בישול ערבי

פאולה_גיב*
הודעות: 45
הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*

בישול ערבי

שליחה על ידי פאולה_גיב* »

יש לי חבר ערבי שמסרב לגלות את מתכוניו לאחרים (מתכוניה של אימו מהכפר) ולדעתי הוא
הבשלן הטוב ביותר שאני מכירה. האם יש איזשהו ספר או מקור אחר למתכונים מהמטבח הערבי?
או שמתכוני אימו יירדו לקבר עימו. @}
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

בישול ערבי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לא הבנתי מה את מחפשת - לרשום את מתכוניו של החבר (שמסרב) או ספר שיצא לאור? בכל אופן אני ממליצה מאוד על "מטעמי המזרח" של קלודיה רודן. היא עצמה יהודייה ממצרים, שעשתה מחקר מקיף (גם היסטורי). מתכונים עכשוויים (טוב, נו משנות השבעים) משולבים במקורם ההיסטורי מימי הביניים. מרתק וטעים. אצלי הוא כבר מזמן מלוכלך, עם דפים דבוקים ונתזי רוטב :).
אם אינני טועה, הוא בהוצאת רות סירקיס, ותורגם מהמקור האנגלי.
פאולה_גיב*
הודעות: 45
הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*

בישול ערבי

שליחה על ידי פאולה_גיב* »

התכוונתי לכך, שכיוון שאין סיכוי שיגלה את מתכוניו, אני מחפשת ספר עם מתכונים ערביים.
אבדוק את הספר שהמלצת עליו. אני חוששת שהמתכונים שאני מחפשת אינם מתכונים מהמטבח
היהודי, למרות שאיני מבינה גדולה. למשל יש לו מתכון של לדר (דפי המשמש)ממולא, או של מקלובה
מדהימה, או של קובנייה, או לבנייה, ואיני זוכרת עוד....
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בישול ערבי

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש ספר של נוואל אבו גוש, "בישול ערבי ארץ-ישראלי", שיצא בהוצאת כתר.
כתבה אותו בשלנית מפורסמת ובעלת מסעדה מאבו גוש.
אני לא מצאתי אותו אותנטי מספיק: ראשית, במתכונים יש מרגרינה. שנית, יותר מדי מתכוני בשר, משהו שמתאים לחברת שפע עשירה ומודרנית, שוב, לא אותנטי.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בישול ערבי

שליחה על ידי בשמת_א* »

ושכחתי לומר, שקשה מאוד למצוא מה שאת מחפשת.
לכל כפר המתכונים שלו. יש הבדלים גדולים מאוד בין הבישולים המקומיים במקומות שונים.
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא.
מעניין למה הוא לא רוצה לגלות. שאלת אותו? למי הוא חושב שזה יגרום נזק?
יעלי_לה
הודעות: 4321
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול ערבי

שליחה על ידי יעלי_לה »

_לכל כפר המתכונים שלו. יש הבדלים גדולים מאוד בין הבישולים המקומיים במקומות שונים.
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא._
מאיפה החבר הזה בא? המקלובה שאכלת אצלו היא עם עוף או כבש? יש לי מתכון למקלובה עם עוף, אבל יש כל-כך הרבה סוגים של מקלובות שאני לא יודעת אם זה יהיה דומה בכלל (המתכון שיש לי הוא של ערבייה מזרח-ירושלמית שגרה במשולש, אז זה בכלל שילוב. והיא קוראת לזה מאְלובה)
פאולה_גיב*
הודעות: 45
הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*

בישול ערבי

שליחה על ידי פאולה_גיב* »

הסבים שלו הם מעקורי בירעם. הם גורשו לג'יש.
הוא לא רוצה לגלות כי הוא מן איש כזה. והוא איש מקסים מקסים.
ואני לא אעז בחיים לבקש ממנו לגלות, כי הוא עלול פשוט להיעלב.
המקלובה שלו היא עם דג. הוא גם עושה דג במלח מדהים.
קר_שינדו*
הודעות: 220
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*

בישול ערבי

שליחה על ידי קר_שינדו* »

בשנה האחרונה יצאו לאור שני ספרים חדשים שאולי יעניינו אותך:
Item]בישול ערבי גלילי Details[/po].aspx?Barcode=20-51359
טחינה, נענע, צנובר, כבש
אני עדיין לא עיינתי בהם.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בישול ערבי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

את השני קיבלתי לא מזמן והוא נראה סבבה (אני זוממת להתחיל בו עם העטאייף שלא אכלתי מאז שעזבנו את יפו).
מקום מומלץ "סדנאות בישול -
g_a_n_i*
הודעות: 72
הצטרפות: 20 מאי 2006, 12:34

בישול ערבי

שליחה על ידי g_a_n_i* »

כל מה שהכנתי ממנו (טחינה, נענע...) יצא מעולה: עוף עם חיטה, סלט חצילים מדהים, ועוד דברים.
כמעט בכל פרק יש מתכון שאני זוממת להכין מתישהו (הולכת להציץ מה זה עטאייף:-))
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול ערבי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום ראיתי את הספר "בישול ערבי גלילי" במחיר 40 שח בסופר מגה. מומלץ. אני משתמשת בו די הרבה, והוא לא נופל באיכותו מ"טחינה, נענע, צנובר, כבש".
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

בישול ערבי

שליחה על ידי חגית_ל* »

יש לי את הספר של נוואל אבו-גוש. גם אני התאכזבתי קצת כי חשבתי שהוא יהיה יותר אותנטי.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול ערבי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תבשיל מלוחייה / מלוכייה גלילי

מורידים את העלים מערימה של ענפים, בלי לקרוע או לחתוך את העלים. שוטפים היטב.
מטגנים בסיר המון שום בשמן זית, עד שהשום טיפה משחים. מערבבים פנימה את העלים, וממשיכים לערבב אותם עד שהנפח שלהם יורד. אפשר להוסיף חצי כוס מים אם זה יבש מדי. אחרי שהנפח מצטמצם, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומים, ומבשלים בערך חצי שעה. זה יוצא כמו מין דייסה, אבל העלים נשארים שלמים. אפשר לערבב פנימה דברים נוספים, במקור מוסיפים בשר.
את התבשיל הזה אפשר לאכול עם אורז, או קר, עם מיץ לימון ופיתה.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”