בלי חיתול ובלי זוגיות

אורח_מזדמן*
הצטרפות: 19 יוני 2010, 23:13

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי אורח_מזדמן* »

אני מכיר מספר לא גדול של משפחות בחינוך ביתי שמנסות כל מיני רעיונות מעניינים איך לגדל ילדים.
אני מעריך מאד את הרצון שלהם לשנות, לעשות להתמודד ולא ללכת בשביל הדרוך היטב אלא בדרכן.

אחד מהדברים ששמתי לב אליהם הוא שהרבה דברים הכרוכים בתפיסת העולם הזו דורשים המון זמן.
בלט לעיני נושא של גידול ילדים ללא חיתול הדורש תשומת לב מלאה של ההורים (בדרך כלל אמא) שעות רבות ביממה.
רובן נראו לי עייפות. עסוקות ובמקביל התרשמתי שבאותן משפחות הקשר הזוגי לא טוב.

חשבתי שאולי בגלל הזמן והאנרגיה הרבים המושקעים בלגדל ילדים בלי חיתול לא נותר זמן לזוגיות והיא פשוט גוססת לה...

האם מה שראיתי מקובל? או שמא אני מגיע למסקנה לא נכונה על סמך הסתכלות במספר קטן של משפחות....
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

רובן נראו לי עייפות. עסוקות ובמקביל התרשמתי שבאותן משפחות הקשר הזוגי לא טוב.
מעניין מאד.
אני גידלתי בלי חיתול חלקית (כלומר פשפשתי עם חיתול עד גיל שנה ו-4) והזוגיות שלי, בלי עין הרע, מדהימה.
כמו כן אני גרה בפרדס חנה (הבירה) ורואה לא מעט תינוקות ללא חיתול או ילדים שהיו ללא חיתול וכלל וכלל לא התרשמתי שהאמהות עייפות, עסוקות ובעלות זוגיות לא טובה.
לדעתי "נפלת" על כמה עם חיים לא קלים :-) .
אורח_מזדמן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שמח שכך.

כפי שכתבתי אני לא מכיר הרבה משפחות כאלו (ליתר דיוק ארבע) ובכולן זה פגע ברמה זו אחרת בקשר.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ובכולן זה פגע ברמה זו אחרת בקשר
מנין אתה מסיק כי דווקא הגידול ללא חיתול הוא הוא שפגע בקשר הזוגי? אולי הקשר הזוגי היה לא מי יודע מה מלכתחילה? אולי הוא דווקא טוב מאד, ורק לך, המתבונן מן החוץ, זה נראה רעוע? אולי יש דברים אחרים שמשפיעים על הזוגיות באותן משפחות ורק במקרה יש להם גם ילדים לא מחותלים? ואולי ואולי ואולי.... ובכלל,בלי להיות חלק מהזוג, קשה מאוד להסיק דברים אודות הזוג. לפעמים מה שנראה לנו כבעיה מבחוץ (כולל אפילו תלונות של בני הזוג זה על זו) הוא בעצם לא כזה בכלל :-)
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי דנה_ה* »

מעניין שבארה"ב אחוז הגירושין מגיע ל - 70 נדמה לי - כמה מתוכם מגדלים בלי חיתולים?
אורח_מזדמן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

לא הסקתי - תהיתי ושאלתי

ואולי ההגנה הגורפת הזו מעידה על כך שיש דברים בגו?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי פלונית* »

מבינה על מה אתה מדבר. אבל על פי אותו הגיון ניתן לומר שהולדת ילדים וגידולם היא משימה מעייפת מאד, שמשפיעה לרעה על הזוגיות.
אורח_מזדמן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

בסך הכל אנחנו חיים תחת השפעתן של נורמות חברתיות.
יש דברים מקובלים שאיתם קל להשלים ויש דברים פחות מקובלים שאיתם קשה יותר להשלים

כלומר, כל גבר שעיניו בראשו מבין שאשתו עייפה ועמוסה בגלל לידת התינוק והציפיות לגבי האנרגיה שהיא תוכל להשקיע בזוגיות הן בהתאם.
אבל אם האישה בוחרת בדרך נוספת, לא מקובלת, הגוזלת עוד זמן... זה בא בסופו של דבר על חשבון משהו אחר שיכול להיות הזוגיות.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

_כלומר, כל גבר שעיניו בראשו מבין שאשתו עייפה ועמוסה בגלל לידת התינוק והציפיות לגבי האנרגיה שהיא תוכל להשקיע בזוגיות הן בהתאם.
אבל אם האישה בוחרת בדרך נוספת, לא מקובלת, הגוזלת עוד זמן... זה בא בסופו של דבר על חשבון משהו אחר שיכול להיות הזוגיות._
יש בזה משהו.
זה מזכיר לי מקרים שגברים לא רצו שבת זוגתם תניק כי הרגישו (אולי) שהתינוק גוזל את הזמן והכוח שלה.
עם פשפושים זה מוביל לעוד יותר עבודה עם התינוק ומי שלא שלם עם זה יכול בטח להתחרפן מהצד.
עדין, לא נתקלתי בדבר כזה פנים מול פנים אבל עכשיו אני מאמינה לך שזה אפשרי (מודה שלא הייתי בטוחה שהדף הזה רציני בהתחלה :-) ).
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

התינוק מעייף הרבה יותר מהבלי חיתולים שלו.
(בלי חיתולים חלקית עם שלושה מתוך חמישה ילדים וזוגיות נהדרת במלואה טפו-טפו-טפו)
אורח_מזדמן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

לצערי, ראיתי ארבע שהעצבות חודרת למעונן...

אני מסכים שלא ניתן לומר שבמקרים אלו זוגיות מושלמת ואידלית קרסה בגלל ההחלטה לגדל בלי חיתולים אבל התרשמתי שזה היה הקש ששבר את גב הגמל.
לגדל ילד ללא חיתול זו משימה קשה מאד, תובענית מאד ומשפיעה על כל דרי הבית.

שיערתי השערה ורציתי לבדוק האם מה שראו עיני זה מקרה שמעיד על הכלל?
בכל אופן לי, כגבר הצופה מן הצד נראה היה שיש קשר
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי בשמת_א* »

על פי אותו הגיון ניתן לומר שהולדת ילדים וגידולם היא משימה מעייפת מאד, שמשפיעה לרעה על הזוגיות.
לפי כל המחקרים, זו טענה מדוייקת.
יש מדידות שמצביעות על קפיצה בגירושין בעקבות הולדת הילד הראשון.
עם או בלי חיתולים, עם או בלי הנקה.
פלוני_אלמונית*

בלי חיתול ובלי זוגיות

אני את ילדי הראשון גידלתי עם חיתול... הייתי מאוד מאוד עייפה.. עד שהוא נהיה בערך בן 3. שלא לדבר על הנישואים שכבר לא קיימים.
את הקטנה שלי אני מגדלת בלי חיתולים בכלל מגיל 0, ואני האמא הכי פחות עייפה שאני מכירה ובאמת שאני מאחלת לכולם נישואים טובים כמו שיש לי עכשיו.. :)
פלוני_אלמונית*

בלי חיתול ובלי זוגיות

עוד אני אוסיף, שבד"כ "בלי חיתולים" מגיע עם עוד ענייני טבע, כמו שינה עם ההורים, נשיאה במנשא וכדומה. מה שבעייני, ומשני נסיונות שונים לחלוטין בעייניני גידול תינוקות, עוזר מאוד לחוסר עייפות, שמירה על החיים,באופן הכי קרוב למה שהיה לפני.....
ג'וניפר_והמשפחה*
הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי ג'וניפר_והמשפחה* »

אנחנו מגדלים בלי חיתולים.
אני חושבת שאני אחת האמהות הפחות עייפות בסביבתי.
אורח_מזדמן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

פלונית אלמונית את תומכת בדברים של בשמת.... אני מניח שאת הקטנה את מגדלת עם בן זוג אחר או ללא בן זוג.

אכן הבעיה היא לא במה שעושים אלא בתהליך קבלת ההחלטות ובדיון במשמעות של קבלתן (הקרדיט לאשתי...)

אפשר לעשות הרבה עם מקבלים החלטות באופן שקול, שוקלים תוצאות, משמעויות, מחליטים ומבצעים ביחד.
פלונית_אחרת*
הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי פלונית_אחרת* »

ואולי ההגנה הגורפת הזו מעידה על כך שיש דברים בגו?
בוא נראה. אם היו כותבות לך שמנסיונן אתה צודק, מובן שאתה צודק. ואם כותבות לך שמנסיונן אתה טועה, זה "מעיד על כך שיש דברים בגו". אז בשביל מה לשאול?
אורח_מזדמן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

אם אני מכיר ארבע משפחות שיש להם גם וגם אז אני מניח שיש עוד...

לדעתי הסבירות שארבע המשפחות שאני מכיר הן ארבע המשפחות היחידות נמוכה מאד ולכן כאשר יש שלילה גורפת זה נראה לי מוזר.
מה גם שיש בכל אדם מנגנון הכחשה העוזר לו לא לראות את החטוטרת הפרטית.

במילים אחרות, אני חושב שיש עוד משפחות כאלו אבל אולי הן לא נכנסות לאתר או לא כותבות כאן
בשמת_א*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי בשמת_א* »

או שפשוט נתקלת בארבע משפחות עם זוגיות רעועה שבמקרה גם היו בלי חיתולים וחיברת תיאוריה שהקבוצות חופפות - ועכשיו אתה מקבל פנורמה יותר רחבה, שכוללת משפחות בלי חיתולים עם זוגיות טובה.
המסקנה שלי היא שאין כלל גורף.
קבוצת ה"זוגיות הרעועה עם ילדים קטנים" וקבוצת ה"בלי חיתולים" לא בהכרח חופפות. אף שיש ללא ספק קבוצת חיתוך ביניהן.
(סליחה על המושגים המתמטיים, מקווה שמובן בכל זאת).
מעבר לזה, זו שגיאה בלוגיקה להסיק, שאם יש שני מאפיינים שנמצאים לפעמים ביחד, אז אחד מהם הוא בהכרח הגורם לשני.
לא חייב להיות קשר סיבתי בין "זוגיות רעועה" ל"בלי חיתולים", גם אילו היית מוצא 100% חפיפה.
עננים_בקפה*
הצטרפות: 16 מאי 2009, 21:53
דף אישי: הדף האישי של עננים_בקפה*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי עננים_בקפה* »

תרגיל בלוגיקה
ניתן להסיק שזוגות עם בעיות בזוגיות ובהם האשה עייפה יגדלו ילדים בלי חיתולים :-)
פלונית_אחרת*
הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי פלונית_אחרת* »

מה גם שיש בכל אדם מנגנון הכחשה העוזר לו לא לראות את החטוטרת הפרטית.
לא נכון, לי אין. :-)
לך, יש?
השאלה שלי היא, איזה מין תגובות היו גורמות לך להשתכנע שאתה לא צודק?
פלוני_אלמונית*

בלי חיתול ובלי זוגיות

אני מכירה משפחות שמגדלות עם חיתולים וכאלה שבלי, כאלה שהזוגיות שלהם נראית לפחות מהצד נהדרת ואחרות שממש לא. המשפחה עם הזוגיות הכי "רעועה" (שוב, למתבונן מהצד) מגדלת דווקא עם חיתולים... שוב, מבין אלו שאני מכירה, ואני מכירה לא מעט משפחות. אני לא מכירה אפילו זוג אחד שמגדל בלי חיתולים שהתגרש. כל הגרושים שאני מכירה גידלו (או מגדלים) דווקא עם חיתולים, וברוב המקרים חד פעמיים. רוצה לדעת עוד משהו? רוב הגרושות שאני מכירה לא היניקו אפילו :-P

אז מה זה מוכיח? לשיטתך, נסיון אישי (שלי, שלך) הוא הוכחה ניצחת לאמיתותה של התיאוריה הפרטית (שלי, שלך).... לשיטתי, זה לא מוכיח כלום. רק מקרה של מי אני מכירה, מי אתה מכיר, ותו לא.
אורח_מזדמן*

בלי חיתול ובלי זוגיות

בשמת א שלום.
אכן. חשבתי על תיאוריה מסוימת שהתבססה על כך ש"
  1. לא הכרתי משפחות ללא חיתול עם זוגיות טובה (ועכשיו כן)
  2. בהיבט הפוזיטיבי הכרתי ארבע משפחות שגדלו ללא חיתול והזוגיות של רעועה (מובן שהכרתי משפחות עם חיתול ועם זוגיות רעועה).
המושג חיתוך נהיר לי מאד וברור לי שלא ניתן להסיק מכך ששני מאפיינים נמצאים בקבוצה מסוימת אז בהכרח אחד מהם גורם לשני - אם כי זה יכול להיות....

לסיכום....
הרבה פריצות דרך במדע ובטכנולוגיה באו מכך שאותם פורצי דרך מצאו קשר בין שני גורמים שכולם היו בטוחים שהם שונים ולא קשורים.
ליכולת לראות את המציאות בצורה שונה מהמקובל קוראים בעברית יצירתיות ואם אני מואשם ביצירתיות יתר.... אני מרגיש טוב מאד עם זה.
בשמת_א*

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אתה לא מואשם.
העלית תיאוריה מעניינת.
לתפיסתי, היא הופרכה.
זה גורלן של רוב ההיפותיזות ממילא. זה לא אומר שנפסיק להעלות היפותיזות, אבל אין מה לעשות, צריך גם לקבל בשלוות נפש את הפרכתן.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי אחת* »

אני מסכימה איתך שנשים רבות שמתמסרות לתינוק שוכחות את הבעל והוא קצת הופך ל"לך תביא", מה זה עושה לנישואים כבר קשור לאופי של בני הזוג ולאורח הרוח.
טלילה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2005, 03:31

בלי חיתול ובלי זוגיות

שליחה על ידי טלילה* »

כלומר, כל גבר שעיניו בראשו מבין שאשתו עייפה ועמוסה בגלל לידת התינוק והציפיות לגבי האנרגיה שהיא תוכל להשקיע בזוגיות הן בהתאם

האיש שלי, שיבורך, השקיע בעניין בדיוק כמוני.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”