טוב יותר, לח יותר.
שוטפת במים, מנגבת במגבת.
דרך אגב, המוצרים לשער למניהם, לדעתי משפיעים על מופע עור הפנים (לרעה).
-
די לכימיקלים על הפנים
לא הבנתי למה קוסמטיקאית בחרה דווקא פה לכתוב
רוזמרין, לא הבנתי למה את מבריחה אותה. דבריה מעניינים (אותי לפחות) מאוד ונראים לי רלוונטיים לדף.
שמח לקרוא קוסמטיקאית שמזכירה, למשל, את הקשר בין מזון מעובד לבריאות העור (שהוא סה"כ סממן חיצוני לבריאות והחולי של התאים בגוף)
ובלי קשר, שוב, מזמין את כולם לנסות שבועיים בלי תכשירים בכלל על הגוף, כלומר אפילו בלי סבון.
אחרי שבועיים הרגשתי הבדלים בולטים בהחלט, ולא רק בבריאות העור.
רוזמרין, לא הבנתי למה את מבריחה אותה. דבריה מעניינים (אותי לפחות) מאוד ונראים לי רלוונטיים לדף.
שמח לקרוא קוסמטיקאית שמזכירה, למשל, את הקשר בין מזון מעובד לבריאות העור (שהוא סה"כ סממן חיצוני לבריאות והחולי של התאים בגוף)
ובלי קשר, שוב, מזמין את כולם לנסות שבועיים בלי תכשירים בכלל על הגוף, כלומר אפילו בלי סבון.
אחרי שבועיים הרגשתי הבדלים בולטים בהחלט, ולא רק בבריאות העור.
-
די לכימיקלים על הפנים
דבריה מעניינים (אותי לפחות) מאוד ונראים לי רלוונטיים לדף
תשמעו קטע. את האפרוח אני רוחצת בלי סבון או שמפו, מאז שהוא קטן (טוב, הוא עדיין קטן) חוץ מנפילות פה ושם. כל הזמן משבחים את ריחו המופלא ושואלים איזה מרכך (!) אני שמה לו (הוא בן חצי שנה, מה מרכך?!).
בשבוע שעבר חטאתי וחפפתי לו עם מעט שמפו עדין (הוא הריח מבושם של מישהו, לא עמדתי בזה), ויומיים אחרי זה אמא שלי מציינת בפניי שהשיער שלו יבש.
אז אני גם עם
תשמעו קטע. את האפרוח אני רוחצת בלי סבון או שמפו, מאז שהוא קטן (טוב, הוא עדיין קטן) חוץ מנפילות פה ושם. כל הזמן משבחים את ריחו המופלא ושואלים איזה מרכך (!) אני שמה לו (הוא בן חצי שנה, מה מרכך?!).
בשבוע שעבר חטאתי וחפפתי לו עם מעט שמפו עדין (הוא הריח מבושם של מישהו, לא עמדתי בזה), ויומיים אחרי זה אמא שלי מציינת בפניי שהשיער שלו יבש.
אז אני גם עם
די לכימיקלים על הפנים
אורי, חס וחלילה. לא להבריח התכוונתי. יש כאן דפים על קוסמטיקה ונראה לי יותר מתאים מדף ללא כימיקלים כלל.
חניתה, עכשיו שגיליתי אותך, אני מתכוונת גם לעקוב אחרייך...ראי הוזהרת. אבל לעור הפנים חשוב גם שינה טובה
ואת כותבת בארבע בבוקר. מישהו קטנטן מפריע לישון?
חניתה, עכשיו שגיליתי אותך, אני מתכוונת גם לעקוב אחרייך...ראי הוזהרת. אבל לעור הפנים חשוב גם שינה טובה
ואת כותבת בארבע בבוקר. מישהו קטנטן מפריע לישון?
-
די לכימיקלים על הפנים
אם הקוסמטיקה לא חודרת לדרמיס, אז איך זה שישנן הבטחות לעידון קמטים, כתמים ומה לא?
חלק מהתשובה בגוף השאלה...כלומר: עידון.
קמטים-ניתן לטשטש ו"למלא" ולא להעלים לגמרי וכן ניתן לעכב הזדקנות ולמנוע חלקית, כמובן, לפני שהם מגיעים.
יש הרבה דרכים ולא אפרט כאן הכל אבל בקיצור -
משתמשים להבהרת פיגמנטציה גם בארבוטין, חומצה קוג'ית וויטמין סי, חומרים שמפיקים מפרי שנקרא דומדמניות. פרי יער.
בקיצור-זה לא ניתוח, לא מעלים לגמרי בעיות בעור (לעיתים כן, אך לא תמיד) אבל זה משפיע בהחלט על עומק הקמטים, על הכתמים, על מרקם העור, אחידות העור, על קצב הזדקנות העור,(לא ניתן למנוע לגמרי הזדקנות, כמובן..!) על מצבי יובש, על אקנה ועור שמן, על כוויות בעור, על אדמומיות , קופרוז ורגישות בעור,על סבוריאה.
לגבי השאלה על המשחות שהרופא רושם-האם זו קוסמטיקה או שזה חודר לעומק:
אני לא רופאה ולא מכירה לגמרי את המשחות האלה. אני יודעת שחלקן חודרות לעומק האפידרמיס (השכבה העליונה) קצת יותר ממוצר קוסמטי באיכות גבוהה. אבל בטח יש עוד הרבה משחות רפואיות שאני לא מכירה.
בקיצור- לגבי המשחות הרפואיות אני לא יכולה לעזור לך יותר מידי עם תשובה. לגבי מוצרים קוסמטיים שנמכרים בפארמים או אצל קוסמטיקאיות זה תלוי בטיב, באיכות המוצר ובמטרתו.
האם אני קוסמטיקאית רפואית?
כדי להיות בעלת תעודת קוסמטיקאית- יש לעבור את הלימודים והמבחנים של משרד העבודה. בארץ אין היום לימודים רשמיים עם תעודה של "קוסמטיקה רפואית". כלומר-אין בעצם פיקוח על זה. כמו שכל אחת יכולה לומר שהיא מאפרת מקצועית ולעסוק בזה,(אין תעודת "מאפרת" מטעם המדינה..כמו שיש תעודת "קוסמטיקאית") כך כל קוסמטיקאית (שיש לה תעודה, כמובן...) יכולה לומר שהיא "קוסמטיקאית רפואית". אז בעצם, לקוחה שלא מבינה ומכירה את עולם הקוסמטיקה טוב, לא יכולה לדעת מי באמת "רפואית" ומי לא.
אני חושבת שזה תלוי בשני דברים:
אני בכוונה לא מביאה שמות של חברות כי: א. זה לא מתאים לאינטרנט... ו-ב. את החברות המקצועיות(אלו שמוכרות רק לקוסמטיקאיות) אתם בטח לא ממש מכירים (אם אתם לא מהתחום...)
לגבי ייבוש העור בסיבון כבר כתבתי בתשובה הקודמת מה אני חושבת על זה.
לגבי השלווה- אני חושבת שאין לקוחה שמגיעה אלי שאני לא מסבירה לה שמראה העור תלוי ב: גנטיקה, מצב בריאותי של כל הגוף, טיפול קוסמטי מצידה (מה היא עושה/לא עושה באופן יומיומי-משפיע מ א ד), תרופות שהיא לוקחת, מצב הורמונלי,תזונה, איכות השינה ומצב נפשי-משפיע מאד.
חלק מהתשובה בגוף השאלה...כלומר: עידון.
קמטים-ניתן לטשטש ו"למלא" ולא להעלים לגמרי וכן ניתן לעכב הזדקנות ולמנוע חלקית, כמובן, לפני שהם מגיעים.
יש הרבה דרכים ולא אפרט כאן הכל אבל בקיצור -
- ע"י לחות והזנה רבה לעור ניתן לטשטש קמטים קיימים כך שהם נראים הרבה הרבה פחות בולטים, פחות עמוקים
- כשנותנים לעור מספיק לחות/הזנה יותר קל לו לתקן את עצמו ו"להתחזק" וזה משפיע גם על הקמטים לטובה.
- כשמסירים חלק מהתאים המתים שבשכבת האפידרמיס, במיוחד באופן קבוע (למשל פילינג איכותי פעם בשבוע וניקוי בסבון עדין יומיום ועוד...) העור מתחדש, נוצרים תאים חדשים, השכבה המתה שאליה הקמטים הגיעו הוסרה וכך הקמט מתעדן, מתרכך ופחות עמוק. כשמחדשים את העור קל לו יותר לשמור על הלחות שבו וכך הוא מזדקן פחות מהר, מתקמט פחות מהר.
- יש עוד עניין של השפעה על הדרמיס, על השכבה העמוקה יותר בעור שבה יש את סיבי העור (מה שנותן לעור את הגמישות וחלק מהמיצוק שלו) וכך ניתן להחדיר חומרים שונים לשיפור בעיות שונות בעור. אסביר בדיוק איך בהמשך כשיהיה לי יותר זמן לכתוב.
משתמשים להבהרת פיגמנטציה גם בארבוטין, חומצה קוג'ית וויטמין סי, חומרים שמפיקים מפרי שנקרא דומדמניות. פרי יער.
בקיצור-זה לא ניתוח, לא מעלים לגמרי בעיות בעור (לעיתים כן, אך לא תמיד) אבל זה משפיע בהחלט על עומק הקמטים, על הכתמים, על מרקם העור, אחידות העור, על קצב הזדקנות העור,(לא ניתן למנוע לגמרי הזדקנות, כמובן..!) על מצבי יובש, על אקנה ועור שמן, על כוויות בעור, על אדמומיות , קופרוז ורגישות בעור,על סבוריאה.
לגבי השאלה על המשחות שהרופא רושם-האם זו קוסמטיקה או שזה חודר לעומק:
אני לא רופאה ולא מכירה לגמרי את המשחות האלה. אני יודעת שחלקן חודרות לעומק האפידרמיס (השכבה העליונה) קצת יותר ממוצר קוסמטי באיכות גבוהה. אבל בטח יש עוד הרבה משחות רפואיות שאני לא מכירה.
בקיצור- לגבי המשחות הרפואיות אני לא יכולה לעזור לך יותר מידי עם תשובה. לגבי מוצרים קוסמטיים שנמכרים בפארמים או אצל קוסמטיקאיות זה תלוי בטיב, באיכות המוצר ובמטרתו.
האם אני קוסמטיקאית רפואית?
כדי להיות בעלת תעודת קוסמטיקאית- יש לעבור את הלימודים והמבחנים של משרד העבודה. בארץ אין היום לימודים רשמיים עם תעודה של "קוסמטיקה רפואית". כלומר-אין בעצם פיקוח על זה. כמו שכל אחת יכולה לומר שהיא מאפרת מקצועית ולעסוק בזה,(אין תעודת "מאפרת" מטעם המדינה..כמו שיש תעודת "קוסמטיקאית") כך כל קוסמטיקאית (שיש לה תעודה, כמובן...) יכולה לומר שהיא "קוסמטיקאית רפואית". אז בעצם, לקוחה שלא מבינה ומכירה את עולם הקוסמטיקה טוב, לא יכולה לדעת מי באמת "רפואית" ומי לא.
אני חושבת שזה תלוי בשני דברים:
- הידע והמקצועיות של הקוסמטיקאית- כמו בכל מקצוע יש כל מיני אנשים שעוסקים במקצוע וכל מיני רמות של עבודה. כמו שיש רופאים טובים יותר או פחות או צבעים טובים יותר או פחות...
- החומרים איתם עובדת הקוסמטיקאית-עם מה היא עובדת במכון שלה ומה היא ממליצה להשתמש בבית.
אני בכוונה לא מביאה שמות של חברות כי: א. זה לא מתאים לאינטרנט... ו-ב. את החברות המקצועיות(אלו שמוכרות רק לקוסמטיקאיות) אתם בטח לא ממש מכירים (אם אתם לא מהתחום...)
לגבי ייבוש העור בסיבון כבר כתבתי בתשובה הקודמת מה אני חושבת על זה.
לגבי השלווה- אני חושבת שאין לקוחה שמגיעה אלי שאני לא מסבירה לה שמראה העור תלוי ב: גנטיקה, מצב בריאותי של כל הגוף, טיפול קוסמטי מצידה (מה היא עושה/לא עושה באופן יומיומי-משפיע מ א ד), תרופות שהיא לוקחת, מצב הורמונלי,תזונה, איכות השינה ומצב נפשי-משפיע מאד.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
די לכימיקלים על הפנים
לא הבנתי למה קוסמטיקאית בחרה דווקא פה לכתוב.
אני שמחה שיש כאן קוסמטיקאית, הדף מעלה נושא מסוים אבל לא אמור להטיף לו ולכן מתקיים דיון מזויות שונות, בעיקר אלו האפורות (כלומר לא הכל או כלום, כמו קוסמטיקאית וכמו אורי יורמן לדוגמא שמרחיבים את הסקאלה על הנסיון השונה שבה).
אני שמחה שיש כאן קוסמטיקאית, הדף מעלה נושא מסוים אבל לא אמור להטיף לו ולכן מתקיים דיון מזויות שונות, בעיקר אלו האפורות (כלומר לא הכל או כלום, כמו קוסמטיקאית וכמו אורי יורמן לדוגמא שמרחיבים את הסקאלה על הנסיון השונה שבה).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
די לכימיקלים על הפנים
יש לי שאלה ואשמח לשמוע את דעתכם -
מה לגבי הגנה על עור הפנים מפני השמש?
האם יש דרך טבעית (חוץ ממניעה) להגן על עור הפנים?
ואם לא, איך בוחרים קרם הגנה מתוך השלל האין סופי? (יש קרמים שרק להגנה מהשמש ויש שטוענים שהם גם וגם גם - לחות, נגד קמטים, נגד זיהום, כל מיני).
ואותה שאלה לגבי הגנה על עורם של ילדים ותינוקות
תודה על ההתייחסות!
מה לגבי הגנה על עור הפנים מפני השמש?
האם יש דרך טבעית (חוץ ממניעה) להגן על עור הפנים?
ואם לא, איך בוחרים קרם הגנה מתוך השלל האין סופי? (יש קרמים שרק להגנה מהשמש ויש שטוענים שהם גם וגם גם - לחות, נגד קמטים, נגד זיהום, כל מיני).
ואותה שאלה לגבי הגנה על עורם של ילדים ותינוקות
תודה על ההתייחסות!
-
די לכימיקלים על הפנים
כלומר, סליחה על המסורבלות...
אם אני משתדלת לא להרעיף הרבה כימיקלים על הפנים אבל כן רוצה להגן מפני השמש, האם זה מוסיף או גורע שהקרם כולל עוד כל מיני פונקציות (וגם עולה פי עשר)?. מה יותר "כימיקלי" ומכביד על העור - קרם הגנה לבד או קרם ביחד עם הלחות וכל השאר?
אם אני משתדלת לא להרעיף הרבה כימיקלים על הפנים אבל כן רוצה להגן מפני השמש, האם זה מוסיף או גורע שהקרם כולל עוד כל מיני פונקציות (וגם עולה פי עשר)?. מה יותר "כימיקלי" ומכביד על העור - קרם הגנה לבד או קרם ביחד עם הלחות וכל השאר?
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
די לכימיקלים על הפנים
פלונית יקרה,
יש כמה שמנים שנותנים הגנה מסויימת מהשמש: חמאת שיאה (בערך כמו מקדם הגנה 10 למשך כשעתיים), שמן שומשום ואובליפיכה. אבל בכל מקרה - אסור לצאת לשמש בצהריים. אף מקדם הגנה לא מספיק יעיל בשעות האלה.
לגבי הקרמים המסחריים: יש את הכימיים שמכילים בנזופנון וחומרים דומים לו, שהורסים את הקולגן בעור (כלומר מזקינים אותנו בטרם עת) ויוצרים רדיקלים חופשיים (כלומר גורמים ליצירת שומות וסרטן עור. רק תמורת כסף, במקום בחינם מהשמש). מה שכן - הם מונעים הישרפות ואדמומיות מהשמש.
יש את המינרלים, שחימצנו אותם: אבץ (זינק) אוקסיד וטיטניום אוקסיד. הם לא הורסים את הקולגן, אבל גם גורמים ליצירת רדיקלים חופשיים.
לתינוקות אסור בכלל לשים אף מקדם הגנה שיוצר רדיקלים חופשיים, עד גיל חצי שנה, כי מערכת תיקון הנזקים שלהם עדיין לא מספיק מפותחת. לתינוקות ולג'ינג'ים - מומלץ פשוט להתכסות, כמו הבדואים - בבגדים ארוכים ואוריריים עם כובע רחב שוליים בקיץ.
אישית, אני שמה רק חמאת שיאה כהגנה מהשמש כבר שנתיים. היום, בגיל 41, אני נראית הרבה יותר צעירה מאשר לפני שנתיים. אז כניראה שכל הפחד מהשמש היה קצת מוגזם. בשבילי - חמאת שיאה זה הפיתרון הכי טוב. אבל - צריך להיזהר מאלו שמערבבים אותה עם וזלין, כי אז במקום לדחות את השמש - היא מושכת שמש. קני רק ממישהו שאת סומכת עליו ויודעת מה המקור שלו. אני שולחת לך קישור לחמאת שיאה האורגנית שלי: http://www.shaked-natural.com/index.php?tPath=[po]4 12[/po]&itemID=79 ותוכלי לראות שם את שאר התכונות הנפלאות של חמאת השיאה. (שלא נעים לי להגיד שעד לפני כמה שנים בכלל לא הכרתי אותה...)
יש כמה שמנים שנותנים הגנה מסויימת מהשמש: חמאת שיאה (בערך כמו מקדם הגנה 10 למשך כשעתיים), שמן שומשום ואובליפיכה. אבל בכל מקרה - אסור לצאת לשמש בצהריים. אף מקדם הגנה לא מספיק יעיל בשעות האלה.
לגבי הקרמים המסחריים: יש את הכימיים שמכילים בנזופנון וחומרים דומים לו, שהורסים את הקולגן בעור (כלומר מזקינים אותנו בטרם עת) ויוצרים רדיקלים חופשיים (כלומר גורמים ליצירת שומות וסרטן עור. רק תמורת כסף, במקום בחינם מהשמש). מה שכן - הם מונעים הישרפות ואדמומיות מהשמש.
יש את המינרלים, שחימצנו אותם: אבץ (זינק) אוקסיד וטיטניום אוקסיד. הם לא הורסים את הקולגן, אבל גם גורמים ליצירת רדיקלים חופשיים.
לתינוקות אסור בכלל לשים אף מקדם הגנה שיוצר רדיקלים חופשיים, עד גיל חצי שנה, כי מערכת תיקון הנזקים שלהם עדיין לא מספיק מפותחת. לתינוקות ולג'ינג'ים - מומלץ פשוט להתכסות, כמו הבדואים - בבגדים ארוכים ואוריריים עם כובע רחב שוליים בקיץ.
אישית, אני שמה רק חמאת שיאה כהגנה מהשמש כבר שנתיים. היום, בגיל 41, אני נראית הרבה יותר צעירה מאשר לפני שנתיים. אז כניראה שכל הפחד מהשמש היה קצת מוגזם. בשבילי - חמאת שיאה זה הפיתרון הכי טוב. אבל - צריך להיזהר מאלו שמערבבים אותה עם וזלין, כי אז במקום לדחות את השמש - היא מושכת שמש. קני רק ממישהו שאת סומכת עליו ויודעת מה המקור שלו. אני שולחת לך קישור לחמאת שיאה האורגנית שלי: http://www.shaked-natural.com/index.php?tPath=[po]4 12[/po]&itemID=79 ותוכלי לראות שם את שאר התכונות הנפלאות של חמאת השיאה. (שלא נעים לי להגיד שעד לפני כמה שנים בכלל לא הכרתי אותה...)
-
די לכימיקלים על הפנים
ניבה, תודה על הפירוט וההפניה.
את כותבת דברים חדים מאד.
מה, כל הקרמים המסחריים גורמים ליצירת רדיקלים חופשיים?
ומה עם אלו שמבוססים על תמציות פרחים, כמו של "קלרינס", "יונקה" ודומיהן?
איך עומדת התועלת שבהגנה הנוספת מן השמש אל מול הנזק מהחומרים המשמרים, שבודאי יש שם?
ומי שמחויב בחשיפה לשמש (אחרי הכל, גם עם בגדים ארוכים וכד' עדין חשופים לשמש לא ישירה) - היית ממליצה לשים קרם טבעי, ומעליו קרם הגנה נוסף מהשמש? (כך הציע לי פעם יצרן של מוצרי טיפוח טבעיים, שכחתי את שמו). או לרענן עם השיאה כל שעתיים?
תודה
את כותבת דברים חדים מאד.
מה, כל הקרמים המסחריים גורמים ליצירת רדיקלים חופשיים?
ומה עם אלו שמבוססים על תמציות פרחים, כמו של "קלרינס", "יונקה" ודומיהן?
איך עומדת התועלת שבהגנה הנוספת מן השמש אל מול הנזק מהחומרים המשמרים, שבודאי יש שם?
ומי שמחויב בחשיפה לשמש (אחרי הכל, גם עם בגדים ארוכים וכד' עדין חשופים לשמש לא ישירה) - היית ממליצה לשים קרם טבעי, ומעליו קרם הגנה נוסף מהשמש? (כך הציע לי פעם יצרן של מוצרי טיפוח טבעיים, שכחתי את שמו). או לרענן עם השיאה כל שעתיים?
תודה
-
די לכימיקלים על הפנים
אני שוקלת להתחיל אופנת כובעים רחבי שוליים.
היום הלכתי לטיול עם הקטן, בשעה 11 בבוקר היתה שמש כל כך חזקה! הרגשתי איך אני משתזפת!
היום הלכתי לטיול עם הקטן, בשעה 11 בבוקר היתה שמש כל כך חזקה! הרגשתי איך אני משתזפת!
-
די לכימיקלים על הפנים
ניבה- חמאת השיאה שומנית מאוד. לא נעים לי על הפנים..
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*
די לכימיקלים על הפנים
לגבי הדיון שנפתח בתחילת הדף:
הלקוחות שלי יכולות להעיד שאחת מההמלצות שלי היא בהדרגה (רק כי מאוד קשה להתרגל לזה) להוריד מינונים של רחצת הפנים בסבון ולעבור לרחצה עם מים חמימים. ולשפשף בעדינות רבה את הפנים עם מגבת / ספוג רחצה עדינים, מהסוג שאפשר לזרוק לכביסה מידי כמה ימים כדי למנוע התיישבות חיידקים ופטריות.
אני מדברת אפילו על מקרים קשים ביותר של אקנה שהמלצתי להם את זה ואחרי כארבעה חדשים בממוצע,
(כמובן בנוסף לניקוי עמוק כל שבועיים- חודש, לניקוי פנים בחומר לא אלכוהולי שמבוסס על שמנים אתרים ושמני בסיס קלילים), הם נפתרו מהאקנה ללא רואקוטן או אנטיביוטיקה.
מנסיוני- הסבון- גם אם הוא טבעי במאת האחוזים, הוא גורם ליבוש העור ובסופו של דבר לאצירת החלב (סבום) מתחת לפני העור, במקום שיופרש על פניו ויגן עליו. לבעלי עור רגיש ויבש- על אחת כמה וכמה.
מי שמכיר אותי יודע שבקוסמטיקה שלי אין כימיקלים סינטטיים כלל (חוץ מפילינגים שאני עושה רק שזה ממש ממש נחוץ כשהעור אפרורי ואטום).
זה נכון שישנם סבונים שלא מייבשים אבל הם בד"כ לא סבונים טבעיים ולכן חסרונם בכך שהם שופעים בכימיקלים שכל קשר בינם לבין טיפוח העור מקרי בהחלט.
לכן, אורה פנים, מה שגילית נכון מאוד, לפחות לעניות דעתי ונסיוני.
הלקוחות שלי יכולות להעיד שאחת מההמלצות שלי היא בהדרגה (רק כי מאוד קשה להתרגל לזה) להוריד מינונים של רחצת הפנים בסבון ולעבור לרחצה עם מים חמימים. ולשפשף בעדינות רבה את הפנים עם מגבת / ספוג רחצה עדינים, מהסוג שאפשר לזרוק לכביסה מידי כמה ימים כדי למנוע התיישבות חיידקים ופטריות.
אני מדברת אפילו על מקרים קשים ביותר של אקנה שהמלצתי להם את זה ואחרי כארבעה חדשים בממוצע,
(כמובן בנוסף לניקוי עמוק כל שבועיים- חודש, לניקוי פנים בחומר לא אלכוהולי שמבוסס על שמנים אתרים ושמני בסיס קלילים), הם נפתרו מהאקנה ללא רואקוטן או אנטיביוטיקה.
מנסיוני- הסבון- גם אם הוא טבעי במאת האחוזים, הוא גורם ליבוש העור ובסופו של דבר לאצירת החלב (סבום) מתחת לפני העור, במקום שיופרש על פניו ויגן עליו. לבעלי עור רגיש ויבש- על אחת כמה וכמה.
מי שמכיר אותי יודע שבקוסמטיקה שלי אין כימיקלים סינטטיים כלל (חוץ מפילינגים שאני עושה רק שזה ממש ממש נחוץ כשהעור אפרורי ואטום).
זה נכון שישנם סבונים שלא מייבשים אבל הם בד"כ לא סבונים טבעיים ולכן חסרונם בכך שהם שופעים בכימיקלים שכל קשר בינם לבין טיפוח העור מקרי בהחלט.
לכן, אורה פנים, מה שגילית נכון מאוד, לפחות לעניות דעתי ונסיוני.
-
די לכימיקלים על הפנים
לגבי חברות הקוסמטיקה שפלוני אלמונית הזכירה (קלרינס ויונקה)
אם הייתה לי סמכות הייתי סוגרת במיידי את 95% מחברות הקוסמטיקה שקיימות וגם אוסרת על בעליהם לפתוח מותג טבעי (כעונש על כל השנים, שלמרות הידע שלהם הם החליטו לייצר את מה שהיה להם זול לייצר).
הנה לדוגמא ד"ר X הישראלי (לא רוצה להכפיש אותו אישית) שהאכיל את כל הקוסמטיקאיות ולקוחותיהן במוצרים מלאים בכימיקלים ושמנים זולים ועכשיו, בהתאם לאופנה הטבעית פתח מותג חדש "קרמים אורגניים מאושרים". שאלה ראשונה- למה רק עכשיו? ושאלה שניה- למה זה עדיין לא 100% טבעי? לאור העובדה שקראתי לעומק את מרכיבי המוצרים.
ל{{}}קוסמטיקאית : תקחי פעם את כל הקרמים עם האצות והחמרים שמחדירים לחות שיש לך ותנתחי אחד לאחד את החמרים שמרכיבים אותם. עכשיו בואי תספרי לנו שחור ע"ג לבן מה היה כתוב שם.
אם את לא יודעת מה זה כל חומר- אשמח לעזור לך, אבל האינטרנט מכיל את כל האינפורמציה,כולל מחקרים מדעיים (ולא של חברות קוסמטיקה) שמוכיחים שמים לא חודרים בכלל דרך עור אלא רק דרך שתיה!
אז...שלא יעבדו עליכם....
אם הייתה לי סמכות הייתי סוגרת במיידי את 95% מחברות הקוסמטיקה שקיימות וגם אוסרת על בעליהם לפתוח מותג טבעי (כעונש על כל השנים, שלמרות הידע שלהם הם החליטו לייצר את מה שהיה להם זול לייצר).
הנה לדוגמא ד"ר X הישראלי (לא רוצה להכפיש אותו אישית) שהאכיל את כל הקוסמטיקאיות ולקוחותיהן במוצרים מלאים בכימיקלים ושמנים זולים ועכשיו, בהתאם לאופנה הטבעית פתח מותג חדש "קרמים אורגניים מאושרים". שאלה ראשונה- למה רק עכשיו? ושאלה שניה- למה זה עדיין לא 100% טבעי? לאור העובדה שקראתי לעומק את מרכיבי המוצרים.
ל{{}}קוסמטיקאית : תקחי פעם את כל הקרמים עם האצות והחמרים שמחדירים לחות שיש לך ותנתחי אחד לאחד את החמרים שמרכיבים אותם. עכשיו בואי תספרי לנו שחור ע"ג לבן מה היה כתוב שם.
אם את לא יודעת מה זה כל חומר- אשמח לעזור לך, אבל האינטרנט מכיל את כל האינפורמציה,כולל מחקרים מדעיים (ולא של חברות קוסמטיקה) שמוכיחים שמים לא חודרים בכלל דרך עור אלא רק דרך שתיה!
אז...שלא יעבדו עליכם....
-
די לכימיקלים על הפנים
אני חייבת לציין שיש בי הרבה כעס על חברות הקוסמטיקה הרגילות , שהשלו את כולנו כל השנים ורק עכשיו , כשהבינו שהן מאבדות לקוחות לטובת הקוסמטיקה הטבעית, פתאום כולן החלו לייצר קוסמטיקה "המבוססת" על רכיבים טבעיים שגם בכלל לא ברור באיזה מינון הם נמצאים. בכל מקרה, רובו של הקרם מים. אז אם מתחשק לכם לשלם יותר ממאה שקלים על 50 מ"ל מים עם כימיקלים - אני לא אעצור בעדכם, רק אשמח להאיר את עיניכם.
אבל זה לא רק חברות קוסמטיקה- למה להאשים רק אותם? הרי מהנדסי מזון שקדו ושוקדים יום ולילה כדי לייצר לנו עוד מוצרים מעובדים.
אני מאוד אופטימית- אני מאמינה שיבוא היום ושוב יצרכו מוצרי צריכה מיצרנים קטנים ואיכותיים. מספרם הולך וגדל כל הזמן אבל הם לא מתחרים בינם לבין עצמם, אלא בין חברות גדולות ומבוססות שמשקיעות ה מ ו ן כסף בפרסומות ובשטיפת מוח ופחות בחשיבה יצירתית- איך לייצר מוצר ללא כימיקלים.
דרך אגב: שלא כמו באירופה, בארץ עדיין לא מייצרים נקניקים טבעיים. מישהו רוצה להרים את הכפפה? אני אהיה הלקוחה הראשונה. הילדים שלי אוהבים נקניקים, אבל אני קונה אולי פעם בחדשיים. אני פשוט לא יכולה להפסיק לקרוא את רשימת הרכיבים. אסון.
אבל זה לא רק חברות קוסמטיקה- למה להאשים רק אותם? הרי מהנדסי מזון שקדו ושוקדים יום ולילה כדי לייצר לנו עוד מוצרים מעובדים.
אני מאוד אופטימית- אני מאמינה שיבוא היום ושוב יצרכו מוצרי צריכה מיצרנים קטנים ואיכותיים. מספרם הולך וגדל כל הזמן אבל הם לא מתחרים בינם לבין עצמם, אלא בין חברות גדולות ומבוססות שמשקיעות ה מ ו ן כסף בפרסומות ובשטיפת מוח ופחות בחשיבה יצירתית- איך לייצר מוצר ללא כימיקלים.
דרך אגב: שלא כמו באירופה, בארץ עדיין לא מייצרים נקניקים טבעיים. מישהו רוצה להרים את הכפפה? אני אהיה הלקוחה הראשונה. הילדים שלי אוהבים נקניקים, אבל אני קונה אולי פעם בחדשיים. אני פשוט לא יכולה להפסיק לקרוא את רשימת הרכיבים. אסון.
-
די לכימיקלים על הפנים
בארץ עדיין לא מייצרים נקניקים טבעיים
באיטליז "ידע הבשרים" ברמת אביב יש להם נקניקים שהם מייצרים לבד.
גם פסטרמה שהם עושים לבד. שכיוון שהיא ללא חומרים, בשר ותבלינים נטו, אז היא מחזיקה רק ימים ספורים.
באיטליז "ידע הבשרים" ברמת אביב יש להם נקניקים שהם מייצרים לבד.
גם פסטרמה שהם עושים לבד. שכיוון שהיא ללא חומרים, בשר ותבלינים נטו, אז היא מחזיקה רק ימים ספורים.
-
די לכימיקלים על הפנים
שלא כמו באירופה, בארץ עדיין לא מייצרים נקניקים טבעיים
מוזמנת לרמת אביב
חוץ מזה - אני לגמרי איתך
מוזמנת לרמת אביב
חוץ מזה - אני לגמרי איתך
-
די לכימיקלים על הפנים
רמת אביב? מעניין ומשמח לשמוע. נקפוץ לטעום. מתי שהוא זה יהיה חייב להגיע לאזור גדרה.
די לכימיקלים על הפנים
האם אפשר להאמין לחברת "עומר הגליל", שחמאת השיאה שלהם מכילה 100% חמאת שיאה אורגנית, או שיש יסוד לחשוש שהיא מולבנת/ מעורבת בוזלין?
(וסליחה על הפראנואידיות)
צריך להיזהר מאלו שמערבבים אותה עם וזלין, כי אז במקום לדחות את השמש - היא מושכת שמש. קני רק ממישהו שאת סומכת עליו ויודעת מה המקור שלו.
(וסליחה על הפראנואידיות)
צריך להיזהר מאלו שמערבבים אותה עם וזלין, כי אז במקום לדחות את השמש - היא מושכת שמש. קני רק ממישהו שאת סומכת עליו ויודעת מה המקור שלו.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
די לכימיקלים על הפנים
לדעתי היא יותר מעובדת משאר חמאות השיאה, לפי הצבע והמרקם שלה. (היא לבנה ורכה, במקום צהבהבה, מוצקה וחגרגירית) אני אוהבת את החמאה של שלוס.
גברת פלפלת ממחשב אחר
גברת פלפלת ממחשב אחר
-
די לכימיקלים על הפנים
עפרה עדין
לגבי המוצרים שדברתי עליהם-כתבתי בפירוש שהם מבוססים על מרכיבים טבעיים בריכוז גבוה (לכן הם יעילים מאד) ויש בהם גם חומרים נוספים (כימיקלים למשל) בריכוז נמוך.
כמו שידוע לך וגם ציינת: שמים לא חודרים בכלל דרך עור כלומר, כל החומרים האלה ש כן מיטבים עם העור (יש תוצאות, ואיתן אי אפשר להתווכח) לא חודרים לשכבות העמוקות ולא גורמים לנזק!
לגבי המוצרים שדברתי עליהם-כתבתי בפירוש שהם מבוססים על מרכיבים טבעיים בריכוז גבוה (לכן הם יעילים מאד) ויש בהם גם חומרים נוספים (כימיקלים למשל) בריכוז נמוך.
כמו שידוע לך וגם ציינת: שמים לא חודרים בכלל דרך עור כלומר, כל החומרים האלה ש כן מיטבים עם העור (יש תוצאות, ואיתן אי אפשר להתווכח) לא חודרים לשכבות העמוקות ולא גורמים לנזק!
-
- הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 23:17
די לכימיקלים על הפנים
או!
ידעתי שאפשר לסמוך על באופן שידלקו על עניין כמו די לכימיקלים על הפנים .. (-;
קוסמטיקאית
אמנם הנסיון שלי בקוסמטיקה הוא די עלוב, אבל בכל זאת- סבון, קרם לחות, קצת פילינג גרגרים פעם ב..
היה נחמד איתם, אבל אני מעידה על עצמי ש עור הפנים הפנים שלי מעולם לא נראה טוב יותר , ו וואלה זה משתפר מיום ליום- יותר גמישות וזוהר, נדמה לי אפילו שקמטי ההבעה (31 אמרנו [-: ) הפכו סמויים יותר (לא שיש לי בעיה איתם, גאווה!! )
אז תכלס- לגבי זה די מנצח וסוגר עניין- בלי שום דבר ועור פנים נהדר
או קוסמטיקה קפיטליסטית בלתי אקולוגית ונצלנית ועור פנים שנע בין גרוע למדהים
מה 'כפת לי? נהדר זה די והותר לי ויפה לי.
וזה לא אישי, כן? שמחתי לקרוא את הכיוון שלך @}
ידעתי שאפשר לסמוך על באופן שידלקו על עניין כמו די לכימיקלים על הפנים .. (-;
קוסמטיקאית
אמנם הנסיון שלי בקוסמטיקה הוא די עלוב, אבל בכל זאת- סבון, קרם לחות, קצת פילינג גרגרים פעם ב..
היה נחמד איתם, אבל אני מעידה על עצמי ש עור הפנים הפנים שלי מעולם לא נראה טוב יותר , ו וואלה זה משתפר מיום ליום- יותר גמישות וזוהר, נדמה לי אפילו שקמטי ההבעה (31 אמרנו [-: ) הפכו סמויים יותר (לא שיש לי בעיה איתם, גאווה!! )
אז תכלס- לגבי זה די מנצח וסוגר עניין- בלי שום דבר ועור פנים נהדר
או קוסמטיקה קפיטליסטית בלתי אקולוגית ונצלנית ועור פנים שנע בין גרוע למדהים
מה 'כפת לי? נהדר זה די והותר לי ויפה לי.
וזה לא אישי, כן? שמחתי לקרוא את הכיוון שלך @}
-
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 10:48
די לכימיקלים על הפנים
מה לגבי שמפו. השער שלי שמן ואם אני לא חופפת כל יומיים הוא נראה נורא, שמנוני ומדובלל.
מה לעשות במקום שמפו...?
סליחה על הבורות
הדף הזה ממש מאיר את עיני, וכבר הבוקר ויתרתי על הסבון.(אפילו מצאתי במגרה במקלחת, כפפת בד לפנים, לפילינג העדין.
מה לעשות במקום שמפו...?
סליחה על הבורות
הדף הזה ממש מאיר את עיני, וכבר הבוקר ויתרתי על הסבון.(אפילו מצאתי במגרה במקלחת, כפפת בד לפנים, לפילינג העדין.
-
די לכימיקלים על הפנים
השער שלי שמן ואם אני לא חופפת כל יומיים הוא נראה נורא, שמנוני ומדובלל
נראה לי שאולי חבוי פה משהו קטן שלא שמת לב אליו.
אני מניח שכשאת אומרת "חופפת", את מתכוונת למים ושמפו (או סבון אחר כלשהו),
וכשאת אומרת "לא חופפת", את מתכוונת שאת אפילו לא שוטפת את השיער במים.
אני מציע לך לנסות מדי פעם לחפוף ביסודיות רבה, אבל בלי סבון/שמפו (רק עם מים) - ותנסי איך זה מרגיש לך.
נראה לי שאולי חבוי פה משהו קטן שלא שמת לב אליו.
אני מניח שכשאת אומרת "חופפת", את מתכוונת למים ושמפו (או סבון אחר כלשהו),
וכשאת אומרת "לא חופפת", את מתכוונת שאת אפילו לא שוטפת את השיער במים.
אני מציע לך לנסות מדי פעם לחפוף ביסודיות רבה, אבל בלי סבון/שמפו (רק עם מים) - ותנסי איך זה מרגיש לך.
-
די לכימיקלים על הפנים
לפלונית,
הכי גרוע זה לשים קרם טבעי ומעליו קרם הגנה מהשמש. השמנים נספגים לשכבות העור העמוקות וסוחפים איתם גם את הכימיקלים של קרם ההגנה. כך שאז הם הופכים להיות עוד יותר מזיקים. אם מישהו מרגיש שהעור שלו לא משתזף באופן טבעי והופך להיות אדמומי בכל חשיפה קטנה לשמש - עדיף שישים רק מקדמי הגנה (אם כבר - את המינרליים - אבץ אוקסיד או טיטניום אוקסיד), בלי לשים קרם טבעי בנוסף. שישים את הקרם הטבעי בלילה, בנפרד. וכל זה - בהנחה שהוא יודע להתמודד עם הרדיקלים החופשיים ומאזן את קרם ההגנה עם אכילה של הרבה פירות וירקות שמכילים אנטי אוקסידנטים.
כשעבדתי כחקלאית אורגנית ופקחית מזיקים, הפסקתי לשים מקדם הגנה ועברתי לבגדים ארוכים וכובע רחב שוליים. זה הספיק לגמרי לעור כמו שלי. (פולנייה אבל לא לבנה במיוחד). היום, כשאני לא נמצאת כל היום בשמש, אני שמה רק קרמים עם חמאת שיאה וזהו. בלי בגדים ארוכים ובלי כובע. (חוץ מטיולים). וכמו שאמרתי, העור שלי נראה עכשו (בגיל 41), יותר צעיר יחסית ללפני שנתיים. (בדיוק אתמול מישהו אמר לי: "את משתבחת עם הזמן" וביום שישי מוכרת הכרטיסים בסינימטק שאלה אותי אם אני סטודנטית...)
לגבי אלו שמכילים תמציות צמחים - אם הן תמציות מימיות - הן מכילות גם חומרים משמרים, שמזיקים לעור (פוגעים בייצור האנרגיה של התאים), ובכל מקרה אם זה מכיל בנזופנון זה גם הורס את הקולגן והופך את העור לנפול יותר.
אישית, אני מציעה לחדש את חמאת השיאה כל שעתיים. ולמי שעובד בשמש - להתכסות בביגוד.
הכי גרוע זה לשים קרם טבעי ומעליו קרם הגנה מהשמש. השמנים נספגים לשכבות העור העמוקות וסוחפים איתם גם את הכימיקלים של קרם ההגנה. כך שאז הם הופכים להיות עוד יותר מזיקים. אם מישהו מרגיש שהעור שלו לא משתזף באופן טבעי והופך להיות אדמומי בכל חשיפה קטנה לשמש - עדיף שישים רק מקדמי הגנה (אם כבר - את המינרליים - אבץ אוקסיד או טיטניום אוקסיד), בלי לשים קרם טבעי בנוסף. שישים את הקרם הטבעי בלילה, בנפרד. וכל זה - בהנחה שהוא יודע להתמודד עם הרדיקלים החופשיים ומאזן את קרם ההגנה עם אכילה של הרבה פירות וירקות שמכילים אנטי אוקסידנטים.
כשעבדתי כחקלאית אורגנית ופקחית מזיקים, הפסקתי לשים מקדם הגנה ועברתי לבגדים ארוכים וכובע רחב שוליים. זה הספיק לגמרי לעור כמו שלי. (פולנייה אבל לא לבנה במיוחד). היום, כשאני לא נמצאת כל היום בשמש, אני שמה רק קרמים עם חמאת שיאה וזהו. בלי בגדים ארוכים ובלי כובע. (חוץ מטיולים). וכמו שאמרתי, העור שלי נראה עכשו (בגיל 41), יותר צעיר יחסית ללפני שנתיים. (בדיוק אתמול מישהו אמר לי: "את משתבחת עם הזמן" וביום שישי מוכרת הכרטיסים בסינימטק שאלה אותי אם אני סטודנטית...)
לגבי אלו שמכילים תמציות צמחים - אם הן תמציות מימיות - הן מכילות גם חומרים משמרים, שמזיקים לעור (פוגעים בייצור האנרגיה של התאים), ובכל מקרה אם זה מכיל בנזופנון זה גם הורס את הקולגן והופך את העור לנפול יותר.
אישית, אני מציעה לחדש את חמאת השיאה כל שעתיים. ולמי שעובד בשמש - להתכסות בביגוד.
-
די לכימיקלים על הפנים
לגברת פלפלת,
את צודקת. חמאת השיאה היא שומנית. אבל תחושת השמנוניות עוברת אחרי כמה דקות, אז זה שווה את חוסר הנוחות בהתחלה. הלוואי שהיינו יכולים לעשות קרם לחות קליל שנספג מהר, ושגם יהיה טבעי, בריא ומרפא כמו חמאת השיאה.
את צודקת. חמאת השיאה היא שומנית. אבל תחושת השמנוניות עוברת אחרי כמה דקות, אז זה שווה את חוסר הנוחות בהתחלה. הלוואי שהיינו יכולים לעשות קרם לחות קליל שנספג מהר, ושגם יהיה טבעי, בריא ומרפא כמו חמאת השיאה.
-
די לכימיקלים על הפנים
לשרון וענבל,
אני לא מכירה את חמאת השיאה של עומר הגליל. באופן כללי החמאה הלבנה היא לא מולבנת אלא מזוקקת - הפרידו את רכיבי הקליפה מהתוכן ולכן היא נשארת לבנה (במקום צהבהבה) וללא ריח. מצד שני - הגרגיריות מעידה במקרים מסויימים על חימום יתר.
כך שאני מעדיפה חמאת שיאה מזוקקת (בלי הקליפה) אבל לא גרגירית, כי בחימום יתר, הרכיבים הבריאים והמרפאים נהרסים. אני גם לא מתה על הריח של חמאת השיאה הצהובה.
בכל מקרה - חשוב לדעת מי היצרן, שממנו המשווקים קונים את חמאת השיאה. (אם כי זה לא אומר. תמיד אפשר לקנות מיצרן טוב ואח"כ לערבב עם וזלין או עם שמן דקל...). אם חושדים - אפשר לקחת את זה לבדיקה במעבדה. זה הכי בטוח.
אני לא מכירה את חמאת השיאה של עומר הגליל. באופן כללי החמאה הלבנה היא לא מולבנת אלא מזוקקת - הפרידו את רכיבי הקליפה מהתוכן ולכן היא נשארת לבנה (במקום צהבהבה) וללא ריח. מצד שני - הגרגיריות מעידה במקרים מסויימים על חימום יתר.
כך שאני מעדיפה חמאת שיאה מזוקקת (בלי הקליפה) אבל לא גרגירית, כי בחימום יתר, הרכיבים הבריאים והמרפאים נהרסים. אני גם לא מתה על הריח של חמאת השיאה הצהובה.
בכל מקרה - חשוב לדעת מי היצרן, שממנו המשווקים קונים את חמאת השיאה. (אם כי זה לא אומר. תמיד אפשר לקנות מיצרן טוב ואח"כ לערבב עם וזלין או עם שמן דקל...). אם חושדים - אפשר לקחת את זה לבדיקה במעבדה. זה הכי בטוח.
-
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
די לכימיקלים על הפנים
לגבי הגנה מהשמש- אני כנראה אחת הנשים בעלות העור הבהיר ביותר בארץ, באמת לבנונית מאוד עם גנים ג'ינג'יים, כבר מזמן הפסקתי להשתמש במקדמי הגנה למיניהם פשוט כי לא סבלתי את הריח הכבד והשמנוניות, יוצאת החוצה רק עם כובע רחב שוליים וחולצה ארוכה דקה שאני יכולה לפשוט כשאני לא תחת השמש. ממליצה לכולם, התחושה נהדרת (לא מרגישה שאני נצלית חיה) וכולם תמהים איך אני מצליחה להשאר כל כך לבנה. לפני כמה ימים הייתי בחתונה שהתקיימה בצהרים במקום פתוח, התאמתי את כל הלבוש שלי לכובע החדש והרחב שלי, כולם אמרו שאני נראית מעולה וקינאו בי שיש לי הגנה מהשמש.
עכשיו שאלה- אמנם היו על זה דיונים בכל מיני דפים אם אני לא טועה אבל אני רוצה לנסות בכל זאת שוב, הפסקתי להשתמש בקרמים ואני מורחת על הפנים רק שמן שקדים או שמן זרעי ענבים, אם בא לי אני מוסיפה טיפה שמן לבנדר, התחושה נהדרת אבל יש לי בעיה עם הסרת האיפור (ממנו עדיין לא נפרדתי), אשמח לקבל הצעות פשוטות וקונקרטיות איך להסיר איפור מבלי להשתמש בסבון פנים.
עכשיו שאלה- אמנם היו על זה דיונים בכל מיני דפים אם אני לא טועה אבל אני רוצה לנסות בכל זאת שוב, הפסקתי להשתמש בקרמים ואני מורחת על הפנים רק שמן שקדים או שמן זרעי ענבים, אם בא לי אני מוסיפה טיפה שמן לבנדר, התחושה נהדרת אבל יש לי בעיה עם הסרת האיפור (ממנו עדיין לא נפרדתי), אשמח לקבל הצעות פשוטות וקונקרטיות איך להסיר איפור מבלי להשתמש בסבון פנים.
די לכימיקלים על הפנים
הי, אני קוראת בענין רב ויוצאת נבוכה משבאתי...
אז ככה - ברור לי שהעור שלי מוזנח, ושאני רוצה לטפח אותו.
ברור לי שאם אשאר ככה, בלי כלום, או טו טו אני גומרת עם קמטים וכתמים וכל מיני, כי כבר התחיל.
מצד שלישי - ברור לי שאני רוצה להתקיף את עורי במינימום חומרים, ובעיקר מינימום כימיקלים מזיקים, והכי אני אוהבת שאין עליו כלום.
אני מאד מאד אודה לאושיות הטיפוח פה, אם אפשר היה להמליץ על איזו שגרת יום קבועה, שלא מזיקה לעור וכן מוסיפה לו.
(למשל - בבוקר לנקות בסבון רגיל ואז קרם פנים טבעי ועליו תחליב מגן שמש. בערב כך וכך. פעם בשבוע כך וכך...)
המון תודה!
אז ככה - ברור לי שהעור שלי מוזנח, ושאני רוצה לטפח אותו.
ברור לי שאם אשאר ככה, בלי כלום, או טו טו אני גומרת עם קמטים וכתמים וכל מיני, כי כבר התחיל.
מצד שלישי - ברור לי שאני רוצה להתקיף את עורי במינימום חומרים, ובעיקר מינימום כימיקלים מזיקים, והכי אני אוהבת שאין עליו כלום.
אני מאד מאד אודה לאושיות הטיפוח פה, אם אפשר היה להמליץ על איזו שגרת יום קבועה, שלא מזיקה לעור וכן מוסיפה לו.
(למשל - בבוקר לנקות בסבון רגיל ואז קרם פנים טבעי ועליו תחליב מגן שמש. בערב כך וכך. פעם בשבוע כך וכך...)
המון תודה!
-
די לכימיקלים על הפנים
אשמח אם תרחיבי. לא הבנתי ממש למה התכוונת פה. ("כי כבר התחיל", מה התחיל? והאם ניסית לא להשתמש בחומרים? אגב, גם כשלא משתמשים בחומרים, זה לא אומר להזניח או לא לנקות)
אשמח אם תרחיבי. לא הבנתי ממש למה התכוונת פה. ("כי כבר התחיל", מה התחיל? והאם ניסית לא להשתמש בחומרים? אגב, גם כשלא משתמשים בחומרים, זה לא אומר להזניח או לא לנקות)
-
די לכימיקלים על הפנים
אגב "בלי חומרים" והזנחה
רציתי לציין שאמנם אני לא משתמש בחומרים בכלל,
אבל מצד שני אני מתקלח מאוד ביסודיות. משפשף היטב את כל הגוף ומנקה ביסודיות.
וגם עוד משהו - לדעתי דוקא חשוב להיות בשמש מדי פעם. אני ממש מרגיש איך הנקבוביות מנקות את עצמן כשאני בשמש, ע"י הזעה (נקיה יחסית, לא כמו זיעה של ריצה).
ובאותו הקשר, קוסמטיקאית:
אם לא סותמים את הנקבוביות בעזרת אינספור קרמים ודאודורנטים, אז הגוף מפריש את הלכלוך השומני הנ"ל, כחלק מתהליך ההזעה.
לפחות זה מה שאני מרגיש שקורה אצלי.
רציתי לציין שאמנם אני לא משתמש בחומרים בכלל,
אבל מצד שני אני מתקלח מאוד ביסודיות. משפשף היטב את כל הגוף ומנקה ביסודיות.
וגם עוד משהו - לדעתי דוקא חשוב להיות בשמש מדי פעם. אני ממש מרגיש איך הנקבוביות מנקות את עצמן כשאני בשמש, ע"י הזעה (נקיה יחסית, לא כמו זיעה של ריצה).
ובאותו הקשר, קוסמטיקאית:
אם לא סותמים את הנקבוביות בעזרת אינספור קרמים ודאודורנטים, אז הגוף מפריש את הלכלוך השומני הנ"ל, כחלק מתהליך ההזעה.
לפחות זה מה שאני מרגיש שקורה אצלי.
די לכימיקלים על הפנים
אשמח אם תרחיבי.
בשמחה. אני לא משתמשת כמעט בכלום, ממש ממש. מכסימום סבון (טבעי). גם לא מתאפרת אף פעם.
העור נראה נפול וחסר ברק, וכולל כתמים ופגמים. ברור שחלק קשור לעייפות ולהריונות, חלק מזה שאני גרה בעיר, לא משנה. כך הוא נראה.
קמטים ממש עוד אין, אבל יש התחלות. אני בת ארבעים.
אני מרגישה שהעור מוזנח מבחוץ, ושאם לא אטפח אותו הקמטים יעמיקו והכתמים יתרבו, הגמישות והברק יפחתו וכן הלאה.
מתחילה מההתחלה ממש, כי כאמור עד היום כמעט לא השתמשתי בכלום, ממש.
בשמחה. אני לא משתמשת כמעט בכלום, ממש ממש. מכסימום סבון (טבעי). גם לא מתאפרת אף פעם.
העור נראה נפול וחסר ברק, וכולל כתמים ופגמים. ברור שחלק קשור לעייפות ולהריונות, חלק מזה שאני גרה בעיר, לא משנה. כך הוא נראה.
קמטים ממש עוד אין, אבל יש התחלות. אני בת ארבעים.
אני מרגישה שהעור מוזנח מבחוץ, ושאם לא אטפח אותו הקמטים יעמיקו והכתמים יתרבו, הגמישות והברק יפחתו וכן הלאה.
מתחילה מההתחלה ממש, כי כאמור עד היום כמעט לא השתמשתי בכלום, ממש.
-
די לכימיקלים על הפנים
(אני אשאל קצת שאלות שיכול להשתמע מהן כאילו אני מבין משהו מהחיים שלי. זה לא המצב)
איך אורח החיים שלך, בנושאים אחרים שמשפיעים על זה?
למשל חשיפה לשמש, שחייה בים, ספורט והזעה... ?
איך אורח החיים שלך, בנושאים אחרים שמשפיעים על זה?
למשל חשיפה לשמש, שחייה בים, ספורט והזעה... ?
-
די לכימיקלים על הפנים
אורי, יש עניין בסיסי עם נשים שילדו - שלא קורה לגברים. מופיעים להן כתמים על הפנים, כתמי פיגמנטציה שחשיפה לשמש מחמירה אותם. זה לא קשור כל כך לאורח חיים, זה קשור לסוג העור (לבן, חום וכדומה) ולחשיפה לשמש. תזונה ואורח חיים יכולים להשפיע, אבל רק טיפול כימי או בלייזר יכול להעלים את הכתמים האלה.
די לכימיקלים על הפנים
אורח החיים שלי בנידון הוא הכי טוב שאני מצליחה, במסגרת יכולותי כרגע.
אבל השאלה היא אחרת, מהותית בעיקרה:
נניח שבאופן טבעי, אני אמורה לקבל קמטים בגיל כזה, כתמים בגיל כזה, ככה צעד של התבלות בכל גיל.
ונניח (:-)) שאני לא רוצה להראות טבעית לגמרי, אלא לדחות את השפעות הגיל ולרענן את העור והמראה.
האם אפשר לעשות זאת באמצעים טבעיים בלבד?
האם אין כאן סתירה?
אבל השאלה היא אחרת, מהותית בעיקרה:
נניח שבאופן טבעי, אני אמורה לקבל קמטים בגיל כזה, כתמים בגיל כזה, ככה צעד של התבלות בכל גיל.
ונניח (:-)) שאני לא רוצה להראות טבעית לגמרי, אלא לדחות את השפעות הגיל ולרענן את העור והמראה.
האם אפשר לעשות זאת באמצעים טבעיים בלבד?
האם אין כאן סתירה?
-
די לכימיקלים על הפנים
שכבת העור הראשונה - אפידרמיס, היא שכבה מגינה. בעצם רוב החומרים לא חודרים אותה, כולל השמנים הטבעיים המומלצים כאן ומלבד השמנים האתריים.
אם כך - למה בעצם ההיסטריה (גם שלי ) עם החומרים המזיקים והכימיכלים ? איך אנחנו יודעים בוודאות שהם בכלל חודרים ?
מישהו פעם הוכיח זאת ?
אם כך - למה בעצם ההיסטריה (גם שלי ) עם החומרים המזיקים והכימיכלים ? איך אנחנו יודעים בוודאות שהם בכלל חודרים ?
מישהו פעם הוכיח זאת ?
די לכימיקלים על הפנים
יש את המים שאיתם אנו מתרחצים ! כלור ועוד כימיכליים למינהם.
-
- הצטרפות: 17 מאי 2008, 17:24
- דף אישי: הדף האישי של סוניה_זרחי*
די לכימיקלים על הפנים
Pלונית
ראי בצד שמאל את הקישור לחנות באופן טבעי: בשבילנו. יש שם מוצרים טבעיים, בשבילך
ראי בצד שמאל את הקישור לחנות באופן טבעי: בשבילנו. יש שם מוצרים טבעיים, בשבילך
-
די לכימיקלים על הפנים
נעה בר
הכימיקלים הבאים יכולים ליצור זיהום בניטרוזמין שהוא חומר מסרטן (nitrositing agent). הם נמצאים בשימוש נרחב במוצרים קוסמטיים. גשו רגע לבדוק את הקרם, השמפו וכו. בקרמים זה הכי גרוע בעיני כי הם מונחים על העור ולא נשטפים ממנו.
2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol
Cocoyl Sarcosine
DEA compounds
Imidazolidinyl Urea
Formaldehyde
Hydrolysed Animal Protein
Lauryl Sarcosine
MEA compounds
Quaternium-7, 15, 31, 60, etc
Sodium Lauryl Sulfate
Ammonium Lauryl Sulfate
Sodium Laureth Sulfate
Ammonium Laureth Sulfate
Sodium Methyl Cocoyl Taurate
TEA compounds
חומרים אלו מתרכבים עם חומרי שימור (כמו parben ) וניטרטים הקיימים במוצרי הקוסמטיקה והטואלטיקה, וכך נוצרים ניטרטים המסוגלים להיספג במהירות בעור. כאשר נוצר ניטרט משמפו או מקצף אמבטיה כדוגמה, הוא יכול להכנס לזרם הדם. ככל שהתכשיר עומד זמן רב יותר על המדף ובטמפ' גבוהה, הניטרטים ממשיכים להווצר, והתופעה אף מואצת בגלל נוכחות של כימיקלים אחרים- חמרים משמרים.
חשיפה ממושכת לחמרים אלו עלולה לשנות את תפקודי הכבד והכליות ואף לגרום לסרטן.
עוד חמרים מסוכנים בקישור כימיקלים מזיקים בקוסמטיקה
לגבי ספיגה דרך העור. אני רוצה לעשות קצת סדר:
הכימיקלים הבאים יכולים ליצור זיהום בניטרוזמין שהוא חומר מסרטן (nitrositing agent). הם נמצאים בשימוש נרחב במוצרים קוסמטיים. גשו רגע לבדוק את הקרם, השמפו וכו. בקרמים זה הכי גרוע בעיני כי הם מונחים על העור ולא נשטפים ממנו.
2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol
Cocoyl Sarcosine
DEA compounds
Imidazolidinyl Urea
Formaldehyde
Hydrolysed Animal Protein
Lauryl Sarcosine
MEA compounds
Quaternium-7, 15, 31, 60, etc
Sodium Lauryl Sulfate
Ammonium Lauryl Sulfate
Sodium Laureth Sulfate
Ammonium Laureth Sulfate
Sodium Methyl Cocoyl Taurate
TEA compounds
חומרים אלו מתרכבים עם חומרי שימור (כמו parben ) וניטרטים הקיימים במוצרי הקוסמטיקה והטואלטיקה, וכך נוצרים ניטרטים המסוגלים להיספג במהירות בעור. כאשר נוצר ניטרט משמפו או מקצף אמבטיה כדוגמה, הוא יכול להכנס לזרם הדם. ככל שהתכשיר עומד זמן רב יותר על המדף ובטמפ' גבוהה, הניטרטים ממשיכים להווצר, והתופעה אף מואצת בגלל נוכחות של כימיקלים אחרים- חמרים משמרים.
חשיפה ממושכת לחמרים אלו עלולה לשנות את תפקודי הכבד והכליות ואף לגרום לסרטן.
עוד חמרים מסוכנים בקישור כימיקלים מזיקים בקוסמטיקה
לגבי ספיגה דרך העור. אני רוצה לעשות קצת סדר:
- מים לא נספגים דרך העור. הם נמצאים בקרם לא טבעי כדי להוריד עלויות וכדי לדלל את החמרים השמנוניים.
- שמנים אתרים כן נספגים בגלל הנדיפות שלהם והיותם עשויים ממולקולות קטנות מאוד שחודרות את האיפדרמיס.
- שמנים צמחיים נספגים לשכבות העליונות ביותר של האפידרמיס והתפקיד שלהם הוא בעיקר היותם שכבה מגינה על העור מנזקים חיצונים (רוח,שמש ואבק), שכבה מגינה מרדיקלים חופשיים ושכבה שמונעת או מעכבת בריחה של מים דרך העור החוצה. מצד שני הם לא אוטמים אותו כפי שעושים שמנים מינרלים כמו וזלין או פראפין (שעשויים מנגזרות נפט). האטימה עוצרת את יכולות העור לסלק רעלנים מעליו, בעזרת הזעה, מעודדת אקנה ואי-סדרים אחרים, מאטה את פעילות העור ובניית תאים וכתוצאה מכך: הזדקנות עור מוקדמת.
-
די לכימיקלים על הפנים
עפרה עדין אני מעתיקה את שאלתי כדי שאולי תוכלי לענות לי עליה למקרה שלא שמת לב שהיא שם למעלה בודדה וגלמודה:
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
די לכימיקלים על הפנים
אני רגישה לSLS. עברתי להשתמש בשטיפה עשויה מסודה לשתיה ומים, כולל לצחצוח השיניים ושטיפת פנים ורחצה כללית. העור מעולם לא נראה טוב יותר וכל כאבי החניכיים והדלקות בפה נעלמו. יחי הסודה לשתיה!
-
די לכימיקלים על הפנים
אום שלום
קחי צמר גפן - הרטיבי וסחטי היטב.
מזגי מעט שמן זרעי ענבים על צמר הגפן ונקי עם זה את האיפור. זה אמור להספיק להורדת איפור.
אני מייצרת נוזל לניקוי איפור מתערובת של שמנים ושמנם אתרים, שגם מרגיעה ומאזנת את העור בסוף היום ולפני השינה.
קחי צמר גפן - הרטיבי וסחטי היטב.
מזגי מעט שמן זרעי ענבים על צמר הגפן ונקי עם זה את האיפור. זה אמור להספיק להורדת איפור.
אני מייצרת נוזל לניקוי איפור מתערובת של שמנים ושמנם אתרים, שגם מרגיעה ומאזנת את העור בסוף היום ולפני השינה.
די לכימיקלים על הפנים
אורי - איך אתה מנקה טוב את הפנים והשיער, אתה משפשף עם מים?
ניסיתי לא לחפוף ולא לשטוף פנים עם סבון, וגם לי תוך כמה ימים נוצרת שומניות נוראית ומגרדת. אבל אני לא חושבת ששיפשפתי. פשוט שטפתי תחת הזרם וזה לא עבד טוב.
עוד דבר שלא הצלחתי להגמל ממנו זה קרם ידיים. אני מרגישה שהידיים שלי יבשות ומציקות לי, אם אני לא מורחת קרם כמה פעמים ביום. אני לא שוטפת ידיים בסבון, אבל אני שוטפת כלים עם סבון (של אקובר. די עדין, אבל בכ"ז סבון).
ניסיתי לא לחפוף ולא לשטוף פנים עם סבון, וגם לי תוך כמה ימים נוצרת שומניות נוראית ומגרדת. אבל אני לא חושבת ששיפשפתי. פשוט שטפתי תחת הזרם וזה לא עבד טוב.
עוד דבר שלא הצלחתי להגמל ממנו זה קרם ידיים. אני מרגישה שהידיים שלי יבשות ומציקות לי, אם אני לא מורחת קרם כמה פעמים ביום. אני לא שוטפת ידיים בסבון, אבל אני שוטפת כלים עם סבון (של אקובר. די עדין, אבל בכ"ז סבון).
-
די לכימיקלים על הפנים
פשוט שטפתי תחת הזרם וזה לא עבד טוב
זה בהחלט לא מספיק
צריך לשפשף היטב. אפשר עם ספוג או ליפה רכה (ליפה קשה סתם שורטת), אבל אני לא משתמש בהם. האמת שאולי כדאי באמת שאמצא לי איזה ספוג.
אני מרגישה שהידיים שלי יבשות ומציקות לי, אם אני לא מורחת קרם כמה פעמים ביום. אני לא שוטפת ידיים בסבון, אבל אני שוטפת כלים עם סבון (של אקובר. די עדין, אבל בכ"ז סבון
עור הידיים שלי במצב ממש סבבה לטעמי, ולדעתי זה פשוט כי גם את שטיפת הכלים אני עושה בלי סבון, וכך יוצא שסבונים פשוט לא נוגעים לי בידיים. קורה מדי פעם שאני שוטף ידיים עם סבון - למשל אחרי שנגעתי בשמן מכונות / התלכלכתי מהשרשרת של האופניים. תמיד אחרי שאני שוטף עם סבון, עור הידיים שלי נהיה יבש לכמה שעות לפחות.
גם סבון של אקובר הוא ממש לא עדין - הוא מרוכז לאללה ונועד לשטיפת כלים, לא לשטיפת ידיים. טבעי זה לא בהכרח עדין.
זה בהחלט לא מספיק
צריך לשפשף היטב. אפשר עם ספוג או ליפה רכה (ליפה קשה סתם שורטת), אבל אני לא משתמש בהם. האמת שאולי כדאי באמת שאמצא לי איזה ספוג.
אני מרגישה שהידיים שלי יבשות ומציקות לי, אם אני לא מורחת קרם כמה פעמים ביום. אני לא שוטפת ידיים בסבון, אבל אני שוטפת כלים עם סבון (של אקובר. די עדין, אבל בכ"ז סבון
עור הידיים שלי במצב ממש סבבה לטעמי, ולדעתי זה פשוט כי גם את שטיפת הכלים אני עושה בלי סבון, וכך יוצא שסבונים פשוט לא נוגעים לי בידיים. קורה מדי פעם שאני שוטף ידיים עם סבון - למשל אחרי שנגעתי בשמן מכונות / התלכלכתי מהשרשרת של האופניים. תמיד אחרי שאני שוטף עם סבון, עור הידיים שלי נהיה יבש לכמה שעות לפחות.
גם סבון של אקובר הוא ממש לא עדין - הוא מרוכז לאללה ונועד לשטיפת כלים, לא לשטיפת ידיים. טבעי זה לא בהכרח עדין.
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
די לכימיקלים על הפנים
בספר של דבורה ליבוביץ' - תרופות סבתא יש מרשמים לטיפולי פנים מחומרים טבעיים בלבד.
לא ניסיתי, אבל נשמע מעניין ומאד טעים.
לדוגמה:
מסיכות לניקוי פנים:
כף דבש, 2 כפות שקדים טחונים דק, חצי כפית מיץ לימון טרי, משאירים 20 דקות על פנים נקיות, שוטפים במים פושרים.
מקציפים מעט כפית מחלבון ביצה, מוסיפים 2 טיפות מיץ לימון ורבע כפית דבש, מערבבים היטב, מורחים על פנים נקיים ל 10 דקות ונוטפים.
פילינג טבעי קישואים: טוחנים בבלנדר קליפת קישורים ירוקים, סוחטים את הנוזל באמצעות בד כותנה, מורחים ל 10 דקות, שוטפים במים פושרים. פעם בשבוע.
מסיכה לדוגמה: מערבבים כמויות שוות של שיבולת שועל טחונה ודבש עד לקבלת משחה סמיכה, מורחים לרבע שעה, שוטפים את הפנים במים חמים וקרים לסירוגין.
יש עוד המון מתכונים, לעור יבש, שמן, אקנה וכו', הכל מחומרים כמו דבש, שמן שקדים, שמן זית, חלב, שיבולת שועל, אבוקדו, תות שדה, אבטיח, שמן שומשום, חוצץ תפוחים, בננה, אגוזים, ביציםדלעת, מלפפון, תפוחי עץ, אורז, קמח תירס, מיץ גזר, מיץ אשכוליות, יוגורט, שמרים, תרד, פטרוזיליה, ועוד.
בקיצור, כשאוכלים, לנסות לאכול עם כל הפנים... (-:
לא ניסיתי, אבל נשמע מעניין ומאד טעים.
לדוגמה:
מסיכות לניקוי פנים:
כף דבש, 2 כפות שקדים טחונים דק, חצי כפית מיץ לימון טרי, משאירים 20 דקות על פנים נקיות, שוטפים במים פושרים.
מקציפים מעט כפית מחלבון ביצה, מוסיפים 2 טיפות מיץ לימון ורבע כפית דבש, מערבבים היטב, מורחים על פנים נקיים ל 10 דקות ונוטפים.
פילינג טבעי קישואים: טוחנים בבלנדר קליפת קישורים ירוקים, סוחטים את הנוזל באמצעות בד כותנה, מורחים ל 10 דקות, שוטפים במים פושרים. פעם בשבוע.
מסיכה לדוגמה: מערבבים כמויות שוות של שיבולת שועל טחונה ודבש עד לקבלת משחה סמיכה, מורחים לרבע שעה, שוטפים את הפנים במים חמים וקרים לסירוגין.
יש עוד המון מתכונים, לעור יבש, שמן, אקנה וכו', הכל מחומרים כמו דבש, שמן שקדים, שמן זית, חלב, שיבולת שועל, אבוקדו, תות שדה, אבטיח, שמן שומשום, חוצץ תפוחים, בננה, אגוזים, ביציםדלעת, מלפפון, תפוחי עץ, אורז, קמח תירס, מיץ גזר, מיץ אשכוליות, יוגורט, שמרים, תרד, פטרוזיליה, ועוד.
בקיצור, כשאוכלים, לנסות לאכול עם כל הפנים... (-:
-
די לכימיקלים על הפנים
אם העור נעשה יבש וכו' בלי קרם ידיים - סימן שהשתמשת בקרם ידיים על בסיס נפט. זה מה שהוא גורם: להתמכרות ותלות במוצר... לוקח לפחות חודש לצאת מזה. אין ברירה אלא פשוט להפסיק לגעת בקרמים האלה. אפשר למרוח שמן אמיתי (נגיד, שמן זית מכבישה קרה) על הידיים כדי להקל.
לגבי רחיצת כלים: אני פותרת את הבעייה בעזרת כפפות. בלי כפפות, אני מקבלת אקזמה לשלושה ימים. גם כתוצאה ממים בלבד.
לגבי רחיצת כלים: אני פותרת את הבעייה בעזרת כפפות. בלי כפפות, אני מקבלת אקזמה לשלושה ימים. גם כתוצאה ממים בלבד.
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
די לכימיקלים על הפנים
אני פשוט שוטפת במים. פשוט במים. תוך כדי רחצה. למה צריך ספוג? (מתעניינת) זה מרגיש לי לא עדין, מזמין פטריות ועובש וכאלה, ובעצם מיותר.
מסכימה
וגם לגוף דרך אגב. ויתרתי מזמן על סבון (חוץ מבמקומות הכרחיים)
מסכימה
וגם לגוף דרך אגב. ויתרתי מזמן על סבון (חוץ מבמקומות הכרחיים)
די לכימיקלים על הפנים
מזגי מעט שמן זרעי ענבים על מצר הגפן ונקי עם זה את האיפור. זה אמור להספיק להורדת איפור
מותר כך גם להוריד איפור מהעיניים???
מותר כך גם להוריד איפור מהעיניים???
די לכימיקלים על הפנים
יש לי שאלה לגבי "מותג" קוסמטיקה טבעי-אורגני, שנכון לעכשיו נראה כי הוא הכי מהימן בתחום של קוסמטיקה טבעית - ד"ר האושקה.
הבנתי שהוא אפילו יותר טוב מוולדה, שנחשבת גם לחברה טובה.
האם מישהו שמע? האם אפשר לסמוך עליהם?
הבנתי שהוא אפילו יותר טוב מוולדה, שנחשבת גם לחברה טובה.
האם מישהו שמע? האם אפשר לסמוך עליהם?
-
די לכימיקלים על הפנים
אלמונית
הסרת איפור מהעיניים אפשרית עם שמן זרעי ענבים, שקדים, גלעיני משמש, קלנדולה אבל הכי טוב: שמן גזר. מעולה גם כנגד דלקות בעיניים. בכל מקרה לא לשים שמן כמו שהוא אלא על צמר גפן רטוב וסחוט.
לגבי דר האושקה:
אני מעתיקה את רכיבי קרם הפנים שלו (מהאתר שלו):
Ingredients
Cleansing Cream- View Details
Water/Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Meal, Anthyllis Vulneraria Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Alcohol, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Chamomilla Recutita (Matricara) Flower Extract, Hypericum Perforatum Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Fragrance/Parfum, Citronellol, Geraniol, Malpighia Punicifolia (Acerola) Fruit Extract, Xanthan Gum, Algin
מקום ראשון ברשימה (כמות הכי גדולה) -כרגיל מים.
חמרים משמרים : אלכוהול במקום 5.
כל השאר מרכיבים טבעיים. הוא דומה לוולדה מבחינת המרכיבים (מים ואלכוהול כחומר משמר).
המינון של המרכיבים הטבעיים לא ברור כי יש מים בקרם. הכי טוב- תנסי ותראי- אם זה לא משפר את מצבך- סימן שזה לא מתאים.
הסרת איפור מהעיניים אפשרית עם שמן זרעי ענבים, שקדים, גלעיני משמש, קלנדולה אבל הכי טוב: שמן גזר. מעולה גם כנגד דלקות בעיניים. בכל מקרה לא לשים שמן כמו שהוא אלא על צמר גפן רטוב וסחוט.
לגבי דר האושקה:
אני מעתיקה את רכיבי קרם הפנים שלו (מהאתר שלו):
Ingredients
Cleansing Cream- View Details
Water/Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Meal, Anthyllis Vulneraria Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Alcohol, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Chamomilla Recutita (Matricara) Flower Extract, Hypericum Perforatum Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Fragrance/Parfum, Citronellol, Geraniol, Malpighia Punicifolia (Acerola) Fruit Extract, Xanthan Gum, Algin
מקום ראשון ברשימה (כמות הכי גדולה) -כרגיל מים.
חמרים משמרים : אלכוהול במקום 5.
כל השאר מרכיבים טבעיים. הוא דומה לוולדה מבחינת המרכיבים (מים ואלכוהול כחומר משמר).
המינון של המרכיבים הטבעיים לא ברור כי יש מים בקרם. הכי טוב- תנסי ותראי- אם זה לא משפר את מצבך- סימן שזה לא מתאים.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
די לכימיקלים על הפנים
הכי גרוע זה לשים קרם טבעי ומעליו קרם הגנה מהשמש. השמנים נספגים לשכבות העור העמוקות וסוחפים איתם גם את הכימיקלים של קרם ההגנה.
אלא אם ממתינים עשרים דקות אחרי מריחת הקרם הטבעי, ורק אז שמים את המזיקים...
אלא אם ממתינים עשרים דקות אחרי מריחת הקרם הטבעי, ורק אז שמים את המזיקים...
-
די לכימיקלים על הפנים
(אני אשאל קצת שאלות שיכול להשתמע מהן כאילו אני מבין משהו מהחיים שלי. זה לא המצב)
D-:
D-:
-
די לכימיקלים על הפנים
מאז שעפרה הציעה כאן להשתמש בצמר גפן סחוט ממים ושמן זרעי ענבים אני מסירה כך איפור, גם מהעיניים וזה נהדר, מקסימום אח"כ שוטפת במים ללא סבון או מעבירה עוד צמר גפן סחוט על הפנים הפעם נקי משמן.
נהדר!
נהדר!
-
די לכימיקלים על הפנים
ה"פטנט" הזה של ערבוב פיזי (ולא כימי) של שמן ומים הוא פטנט מנצח ביישום קוסמטיקה טבעית, בלי לקבל עור שומני מידי.
אני מיישמת אותו הלכה למעשה בהוראות הנלוות לקוסמטיקה שלי ובקליניקה עצמה.
כמובן שיש הרבה שגילו אותו כבר, בצורה של מריחת שמן על עור לח- אחרי מקלחת, ובכך דילול הריכוז. אם מורחים שמן על עור יבש כמו שהוא- התוצאה יוצאת מאוד שומנית ולא נוחה.
אני מציעה לכל מי שרוצה תחליף טבעי ומפחדת לנסות אותנו, יצרניות הקוסמטיקה הטבעית,
לקחת שמן צמחי אמיתי וטהור כל שהוא על אצבע יד אחת וביד השניה- מעט מים.לשפשף את שתי הידיים זו בזו ולמרוח על העור. זהו דילול טבעי של השמן ותרגישו מיד, שבעזרת המים אתם יכולים למשוח את השמן על שטח עור גדול יותר מאשר ללא מים.
בצורה כזו- אתם מדללים שמן בעזרת מי ברז (או מי מעיינות כמו ניבה שקד שגרה ליד מעיין ) ולא בצורה של קרם + מים + כימיקלים "בילד-אין".
היתרון שיש לקוסמטיקה טבעית שאנחנו מייצרות(ניבה שקד ואני) הוא, שהמוצרים נמכרים באריזות לא גדולות מידי, עד 100 מ"ל (שלא יעמדו אצל הצרכן יותר מ 5 חדשים, כי אחרת הם מתחמצנים וגורמים יותר נזק מתועלת)
ומכילים מגוון שמנים צמחיים, שמנים אתריים וחמאות צמחיות.
כך נוצר תכשיר שמכיל חמרים שונים שעוזרים לשמור על העור ולשקם אותו (מולטי וויטמין כמו שאומרים)...
אבל מי שסומכת רק על עצמה- מוזמנת לנסות למרוח בשיטה שציינתי למעלה (או על צמר גפן רטוב וסחוט) שמן
מסוג אחד בלבד, כתחליף לכל קרם פנים תעשייתי ולגלות מיד את ההבדל.
אני מיישמת אותו הלכה למעשה בהוראות הנלוות לקוסמטיקה שלי ובקליניקה עצמה.
כמובן שיש הרבה שגילו אותו כבר, בצורה של מריחת שמן על עור לח- אחרי מקלחת, ובכך דילול הריכוז. אם מורחים שמן על עור יבש כמו שהוא- התוצאה יוצאת מאוד שומנית ולא נוחה.
אני מציעה לכל מי שרוצה תחליף טבעי ומפחדת לנסות אותנו, יצרניות הקוסמטיקה הטבעית,
לקחת שמן צמחי אמיתי וטהור כל שהוא על אצבע יד אחת וביד השניה- מעט מים.לשפשף את שתי הידיים זו בזו ולמרוח על העור. זהו דילול טבעי של השמן ותרגישו מיד, שבעזרת המים אתם יכולים למשוח את השמן על שטח עור גדול יותר מאשר ללא מים.
בצורה כזו- אתם מדללים שמן בעזרת מי ברז (או מי מעיינות כמו ניבה שקד שגרה ליד מעיין ) ולא בצורה של קרם + מים + כימיקלים "בילד-אין".
היתרון שיש לקוסמטיקה טבעית שאנחנו מייצרות(ניבה שקד ואני) הוא, שהמוצרים נמכרים באריזות לא גדולות מידי, עד 100 מ"ל (שלא יעמדו אצל הצרכן יותר מ 5 חדשים, כי אחרת הם מתחמצנים וגורמים יותר נזק מתועלת)
ומכילים מגוון שמנים צמחיים, שמנים אתריים וחמאות צמחיות.
כך נוצר תכשיר שמכיל חמרים שונים שעוזרים לשמור על העור ולשקם אותו (מולטי וויטמין כמו שאומרים)...
אבל מי שסומכת רק על עצמה- מוזמנת לנסות למרוח בשיטה שציינתי למעלה (או על צמר גפן רטוב וסחוט) שמן
מסוג אחד בלבד, כתחליף לכל קרם פנים תעשייתי ולגלות מיד את ההבדל.
-
די לכימיקלים על הפנים
תודה על כל העצות הנהדרות!
ושאלה בבקשה -
לטיפוח עור הגוף אחרי המקלחת מה עדיף - קרם, שמן או חמאה? (או כלום?)
ואם חמאה - איך ומשתמשים בה? - הרי היא מוצקה וקשה למריחה
תודה!
ושאלה בבקשה -
לטיפוח עור הגוף אחרי המקלחת מה עדיף - קרם, שמן או חמאה? (או כלום?)
ואם חמאה - איך ומשתמשים בה? - הרי היא מוצקה וקשה למריחה
תודה!
די לכימיקלים על הפנים
בשמת - אבל זה קרם "טבעי" של אורגניקס. לא על בסיס נפט. וזה ממכר אותי כמו כל קרם. לפעמים אפילו קרם כן על בסיס נפט (משהו שמרחתי מחוץ לבית) דווקא מחזיק לי נעים יותר שעות ולא מורגש מהר צורך למרוח שוב.
אורי - תודה. אני אנסה לשפשף.
לא רואה את עצמי שוטפת בלי סבון בכלל כי אני לא אוכלת raw כמוך. למשל אנחנו אוכלים דגים וטחינה והרבה שמן זית והכלים פשוט שומניים. כפפות אני די שונאת כי אני שוטפת הרבה פעמים בלי סבון (אם זה לא שומני) ואז אני צריכה להרגיש מתי זה כבר נקי.
כל צעד בכוון הנכון שווה משהו...
אורי - תודה. אני אנסה לשפשף.
לא רואה את עצמי שוטפת בלי סבון בכלל כי אני לא אוכלת raw כמוך. למשל אנחנו אוכלים דגים וטחינה והרבה שמן זית והכלים פשוט שומניים. כפפות אני די שונאת כי אני שוטפת הרבה פעמים בלי סבון (אם זה לא שומני) ואז אני צריכה להרגיש מתי זה כבר נקי.
כל צעד בכוון הנכון שווה משהו...
-
די לכימיקלים על הפנים
לסאלוש,
גם הקרם של אורגניקס מכיל מים / ג'ל / תמציות צמחים מימיות. (תתקני אותי אם אני טועה. לפחות באלו שהסתכלתי על הרכיבים שלהם). אם זה מכיל מים - זה מצע גידול טוב לחיידקים ולכן הוא חייב להכיל גם חומרים משמרים. גם אם זה לא כתוב בתווית. פשוט אין אפשרות אחרת. החומרים המשמרים מייבשים את העור לא פחות מהנפט ולכן גם הקרם של אורגניקס ממכר אותך כמו הקרמים עם הנפט ואפילו יותר, כי השמנים הצמחיים חודרים לשכבות העמוקות יותר, יחסית לנפט, ונושאים איתם את החומרים המשמרים יותר לעומק.
אני מצטרפת להמלצה של עפרה עדין, כמה שורות מעלי: קחו קרם שעשוי מ- 100% שמנים צמחיים ושימו על פנים רטובים או על גוף רטוב, אחרי המקלחת. התחושה תהיה די דומה לזו של קרם לחות מיימי, רק בלי החומרים המשמרים. למהדרים ניתן לשדרג: לשטוף את הפנים במים מינרליים בלי כלור ואז למרוח עליהם את הקרם השומני.
גם הקרם של אורגניקס מכיל מים / ג'ל / תמציות צמחים מימיות. (תתקני אותי אם אני טועה. לפחות באלו שהסתכלתי על הרכיבים שלהם). אם זה מכיל מים - זה מצע גידול טוב לחיידקים ולכן הוא חייב להכיל גם חומרים משמרים. גם אם זה לא כתוב בתווית. פשוט אין אפשרות אחרת. החומרים המשמרים מייבשים את העור לא פחות מהנפט ולכן גם הקרם של אורגניקס ממכר אותך כמו הקרמים עם הנפט ואפילו יותר, כי השמנים הצמחיים חודרים לשכבות העמוקות יותר, יחסית לנפט, ונושאים איתם את החומרים המשמרים יותר לעומק.
אני מצטרפת להמלצה של עפרה עדין, כמה שורות מעלי: קחו קרם שעשוי מ- 100% שמנים צמחיים ושימו על פנים רטובים או על גוף רטוב, אחרי המקלחת. התחושה תהיה די דומה לזו של קרם לחות מיימי, רק בלי החומרים המשמרים. למהדרים ניתן לשדרג: לשטוף את הפנים במים מינרליים בלי כלור ואז למרוח עליהם את הקרם השומני.