איזה מיקצוע כדאי ללמוד היום
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
- דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*
שלום לכולם! ברצוני לשנות מקצוע. אני מחפשת משהו שאוכל להתפרנס מזה ולא רק תואר יפה (אחד כזה כבר יש לי). אני מתלבטת בין נטורופטיה ( או אולי תחום מרפואה אלטרנטיבית אם יש למשהו רעיון...) או תזונאית קלינית. השאלה אם יש בזה עבודה אחר-כך. מה אתם חושבים?
-
- הצטרפות: 29 יולי 2008, 14:30
היי לך אנה
אינני יכולה לייעץ מנסיוני-טרם נחתתי ב'שוק העבודה'
אך השמועה אומרת (וכמעט כל העוסקים במקצועות הנ"ל) שתחומי הרפואה המשלימה אינם כאלה של פרנסה בטוחה בכלל, הרבה שאנשים שלמדו תחומים אלו עוסקים בתחום נוסף ומתפרנסים מעבודה נוספת, במקצועות שונים יש את האופצייה להשתלב בקופ"ח (אך לדעתי כדאי להתרחק.) יש ביקוש אך ההיצע הוא עצום.
הייתי מציעה לך לשאול את עצמך קודם כל מה מרתק ,מדליק אותך? מה את רוצה לראות עצמך עושה בחייך? מה חשוב לך? מהן האיכויות שלך ואיזה תחום יכול לבטא אותן?
בתור סטודנטית לרפואה משלימה(הומאופתיה) שאלתי בעבר וגם עדיין שאלות לגבי אפשרויות ההשתכרות מהתחום, ופגשתי ומכירה אנשים שמתפרנסים באופן בלעדי ויפה מהמקצוע-אך אלה האנשים שזהו הpassion שלהם ובנו את עצמם (השתלמויות התמקצעות מתמדת,קהל לקוחות יציב) במשך שנים.
או להבדיל-כאלה שהם אנשי שיווק כריזמתיים......
דרך לגלות מה מעניין אותך יכולה להתחיל בקריאה באינטרנט וספרים על תחומים שונים(אני מבינה שתחום התזונה הוא זה המושך אותך-אך יתכן שתחשפי לתחומים שונים ומעניינים שכוללים עבודה רגשית,אמנויות לחימה,מגע,עבודה אנרגטית, תורות עתיקות /חדשות ומרתקות וכדו'...) ובהמשך ללכת לימים פתוחים של המכללות וכן לדבר עם אנשים שונים שעוסקים בתחום..
יש הרבה מה לגלות בדרך
ת ה י נ י
אינני יכולה לייעץ מנסיוני-טרם נחתתי ב'שוק העבודה'
אך השמועה אומרת (וכמעט כל העוסקים במקצועות הנ"ל) שתחומי הרפואה המשלימה אינם כאלה של פרנסה בטוחה בכלל, הרבה שאנשים שלמדו תחומים אלו עוסקים בתחום נוסף ומתפרנסים מעבודה נוספת, במקצועות שונים יש את האופצייה להשתלב בקופ"ח (אך לדעתי כדאי להתרחק.) יש ביקוש אך ההיצע הוא עצום.
הייתי מציעה לך לשאול את עצמך קודם כל מה מרתק ,מדליק אותך? מה את רוצה לראות עצמך עושה בחייך? מה חשוב לך? מהן האיכויות שלך ואיזה תחום יכול לבטא אותן?
בתור סטודנטית לרפואה משלימה(הומאופתיה) שאלתי בעבר וגם עדיין שאלות לגבי אפשרויות ההשתכרות מהתחום, ופגשתי ומכירה אנשים שמתפרנסים באופן בלעדי ויפה מהמקצוע-אך אלה האנשים שזהו הpassion שלהם ובנו את עצמם (השתלמויות התמקצעות מתמדת,קהל לקוחות יציב) במשך שנים.
או להבדיל-כאלה שהם אנשי שיווק כריזמתיים......
דרך לגלות מה מעניין אותך יכולה להתחיל בקריאה באינטרנט וספרים על תחומים שונים(אני מבינה שתחום התזונה הוא זה המושך אותך-אך יתכן שתחשפי לתחומים שונים ומעניינים שכוללים עבודה רגשית,אמנויות לחימה,מגע,עבודה אנרגטית, תורות עתיקות /חדשות ומרתקות וכדו'...) ובהמשך ללכת לימים פתוחים של המכללות וכן לדבר עם אנשים שונים שעוסקים בתחום..
יש הרבה מה לגלות בדרך
ת ה י נ י

-
תודה רבה כריסטוף!
אני חושבת שמתאים לי משהו יעוצי או טיפולי ( אבל בלי מגע). הדברים שמעניינים אותי קשורים לתנועה, תזונה גם רוחניות (אבל ידע שלי בתחום הזה לא גדול). אני אוהבת לעזור לאנשים ולא אוהבת למכור. ניראה...
אני חושבת שמתאים לי משהו יעוצי או טיפולי ( אבל בלי מגע). הדברים שמעניינים אותי קשורים לתנועה, תזונה גם רוחניות (אבל ידע שלי בתחום הזה לא גדול). אני אוהבת לעזור לאנשים ולא אוהבת למכור. ניראה...
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
בתזונה קלינית תמיד תיהיה לך עבודה
ולהרחיב אחר כך וללמוד עוד סוגים של תזונה תוכלי תמיד
הועבר עכשיו גם חוק של אקדמיזציה של מקצועות הטיפול השונים ותזונה בתוכם
ולהרחיב אחר כך וללמוד עוד סוגים של תזונה תוכלי תמיד
הועבר עכשיו גם חוק של אקדמיזציה של מקצועות הטיפול השונים ותזונה בתוכם
משהו יעוצי או טיפולי אבל בלי מגע,ושגם אפשר להתפרנס מזה.... - מה עם עבודה סוציאלית?
הלימודים מעניינים ומאוד מעשיים (חלק גדול מהם הוא סטאג' או סדנאות) ובמקצוע עצמו ,בגישה הבסיסית שלו , יש משהו רוחני.
יש ה-מ-ו-ן עבודה וזה פ-ותח דלתות לנמגוון רחב מאוד של תחומים וסוגי אוכלוסייה ואת יכולה להתמקצע בתחום שלך (נגיד רק טיפול בנשים כי זה מה שהכי מושך אותך, או טיפול בהפרעות אכילה כי זה קשור לתזונה).
הבעסה היחידה - השכר, אין בעעיה למצוא עבודה ועבודה מתחילה מ 4,5000 (נטו) למשרה מלאה לעובדת חדשה לגמרי, הבעייה היא שבמשך השנים השכר בקטושי עולה ויש אייזה רף של כ 10,000 שפשוט לא ניתן לעבור אם לא מחליפים מקצוע ...
הלימודים מעניינים ומאוד מעשיים (חלק גדול מהם הוא סטאג' או סדנאות) ובמקצוע עצמו ,בגישה הבסיסית שלו , יש משהו רוחני.
יש ה-מ-ו-ן עבודה וזה פ-ותח דלתות לנמגוון רחב מאוד של תחומים וסוגי אוכלוסייה ואת יכולה להתמקצע בתחום שלך (נגיד רק טיפול בנשים כי זה מה שהכי מושך אותך, או טיפול בהפרעות אכילה כי זה קשור לתזונה).
הבעסה היחידה - השכר, אין בעעיה למצוא עבודה ועבודה מתחילה מ 4,5000 (נטו) למשרה מלאה לעובדת חדשה לגמרי, הבעייה היא שבמשך השנים השכר בקטושי עולה ויש אייזה רף של כ 10,000 שפשוט לא ניתן לעבור אם לא מחליפים מקצוע ...
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*
משהו יעוצי או טיפולי
אני גם רציתי את זה מאוד פעם,
עד שאחד הסביר לי שלהיות בתפקיד ניהולי או אחראי זה כמו להיות פסיכולוג מייעץ ומטפל, ושבכלל אפשר לייעץ ולטפל בכל מקום וסביבה.
השתכנעתי. היום אני בתחום לא קשור לייעוץ או טיפול, ובאמת בכל זאת מוצא את עצמי עושה את זה.
אז אולי תרצי משהו אחר, מתוך כך שייעוץ וטיפול יכולים לבוא תוך כדי כל עבודה שהיא.
בהצלחה.
אני גם רציתי את זה מאוד פעם,
עד שאחד הסביר לי שלהיות בתפקיד ניהולי או אחראי זה כמו להיות פסיכולוג מייעץ ומטפל, ושבכלל אפשר לייעץ ולטפל בכל מקום וסביבה.
השתכנעתי. היום אני בתחום לא קשור לייעוץ או טיפול, ובאמת בכל זאת מוצא את עצמי עושה את זה.
אז אולי תרצי משהו אחר, מתוך כך שייעוץ וטיפול יכולים לבוא תוך כדי כל עבודה שהיא.
בהצלחה.
-
המון-המון תודה לכולם!
היי, אלון טוב ליראות אותך שוב!
מחר אני הולכת ליום פתוח במכללת תל-חי. יש שם גם תזונה וגם עבודה סוציאלית וגם סוגים שונים של רפואה אלטרנטיבית אז אני אבדוק.
אני מאד שמחה על הדף הזה כי אתם פותחים בפני עוד אפשרויות ועוד חוטי מחשבה. אני מאד מודה לכם ומקווה שתכתבו עוד!
היי, אלון טוב ליראות אותך שוב!
מחר אני הולכת ליום פתוח במכללת תל-חי. יש שם גם תזונה וגם עבודה סוציאלית וגם סוגים שונים של רפואה אלטרנטיבית אז אני אבדוק.
אני מאד שמחה על הדף הזה כי אתם פותחים בפני עוד אפשרויות ועוד חוטי מחשבה. אני מאד מודה לכם ומקווה שתכתבו עוד!
-
עם בכסף עסקינן אז שתדעי שיש דיאטניות שלוקחות 400 ש"ח לגישה וצריך לקבוע שבועיים מראש או יותר
-
- הצטרפות: 30 יולי 2008, 18:56
מנסיון אישי 75 ש"ח לכל פגישה. פגישה = 20 דקות במקסימום!!!
120 ש"ח על הפגישה הראשונה שהיא קצת יותר ארוכה. וכל זה בבית הפרטי שלך. בזמן שמתאים לך.
120 ש"ח על הפגישה הראשונה שהיא קצת יותר ארוכה. וכל זה בבית הפרטי שלך. בזמן שמתאים לך.
-
בכל מקצוע יש זולים ויש יקרים
והשאלה היא התווך אז אם מישהי לוקחת 75 לעשרים דקות ועוד מוכנה לבוא עד אליך מין הסתם היא זולה
זה לא אומר שאין יקרות
ותאמיני לי אני משלמת
והשאלה היא התווך אז אם מישהי לוקחת 75 לעשרים דקות ועוד מוכנה לבוא עד אליך מין הסתם היא זולה
זה לא אומר שאין יקרות
ותאמיני לי אני משלמת
קלינאיות תיקשורת בזמנינו אין מספיק.
הן מפוצצות בעבודה ויש תור של חודשים עד ש.....
אם זה מדבר אליך תהיה לך פרנסה על בטוח.
הן מפוצצות בעבודה ויש תור של חודשים עד ש.....
אם זה מדבר אליך תהיה לך פרנסה על בטוח.
_מנסיון אישי 75 ש"ח לכל פגישה. פגישה = 20 דקות במקסימום!!!
120 ש"ח על הפגישה הראשונה שהיא קצת יותר ארוכה._
לא שמעתי על כזה מחיר.
הנטורופטית שלי לוקחת 200 על שעת ייעוץ ואיבחון,
ואני יודעת שגם 250 לוקחים.
120 ש"ח על הפגישה הראשונה שהיא קצת יותר ארוכה._
לא שמעתי על כזה מחיר.
הנטורופטית שלי לוקחת 200 על שעת ייעוץ ואיבחון,
ואני יודעת שגם 250 לוקחים.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
לטובים יש עבודה תמיד בכל מקצוע.
המוטיבציה ללימוד מקצוע חדש צריכה להיות אישית, פנימית אפילו.
האם המקצוע שאת עוסקת בו הוא השליחות שלך?
כשתעסקי במשהו שהוא אכן ה'תשוקה' שלך תהיי טובה.
ומי שממש את השליחות שלו יהיה טוב בכל מה שיעשה
כשתעסקי במשהו שהוא אכן ה'תשוקה' שלך תהיי טובה.
ומי שממש את השליחות שלו יהיה טוב בכל מה שיעשה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אם את רוצה להיות עניה תלמדי תזונה קלינית. הן מרוויחות בדרך כלל מעט מאוד, המשרות מחולקות לרסיסים והן צריכות לרוץ בין בתי החולים והקופות ולקבל שכר מינימום.
-
יש לי המון מוטיבציה! אני בטוחה שאני רוצה ללמוד מקצוע חדש במאה אחוז!
או-הו! זאת שאלה של חיים... איך מוצאים את היעוד שלך? אני כל הזמן מחפשת...
אני מאד מכווה להיות אשת מקצוע טובה! אני מאד רוצה למצא את היעוד שלי. הלוואי!
יש לי המון מוטיבציה! אני בטוחה שאני רוצה ללמוד מקצוע חדש במאה אחוז!
או-הו! זאת שאלה של חיים... איך מוצאים את היעוד שלך? אני כל הזמן מחפשת...
אני מאד מכווה להיות אשת מקצוע טובה! אני מאד רוצה למצא את היעוד שלי. הלוואי!
-
- הצטרפות: 30 דצמבר 2010, 02:23
מה חדש
מה שחדש זה שקיבלתי אפשרות ללמוד משהו ב 80% הנחה קורס מקצועי כלשהו עד 7000 ש"ח...
אני נמשכת לדברים יותר רוחניין ובטח פחות עונים על הקרטריונים כמו פסיכודרמה הנחיית קבוצות (שלצערי דורשות תואר ראשון)
פענוח ציורים....לימודי יידיש או עיצוב נעליים...
האם כדאי סופסופ להתנהג כמו "גדולה" וללמוד משהו כמו משאבי אנוש, ניהול מכירות וכד'
או סתם ללכת על קורס בישול (לא סתם) ולהוסיף עוד שורה ברזומה המפואר שלי של קורסים כייפים ולא מועילים?
תודה לכם
מה שחדש זה שקיבלתי אפשרות ללמוד משהו ב 80% הנחה קורס מקצועי כלשהו עד 7000 ש"ח...
אני נמשכת לדברים יותר רוחניין ובטח פחות עונים על הקרטריונים כמו פסיכודרמה הנחיית קבוצות (שלצערי דורשות תואר ראשון)
פענוח ציורים....לימודי יידיש או עיצוב נעליים...
האם כדאי סופסופ להתנהג כמו "גדולה" וללמוד משהו כמו משאבי אנוש, ניהול מכירות וכד'
או סתם ללכת על קורס בישול (לא סתם) ולהוסיף עוד שורה ברזומה המפואר שלי של קורסים כייפים ולא מועילים?
תודה לכם
-
אולי תכתבי את האפשרויות פה ונראה מה הכי מגניב ונכון בעיניינו
-
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*
מה עם הוראת עברית כשפה שנייה?
יש קורס כזה באוניברסיטה העברית. הקורס עצמו מרתק לעיתים, אבל קצת נמרח. העבודה עצמה, לעומת זאת, נהדרת.
ממש כיפית ופרנסה לא רעה בכלל.
יש קורס כזה באוניברסיטה העברית. הקורס עצמו מרתק לעיתים, אבל קצת נמרח. העבודה עצמה, לעומת זאת, נהדרת.
ממש כיפית ופרנסה לא רעה בכלל.
-
- הצטרפות: 30 דצמבר 2010, 02:23
אילה, האפשרויות הן בלתי מוגבלות , העיקר שזה לא יהיה מעל שנה וזה מוכר מטעם התמ"ת אן משרד החינוך או מועצה להשכלה גבוהה וכו'.....
אם ללכת על החיים ה"רגילים" (כל חיי למדתי משחק ואין לי אומץ להתעסק עם זה עדיין) אז חשבתי ללמוד ניהול משאבי אנוש
כי כנראה אתעסק במכירות ובהכשרת אנשים לכך,
בכדי לקבל כסף על השליש האחרון עליי להתעסק במה שלמדתי לפחות 3 חודשים
מכרים אומרים לי תלמדי תיירות כי את אוהבת לפנק אנשים ולארגן אירועים....
הזמן שנותר ממש קצר ועליי להחליט-------------------------------------
מיכל- מה זה הוראת עברית? אני אבדוק - אם צריך תואר אין סיכוי- נשמע שכן
תודה בינתיים- שבת שלום
אם ללכת על החיים ה"רגילים" (כל חיי למדתי משחק ואין לי אומץ להתעסק עם זה עדיין) אז חשבתי ללמוד ניהול משאבי אנוש
כי כנראה אתעסק במכירות ובהכשרת אנשים לכך,
בכדי לקבל כסף על השליש האחרון עליי להתעסק במה שלמדתי לפחות 3 חודשים
מכרים אומרים לי תלמדי תיירות כי את אוהבת לפנק אנשים ולארגן אירועים....
הזמן שנותר ממש קצר ועליי להחליט-------------------------------------
תודה בינתיים- שבת שלום
-
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*
צריך:( זה נכון.
צריך:( זה נכון.
-
טוב אני באופן אישי בחיים לא הייתי לומדת משהו כמו משאבי אנוש
וכן הייתי לומדת משהו כמו תיירות או בישול
אבל זאת אני
וכן הייתי לומדת משהו כמו תיירות או בישול
אבל זאת אני
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
מיכל- מה זה הוראת עברית?
גם אני אשמח להבין במה מדובר
גם אני אשמח להבין במה מדובר
-
- הצטרפות: 09 דצמבר 2010, 18:21
- דף אישי: הדף האישי של שמש_צהובה*
^אני מניחה שזה הוראת עברית לעולים חדשים/לכל מי שעברית אינה שפת האם שלו.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
בתור אחת שעולה מידי בוקר, זה יפה שאת עונה פה לאחר שנתיים וחצי בלבד. (-:
אני אפילו לא זוכרת על מה שאלתי את זה. סתם במקרה נכנסתי וגיליתי שיש פה שאלה שלי ואת תשובתך באיחור קל... איך הגעת לדף הזה פתאום?
אני אפילו לא זוכרת על מה שאלתי את זה. סתם במקרה נכנסתי וגיליתי שיש פה שאלה שלי ואת תשובתך באיחור קל... איך הגעת לדף הזה פתאום?
-
- הצטרפות: 09 דצמבר 2010, 18:21
- דף אישי: הדף האישי של שמש_צהובה*
לא לא,
אני לא מיכל בז! אני פשוט קצת מבינה בנושא הזה, אז החלטתי לענות. :-*
לצערי, הדף הזה רלוונטי גם לי, אז מצאתי אותו.

לצערי, הדף הזה רלוונטי גם לי, אז מצאתי אותו.