גיבוי להנקה
גיבוי להנקה
שלום שלום ושאלה -
בני בן שלושה וחצי חודשים. כפעם בשבוע אני יוצאת מהבית לכמה שעות, ומשאירה אותו עם אביו ועם בקבוק חלב שאוב.
אני רוצה שיהיה בבית גיבוי לחלב שלי כשאני לא נמצאת. משהו שיהיה בארון/ מקרר ויפתח למקרה חרום (החלב נשפך, אני תקועה בפקקים וכו').
איזה פתרון מומלץ חוץ מלהכין רזרבות שאובות במקרר? (לא פשוט לי עם זה, ואני כבר לא כזו צעירה כמו שהייתי עם הילד הבכור, ששפעתי חופשי).
האם כדאי להשאיר תחליף חלב נוסח מטרנה או סימילק, או אולי דוקא דיסה כלשהי?
האם צריך להכיר לתינוק את הגיבוי לפני כן, כי יכול להיות שברגע האמת יסרב לקחת?
אם יש תשובות במקום אחר אשמח אם תפנו אותי. שוטטתי קצת באתר לפני שכתבתי ולא מצאתי בינתיים.
תודה רבה!
בני בן שלושה וחצי חודשים. כפעם בשבוע אני יוצאת מהבית לכמה שעות, ומשאירה אותו עם אביו ועם בקבוק חלב שאוב.
אני רוצה שיהיה בבית גיבוי לחלב שלי כשאני לא נמצאת. משהו שיהיה בארון/ מקרר ויפתח למקרה חרום (החלב נשפך, אני תקועה בפקקים וכו').
איזה פתרון מומלץ חוץ מלהכין רזרבות שאובות במקרר? (לא פשוט לי עם זה, ואני כבר לא כזו צעירה כמו שהייתי עם הילד הבכור, ששפעתי חופשי).
האם כדאי להשאיר תחליף חלב נוסח מטרנה או סימילק, או אולי דוקא דיסה כלשהי?
האם צריך להכיר לתינוק את הגיבוי לפני כן, כי יכול להיות שברגע האמת יסרב לקחת?
אם יש תשובות במקום אחר אשמח אם תפנו אותי. שוטטתי קצת באתר לפני שכתבתי ולא מצאתי בינתיים.
תודה רבה!
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
גיבוי להנקה
מאחר שבנך צעיר מאד, אם את חשה צורך ב"גיבוי" לחלב שלך, הפתרון היחידי הוא תמ"ל כלשהו (מטרנה או סימילאק), או חברה מיניקה שתשאב בשבילך, אם יש לך כזו ואת יודעת בבטחה שאינה חולה בכל מחלה המהווה התוויית נגד להנקה.
דייסות אינן מומלצות בגיל זה, כי הן מכילות גלוטן ולא מומלץ לחשוף תינוק לגלוטן לפני גיל 8-9 חודשים. בכלל, בגילו של בנך לא כדאי לחשוף לשום מזון מוצק כלשהו, שאינו חלב אם או תמ"ל.
רק כדאי לקחת בחשבון שמתן תוספת בגיל הזה עלולה שלא להיות "גיבוי" להנקה, אלא להיפך: לגרום לך לייצר פחות ופחות חלב, כי הביקוש לחלב יעלה עם הגיל ואם הגוף שלך לא יקבל איתות על הצורך הזה הוא לא יעלה את הייצור בהתאם. כך שייתכן שתזדקקי ליותר ויותר בקבוקי תמ"ל ולבסוף ההנקה תתמסמס לה, כשבכלל לא בטוח שזו היתה כוונתך המקורית (לעומת זאת שאיבה כן מעודדת את הייצור, אמנם לא טוב כמו שעושה זאת יניקה ממשית של תינוק אמיתי, אבל את צריכה/רוצה לצאת, ומותר לך).
יחד עם זאת, אם את מדברת על עניין של פעם בשבוע לכמה שעות -- הייתי מנחשת שזה לא קריטי עד כדי כך, מהבחינה הזו. קשה לי להאמין שמנת תמ"ל אחת בשבוע יכולה למסמס הנקה המבוססת היטב כל שאר הזמן.
ומצד שני, מדובר בכל מקרה בכמויות קטנות, כך שאפשר אולי בכל זאת להתארגן על שאיבה במשך השבוע. את הרי לא צריכה פריזר מלא בשביל כמה שעות בשבוע. ואם אפשר -- זה עדיף על פורמולה מבחינה כלכלית ובריאותית גם יחד. אולי פשוט תארגני במשך השבוע מנה כפולה -- אחת להאכלה ואחת רזרבית, למקרה של פקקים או של שפיכה (פקקים אני מבינה, אבל למה שהחלב יישפך? ותמ"ל לא יכול להישפך?)? את הרזרבה שתישאר תוכלי להקפיא ולהשתמש בשעת דחק.
אני כבר לא כזו צעירה כמו שהייתי עם הילד הבכור, ששפעתי חופשי.
לא ידוע לי שקיים קשר בין גיל המיניקה לבין כמות החלב (מישהי מהמקצועיות בהנקה יכולה לתקן?). יש לך סיבה קונקרטית לחשוד שחסר לך חלב? הכמות בשאיבה היא לא אינדיקציה למה שבאמת יש בשד. ואם כן יש לך פחות חלב ממה שהיה לך עם הילד הבכור, זה יכול להיות פשוט כי יש להם צרכים שונים, או כי התינוק לא יונק בצורה יעילה (אבל אז קרוב לודאי שהיית מבחינה בכך לפי כמות קקי, פיפי, עלייה במשקל והתפתחות כללית).
דייסות אינן מומלצות בגיל זה, כי הן מכילות גלוטן ולא מומלץ לחשוף תינוק לגלוטן לפני גיל 8-9 חודשים. בכלל, בגילו של בנך לא כדאי לחשוף לשום מזון מוצק כלשהו, שאינו חלב אם או תמ"ל.
רק כדאי לקחת בחשבון שמתן תוספת בגיל הזה עלולה שלא להיות "גיבוי" להנקה, אלא להיפך: לגרום לך לייצר פחות ופחות חלב, כי הביקוש לחלב יעלה עם הגיל ואם הגוף שלך לא יקבל איתות על הצורך הזה הוא לא יעלה את הייצור בהתאם. כך שייתכן שתזדקקי ליותר ויותר בקבוקי תמ"ל ולבסוף ההנקה תתמסמס לה, כשבכלל לא בטוח שזו היתה כוונתך המקורית (לעומת זאת שאיבה כן מעודדת את הייצור, אמנם לא טוב כמו שעושה זאת יניקה ממשית של תינוק אמיתי, אבל את צריכה/רוצה לצאת, ומותר לך).
יחד עם זאת, אם את מדברת על עניין של פעם בשבוע לכמה שעות -- הייתי מנחשת שזה לא קריטי עד כדי כך, מהבחינה הזו. קשה לי להאמין שמנת תמ"ל אחת בשבוע יכולה למסמס הנקה המבוססת היטב כל שאר הזמן.
ומצד שני, מדובר בכל מקרה בכמויות קטנות, כך שאפשר אולי בכל זאת להתארגן על שאיבה במשך השבוע. את הרי לא צריכה פריזר מלא בשביל כמה שעות בשבוע. ואם אפשר -- זה עדיף על פורמולה מבחינה כלכלית ובריאותית גם יחד. אולי פשוט תארגני במשך השבוע מנה כפולה -- אחת להאכלה ואחת רזרבית, למקרה של פקקים או של שפיכה (פקקים אני מבינה, אבל למה שהחלב יישפך? ותמ"ל לא יכול להישפך?)? את הרזרבה שתישאר תוכלי להקפיא ולהשתמש בשעת דחק.
אני כבר לא כזו צעירה כמו שהייתי עם הילד הבכור, ששפעתי חופשי.
לא ידוע לי שקיים קשר בין גיל המיניקה לבין כמות החלב (מישהי מהמקצועיות בהנקה יכולה לתקן?). יש לך סיבה קונקרטית לחשוד שחסר לך חלב? הכמות בשאיבה היא לא אינדיקציה למה שבאמת יש בשד. ואם כן יש לך פחות חלב ממה שהיה לך עם הילד הבכור, זה יכול להיות פשוט כי יש להם צרכים שונים, או כי התינוק לא יונק בצורה יעילה (אבל אז קרוב לודאי שהיית מבחינה בכך לפי כמות קקי, פיפי, עלייה במשקל והתפתחות כללית).
-
גיבוי להנקה
סמני שקראת, כדי שאפשר יהיה למחוק את הדף או להעבירו למקום מתאים.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
גיבוי להנקה
יש גם תחליפי חלב טבעיים אבל הדעות חלוקות בקשר אליהם.
גיבוי להנקה
סמדר, תודה רבה.
פקקים אני מבינה, אבל למה שהחלב יישפך? ותמ"ל לא יכול להישפך?)?
שניהם יכולים להישפך, אבל כמות התמ"ל היא אינסופית, והכמות ממני - לא.
יש לך סיבה קונקרטית לחשוד שחסר לך חלב?
לא חסר, ולראיה העליה היפה במשקל התינוק. אבל קשה לי יותר לשאוב. אולי לא בגלל הגיל אלא סיבה אחרת, יכול להיות.
בכל אופן תודה. קראתי ואם אין מה להוסיף אפשר למחוק.
תודה גם על ההפניה.
פקקים אני מבינה, אבל למה שהחלב יישפך? ותמ"ל לא יכול להישפך?)?
שניהם יכולים להישפך, אבל כמות התמ"ל היא אינסופית, והכמות ממני - לא.
יש לך סיבה קונקרטית לחשוד שחסר לך חלב?
לא חסר, ולראיה העליה היפה במשקל התינוק. אבל קשה לי יותר לשאוב. אולי לא בגלל הגיל אלא סיבה אחרת, יכול להיות.
בכל אופן תודה. קראתי ואם אין מה להוסיף אפשר למחוק.
תודה גם על ההפניה.
-
גיבוי להנקה
אבל כמות התמ"ל היא אינסופית, והכמות ממני - לא.
זה בדרך כלל הפוך, את יודעת...
איפה הציטוט הזה של אמא ל 5 על כך שהשדיים הם לא מיכל לחלב אלא בית חרושת לחלב?
אבל בסדר, הבנתי למה התכוונת.
ברובם הגדול מאד של המקרים מנת תמ"ל אחת לשבוע לא תזיק לכלום.
הסיכון היחיד שיש זה במקרה שהתינוק שלך רגיש לחלב פרה/ סויה, וחשיפה מוקדמת מעלה את הסיכון לכך שיהיה רגיש להם גם בשלבים מאוחרים יותר בחייו.
אני לא יודעת מספרים -- אבל זהו סיכון קטן. לא זניח, אבל קטן.
מפה והלאה רק את יכולה לדעת ולעשות את תחשיבי העלות-תועלת שלך (כי רק את יודעת בדיוק כמה קשה לך לשאוב).
זה בדרך כלל הפוך, את יודעת...

אבל בסדר, הבנתי למה התכוונת.
ברובם הגדול מאד של המקרים מנת תמ"ל אחת לשבוע לא תזיק לכלום.
הסיכון היחיד שיש זה במקרה שהתינוק שלך רגיש לחלב פרה/ סויה, וחשיפה מוקדמת מעלה את הסיכון לכך שיהיה רגיש להם גם בשלבים מאוחרים יותר בחייו.
אני לא יודעת מספרים -- אבל זהו סיכון קטן. לא זניח, אבל קטן.
מפה והלאה רק את יכולה לדעת ולעשות את תחשיבי העלות-תועלת שלך (כי רק את יודעת בדיוק כמה קשה לך לשאוב).
גיבוי להנקה
שוב תודה 
היום קניתי תמ"ל. כמה סוגים יש! שמתי אותו במקום בולט וזהו.
לא נראה לי שאשתמש בו בקרוב, אבל כל כך מרגיע אותי שזה שם.
עכשיו התינוק לא ימות אם אני כן
ורגע, יש לי עוד שאלונת לפני שהדף צולל לתהומות,
אם כבר שואבים, באיזה כלי לשים את החלב במקרר?
האם יש מיכלים מיוחדים לשמור את החלב בהם?
סליחה על השאלה האלמנטרית...
תודה

היום קניתי תמ"ל. כמה סוגים יש! שמתי אותו במקום בולט וזהו.
לא נראה לי שאשתמש בו בקרוב, אבל כל כך מרגיע אותי שזה שם.
עכשיו התינוק לא ימות אם אני כן

ורגע, יש לי עוד שאלונת לפני שהדף צולל לתהומות,
האם יש מיכלים מיוחדים לשמור את החלב בהם?
סליחה על השאלה האלמנטרית...
תודה
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
גיבוי להנקה
אפשר לקנות שקיות לאחסון חלב (יש בכל "פארם" / בית מרקחת), ולשים שקית סגורה בתוך כוס.
אפשר גם לשים בכלי זכוכית, אבל להקפיד לעקר אותם קודם במים רותחים (לא יודעת בדיוק איך).
וכמובן בבקבוק (מהבקבוק של המשאבה למזוג לבקבוק ספייר, ואת בקבוק המשאבה לשמור ריק לשאיבה הבאה.).
בברכת "ושאבתם"
אפשר לקנות שקיות לאחסון חלב (יש בכל "פארם" / בית מרקחת), ולשים שקית סגורה בתוך כוס.
אפשר גם לשים בכלי זכוכית, אבל להקפיד לעקר אותם קודם במים רותחים (לא יודעת בדיוק איך).
וכמובן בבקבוק (מהבקבוק של המשאבה למזוג לבקבוק ספייר, ואת בקבוק המשאבה לשמור ריק לשאיבה הבאה.).
בברכת "ושאבתם"

-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2007, 11:02
- דף אישי: הדף האישי של עלמו_נית*
גיבוי להנקה
נראה לי שיש כל מיני דפים על שאיבת חלב. יש שקיות מתאימות.
לגבי תמ"ל כתחליף צריך לשים לב לתאריך התפוגה.
בנוסף אחרי שפותחים אני חושבת שזה טוב רק ל 30 יום.
יש עכשיו אריזות טו גו שאולי יותר מתאימות.
לגבי שאיבה לי מאוד עזר תה זרעי שומר להגברת החלב איזה שעתיים לפני השאיבה ובכלל. וגם לשאוב אחרי שינקה מעט ואחרי מקלחת ובכלל כשאני רגועה ושבעה. גם שינוי קל בטכניקת השאיבה יכול להגדיל מאוד את הכמויות.
לגבי תמ"ל כתחליף צריך לשים לב לתאריך התפוגה.
בנוסף אחרי שפותחים אני חושבת שזה טוב רק ל 30 יום.
יש עכשיו אריזות טו גו שאולי יותר מתאימות.
לגבי שאיבה לי מאוד עזר תה זרעי שומר להגברת החלב איזה שעתיים לפני השאיבה ובכלל. וגם לשאוב אחרי שינקה מעט ואחרי מקלחת ובכלל כשאני רגועה ושבעה. גם שינוי קל בטכניקת השאיבה יכול להגדיל מאוד את הכמויות.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
גיבוי להנקה
יש הרבה מידע ב מדור הנקה, ממליצה לחפש שם מידע על שאיבות, ויש גם את פורום הנקה בתפוז שיש במאמרים שלו הרבה חומר מסודר ונגיש.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
גיבוי להנקה
לאיכסון הכי טוב זכוכית.
אבל הואיל ואת שואבת לאותו שבוע, אז זה לא נורא משנה. מה שכתבו לפני.
אפשר גם לשאוב כל יום כמות קטנה ולאסוף. תוך שבוע מתאספת כמות. בהחלט עדיף על תמ"ל.
וגם, כמה זה "כמה שעות"? תינוק בגיל הזה גם יכול להחזיק כמה שעות בלי לינוק בכלל, וככל שהוא גדל - עוד יותר.
אבל הואיל ואת שואבת לאותו שבוע, אז זה לא נורא משנה. מה שכתבו לפני.
אפשר גם לשאוב כל יום כמות קטנה ולאסוף. תוך שבוע מתאספת כמות. בהחלט עדיף על תמ"ל.
וגם, כמה זה "כמה שעות"? תינוק בגיל הזה גם יכול להחזיק כמה שעות בלי לינוק בכלל, וככל שהוא גדל - עוד יותר.