איך להנות כשהשני לא

חווה_כפול*
הצטרפות: 16 נובמבר 2009, 16:20

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי חווה_כפול* »

ראשית, אני לא מצליחה למצוא שם מתאים לדף הזה, אז אודה להצעות

בן זוגי שיחיה, שנים ארוכות ביחד, הוא איש של שכל ותבונה. הוא עוסק בחשיבה, חולם בחשיבה, הכל. לעומת זאת, נראה שחושיו קצת קהים, והוא לא ממש מתרשם מטעמים, קולות, מראות וכד'. כלומר לא ברמה שמצדיקה מאמץ כמו זמן או תשלום מיוחד. גם מטוב לב הוא לא מתרשם במיוחד, מה שהופך אותו לציני (כלומר כזה שמחפש את התועלתנות שמאחורי מעשים, וחושד בכולם בזיוף). נו בקיצור לא פשוט.

אז אנחנו הולכים למסעדה נניח, והוא כאילו לא שם לב לטעם בכלל. הולכים להצגה נניח, והוא כאילו לא מבין על מה שילמנו בכלל. הולכים למופע, וכל מה שיש לו להגיד זה שהזמר ההוא וההוא (איך קוראים לרוקיסט הזה שהתאבד?) יותר טוב. רואים תכנית על איזה מפעל צדקה או משהו, או הולכים לאיזו הצגה שמעלה החוג של הילד, והוא מוצא פסול בנעליים של המנחה או בשד יודע מה. תמיד יושב לידי כמו אחד מהזקנים האלו מהחבובות, מעיר את ההערות שלו ונראה שכולם רק מנסים לפגוע בו ורק הוא יודע מה אמת בעולם.

ומצד שני, הוא מאד שמח לראות אותי שמחה (ואת הילדים גם). כלומר, הוא לא ילך לסרט לבד כי זה ישעמם אותו כמובן, אבל אם יילך אתי, ויראה אותי מתרגשת או שמחה מהסרט, או מההופעה, או ווטאבר, זה ישמח אותו מספיק כדי להצדיק את זה שבא. אז כל הארוע הוא תולה בי עיניים לבדוק אם הוא שמח או לא... ואפילו הגענו למצב שהוא מתלבש במיוחד, כלומר במקום להגיע לתיאטרון עם טריינינג ומסטיק, יענו באופן הטבעי שלו, הוא מתלבש יפה כדי שיהיה לי נעים יותר.

ואז הוא יושב לידי ומחכה שאני אשמח כדי שהוא יתמלא שמחה בעצמו, אבל אני יודעת שמה שזה לא יהיה ששלמנו עליו לא מדבר אליו בגרוש, ואני לא מרגישה שיש בכוחי לשאת את החויה של שנינו ביחד, וברגע שמגיעה ההערה הצינית הראשונה שלו (הוא קורא לזה "הומור" ומייחס לזה קרבה) אני מתמלאת ברגשות תסכול ורתיעה ודחיה אפילו, איך הוא יכול שלא לחוות שום דבר בעצמו הכל דרכי, והוא כמובן רואה על הפנים שלי שאני מדוכדכת אז מיד הוא בהתאמה גם.

אינספור פעמים קרה שישבנו בשקט מופתי במופעים, ארועים או טקסים שקשורים לתרבות או לילדים, וקמנו משם זועפים ומלאי טינה וגועל נפש.

אני מאד אודה לשיקוף או עזרה איך לצאת מהמעגל המטומטם הזה, שעל פניו כל כך מגוחך, ובכל אופן אנחנו לא מצליחים להתגבר עליו :-(
אחינועם*
הצטרפות: 04 פברואר 2005, 09:41

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אחינועם* »

(())
הזכרת לי את חיי הזוגיות של הורי, הם חיים ביחד 40 שנה ואמא שלי מעירה לו את אותן ההערות 40 שנה. וזה לא נורא כמו שזה נשמע, הם גם צוחקים על זה.
אין לך דרך לשנות אותו, השינוי הוא רק בגישה שלך, אפשר לאהוב אדם ש
מקום להגיע לתיאטרון עם טריינינג ומסטיק, יענו באופן הטבעי שלו,
ובכלל ממה שתיארת נשמע שהוא אדם טוב וזה נפלא שהוא
יושב לידי ומחכה שאני אשמח כדי שהוא יתמלא שמחה בעצמו,
זה מה שעושה לו טוב, וזה באמת מה שחשוב. וזה כנראה מה שמשלים אותך.
אולי תמצאו דברים לעשות שהוא כן נהנה מהם (אני לדוגמא גם לא כל כך נהנית ממסעדות וארועים המוניים, יותר טיפוס של טיולים בטבע, אולי מזה הוא נהנה?
הרגע_שלפני*
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

אם רק באירועים מיוחדים ובילויים התכונה הזאת מציקה לך - אז למה ללכת איתו?
לכי לסרט עם חברה.
אני מבינה שלפעמים יש איזה אירוע שחשוב שהוא ינכח בו, אבל רוב המקרים שאת מתארת הם מבחירה.
אין דברים שהוא כן נהנה מהם שתוכלו לעשות ביחד?
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

אם רק באירועים מיוחדים ובילויים

לא, לא רק. למעשה בכל ארוחה, מגע עם אחר וכד' - לפעמים יש לי הרגשה שמה שאני אגיד שטעים הוא יחשוב שטעים, מי שאני אגיד שנחמד הוא יחשוב שנחמד, וכן הלאה. כאילו סוגר את כל ערוצי החויה שלו ומחבר אותם לשלי. וזה כבד לי.

למרות שלכאורה, הרי זה אמור להיות נפלא. אני יכולה להלהיב אותו לכל דבר שבא לי וכד', אבל בעצם זה מייאש אותי. קשה לי להבין אותו ועוד יותר אותי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש לו תחביבים, תחומי עניין שהם שלו??? את יכולה להצטרף באיזה שהוא אופן ???
אולי יש אפשרות שאתם עושים "תורות" שכשאתם יוצאים לבלות פעם את בוחרת לאן ומה עושים ופעם הוא, מה שמחייב אותו במידה מסויימת לקחת אחריות ולא רק ל"תפוס טרמפ" על הרצונות שלך...
מה עם בילוי של שניכם בערב שקט בבית???
סקאלד_מודרני*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 16:28
דף אישי: הדף האישי של סקאלד_מודרני*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי סקאלד_מודרני* »

יש מצב שהוא אמפתי?

יש אנשים שבנויים ככה שהם מנותקים מהרגשות שלהם בזמן שהם בחברת אחרים וגם כאשר הם לבד הם מאוד נייטרלים מבחינה רגשית.
כשהם בנוכחות אנשים אחרים, ובמיוחד אלו שקרובים אליהם הם מרגישים את הרגשות של אותם אנשים כאילו היו שלהם.
התכונה הזאת משאירה הרבה מקום לציניות, ואי התרגשות מדברים, במיוחד אם לא מודעים לקיומה. זה גם יכול להסביר למה הוא נהנה לראות אותך נהנת.
אנשים אמפתיים, בינהם אני, נוטים לחוות רגשות בעיקר דרך אנשים אחרים.
ובכלל, הרבה ממערכת היחסים עם האקסית שלי דומה למה שאת מתארת.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

אם הוא פתוח לטיפול
אולי פרחי באך עשויים לעזור לו...

מעניין אותי במה הוא עובד...
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי נועה* »

למעשה בכל ארוחה, מגע עם אחר וכד' - לפעמים יש לי הרגשה שמה שאני אגיד שטעים הוא יחשוב שטעים, מי שאני אגיד שנחמד הוא יחשוב שנחמד, וכן הלאה
מזכיר לי קצת את בן זוגי. חי כאילו ללא רצונות משלו או החלטות משלו.
זו הבחירה שלו, אבל גם הבחירה שלי לקחת אחריות על ההנאה שלו או לדאוג לה יותר ממה שהוא דואג לעצמו.

מצד שני, יש כל מיני פעילויות שהוא אוהב, אבל מוותר עליהם, מכיוון שאני לא אוהבת אותם ואין סיכוי שאצטרף אליו (סרט פעולה/מתח/אימה...).

האם אתם הולכים גם למקומות שהוא אוהב/נהנה בהם?
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי מצ'רה* »

רק מחשבה ראשונית:
אותו אין מה לנסות לשנות. לא מתפקידך והוא לא ביקש.
את בעצמך, אולי תדאגי לו פחות? לא נשמע שהוא סובל. תעשי את הדברים שנעימים לך ומשמחים אותך, תתרכזי כשאת אוכלת במה שטעים לך וכן הלאה.
אם זה משמש לו כערוץ להרגיש את החיים - לא נורא.
כדברי הסבתא בסרט הארי וסאלי: I'll have what she is having.
זו כמובן התיחסות נקודתית, רק למה שהעלית כאן. בטח מסביב יש עוד כלמיני, אבל רק את יודעת מה הם.
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

הי, תודה רבה על כל התגובות.

באמת אני מחפשת את השינוי שיכול לבוא ממני, ולכן תארתי את זה כפרדוקס. אם למשל נלך להופעה, ואני אשמח כי ההופעה טובה והוא ישמח כי אני שמחה, הרי שהכל טוב. הבעיה מתחילה מזה שקשה לי לשמוח כשיושבים לי על הכתף ודגים ממני את הרגשות שלי, קשה לי להסביר. אני רוצה איזה דיאלוג עם האחר, לא רק להיות אחראית לרגשות שלו כל הזמן.

המצב קיצוני יותר באירועים של הילדים, וכאלו יש לנו לא מעט. כשאנחנו יושבים בין כל הורי הקהל, וכולם מתרגשים ומחפשים לנפנף לילד שלהם ונורא מתפעלים ממה שהוכן מראש (תפאורה למשל), אז הוא פשוט לא מרגיש את זה. הוא מוצא דופי בתפאורה (נו באמת, למה אתה התנדבת להכין אותה?! אני והורים אחרים ירקנו כאן דם שבוע במאמץ לעשות תפאורה של מכבים, ואתה יושב כאן כמו איזה מבקר המדינה ומוצא שהיא 'לא משהו' בעיניך?!), או שמציין לי בשקט ש"הלביבות של זותי מלוחות מדי" (כל כך יפה שהיא טרחה והכינה! למה אתה הכנת משהו לקראת היום הזה, הרי בקושי זכרת!), או שמוצא איזו תזוזה שגויה בריקוד של הילדים (ראית איך זותי נפלה הצידה מדי?) ובקיצור, גורם לי לתחושה של - הלואי שלא היית בא בכלל, זה כל כך הורס לי, כאילו נכנס לי לתוך הנשמה ומרעיל אותה מבפנים נגד כל מה שטוב, ויפה, ומוקיר תודה, ונוגע ללב.

ושוב הפרקודס, כי באותה מידה יכולתי, לכאורה, לעשות אחד משניים:
א. להתעלם מחוסר החויה שלו, ולהנות בעצמי מהתפאורה, והלביבות, והמשחק הנפלא של הילדים המתוקים ובעיקר - ההתרגשות המדבקת והמהפנטת שלהם
ב. להגיד לו שיואו, איזו תפאורה מדהימה הרמנו, ווואו, טעמת כבר את הלביבות המדהימות של זותי, ואז הוא פשוט יאמין לי ויכבה את האנטי האוטומט שלו, לפחות בשני הסעיפים האלו.

אבל אני לא מצליחה לעשות לא את א' ולא את ב', ולכן מבקשת כאן עזרה. האם אני בכלל צודקת, שזה מה שאני אמורה לעשות?

באשר לתחביבים האהובים עליו - בעיקר קריאה ודיבור על העבודה שלו. לראשון אי אפשר להצטרף בכלל, לשני רק אני יכולה, וגם זה לא תמיד (הוא לא ידבר על העבודה עם חברים אחרים, שצריך להסביר להם מההתחלה במה הוא עוסק וכד'. הוא צריך לדבר עם מי שמבין כבר, כדי שהדיאלוג יעניין אותו).

(חלום אלף, לא הבנתי למה התכוונת במצב אמפתי. האם מי שמרגיש דרך אחרים, בהכרח לא מרגיש דרך עצמו? למה? ולמה מצב כזה של נייטרליות רגשית צריך להוביל לציניות? הרי ציניות ושליליות בכלל הם לא דבר נייטרלי, הם בהחלט נקיטת עמדה על משהו.)
סקאלד_מודרני*

איך להנות כשהשני לא

זה מסובך.

אנשים אמפתיים נוטים להיות נייטרליים מבחינה רגשית.
ברגע שאדם כמעט ולא מרגיש רגשות חזקים, יפים או קשים, עמוקים, מלאי משמעות משל עצמו, קל מאוד לזלזל באחרים שכן חווים דברים כאלו. מכאן באה הציניות.
תארי לך שלא היו לך כמעט רגשות, כמה קל היה לך להדבק לקטנות שכלתניות, במקום להבין מה עובר על אנשים אחרים.
כן, זה קצת פרדוקסלי- דווקא אנשים אמפתיים, שחווים רגשות של אחרים כאילו היו שלהם, נוטים לא להבין רגשית אנשים אחרים, כי הם מנותקים מהרגשות של עצמם.

הצעתי את האמפתיה כי אמרת שהוא נהנה דרככם. יכול להיות שהוא סתם נייטרלי\חסום מבחינה רגשית.

אמנם הקטע הזה קשה עבורך, אך בבקשה תתזכרי שגם מהצד שלו אולי זה לא קל. ייתכן שבצורה מודעת או לא, העדר הרגשות מפריע לו. כמו כן, אי הנוחות שאת חשה כלפי 'המצב' שלו יכול גם להיות לא נעים עבורו.
בקשר האחרון שלי סבלתי מאוד מאי קבלה של התכונה הזאת בי.
נועה*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי נועה* »

כולם מתרגשים ומחפשים לנפנף לילד שלהם ונורא מתפעלים ממה שהוכן מראש (תפאורה למשל), אז הוא פשוט לא מרגיש את זה. הוא מוצא דופי בתפאורה
הוא בהחלט מרגיש רק שהוא רואה את השלילי ואת מחפשת את החיובי.
לפי התיאור שלך הוא אדם מאוד ביקורתי.

לא שאני יודעת מה לעשות עם זה, אבל זה מה שנראה לי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חווה יקרה
קראתי אותך...
קודם כל אוהבת ומעריכה את ההתבוננות והכנות שלך
תוך כדי קריאה עלה לי שבעצם את מבקשת את הנפרדות בינכם אבל לא רק שהוא מרגיש מה שאת מרגישה אלא גם את לא משחררת את עצמך לתחושותייך/תגובותייך באופן שאינו תלוי באיך הוא יגיב ונשמע שגם התגובות שלך מושפעות מן החוויה שלו...אולי בעצם הדברים שאת משייכת לו קיימים אצלך???
לא מכירה מקרוב אבל נראה לי שאם תעני בינך לבינך על השאלות מהעבודה של ביירון קיטי את עשויה להיות מופתעת
חיבוק
תירצה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2009, 07:34

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי תירצה* »

הבעיה מתחילה מזה שקשה לי לשמוח כשיושבים לי על הכתף ודגים ממני את הרגשות שלי, קשה לי להסביר. אני רוצה איזה דיאלוג עם האחר, לא רק להיות אחראית לרגשות שלו כל הזמן.

מקסימה שכמותך. זה כל כך מוכר. הרבה גברים הם כאלה
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי קן_לציפור* »

אני רוצה איזה דיאלוג עם האחר, לא רק להיות אחראית לרגשות שלו כל הזמן.
לגבי הדיאלוג הרגשי שאת רוצה עם האחר, מאד מובן.
לגבי האחריות לרגשות שלו - אין לך בכלל. את לא יכולה להיות אחראית לרגשות שלו, גם אם תתאמצי.
חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי חני_בונה* »

_ושוב הפרקודס, כי באותה מידה יכולתי, לכאורה, לעשות אחד משניים:
א. להתעלם מחוסר החויה שלו, ולהנות בעצמי מהתפאורה, והלביבות, והמשחק הנפלא של הילדים המתוקים ובעיקר - ההתרגשות המדבקת והמהפנטת שלהם
ב. להגיד לו שיואו, איזו תפאורה מדהימה הרמנו, ווואו, טעמת כבר את הלביבות המדהימות של זותי, ואז הוא פשוט יאמין לי ויכבה את האנטי האוטומט שלו, לפחות בשני הסעיפים האלו.
אבל אני לא מצליחה לעשות לא את א' ולא את ב', ולכן מבקשת כאן עזרה. האם אני בכלל צודקת, שזה מה שאני אמורה לעשות?_

אולי כדאי לבדוק איך אפשר להתייחס בכבוד למקום שכל אחד מכם מגיע ממנו: לראות איך את יכולה לא לבקר את העמדה ה"לא מתלהבת שלו" ומצד שני איך את יכולה להיות במקום שיש לו חופש להביע או לא להביע את התלהבות או חוסר ההתלהבות שלך.
מאד מעייף להיות אחראי על על השמחה של בן הזוג. מציעה לבדוק איך את יכולה להפחית מהמאמץ בהקשר זה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מצטערת, אבל אני לא חושבת שאני מסכימה עם סקאלד מודרני לגבי ההגדרה של "אדם אמפתי".

את לא מתארת אדם אמפתי.
אדם אמפתי הוא אדם שמסוגל להבין ולהזדהות עם רגשות של אחרים, יש לו הבנה לאחרים. יש לו חמלה לרגשות שלהם.
אין שום קשר בין אמפתיות לבין חוסר יכולת להרגיש! לדעתי זה אפילו סותר.
נועה*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי נועה* »

נראה לי ש סקאלד מודרני התכוונה לאפתי = אדיש.
כיוון_נוסף*
הצטרפות: 19 יולי 2009, 10:43

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי כיוון_נוסף* »

שלום, אני גבר ורוצה לענות לך מנקודת ההשקפה הזו...

לי נראה מהתיאור שלך שבעלך הוא פשוט אדם מחוק.
הוא מצטייר כאדם שמחק את עצמו לדעת וביטל את היכולת שלו להרגיש דברים בעצמו.
יכול מאד להיות שהוא ככה בגלל חוויות שחווה בילדות שלו ויכול להיות שהתהליך קיבל תנופה נוספת כאשר נוצר והתבסס בינכם הקשר.
המפלט למציאת השלילי והציני בכל דבר הוא בגלל שככה הוא לפחות חושב שהוא מרגיש (כלומר הוא חושב וקורא לזה רגש).
ככה הוא לפחות יכול לחוות באופן צולע ומרגיז את מה שמובא לפניו
כשהילד שלכם רוקד לפניו על הבמה הוא פשוט לא מרגיש שום דבר...

את לא חייבת לענות על זה אבל אני מניח שהתופעה הזו באה לידי ביטוי גם בנושאים הקשורים לכם כזוג וכמובן גם בקשר האינטימי שלכם.
אני מניח שבכל הדברים הללו קשה לו להרגיש והוא חש את הרגשות שלו דרכך.

במידה וזה נכון, תחשבי למה את החלטת לציין את ההתנהגות שלו שאינה קשורה למעגל הפנימי והאישי שלכם אלא לספר דוקא על חוויות שאתם חווים כזוג מול שאר העולם.
סקאלד_מודרני*

איך להנות כשהשני לא

נראה לי ש סקאלד מודרני התכוונה לאפתי = אדיש.

לא, התכוונתי לאדם אמפתי.

אין שום קשר בין אמפתיות לבין חוסר יכולת להרגיש! לדעתי זה אפילו סותר.

אני מדבר על סוג אחר של אמפתיה. הסוג עליו את מדברת היא הרגישות לאנשים אחרים, היכולת להבין ולהזדהות עם הרגשות שלהם.
הסוג עליו אני מדבר הוא לא תכונת אופי, אלא מעין 'מתת' אנרגטית, כמו סוג של חוש שישי.
מדובר על מצב בו אדם מרגיש רק את הרגשות של אחרים. בעת השהות בסביבתם כל העולם הרגשי הפנימי שלו פשוט נעלם, מטוטא מתחת לשטיח.
מצד אחד זה יוצר אדם שמסוגל בצורה שטחית לחוות רגשות של אחרים, אך מצד שני אותו אדם מנותק לגמרי מהרגשות שלו והופך לחסר רגש ועניין.
סוג כזה של אמפתיה גם לא אומר שהאדם הוא מבין יותר ומתחשב. ההפך, המצב הזה מבלבל ומטריד לאדם שלא יודע מה יש לו. הוא אפילו יוצר אנטגוניזם לרגשות של אחרים. מכאן יכולה לבוא מצוקה וציניות.
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אמא* »

המצב קיצוני יותר באירועים של הילדים, וכאלו יש לנו לא מעט. כשאנחנו יושבים בין כל הורי הקהל, וכולם מתרגשים ומחפשים לנפנף לילד שלהם ונורא מתפעלים ממה שהוכן מראש (תפאורה למשל), אז הוא פשוט לא מרגיש את זה.
הו, ספציפית לגבי זה -
יצא לי בעבר לבלות לא מעט בארועים שכאלה (מסיבות סיום של חוגים, סופי שנה, הצגות חובבניות בימי הולדת של סבים וכל מיני), ולפי התרשמותי - מרבית האבאים לא מתלהבים בארועים האלה כנדרש וכמצופה מחשיבות המעמד.
אני חושבת שרבים הגברים המחוברים לעצמם ולרגשותיהם, שאילו הבחירה בידם - יעדיפו לשבת עם הקפה שלהם ליד המחשב בבית במקום לצפות במחזה הסיום של חוג הדרמה במתנ"ס נשר ד', או לאכול לטקס קרות במסיבת חנוכה בגן.

כיוון הרבה פעמים האבאים נדרשים או מתבקשים להשתתף בארועים אלה, כדי לתמוך בילדיהם או כחלק מחיים קהילתיים, אי אפשר לדעתי גם להתאכזב מכך שהם לא נהנים.
גם אם זו בחירה שלהם להשתתף, היא לא נובעת בהכרח מהעדפה אישית לבילוי זמן, אלא ממחויבות לילדיהם או לאישתם. אז מספיק שיהיו תומכים ומנומסים ולא יפגינו בבוטות את חוסר הענין שלהם.
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

תודה על כל התגובות והאכפתיות, אתם מקסימים!

ברור לי שהאדישות הרגשית, והעדר החויה של רגשות עמוקים ושל התפעמות וקבלה בכלל (מתוקף כך שכולם נעים מתוך אינטרסים בעיניו, מה משמוחק כליל כל נתינה או יצירה) קשורים להצפה החוצה של אותה קנטרנות שכלתנית והטפלות לפרטים שוליים. כתבו מעלי דברים מאד נכונים על איך זה כנראה קורה, ואני מניחה שאפשר לדון בכך עוד ועוד, אבל הכי מציק לי שזה כל כך נוגע בי. וזורם כמו רעל בנשמתי.

דוגמא. פעם אהבתי לנגן. הייתי כותבת שירים ומנגנת אותם, לפעמים אפילו באירועים מול אנשים, וודאי שעם חברים. היום - בחיים לא. רק בגלל שהוא שם. למרות שהוא אוהב אותי, וישמח לראות אותי מתרגשת, וישמח שיפרגנו לי. אבל לחשוב על הצלילים שלי מתדפקים על דלתות האדישות שלו, לנגן ולראות אותו עומד שם, ציני, מוגן, בלתי חדיר... לדמיין מה יגיד אחר כך, איך ברגע שאסיים יגיד משהו כמו "טוב אז אפשר ללכת?" כאילו הנה, תראי איך התאמצתי לחכות עד סוף השיר, אני ממש לא יודעת איך להסביר. אתם מבינים אותי?

כאילו, זה בכלל לא משנה אם הוא שם אפילו, באופן פיזי. קשה לי ליצור. קשה לי לגעת בדברים שקשורים באמנות, התנדבות, יופי. כאילו האנרגיה הזו שלו, הציניות והעיוורון לכל מה שלא קשור לשכל, כל זה נכנס לי כמו רעל לתוך הורידים, מעקר אותי, מוציא לי את הרוח מכל המפרשים. מה שווה לבשל למי שאין לו טעם, מה שווה לצייר למי שאין לו עיניים, ולמרות שיש עוד אלף עיניים מסביב, אלו החסרות שלו הן שמוציאות אותי משיווי המשקל שלי, ואני לא יודעת להסביר ולא יודעת להתמודד עם מה שאני כותבת.
כיוון_נוסף*

איך להנות כשהשני לא

מה פירוש אוהב אותי? הרי אם הוא מחוק רגשית ולא מסוגל להרגיש כלום איך הוא מרגיש אהבה?

לפי מה שאני יודע אפשר לטפל בדברים הללו.. האם הוא מוכן לכך?
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

סתם, עשיתי 'ציניות' בגוגל, ותראו מה מצאתי. חלק מפוסט של אברי גלעד, פעם אחד מאותם שניים שהפכו את המילה 'ציניות', לראשונה בארץ, לרייטינג.

נכון, ציניות זה מצחיק. סבבה. אני לא מטיף לאיזו טהרנות קיצונית שלא סובלת שום ציניות. לא על זה מדובר. מדובר על מצב נפשי, של הפרט ושל הכלל, של המנהיגים ואמצעי התקשורת, של חיפוש הפגום בכל דבר כדי להפוך אותו לדבר מגוחך וכך לא להתייחס אליו ברצינות. זה משחית קודם כל את נפש הציני וגורמת לו נזקים קשים מנשוא, עד שמתפקח, או מתייאש. ואחר כך זה מרעיל רוחה של אומה, ורוחו של עולם, והלב החם והקשוב מתחבא מאחורי חומות נירוסטה קרירה ומבריקה, כמו באגן הזה, ששמים בו מתים לרחצתם האחרונה.
(מתוך כאן )

ומענין שגם הוא משתמש במילה 'מרעיל' , שכל כך חזקה בתחושה שלי. מה שאולי נותן איזו לגיטימציה אווילית לתחושות שלי, אבל עדין לא פותר אותן... חייבת להיות דרך להפריד, ולהיות יצירתית וחיונית ושמחה, - ועוד בפרט שזה ימשוך אותו אחרי! - למרות הציניות שליד.

(כיוון נוסף - בשום מקום לא כתבתי שהוא 'מחוק' או ש'הוא לא מרגיש כלום'. הוא מרגיש בקלות פגיעה, ועצב, ועלבון, ושמחה מקצועית. וכל מיני. וכנראה גם אהבה אלי, או מה שזה לא אומר. ואולי בכלל אני ה'מחוקה' כאן? מה זה בכלל?).
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

מה לגבי להגיד לו שהציניות מעליבה אותך? פשוט לבקש ממנו להפסיק?
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

אינדיאנית - תודה. קשה לי להאמין שאפשר "לא להיות כזה" פשוט כי מישהו מבקש.
חני_בונה*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי חני_בונה* »

קשה לי לגעת בדברים שקשורים באמנות, התנדבות, יופי. כאילו האנרגיה הזו שלו, הציניות והעיוורון לכל מה שלא קשור לשכל, כל זה נכנס לי כמו רעל לתוך הורידים, מעקר אותי, מוציא לי את הרוח מכל המפרשים. מה שווה לבשל למי שאין לו טעם, מה שווה לצייר למי שאין לו עיניים, ולמרות שיש עוד אלף עיניים מסביב, אלו החסרות שלו הן שמוציאות אותי משיווי המשקל שלי, ואני לא יודעת להסביר ולא יודעת להתמודד עם מה שאני כותבת.
את מסבירה מאד ברור. וההקשבה שך לעצמך היא משמעותית בהתמודדות.
בשמת_א*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני ממש לא יודעת איך להסביר. אתם מבינים אותי?
אוי כמה שאני מבינה אותך ((-))

וזורם כמו רעל בנשמתי
את מדייקת לגמרי. זו אנרגיה של רעל.

כאילו האנרגיה הזו שלו, הציניות והעיוורון לכל מה שלא קשור לשכל, כל זה נכנס לי כמו רעל לתוך הורידים, מעקר אותי, מוציא לי את הרוח מכל המפרשים. מה שווה לבשל למי שאין לו טעם, מה שווה לצייר למי שאין לו עיניים, ולמרות שיש עוד אלף עיניים מסביב, אלו החסרות שלו הן שמוציאות אותי משיווי המשקל שלי, ואני לא יודעת להסביר ולא יודעת להתמודד עם מה שאני כותבת

פה יש כמה נושאים, אני רוצה להציע לך כיוונים, שתראי מה מדבר אלייך:

כיוון 1: תקשורת עם עצמך
את מתארת מצב שבו את מושפעת עד מאוד מהאנרגיה השלילית שלצידך. מצד אחד, אני לא מאמינה שהאדם הוא אי, no man is an island, כדברי המשורר (ג'ון דון? תקנו אותי). לכן, אני לא מאמינה שייתכן לחיות בזוגיות ובמשפחה ולהיות קופסא סגורה שאינה מושפעת מהמעשים, הרגשות, הדיבורים והאנרגיות של מי שהוא הפרטנר שלך לחיים.

מצד שני, יש הרבה דברים שאנחנו יכולים לשפר ב"שיווי המשקל" הפרטי שלנו, כדי שהאנרגיות השליליות של אחרים יפסיקו להחליש אותנו עד כדי כך. שתוכלי להרגיש שאת בעצמך שווה מספיק בשביל ליהנות מהבישול שלך, שאת בעצמך שווה מספיק בשביל ליהנות מהציור שלך, שלא תוותרי על עצמך, שלא תחיי חצי-חיים ושלא תסכימי להחניק את הביטוי העצמי שלך רק מפני שמישהו אחר לא מעריך את זה.
נורא חשוב שאת בעצמך תעריכי את עצמך מספיק. שתרגישי שאת שווה, ראויה, טובה. שלא תצטרכי את המראה שלו, את השיקוף של הערכה והכרה שבאות מבחוץ, כדי לעשות את מה שגורם לך אושר. שלא תצטרכי "אישור חיצוני" כדי לחיות כמו שטוב לך.
כי אחד הדברים שהרעל עושה, הוא ממית.
הוא הורג בך חלק אחרי חלק עד שלא נשאר ממך כלום.
את חייבת לקום ולהתנער ולהחזיר את עצמך לחיים!

את זה את יכולה לעשות למען עצמך, בלי קשר אליו. למשל, את יכולה למצוא מורה כדי ללמוד לחזק את עצמך ולמצוא את העוצמה הפנימית שלך כדי ליפול פחות לידו, להיות פחות תגובתית.

למצוא מורה ולעשות שינויים בדפוסי ההתנהגות והתגובה שלנו, זה תהליך ארוך.

במקביל אפשר להיעזר ב"טריקים" כדי להגן על עצמך עכשיו ומייד. יש שורה של אמצעי הגנה מפני אנרגיה שלילית שבאה מבחוץ.

כיוון 2: תקשורת ישירה עם בן הזוג
בין השורות אני קוראת אצלך, שאין אפשרות לדבר איתו על זה. אני צודקת, או שבכלל לא ניסית?
לדבר איתו לא במובן של "להגיד לו להפסיק", כי אני מסכימה איתך וגם לי

קשה לי להאמין שאפשר "לא להיות כזה" פשוט כי מישהו מבקש

אבל, לדבר איתו בכלים של תקשורת מקרבת (לדבר על עצמך, על רגשותייך, על מה שזה עושה לך, כגון "כאשר אתה מזלזל בתפאורה של הצגת הילדים, אני מרגישה ... וזה עושה לי ..."), ולשאול אותו, מה הוא חושב על זה, האם יש דרך לעשות שינוי - האם ניסית? האם את מרגישה שיש סיכוי לדבר?

אני שואלת מפני שיש בני זוג, שהנסיונות לתקשר איתם עלו בתוהו. מקבלים בתגובה עוד ציניות, זלזול, הכחשה, ביטול של דברייך ו/או ביטול של רגשותייך (למשל, האדם "מסביר לך" מדוע מה שמפריע לך לא חשוב...). עם אדם במצב כזה, לא תתאפשר תקשורת ישירה. דפים כמו סימני התעללות בזוגיות וגם מלים הורגות יומן קריאה הם דפים שעוזרים לבדוק, אם את מתמודדת עם "רעל" בבית בתחומים נוספים או שזו לא הבעיה אצלכם.

מצד שני, יש בני זוג אוהבים, שדברייך יגעו ללבם והם יבינו שהתנהגותם גורמת למצוקה אצל בת זוגם האהובה והיקרה. הם ירצו לעשות משהו כדי לשנות. הם לא בהכרח מסוגלים לשנות פשוט מפני שביקשת (למען האמת, אני גם לא חושבת שזה עניין של החלטה) - אבל מספיק שהם יהיו מוכנים ללכת ללמוד. אם יש רצון, צריך פשוט מורה מתאים.
(לדוגמא, חני בונה שכתבה ממש מעלי היא מורה כזאת, שמלמדת אנשים).
כשיש אהבה, יש נכונות לפתור את הבעיות בזוגיות, וזה כבר יותר מ-50% מהדרך להקלה.
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

בשמת יקרה, את בדיוק כותבת את מה שאני צריכה, ואני כל כך מודה לך על כך.
(קוראת אותך ולומדת ממך גם בדפים אחרים)

בן זוגי יודע היטב שזה מפריע לי, ועל כן הוא ממעט בהערות ציניות לידי. הבעיה היא שגם בלי לפתוח את הפה, הוא עדין ציני.
הוא איש יקר מאד, ששייך לקבוצת "בני הזוג האוהבים" שאת מתארת. היו לנו המוני שיחות על כך. הוא לא במיוחד רוצה להיות ציני, אבל נראה שזה חלק כל כך אינטגרלי ממנו, שאין לי ברירה אלא להתרגל אליו. שנים של שיחות והסברים אמנם גרמו לו "להבין" - מהראש - ולשפר קצת את הטאקט, אבל לא יותר מכך. בקיצור התחושה היא שהכדור אצלי - על כל הכאב שבכך. הוא כזה, ואני לא מצליחה לכבד אותו ככזה ולא מצליחה להשתחרר מהשפעתו עלי ככזה, ומה אני עושה עם זה.

אבל, לדבר איתו בכלים של תקשורת מקרבת (לדבר על עצמך, על רגשותייך, על מה שזה עושה לך, כגון "כאשר אתה מזלזל בתפאורה של הצגת הילדים, אני מרגישה ... וזה עושה לי ..."), ולשאול אותו, מה הוא חושב על זה, האם יש דרך לעשות שינוי - האם ניסית? האם את מרגישה שיש סיכוי לדבר?

אז כאמור, הרבה שיחות כבר היו. (שיחות, סו קולד. אני מדברת אוטוסטרדה ואז הוא משחיל משפטון). ומה שהוא אומר זה שהוא מבין אותי, אבל "אני פשוט לא מרגיש את זה" או - "אלי זה פשוט לא מדבר" או "לי זה פשוט לא עושה את זה". ובמילים אחרות, שלי, אני מבין אותך ואכפת לי ממך, אבל אני לא מסוגל לקלוט שום דבר ממה שאני רואה, הכל כלים ריקים מתוכן בעיני, והבנתי שאסור לי להגיד את מה שאני מרגיש לידך אז אני מבטיח לשתוק.

--
אהבתי את מה שכתבת על כך שאף איש איננו אי. התהליך של מצד אחד לנסות להתקרב אליו (תחזוקת זוגיות שוטפת) ומצד שני לנסות ליצור חיץ רגשי בינו וביני, כדי לא להיות מושפעת כל כך, מתיש ומבלבל אותי.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אם הוא מחוק רגשית ולא מסוגל להרגיש כלום איך הוא מרגיש אהבה?
אהבה היא משהו מעבר לרגש.
מישהו שאוהב לא בהכרח חייב להרגיש אהבה.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

חווה כפול
היה לי חבר, בן זוג כזה תקופה קצרצרה. אחת הסיבות שזה נגמר בקול תרועה אדירה היתה השוני הבלתי נתפס הזה.
רק בשביל תחושת ההזדהות אני אספר,
כשאני התרגשתי משיר קסום... הוא אמר שהשיר כ-ז-ה קיטשי (לאה שבת.. אתה ג'יימס... )... כשאני חמלתי על קבצן ברחוב הוא סינן שכדאי שיילך לעבוד, כשאני רציתי טיול ספונטני הוא התחיל לחשוב על היום שאחרי. ולא שאין לו נפש טובה וגדולה, אבל אני חושבת שישנו הבדל מהותי בין שנינו כמו בין שניכם - הוא מסוגל לקחת "אווירה" ולפרק אותה לגורמים. להוריד אותה לקרקע - לטוב ולרע. מאחר ולרוב השלם שווה יותר מסך חלקיו.. כך שכשמפרקים הכל תמיד יימצא משהו לא טוב. וגם להוא שלי היתה היכולת לאבד עמוד שידרה ולרכב על הרגשות שלי והתחושות שלי ככל שהעמיק הקשר.
פעם כשהלכנו להופעה באזור מקסים בת"א, הופעת רחוב של זמר מפעם, אחד המצוינים שבהם, בעוד אני מתרגשת מהכוכבים, ממגוון הגילאים של האנשים שיצאו בלילה שרבי ממש לרחובות, קשישים ונוער וכולם בהרמוניה מופתית ותמוהה ישובים ומקשיבים ללהקת החימום של אותו זמר... הוא, הבנזוג לא הפסיק לבקר את הזוג מאחור, את הלהקה "החובבנית", את החום, את החוצפה של האנשים לעשן... כל כך היה לו זר ומנוכר שהוא ביקש שנלך להסתובב עד שההופעה תתחיל.. באותו הערב נפרדנו. הקיצוניות בין התחושות שאפפו אותי לתחושות שלו - לא הותירו מקום לספק ואפיינו למעשה את כל הקשר.

הלביבות לא חשובות כמו הכוונה מאחוריהן, והתפאורה לא מעניינת כשהילדים המתוקים נמצאים מולה - קשה מאוד למישהי כמוך, כמוני ואפילו לאדם הממוצע להנות כשמישהו שכל הזמן מפרק לגורמים קסם - יושב לצידך ועוד יותר מזה על כתפך..
שימי לב שגם חוויות שלו אישיות, גם הישגים שלו, גם עדויות על עצמו - הוא לא טווה במשי. אני משערת שגם שם הוא יודע לסייג ולבקר ולהצביע בפינצטה על הרע והמכוער.

עצתי האישית היא להתחיל מהכי פשוט. מה נראה לך הכי נכון לעשות ברמה המיידית?
לדבר איתו? דברו.
להתחיל לצאת לבילויים לבד, לפחות אלו שאתם לא מחויבים בשניים (למשל אל של הילדים) - צאי לבד.
לדעתי הבטן יודעת לכוון יופי, והרבה דברים חכמים נאמרו כאן למעלה אבל העיתוי והאופן - צריכים להיקבע על ידך.

לי אישית היה מרגיש הכי נכון, אם הייתי במקום שלך, קודם לשחרר לעצמי את המרחב ממנו. ללכת לבד לאירועים. לחזור מלאת התפעלות ולספר לו. בבית, במקום רגוע אם את מקבלת צוננים - יותר קל לחתוך במשפט ולומר - אני מבקשת לא לקלק לי את החוויה. אתה לא היית שם, אני כן.
גבולות גבולות ועוד גבולות סביב החוויה שלך שהיא שלך גם באופן שאת תופסת אותה וגם בכך שהיא שייכת רק לך.
לדעתי באופן טבעי הגבולות שיצאו ממך ישדרו גם לו לבנות כאלו משל עצמו. את יודעת.. כשאת תוחמת סביבך גדר, לא חומה, רק גדר, את היחידה שבונה אותה אבל ההפרדה שנוצרת הופכת לגבול של שניכם.

זה לתחושתי :)
סקאלד_מודרני*

איך להנות כשהשני לא

ואני מניחה שאפשר לדון בכך עוד ועוד, אבל הכי מציק לי שזה כל כך נוגע בי. וזורם כמו רעל בנשמתי.

אולי את צריכה לבחון מחדש את האם את רוצה להיות איתו?

אני חושב שבקשר טוב צריך להיות גם אהבה וגם התאמה. כאשר אחד מהם נעדר זה פשוט מתכון לעולם של סבל, עבור שני בני הזוג.

זוהי תגובה מאוד פשטנית, עדיף את זאת של בשמת א . :-)
קן_לציפור*

איך להנות כשהשני לא

משהו שעולה בי, לגבי ציניות.
ציניות, מעבר להגדרה של אברי גלעד, היא כיסוי לפגיעות מאד גדולה בתוכו. כלומר, בכל אותם מקומות (נניח התפאורה של ההצגה) שבהם עולה בו התרגשות מאד עמוקה, הוא אינו יכול לשאת אותה. לא משנה מה הסיבות (או שאולי כן?). בכל מקרה, מכיון שאינו יכול באמת להכיל את הרגשות הפגיעים/מרגשים/מטלטלים בתוכו, נוצר בו מנגנון של הרחקה. מרחיק מעליו את מה שגורם להתרגשות.
ומה יותר טוב מפשוט ל-זלזל, להיות ציני כלפי הדבר עצמו? זה מרחיק נהדר כולל את כל אלו שמתרגשים לידו - כדי שחס וחלילה לא יעוררו את הרגשות האלו בתוכו.

אם הוא באמת אוהב ורוצה לעשות איתך צעדים, או למענך, הייתי מבקשת ממנו לבדוק את הדברים האלו (יחד איתך או לבד)
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

ג'ינג'ית, תודה על ההבנה. הבעיה בללכת לבד היא ש... נו... יש לי ציפיות אני. אני רוצה שהוא גם יבוא אתי וגם יחווה :-)
ולא, באמת. הרעיון של הפרדה לא יכול לשרת אותי כאן, לפני שאעשה את התהליך עם עצמי. כי כאמור, הנוכחות שלו קיימת בתוכי גם כשאיננו.

ואני רוצה להגיד על ציניות שזה לא שהוא רע, או מתנכר, או מנסה לפגוע. מאז שלמד לשלוט במשפטים הפוגעים, הוא פשוט יושב שם, באירועים כאלו, וממש ממש משתדל. בגלל זה נתתי את הדוגמא שאני אנגן, ומה שהוא יגיד כשאסיים יהיה "נו אז אפשר ללכת?". כי זה לא משפט פוגע, כמובן, אלא שהוא יושב על חלל שאמור היה להיות מלא במשהו אחר. ואיך אפשר לשנות את זה? מה, בפעם הבאה אבקש ממנו לספור עד עשרים לפני שיאמר את המשפט הזה, שאוכל לדמיין שמשהו זז בו עד שאמר? ואולי השימוש שלי במילה "ציניות" הוא לא באמת מדויק, ויותר נכון היה לתאר ריק כזה, ריקנות במקומות האלו שלא קשורים לשכל.

בן זוגי ממעט לדבר באופן כללי, ולא המילים הנאמרות הן אלו שקשות לי. כשהוא כבר כן אומר משהו, זה הרבה פעמים יושב על אותו חלל בדיוק.

קן לציפור, בתגובות אחרי אברי גלעד היה דיון מענין אתו אם זה סמן לרגישות יתר או לא. מבחינתי אני יכולה להגיד שהכל יתכן, אבל רגישות שלא יוצאת אלי, אין לי דרך לפגוש אותה.

וגם, שאלה. כתבו מעלי על החשיבות של לדבר, ואני הרי מנסה. אבל בעצם... מה להגיד? לאן אני מנסה לחתור, מה הציפיות שלי? הרי מה שבשליטתו, שזה המילים הפוגעות, כבר טופל. מה עוד אני יכולה לבקש ממנו?
בשמת_א*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי בשמת_א* »

שנים של שיחות והסברים אמנם גרמו לו "להבין" - מהראש - ולשפר קצת את הטאקט, אבל לא יותר מכך
אוקיי. הוא יודע ומודע.
אבל לא לזה התכוונתי. תיכף אסביר.

ומה שהוא אומר זה שהוא מבין אותי, אבל "אני פשוט לא מרגיש את זה"

אוקיי.
זו הבעיה הכי גדולה שלכם.
הוא פשוט לא מרגיש.
הוא מנותק מהרגשות שלו.
יש לו חסימה מאוד גדולה, ענקית, באיזור של הרגשות. אני אגיד את זה בצורה אחרת: נכות. זו נכות.
לאשה רגישה כמוך קשה לחיות עם גבר נכה רגשית. לחיות בלי רגשות, זה חצי חיים! ואם את לא יכולה לשתף אותו ולהשתתף איתו בתחום הזה - גם את מוצאת את עצמך נאלצת לחיות בעולם הקר, המנותק, הצחיח והחלקי של הנכות הזאת.
השאלה לגביו היא לא, האם הוא מבין אותך, אלא האם הוא מוכן לעשות שינוי כדי שתפסיקי להיות אומללה לצידו?
האם הוא מוכן ללכת ללמוד להרגיש?
אם כן - יאללה. שיילך ללמוד.
כי את חשובה לו. כי את מתקשה כבר לחיות עם הנכות שלו.

אם הוא לא מעוניין לשנות את זה - וכך מרמזים דבריו - אז אין לך ברירה אלא להחליט אם את רוצה ומסוגלת להמשיך לחיות עם הנכות הקשה הזאת. והיא קשה.

אפשר לחיות איתו אבל להפריד: פשוט לא ללכת איתו לשום מקום, וכך את חופשייה ליהנות מהחיים. רק בלעדיו. כי איתו אי אפשר ליהנות מהחיים )-: (יש הרבה נשים שחיות ככה. עשרות שנים. אני לא מגלה לך את אמריקה, נכון? )-: ).

ואפשר להחליט שאם ככה ייראו כל החיים המשותפים שלכם גם בעתיד, ואין כל תקווה לשינוי כי הוא אינו מעוניין - אז לא, תודה.
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

או קיי, את מדייקת. וגם הוא מבין (או אומר שמבין) שזו נכות. השאלה איך לטפל בזה, חוץ מ"ללכת לטיפול"

(יש לנו נסיון עשיר עם מטפלים, בכל מיני תקופות, מאד מורכב וטעון. כרגע לא נראה לי שאקבל שיתוף פעולה בכיוון הזה).

איך לומדים להרגיש?
אחינועם*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אחינועם* »

מודה שלא קראתי הכל, מתחשק לי רק לכתוב לך על אהבה (לא שאני מומחית גדולה) תבררי עם עצמך איך את יכולה להפוך את רגש האכזבה שלך ממנו לרגש אוהב- זה דורש הרבה ריכוז ,ורצון לשינוי באמת, השינוי שאת יכולה לעשות הוא בך בלבד- הוא לא ישתנה . ואם כן זה רק בגלל שמשהו בך ישתנה,
איך לומדים להרגיש? תלמדי את עצמך להרגיש "אהבה למרות.." אולי תרשמי על דף את כל הדברים הטובים שאת אוהבת בו שבזכותם את איתו וכשאת מתעצבנת באחד המצבים האלה, לכי לצד (לשירותים או משהו בזה) ותקראי ותנשמי ותחזרי אליו מפויסת, ותתגברו על זה ביחד- אולי זה יוציא ממנו דווקא רגש שלא ידעת שיכול לבוא דווקא מהכיוון ההפוך, (כשמפסיקים להתלונן- דווקא אז יש רצון לתת , כמו עם הילדים)
בהצלחה.
אחינועם*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אחינועם* »

אולי אני לא בכיוון , ובעייתך היא יותר מסובכת מזה, אבל ניסיתי...
חני_בונה*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי חני_בונה* »

איך לומדים להרגיש?
איך נזכרים במה שכבר יודעים?
אפשר ליצור "זמן איכות" של שניכם שבחלק ממנו אתם משתפים האחד את השני בדברים "חדשים" במובן שכל אחד לומד על השני דבר שעוד לא ידוע לו. אפשר להחליט שהנושא הוא שיתוף ברגשות. על כל אחד לבחור אירוע שהצחיק /העציב/שימח/או הרגיז אותו בעבר הקרוב או הרחוק, ולשתף את בן הזוג. תפקיד בן הזוג הוא קודם כל להקשיב ולאחר מכן לשאול לפחות 2 שאלות ולהקשיב לתשובות.
ואם זה מסתדר אפשר גם להחליט שבחלק מהפגישה או אפילו בכולה לא יהיה שימוש בציניות.
סקאלד_מודרני*

איך להנות כשהשני לא

אני רוצה להוסיף שמשתמע לי מדבריך הרבה אי קבלה כלפיו. לאור המצב זה מובן, אבל זה נראה כאילו את מנסה לשנות אותו ומחכה בקוצר רוח לאדם שהוא יהיה אחרי שהשינויים הללו יקרו.
חשוב לזכור שכרגע הוא מה שהוא, עם כל החסרונות והיתרונות שלו. וככל אדם אחר הוא רוצה להיות מקובל ונאהב, במיוחד על ידי בת זוגתו. ככה שאם את בוחרת להשאר איתו, קריטי שתלמדי לקבל אותו כמו שהוא, אפילו יותר מכל דבר אחר. כי רק מתוך מקום של קבלה יוכלו לקרות שינויים משמעותיים לטובה בקשר שלכם.

בנוסף לכך, להיות בקשר עם בן זוג שלא מקבל אותך או מנסה לשנות אותך, רק מעודדים דיכוי רגשי. אני לא אומר שזו הסיבה למצב שלו, אבל זה חלק ממעגל שמזין את עצמו, מעגל שיש לשבור כדי להתקדם קדימה.
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

אז דברנו. יצא ככה, שהיינו באיזה מפגש שהיה מאד אמוציונאלי, אנשים ממש שפכו את לבם, והיה שם אחד ששום דבר לא עבר דרכו. היה נוח להתחיל את השיחה בדוגמא הזו, משהו מבחוץ. שמחתי שבן זוגי לא היה זקוק להפרדה של התחושות מהמילים - ברור לו שאמנם העקיצות הקטנות של ההוא היו נטולות טאקט, אבל הנושא האמיתי הוא מה שמרגישים, לא מה שאומרים. בקלות הוא הזדהה עם הבחור ההוא, והסביר לי מה לדעתו עבר בו, ואיך הוא מגן על עצמו, ושהוא יכול להבין אותו כי כל כך הרבה פעמים הוא מצא את עצמו במצב דומה, ופרט גם. הייתי מרותקת.

דברתי על העצב הגדול שאני נושאת בתוכי, ועל הקושי האישי שיש לי להתרומם ממנו, להגיע למקום הזה של להתפעם, לשכוח מהצרות ולהנות לגמרי. וכמה המצב הזה שביר, וכמה הוא יקר לי, וכמה קל להפיח אותו ממני בהערה אחת. דברתי על זה שהוא מפסיד כל כך הרבה, אבל את זה הוא דחה מכל וכל. ואז דברתי על הדו שיח ביננו, וכמה שחסר לי השיתוף הרגשי, הבוטח, המקבל. הוא הקשיב.

אני חושבת שהשיחה היתה טובה, ולו בגלל שהוא השתתף בה. הרבה פעמים, ברגע שהוא מריח איזו רגשנות בשיחה, הוא מסיים אותה (אוי אני צריך ללכת). אני לא יודעת מה יהיה עכשיו. הוא הבטיח להתחשב יותר. הוא אפילו הבטיח לנסות להתרגש יותר, אם זה מה שחשוב לי.

אני עדין לא יודעת איך לומדים להרגיש. כלומר - צודקת, חני - נזכרים במה שכבר יודעים. תודה על המשפט הזה ועל הרעיון. אשמח לעוד!
ותודה לאחינעם ולחלום ולכל מי שעזר לי בכלל להתגבש עם התחושות שלי עד כאן.
יוליקו*
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי יוליקו* »

עולה בי השאלה האם בעלך משמש מראה בשבילך לגבי תכונות שאינך אוהבת בעצמך, באישיותך,
כמו למשל ביקורתיות -כלפיו בעיקר, או חוסר עצמאות- אם הוא לא נהנה גם את לא.
אם זה מדבר אליך כדאי לדעתי להשתמש בפרחי באך ולמצוא מקום לצמיחה שלך ועדיף לדעתי בליווי.

חיבוק
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי באופן_לייט* »

ולפי התרשמותי - מרבית האבאים לא מתלהבים בארועים האלה כנדרש וכמצופה מחשיבות המעמד.
אמא , איזה סקסיזם
יצא לי לשבת באירועים כאלו וראיתי הרבה הורים שלא מתחברים אמהות ואבות גם יחד.
אצלנו אבא שלהם יותר מתחבר ממני
ההורים שלי סבלו שניהם באירעים "של הילדים" והשתדלו לא ללכת אם לא חייבים
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי מישהי* »

האם את מפגינה רגשות חמים ואוהבים כלפיו?
האם את מפגינה רגשות חיוביים בקשר הזוגי שלך?
האם את מחוברת לרכות שבך כשאת במחיצת החצי שלך?
הכוונה במין, בשיחות חולין, במגע אוהב, במבט עיניים...
(())
חני_בונה*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי חני_בונה* »

בקלות הוא הזדהה עם הבחור ההוא, והסביר לי מה לדעתו עבר בו, ואיך הוא מגן על עצמו, ושהוא יכול להבין אותו כי כל כך הרבה פעמים הוא מצא את עצמו במצב דומה
ביקשת ללמוד להרגיש וקיבלתםהזדמנות פז!
זה לא ברור מאליו שבן זוגך איפשר לך לראות דרך ליבו...

דברתי על העצב הגדול שאני נושאת בתוכי, ועל הקושי האישי שיש לי להתרומם ממנו, להגיע למקום הזה של להתפעם, לשכוח מהצרות ולהנות לגמרי. וכמה המצב הזה שביר, וכמה הוא יקר לי, וכמה קל להפיח אותו ממני בהערה אחת. דברתי על זה שהוא מפסיד כל כך הרבה, אבל את זה הוא דחה מכל וכל. ואז דברתי על הדו שיח ביננו, וכמה שחסר לי השיתוף הרגשי, הבוטח, המקבל. הוא הקשיב.
שימי לב מה הוא דוחה ומתי הוא מקשיב. אלה סימנים בשבילך לדעת מה נכון וקשור לשניכם ומה קשור אלייך בלבד ולא שייך אליו.....

הוא הבטיח להתחשב יותר. הוא אפילו הבטיח לנסות להתרגש יותר, אם זה מה שחשוב לי.
יכול להיות שהוא יעשה שינוי. זה אפשרי רק אם הוא יראה שהוא מרוויח מכך. אחרת זה לא יעבוד.

איך מרגישים מחדש? כולנו נולדים עם היכולת להסתכל בעיניים אוהבות. עם השנים בגלל חוויה של פגיעה, לכאורה הלב נסגר בשביל לא להיפגע יותר. אבל הוא לא באמת נסגר. הוא רק מתכסה בחומות של הגנה. מי שרוצה להרגיש מחדש יכול לתת כוונה למוסס את החומות בקצב הנכון לו. אפשר לעשות זאת גם באמצעות עבודה עצמית בדמיון מודרך.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מחשבה בקשר למשהו שהופיע במעלה הדף -
באשר לתחביבים האהובים עליו - בעיקר קריאה ודיבור על העבודה שלו. לראשון אי אפשר להצטרף בכלל,
לקרוא אותו ספר? לשאול אותו מה הוא ממליץ לך לקרוא? לשאול אותו אם הוא נהנה מהספר, לשמוע את דעתו עליו?
מזדהה*
הצטרפות: 05 פברואר 2004, 21:19

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי מזדהה* »

_יצא לי לשבת באירועים כאלו וראיתי הרבה הורים שלא מתחברים אמהות ואבות גם יחד.
אצלנו אבא שלהם יותר מתחבר ממני
ההורים שלי סבלו שניהם באירעים "של הילדים" והשתדלו לא ללכת אם לא חייבים_
אולי הוא מראה לך בדרך קצת קיצונית שהאירועים האלה ושימת כל כך הרבה אנרגיה בהתרגשות החיצונית והיצירה עבור האירועים של הילדים, זה לא לגמרי ממלא אותך, זה לא לגמרי מה שאת רוצה ואת לא באמת מגשימה את עצמך בצפיה בהצגה מעולה, או אם הלביבות של ההיא יצאו טעימות.
אני יודעת שכשבעלי נהיה ציני או בעל תגובה חזקה ולא נעימה לי, תמיד יש משהו מאחורי זה שבעצם בא לעזור לי לראות דברים בצורה מאד מאד שונה ממה שאני רגילה ואף אוהבת לראות אותם. זה מה שאנחנו עושים, אנחנו מעוררים אחד את השני.
התנהגות כזאת היא אף פעם לא סתם קנטור. נכון שעל הסגנון אפשר וכדאי לעבוד.
חני |Y| תודה על הדגשים
שוב, לפעמים אנחנו כל כך מעורבות בחיי הילדים, וליצור את החיים ככה שיהיה נחמד לכולנו, אבל זה לא מספיק וזה לא מכה בנקודה הנכונה, ולכן בא הבן זוג ומכה בנו לפעמים בחוזקה. רוצה לומר, זה לא רק הוא שלא באיזון, אלא זה הסירה כולה.
(())
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אלמונית* »

המחשבות שלי נדדו בעיקר לכיוון של מישהי - נשמע שהוא בנפשו ילד פגוע ודווקא רגיש מאוד, מדי.
אולי כל הגישה הזו היא בסהכ מעטפת התגוננות?
אולי הרגשות שלו דווקא ממש חזקים?
אולי הוא צריך עזרה להתמודד איתם? לגיטימציה?

נשמע שקל לך יותר להגרר אחריו מאשר להיות עצמך, ככה שהוא יוצא "צודק" (אמרת שכלתני...)

כמו שהציעו לך: שימי דגש על עצמך. איך היית רוצה להרגיש. תני לזה מקום. את בסדר. את אהובה...

מצד שני הכותרת הזו שהוא אוהב אותך - תתבוננו בה...
אוהב רק כשנוח לו?
אוהב לבקר?

כשאת פונה אליו - עד כמה את רגישה, שמחה, חיובית
או: ביקורתית, מתגוננת, כועסת...
כלומר: האם הטון שלו דווקא "מנצח"?
ואם את יכולה תץנסי להגיד לו מה את כן רוצה

אני מכירה מצבים דומים. תודה על ההתבוננות והדיוק...
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

תודה על כל הדברים החכמים והנוגעים שאתם כותבים כאן! זה מאד מרגש אותי ועוזר לי
בעיקר הדברים על מה שיש לי לעשות עם עצמי, ומה שיש לשפר ביחס שלי אליו

אתמול בסוף היום נפלנו על הספות ובהינו בטלוויזיה. היתה איזו תוכנית סטנד-אפ. כל כמה שניות השתחררה בדיחה מהמסך, ובהמשך לה, כמו חוט שמתחיל פה ונגמר פה, הגיעה ההערה - "אה, לא משהו" - בתוספת פרצוף מעוות בזלזול. ככה, במשך כמה דקות, היה לי את הפינג-פונג הזה בין המסך והספה: בדיחה-קטילה, בדיחה-קטילה. בסוף הערתי - די, די, די! והוא אמר - אבל גם את. נכון, בדיחה אחת היתה ממש סרת טעם בעיני, ועשיתי פרצוף. ושוב מגיעים למקום הזה, שאם אני אומרת משהו שלילי זה כאילו פותח את הסכר, וכל ההמשכים מוצדקים, כי אני. מה את רוצה, שאני אוהב את זה בכוח? שאני אעשה כאילו? לא, אני עונה. הרי יכולת לסגור. אבל כמה אפשר לשמוע לא-משהו לא-משהו, ולראות את הפרצופים האלו של כאילו רצון להקיא, זה עושה לי רע.

ואז הגענו למקום אחר, שהוא מרגיש שאני כל הזמן נגדו. ואני חשבתי, כן, יש דברים שיכולים להתפרש כנגדו. אבל יש עוד מיליון אותות חיבה וסימני אהבה שאני מקיפה אותו בהם רוב הזמן, והוא בכלל לא קולט אותם. והוא אמר מה פתאום, ואני נתתי כמה דוגמאות, כולן מאותו היום. והוא אמר טוב אז רק זה, וטוב אז רק זה, וטוב אז היה גם רק את זה. ואני חשבתי, כמה שהוא מוגן, לעזאזל, כאילו שעשיתי לו רע פעם, שהוא כל כך נזהר לקבל ממני. וכמה שאני צריכה את הפידבק בדברים הטובים האלו, לדעת שהוא כן מרגיש וכן מקבל, כדי להמשיך. וכמה שאני לפעמים מפשלת.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אני לא יודעת אם העצות שלי יתחברו אליך,אולי האנשים שאני פוגשת שונים ממה שאת מתארת בבן הזוג שלך.
  1. אני לא מסכימה שיקלקלו לי.
למשל, יש הצגה של הילדים: את כבר יודעת שהוא יפלוט הערות.
תגידי לו שהוא יכול לבוא איתך,או להשאר בבית עם הקפה והמחשב והספר.
אם הוא בא הוא יושב ונהנה ומחייך לכולם,עד שנעשה לו כואב בפנים.
ומותר לו להרפות מהחיוך הזה והלתכבד בלביבות וגם להחנק מהן וגם להגיד תודה לאלו שטרחו והכינו.
והוא חייב לטרוח ולהביא משהו שהוא בעצמו הכין.
אני לא מגזימה.

עוד דוגמא:
אישה :"השקיעה הזו מרהיבה ביופיה, איזה צבע אדום.."
גבר:"איזה קיטש..מחר גם תהיה כזו שקיעה וגם כשהעולם יתפוצץ.."
אישה :"אני לא מוכנה שתקלקל לי. אם אין לך משהו נחמד להגיד עכשיו ,עדיף שתתן לי נשיקה/תעשה לי מסז בכתפים"

אני חושבת שיש לו הרגל (אי אפשר לאבחן דרך מה שמישהי כותבת באינרטנט, ברור .אולי אפילו איזו תסמונת ,טורט,לא יודעת), אז צריך לשבור את ההרגל.
  1. אני סוחטת מחמאות .אני אומרת בעצמי 'איזה גורמה ' על הירקות שהכנתי לארוחת ערב ואומרת לכולם שיגידו גם .
אני לא מוכנה לשמוע שום דבר אחר.
אני רוצה חיזוקים חיוביים.

אם הבן זוג שלך חסר כל חוש טעם, הייתי מציעה לך לבשל לו כל יום,ועדיף להמליץ לו לקנות ולבשל בעצמו 1/2 קג ' אורז מלא.
אל תבשלי לו.
עם האורז הוא יהיה שבע.יש לכך יתרונות תזונתיים אדירים.ולעצמך תבשלי אוכל מגוון וטעים.
לילדים תכיני מאכלים מיוחדים לחגים וגם סתם לפי הטעם האישי של כל אחד .
באמת שאין שום טעם לקנות כרטיסים לפילהרמונית לחרש.

ביקורתיות וציניות ניזונות מעיפות ומדיכדוך ומצב רוח רע.
זה לא מפתיע אותי שאם נשפכתם ליד הטלויזיה הוא יתחיל עם זה שוב פעם..
אם את שמה לב שאת במצב רוח רע/עיפות -אין מה לעשות חוץ מללכת לישון,לצאת להליכה וכ'
את לא יכולה לצפות ממנו שיוציא אותך מזה.הרי כבר נאמר שהציפיות לכריות.

אם את רואה שהוא עייף וכ' ויש לך כוח לשים לו גבולות- מה טוב.זה הזמן שלך לחזק אותו בהקשבה ובסבלנות שלך, בהבנה שלך,זה זמן לחבק ולעשות מסז וכ'

אם את רואה שהוא עייף ואין לך כוח להכיל את זה (מיד הביקורתיות תגיע,רק תגידי גיק רובינסון),לכי מיד.התרחקי.

והכי חשוב: לכי לחדר שאפשר לסגור בו את הדלת /לבית של חברים/לחדר שכור ותנגני ותשירי.
אל תתני לו שום דין וחשבון על זה .
'לאן את הולכת עם הגיטרה?'
'לשושנה'
'מה ,לה את מנגנת ולי לא?!'
'נכון'.

לכי לשיעורים למוסיקה אם את מגלה ששכחת עם הזמן, תמצאי מקהלות ולהקות לנגן איתם.ברור שאת צריכה עוד אנשים שיקשיבו ,הוא זה לא הכתובת.
תעשי את מה שאת אוהבת ותשקמי את הדברים שהתקהו.
הוא יבין בעצמו שזה יבוא על חשבון הזמן שאת איתו ואולי זה יהיה לו נוח(קחי בחשבון ותבדקי עם עצמך אם את שלמה עם זה.) ואולי זה יביא אותו למחשבה שמשהו בו צריך להשתנות.
כיוון_נוסף*

איך להנות כשהשני לא

אילה בשדה הדגן
לצערי העצות שלך עלולות רק להעכיר את מערכת היחסים הזו עוד ועוד עד שתהייה בלתי נסבלת.
אם הכיוון הוא פרידה עדיף לעשות את זה יפה....
כיוון_נוסף*

איך להנות כשהשני לא

ברצוני להבהיר.

לדעתי, האדם המתואר על ידי חווה כפול הוא אדם מוגבל או אפילו נכה. הוא נכה רגשית.
לא רואים את המחלה שלו כי כלפי חוץ הוא בריא. מתפקד, מחייך, עובד אבל בפנים הוא סובל מנכות
יכול להיות שהוא עצמו לא מודע לנכות שלו וקשה לו להודות בה.

חיים לצד אדם כזה משולים לחיים ליד נכה.
כמו שנכה גפיים לא מסוגל לעלות מדרגות בקלות הוא לא מסוגל להרגיש
מהתיאור של אישתו עולה שלמעשה היא הקביים שלו. בזכותה הוא מרגיש משהו...

תחשבו על מדרגות..
מדרגות הן שקופות לאדם בריא. הוא לא רואה אותן. הוא עולה בהן או יורד בהן באופן אוטומטי בלי לשים לב.
עבור נכה גפיים הסיפור הוא אחר. הוא יכול להתחמק מביקורים בהם אין נגישות לנכים או למצוא דרכים אחרות כדי לא להתמודד עם מה שהוא לא יכול.

אפשר לעזור לאנשים האלו להרגיש יותר טוב ולשפר את היכולת שלהם - אם רוצים.

לי ברור שכמו שלא ניתן ליצור שינוי אצל נכה גפיים על ידי זה שיגידו לו זה מה יש. תחכה למטה עד שנחזור אי אפשר לעשות את זה לאדם שהוא נכה רגשית.
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

תודה שאתם כאן, נוכחים ועוברים את זה אתי. תודה!

אילה, העצות שלך טובות ומחזקות, ואני שמחה בהן מאד. לוקחת מתוכן מה שמתאים. ברור לי שאני חשופה לגמרי מולו, באופן שפוגע גם בי וגם בו - אי אפשר לתלות כל בדל של הנאה בשותפות שלו. ולגבי לסחוט מחמאות - האמת שזה פשוט. כאמור, אם אני אגיד 'איזה גורמה' הוא פשוט יחשוב שזה אכן גורמה, כי אני אמרתי.

אני לא מבשלת לו הרבה (הוא אוכל בעבודה, אני מבשלת בעיקר לילדים, ומילא מבעס לבשל לו). כשהוא כן אוכל את מה שהכנתי, בדרך כלל או שהוא שותק או שהוא אומר "חסר קצת מלח". יא אללה עם החסר קצת מלח הזה, שיוסיף מלח בעצמו, מה הבעיה? הרי הילדים אוכלים עם פחות מלח, ולכן ככה. מין סטייט אוף מיינד כזה, שברירת המחדל היא לשתוק, ואם הוא מרגיש שאני מחפשת תגובה אז הוא מתרכז באם יש משהו להעיר עליו. כמו מורה שבודק בחינות לתלמידים שלו, או שמדווח להורים "אין לי מה להעיר אז הכל בסדר". בקיצור בחזית הזו דוקא התקדמנו, יחסית. בדיוק דרך זה שלמדתי לגייס לעצמי את המילים הטובות שאני זקוקה להן, או לבקש ממנו שהוא יבשל... במוסיקה, כאמור, זה תקוע לגמרי, כי בתקופה שניגנתי, ממש יצאתי מאיזון אם בסוף איזו יצירה (ואני לא מנגנת הכי מדהים, יו נו. רק חובבת, ורועדת מהתרגשות עם כל חשיפה) כל מה שהיה לו להגיד זה כלום - או איזו הערה.

[וספציפית על המלח - גם לזה מצאתי פתרון. אני שמה קצת טבסקו, ואז יש שקט. מוזר, קצת כמו אחד הילדים שלנו. סף הטעם כל כך גבוה, שטבסקו צריך].

כיוון נוסף - תודה על דבריך. המטרה היא בשום אופן לא להפרד. אנחנו אוהבים ומשתדלים אחד למען השני, כל אחד ויכולותיו הצנועות הוא. ברור לי שיכולותיו הרגשיות פגועות, אולי נכות. אני אכן מרגישה כמו הקביים הרגשיות שלו, כמו שכתבת. אבל, לפחות אצלנו, נראה לי שמדובר בחומת הגנה מאד גבוהה, ולא בהעדר היכולת. (גם הוא אומר ככה). ולכן אני תקוה שבניגוד לתחזית השחורה שלך, כן אצליח לפתוח משהו שם :-)
קן_לציפור*

איך להנות כשהשני לא

כן אצליח לפתוח משהו שם
חווה, אני גם מתרשמת שזו חומת הגנה אטומה ביותר, קשה לטיפוס וקשה לשבירה.
יחד עם זאת, בטוח שיש תקווה. אבל... וזה האבל הגדול:
את לא תוכלי לפתוח משהו בשבילו. הוא יצטרך לרצות את זה. הרצון לפתוח צריך לבוא ממנו.

כרגע הוא בעמדת קרבן תמידי - מול העולם: הצגות, אוכל, טלויזיה... מה שהוא רוצה שישמעו זה את הקושי שלו. ממש כך. ויש לו אלפי ערוצים להביע אותם.
זה נכון שזה ממש לא אפקטיבי, ולא משרת את הזוגיות שלכם (ואותו) אבל זה מה שהוא מכיר.
ואת, גם את נסחפת למקום הקורבני שבו "מלכלכים" לך את הערב, עם ההערות וכו'.
ואז מתחילה המלחמה הגדולה - מי יותר סובל: זה שאומר את ההערות או זו שהן מטריפות אותה.

את יכולה לסגת מהתפקיד הזה. אם הוא אומר משהו - זה עניין שלו. שיגיד ושהאמירה תתנדף לעולם.
וגם לדעתי ההנאה הגדולה ביותר של בנזוגך היא לראות כמה השפעה יש לו עלייך
ויש לו. הוא לא מבין שמזה הוא נהנה, כי הוא סובל, אבל יש פה המון דברים לא מודעים ותת קרקעיים שמניעים את המערכת שלכם, שכדאי שמישהו יצא מהתפקיד הרגיל שלו. ונשמע שאת כבר לא רוצה להיות בו.
כיוון_נוסף*

איך להנות כשהשני לא

גם אני הבנתי שאתם לא רוצים להיפרד. אני מניח שאת יודעת למה.
אני מאמין שאם היו לכם סיבות טובות להתחבר זה לזו אז יש לכם גם סיבות טובות להשאר ביחד.

ברור לי גם שהכוונות שלך ושלו הן טובות אבל משום מה התוצאה לא כל כך טובה....
לפי דבריך, אתם לא מצליחים לגשר על הפער אלא להתנחם במעט שבמעט ממה שקשר זוגי טוב יכול להציע.

ואגב, התחזית שלי היא אופטימית מאד ולא שחורה כי אני הייתי במובן מסוים במצב של בן זוגך..
חלק גדול מהדברים שכתבת נגעו בנימי נפשי. אני חושב שבגלל שחוויתי משהו דומה אני יודע איך את והוא מרגישים
אני אופטימי כי אני יודע, מניסיון שלי שאפשר לצאת מזה.... ולהנות מחיים טובים יותר - כמו שמגיע לכם.
ושוב... למה את חושבת שהיכולות שלכם צנועות? - הן בטוח גבוהות יותר ממה שבא לידי ביטוי.
אולי זה מה שמגביל אתכם?

לגבי הפתרון...
השאלה היא האם "עוד מאותו דבר" לדעתך יעזור?
השאלה היא האם לקבע את תחושת הנכות וחוסר המסוגלות שלו (אוכל סר טעם או תגובות לקוניות) הם הכיוון הנכון?
יכול להיות שאת יכולה לשנות משהו בך וזה יעזור? יכול להיות שתצטרכו עזרה של אדם מקצועי...
לדעתי, השאלה הראשונה היא האם הוא מבין שיש לו בעיה?

כיוונים אפשריים:
תחשבי האם יש מקומות בהם הוא כן מרגיש
האם יש לו קשר טוב עם בעלי חיים?
האם יש לו קשר טוב עם חברים קרובים?
האם יש לו קשר טוב עם חברי משפחה (אחות למשל...)
האם יש לו קשר טוב עם הילדים שלכם?
האם יש לו חוגים שבהם הוא נפתח רגשית?
האם יחסי מין גורמים לו להיות אדם רגיש יותר?

כל אלו ואחרים יכולים להיות ערוצים לרגש שלו.
צריך רק להעיר את מה שהושתק בעקבות סיבות עלומות
אני מניח שזה שם כי אחרת לא הייתם יוצרים קשר
חווה_כפול*

איך להנות כשהשני לא

כי אני הייתי במובן מסוים במצב של בן זוגך..

ואיך הגעת לאן שאתה היום, ואיפה זה? ואיפה היא?
כיוון_נוסף*

איך להנות כשהשני לא

עברתי תהליך אישי עם תמיכה מגורם מקצועי. טוב לי ולנו.

היות והנושא אישי ורגיש אני לא מעוניין לפרט מעבר לכך באתר.
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

איך להנות כשהשני לא

שליחה על ידי קרן* »

ואז הוא יושב לידי ומחכה שאני אשמח כדי שהוא יתמלא שמחה בעצמו, אבל אני יודעת שמה שזה לא יהיה ששלמנו
את צריכה לברך על הטוב הזה, ממש חשוב לו, משמח אותו וממלא אותו אושר שאת נהנת, לגבי כל מיני הבעיות בהמשך לגבי הריחוק הרגישי, זה מאוד תלוי באופי של בן.ת הזוג, במידה וזה ממש בילתי נסבל שווה מאוד לחפש טיפול מתאים אישי או זוגי
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”