את מזכירה לי את אמא שלי

חולקת*
הצטרפות: 22 דצמבר 2015, 22:16

את מזכירה לי את אמא שלי

שליחה על ידי חולקת* »

יש לי אהבה גדולה גדולה גדולה.
ארבע שנים שאני חולקת רגעים יקרים עם גבר מיוחד ונדיר.
יש לנו קשר מיוחד.
יום אחד, במהלך שיחת טלפון הוא אמר לי שהוא לא יכול לשמוע אותי יותר- כעס, סגר את הלטלפון ולא דיבר אתי יותר.
כעבוד כמה ימים הגעתי אליו, הוא אמר שפשוט לא היה מסוגל,
הוא אמר שגילה משהו שמאוד הסעיר אותו- שאני מזכירה לו את אמא שלו.
אימו נפטרה לפני כמה וכמה שנים והיה להם קשר מאוד בעייתי.
הוא הצליח לעבור הלאה עם עצמו, אבל מעולם לא סלח לאימו.
אישית- אני משתגעת.
קומי במידה מסויימת אבל מוציא אותי מדעתי.
אשמח לתובנות.
אשה*
הצטרפות: 23 מאי 2002, 01:41

את מזכירה לי את אמא שלי

שליחה על ידי אשה* »

אני סבורה שביחסי האהבה שלנו אנחנו (מבלי דעת, לרוב) משחזרים את יחסי האהבה שגדלנו בתוכם, לטוב ו/או לרע.
ולכן זה מאוד מובן שיהיו רגעים כאלה, שבהם אחד האהובים "ייזרק" לתמונה מהעבר, שלו מול הורה זה או אחר או שניהם.
אני גם חושבת שזה די נפוץ, שגבר מגלה שאהובתו מזכירה לו את אמא שלו.
גם אם היחסיים היו בעייתיים והזיכרון הוא רע, זה לא בהכרח משליך משהו רע על יחסי האהבה בהווה,
זה עניין של בחירה.
את מזכירה לו את אמא שלו, מולך הוא נזרק לחוויה שהיתה לו מול אמא שלו, והוא לא אוהב את זה.
מה הוא יעשה עם זה?
תלוי בו ובכם...
אל_הלב*
הצטרפות: 05 מאי 2012, 11:14
דף אישי: הדף האישי של אל_הלב*

את מזכירה לי את אמא שלי

שליחה על ידי אל_הלב* »

ממליצה לך לקרוא את הסוף "לבסוף מוצאים אהבה", זה יסביר לך הרבה על העניין הזה של שיקוף דמות אב ואם במערכת היחסים הזוגית שלנו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

את מזכירה לי את אמא שלי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בעלי מזכיר לי את אבא שלי
אז אין לי יחסים בעייתיים באופן מיוחד עם אבא שלי, אבל כן יש זכורונות לא נעימים מכל מיני דברים שקרו בחיינו. ובעלי מזכיר לי אותו וזה שקוף לי לגמרי למה. יש בו הדברים הטובים שבאבא שלי וחלק מהדברים הפחות טובים של אבא שלי. אבל יש גם שינוי מאבא שלי, בתכונות שהיו לי קשות אצל אבא שלי הוא בדרגה אחרת ממנו.
אבא שלי מאוד מחושב וקר ולא מבין רגשות, מאוד מאוד רציונאלי. גם בעלי די רציונאלי אבל יותר רגיש מאבא שלי, ועדיין לא מספיק רגיש בשבילי, בשביל הצורך שלי.
אז אני חושבת שראיה מפוקחת על מה דומה ומה שונה בין אבא שלי לבעלי עושה לי טוב ולבעלי טוב. כי הוא לא בדיוק בדיוק כמו אבא שלי יש ואראציות לטובה ולרעה של כל מיני תכונות. רק יש משהו בדמות הכוללת שאכן מזכיר, ופריטה לפרוטות עושה את ההבדל בינהם ומבדילה ומביאה באופן ברור את העובדה שהם אולי דומים אבל הם גם שונים. וזה עוזר להפריד. לדעתי יכול לעזור במקרה שלך ושל בן זוגך.
חוץ מזה שאנחנו באמת נוטים לשחזר את מערכות היחסים המוקדמות שלנו, או את ניגודן, וצריך להיות מודע,לעבד ולתת לזה נוכחות כדי לשחרר את זה ולעבור הלאה. אגב, השחזור של מערכות היחסים ניכר בעיקר בקשרים זוגיים,אבל לא רק, גם במערכות יחסים קרובות אחרות עם חברים זה לפעמים קורה.

מכיוון שזה הוא ולא את, ולא בטוח שהוא יהיה מוכן לקבל את כל הפסיכולוגיה הזו לפנים. אפשר לנסות לומר בעדינות שקראת על זה. אפשר להראות נכונות להקשיב למה שיש לו לומר, לדברים שיש לו לספר על אמא שלו. וגם לשים מאוד ברור את הגבול שאת לא היא וכדאי לשים לב להבדלים כי בסערת רגשות הכל נהיה מוקצן מדי.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”