המשחק הוא תמיד רציני עבור ילדים, באותה מידה כמו עבור המבוגרים שלא שכחו כיצד לשחק. מחנכים מקצועיים מוטרדים לעיתים מהמשחק, לרוב בגלל שילדים מקדישים במשחק אנרגיה ואינטליגנציה הרבה מעבר למה שהם משקיעים בעבודת בית-הספר. לפעמים, כדי לעשות את הדברים יותר ערבים לחיך, פסיכולוגים חינוכיים יכתבו אודות הערך שיש למשחק ב"למידה" -- למשל, בלימוד מיומנויות מוטוריות, או בלימוד פתרון יצירתי של בעיות, או משהו אחר עם תווית אשר נשמעת לגיטימית.
המשחק הוא אחד מגורמי הלמידה הראשיים. אולם מה שנלמד הוא שיעור שונה ממה שהייתם חושבים. מה שנלמד הוא היכולת להתרכז ולמקד את תשומת-הלב, בלי חסכון, במטלה הנוכחית, בלי להתחשב במגבלות -- לא העייפות, לא לחץ של זמן, ללא הצורך לנטוש רעיון "חם" באמצע כדי לעבור למשהו אחר. ה"שיעור" הזה נותר לכל החיים.
תפקידו של המשחק בלמידה
-
דוד_רובנר*
- הצטרפות: 11 יולי 2001, 10:40
- דף אישי: הדף האישי של דוד_רובנר*
-
אביב_חדש*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
תפקידו של המשחק בלמידה
מסכימה בהחלט דוד
למשל, אצלנו בגן של הילדים (ולא שאני חושבת שהוא איזה משהו יוצא דופן) בקיבוץ, המשמעות למשחק בחצר או גם בגן, הרבה יותר חשובה לצוות מאשר ה"למידה" ליד השולחן או בקבוצות. אפשר גם לראות שהפרופורציות נכונות. יש הרבה יותר זמן טיול/חצר/משחק חופשי מאשר עבודה ליד השולחן במשחקים חינוכיים. מתוך 5 שעות בגן, נוריד שעה של אוכל, יש בערך 1/2 שעה של משחקים ליד השולחן (חינוכיים כביכול) לעומת כל השאר.
באמת לומדים מיומנויות שאי אפשר ללמוד במשחקי שולחן. פתרון בעיות חברתיות, הן לא בתיאוריה, הן במעשים. התמצאות במרחב, הכרת הסביבה וכולי, אין לכל אלו תחליף, אלא במשחקים חופשיים וטיולים.
באמת לומדים מיומנויות שאי אפשר ללמוד במשחקי שולחן. פתרון בעיות חברתיות, הן לא בתיאוריה, הן במעשים. התמצאות במרחב, הכרת הסביבה וכולי, אין לכל אלו תחליף, אלא במשחקים חופשיים וטיולים.
-
אמיר_של_אילה*
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 21:26
תפקידו של המשחק בלמידה
ואני בכלל חושב שמשחק נתפס כדבר כייפי ופחות משעמם מאשר פעולות חוזרות (כמו תרגילי בית בחשבון), ולכן הדרך העדיפה ללמד היא במשחק, ורצוי משחק שמעודד למידה עצמית.
לכן גם בניתי אתר עם משחקים אשר מעודדים למידה עצמית של מספרים, אותיות, צבעים, צורות, ימי השבוע וזמן יחסי.
אשמח לקבל הערות על האתר
http://www.la-am.com
תודה
אמיר
לכן גם בניתי אתר עם משחקים אשר מעודדים למידה עצמית של מספרים, אותיות, צבעים, צורות, ימי השבוע וזמן יחסי.
אשמח לקבל הערות על האתר
http://www.la-am.com
תודה
אמיר
תפקידו של המשחק בלמידה
לא התעמקתי יותר מדי באתר אבל כללית זה אחלה רעיון וכלי עזר נהדר לעבוד עם הילדים.
צריך לבדוק יותר לעומק שהתכנים אכן טוביםץ
אני מבינה שהןא בקטע של הולט לא?
צריך לבדוק יותר לעומק שהתכנים אכן טוביםץ
אני מבינה שהןא בקטע של הולט לא?
-
אמיר_ד*
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2006, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של אמיר_ד*
תפקידו של המשחק בלמידה
כן, האתר מתבסס על הרעיונות של ג'והן הולט, על משחקים לא תחרותיים, ועל מינימום של מסיחי דעת.
ולגבי התכנים - האתר בשלבי הקמה והתמלאות, מה שאומר שניתן גם להשפיע על התכנים
ולגבי התכנים - האתר בשלבי הקמה והתמלאות, מה שאומר שניתן גם להשפיע על התכנים
-
אמא_של_א_א_א*
- הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*
תפקידו של המשחק בלמידה
יפה
נחמד
אבל חסר לי חוש הומור
בהצלחה
נחמד