איך לשכנע את ההורים ושאלות נוספות בבקשה לעזור

BUTTERFLY*
הצטרפות: 20 נובמבר 2011, 23:54

שליחה על ידי BUTTERFLY* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם, אני בת 16 ולומדת בכיתה י"א.
כבר מלא זמן ואני רוצה להצטרף לשיטת ההום-סקול,כלומר החינוך הביתי.
אז אני רק אספר עלי בקצרה.. ישלי ציונים טובים ואני גם מאוד חברותית ומסתדרת עם כולם כמעט..
אבל בכל זאת אני מעדיפה את שיטת ההום סקול. מבחינה כספית זוהי לא בעיה..
ובנוסף ביררתי כבר על שיטה זו.. כלומר.. קראתי עלייה באינטרנט בעברית ובאנגלית , איך היא מתבצעת באמריקה ובארץ.. ואני מרגישה שזה יהיה הצעד הנכון בשבילי!
הבעיה היא, שההורים שלי לא כל כך מתגמשים בנושא הזה ולא מוכנים להקשיב בכלל.
וגם אם הם יפנו מזמנם להקשיב לי קצת בנושא הזה הם לא יקחו אותי ברצינות ולא יתיחסו לנושא.
אני מניחה שזה מכיוון שהנושא לא מוכר להם, הם לא מכירים אף אחד שילדיו לומדים בבית.. ולכן זה בטח קצת קשה להם להתגמש.
ישלי כמה שאלות ואני יודה לכם מאוד אם תענו לי עליהם (בבקשה תענו על כל מה שתדעו)! :
1) אז דבר ראשון, איך אני יכולה לשכנע את ההורים שלי?
  • אני כל כך נחושה בדעתי ורוצה את הדבר הזה אבל ההורים שלי חושבים שהום סקול זה רק לילדים שמתקשים מבחינה חברתית (ואני לא אחת כזאת ואני גם יודעת שזה לא נכון) והם רואים את זה כמיותר, אני מניחה שהם גם חושבים שבשיטה זו לא לומדים בכלל, ומה עם בגרויות והכל..
** בבקשה תעזרו לי לשכנע כמה שיותר !!
2) שני ההורים שלי עובדים ואין להם זמן ללמד אותי, אבל מהכרותי עם השיטה הזאת בחו"ל או לפחות באר"הב אני יודעת שההורים לא חייבים להיות המורים .. אז במקרה כזה איך השיטה עובדת?
כלומר אני מלמדת את עצמי?? ורק במקצועות שאני מתקשה בהם כמו מתמטיקה אני נעזרת במורה פרטית??
או כיצד?
3) נושא ההום-סקול חייב להיות יקר כל כך? אני יודעת שבאמריקה הוא לא כזה יקר ..
4) איך מתבצע התהליך של קבלת האישור ממשרד החינוך או ממי שצריך לעבור לשיטה זו?

**בבקשה תענו על כל השאלות או לפחות על מה שתדעו.
אני מודה לכם מראש!!! :)
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

שליחה על ידי אלמונית* »

היי, אני עשיתי לעצמי הום סקולינג כשהייתי נערה.ומכירה עוד כמה שעשו זאת בכיתה יב והמשיכו אח"כ ללימודים באונבריסטה בהצלחה רבה
עושים בגרות אקסטרנית ואפשר לקחת במקצועות שקשה ללמוד לבד כמו מתמטיקה, לשון ותנ"ך קורסים של בתי ספר אקסטרנים כמו "אנקורי", "קידום", "יואל גבע", או במכינות לבגרות של מכללות ואינברסיטאות (ששם הבגרות באנגלית יותר קלה) מה שקרוב למקום מגוריך. נראה לי שזה יוצא יותר זול ממורים פרטיים.
אם עושים רק את מקצועות החובה לבגרות ויודעים ללמוד לבד אפשר להוציא תעודת בגרות מעולה בשנה אחת בלבד.
יש מקצועות שרמת ההבנה בהם קלה מאד והם מושתתים רק על שינון כמו אזרחות, היסוריה ותע"י אלו מקצועות ששבועים לפני הבגרות מתפרסם מיקוד, כלומר איזה חומר יהיה בבגרות ואז לומדים רק את החומר למבחן. לי זה היה ממש קל!

בקשר לשיכנוע ההורים-
לי היתה מערכת יחסים עם ההורים כזאת גרועה שלא הייתי צריכה לשכנע, עשיתי מה שרציתי לטוב ולרע
טוב שיש לך קשר טוב עם הוריך וטוב שאין לך בעיות חברתיות
למה את רוצה ללמוד בבית? זה יכול להיות לך גם מאד קשה להיות לבד כל היום
אולי תחפשי מסגרת פחות לוחצת כמו בי"הס דמוקרטי/אקסטרני

בהצלחה!
BUTTERFLY*

תודה על התגובה:)
מבחינת אנגלית זוהי לא בעיה, אני מדברת אנגלית באופן שוטף!
כך שאני יוכל ללמוד זאת לבד.
אני חושבת שרק למתמטיקה אני יצטרך להיעזר במורה פרטית!

אני מעוניינת ללמוד בבית בגלל שאני רוצה להיות שחקנית (באמריקה) ולשם כך אני צריכה זמן להתמקד בדברים אחרים(משחק..אודישנים..פיתוח קול וכו') וכשאני בבית הספר עד כמעט 4 אחר הצהריים כל יום אינלי זמן לכך!
אני מעדיפה לא ללמוד בבית ספר אקסטרני כי ילדים שאני מכירה מכירים ילדים שלומדים בבתי ספר כאלה והילדים האלו מאוד מופרעים ובעייתיים.

בכל מקרה הפתרון המושלם בשבילי הוא הום-סקול.
בבקשה תתנו לי רעיונות לשכנוע ההורים!
כל מה שעולה לכם בראש:)
תודה!
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מציעה לך לכתוב תוכנית שתכלול:
  • מה תלמדי, ומתי תלמדי כל דבר
  • לאיזה בחינות בגרות תגשי ובאיזה תאריכים
  • לאיזה חומר תזדקקי בכל תחום
  • מה עוד תעשי בינתיים (פיתוח קול וכו׳)
תוכנית כזאת גם תהפוך את העניין למוחשי יותר עבור הורייך, וגם תראה להם שאת רצינית ומסוגלת לנהוג בבגרות מספיקה בשביל לקחת אחריות על הלימודים שלך.
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

שליחה על ידי אלמונית* »

בקשר לבגרויות- במכינה לבגוריות של המכללות והאוניברסיטאות אין ילדים, יש צעירים אחרי צבא ולומדים שם טוב (אני למדתי במכינה של מכללה חלק מהמקצעות, כדי לשקול גם הבעה עברית, אני לא לקחתי מכיוון שחשבתי שאני מצוינת בזה ובסוף בגלל שלא ידעתי מהן דרישות הבגרות זה היה הציון הכי נמוך בתועדה שלי 75)
בקשר ללימודי משחק- את יכולה להירשם לקורסים בביתי ספר למשחק- דליה שימקו למשל זה ביה"ס שיהיה לך קל להתקבל עליו
אבל קחי בחשבון שתיהיה עם מבוגרים כל הזמן גם בלימודי הבגרות וגם בלימודי המשחק
מה אם בית ספר תיכון רציני לאומניות? בצפון יש את תל חי לימודי תיאטרון ללא בגרות בכלל
במרכז תלמה ילין כמובן ואז גם תרוויחי ציון בונוס על מקצוע מורחב בתיאטרון/קולנוע/מוזיקה
בטח יש עוד בתי ספר שאני לא מכירה.
מאמינה שיהיה תיכון לאומניות רציני שיסכים להתגמש איתך על תוכנית לימודים חלקית יותר.
שווה לבדוק
BUTTERFLY*

הבעה היא שההורים שלי לא כל כך תומכים בתחום הזה של המשחק והכל... אין להם בעיה שאני יעשה את זה אבל הם לא בעד שאני "יפרוש" מבית הספר.
(ככה הם רואים את ההום-סקול).
אני צריכה לחשוב על שכנועים טובים בשבילהם.

אני יודעת שמבחינתי,חוץ מהעובדה שאני רוצה זמן פנוי לעסוק בתחומים שמעניינים אותי,בית הספר זה דבר מלחיץ,כשאני בבית אני רגועה ושלווה ושמחה ומרגישים את זה.
בבקשה תביאו לי שיכנועים!

ותודה לכולכם על העזרה!
BUTTERFLY*

ישלי שאלה נוספת, יש גם מפגשים לילדי ההום-סקול שבגיל שלי?
כי לפי מה שראיתי הרוב זה לילדים קטנים
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

יש באזורים בארץ שבהם יש מספר בני נוער בחינוך ביתי, כמו ירושלים ואצבע הגליל. יחד עם זאת, לרוב בני הנוער יש כבר חברים ועיסוקים משלהם ולא כולם מגיעים למפגשים שמיועדים למשפחות חינוך ביתי.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כדי שיהיה לך סיכוי לשכנע את ההורים שלך את חייבת להבין אותם.
כדי להבין אותם את חייבת להקשיב להם.
ואני מתכוונת באמת להקשיב, עד הסוף, בלי לקטוע באמצע המשפט, להקשיב בתשומת לב לכל מילה, וגם למסר ולמניעים שמאחורי המילים.
ואז לחשוב על זה.
ואז לשאול אותם עוד שאלות, שאלות מנחות, שיעזרו לך להבין אותם יותר, ולהם - אותך.
ולהקשיב בתשומת לב כשהם עונים.

למשל:
למה הם לא רוצים ש"תפרשי" מבית הספר? מה זה אומר מבחינתם? מה הכי מדאיג אותם? מה יוכל לגרום להם להפסיק לדאוג ולהיות יותר רגועים?
מה הם חולמים בשבילך? מה הם היו רוצים שיהיה לך? בטחון כלכלי? מקצוע שאת אוהבת? בעל מפרנס? משפחה וילדים? מה נראה להם יותר חשוב ומה פחות?
איך לדעתם הרעיון של חינוך ביתי מתנגש או מפריע למה שהם תופסים אותו כחשוב וחיוני בחיים?

האם את יכולה לשתף אותם בחלומות וברצונות ובסדר העדיפויות שלך כך שזה יהיה פתח לשיחה ולשיתוף, ללא התנצחות? משהו שיעזור לכם להבין יותר טוב זה את זו, אפילו אם יש ביניכם חילוקי דעות?
BUTTERFLY*

תודה לכל מי שהגיב.
תמורוש_ רוש: הם מאוד עקשניים.
מאוד מקובעים על בית הספר..
אני חושבת שזה נובע בעיקר מהעובדה שהם לא מכירים עוד משפחות שמחנכות את ילדיהם בבית במקום בבית הספר.
הם חושבים שזה מצב חריג.. שאם אני יהיה הום-סקולד לא יהיו לי חברים ואני לא יצא מהבית..
הם וודאאי דואגים גם בקשר לבגרויות.

אני לא חושבת שהם מאמינים בי שאני יהיה שחקנית וזמרת ויעשה את מה שאני אוהבת...
הם חושבים שזה שטויות של ילדים. אבל זה לא.

**אני מבקשת מכולכם לעזור לי לשכנע אותם מבלי שיחשבו שזה חריג או מוזר.
תודה רבה רבה!!
זאת_שלא_מלה*
הצטרפות: 05 ינואר 2012, 13:50

שליחה על ידי זאת_שלא_מלה* »

_אני לא חושבת שהם מאמינים בי שאני יהיה שחקנית וזמרת ויעשה את מה שאני אוהבת...
הם חושבים שזה שטויות של ילדים. אבל זה לא._
איזה יופי שאת מצליחה בגיל כל כך צעיר להבין שלפעמים הורים טועים! לי לקח הרבה יותר זמן :-)
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני מבקשת מכולכם לעזור לי לשכנע אותם מבלי שיחשבו שזה חריג או מוזר.
ואיך בדיוק נוכל לעשות את זה?

הם חושבים שזה מצב חריג.. שאם אני יהיה הום-סקולד לא יהיו לי חברים ואני לא יצא מהבית..
מה את יכולה לענות להם על הדאגה הזאת שלהם?

הם וודאאי דואגים גם בקשר לבגרויות.
מה את יכולה להגיד על זה?
ניקי_ניים*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2008, 23:04
דף אישי: הדף האישי של ניקי_ניים*

שליחה על ידי ניקי_ניים* »

פרפרית יקרה

בכל פעם את חוזרת ומבקשת מאיתנו שנמצא לך שכנועים.
השכנועים צריכים לבוא ממך.
לא מאיתנו.

ההורים שלך מכירים אותך טוב מאיתנו יכול להיות שהם חוששים שלאתצליחי לארגן לעצמך סדר יום קבוע שבו תקדישי זמן מתאים לכל משימה, או חוששים שתיפלטי ממסגרות, ותתחברי עם חבר'ה שהם לא מעוניינים שתתחברי איתם, אולי הם יודעים שאת זקוקה למסגרת קבועה של סדר יום ופעילות מחוץ לבית

אני לא באה להחליש אותך אלא להגיד לך שהתמונה מורכבת ולא נראה לי שאתם מקשיבים אחד לשני,
חינוך ביתי - עם כל ההערכה למפעל העצום הזה- זה לא דבר המתאים לכל אחד.
אני לא אומרת שזה לא מתאים לך, אבל יש משפחות שזה לא מתאים להם.

גם לא הבנתי את הקישור בין רצון להיות שחקנית לבין בגרויות למה אחד מפריע לשני.
כמו כן, אני חושבת שחשוב לשמור על תעודת בגרות טובה כדי להשאיר אופציות פתוחות. אולי יום יבוא ותרצי משהו אחר בחיים שלך?
אני אגב, שחקנית וזמרת. ויש לי עוד מקצועות בכל אחד השתמשתי בתקופה אחרת בחיי.
המשחק - שהוא באמת אהבת חיי, הוא מקצוע טוטאלי ביותר. עם הרבה מחירים.
לא כל מה שנראה עכשיו נוצץ וכיפי הוא אכן כזה.

השורה הצהובה אומרת לי דבר חשוב:
כאשר הכלי לא מכוון, כאשר צליליו צורמים האוזן אינה פנויה אל הניגון.

אם הויכוחים קולניים, ויש לך אמירה לא ברורה - הם יתקשו לשמוע אותך.ואת תתקשי לשמוע אותם. גם נשמע שהתקשורת ביניכם לא משהו, באופן כללי

אולי תפנו לייעוץ? או תיעזרי ביועצת בית הספר?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם הכנת כבר רשימה של הנושאים שתמדי והזמנים שלהם כמו שהציעה לך יונת?
זה מאוד יכול להיות משכנע
BUTTERFLY*

שוב תודה לכולם...
בנוגע לדאגות של ההורים שלי, אני ילדה חברותית,אני מסתדרת עם כולם, וחוץ מזה יש לי כבר המון חברים שאני ימשיך להיות איתם בקשר גם אם אני אלמד בבית, ואפילו יותר מזה, אם אני ילמד בבית יהיה לי יותר זמן פנוי ויהיו לי אפילו יותר חברים ויותר זמןן לחברים ולדברים נוספים.
הציונים שלי הם מעולים,ויש לי קליטה מעולה.
אני קראתי הרבה על ענייני ההום-סקול ואני בטוחה שזה מתאים לי.:)

@זאת שלא מלה? : חחח תודה:) תמיד ידעתי מה אני רוצה לעשות ואף פעם לא הרהרתי בכך. ובאמת אם יש משהו שאני אוהבת וכל כך בטוחה בו מאז שאני זוכרת את עצמי אז נועדתי לעשות את זה:)

@תמרוש רוש : בקשר לשכנועים,הכוונה שלי היא שהפורום הזה הוא פורום של משפחות שעוסקות כבר בחינוך הביתי ולכן אני בטוחה שיש לכם כמה נימוקים טובים שיגרמו להורים שלי להבין שהנושא הזה הוא לא חריג ואפילו מומלץ.
בעניין החברים,כמו שאמרתי,אני ילדה חברותית ואני מסתדרת עם כולם.
ישלי כבר המון חברים ואני ימשיך להיות איתם בקשר ויהיה לי אפילו יותר זמן לחברים אם אני יהיה הום-סקולד.
בקשר לבגרויות,אני יכולה להגיד כמה דברים.
דבר ראשון אם זה כל כך חשוב להורים שלי אני יכולה ללמוד את החומר הנדרש בבית ולגשת לבגרויות.
דבר שני, עשיתי את חלק מהבגרויות בכיתה י' ונשארו לי רק אלה של י"א וי"ב.. גם אם אני לא יעשה אותם עכשיו , אני קולטת חומר במהירות כך שאם יהיה זמן ואני יחליט שאני צריכה את הבגרויות האלה,תמיד אפשר להשלים.

@נייקי ניים : יש לי המון שכנועים, אבל כוונתי הייתה שאתם בתור אנשים שמוכרים יותר עם הנושא ומנוסים בו יכולים להביא לי נקודות נוספות, אני חושבת שאם אני יביא להורים שלי נקודות חיוביות על ההום-סקול מאנשים שמנוסים בכך הם יפתחו יותר.
בקשר למשחק, בבית הספר שלי אנחנו לומדים עד 4 או 3 כל יום, וגם כשאנחנו כבר בבית יש המון שיעורים ועבודות ומבחנים להתכונן אליהם,ככה שהזמן הפנוי שנשאר לי הוא מעט מאוד ואין לי זמן לעסוק בזה.
בקשר לתעודת בגרות,ישלי קליטה טובה ומהירה,גם אם אני יעשה את הבגרויות עכשיו וגם אם לא, אני תמיד יוכל להשלים אותם אם יבוא יום וזה יהיה לי כל כך חשוב ורצוי.
ההורים שלי כמובן מכירים אותי,את צודקת,אבל יותר מזה , הם די עקשניים ומסוגרים בכל העניין הזה של בית הספר, חבל שהם לא נפתחים לראות את החינוך הביתי הזה שלדעתי הוא דבר נפלא, הוא גורם לך לרצות ללמוד ואפילו להנות מזה לפי מה שהבנתי, בנוסף הוא מרגיע ואין הרבה לחצים, ואני חושבת שזה אפילו תורם לקשרים החברתיים והמשפחתיים המון.
יש לי הרבה חברים,אני נהנית איתם והדבר ימשיך גם אם אני לא ילך לבית ספר.
  • יועצת, אני לא חושבת שזה כל כך יעבוד, אני חושבת שהיא רק תנסה להבין אם יש איזה סיבה מיוחדת וקשה שבגללה אני לא רוצה ללכת לבית הספר,ואין כזאת.
העניין הוא שבארץ הום-סקול פחות מוכר מאשר בארצות הברית.

@פלוני אלמונית : לא עוד לא הכנתי, זה באמת יכול להיות משכנע ואני ינסה להכין בזמן הקרוב :)

תודה לכולם,אני מעריכה את העזרה שלכם.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שליחה על ידי אחת* »

פרפר יקרה,יש באתר הזה המון אנשים הדוגלים בחינוך ביתי, אך תנאי הכרחי לכך הוא בחירתם של ההורים בדרך חינוך זו עבור ילדיהם.
כיוון שאת כבר בת שש עשרה, לא רחוק היום וממילא תהי פטורה מחוק חינוך חובה.
בהצלחה!
זאת_שלא_מלה*

קראתי ספר - בו המחבר מסביר איך לעבור מעבודה במשרד לעבודה בבית בצורה שהבוס יקבל את זה בברכה. זה מקביל אלייך.
אני מעבירה את ההמלצות למה שאת מנסה לעשות:
  1. לעשות את זה הדרגתי. במקום לבוא יום אחד להורים ולהגיד "אני עוזבת את ביה"ס", לסדר את שעות הלימודים כך שיהיו לך יומיים חופש בבית.
  2. ביומיים האלה להראות שלא רק שאת לא לומדת פחות, אלא לומדת יותר. מה זאת אומרת? במקום לעשות בגרות מסויימת בשנתיים = לסיים אותה בשנה.
  3. לבוא להורים עם הוכחות לסופר יעילות שלך כשאת בבית ולהגדיל את הימים בהם את בבית כי זה נהיה להם הגיוני.
בקיצור - במקום לנסות לשכנע אותם, להוכיח במעשים שזה הרבה יותר מקדם אותך כשאת בבית. זה ידרוש מאמץ בהתחלה, אך שווה את זה.
כללית, נדמה לי שאת בחורה מבריקה, יהיה לך קל מאוד להשקיע זמן ולסיים אאת הבגרויות לפני הזמן בעצמך. ואם אין בגרויות - למה ללכת לביה"ס?

הספר נקרא
4hour workweek
ויש גם בלוג של הסופר באינטרנט
BUTTERFLY*

@אחת : אני יודעת,אבל ההורים שלי פשוט לא מוכרים עם השיטה הזאת וחבל שכך.
בנוסף, שנתיים נשמע קצת, אבל אני רוצה לנצל אותן, בשבילי ובשביל מה שעושה טוב, כדי שיהיו לי יותר חוויות טובות .
ועוד משהו, יש לי אח קטן יותר שיש לו עוד שש שנים בבית הספר, והוא לא כל כך מסתדר עם השיטת לימוד הזאת, והוא מאוד פעיל וחברתי,נמצא במלא חוגים,אבל אני פשוט רואה ויודעת שבית הספר עושה לו רע, וההישגים שלו שם גם לא ממשים את הפוטנציאל שלו .
BUTTERFLY*

@זאת שלא מלה? : תודה רבה!!:)
לא הבנתי כל כך מה הכוונה בלהתחיל ביומיים שבהם אני לומדת בבית..
הכוונה היא לקבוע יומיים בשבוע בהם אני פשוט לא מופיעה בבית הספר?

לבינתיים,אני כבר חולה כשלוש שבועות.. אם זה עוזר?
זאת_שלא_מלה*

לא הבנתי כל כך מה הכוונה בלהתחיל ביומיים שבהם אני לומדת בבית..
תראי, את כבר בסוף הלימודים, אולי תוכלי לשנות את המערכת כך שבמקום לבוא לביה"ס כל יום, תבואי רק ארבעה ימים או שלושה.
בימים שלא תבואי תלמדי לבגרויות שיש לך בשנה הבאה ותעשי אותן השנה.
כשתגמרי את הבגרויות ייגמר עבורך ביה"ס ובינכה לא תצטרכי להגיע.
BUTTERFLY*

@זאת שלא מלה? : אני לא חושבת שהבית ספר יאשר את זה, ואני גם לא חושבת שההורים שלי יאשרו את זה..
ושאלה נוספת שרציתי לשאול: אני יודעת שבחינוך ביתי בדרך כלל ההורים מלמדים את הילדים,אבל אני כבר גדולה מספיק כדי ללמוד לבד,אז זה אפשרי נכון?
זאת_שלא_מלה*

אני לא חושבת שהבית ספר יאשר את זה, ואני גם לא חושבת שההורים שלי יאשרו את זה..
לא יאשרו תלמידה שרוצה ללמוד יותר? לא יאשרו תלמידה שמעונינת לעשות יותר בגרויות? ייתכן דווקא שהם ישמחו.
BUTTERFLY*

@זאת שלא מלה? : אני לא יודעת לגבי זה..
אני חושבת שאני ינסה לבינתיים להכין מצגת עם סיבות למה השיטה הזאת מומלצת ואני יראה אותה להורים שלי.. אני מקווה שהם יצפו בזה ויקחו את זה ברצינות.
בית הספר הוא סתם מקום שמלחיץ אותי ואת רוב הילדים ואני מעדיפה באמת ללמוד ולהנות מזה!:)
נעם_פלאם*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2003, 19:56
דף אישי: הדף האישי של נעם_פלאם*

שליחה על ידי נעם_פלאם* »

אני הלכתי בכיוון ההפוך (הייתי בבית ביסודי ותיכון בבית ספר)
אם את עוזבת בית ספר בכיתה י"א לא תקבלי תעודת 12 שנות לימוד וזה חבל כי יש מקצועות שדורשים תעודה כזאת
אולי כדאי לך לשקול להחליף מגמה לתאטרון או משהו כזה?
אגב 4 זה לא מאוחר אני למדתי בבית ספר דתי וסימנו ללמוד ב5:30 בימים קצרים והיה לי זמן לעצמי
אני שמחה לשמוע שיש לך חלום ואת מנסה להגשים אותו אבל בקורות חיים פרישה מבית ספר לא נראת טובה אפילו עם לימודים בבית דורשים יותר מאמץ (ותאמיני לי הם דורשים) עדיין אנשים לא מעריכים אנשים שלא מתמידים.
לגבי אישור ממשרד החינוך (לא ראיתי אולי כבר ענו לך) חוק חינוך חובה המורחב הוא מגיל 3 עד כיתה י' זאת אומרת שי"א י"ב לא חייבים ללכת לבית ספר ואת לא צריכה אישור מיוחד בשביל זה.
אני דוגלת בחינוך ביתי וסביר להניח שאני אגדל את ילדי בבית אבל מניסיוני להרבה אנשים שרגילים לבית ספר (ובכיתה י"א כבר התרגלת לבית ספר) קשה מאוד עם חוסר מסגרתיות באופן כללי אנשים מחפשים מסגרות!
אל תמהרי להחליט תעשי לעצמך אחרי צהריים ניסיון תלמדי אחרי בית ספר משהו (תתמקצעי בנושא שאת אוהבת, נגיד, תלמדי איזשהו מחזה כולל כל הקישוטים והאמצעים הספרותיים) ותראי שאת מצליחה ורק אחרי זה לכי לחינוך ביתי
בהצלחה לך
BUTTERFLY*

@נעם פלאם : תודה רבה:)
בקשר לאישור ממשרד החינוך זה באמת ככה? כי אני חושבת ששינו את זה ועכשיו חוק חינוך חובה זה עד י"ב?
אני באמת ינסה ללמוד מחזה בבית כמו שהצעת:) אני כמעט בטוחה שזה יעבוד!
לדעתי אפשר ללמוד אפילו הרבה יותר טוב בבית.

תודה רבה!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”