בחינות למתחנכים מהבית
-
- הצטרפות: 29 אפריל 2004, 00:52
- דף אישי: הדף האישי של חיוך_ביתי*
בחינות למתחנכים מהבית
שלום. יש לי ילדה בגיל בית ספר יסודי המתחנכת מהבית ויש לנו אישור ממשרד החינוך.
הבעיה היא שאנו נדרשים להעביר אותה בחינות באמצע ובסוף שנת הלימודים .
הבחינות נערכו בשנה שעברה בבית הספר, בלי נוכחותינו (ההורים) ובנוכחות מורה. זו היתה חויה לא נעימה לילדה והשנה הודענו שאנו מתנגדים לבחינות האמצע-שנה .
כוונתינו גם להמנע ככל האפשר מאלה שבסוף למעט אם יתאפשר שהיא תקבל בחינה לעשות בבית (שלנו) ותחזיר לבית הספר (או למשרד החינוך) לבדיקה.
היינו רוצים לדעת אם מישהו כאן נדרש כתנאי לקבלת האישור לעשות בחינה לילד (עברית, חשבון) או שהמציאו את זה במיוחד כדי לשגע אותנו (-;
הבעיה היא שאנו נדרשים להעביר אותה בחינות באמצע ובסוף שנת הלימודים .
הבחינות נערכו בשנה שעברה בבית הספר, בלי נוכחותינו (ההורים) ובנוכחות מורה. זו היתה חויה לא נעימה לילדה והשנה הודענו שאנו מתנגדים לבחינות האמצע-שנה .
כוונתינו גם להמנע ככל האפשר מאלה שבסוף למעט אם יתאפשר שהיא תקבל בחינה לעשות בבית (שלנו) ותחזיר לבית הספר (או למשרד החינוך) לבדיקה.
היינו רוצים לדעת אם מישהו כאן נדרש כתנאי לקבלת האישור לעשות בחינה לילד (עברית, חשבון) או שהמציאו את זה במיוחד כדי לשגע אותנו (-;
-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
בחינות למתחנכים מהבית
הם דורשים, אני מתנגדת
עד היום לא קיבלנו כל זימון לבחינות.
אם תבדקי בדף אישור לחינוך ביתי שנה שלישית (לקראת סופו) יש שם נוסח האישור הקיים היום.
זו הפעם הראשונה שהם מכניסים את עניין המבחנים באישור עצמו.
בבקשה לחינוך ביתי (בתכנית) אני מגדירה את המבחנים כלא מתאימים לנו.
אם נקבל זימון - הוא לא יופיע לבחינה.
אני גם לא מאפשרת לבחון אותו בע"פ.
לאיזה מחוז את שייכת?
עד היום לא קיבלנו כל זימון לבחינות.
אם תבדקי בדף אישור לחינוך ביתי שנה שלישית (לקראת סופו) יש שם נוסח האישור הקיים היום.
זו הפעם הראשונה שהם מכניסים את עניין המבחנים באישור עצמו.
בבקשה לחינוך ביתי (בתכנית) אני מגדירה את המבחנים כלא מתאימים לנו.
אם נקבל זימון - הוא לא יופיע לבחינה.
אני גם לא מאפשרת לבחון אותו בע"פ.
לאיזה מחוז את שייכת?
-
בחינות למתחנכים מהבית
אנחנו גרים בתל-אביב
בחינות למתחנכים מהבית
אני ממש לא מבינה איך אפשר לבקש דבר כזה כי הרי הבקשה לחינוך ביתי מתבססת על כך שהילדים ילמדו ללא לחץ, כפיה
ובחינות וכן הנושאים בהתאם לנטיות לבם. מי מחליט שעברית וחשבון זה מה שהילדים בחרו ללמוד השנה? ומי מחליט מה בדיוק הילדים ילמדו, אולי יעדיפו ללמוד למשל חילוק לפני חיבור וחיסור ?
ובחינות וכן הנושאים בהתאם לנטיות לבם. מי מחליט שעברית וחשבון זה מה שהילדים בחרו ללמוד השנה? ומי מחליט מה בדיוק הילדים ילמדו, אולי יעדיפו ללמוד למשל חילוק לפני חיבור וחיסור ?
-
בחינות למתחנכים מהבית
אביטל, יש הבדל בין הגישה שלנו לחינוך ביתי (ולא כל מי שמחנך בבית חושב ככה)
לבין הגישה של משרד החינוך לעניין הזה (ואני בכוונה לא משתמשת במילה "הבעיה הזאת") שנקרא חינוך ביתי.
אז ככה:
יש הורים שעושים בבית בי"ס.
גם אם לא כולם מלמדים את החומר שמקביל לזה של משרד החינוך, הרי שחלקם כן.
יש הורים שמאמינים במבחנים ועובדה ש חיוך ביתי כן שלחה את בתה להבחן פעם אחת.
העובדה שהורים חושבים ככה אינה הופכת אותנו לצודקים יותר או אותם לטועים.
כל הורה זכאי ורשאי לדעותיו ולדרכו (וזו המהות האמיתית של החינוך הביתי)
משרד החינוך מחוייב כלפי המדינה וגם כלפי אזרחיה (הילדים שמשוייכים לנו לפני שהם משוייכים למדינה) לתת חינוך.
משרד החינוך יכול (עקרונית) למצוא עצמו נצרך לתת את הדין על שלא דאג לאזרח הילד שיקבל את הידע שקיבלו אחרים.
יש היום משפט בו תובעים את משרד החינוך מספר ילדים שהתחנכו בחינוך החרדי.
הם קובלים על שלא קיבלו חינוך הולם במחשבים ובמדעים (כמו שקיבלו מקביליהם החילוניים)
הם טוענים כלפי משרד החיונך שלא וודא שיהיו להם הזדמנויות שוות לחילוניים בעולם המודרני.
האם הם צודקים? האם לא?
ניתן לראות את המקבילות של העניין לחינוך הביתי ואת המילכוד בו מוצא עצמו משרד החינוך,
כמו גם את המשוכה שעלינו (המחנכים חינוך ביתי חופי) לעבור בדרך לחינוך חופשי ללא פיקוח ומדידת הישגים.
אני כאימא שמחנכת בבית שואלת את עצמי אינספור שאלות על דרכי.
אמונתי היא שכל הורה בחינוך ביתי בודק את עצמו כל הזמן.
כל הורה צריך לבחון את עצמו בנושא הבחינות ולבחור את תגובתו למשרד החינוך, כשהוא מקבל זימון.
לבין הגישה של משרד החינוך לעניין הזה (ואני בכוונה לא משתמשת במילה "הבעיה הזאת") שנקרא חינוך ביתי.
אז ככה:
יש הורים שעושים בבית בי"ס.
גם אם לא כולם מלמדים את החומר שמקביל לזה של משרד החינוך, הרי שחלקם כן.
יש הורים שמאמינים במבחנים ועובדה ש חיוך ביתי כן שלחה את בתה להבחן פעם אחת.
העובדה שהורים חושבים ככה אינה הופכת אותנו לצודקים יותר או אותם לטועים.
כל הורה זכאי ורשאי לדעותיו ולדרכו (וזו המהות האמיתית של החינוך הביתי)
משרד החינוך מחוייב כלפי המדינה וגם כלפי אזרחיה (הילדים שמשוייכים לנו לפני שהם משוייכים למדינה) לתת חינוך.
משרד החינוך יכול (עקרונית) למצוא עצמו נצרך לתת את הדין על שלא דאג לאזרח הילד שיקבל את הידע שקיבלו אחרים.
יש היום משפט בו תובעים את משרד החינוך מספר ילדים שהתחנכו בחינוך החרדי.
הם קובלים על שלא קיבלו חינוך הולם במחשבים ובמדעים (כמו שקיבלו מקביליהם החילוניים)
הם טוענים כלפי משרד החיונך שלא וודא שיהיו להם הזדמנויות שוות לחילוניים בעולם המודרני.
האם הם צודקים? האם לא?
ניתן לראות את המקבילות של העניין לחינוך הביתי ואת המילכוד בו מוצא עצמו משרד החינוך,
כמו גם את המשוכה שעלינו (המחנכים חינוך ביתי חופי) לעבור בדרך לחינוך חופשי ללא פיקוח ומדידת הישגים.
אני כאימא שמחנכת בבית שואלת את עצמי אינספור שאלות על דרכי.
אמונתי היא שכל הורה בחינוך ביתי בודק את עצמו כל הזמן.
כל הורה צריך לבחון את עצמו בנושא הבחינות ולבחור את תגובתו למשרד החינוך, כשהוא מקבל זימון.
בחינות למתחנכים מהבית
לפי דעתי כדאי להתארגן ולהגיש בג"ץ בעניין
אין שום סיבה שהמדינה תכפה על יחידים איך ומה ללמד את ילדיהם
ואפילו אם מאשרים חינוך ביתי, צריך תוכניות לימוד מסוימות וכדומה
אין שום סיבה שהמדינה תכפה על יחידים איך ומה ללמד את ילדיהם
ואפילו אם מאשרים חינוך ביתי, צריך תוכניות לימוד מסוימות וכדומה
-
בחינות למתחנכים מהבית
המידע שבידיך יוני אינו נכון בכלל.
אישור לחינוך ביתי ניתן כמעט אם לא לכל מי שמבקש.
אין צורך בתכניות מסוימות רק בתכנית שתבהיר שאתה מבין מה אתה עושה.
בירקור בית פעם בשנה של הקב"ס ולפעמים גם של המפקח הכולל - באמת לא כואב, ונעשה לטובת הילדים.
נכון שאתה ואני ורוב המחנכים בבית אינם מתעללים / מזניחים / מנצלים את ילדינו,
אבל טוב שאם הילדים אינם מגיעים למערכת, יהיה מי שיראה ששלום להם פעם בשנה.
משרד החינוך הולך ומתארגן עם מגמה להציק למשפחות כמה שפחות.
בהיותו משרד ממשלתי (הרבה ביורוקרטיה וצרות אחרות) אין זה מן הנמנע שיהיה נוהל לעשיית הדברים.
כל רשיון שאתה מקבל במדינה הזאת (או בכל מדינה אחרת) כרוך בעמידה בסטנדרטים כאלו ואחרים,
כל תואר או תעודה - כנ"ל.
יש כאן מישהו עם רשיון נהיגה שלא עבר טסט? שלא נדרש לחדש רשיונות רכב כל שנה וכדומה?
יש כאן עו"ד, או רו"ח ואחרים שלא היו צריכים לעמוד במבחנים ארציים של משרד העבודה כדי לקבל רשיון עבודה במקצוע שלמדו?
יש כאן מישהו שבנה בית בלי אישור בניה מהרשות המקומית?
או פתח עסק בלי רישיון לפתיחת עסק?
מישהו כאן קיבל מפתחות בלי טופס 4?
באמת!!
בתור אחת שבאמת ניהלה מלחמה מול המשרד - תאמינו לי, היום אין במי להלחם!!
אישור לחינוך ביתי ניתן כמעט אם לא לכל מי שמבקש.
אין צורך בתכניות מסוימות רק בתכנית שתבהיר שאתה מבין מה אתה עושה.
בירקור בית פעם בשנה של הקב"ס ולפעמים גם של המפקח הכולל - באמת לא כואב, ונעשה לטובת הילדים.
נכון שאתה ואני ורוב המחנכים בבית אינם מתעללים / מזניחים / מנצלים את ילדינו,
אבל טוב שאם הילדים אינם מגיעים למערכת, יהיה מי שיראה ששלום להם פעם בשנה.
משרד החינוך הולך ומתארגן עם מגמה להציק למשפחות כמה שפחות.
בהיותו משרד ממשלתי (הרבה ביורוקרטיה וצרות אחרות) אין זה מן הנמנע שיהיה נוהל לעשיית הדברים.
כל רשיון שאתה מקבל במדינה הזאת (או בכל מדינה אחרת) כרוך בעמידה בסטנדרטים כאלו ואחרים,
כל תואר או תעודה - כנ"ל.
יש כאן מישהו עם רשיון נהיגה שלא עבר טסט? שלא נדרש לחדש רשיונות רכב כל שנה וכדומה?
יש כאן עו"ד, או רו"ח ואחרים שלא היו צריכים לעמוד במבחנים ארציים של משרד העבודה כדי לקבל רשיון עבודה במקצוע שלמדו?
יש כאן מישהו שבנה בית בלי אישור בניה מהרשות המקומית?
או פתח עסק בלי רישיון לפתיחת עסק?
מישהו כאן קיבל מפתחות בלי טופס 4?
באמת!!
בתור אחת שבאמת ניהלה מלחמה מול המשרד - תאמינו לי, היום אין במי להלחם!!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
בחינות למתחנכים מהבית
יוני, אם אינני טועה אתה אדם מאד צעיר (נער?), ועדיין לא הורה, נכון?
<פלוני לא מכירה את יוני, חוץ מאשר בכתיבתו כאן באתר>
<פלוני לא מכירה את יוני, חוץ מאשר בכתיבתו כאן באתר>
בחינות למתחנכים מהבית
מה עם מימון לחינוך הביתי במקום ההוצאה על החינוך שיש בביה"ס
חוץ מזה, לפי מה שאני רואה פה זה לא כל כך פשוט לקבל אישור.
שנית, אין דרך יותר טובה לקבל פרסום ודיון ענייני בנושא (הדיון הענייני כמובן בבית המשפט ולא בתקשורת) מאשר להגיש בגץ
חוץ מזה, לפי מה שאני רואה פה זה לא כל כך פשוט לקבל אישור.
שנית, אין דרך יותר טובה לקבל פרסום ודיון ענייני בנושא (הדיון הענייני כמובן בבית המשפט ולא בתקשורת) מאשר להגיש בגץ
-
בחינות למתחנכים מהבית
נואה שלום לך
מה עם הבחינה בחשבון ובעברית הנדרשת מהילד מדי שנה (מאיתנו דרשו פעמיים בשנה אבל הורדנו אותם מהעץ)
אצלינו זה מציק ומטריד את הילדה (וגם אותי).
האם מחייבים אתכם בכך? אחרים? (לא מכירה פה באתר אנשים, את אולי כן)
והם מתנים את האישור בבחינה. שנתיים נעננו. נמאס.
מה עם הבחינה בחשבון ובעברית הנדרשת מהילד מדי שנה (מאיתנו דרשו פעמיים בשנה אבל הורדנו אותם מהעץ)
אצלינו זה מציק ומטריד את הילדה (וגם אותי).
האם מחייבים אתכם בכך? אחרים? (לא מכירה פה באתר אנשים, את אולי כן)
והם מתנים את האישור בבחינה. שנתיים נעננו. נמאס.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
בחינות למתחנכים מהבית
והם מתנים את האישור בבחינה
זה לא כתוב בנהלים.
זה לא כתוב בנהלים.
-
בחינות למתחנכים מהבית
חיוך, האם הכוונה לבחינות המיצב?
-
בחינות למתחנכים מהבית
יונת תודה. האם פירוש "זה לא כתוב בנהלים" (לדעתך) הוא שאיננו חייבים להביאה לבחינה ואין להם זכות להתנות את מתן האישור בבחינה?
פלוני - זו סתם בחינה שנתית שעשו בני כתתה בעברית ובחשבון
בנוסף הם דורשים מאיתנו (ומתנים את מתן האישור) לערוך לילדה "אבחון דידקטי" כדי לראות האם הקשיים שהיו לה בקריואה נפתרו. האם אנו חייבים ?
ובנוסף היתה כאן קב"ס לפני יומיים, עשתה לי כאבי בטן ועצבים והתנהגה מאד בעוינות .
רק לי יש מזל רע?
יונת, אלמוני, נאוה , מישהו... HELP!!!
פלוני - זו סתם בחינה שנתית שעשו בני כתתה בעברית ובחשבון
בנוסף הם דורשים מאיתנו (ומתנים את מתן האישור) לערוך לילדה "אבחון דידקטי" כדי לראות האם הקשיים שהיו לה בקריואה נפתרו. האם אנו חייבים ?
ובנוסף היתה כאן קב"ס לפני יומיים, עשתה לי כאבי בטן ועצבים והתנהגה מאד בעוינות .

רק לי יש מזל רע?
יונת, אלמוני, נאוה , מישהו... HELP!!!
-
בחינות למתחנכים מהבית
וגם קריאה לאלה שיש להם ילדים בגיל בית הספר באיזור תל אביב דווקא. האם גם לכם עושים "דווקא"?
אשמח לשמוע גם מאמא של אריאל ומכל מי שיש לו ילדים גדולים.
אשמח לשמוע גם מאמא של אריאל ומכל מי שיש לו ילדים גדולים.
-
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*
בחינות למתחנכים מהבית
אמא של אריאל- שמי שרית (-:
והנה קראתי ועונה לך
כל שנה הצהירו שאריאל תצטרך לעבור מבחן
הנהנתי בראשי כן, כן (-:
הם עדין לא פנו
וגם אם היו פונים אריאל לא היתה ניגשת לשום בחינה מסיבה מאוד פשוטה:
אנו בחינוך ביתי ו"לומדים" בדרך שנכונה לנו ולומדים מה שנכון לנו כיצד יבחנוו?
אין לי בעיה שיבואו לבקר לראות חומרים שאריאל " למדה" שיציעו אולי דרך חלופית עבודת חקר שאריאל תעשה אבל מבחן- הצחקו אותי.
הבעיה העקרית שאין הם מבינים את מהות החינוך הביתי.
לדעתם אנו או חלקינו ...לא ארחיב הקיצור לדעתי הם לא מבינים מה המהות ולכן דורשים מבחנים.
לדעתי לכל ילדי מחוז צפון לא היתה דרישה למבחן.
והיה ויש לך שאלות נוספות בכייף
צרי קשר
והנה קראתי ועונה לך
כל שנה הצהירו שאריאל תצטרך לעבור מבחן
הנהנתי בראשי כן, כן (-:
הם עדין לא פנו
וגם אם היו פונים אריאל לא היתה ניגשת לשום בחינה מסיבה מאוד פשוטה:
אנו בחינוך ביתי ו"לומדים" בדרך שנכונה לנו ולומדים מה שנכון לנו כיצד יבחנוו?
אין לי בעיה שיבואו לבקר לראות חומרים שאריאל " למדה" שיציעו אולי דרך חלופית עבודת חקר שאריאל תעשה אבל מבחן- הצחקו אותי.
הבעיה העקרית שאין הם מבינים את מהות החינוך הביתי.
לדעתם אנו או חלקינו ...לא ארחיב הקיצור לדעתי הם לא מבינים מה המהות ולכן דורשים מבחנים.
לדעתי לכל ילדי מחוז צפון לא היתה דרישה למבחן.
והיה ויש לך שאלות נוספות בכייף
צרי קשר
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2004, 10:05
- דף אישי: הדף האישי של זוטא_לבנה*
בחינות למתחנכים מהבית
כשבאו אלינו הביתה, במסגרת התהליך לקבלת אישור לחינוך ביתי, הזכירו מבחן. אם הבנתי נכון, התכוונו למיצב. הם אמרו שיהיה אפשר לעשות אותו בבית, ושנוכל לעזור לנבחן הצעיר אם יהיו לו שאלות (מחוז צפון).
בחינות למתחנכים מהבית
למה בדיוק מי שהולך ללמוד בבית צריך לעבור כל מיני נהלים ובביה"ס לא.
אין שם תלמידים שלא עוברים את המיצ"ב
אין סיבה שיטרידו כל כך הרבה מי שעושה חינוך ביתי.
ואין סיבה שלא יתנו מימון מקביל.
אין שם תלמידים שלא עוברים את המיצ"ב
אין סיבה שיטרידו כל כך הרבה מי שעושה חינוך ביתי.
ואין סיבה שלא יתנו מימון מקביל.
-
- הצטרפות: 12 יוני 2005, 19:08
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_לילה*
בחינות למתחנכים מהבית
חיוך, אני חושבת שכדאי לך ברצינות לשקול איזה פטנט עדין ,- שלא יעמיד אותך בפני עצמך כפורעת חוק - ושיגרום להם
לרדת מהגב שלך מבלי שהם ירגישו שהם יורדים מהגב שלך. גם אני חושבת שאין להם כל הבנה בנוגע לנושא ולא כדאי
ללכת איתם ראש בראש. אני בטוחה שגם במצבכם ישנה דרך להשתמט מזכרונם.
לי יש סלידה קשה מכל מה שקשור לנושאים כאלו בחיינו. אין לי כרטיס אשראי ולא כספומטים ושמסטומטים! אני לא רוצה
ניירת, ומשרדים וטלפונים ושעון. וזו זכותי לחיות בדרך הזו . אני לא מוכנה להכנס לסיטואציה הקפקאית הזו ולענות
לדרישותיה החשדניות של החברה. סליחה מראש להסחפותי הפילוסופית אלא שאני רואה בזה את התשובה -
כל שצריך הוא להמיס את אותם חלקיקים שנשארו במוח ושהם מתבוננים ברצינות על מבנה פטריארכלי של חשיבה.
הבירוקרטיה היא מכונה ולמכונה כמו אל מכונה - אל תסתובבי סביבה והיא לא תדע על קיומך.
היא מתקיימת ( המכונה הבירוקרטית ) רק מהידיעה שלוקחים אותה ברצינות. אם יוסף ק. היה מוצא את המקומות
להתעלם ( במשפט של קפקא ) מאותו ממסד משפטי ואטום - סופו היה שונה.
כמו בכל דבר אני חושבת שהדברים מתחילים מהערכות מצב פנימיות. בינינו לבינינו. כלומר מה באמת יחסינו לדבר
, מה באמת באמת אנחנו רוצים להשיג . אם את השקט הנפשי שלך ושל בני משפחתך, אז אין ספק שתשיגי.
ובדרך השקטה .
אם את לא מאוד נהנית מלארח את הקב"ס ( אני לא יודעת מה זה אבל זה בהחלט נשמע לי כמו משהו לא רצוי
ולא נעים) אז אפשר לנתק את הטלפון, לא לפתוח את הדלת ולסתום לילדים את הפיות במסקינטייפ , ככה כמה ימים
למשל ואח"כ במקרה והיא שוב מגיע מה שסביר להניח שלא כי הסטרטר לא עובד משהו אצלם, פותחים להם את
הדלת עם מבט אפוף שינה ופרצוף מקומט מסימני סדינים וממלמלים משהו כמו- לפני הקפה אני לא מסוגלת לדבר-
ולקבוע שוב בעוד שבוע, ואז לא להיות. ו א ז הם מתחילים להבין שאולי לא יצא להם כלום מלדבר איתכם ויעזבו.
כמו עם מחזר לא רצוי. לוקח זמן אבל בסוף הוא מבין.
לרדת מהגב שלך מבלי שהם ירגישו שהם יורדים מהגב שלך. גם אני חושבת שאין להם כל הבנה בנוגע לנושא ולא כדאי
ללכת איתם ראש בראש. אני בטוחה שגם במצבכם ישנה דרך להשתמט מזכרונם.
לי יש סלידה קשה מכל מה שקשור לנושאים כאלו בחיינו. אין לי כרטיס אשראי ולא כספומטים ושמסטומטים! אני לא רוצה
ניירת, ומשרדים וטלפונים ושעון. וזו זכותי לחיות בדרך הזו . אני לא מוכנה להכנס לסיטואציה הקפקאית הזו ולענות
לדרישותיה החשדניות של החברה. סליחה מראש להסחפותי הפילוסופית אלא שאני רואה בזה את התשובה -
כל שצריך הוא להמיס את אותם חלקיקים שנשארו במוח ושהם מתבוננים ברצינות על מבנה פטריארכלי של חשיבה.
הבירוקרטיה היא מכונה ולמכונה כמו אל מכונה - אל תסתובבי סביבה והיא לא תדע על קיומך.
היא מתקיימת ( המכונה הבירוקרטית ) רק מהידיעה שלוקחים אותה ברצינות. אם יוסף ק. היה מוצא את המקומות
להתעלם ( במשפט של קפקא ) מאותו ממסד משפטי ואטום - סופו היה שונה.
כמו בכל דבר אני חושבת שהדברים מתחילים מהערכות מצב פנימיות. בינינו לבינינו. כלומר מה באמת יחסינו לדבר
, מה באמת באמת אנחנו רוצים להשיג . אם את השקט הנפשי שלך ושל בני משפחתך, אז אין ספק שתשיגי.
ובדרך השקטה .
אם את לא מאוד נהנית מלארח את הקב"ס ( אני לא יודעת מה זה אבל זה בהחלט נשמע לי כמו משהו לא רצוי
ולא נעים) אז אפשר לנתק את הטלפון, לא לפתוח את הדלת ולסתום לילדים את הפיות במסקינטייפ , ככה כמה ימים
למשל ואח"כ במקרה והיא שוב מגיע מה שסביר להניח שלא כי הסטרטר לא עובד משהו אצלם, פותחים להם את
הדלת עם מבט אפוף שינה ופרצוף מקומט מסימני סדינים וממלמלים משהו כמו- לפני הקפה אני לא מסוגלת לדבר-
ולקבוע שוב בעוד שבוע, ואז לא להיות. ו א ז הם מתחילים להבין שאולי לא יצא להם כלום מלדבר איתכם ויעזבו.
כמו עם מחזר לא רצוי. לוקח זמן אבל בסוף הוא מבין.
-
בחינות למתחנכים מהבית
חיוך, המבחנים זו המצאה פרטית שלהם. "שלהם" = אולי הקב"סית, אולי המחוז, לא יודעת. אחרים לא עושים את זה. יחד עם זאת, אם תסרבי אז יכול להיות שתצטרכי להלחם. מכירה את סשה? הוא עסוק בזה כרגע. את מוזמנת ליצור איתי קשר בדואל או טלפון אם בא לך לרדת לפרטים.
-
בחינות למתחנכים מהבית
תודה לכל העונים.
יונת - בא לי לרדת לפרטים ואני אכתוב לך
זוטא לבנה - איכשהו במחוז הצפון הכל נראה אנושי יותר. מבין יותר. איך זה שדווקא אצלינו יש דיקטטורים כאלה?
יוני - בכל מקרה לא מדובר במיצ"ב (שזו, ככל הזכור לי משנותיה של בתי בבית הספר) אלא בבחינה פרטית שהיא עוברת כביכול עם ה"כתה שלה" שבבית הספר - רק שלא הסכמנו שזה יהיה בכתה אז ביום נפרד ובחדר פרטי - עדיין בבית הספר.
זה נורא מבאס אותי (אבל את בעלי לא) ונראה לנו שאולי זה פחות מאמץ להבחן מאשר לריב אתם.
השאלה אם זה עושה נזק לילדה וכמה נזק ואיזה נזק ואם זה יורת או פחות נזק מאשר אם לא יתנו אישור ואנחנו (חס וחלילה) נצטרך לסבול את בית הספר הזה שנה שלמה ולא רק שעתיים
יונת - בא לי לרדת לפרטים ואני אכתוב לך

זוטא לבנה - איכשהו במחוז הצפון הכל נראה אנושי יותר. מבין יותר. איך זה שדווקא אצלינו יש דיקטטורים כאלה?

יוני - בכל מקרה לא מדובר במיצ"ב (שזו, ככל הזכור לי משנותיה של בתי בבית הספר) אלא בבחינה פרטית שהיא עוברת כביכול עם ה"כתה שלה" שבבית הספר - רק שלא הסכמנו שזה יהיה בכתה אז ביום נפרד ובחדר פרטי - עדיין בבית הספר.
זה נורא מבאס אותי (אבל את בעלי לא) ונראה לנו שאולי זה פחות מאמץ להבחן מאשר לריב אתם.
השאלה אם זה עושה נזק לילדה וכמה נזק ואיזה נזק ואם זה יורת או פחות נזק מאשר אם לא יתנו אישור ואנחנו (חס וחלילה) נצטרך לסבול את בית הספר הזה שנה שלמה ולא רק שעתיים
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
בחינות למתחנכים מהבית
השאלה אם זה עושה נזק לילדה וכמה נזק ואיזה נזק
זה תלוי בכם.
אם, למשל, בכלל לא אכפת לכם מה הציון שתקבל, זה יזיק פחות.
אני, למשל, מתקשה לראות את עצמי אדישה לחלוטין לתוצאות של בחינה (בטח הייתי גאה על תוצאות טובות, ומתעלמת מגרועות).
זה תלוי בכם.
אם, למשל, בכלל לא אכפת לכם מה הציון שתקבל, זה יזיק פחות.
אני, למשל, מתקשה לראות את עצמי אדישה לחלוטין לתוצאות של בחינה (בטח הייתי גאה על תוצאות טובות, ומתעלמת מגרועות).
-
בחינות למתחנכים מהבית
גם לקפוץ שלוש פעמים על רגל שמאל לא ממש מזיק. תעשו את זה אם הם יבקשו?
בחינות למתחנכים מהבית
גם אני זכיתי לביקור הקב"סית. גם שלכם היתה בלונדינית תכולת עיניים?
-
בחינות למתחנכים מהבית
יונת - התשובה היא כן! 
כלומר אנחנו נשקול מה דורש פחות מאמץ (רגשי או אחר) מה יביא אותנו בזריזות ועם מה שפחות אינטראקציה עם המערכת לאישור הפורמלי וכמובן כמה נזק זה גורם לילדה.
קרן שמש - איך ידעת? אכן כך ואני אכתוב לך מיד. ככה נוכל לכתוב זו לזו בפרטיות איזה מגעילה היא היתה
אבל לסקרנית אני אספר בכל זאת אנקדוטה... טוב, נו, לא עיזבו. אני מתכננת לעשות מזה מערכון יום אחד. והוא יהיה מצחיק. והוא יהיה עצוב. ומעצבן!
ככה , כמו שעיצבנו אותי.
ותשובה לאמא של לילה : למרות מה שאת חושבת עלי , לסתום לילדים את הפה עם נייר-דבק זה לא הסטייל שלי
גילה הציון שהיא תקבל חשוב בעיני כקליפת השום אבל אני תמיד, לא משנה מה הציון , מאד אתגאה בילדה שלי
אפילו כשהם עושים פיפי אני חושבת שזה נפלא... ככה זה השריטה שלי.
אם זה 100 או 98 - אני אומר לה שהיא מוכשרת ומדהימה ויש לה ראש מתמטי נהדר
אם זה 70 למשל אני אומר לה כל הכבוד על זה שב-3 ימים של לימוד (בכל פעם שעה ) היא הצליחה להשיג מה שבכתה למדו בשנה שלמה, וברמה סבירה.
(אם היא "תכשל" - אני אשלח אותה לבית הספר !!!! עונש!
. סתם.)
אם זה יהיה צוין נמוך במיוחד אני אטען בפניה שהם מתנכלים לנו באופן אישי כי הם מתעצבנים שהיא לא בבית הספר, כי קשה להם שאנחנו "שונים" ומיוחדים. זה יהיה נכון ב-100 אחוז. אילו ראית את הקב"ס שהיתה אצלינו, היית מבינה. האמת שאולי אם יהיה איזה סכוי ל"כישלון" אני אעדיף שהיא בכלל לא תבחן, הרי למה לתת להם עניין להתלות בו?

כלומר אנחנו נשקול מה דורש פחות מאמץ (רגשי או אחר) מה יביא אותנו בזריזות ועם מה שפחות אינטראקציה עם המערכת לאישור הפורמלי וכמובן כמה נזק זה גורם לילדה.
קרן שמש - איך ידעת? אכן כך ואני אכתוב לך מיד. ככה נוכל לכתוב זו לזו בפרטיות איזה מגעילה היא היתה

אבל לסקרנית אני אספר בכל זאת אנקדוטה... טוב, נו, לא עיזבו. אני מתכננת לעשות מזה מערכון יום אחד. והוא יהיה מצחיק. והוא יהיה עצוב. ומעצבן!
ככה , כמו שעיצבנו אותי.
ותשובה לאמא של לילה : למרות מה שאת חושבת עלי , לסתום לילדים את הפה עם נייר-דבק זה לא הסטייל שלי

גילה הציון שהיא תקבל חשוב בעיני כקליפת השום אבל אני תמיד, לא משנה מה הציון , מאד אתגאה בילדה שלי

אם זה 100 או 98 - אני אומר לה שהיא מוכשרת ומדהימה ויש לה ראש מתמטי נהדר
אם זה 70 למשל אני אומר לה כל הכבוד על זה שב-3 ימים של לימוד (בכל פעם שעה ) היא הצליחה להשיג מה שבכתה למדו בשנה שלמה, וברמה סבירה.
(אם היא "תכשל" - אני אשלח אותה לבית הספר !!!! עונש!

אם זה יהיה צוין נמוך במיוחד אני אטען בפניה שהם מתנכלים לנו באופן אישי כי הם מתעצבנים שהיא לא בבית הספר, כי קשה להם שאנחנו "שונים" ומיוחדים. זה יהיה נכון ב-100 אחוז. אילו ראית את הקב"ס שהיתה אצלינו, היית מבינה. האמת שאולי אם יהיה איזה סכוי ל"כישלון" אני אעדיף שהיא בכלל לא תבחן, הרי למה לתת להם עניין להתלות בו?
-
בחינות למתחנכים מהבית
אם זה יהיה צוין נמוך במיוחד אני אטען בפניה שהם מתנכלים לנו באופן אישי
נו, רואה? תתקשי להיות אדישה כלפי ציון נמוך. לזה בדיוק התכונתי.
נו, רואה? תתקשי להיות אדישה כלפי ציון נמוך. לזה בדיוק התכונתי.
-
בחינות למתחנכים מהבית
חיוך,
איך גילית מה אני חושבת עלייך אם את כל הזמן פועלת בטקטיקת ההמנעות ממני?
ובקשר לסתימת הפיות של הילדים עם מסקינטייפ, אני מבינה שלא קלטת את ההומור אבל זה כמובן רק בגלל
שיש לנו טעם מאוד שונה בהרבה מאוד תחומי חיים. וגם בהומור כמובן.
לדוגמא - את המילה- סתם -אחרי העניין של לשלוח את הילדה לבית ספר בתור עונש אני לא הייתי כותבת.
הייתי סומכת שבעלי ההומור הטוב יבינו במה מדובר.
ה "סתם" הזה בכלל כתופעה בנסיון של הרחוב הישראלי להצחיק את עצמו נראה לי כ- וולגריזציה של הומור.
אבל זה כמובן עניין של טעם אישי.
איך גילית מה אני חושבת עלייך אם את כל הזמן פועלת בטקטיקת ההמנעות ממני?
ובקשר לסתימת הפיות של הילדים עם מסקינטייפ, אני מבינה שלא קלטת את ההומור אבל זה כמובן רק בגלל
שיש לנו טעם מאוד שונה בהרבה מאוד תחומי חיים. וגם בהומור כמובן.
לדוגמא - את המילה- סתם -אחרי העניין של לשלוח את הילדה לבית ספר בתור עונש אני לא הייתי כותבת.
הייתי סומכת שבעלי ההומור הטוב יבינו במה מדובר.
ה "סתם" הזה בכלל כתופעה בנסיון של הרחוב הישראלי להצחיק את עצמו נראה לי כ- וולגריזציה של הומור.
אבל זה כמובן עניין של טעם אישי.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
בחינות למתחנכים מהבית
חיוך, עלי לא היה מקובל משום בחינה (-; לעשות בחינה לילדה.
בין היתר אני מאמינה שבחינות גורמות נזקים בכמה רבדים, ועצם קיומו של ציון הוא רק רובד אחד.
מעבר לזה, לא כדאי להיתמם: בבחינה בודקים את זכותכם לעשות חינוך ביתי.
אם הציון יוצא רע, הם ישתמשו בזה כדי להגיד שהילדה לא לומדת ואתם חייבים לשלוח אותה לבית ספר.
הרי זה נסיון למדוד בכלים שאתם לא מעוניינים בהם כחלק מהחיים - אחרת למה הילדה בחינוך ביתי? הרי את לא מאמינה שככה נכון ללמוד, ושזה מועיל לנפש שלה לעבור את הטירטור האבסורדי הזה. היא לא צריכה להוכיח לאף אחד כלום.
מה יקרה אם תגידי לה שאתם מתנגדים לבחינות מסיבות אידיאולוגיות? ולכן ילדתכם לא תעבור כל בחינה נקודה?
אני תוהה.
בין היתר אני מאמינה שבחינות גורמות נזקים בכמה רבדים, ועצם קיומו של ציון הוא רק רובד אחד.
מעבר לזה, לא כדאי להיתמם: בבחינה בודקים את זכותכם לעשות חינוך ביתי.
אם הציון יוצא רע, הם ישתמשו בזה כדי להגיד שהילדה לא לומדת ואתם חייבים לשלוח אותה לבית ספר.
הרי זה נסיון למדוד בכלים שאתם לא מעוניינים בהם כחלק מהחיים - אחרת למה הילדה בחינוך ביתי? הרי את לא מאמינה שככה נכון ללמוד, ושזה מועיל לנפש שלה לעבור את הטירטור האבסורדי הזה. היא לא צריכה להוכיח לאף אחד כלום.
מה יקרה אם תגידי לה שאתם מתנגדים לבחינות מסיבות אידיאולוגיות? ולכן ילדתכם לא תעבור כל בחינה נקודה?
אני תוהה.
-
בחינות למתחנכים מהבית
אני קוראת את ניסוחייך המדוייקים בשמת א ולפתע אני מבינה שבעצם לא לכולם מובנת משמעותו העמוקה
של החינוך הביתי.
וטוב עשית שהארת על אותו שורש שממנו נובעת התפיסה הכל כך רחבה ומכילה שזכותו של האדם לבחור לחיות לא רק
תחת צילה המאיים של חובת ההוכחה.
של החינוך הביתי.
וטוב עשית שהארת על אותו שורש שממנו נובעת התפיסה הכל כך רחבה ומכילה שזכותו של האדם לבחור לחיות לא רק
תחת צילה המאיים של חובת ההוכחה.
-
בחינות למתחנכים מהבית
לא לכולם מובנת משמעותו העמוקה של החינוך הביתי.
הרשי לי לדייק:
1 - את מתיחסת למשמעותו של חינוך לאין שעור (unschooling).
ישנם מחנכים ביתיים שמלמדים באופן מסודר, ולא מתנגדים לבחינות.
2 - אני מצטטת את בשמת מהדף נשים לבושות באופן טבעי:
_אין חוקים. אין מטרה לתת חוקים. אין מחוקק.
יש סימני שאלה. יש הזמנה לחפש מה מתאים לכל אחד ואחת, מתוך הידיעה שביטלנו את סימן הקריאה_.
ובפרט, לא כולם בדעה ש משמעותו העמוקה של החינוך הביתי_ קשורה ב _זכותו של האדם לבחור לחיות לא רק תחת צילה המאיים של חובת ההוכחה.
(עם זאת, אני חיבת לומר שהניסוח שלך שציטטתי - זה עם חובת ההוכחה - מצוין בעיני
)
הרשי לי לדייק:
1 - את מתיחסת למשמעותו של חינוך לאין שעור (unschooling).
ישנם מחנכים ביתיים שמלמדים באופן מסודר, ולא מתנגדים לבחינות.
2 - אני מצטטת את בשמת מהדף נשים לבושות באופן טבעי:
_אין חוקים. אין מטרה לתת חוקים. אין מחוקק.
יש סימני שאלה. יש הזמנה לחפש מה מתאים לכל אחד ואחת, מתוך הידיעה שביטלנו את סימן הקריאה_.
ובפרט, לא כולם בדעה ש משמעותו העמוקה של החינוך הביתי_ קשורה ב _זכותו של האדם לבחור לחיות לא רק תחת צילה המאיים של חובת ההוכחה.
(עם זאת, אני חיבת לומר שהניסוח שלך שציטטתי - זה עם חובת ההוכחה - מצוין בעיני

-
בחינות למתחנכים מהבית
בשמת , גילה, יונת : אין כאן כלל שאלה האם הבחינה נחוצה או לאו. הבחינת בוודאי מיותרת . אין כאן שום התממות בשמת (איפה מצאת ?) כי ברור לגמרי שהם יעשו הכל , כולל להשתמש בתוצאות הבחינה, כדי לקלקל לנו את האישור. אבל הבחינה היא גם לרעתם כי תכל'ס התוצאות הן כאלה שהם לא יכולים לנגח אותנו איתן.
לבחינה שהיא בברור לא "תצליח" בה לא הייתי שולחת בכל מקרה, כי שם זה יותר מזיק ממועיל.
למה זה מועיל? שוב - רק לעניין האישור.
גילה - תוצאות הבחינה ממש לא חשובות בעיני כשלעצמן. גם כשהיא היתה בבית ספר (עד אמצע ב') הן לא היו חשובות בעיני וגם כעת. הסברנו לבתנו שזה פשוט יותר קצר מלהאבק באופן עקרוני על אישור ללא בחינה ומובן, כמו שאני עושה כאן, שאני מנסה לברר הכל כדי להגיע מוכנה לעימות של השנה הבאה - שבה היא לא תבחן כלל.
הדרך שלי להאבק על זה תהיה באמצעות איסוף מידע, הכרת החוק והנהלים יותר לעומק וכו'.
זו כן מלחמה כי האישור, כתוב בו בפירוש, וזה האישור השלישי שלנו - מותנה בבחינה והמאבק הוא האם זה חוקי או לאו.
לא תמיד יש זמן לבגצ"ים (יוני
)
עוד עניין גילה לגבי ההתיחסות ל"ציון לא טוב" - לבתי כמו לי זה לא היה משנה כלל. אנו די אדישים ל"כשלים" בדברים שלא חשובים לנו בדיוק כמו שהביקורת (של המשפחה הרחבה) על זה שהילד "עוד לא ישן לילה שלם" (נניח) לא נוגעת בנו אלא משמשת לכל היותר להראות עד כמה המבקר מדבר דברים לא ענייניים.
אמרנו לה שבכל מקרה (וזה נכון) היא לא תלך לבית הספר ואם צריך נאבק עד בית המשפט (או בית הסוהר
) . אינני מתעלמת מציון "רע" כי אני לא מתעלמת מכלום. אני חושבת שלהתעלם זה לשדר משהו שלילי ומוטב להגיד כאן משהו רע על המערכת ולא לתת לדברים סתם להעלם בלי מילה.
כך או אחרת - מכיון שידעתי מה "חומר הבחינה" ומה היא יכולה לעשות , לא דאגתי ל"כישלון" .היא יוצאת מאד מחוייכת מהבחינות האלה. לי זה מפריע כי זה עיקרוני וכי אני מרגישה שמטרטרים אותנו ומפעילים עלינו כוחניות-חינוכית (שמתבטאת בעוד כמה עניינים) שאיני מוכנה לקבל.
לבחינה שהיא בברור לא "תצליח" בה לא הייתי שולחת בכל מקרה, כי שם זה יותר מזיק ממועיל.
למה זה מועיל? שוב - רק לעניין האישור.
גילה - תוצאות הבחינה ממש לא חשובות בעיני כשלעצמן. גם כשהיא היתה בבית ספר (עד אמצע ב') הן לא היו חשובות בעיני וגם כעת. הסברנו לבתנו שזה פשוט יותר קצר מלהאבק באופן עקרוני על אישור ללא בחינה ומובן, כמו שאני עושה כאן, שאני מנסה לברר הכל כדי להגיע מוכנה לעימות של השנה הבאה - שבה היא לא תבחן כלל.
הדרך שלי להאבק על זה תהיה באמצעות איסוף מידע, הכרת החוק והנהלים יותר לעומק וכו'.
זו כן מלחמה כי האישור, כתוב בו בפירוש, וזה האישור השלישי שלנו - מותנה בבחינה והמאבק הוא האם זה חוקי או לאו.
לא תמיד יש זמן לבגצ"ים (יוני

עוד עניין גילה לגבי ההתיחסות ל"ציון לא טוב" - לבתי כמו לי זה לא היה משנה כלל. אנו די אדישים ל"כשלים" בדברים שלא חשובים לנו בדיוק כמו שהביקורת (של המשפחה הרחבה) על זה שהילד "עוד לא ישן לילה שלם" (נניח) לא נוגעת בנו אלא משמשת לכל היותר להראות עד כמה המבקר מדבר דברים לא ענייניים.
אמרנו לה שבכל מקרה (וזה נכון) היא לא תלך לבית הספר ואם צריך נאבק עד בית המשפט (או בית הסוהר

כך או אחרת - מכיון שידעתי מה "חומר הבחינה" ומה היא יכולה לעשות , לא דאגתי ל"כישלון" .היא יוצאת מאד מחוייכת מהבחינות האלה. לי זה מפריע כי זה עיקרוני וכי אני מרגישה שמטרטרים אותנו ומפעילים עלינו כוחניות-חינוכית (שמתבטאת בעוד כמה עניינים) שאיני מוכנה לקבל.
-
בחינות למתחנכים מהבית
איך יתכן שתוצאות הבחינה ישפיעו על קבלת האישור?!
האם כל תלמיד שאנחנו מאשרים להם ללמד בהכרח עבר בהצלחה את הבחינות הללו? האם כשלונו האפשרי מערער על מעמדם של העובדים בבתי ספר? האם מורה או מנהל פוטרו פעם כי התלמידים נכשלו בבחינה? אני שואלת בכעס אבל גם ברצינות. מה לעזאזל הקשר בין מתן האישור לתוצאות המבחן???
יתכן שלא הבנתי משהו והאישור מותנה בהשתתפות בבחינה ולא בתוצאה.
כך או כך מה יקרה אם תגידי לה שאתם מתנגדים לבחינות מסיבות אידיאולוגיות? ולכן ילדתכם לא תעבור כל בחינה נקודה?
זו שאלה מצויינת. אבל חיוך לא יכולה לנסות כאן ניסויים. היא צריכה להיות מסוגלת לקבל את התשובה הזאת מגורם מוסמך לפני שעושה נסיונות על משפחתה.
התשובות לשאלות כאלה חייבות להופיע איפושהוא. אם לא בארץ, כי איש עוד לא שאל, אז בוודאי שבחו"ל.
האם כל תלמיד שאנחנו מאשרים להם ללמד בהכרח עבר בהצלחה את הבחינות הללו? האם כשלונו האפשרי מערער על מעמדם של העובדים בבתי ספר? האם מורה או מנהל פוטרו פעם כי התלמידים נכשלו בבחינה? אני שואלת בכעס אבל גם ברצינות. מה לעזאזל הקשר בין מתן האישור לתוצאות המבחן???
יתכן שלא הבנתי משהו והאישור מותנה בהשתתפות בבחינה ולא בתוצאה.
כך או כך מה יקרה אם תגידי לה שאתם מתנגדים לבחינות מסיבות אידיאולוגיות? ולכן ילדתכם לא תעבור כל בחינה נקודה?
זו שאלה מצויינת. אבל חיוך לא יכולה לנסות כאן ניסויים. היא צריכה להיות מסוגלת לקבל את התשובה הזאת מגורם מוסמך לפני שעושה נסיונות על משפחתה.
התשובות לשאלות כאלה חייבות להופיע איפושהוא. אם לא בארץ, כי איש עוד לא שאל, אז בוודאי שבחו"ל.
-
בחינות למתחנכים מהבית
חיוך, רק עכשיו גיליתי שהערת את הדף בשבוע האחרון (ואפילו שאלת אותי אישית [-:)
רק מידע אחד חשוב: אני מבינה שאת בשייכת למחוז מרכז? עם דבורה כהן כמפקחת על החינוך הביתי?
אם כן, היא בעייתית, וירושליים עומדים מולה חסרי אונים - התנגשתי איתה לפני שנתיים.
לגבי מבחנים, זה כן מופיע sc2ak3]בנהלים 1 15[/po].htm.
סעיף 2.8 מתייחס לדו"חות ולבדיקת תוצרים,
וסעיף 2.10 מדבר במפורש על מבחני מיצ"ב.
לא יודעת עדיין מה יש בנהלים החדשים, אבל בישנים יש לזה בסיס.
זה עדיין לא אומר שאנחנו צריכים לשתף עם זה פעולה.
מבטיחה לחזור לדף בימים הקרובים
רק מידע אחד חשוב: אני מבינה שאת בשייכת למחוז מרכז? עם דבורה כהן כמפקחת על החינוך הביתי?
אם כן, היא בעייתית, וירושליים עומדים מולה חסרי אונים - התנגשתי איתה לפני שנתיים.
לגבי מבחנים, זה כן מופיע sc2ak3]בנהלים 1 15[/po].htm.
סעיף 2.8 מתייחס לדו"חות ולבדיקת תוצרים,
וסעיף 2.10 מדבר במפורש על מבחני מיצ"ב.
לא יודעת עדיין מה יש בנהלים החדשים, אבל בישנים יש לזה בסיס.
זה עדיין לא אומר שאנחנו צריכים לשתף עם זה פעולה.
מבטיחה לחזור לדף בימים הקרובים
-
בחינות למתחנכים מהבית
חיוך, מאוד הגיוני בעיני לבחור להגיב בזמן ובמקום שיתאים לכם, ולא בהכרח עכשיו. בהצלחה!
אגב, אם שלחת אלי דואל -- לא קיבלתי.
אגב, אם שלחת אלי דואל -- לא קיבלתי.