שמנים ארומתרפיים בהריון

אנונימי

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי אנונימי »

האם מותר להשתמש בשמנים נדיפים בזמן ההריון?

רשימת שמנים אתריים המותרים ואסורים לשימוש בזמן ההריון, ההנקה ולתינוקות

בטרימסטר הראשון - מומלץ להמנע משימוש בשמנים אתריים. זה שלב שאנחנו לא רוצים שחומרים כה חזקים כמו שמנים אתריים יתערבו לנו בתהליכים.
שמנים אתריים חודרים למחזור הדם ולכן הם חומרים עוברי שיליה. הם חזקים מאוד. יש להזהר!!
בטרימסטר השני והלאה ניתן להשתמש בחלק מהשמנים וחשוב מאוד לברר לאיזו מטרה וכיצד להשתמש. כמו כן לבדוק מינונים. בקיצור - הייתי מתייעצת בכל בעיה ספציפית עם ארומתרפיסט מוסמך לפני השימוש בהריון. כנ"ל בהנקה.
כמו כן חשוב ביותר לבדוק את איכות השמנים האתריים שאנחנו רוכשים. (אנאמה מילר)

אילו שמנים אסורים בשימוש בהריון?

אגוז מוסקט, אניס, אנג'ליקה, היסופ, מור, מיורן, מליסה, מנטה, מרווה רפואית ומרושתת, נענע, עלי דפנה, ערער, פטרוזיליה, פלפל שחור, ציפורן, קורנית, קימל, קינמון, קמפור, רוזמרין, ריחן/בזיליקום, שמן שומר, שמן שמיר.
הסיבות לאיסורים נובעות
  1. מרמת הרעילות של השמן(חלק מהשמנים הם בעלי רמת רעילות גבוהה כמו ההיסופ או הקמפור. במצבים מסוימים במינון נמוך הם יועילו. אבל בהריון- לא ולא).
  2. שמנים מעוררים שמעלים לחץ דם ויכולים להביא לתגובות לא טובות של הרחם ועד להפלה בחודשים מוקדמים של ההריון( כמו המנטה או הרוזמרין). (בת ההרים)

האם גם הצמחים מהן מופקים השמנים "האסורים" - אסורים לשימוש?

לא בהכרח.
ישנם שמנים שמופקים מצמחים שאם נשתמש בהם כצמחים בהריון לא תהיה בעיה. למשל הרוזמרין, שמומלץ לשים כמה ענפים בקערת מים חמים כדי להקל על נפיחות ברגלים בהריון. במינון כזה זה בסדר. כשהצמח מרוכז לכדי שמן אתרי הריכוז של החומר הפעיל הוא פי כמה וכמה ושתמשים בכמות הרבה יותר גדולה של צמח בכדי לייצר את השמן.
על אותו עיקרון גם לא נפסיק לתבל את העוגה שלנו בקינמון או ציפורן (-: (בת ההרים)

אילו שמנים מומלצים לשימוש בהריון?

לבנדר, נרולי, לבונה, סנדלווד, אילנג אילנג, מנדרין, גרניום(לנפיחות ברגליים בכדי לשחרר נוזלים).
השמנים האילו מרגיעים ובטוחים. בהריון אני ממליצה למהול על כל 2 כפיות שמן נשא טיפה אחת של שמן אתרי. לבנדר אפשר לשים ביחס של טיפה על כל כפית. שמנים נשאים טובים להריון הם האבוקדו וגלעיני משמש(מעשירים את העור בוויטמנים בדומה לנבט החיטה אבל בלי הריח ועם ספיגה יותר טובה בעור) יחד עם שקדים ושומשום(מחממים). (בת ההרים)

האם ניתן להשתמש בשמן עץ התה בזמן ההריון?

ניתן לשימוש ישירות על העור אך מומלץ למהול (ביחס של טיפה על כפית שמן נשא).
אם זה למטרת טיפול בקנדידה - עדיף להתיעץ עם מטפל מוסמך. (בת ההרים)

איך מונעים סימני מתיחה בחזה? האם שמן "עדן" (המכיל לבנדר, נרולי ואקליפטוס) מתאים ובטוח לשימוש?

שמן אקליפטוס אינו מומלץ לשימוש בנשים הרות ופעוטות. לבנדר ונרולי-נפלאים. במינון של טיפת שמן אתרי על כף שמן נשא/15 מ'ל. עדיף לקנות ולהכין לבד בבית.
למניעת סימני מתיחה;
  • זה תורשתי. אין הרבה מה לעשות.
  • שמן אבוקדו או גלעיני משמש. לא חובה להוסיף שמנים אתרים. אפשר נרולי ולבנדר. במינונים המצויינים למעלה.
  • לא לכל אחת מתאים שמן נבט חיטה: עלול לעורר קנדידה ממרבצה, חוץ מזה שלא לכל אחת מתאים ריחו הדומיננטי. (בת ההרים)
אני בהריונות השתמשתי בשמן נבט חיטה למניעת סימני מתיחה וזה עבד (או שזו הגנטיקה שלי...) אבל לא הוספתי לו כלום! בלידות השתמשתי באותו שמן עם תוספת לבנדר, לא יכולה לומר שזה הרגיע אבל המסאז'ים היו נחמדים והקלו מעט. (אמא נוגי)

אילו שמנים מומלצים לשימוש בלידה?

תפקיד השמנים האתרים בלידה הוא לא לזרז את הלידה אלא להרגיע ולרכך. המגוון הוא די מצומצם כדי לא לעורר מידי או ליצור תחושה לא נעימה במהלך הלידה בגלל ריח דומיננטי מידי.
לכן לבנדר הוא השמן האתרי המועדף. מרגיע ועדין.
שני שמנים נוספים הם יסמין ו-רוז אבל מחירם הוא יקר ביותר ולא מוצאים אותם בכל חנות.
שמן נוסף בעל תכונות מרככות הוא הגרניום. טוב מאד להוסיף ממנו לשמן הבסיס שישמש למסז' בזמן הצירים. אפשר לשלב את הלבנדר והגרניום יחד. לזכור לשמור על מינונים מתאימים/נמוכים.
אם את מתכננת ללדת/לשהות בבריכה את יכולה להשתמש למים בלבד(לא למסז'!!!) בשמן מרווה מרושתת. למרווה יש תכונות שיכולות לקדם את הצירים. מוסיפים 8 טיפות לבריכת מים מלאה.
למבער שמנים תוכלי להוסיף לבנדר, נרולי, ילנג ילנג. (בת ההרים)

אם שמן אקליפטוס לא מומלץ לשימוש בתינוקות, במה אפשר להשתמש כשהם מצוננים?

מעט שמן אקליפטוס מידי פעם-לא נורא. עדיף אקליפטוס לימוני או רווינסרה. בכלל, רווינסרה זה שמן עדין ונהדר ואני מורחת אותו בצינון ישר על הסינוסים/גשר האף והתוצאות מדהימות. (בת ההרים)

האם מותר להשתמש בשמן רוזמרין מאחורי האוזניים או שמפו רוזמרין אם יש כינים?(בהריון ואצל תינוק)

לא. שמן רוזמרין מאחורי האוזניים לא בדיוק עוזר כשיש כינים, זה מין מיתוס כזה. לא הייתי מורחת בשליש ראשון של הריון. אולי פעם ביום החל מחודש חמישי. שמפו רוזמרין-אפשר.
למניעת כינים-תמרחי על הישער הרבה קרם לחות ללא שטיפה. כינים לא יכולות להצמד לשיער שומני.
שמן רוזמרים לילדים - אפשר פעם ביום מעט שמן רוזמרין מאחורי האוזניים-לגיל שנתיים וחצי. (בת ההרים)

כתבה מאת מיש הי שמשתתפת באתר(ומעדיפה לא להחשף) על שמנים ארומטיים בהריון ובכלל.

השתתפו: אילנה אילן , אמא אדמה, אנאמה מילר, בת ההרים, מונו נוקי, רונה בראון, אמא נוגי, עתליה בתותים,
ערכה: ה עוגיה (29.7.04)
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

האם מותר לערבב לבנדר נרלי מנדרין וגרניום יחד לטיפול בעור?(כמובן עם שמן נשא)
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לטעמי זה קצת יותר מידי. בדרך כלל מערבבים עד 3 שמנים אתרים יחדיו. אם את רוצה לטפח את העור בזמן ההריון שלבי לבנדר, נרולי או מנדרין ו-גרניום. זיכרי את המינונים המתאימים.
עיסוי נעים (-:
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

אני נוהגת להשתמש ב- עד 5 שמנים אתרים בתערובת (מקסימום 12 טיפות על 10cc שמן נשא.

האם מותר לערבב מותר לערבב, השאלה היא לאיזו מטרה ולמה בחרת דווקא באלה?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מקסימום 12 טיפות על 10cc שמן נשא

הרבה מידי בתקופת ההריון ובהנקה. המחמירים מורים על טיפה אחת על 15 מ'ל(שזה מינון לתינוקות).
ש_מים_וארץ*

שמנים ארומתרפיים בהריון

אני לא רואה שה שואלת בהריון...:-)
<ובמחשבה שניה, סביר להניח שכן>
אז אם כן
המחמירים מורים על טיפה אחת על 15 מ'ל(שזה מינון לתינוקות). וככל הידוע לי, גם זה רק אחרי החודש השלישי ורק בתנאי שלפני ההריון היא נחשפה לשמנים ולא ידוע על כל רגישות או אלרגיה.
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

השואלת בהריון ומתגרדת בטרוף כל היום. מה אתן ממליצות?יש מינון אחר לכל שמן?
ש_מים_וארץ*

שמנים ארומתרפיים בהריון

תבדקי ממה את מתגרדת,
אם זה סתם יובש, אז שימון ושתיה מרובה עשויים לעזור. אני לא הייתי ממליצה על שימוש בתמציות כרגע. אבל שמן שקדים למשל יכול להיות לך מאוד טוב. גם 'להשרות' את עצמך בתוך אמבטיה כמו איזה גַ'מוּס.....זה מפנק, מזין ומרכך.

אם הגירוד הוא מקומי, (בבטן, חזה, ירכיים בגלל מתיחת העור) נהוג להמליץ על שמן נבט חיטה. אישית אני פחות אוהבת אותו. וממליצה שוב על שמן שקדים שגם הוא מופק בכבישה קרה (ולא בזיקוק) וגם יותר נייטרלי בריח.

בכל מקרה נראה לי שכדאי לבדוק שלא מדובר בפיטריה או פריחה כלשהי על העור.
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

לא , אין פריחה. רק גירוד ממש חזק בעיקר ברגליים ובחזה. אני משתמשת בשמן שקדים, אבל זה לא עוזר לי, רציתי משהו שירגיע את המקום ואת סימני הגירוד. הלכתי לרופא עור והוא נתן לי דרמוקול שלא ממש עוזר. משום מה אמבטיה מעצימה את הגירוד. (בלי כלום בפנים, רק מיים) . סבון בכלל גורם לי לגרוד עז.
ש_מים_וארץ*

שמנים ארומתרפיים בהריון

תכניסי 'פקק' של שמן שקדים לאמבטיה שלך. וכשאת מתחילה להתגרד, תעסי את עצמך בשמן במקום לגרד עם הציפורניים ולפצוע.
וגם תשתי יותר מים ממה שאת רגילה בדרך כלל.
ככה זה כשאנחנו מתחילות 'להתרחב', העור נמתח ומבקש עזרה והגמשה.
@}
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

מה רע בשמנים ארומטים?למה הם לא יעזרו?ותודה, אגב.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

למיטב ידעתי יש גירודים שמקורם בשינויים ההורמונלים. שמנים אתרים לא בהכרח יעזרו (אפילו לעיתים זה מחריף את הבעיה במקרה של עור רגיש ועדין)ואפילו שימון העור בכלל עלול להחריף את הגרד בגלל שיותר מידי שמן(אפילו ה"טבעי") עלול להפריע לנקבוביות העור לעשות את עבודתן. עד כמה שידוע לי יש סבון בשם בליניאום הרמל(ד'ר פישר) שמאד עוזר לתופעת הגרד ההריוני. מוסיפים אותו לאמבט.
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

כן, יש לי את השמן של בלנאום הרמל אבל הוא לא עוזר לי כלל.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

וואו. קטונתי. בתור מישהי שלמדה ארומתרפיה אני לא מרגישה בנוח לייעץ במצב כזה בלי לראות במו עיני את העור המגורה. אני חוששת לעשות נזק במקום לעזור. אולי לקחת טיפות רסקיו ולשפשף לתוך המקום המגרד יעזור.
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

עם מי כדאי להתייעץ?
ש_מים_וארץ*

שמנים ארומתרפיים בהריון

מה רע בשמנים ארומטים?למה הם לא יעזרו?
לא רע ויכול להיות שאפשר להמליץ לך על משהו שיקל עלייך, רק שבזמן ההריון ובמקרים מסויימים אחרים כדאי לנקוט במשנה זהירות. תמציות אתריות הן ריכוז צפוף של חומר פעיל. הן בעלות השפעה כימית על הגוף ויש להתיחס אליהן ברצינות הראויה כמו לכל תרופה.

באיזה חודש את?
מתי לפני ההריון נחשפת לאחרונה לשמנים אתריים? לאיזה וכיצד?
האם את סובלת ממחלה כרונית כלשהי? (אסטמה, סכרת, יתר לחץ דם...)
האם את נוטלת תרופות באופן קבוע?
האם את משתמשת באנטיביוטיקה כרגע?

כל אלה ועוד, הן שאלות שחשוב לקבל עליהן מענה לפני שממליצים על שמנים ועל מינון.

בנתיים תשתי עוד 2 כוסות מים ותשמני את עצמך במקום להתגרד.
יכול להיות שבכלל לא תצטרכי משהו נוסף.
שאלת על לבנדר, נרולי, מנדרין וגרניום. למה דווקא באלה התעניינת?
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

יש לי בבית שמן עץ התה, לבנדר וגרניום. השתמשתי בהם עם זרעי ענבים או שמן שקדים. לא ידעתי שאסור בשליש הראשון של ההריון והמשכתי להשתמש.
אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ולוקחת תרופה.
לא לוקחת אנטיביוטיקה ובריאה בדרך כלל.
שותה ללא סוף. שאלתי על שמנים שקראתי עליהם באינטרנט שעוזרים לסדקים או לגרד ומותרים בהריון לפי הדף הנוכחי.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שאלתי על שמנים שקראתי עליהם באינטרנט שעוזרים לסדקים או לגרד ומותרים בהריון לפי הדף הנוכחי

נכון.אילו שמנים שמיטיבים עם רקמות העור. אבל אינם מיועדים לטיפול בגרד. לא רשומה כזו אינפורמציה לא כאן בדף ולא במאמר שמופיע כאן.

לגבי עץ התה, לבנדר וגרניום-לטעמי זה לא נורא אם השתמשת גם בשליש הראשון מכיוון שאילו הם השמנים היותר עדינים שמותר למרוח אותם גם ישירות על העור(בימים כתיקונם). אין להם תכונות מעוררות או מכווצות שעלולות חלילה להוביל להפלה. ולהערכתי אין קשר בין העובדה שהשתמשת בהם לבין הגרד. שוב, להערכתי הגרד הזה הוא תופעה הורמונלית. ייתכן שלרפואה הסינית יהיה מענה. נסי בינתיים את מה שהצעתי עם טיפות הרסקיו.
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

ראיתי כאן(לא ראיתי את המאמר. תודה!)
http://www.tevalife.com/article.asp?id=1748
לבנדר = LAVENDER FINE
לכל בעיות עור: גירויים בעור, כוויות, חתכים, פצעים, אקנה, פסוריאזיס, דרמטיטיס.

נרולי = NEROLI
לעור רגיש ומזדקן, מחדש רקמות, אחד השמנים היעילים ביותר לטפוח העור, יעיל לשיקום העור, לסימני מתיחה, צלקות.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

יפה. אבל עדיין-גירוד מאסיבי מתמשך בעור מצריך בדיקה מעמיקה, גם היא היא אלטרנטיבית. שמנים אתרים הם בדרך כלל אינם פתרון. במצבים של אקזמה, למשל, מומלץ להמנע משימוש במשנים אתרים ונשאים כאחד(לא שאני חלילה רומזת שזה מה שיש לך כרגע).
אני עדיין חושבת על רפואה סינית וכדאי לציין את הנושא של בלוטת התריס(בלי קשר אבל זה מידע חשוב).
ש_מים_וארץ*

שמנים ארומתרפיים בהריון

אני בכל זאת לא הייתי ממליצה על שימוש בשמנים אתריים כרגע.
@}
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

שואלת,
האם את סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס רק בהריון או לפניו?
לעתים דלקת שעולה בזמן ההריון בבלוטת התריס עשויה להטעות את הרופאים לכוון של חוסר פעילות או עודף פעילות.
לכן, במדה והבעיה עלתה בעקבות ההריון, איני מבטוח שהתרופה בה את משתמשת יעילה.
מעבר לכך, אותם סימפטומים שציינת עשויים להיות כתוצאה ממנה או שהוחרפו בעקבות התרופה הספציפית הזו.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מצטרפת לאורית.
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

בלוטת התריס זה עניין ישן. שידוע אגב, כמשפיע על העור. במה הכוונה לרפואה סינית? סליחה על הבורות. (הומאופתיה?)ותודה לכולם
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לא. רפואה סינית כשמה כן היא. שילוב של צמחי מרפא סיניים יחד עם דיקור סיני(אקופנטורה).
שואלת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שואלת* »

אם כך לחפש מדקר?האם מסוכן לקחת צמחי מרפא כאלו בהריון?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לאיש/ת המקצוע תהיינה התשובות (-:
הריונית*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 08:59

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי הריונית* »

מותר להשתמש בשמן עץ התה לפטריה וגינלית בהריון? קראתי בדף על הקנדידה ויצאתי מבולבלת
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לא לשטיפות פנימיות-אסורות בכלל בזמן ההריון.
הייתי צמיעה לך ליצור קשר עם חברת הומגליל או עם ברא צמחי מרפא. שתי החברות מייצרות נרות קלנדולה לשימוש פנימי-מעולה לטיפול בקנדידה וואגינלית ומותר בהריון.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עשיתי החלקה לשיער בשליש הראשון להריון החומר נקרא קליאופטרה והוא על בסיס טבעי, אחד החומרים הוא ציפורן וחומר נוסף הוא אניס,
האם יש סיכון כי העובר נפגע מחומרים אלו?
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אני בהריון בשבוע 13 . לפני 7 שבועות הייתה לי דלקת במפשעה שהתבטאה בכאבים ונפיחות של אחת השפתיים. הרופא נתן לי אז אנטיביוטיקה שגרמה לדימום.
מאתמול התחיל לי שוב אותו כאב. אני רוצה למנוע מצב של אנטיביוטיקה ולכן רציתי לדעת אם אפשר לשים קצת שמן טיטרי על המקום. מדובר בחלק העליון של המפשעה, בצד מעל השופכה, רחוק מהנרתיק.

האם זה מותר?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

הי פלונית. אני ממש לא רוצה ולא יכולה לאבחן ככה ממה את סובלת.איזה שמן אתרי,אם בכלל,מתאים למצב שאת סובלת ממנו(בשליש הראשון של ההריון צריך לנקוט זהירות רבה רבה בשימוש בשמנים אתרים). אני יודעת שלעיתים רבות יש נפיחות בפות בזמן הריון ולפעמים מדובר בוורידים נפוחים,בסגנון ה"דליות",בפות. אבל שוב, צריך לראות. אני חושבת שאם הטיפול שקיבלת לא עזר ולתחושתך הוא לא מתאים,אז אין טעם לחזור עליו. כדאי למצוא רופא שמבין במצבים כאילו ולקבל עזרה מתאימה. מקווה שלא תסבלי מידי ושהבעיה תפתר מהר מהר. המשך הריון קל ונטול כאבים {@
פלונית_אלמונית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

תודה על התשובה המהירה.
הרופא אז אמר שזו כנראה בלוטה ש"נסתמה" בגלל הפעילות ההורמונלית. הנפיחות היא נקודתית, כמו גולה קטנה ושורף מסביב לה.
האנטיביוטיקה עזרה אז.

האם יש בעיה בשימוש בשמן עץ התה בזמן השליש הראשון ובאיזור הזה בכלל?
אני לא רוצה לחכות כדי שזה לא יתפתח ולכן מחפשת פתרון...
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

גם לי זה נשמע כמו סתימה. תראי, אני אגיד לך מה אני הייתי עושה לעצמי במקרה כזה. שלא יצא שאני מקבלת אחריות עלייך. היית לוקחת טיפה אחת בלבד של לבנדר ולא שום שמן אתרי אחר.טיפה אחת כזו,מעסה אל תוך ה"גולגלה" הכואבת,מעסה כדקה. חוזרת על הטיפול הזה 3 פעמים ביום.הטיפול הזה לא מבטיח שהבעיה תעלם ושלא יהיה צורך בטיפול אנטיביוטי.הייתי שמחה לשמוע גם את חוות הדעת של טל טיבי.
פלונית_אלמונית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

תודה רבה רבה. :-)
אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת.
טל_טיבי*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי טל_טיבי* »

סומכת את ידי במאה אחוז על מה שאומרת בת-ההרים.
גם על העצה וגם על ההסתייגויות.
והיה אם תזדקקי שוב לאנטיביוטיקה - אני הייתי שואלת את הרופא אם הכרחי לקבל בבליעה - שאז יש השפעה מערכתית, או שאפשר לטפל נקודתית על ידי משחה אנטיביוטית.
ולפני זה - עוד עולה בדעתי לנסות קרם-רסקיו (את טיפת הלבנדר אפשר לשים יחד עם משחת הרסקיו). או לקנות Crab-Apple שזו אחת מתמציות-באך, ולטפטף על המקום הפגוע. זה בוודאי לא יזיק.
פלונית_אלמונית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

המון תודה לשתיכן.
שמתי אתמול בלילה קרם רסקיו וזה קצת עזר. אני אוסיף את הלבנדר.

שמחתי למצוא את האתר הנפלא הזה, מן הסתם אעזר בכן בעתיד.

חורף חם ונעים.
מודאגת*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 22:03

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מודאגת* »

שלום, אני בשבוע שביעי ומשתמשת בתערובת של שמנים לפנים (לפי הספר ניחוחות מרפא) כנגד קמטים לבני יותר משלושים. 30 מ"ל שמן אגוזי לוז מהול ב: 10 טיפות אכילאה, 2 פצ'ולי, 10 פלמה רוזה, 8 מרווה, 7 שומר, 8 ורד, 5 גזר, 5 זרעי בוראז', 5 חוחובה. האם להפסיק להשתמש? האם השימוש עד עתה גרם נזק? האם להוריד רק את שמן השומר והמרווה שידוע לי שאזורים בהריון?
בנוסף, היה לי חתך קטן בפי הטבעת ומרחתי על המקום: כפית שמן אגוזי לוז מהולה ב- 2 טיפות קמומיל ושתי טיפות קורנית (שכיום אני יודעת שאסורה בהריון). המריחה היתה חד פעמית. האם זה מסוכן?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אני חושבת שכל זמן שהשימוש הוא חד פעמי-אין סכנה ממשית
הסכנה בשימוש בשמנים אתרי כגון מרווה ושומר היא בהשפעה על מחזור הדם ועל הרחם בפרט-עלול לגרום להתכווצויות והפלה. כדאי לבדוק את האכילאה למיטב זכרוני גם היא בעייתית בהריון.
שיהיה לך הריון קל ומקסים.
מודאגת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מודאגת* »

תודה ! המריחה אכן היתה חד פעמית אך התחתונים הריחו במשך כל היום מהשמנים (סליחה על התיאור) כך שאולי אדי השמנים (קורנית וקמומיל) חדרו לוגינה וגרמו נזק. מה את אומרת?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

קשה לי להאמין שנגרם נזק. ואם היה נגרם כבר היתה מתרחשת ריאקציה.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

גירודים:
כצפוי, בדיוק לקראת הלידה (טוב, אולי אני אעשה טובה ואסחוב עוד שבועיים) חזרה לי איזו פטריה שעלמה עם תחילת ההריון. או שאולי בגלל האנטיביוטיקה שנאלצתי לקחת לפני כמה שבועות (הקפדתי לקחת איתה אצידופולוס ואני ממשיכה לקחת, אבל פחות ממה שלקחתי עם האנטיביוטיקה) : בכל אופן רציתי לשאול: אם מותר להמשיך בעיסןי הפירנאום למרות הפטריה/גירודים. מה שחשבתי זה פשוט לערבב בשמן השקדים של העיסוי טיפה אחת של לבנדר. זה אמור לעזור? הצעות אחרות?
פרידמנית*
הצטרפות: 06 אפריל 2005, 11:28

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי פרידמנית* »

שלום לכולכן
רציתי לבדוק אם יש למישהי רעיון לשימוש בשמנים מותרים בהריון שיכולים לעזור לאף מטפטף ללא הפסקה וכאבים באזור הסינוסיטיס אני ממש בהתחלת ההריון אומנם וקראתי שזו יכולה להיות תופעה של התחלת הריון ובכל זאת יש למישהי רעיון טבעי ויעיל? :-p
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

רוקדת-את בטוחה בוודאות שזו פטריה? כי לפעמים בסמוך ללידה יש הפרשה הורמונלית שגורמת לתחושות של גירוד או מין עיקצןץ באיזור וזה לא בהכרח פטריה. בכל מקרה, לא מעסים אם יש פטריה. צריך קודם לפתור את הבעיה הזו. יש הרבה רעיונות בדף של הקנדידה ובמיוחד שימי לב לעניין האסידופולוס למריחה באיזור.
פרידמנית-טפטוף מהאף ללא הפסקה יכול להעיד על אלרגיה. עכשיו האביב יש פריחות ונביטות. את מודעת לנושא? סבלת מזה בעבר בעונת האביב?
בכל מקרה יש שני שמנים שטובים לסינוסים גדושים. האחד הוא רבנסרה השני הוא סינרג'י. רבנסרה צריך למהול טיפה על שתי כפיות שמן נשא ולעסות את הסינוסים. סינרג'י מרחים ישירות על איזור הסינוסים.למטב זכרוני בדף הכללי של שמנים ארומתרפיים יש מידע על ספקים. חפשי בעיקר את "עומר הגליל".
שיהיה לך הריון נהדר! <ובלי טפטופים מיותרים הא?>
רוקדת_לאור_ירח*

שמנים ארומתרפיים בהריון

צריך קודם לפתור את הבעיה הזו
עד שאני אפתור אני אלד. מניסיון כשהפסקתי לעסות לשבוע בגלל הדלקת בדרכי השתן, הכל שם חזר לקדמותו. איזו באסה. איך אני יכולה להיות בטוחה אם זו פטריה או לא? מגרד לי בטירוף. עד עכשיו לא מרחתי אצידופולוס באיזור (למרות שלפני שנה כן, מעורבב עם אלוורה שיווק ישיר מהעציץ), אני אנסה. בדיוק נשארו לי שתי כמוסות, מקווה מחרעל הבוקר להספיק לקנות. אאוץ'!!!!
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

איך אני יכולה להיות בטוחה אם זו פטריה או לא?
אולי להתייעץ עם המיילדת או לבקש שתציץ שם? בסוף ההריון הקודם התחילו לי גירודים והייתי בטוחה שזו פטריה עד שהילרי הסתכלה ואמרה שמה פתאום וזה גירודים טבעיים של האיזור לקראת הלידה. והעיסוי גם מוסיף על זה.
בקיצור,תתייעצי עם המיילדת לגבי כל העניין. אני לא רוצה סתם לומר דברים מבלי שאפילו...הרחתי p-:
רוקדת_לאור_ירח*

שמנים ארומתרפיים בהריון

אולי להתייעץ עם המיילדת או לבקש שתציץ שם?
יקח בטח כמה ימים טובים, אולי שבוע, עד שאפגש איתה. מה שכן, זכור לי שאי שם די באמצע ההריון כשאמרתי לה שהיתה לי פטריה שנעלמה מיד עם תחילת ההריון, היא אמרה שהיא מכירה את זה ושמהניסיון שלה זה פתאום מופיע לפני הלידה, בסוף ההריון.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

טוב אז מה הייתי עושה לא הייתי את....
הייתי ממשיכה לעסות בעדינות ורק מוואדת שאין דימום כשאת מעסה. לפעמים כשיש פטריה ומעסים אז נימים מתפוצצים ויש דם אדום,לא דימום ריחמי.
שמן שקדים עם טיפה אחת של לבנדר זה טוב. לא רק כשיש פטריה.
אם הגירוד מחמיר לאחר העיסוי כדאי אולי כן לחשוב על הפסקה.
אם את קרובה ל"ברא צמחי מרפא" שווה לך לקחת מהם נרות קלנדולה ולטפל כמה ימים רק להיות על הצד הבטוח. הם לא שולחים כי זה צריך להיות בקירור אבל אם אני לא טועה את קרובה אליהם.
פרידמנית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי פרידמנית* »

בת ההרים תודה רבה על ההתיחסות המהירה. לא מכירה את עצמי אלרגית באביב וזהי לא ממש התקררות אלה עף מטפטף ומדיי כמה שעות או אפילו ימים איזה אפצ'י לקינוח. מקווה שזה יעבור במהרה אחפש את השמנים שהמלצת עליהם.
עוד שאלה אם אפשר לפני ההריון סבלתי מטחור אחד שלא ממש נעלם גם בשימוש (לא עקבי אומנם) במשחת הממלית של חב' ולאדה יש רעיונות בעניין הזה? לא כואב בד"כ לא מדמם או משהו רק מאוד מציק ואני מנסה לא להגדיל את הסביבה החברתית שלו (אם את מבינה למה אני מתכוונת):-]
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

להמשיך למרוח כל יום לפחות פעמיים על הטחורצ'יק משחה. נסי את "פרפריישן H".
רוקדת_לאור_ירח*

שמנים ארומתרפיים בהריון

אם אני לא טועה את קרובה אליהם
רק עכשיו ראיתי. אני לא רחוקה מהם, אולי אקפוץ מחר. בינתיים היא נחלשת, הנודניקית.
פרידמנית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי פרידמנית* »

תודה בת ההרים
אמשיך לנסות עם המשחה של ולאדה ונראה איך מתקדם.
מודאגת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מודאגת* »

קשה לי להאמין שנגרם נזק. ואם היה נגרם כבר היתה מתרחשת ריאקציה.
אכן התרחשה ריאקציה והעובר איבד דופק בשבוע שביעי וחצי. לא מאשימה רק את השמנים. בודאי זה מכלול של דברים. עכשיו הגוף מנקה את עצמו, ופולט הרבה דימום, קרישי וקרישוני דם. האם מומלץ איזשהו שמן לשימוש בשלב זה?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מודאגת יקרה אני מאד מאד מצטערת לשמוע את הבשורה הזו. אני לא חושבת שיש קשר ישיר אל השמנים. אני מכירה נשים שעישנו מריחואנה(גם אני) או אפילו לקחו אקסטזי בתחילת הריון,מחוסר ידיעה, וההריון היה תקין. לטבע יש דרכים נסתרות משלו למנוע מאיתנו עגמת נפש גדולה. אני בטוחה שאת תהרי שוב ומהר. אני מציעה לך לא להשתמש עכשיו בשום שמן אלא לתת לגוף לעשות את שלו. יש דפים שעוסקים בהפלות טבעיות כאן באתר בוודאי תמצאי שם רעיונות טובים. אני חושבת שיותר חשוב כרגע לדאוג לתזונה ואולי אחרי ההפלה לפנות להומאופתיה או רפואה סינית לחיזוק הגוף.
(())
מודאגת*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מודאגת* »

בת הרים יקרה, תודה על העידוד. לא מאמינה שעישון מריחואנה יכול לגרום לנזקים כלשהם, אך אקסטזי בתחילת הריון!!! אולי ההריון היה תקין אך רוב הסיכויים שהתינוק יוולד עם פגם כלשהו.
נעזרתי בנסיונה של עדיאל מהדף בקשת עזרה בהפסקת הריון ואכן ההפלה נעשית באופן טבעי ללא התערבות רפואית, למרות המלצת הרופאים לעשות גרידה.
מקווה לטוב.
מנג_בין*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מנג_בין* »

שואלת בשם חברה -
היא נמצאת בשבוע 28 וסובלת מבצקות ברגליים.
האם ניתן להעזר בשמנים (למהול באמבטיה לרגליים) על מנת להפחית מהנפיחות?
הציעו לה לשתות חליטת פטרוזיליה - האם שמעת על כך?

ושאלה שנייה -
האם מומלץ להוסיף שמן גרניום לשמן בסיס (שקדים) בזמן הלידה (לעיסוי הפרינאום)?

תודה! @}
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אסור לשתות חליטת פטרוזיליה בהריון. מותר בהחלט לשתות חליטת סרפד שמשחררת נוזלים בגוף גם אם לא פותרת את הבעיה באופן מוחלט. 2 כפיות צמח לספל. רצוי להמתיק בדבש. אפשר גם סוכר חום. כדאי לשתות עד שלושה ספלים ליום.
לגבי עיסוי בשמנים להורדת הבצקת-כן. בתנאי שאין בעיה עם לחץ דם גבוה, חשש לרעלת הריון וכד'. אפשר להוסיף על כף שמן נשא 2 טיפות שמן אתרי ברוש שידוע בסגולותיו משחררות הנוזלים והמכווצות. מותר לשימוש בהריון. אפשר גם לשלב עם שמן גרניום.
תשובה לשאלה שנייה-לא בזמן הלידה עצמה.רק שמן שקדים בסיסי. בלי שמנים אתרים. אפשר בהחלט להוסיף לעיסוי הפרינאום שמקדים את הלידה. טיפה לכל כף שמן נשא.
מנג_בין*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מנג_בין* »

אסור לשתות חליטת פטרוזיליה בהריון
שלוש נשים שונות הציעו לה את זה!!! מעניין למה יש "מיתוס" שזה עוזר...

היא אינה סובלת מל.ד. ואין חשש לרעלת.
היא פשוט אמורה לעשות עיסוי או שעדיף לטבול את הרגליים במים עם השמן?
(אני שואלת כי אחת העצות שהיא קיבלה זה לעשות אמבטיות חמות/קרות לסירוגין)
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

זה נכון שחליטת פטרוזיליה משחררת נוזלים ומנקה רעלים ולכן,למשל,טובה בזמן דלקת בדרכי השתן/בעיות בכליה. אבל בהריון ובהנקה פטרוזיליה בתמצית חזקה-אסורה. וחליטה זו תמצית. אז למה לקחת ריסק?
מודה ומתוודה שאני לא מכירה את שיטת החם/קר לסירוגין. אבל לגבי העיסוי-כדאי לעסות ישירות את הבצקת,אין בעיה. וכדאי מאד לעסות לכיוון הלב,כלפי מעלה.
מנג_בין*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מנג_בין* »

בת ההרים -
מיליונת'לפים תודות!!!
אין כמוך!!!
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי אלה* »

אני ממש טירונית בנושא, מהו שמן נשא? רציתי לשאול לגבי מוצרי קוסמטיקה בכלל והריון? אני בשבוע השמיני ואני ממש מבולבלת לגבי מה מותר ומה אסור, אשמח לשמוע הצעות לגבי סבונים,קרם פנים, דיאודורנטים ש"מותרים" בהריון. תודה רבה.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

הי אלה תסתכלי בדף ארומתרפיה ושמנים גם שם יש מידע
שיהיה לך הריון נהדר.
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי אלה* »

בת הרים, תודה רבה התכתובת בדך היא כל כך עשירה שזה ממש כיף.
עדיין נשארתי עם השאלות לגבי מוצרי הקוסמטיקה האחרים, למי כדאי לפנות כדי לקבל תשובה? אשמח לשמוע ממך.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אלה בדרך כלל המינונים של שמנים אתרים במוצרי קוסמטיקה הם מזעריים ובדרך כלל אפילו יהיה מדובר בתמציות,תלוי ממי את קונה. אצל יצרנים יותר קטנים שמקפידים על איכות, יש יותר שימוש בשמנים אתרים טהורים וז כדאי לשאול לגבי מותר/אסור בהריון. מה שכדאי לשים לב זה-לקרוא כאן את רשימת המשנים האסורים בהריון ולשים לב אם משתמשים בהם במוצרי קוסמטיקה שיש לך בבית. אם משהו נראה לך חשוד-מתקשרים ליצרן ומבררים.
ella*
הצטרפות: 26 יוני 2005, 14:29

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי ella* »

בת הרים, שלום מה שלומך? רציתי לשאול-קניתי שמן ארומתי לבנדר, היבואן coamo-teva ורשום לא לשמוש בהריון. יחד עם זאת קראתי בהקדמה שלך כי שמן לבנדר עם שמן נשא אכן מומלץ, מדוע רשום לא לשימוש בהריון? מאיזה חברה כדאי לקנות שכן אוכל לעשות לעצמי עיסויים? שאלה לנוספת לאחרונה יצאו לי פצעים על הפנים לפני ההריון הייתי מורחת שמן עץ התה והפצעים היו עוברים ומתרפאים, האם מותר להשתמש למטרה זו גם בהריון?אם לא אם מה כן כדאי? זהו לבנתיים יום נעים, אלה.
ella*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי ella* »

בת הרים היבואן הוא cosmo teva לא שמתי לב לשגיאה, סליחה.
אלה
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שימוש בשמן לבנדר במידה ראויה ולא על בסיס יומיומי ואינטנסיבי-מותר בהריון.
לא מכירה את היבואן הזה.
לגבי שמן עץ התה,שוב,לא על בסיס יומיומי וקבוע. אם את בשליש שני וזה לפעמים-אין סכנה.
ella*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי ella* »

בת הרים, תודה רבה. מאיזה חברה כדאי לקנות שמן לבנדר? כאשר את מדברת על סכנה (בהתייחס לשמן עץ התה) למה הכוונה- איזו סכנה יכולה להתעורר?
יום טוב,
אלה
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שמנים אתרים חודרים למחזור הדם ועוברים בשילייה אל העובר. כשמדובר בכמות קטנה מידי פעם ובשמן אתרי שמופק מצמח שאינו מהווה סיכון להריון-טוב.אבל כמו עם כל חומר אחר-לא להגזים.
שר*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2005, 08:51

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שר* »

האם יש מניעה בהריון להשתמש בסבון נוזלי שמכיל תמצית מרווה רפואית? זה סבון טבעי ואני מניחה שהריכוז אינו נמוך כמו סבונים קונבנציונליים.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שר-למען הזהירות כדאי להמנע משימוש בעיקר בשליש ראשון.
ריבה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2004, 11:51

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי ריבה* »

האם יש מקומות מומלצים ללימודי ארומתרפיה במרכז הארץ (למטרת ידע כללי ושימוש אישי ולאו דוקא למטפלים)?
ושאלה חשובה - האם קיים סיכון בלימודי ארומתרפיה בזמן הריון? מה קורה אם מתחילים מסלול לימודים ונכנסים להיריון במהלכו?
תודה מראש על התשובות.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

כדאי לך ליצור קשר עם עומר הגליל שמעבירים קורסים וחוגי בית. 04-6257115
כמובן ששלוס הוא המומחה והקורסים שלו מעולים.
ויש גם במכללת רידמן השתלמויות קצרות יחסית וטובות.
למיטב ידעתי אין סכנה ללמוד את הנושא בהריון. כמובן שבלי לקבל עיסויים או הסנפות מיותרות משמנים אסורים לשימוש בתקופה הזו.
בהצלחה!
פרידמנית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי פרידמנית* »

שלום לכולכן, בת ההרים אשמח לתגובה, אני מסיימת את השבוע ה32 להריוני הראשון ועד כה הכל נהדר... לאחרונה התחילו לי גירודים באזור פתח הנרתיק והשפתיים מתחושת יובש לא נעימה. מרחתי מעט משחה של רסקיו רמדי על המקום וניסיתי אף למרוח שמן קלנדולה של וולדה הדברים הקלו מעט אבל תהיתי האם יש לך המלצה יותר ספציפית לגבי התופעה אולי שמן שיכול לעזור?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

הי פרידמנית.חוויתי בעצמי בהרינותי את התופעה שאת מתארת. המיילדת הילרי הסבירה לי בזמנו שזה הורמונלי וקשור להכנה של המקום. האם את בטוחה שזה קשור ליובש? וגם לשלול את האפשרות לפטריה.אם מדובר רק ביובש אז שמן קלנדולה בהחלט עושה עבודה טובה. משחת רסקיו לא כל כך(לדעתי).בקרוב תתחילי עם עיסוי הפרינאום.את יכולה להשתמש בשמן הקלנדולה כשמן עיסוי ולהוסיף לו טיפה אחת של שמן אתרי לבנדר. שיהיה סוף נהדר {@
פלוני_אלמונית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שלום,
אני בשבוע 20. כשהייתי בשבוע 6 או 7 היתה לי כנראה קנדידה בנרתיק (בגלל שימוש באנטיביוטיקה לפני כניסתי להריון) מה שגרם לכאב וגירוד. ניסיתי לפתור זאת לבד עם פרוביוטיקה ושמנים ארומטיים (יוגורט עם כמה טיפות של שמן לבנדר/עץ התה/קמומיל רומן). זה הקל זמנית על הכאב במשך כמה ימים אך לא ממש עזר, עד שלבסוף הרופאה רשמה לי תרופה אנטי פטרייתית בנרות (ביודעה שאני בהריון) שאכן פתרו את הבעיה. האם יש סיכוי שגרמתי עם השמנים (או התרופה) נזק להתפתחות העובר?

וגם: האם מותר לי למרוח לעתים שמן עץ התה ישירות על העור בזמן הריון?
תודה
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

פלונית השמנים בהם השתמשת נחשבים בטוחים יחסית אבל בבקשה אל תחזרי על כך בשנית ובלי קשר להריון. ל מחדירים ככה שמנים אתרים לנרתיק. יש דרך לעשות שטיפות ואגינליות ומינון מסויים.
האם מותר לי למרוח לעתים שמן עץ התה ישירות על העור בזמן הריון?
אם זה לפעמים וטיפה שתיים אז כן.
שגב*
הצטרפות: 06 אפריל 2005, 00:39

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שגב* »

לגבי גרד בהריון-אני בשבוע 26 והתחילה לגרד לי הבטן ומופיעים פצעונים קטנים אך מגרדים הרופא שלי המליץ למרוח את החומר הלבן שמורחים בזמן אבעבועות רוח<בכל זאת הייתי רוצה למרוח קצת שמן על הבטן מה נראה לכן?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ממממ...לא רעיון טוב. לא לגירודים. נסי לעשות אמבטיות עם בליניאום הרמל של ד'ר פישר.
שגב*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שגב* »

בת ההרים מדוע הרעיון לא טוב?מאיזו בחינה?זה דווקא קצת מרגיע< תודה על ההתייחסות
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

כי שימון המקום המגרד עלול(לא בטוח אבל עלול)רק להפריע לו להחלים ולהתאושש.גרד ופריחה מצריכים אוורור מירבי ושמן יכול להפריע. כמובן שאפשר לשים על הפצעונים מעט לבנדר נקי,אפילו לא צריך למהול. ולראות "מה נהיה".
שגב*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי שגב* »

רציתי לספר לך בת ההרים שהתחלתי לקבל שיאצו ביחד עם דיקור(רק מחט אחת בכל פעם בינתיים)וזה בהחלט מקל את התופעה
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שמחה לשמוע.המשך הריון קל וקסום {@
פלוני_אלמונית*

שמנים ארומתרפיים בהריון

האם שמן מקדמיה כשמן נשא מומלץ בהריון (נגד סימני מתיחה) ולתינוקות?
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

כטיפול בעור בהריון שמן המקדמיה יכולצלהתאים אבל כדי להעשיר אתה העור ולמנוע סימני מתיחה עדיפה תערובת של שמן שקדים 50% (או מקדמיה,העניין הוא שיש לו תכונות שמותחות את העור אז לא הייתי בוחרת בו בחירה ראשונה כטיפול מונע לסימני מתיחה),30%אבוקדו ו-20%נבט חיטה או גלעיני משמש.
לתינוקות-שמן המקדמיה מצויין.
מנג_בין*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מנג_בין* »

שואלת בשביל חברה -
נמצאת בשבוע 41 וסובלת מאוד מטחורים. כאבים איומים עד כדי קושי בלשבת.
האם היא יכולה למרוח "הממליס" של וולדה?
אמבטיות. מותר או אסור? ואם כן אז איזה שמן אפשר להשתמש? (למריחה וטבילה)
תודה.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

האם היא יכולה למרוח "הממליס" של וולדה?
בוודאי! וגם "פרפריישן H"
מותר אמבטיות חמימות ויש שני שמנים מומלצים לטיפול בטחורים בהריון; גרניום וברוש.יש להם תכונות מכווצות וסוחטות נוזלים.שניהם בטוחים בשימוש בהריון. טיפה אחת מכל שמן לאמבט,תוך כדי מילוי.
מנג_בין*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי מנג_בין* »

תודה רבה - מסרתי לה.
@}
פלונית_שואלת*
הצטרפות: 12 פברואר 2006, 18:15

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי פלונית_שואלת* »

שלום,
מאחר וזו הפעם הראשונה שאני עושה עיסוי פרינאום,
רציתי לשאול ולוודא שאכן יש בידי את הדברים הדרושים..
אם מישהיא יכולה לענות לי , אשמח מאוד.
ובכן,, קניתי : שמן שקדים מתוקים בכבישה קרה של חברת "פיור אויל", האם זה שמן בטוח לשימוש?
ומה בדיוק עושים שמה למטה? חבר'ה? מישהיא?
מרחיבים את הפתח של הנרתיק בעיסוי? כל יום קצת ?

תודה על כל תשובה.
בת_ההרים*

שמנים ארומתרפיים בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

פלונית,השמן שקנית מצויין.המטרה היא להגמיש את איזור הפרינאום-איזור ספציפי בפתח הנרתיק(אם תחדירי אצבעות עמוק יותר תרגישי מין רקמה שרירית ואילו הפרינאום הוא רקמת עור דקה יחסית).החל משבוע 35-36 כל יום,5-10 דקות.תמצאי תנוחת עיסוי נוחה.אני אישית מצאתי שלהרים רגל אחת (על אסלת השירותים,שפת האמבטיה וכד')ולעסות זה נוח מאד.מה עושים? מעבירים בעדינות אצבעות משומנות על כל הפרינאום,בהתחלה מחממים את המקום ואז בחצי השני של העיסוי מותחים בעדינות.לצדדים כלפי חוץ.אני העדפתי לעבוד כל פעם על צד אחד. 5 דק' צד ואז עוד חמש צד שני.כדאי לאחר המקלחת,ולשים מוסיקה שמעבירה את הזמן יותר טוב.תקישי במנוע החיפוש את המילה פרינאום/חיץ ותקבלי עוד הרבה רעיונות. עיסוי נעים ולידה טובה!
שליחת תגובה

חזור אל “הריון - כללי”