שלום לכולם, אני בת 16 ולומדת בכיתה י"א.
כבר מלא זמן ואני רוצה להצטרף לשיטת ההום-סקול,כלומר החינוך הביתי.
אז אני רק אספר עלי בקצרה.. ישלי ציונים טובים ואני גם מאוד חברותית ומסתדרת עם כולם כמעט..
אבל בכל זאת אני מעדיפה את שיטת ההום סקול. מבחינה כספית זוהי לא בעיה..
ובנוסף ביררתי כבר על שיטה זו.. כלומר.. קראתי עלייה באינטרנט בעברית ובאנגלית , איך היא מתבצעת באמריקה ובארץ.. ואני מרגישה שזה יהיה הצעד הנכון בשבילי!
הבעיה היא, שההורים שלי לא כל כך מתגמשים בנושא הזה ולא מוכנים להקשיב בכלל.
וגם אם הם יפנו מזמנם להקשיב לי קצת בנושא הזה הם לא יקחו אותי ברצינות ולא יתיחסו לנושא.
אני מניחה שזה מכיוון שהנושא לא מוכר להם, הם לא מכירים אף אחד שילדיו לומדים בבית.. ולכן זה בטח קצת קשה להם להתגמש.
ישלי כמה שאלות ואני יודה לכם מאוד אם תענו לי עליהם (בבקשה תענו על כל מה שתדעו)! :
1) אז דבר ראשון, איך אני יכולה לשכנע את ההורים שלי?
- אני כל כך נחושה בדעתי ורוצה את הדבר הזה אבל ההורים שלי חושבים שהום סקול זה רק לילדים שמתקשים מבחינה חברתית (ואני לא אחת כזאת ואני גם יודעת שזה לא נכון) והם רואים את זה כמיותר, אני מניחה שהם גם חושבים שבשיטה זו לא לומדים בכלל, ומה עם בגרויות והכל..
2) שני ההורים שלי עובדים ואין להם זמן ללמד אותי, אבל מהכרותי עם השיטה הזאת בחו"ל או לפחות באר"הב אני יודעת שההורים לא חייבים להיות המורים .. אז במקרה כזה איך השיטה עובדת?
כלומר אני מלמדת את עצמי?? ורק במקצועות שאני מתקשה בהם כמו מתמטיקה אני נעזרת במורה פרטית??
או כיצד?
3) נושא ההום-סקול חייב להיות יקר כל כך? אני יודעת שבאמריקה הוא לא כזה יקר ..
4) איך מתבצע התהליך של קבלת האישור ממשרד החינוך או ממי שצריך לעבור לשיטה זו?
**בבקשה תענו על כל השאלות או לפחות על מה שתדעו.
אני מודה לכם מראש!!!