בישול ערבי
-
- הודעות: 45
- הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
- דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*
בישול ערבי
יש לי חבר ערבי שמסרב לגלות את מתכוניו לאחרים (מתכוניה של אימו מהכפר) ולדעתי הוא
הבשלן הטוב ביותר שאני מכירה. האם יש איזשהו ספר או מקור אחר למתכונים מהמטבח הערבי?
או שמתכוני אימו יירדו לקבר עימו. @}
הבשלן הטוב ביותר שאני מכירה. האם יש איזשהו ספר או מקור אחר למתכונים מהמטבח הערבי?
או שמתכוני אימו יירדו לקבר עימו. @}
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
בישול ערבי
לא הבנתי מה את מחפשת - לרשום את מתכוניו של החבר (שמסרב) או ספר שיצא לאור? בכל אופן אני ממליצה מאוד על "מטעמי המזרח" של קלודיה רודן. היא עצמה יהודייה ממצרים, שעשתה מחקר מקיף (גם היסטורי). מתכונים עכשוויים (טוב, נו משנות השבעים) משולבים במקורם ההיסטורי מימי הביניים. מרתק וטעים. אצלי הוא כבר מזמן מלוכלך, עם דפים דבוקים ונתזי רוטב
.
אם אינני טועה, הוא בהוצאת רות סירקיס, ותורגם מהמקור האנגלי.

אם אינני טועה, הוא בהוצאת רות סירקיס, ותורגם מהמקור האנגלי.
-
- הודעות: 45
- הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
- דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*
בישול ערבי
התכוונתי לכך, שכיוון שאין סיכוי שיגלה את מתכוניו, אני מחפשת ספר עם מתכונים ערביים.
אבדוק את הספר שהמלצת עליו. אני חוששת שהמתכונים שאני מחפשת אינם מתכונים מהמטבח
היהודי, למרות שאיני מבינה גדולה. למשל יש לו מתכון של לדר (דפי המשמש)ממולא, או של מקלובה
מדהימה, או של קובנייה, או לבנייה, ואיני זוכרת עוד....
אבדוק את הספר שהמלצת עליו. אני חוששת שהמתכונים שאני מחפשת אינם מתכונים מהמטבח
היהודי, למרות שאיני מבינה גדולה. למשל יש לו מתכון של לדר (דפי המשמש)ממולא, או של מקלובה
מדהימה, או של קובנייה, או לבנייה, ואיני זוכרת עוד....
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
בישול ערבי
יש ספר של נוואל אבו גוש, "בישול ערבי ארץ-ישראלי", שיצא בהוצאת כתר.
כתבה אותו בשלנית מפורסמת ובעלת מסעדה מאבו גוש.
אני לא מצאתי אותו אותנטי מספיק: ראשית, במתכונים יש מרגרינה. שנית, יותר מדי מתכוני בשר, משהו שמתאים לחברת שפע עשירה ומודרנית, שוב, לא אותנטי.
כתבה אותו בשלנית מפורסמת ובעלת מסעדה מאבו גוש.
אני לא מצאתי אותו אותנטי מספיק: ראשית, במתכונים יש מרגרינה. שנית, יותר מדי מתכוני בשר, משהו שמתאים לחברת שפע עשירה ומודרנית, שוב, לא אותנטי.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
בישול ערבי
ושכחתי לומר, שקשה מאוד למצוא מה שאת מחפשת.
לכל כפר המתכונים שלו. יש הבדלים גדולים מאוד בין הבישולים המקומיים במקומות שונים.
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא.
מעניין למה הוא לא רוצה לגלות. שאלת אותו? למי הוא חושב שזה יגרום נזק?
לכל כפר המתכונים שלו. יש הבדלים גדולים מאוד בין הבישולים המקומיים במקומות שונים.
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא.
מעניין למה הוא לא רוצה לגלות. שאלת אותו? למי הוא חושב שזה יגרום נזק?
-
- הודעות: 4321
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
בישול ערבי
_לכל כפר המתכונים שלו. יש הבדלים גדולים מאוד בין הבישולים המקומיים במקומות שונים.
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא._
מאיפה החבר הזה בא? המקלובה שאכלת אצלו היא עם עוף או כבש? יש לי מתכון למקלובה עם עוף, אבל יש כל-כך הרבה סוגים של מקלובות שאני לא יודעת אם זה יהיה דומה בכלל (המתכון שיש לי הוא של ערבייה מזרח-ירושלמית שגרה במשולש, אז זה בכלל שילוב. והיא קוראת לזה מאְלובה)
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא._
מאיפה החבר הזה בא? המקלובה שאכלת אצלו היא עם עוף או כבש? יש לי מתכון למקלובה עם עוף, אבל יש כל-כך הרבה סוגים של מקלובות שאני לא יודעת אם זה יהיה דומה בכלל (המתכון שיש לי הוא של ערבייה מזרח-ירושלמית שגרה במשולש, אז זה בכלל שילוב. והיא קוראת לזה מאְלובה)
-
- הודעות: 45
- הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
- דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*
בישול ערבי
הסבים שלו הם מעקורי בירעם. הם גורשו לג'יש.
הוא לא רוצה לגלות כי הוא מן איש כזה. והוא איש מקסים מקסים.
ואני לא אעז בחיים לבקש ממנו לגלות, כי הוא עלול פשוט להיעלב.
המקלובה שלו היא עם דג. הוא גם עושה דג במלח מדהים.
הוא לא רוצה לגלות כי הוא מן איש כזה. והוא איש מקסים מקסים.
ואני לא אעז בחיים לבקש ממנו לגלות, כי הוא עלול פשוט להיעלב.
המקלובה שלו היא עם דג. הוא גם עושה דג במלח מדהים.
-
- הודעות: 220
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
- דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*
בישול ערבי
בשנה האחרונה יצאו לאור שני ספרים חדשים שאולי יעניינו אותך:
Item]בישול ערבי גלילי Details[/po].aspx?Barcode=20-51359
טחינה, נענע, צנובר, כבש
אני עדיין לא עיינתי בהם.
Item]בישול ערבי גלילי Details[/po].aspx?Barcode=20-51359
טחינה, נענע, צנובר, כבש
אני עדיין לא עיינתי בהם.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
בישול ערבי
את השני קיבלתי לא מזמן והוא נראה סבבה (אני זוממת להתחיל בו עם העטאייף שלא אכלתי מאז שעזבנו את יפו).
מקום מומלץ "סדנאות בישול -
מקום מומלץ "סדנאות בישול -
בישול ערבי
כל מה שהכנתי ממנו (טחינה, נענע...) יצא מעולה: עוף עם חיטה, סלט חצילים מדהים, ועוד דברים.
כמעט בכל פרק יש מתכון שאני זוממת להכין מתישהו (הולכת להציץ מה זה עטאייף:-))
כמעט בכל פרק יש מתכון שאני זוממת להכין מתישהו (הולכת להציץ מה זה עטאייף:-))
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
בישול ערבי
היום ראיתי את הספר "בישול ערבי גלילי" במחיר 40 שח בסופר מגה. מומלץ. אני משתמשת בו די הרבה, והוא לא נופל באיכותו מ"טחינה, נענע, צנובר, כבש".
-
- הודעות: 2051
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
בישול ערבי
יש לי את הספר של נוואל אבו-גוש. גם אני התאכזבתי קצת כי חשבתי שהוא יהיה יותר אותנטי.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
בישול ערבי
תבשיל מלוחייה / מלוכייה גלילי
מורידים את העלים מערימה של ענפים, בלי לקרוע או לחתוך את העלים. שוטפים היטב.
מטגנים בסיר המון שום בשמן זית, עד שהשום טיפה משחים. מערבבים פנימה את העלים, וממשיכים לערבב אותם עד שהנפח שלהם יורד. אפשר להוסיף חצי כוס מים אם זה יבש מדי. אחרי שהנפח מצטמצם, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומים, ומבשלים בערך חצי שעה. זה יוצא כמו מין דייסה, אבל העלים נשארים שלמים. אפשר לערבב פנימה דברים נוספים, במקור מוסיפים בשר.
את התבשיל הזה אפשר לאכול עם אורז, או קר, עם מיץ לימון ופיתה.
מורידים את העלים מערימה של ענפים, בלי לקרוע או לחתוך את העלים. שוטפים היטב.
מטגנים בסיר המון שום בשמן זית, עד שהשום טיפה משחים. מערבבים פנימה את העלים, וממשיכים לערבב אותם עד שהנפח שלהם יורד. אפשר להוסיף חצי כוס מים אם זה יבש מדי. אחרי שהנפח מצטמצם, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומים, ומבשלים בערך חצי שעה. זה יוצא כמו מין דייסה, אבל העלים נשארים שלמים. אפשר לערבב פנימה דברים נוספים, במקור מוסיפים בשר.
את התבשיל הזה אפשר לאכול עם אורז, או קר, עם מיץ לימון ופיתה.